Αποστολέας Θέμα: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ  (Αναγνώστηκε 113917 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.794
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #525 στις: Τρι 02 Απρ 2024 15:42 »
Εδώ υπάρχουν δύο πιθανότητες:

1. Βρίσκεται ενδιαφερόμενος και συνεχίζουμε
2. Δεν βρίσκεται και βολοδέρνουμε στην Γ ΄Εθνικη

Θα αλλάξει κάτι τουλάχιστον. Να γίνει μια προσπάθεια για αλλαγή έστω γιατί με αυτήν την διοίκηση δεν θα ορθοποδησουμε και αυτό είναι δεδομένο.

Aν δεν υπάρχει αγοραστής, τι θα αλλάξει;
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος μπαμΠΑΣ

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 795
    • Προφίλ
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #526 στις: Τρι 02 Απρ 2024 15:53 »
Εδώ υπάρχουν δύο πιθανότητες:

1. Βρίσκεται ενδιαφερόμενος και συνεχίζουμε
2. Δεν βρίσκεται και βολοδέρνουμε στην Γ ΄Εθνικη

Θα αλλάξει κάτι τουλάχιστον. Να γίνει μια προσπάθεια για αλλαγή έστω γιατί με αυτήν την διοίκηση δεν θα ορθοποδησουμε και αυτό είναι δεδομένο.

Aν δεν υπάρχει αγοραστής, τι θα αλλάξει;

Δεν είναι σίγουρο ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα αν αλλάξουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να γίνουν καλύτερα πρέπει να αλλάξουν...
(Κάποιου ... Ομολογώ ότι δεν θυμάμαι ποιου)

Αποσυνδεδεμένος serifis1980

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 976
    • Προφίλ
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #527 στις: Τρι 02 Απρ 2024 15:53 »
Προς πώληση ο ΠΑΣ Γιάννινα
«Παραχωρούμε τις μετοχές σε όποιον τις ζητήσει», δήλωσαν τα αδέρφια Χριστοβασίλη.

Την απόφασή τους να παραχωρήσουν τις μετοχές της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα σε όποιον τις ζητήσει ανακοίνωσαν τα αδέρφια Χριστοβασίλη. Ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης ανακοίνωσε πως στο φινάλε της τρέχουσας περιόδου θα αποχωρήσει από το club ανεξαρτήτως της κατηγορίας που θα βρίσκεται ο «Άγιαξ της Ηπείρου».

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση:

«Όταν το 2008 πήραμε την απόφαση να εμπλακούμε στον ΠΑΣ Γιάννινα το όνειρο μας ήταν να δημιουργήσουμε μια ομάδα η οποία δεν θα αποτελούσε ασανσέρ μεταξύ της Β’ και Γ’ Εθνικής, και θα αποκτούσε την θέση που της αρμόζει.

Φτιάξαμε μια ομάδα η οποία κέρδισε τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων, κι έγραψε χρυσές σελίδες ποδοσφαιρικής ιστορίας, ταξιδεύοντας στα γήπεδα της Νορβηγίας και της Ολλανδίας, συμμετέχοντας στα play offs του πρωταθλήματος, κυνηγώντας το όνειρο ενός τελικού Κυπέλλου, αγωνιζόμενη για 14 χρόνια στην κορυφαία κατηγορία της χώρας. Για όλα αυτά είμαστε υπερήφανοι.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν έγινε εύκολα. Ήταν όλα αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, με πολλά εμπόδια, κόντρα σε δυνάμεις που βρίσκονταν απέναντι μας, προωθώντας προσωπικά ή άλλα συμφέροντα. Γι αυτό τις πιο πολλές φορές πορευτήκαμε μόνοι μας στηριζόμενοι μόνο στην αγάπη του κόσμου του ΠΑΣ Γιάννινα, γνωρίζοντας πως αυτό ίσως μας οδηγούσε σε ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις.

Όπως η ζωή, έτσι και το ποδόσφαιρο κάνει κύκλους και όταν κλείνει ένας κύκλος πρέπει να αναλογιστούμε τα όσα ζήσαμε, όσα καταφέραμε, όσα μας πλήγωσαν, όσα δεν εκπληρώσαμε, τι χάσαμε και τι κερδίσαμε. Ας μην κρυβόμαστε, η απώλεια του πατέρα μας, η απώλεια του Γιώργου Χριστοβασίλη, του πιο πετυχημένου προέδρου στην ιστορία της ομάδας, έκανε τα πάντα ακόμα πιο δύσκολα. Προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε τα βήματά του και να συνεχίσουμε το έργο του, δημιουργώντας μια ομάδα που θα έκανε περήφανο τον ίδιο και όλους τους Ηπειρώτες.

