Τα κέρδη των επιχειρήσεων, εμφανίζονται στις οικονομικές τους καταστάσεις και διανέμονται στους μετόχους τους ή παραμένουν εκεί και επανεπενδύονται στην ίδια την επιχείρηση. Δεν "απαλλοτριώνονται" παράτυπα και ενίοτε παράνομα με διάφορους τρόπους και πρακτικές πριν αποτυπωθούν στις οικονομικές καταστάσεις.
"Απαλλοτριώθηκαν" για εξυπηρέτηση του μετόχου. Το έχουμε συμφωνήσει αυτό, νομίζω.
Αυτό που δεν έχουμε συμφωνήσει είναι αν ισχύει ότι σιγά σιγά, τα χρήματα αυτά επιστρέφουν στην ΠΑΕ, ή όχι.
Εγώ θεωρώ πως επιστρέφουν, ενδεικτικό αυτού είναι ότι πήραμε αδειοδότηση μετά από 3 χρόνια εκκρεμότητας.
--
Έχεις καφενείο σε χωριό, drakos;
Είμαι έτοιμος να ακούσω, πότε και με ποιόν τρόπο επέστρεψαν κάποια χρήματα στην Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Συγκεκριμένα όμως, όχι με γενικότητες.Το ότι πήραμε αδειοδότηση είναι άσχετο με αυτό το ζήτημα. Τα κύρια ζητήματα της αδειοδότησης είναι :
α) η βιωσιμότητα,
β) το butget της επόμενης χρονιάς (αυτής για την οποία αιτείται αδειοδότηση)
γ) τα χρέη προς το δημόσιο
Η
βιωσιμότητα εξασφαλίζεται σχεδόν ολοκληρωτικά από το τηλεοπτικό συμβόλαιο σε συνδυασμό βέβαια και με το (β). Αναρωτήθηκε κανείς αν δεν υπηρχε ή αν μειωνόταν δραματικά τι θα γινόταν. (Καμία επιστροφή χρημάτων εδώ λοιπόν)
Το
butget, ως γνωστό, είναι βυθισμένο στα τάρταρα κι εκεί θα παραμένει πάντα για να βγαίνει "περίσσευμα" στο τέλος !!!! (Καμία επιστροφή χρημάτων κι εδώ λοιπόν)
Τα
χρέη προς το Δημόσιο, αφού ευθύνεται 100% για την δημιουργία τους, τα ρύθμισε και πληρώνει τις δόσεις κανονικά υποθηκεύοντας μελλοντικές ταμειακές ροές της εταιρείας (για 4-5 χρόνια ακόμη από σήμερα) και με πιθανότητα να μην βρίσκεται ο ίδιος στο τιμόνι της. (Ούτε εδώ έχουμε καμία επιστροφή χρημάτων).
Οπότε???
Όσο για τα χρήματα που φανερά "σήκωσε" από το νομικό πρόσωπο και που ρητά και κατηγορηματικά αναφέρουν σε ΌΛΑ τα πιστοποιητικά οι ορκωτοί ελεγκτές, ουδεμία απόδειξη ή αναφορά επιστροφής υπάρχει από τους ορκωτούς, ούτε προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις έμεσμα ή άμεσα.
Παρ όλα αυτά εγώ περιμένω, όπως προείπα, πότε και με ποιόν τρόπο επέστρεψαν κάποια χρήματα στην Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Αν μου διαφεύγει κάτι, είμαι έτοιμος να το ακούσω με μεγάλη προσοχή.