Πάντοτε το θέμα της άδειας μου προκαλούσε μια αποστροφή. Δεν ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες και δεν ξέρω γιατί, πίστευα πως είχαμε δυσθεώρητα χρέη και όχι μόνο 1.200.000 ευρώ περίπου αρρύθμιστα χρέη. Πραγματικά δεν πίστευα ότι ο πραγματικός λόγος που δεν πήραμε την άδεια ήταν ότι δεν ήμασταν εντάξει έως τις 31 Μάρτη + κάτι λεπτομέρειες.
Πραγματικά κύριε ΧΒ δεν πίστευα ότι δεν πίστεψες στην ομάδα μας και δεν κουνήθηκες νωρίτερα. Πες μου σε παρακαλώ γιατί είσαι τόσο τσιγκούνης να το πω, απρογραμμάτιστος να το πω, ανόητος να το πω, δεν ξέρω.
Έκανες κακό στον εαυτό σου και στην ομάδα μας και σε εμάς τους ίδιους. Σκέψου που θα ήμασταν και που θα ήσουν τώρα.
Ρε μάγκες γιατί όλα σε εμάς; Τόσα χρόνια που έβγαιναν ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ όλοι ήταν οκ? Δεν αποπροσανατολίζω δεν χωράει αμφιβολία ότι ο ΧΒ έκανε μεγάλη μαλακία αλλά γιατί και αυτό σε εμάς; Ερώτηση ρητορική μάλλον.
Χρέη σε μια ανώνυμη εταιρεία δεν είναι μόνο τα χρηματικά ποσά που οφείλονται στην εφορία. Χρέη είναι και οι πάσης φύσεως υποχρεώσεις που καταγράφονται στις οικονομικές καταστάσεις ανεξάρτητα αν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα ή όχι.
Δάνεια, προμηθευτές, συμβόλαια ποδοσφαιριστών, γραμμάτια πληρωτέα, επιταγές πληρωτέες, εφορία, ασφαλιστικοί οργανισμοί, πιστωτές διάφοροι είναι υποχρεώσεις της εταιρείας.
Και για την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό τα παραπάνω ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 7.149.816,29€ έναντι 6.788.172,87€ της προηγούμενης χρήσης.
Σε ότι έχει να κάνει με το σκεπτικό και την απόφαση του CAS εκεί αναφέρεται ρητά ότι, εκτός από τα χρέη προς την εφορία τα οποία ρυθμίστηκαν εκπρόθεσμα, τεράστιο πρόβλημα υπήρξε με την αποκάλυψη έξι ιδιωτικών συμφωνητικών που δεν συμπεριελήφθησαν στις οικονομικές καταστάσεις.
Δημοσίευσαν δηλαδή ισολογισμό αλλοιωμένο χωρίς τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία τα οποία για τους λόγους που μόνο η ΠΑΕ γνωρίζει, απεκρύβησαν από τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις.
Τώρα αν θα ζητούσαμε να μάθουμε με ποιον είχαν συναφθεί τα έξι ιδιωτικά συμφωνητικά, μάλλον θα ήταν πολύ ουτοπικό για την συγκεκριμένη διοίκηση.
Όλοι καταλαβαίνουμε βέβαια ότι πρόκειται για συμφωνητικά τα οποία θα αφορούσαν αμοιβές μεγαλύτερες των αναγραφομένων στα επίσημα και κατατεθειμένα συμβόλαια. Άρα αν εμφανιζόταν στις οικονομικές καταστάσεις θα ανέβαζαν κι άλλο το ύψος των υποχρεώσεων της ΠΑΕ. Θα πρέπει επίσης να αναρωτηθούμε αν για τις επιπλέον αμοιβές των ιδιωτικών συμφωνητικών έχουν αποδοθεί οι αναλογούντες φόροι προς το Ελληνικό Δημόσιο.
Γνωρίζοντας όλα αυτά η ΠΑΕ από το αρχικό απορριπτικό πόρισμα της UEFA, η εκ των υστέρων προσφυγή στο CAS ήταν εμπαιγμός στην νοημοσύνη και τα συναισθήματα των αγνών φιλάθλων της ομάδος μας. Μία μόνο λέξη ταιριάζει εδώ.
Ν Τ Ρ Ο Π Η.