Δυστυχώς η σημερινή βαθμολογική μας θέση, δείχνει πως οι προσπάθειές μας δεν έφεραν το αποτέλεσμα που προσδοκούσαμε. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε και πρέπει να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας. Δεν καταφέραμε να συσπειρώσουμε γύρω από την ομάδα όλες εκείνες τις δυνάμεις που σαν μια γροθιά θα δίνανε μαζί μας την μάχη. Πλέον, διαπιστώνουμε πως οι πολλοί δεν είναι δίπλα μας και αυτό μας βαραίνει.

Με απόλυτο σεβασμό στα όσα έχει πετύχει ο αείμνηστος πατέρας μας όλα αυτά τα χρόνια και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα και όλης της Ηπείρου, υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να παλεύουμε με ολες μας τις δυνάμεις για την παραμονή της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία. Θεωρούμε όμως πως ήρθε η ώρα ο σύλλογος να γυρίσει σελίδα. Παραχωρούμε λοιπόν τον ΠΑΣ σε όποιον μας τον ζητήσει έτσι ώστε να τον οδηγήσει στην επόμενη ημέρα. Εμείς δεν θα σταθούμε εμπόδιο, διευκολύνοντας την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος».

https://www.zougla.gr/sports/podosfero/pas-gianina/pros-polisi-o-pas-giannina/
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 06 Απρ 2024 12:15 από fon7 »

Αποσυνδεδεμένος vaggelis

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.770
    • Προφίλ
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #528 στις: Τρι 02 Απρ 2024 16:07 »
Έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα συνέντευξη με σκοπό να συσπειρώσουν την ομάδα. Λογικά σκεφτόταν ότι με νίκη θα είχαμε ελπίδες να σωθούμε. Μάλλον αν σωνόταν η ομάδα είχαν σκοπό να την κρατήσουν. Τώρα που δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας δεν τους ενδιαφέρει η ομάδα και βάζουν πωλητήριο. Θα πληρώσουμε με έναν υποβιβασμό την απεμπλοκή της ομάδας από αυτούς τους ανθρώπους, αλλά νομίζω αξίζει το κόπο. Ελπίζω οι διαδικασίες να γίνουν σύντομα ώστε να ετοιμαστεί νωρίς η ομάδα για την επόμενη χρονιά.

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.558
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #529 στις: Τρι 02 Απρ 2024 16:21 »
Ο Π.Α.Σ. Γιάννινα αλλάζει χέρια. Υπογραφές μέσα στον Απρίλιο.

του Γιώργου Γιωργάκη

Είναι οριστικό. Η ομάδα της Ηπείρου παρά τη διαφαινόμενη άρνηση του προέδρου του Π.Α.Σ. Γιάννινα κ. Παναγιώτη Χρηστοβασίλη πωλείται. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του gazzeta, δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της επιχειρηματικής ελίτ της πόλης βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδας της Ηπείρου. Ο κ. Χήτος (νερό Zαγόρι) από κοινού με τον όμιλο Νιτσιάκου αγοράζουν την ομάδα.

Ο άνθρωπος που φαίνεται να έχει "τρέξει" παρασκηνιακά την όλη διαδικασία δεν είναι άλλος από τον περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος ουδέποτε έχει κρύψει τα αισθήματά του για την ομάδα της πόλης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η μεταβίβαση των μετοχών θα ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου και θα περιέχει ρήτρα παραμονής στη μεγάλη κατηγορία. Αν και οι πιθανότητες παραμονής της ομάδας είναι μικρές, και αυτό το γνωρίζουν οι νέοι ιδιοκτήτες, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου.

Οι συνομιλίες είχαν ξεκινήσει από την αρχή του χρόνου με την κα Χαρίκλεια Χρηστοβασίλη, ενώ οι οικονομικές λεπτομέρειες της αλλαγής παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό. Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον των δύο επιχειρηματιών, στόχος τους αποτελεί η δημιουργία μιας πανίσχυρης ομάδας, που όχι μόνο θα επιστρέψει άμεσα σε περίπτωση υποβιβασμού αλλά θα θέσει και στόχους πενταετίας.

Το ποσό που φημολογείται ότι θέλουν να επενδύσουν οι δύο επιχειρηματίες είναι μεγάλο. Αφορά την κατασκευή καινούργιου γηπέδου, κατά προτίμηση εκτός πόλης, η έκταση έχει βρεθεί απέναντι από μεγάλο σούπερ στη λεωφόρου Νιάρχου, η δημιουργία προπονητικού κέντρου, ξενοδοχειακού συγκροτήματος για την ομάδα αλλά και για εμπορική χρήση, καθώς και η κατασκευή μεγάλου εμπορικού mall απέναντι από το γήπεδο.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό η επένδυση είναι μεγάλη και εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος αποτελεί η δημιουργία μιας πανίσχυρης ομάδας σε όλα τα επίπεδα, που θα ταρακουνήσει το ποδοσφαιρικό "κατεστημένο".

Αν και η συμφωνία θεωρείται "κλεισμένη" οι επόμενες μέρες θεωρούνται καθοριστικές.


Πηγή: https://www.gazzetta.gr/football/pas-giannina

Είναι απίστευτο πως πριν μισή ώρα έγραφα σε άλλο ποστ ότι θα αποχωρήσουν σίγουρα και ότι αυτό μπορεί να γίνει γρηγορότερα από ότι πιστεύουν κάποιοι.

θα κάνω άλλη μια εκτίμηση. Ο Π.Α.Σ. σύντομα θα παραχωρηθεί σε άνθρωπο που ανεξαρτήτως των στοχεύσεών του θα ανεβάσει ψηλά πολύ ψηλά την ομάδα.

ΥΓ: Παναγιωτάκη για εμένα εκτεθήκατε ανεπανόρθωτα με τη συνέντευξη τύπου. Δεν γίνεται να μας λες πριν μια εβδομάδα ότι θα μείνετε ακόμη και αν πέσουμε και ύστερα από το διαφαινόμενο υποβιβασμό να την κάνετε. Είναι ντροπή και κοροϊδία στον κόσμο αυτή η συμπεριφορά. Έτσι πορευόσασταν και με τα αγωνιστικά. Βδομάδα με τη βδομάδα, χωρίς σχέδιο, χωρίς στρατηγική γι' αυτό το βουλιάξατε το καράβι.

Στο καλό. Δεν θα λείψετε σε κανέναν. Δεν θα σας θυμάται κανείς.
Μπακ, πήγαινε αγόρι μου να παίξεις κάνα τζόκερ! Ή μάλλον καλύτερα αυτό το καινούργιο το eurojackpot. Να πάρεις καμιά 100 μύρια και να αγοράσεις εσύ τον Π.Α.Σ.

Αποσυνδεδεμένος thodoris

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.725
    • Προφίλ
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #530 στις: Τρι 02 Απρ 2024 16:27 »
Όπως αποδεικνύεται....σκοπός ήταν να κινηται οικονομικά σβησμένη η ομάδα μέχρι να βρεθεί κάποιος να αγοράσει
Οι Άμποτ και Κοστέλο όμως του ελληνικού ποδοσφαίρου κατόρθωσαν να εξαφανίσουν όλο το μεταπωλητικο πλεονέκτημα για μια τέτοια κίνηση μετά τον επικείμενο υποβιβασμό

Τώρα Έλα εσύ αγοραστή...να πάρεις τα χρέη  και τα μηδενικά έσοδα της σκουπρο λιγκ 2....και σκαστα να κάνεις πρωταθλητισμό
Ένα μεγάλο μπράβο στους μπουφους.....
Τη βγάλανε κ φέτος στο τζάμπα....ελάτε να σας παραχωρήσουμε τα χρέη...να φάτε και το αγγουρι

Και αν δεν έρθει και κανένας... Εκεί να δεις δικαίωση....θα είναι και σωτήρας(καλά λέμε τώρα...μας τάραξε στη σωτηρία)
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 02 Απρ 2024 16:31 από thodoris »

Αποσυνδεδεμένος Mpakoulieros

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.599
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #531 στις: Τρι 02 Απρ 2024 17:06 »
Υπάρχει μια περίπτωση, μια, μην βαρατε, αν όσα ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα είναι αλήθεια ή έστω αν υπάρχει φωτιά, να μη πέσουμε κατηγορία.

Αν ο παράγοντας που μας πάρει, είναι δυνατός, τότε υπάρχει περίπτωση να μην πέσουμε κατηγορία και να σωθούμε βαθμολογικά.

Όλα αυτά είναι υποθέσεις και εκτιμήσεις ένας απλού οπαδού που απλά παρακολουθεί τα γεγονότα.

Το δείπνο του Παναγιωτάκη και της ομάδας με τον καχριμανη δεν νομίζω να ήταν τυχαίο Το είχα γράψει και τότε.

Γιατί ο περιφερειάρχης να φωτογραφίζεται δίπλα σε έναν ανεπιθύμητο και αποτυχημένο πρόεδρο , όταν μάλιστα πρόσφατα έχει επανεκλεγεί;

Ο χρόνος θα δείξει αν λέω μαλακίες.
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

Αποσυνδεδεμένος serifis1980

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 976
    • Προφίλ
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #532 στις: Τρι 02 Απρ 2024 18:15 »
Υπάρχει μια περίπτωση, μια, μην βαρατε, αν όσα ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα είναι αλήθεια ή έστω αν υπάρχει φωτιά, να μη πέσουμε κατηγορία.

Αν ο παράγοντας που μας πάρει, είναι δυνατός, τότε υπάρχει περίπτωση να μην πέσουμε κατηγορία και να σωθούμε βαθμολογικά.

Όλα αυτά είναι υποθέσεις και εκτιμήσεις ένας απλού οπαδού που απλά παρακολουθεί τα γεγονότα.

Το δείπνο του Παναγιωτάκη και της ομάδας με τον καχριμανη δεν νομίζω να ήταν τυχαίο Το είχα γράψει και τότε.

Γιατί ο περιφερειάρχης να φωτογραφίζεται δίπλα σε έναν ανεπιθύμητο και αποτυχημένο πρόεδρο , όταν μάλιστα πρόσφατα έχει επανεκλεγεί;

Ο χρόνος θα δείξει αν λέω μαλακίες.

Στη δεδομένη χρονική στιγμή, η ανακοίνωση αποχώρησης είναι λάθος και ειδικά με όσα έλεγαν πριν 10 ημερες.
Αν κρίνω από την σταδιακή αναπτυξιακά υποβάθμιση ολης της περιοχής της Ηπείρου τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά και την υποβάθμιση του αεροδρομίου, σοβαρός επενδυτής δύσκολα θα βρεθεί τη δεδομένη χρονική περίοδο.
Αυτό δε σημαίνει ότι προ πολλού έχουν κάνει τον κύκλο τους οι συγκεκριμένοι. Απλά το timing είναι κακό, έως ακατάλληλο. Δε βγήκες να πουλήσεις στα ντουζενια σου αλλά στα συνταξιμα.
Η μακρά διοικητική αστάθεια πιστεύω θα επιφέρει απαξίωση στην ομάδα, τιυς φιλάθλους, το γήπεδο και τις υποδομές.
Θεωρώ ότι ετοιμαζόμαστε για εποχές δεκαετίας 90 και 00 απλά η επάνοδος πια είναι ανέφικτη!
Σε όλα υπάρχει ένα μακάρι αλλά έχω εδώ και πολύ καιρό αυτή την αίσθηση. Μακάρι να μην αλλά τα δεδομένα αλλά δείχνουν

Αποσυνδεδεμένος jimakos

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.675
  • Ορφέας Αιγάλεω-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1972
    • Προφίλ
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #533 στις: Τρι 02 Απρ 2024 18:29 »
Υπάρχει μια περίπτωση, μια, μην βαρατε, αν όσα ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα είναι αλήθεια ή έστω αν υπάρχει φωτιά, να μη πέσουμε κατηγορία.

Αν ο παράγοντας που μας πάρει, είναι δυνατός, τότε υπάρχει περίπτωση να μην πέσουμε κατηγορία και να σωθούμε βαθμολογικά.

Όλα αυτά είναι υποθέσεις και εκτιμήσεις ένας απλού οπαδού που απλά παρακολουθεί τα γεγονότα.

Το δείπνο του Παναγιωτάκη και της ομάδας με τον καχριμανη δεν νομίζω να ήταν τυχαίο Το είχα γράψει και τότε.

Γιατί ο περιφερειάρχης να φωτογραφίζεται δίπλα σε έναν ανεπιθύμητο και αποτυχημένο πρόεδρο , όταν μάλιστα πρόσφατα έχει επανεκλεγεί;

Ο χρόνος θα δείξει αν λέω μαλακίες.

Στη δεδομένη χρονική στιγμή, η ανακοίνωση αποχώρησης είναι λάθος και ειδικά με όσα έλεγαν πριν 10 ημερες.
Αν κρίνω από την σταδιακή αναπτυξιακά υποβάθμιση ολης της περιοχής της Ηπείρου τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά και την υποβάθμιση του αεροδρομίου, σοβαρός επενδυτής δύσκολα θα βρεθεί τη δεδομένη χρονική περίοδο.
Αυτό δε σημαίνει ότι προ πολλού έχουν κάνει τον κύκλο τους οι συγκεκριμένοι. Απλά το timing είναι κακό, έως ακατάλληλο. Δε βγήκες να πουλήσεις στα ντουζενια σου αλλά στα συνταξιμα.
Η μακρά διοικητική αστάθεια πιστεύω θα επιφέρει απαξίωση στην ομάδα, τιυς φιλάθλους, το γήπεδο και τις υποδομές.
Θεωρώ ότι ετοιμαζόμαστε για εποχές δεκαετίας 90 και 00 απλά η επάνοδος πια είναι ανέφικτη!
Σε όλα υπάρχει ένα μακάρι αλλά έχω εδώ και πολύ καιρό αυτή την αίσθηση. Μακάρι να μην αλλά τα δεδομένα αλλά δείχνουν

Ένας σοβαρός επενδυτής δεν νομίζω να ενδιαφέρεται, αν ο ΠΑΣ θα παίξει στην Α' κατηγορία ή στην πιο κάτω. Θα ξέρει ότι αγοράζει ένα προϊόν με μεγάλη μελλοντική μεταπωλητική αξία.
Αυτό λοιπόν θα το εκμεταλλευτεί για κάνει το προϊόν ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ γυαλιστερό (όχι ντεμέκ γυαλιστερό) και ανταγωνιστικό.
Αισιοδοξώ ότι θα είναι ντόπιος ο επίδοξος αγοραστής και θα βλέπει και συναισθηματικά την κίνηση αυτή.

Στην Φωκίωνος Νέγρη, έδωσα εντολή να ανάψουν τα φώτα πανηγυρικά και να ακουστούν παιάνες και θούρια.

Τα πήραμε τα Γιάννενα, μάτια πολλά το λένε, όπου γελούν και κλαίνε...
Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος Black_Freighter

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 579
    • Προφίλ
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #534 στις: Τρι 02 Απρ 2024 19:37 »
Υπάρχει μια περίπτωση, μια, μην βαρατε, αν όσα ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα είναι αλήθεια ή έστω αν υπάρχει φωτιά, να μη πέσουμε κατηγορία.

Αν ο παράγοντας που μας πάρει, είναι δυνατός, τότε υπάρχει περίπτωση να μην πέσουμε κατηγορία και να σωθούμε βαθμολογικά.

Όλα αυτά είναι υποθέσεις και εκτιμήσεις ένας απλού οπαδού που απλά παρακολουθεί τα γεγονότα.

Το δείπνο του Παναγιωτάκη και της ομάδας με τον καχριμανη δεν νομίζω να ήταν τυχαίο Το είχα γράψει και τότε.

Γιατί ο περιφερειάρχης να φωτογραφίζεται δίπλα σε έναν ανεπιθύμητο και αποτυχημένο πρόεδρο , όταν μάλιστα πρόσφατα έχει επανεκλεγεί;

Ο χρόνος θα δείξει αν λέω μαλακίες.

Στη δεδομένη χρονική στιγμή, η ανακοίνωση αποχώρησης είναι λάθος και ειδικά με όσα έλεγαν πριν 10 ημερες.
Αν κρίνω από την σταδιακή αναπτυξιακά υποβάθμιση ολης της περιοχής της Ηπείρου τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά και την υποβάθμιση του αεροδρομίου, σοβαρός επενδυτής δύσκολα θα βρεθεί τη δεδομένη χρονική περίοδο.
Αυτό δε σημαίνει ότι προ πολλού έχουν κάνει τον κύκλο τους οι συγκεκριμένοι. Απλά το timing είναι κακό, έως ακατάλληλο. Δε βγήκες να πουλήσεις στα ντουζενια σου αλλά στα συνταξιμα.
Η μακρά διοικητική αστάθεια πιστεύω θα επιφέρει απαξίωση στην ομάδα, τιυς φιλάθλους, το γήπεδο και τις υποδομές.
Θεωρώ ότι ετοιμαζόμαστε για εποχές δεκαετίας 90 και 00 απλά η επάνοδος πια είναι ανέφικτη!
Σε όλα υπάρχει ένα μακάρι αλλά έχω εδώ και πολύ καιρό αυτή την αίσθηση. Μακάρι να μην αλλά τα δεδομένα αλλά δείχνουν

Ένας σοβαρός επενδυτής δεν νομίζω να ενδιαφέρεται, αν ο ΠΑΣ θα παίξει στην Α' κατηγορία ή στην πιο κάτω. Θα ξέρει ότι αγοράζει ένα προϊόν με μεγάλη μελλοντική μεταπωλητική αξία.
Αυτό λοιπόν θα το εκμεταλλευτεί για κάνει το προϊόν ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ γυαλιστερό (όχι ντεμέκ γυαλιστερό) και ανταγωνιστικό.
Αισιοδοξώ ότι θα είναι ντόπιος ο επίδοξος αγοραστής και θα βλέπει και συναισθηματικά την κίνηση αυτή.

Στην Φωκίωνος Νέγρη, έδωσα εντολή να ανάψουν τα φώτα πανηγυρικά και να ακουστούν παιάνες και θούρια.

Τα πήραμε τα Γιάννενα, μάτια πολλά το λένε, όπου γελούν και κλαίνε...

Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητα καλό να είναι κάποιος συναισθηματικά δεμένος με την ομάδα. Μερικές φορές αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παρορμητικές κινήσεις. Το θέμα είναι να βρεθεί κάποιος που να θέλει τον ΠΑΣ σαν κανονική επιχείρηση (μην ξεχνιόμαστε πλέον οι ομάδες είναι εταιρίες και όχι ερασιτεχνικά σωματεία) αλλά αντίθετα με την οικογένεια χβ να θέλει να προωθήσει και να μεγαλώσει την επιχείρησή του (όσο του επιτρέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο). Βέβαια παραμένει ο κίνδυνος του να πέσει η ομάδα στα χέρια κάποιου τυχοδιώκτη, παρασκηνιακού τύπου κλπ. Αλλά ναι αν δεν αλλάξει κάτι σίγουρα δεν γίνεται να καλυτερεύσουν τα πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.558
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #535 στις: Τρι 02 Απρ 2024 21:04 »
Εν όψει των αλλαγών που έρχονται για την Ομάδα μας,
θα ήθελα για ακόμη μία φορά να πω την αποψάρα μου:
Μακριά από επικίνδυνα ανεμοδαρμένα ύψη τύπου 1,79.
Και μακριά από επικίνδυνους survivor τύπους που είναι κολλητάρια και συνέταιροι γνωστού εφοπλιστή και καναλάρχη που το παίζει γραφείο τύπου γνωστού επικίνδυνου και διαταραγμένου γόνου.
Όχι ότι θα με ρωτήσουν, αλλά:
ΜΑΚΡΙΑ ΡΕ!  :stop:

Αποσυνδεδεμένος Mpakoulieros

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.599
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #536 στις: Τρι 02 Απρ 2024 21:43 »
Επειδή είμαστε όλοι συγχυσμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις, αν και κάποιοι τις είχαμε προβλέψει, ας χρησιμοποιήσουμε τη λογική μας για να προσπαθήσουμε να περιγράψουμε τι πρόκειται να συμβεί.

Διάβασα ότι η περιοχή είναι σε παρακμή, ποιος να έρθει να επενδύσει κτλ. Πρώτον η περιοχή ΔΕΝ είναι σε παρακμή. Εντάξει όλη η χώρα είναι οπότε εμείς δεν είμαστε εξαίρεση. Αλλά σε σχέση με άλλες πόλεις που παλιότερα μας πέρναγαν ή είμασταν κοντά(π.χ. Αγρίνιο, Τρίκαλα, Σέρρες, Καβάλα, Καλαμάτα) είμαστε πολύ καλύτερα. Ίσως να είμαστε καλύτερα και από Βόλο, Πάτρα σε όρους κατακεφαλήν ΑΕΠ, αν και δεν βρήκα σχετικά στοιχεία. Δεὐτερον βγάλτε από το μυαλό σας ότι θα αγοράσει κάποιος τον Π.Α.Σ. για να επενδύσει κάπου εδώ κοντά. Είναι βλακεία αυτό. Ο ΧΒ επένδυσε σε τίποτα στα Γιάννινα; Ούτε σπίτι δεν αγόρασε. Τρίτον τα Γιάννινα είναι πλέον μεγάλο συγκοινωνιακό κέντρο και θα ενισχυθεί και άλλο με τον Ε-65 (αν τον τελειώσει ποτέ η κυβέρνηση της παρακμής). Τέταρτον τα Γιάννινα έχουν κοντά την Αλβανία, που έχει τεράστια αποθέματα μαύρου χρήματος, που ψάχνουν νομιμοποίηση σε "νόμιμες" χρηματαγορές του ευρωσυστήματος.

Επομένως ποιος αγοράζει ομάδες; Υπάρχει μια τυπολογία "επιχειρηματιών"; Θα ξεχώριζα τις εξής:
1. Ο μεγάλος ολιγάρχης. Δεν χρειάζεται να δώσω εδώ παράδειγμα.
2. Ο ξεπλένης. Συχνά όλοι απορούνε πως ομάδες με 800 και 1000 εισιτήρια, περιορισμένη φίλαθλη βάση και χαμηλό λαϊκό ενδιαφέρον επιβιώνουν στη Σουπερλιγκ. Η απάντηση είναι ότι αποτελούν πλυντήρια χρήματος. Π.χ.Κάποιος έχει 10.000.000 ευρώ από παράνομες δραστηριότητες ή αφορόλόγητες. Αγοράζει μια ομάδα και με λογιστικούς τρόπους αυξάνει τα έσοδα ή και τα έξοδα και με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου "νομιμοποιεί" χρήματα που δεν θα μπορούσε να τα εμφανίσει διαφορετικά ως νόμιμα.
3. Ιδιοκτήτες που δεν ξεμπλένουν αλλά προσπαθούν με χαμηλό μπάτζετ, στησίματα, πωλήσεις παιχτών, αλλαξοκωλιές, άρματα και διάφορες άλλες μεθόδους  να βγάλουν χρήματα. Συχνά τα καταφέρνουν και όσο η ομάδα έχει μεγάλη λαϊκή βάση τα καταφέρνουν ακόμη καλύτερα.
4. Διάφοροι τύποι που για χαβαλέ, για κάβλα, για την εντοπιότητα αγοράζουν μια ομάδα (π.χ. ο 1,76).
5. Άνθρωποι αχυράνθρωποι που τυπικά έχουν την ομάδα αλλά ουσιαστικά αποτελούν υπάλληλο-βιτρίνα ενός ολιγάρχη.
6. Άνθρωποι οι οποίοι απλά διαχειρίζονται τα έσοδα της ομάδας τους και με τα κατάλληλα κονέ, καταφέρνουν και επιβιώνουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ομάδα να ανήκει τουλάχιστον στις 6-7 λαοφιλέστερες γιατί αλλιώς δεν βγαίνει οικονομικά το εγχείρημα.

Επομένως ότι και να γίνει, όποιος και να έρθει θα ανήκει στις παραπάνω έξι κατηγορίες.
Με την υπόθεση ότι η ομάδα δεν έχει ουσιαστικά υψηλά χρέη και ότι έχει τεράστια δυναμική, η οποία έχει κατασταλεί με μεθοδικό τρόπο από τον συγχωρεμένο ΧΒ, οι προοπτικές είναι ευοίωνες, σε όποια κατηγορία και αν παίζουμε.

Το πρόβλημα για εμένα, που βλέπω τα πράγματα, κάπως απ'έξω είναι η νοοτροπία που επικρατεί. Επαρχιωτισμός, φοβία για το μέλλον, απαισιοδοξία. Η ομάδα ενδεχομένως να έχει τη 6η μεγαλύτερη φίλαθλη επιρροή στη χώρα. Με τις κατάλληλες προϋποθέσεις και ένα μετριοπαθές πλάνο μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Αντι να εστιάζουμε στις προοπτικές της δυναμικής, επικρατεί εσωστρέφεια και το αίσθημα του τίμιου αλλά μικρού και επαρχιώτη Π.Α.Σ. της δεκαετίας του '90.

Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι τα επόμενα χρόνια η ομάδας μας θα μεγαλουργήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη!
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 02 Απρ 2024 21:47 από Mpakoulieros »
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

Αποσυνδεδεμένος Kun

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.156
    • Προφίλ
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #537 στις: Τρι 02 Απρ 2024 22:56 »
Ικανά είναι τα αδερφάκια να μπερδέψανε τις ημερομηνίες και να νομίζουν ότι σήμερα είναι πρωταπριλιά!  :takataka:

Το γεγονός ότι μέσα σε 10 ημέρες έκαναν κωλοτουμπα και μη λογαριαζοντας ότι η ομάδα έχει ακόμα κάποια ματς, φανερώνει το μέγεθος της αναξιόπιστιας, της ασχετοσύνης και της επικινδυνοτητας τους. Απορώ τους αρχηγούς γιατί τους είχε μαζί του στη συνέντευξη ο Παναγιωτακης.

Εγώ πιστεύω ότι δεν τους νοιάζει, ίσα ίσα μπορεί να μισούνε τον κόσμο και να τον θεωρούν υπεύθυνο για την απώλεια του πατέρα τους. Αλλά το λες και θράσος να χρησιμοποιούν β πληθυντικό ξεκινώντας την αναφορά τους για το 2008 και έπειτα. Η πορεία αυτή έγινε με αποφάσεις του πατέρα τους με τα σωστά του και τα λάθη του όλα αυτά τα χρόνια. Αυτοί με τα λεφτά του μπαμπά ζούσαν και ούτε ένα μαγαζί δεν μπόρεσαν βα κρατήσουν ανοιχτό.

Ελπίζω όλο αυτό, όσο και δύσκολο να είναι, να πεισμωσει τους παίκτες και να αγωνιστούν για τη φανελα, για τον κόσμο και ότι γίνει και μακάρι να βρεθεί ένας σοβαρός άνθρωπος να αναλάβει την ομάδα.
"Πατρίδα σαν τον ήλιο σου, ήλιος αλλού δε λάμπει"
PAS Giannina 1966 Toros Locos
ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.038
    • Προφίλ
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #538 στις: Τετ 03 Απρ 2024 00:07 »
Ιστορική μέρα για τον ΠΑΣ αλλά με ένα αβέβαιο μέλλον.
Οι Χβ αποδείχτηκαν άχρηστοι,τυχοδιόκτες,ανεπρόκοποι.Κινήσεις χωρίς καμία λογική. Επικύνδυνοι όπως και να έχει.
Το θέμα είναι ποιος θα έρθει.Αν θα είναι καλύτερος ή χειρότερος.Με ορισμένους σε πιάνει κάπως θα έλεγα.Ειδικά κάτι μανατζεριλίκια δεν πήγαν γενικά και πολύ καλά.
Υπάρχει ίσως και το σενάριο να διώξουν και όποιον ενδιαφερθεί και να προσπαθήσουν να βγουν και από πάνω.Ο καιρός θα δείξει σύντομα.
Η μόνη ευχή που μπορώ να δώσω είναι να μην σκοτώσουν ότι έχει απομείνει από αυτό που αγαπάμε.

Αποσυνδεδεμένος christos

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.726
  • ΠΑΣ...γιατί κάποια πράγματα μένουν πάντα ίδια...
    • Προφίλ
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #539 στις: Τετ 03 Απρ 2024 01:11 »
Και αφου αυτα τα σουργελα ( που αν δεν φροντιζε γι’αυτα ο πατερας δεν θα εβρισκαν δουλεια ουτε σε λατομειο να φωναζουν ‘’ Φουρνελο!!! ‘’ ) εκαναν την τελευταια χοντρη κονομα ( μεσω του πατερα ΦΥΣΙΚΑ), απο 1-1,5 εκ. εως …αγνωστο ( βλ. πωληση μικρου Λωλη στον γαυρο και Πηλιου ) , ξεφορτωνονται την Ομαδα λιγες αγωνιστικες πριν το τελος.
Ας το κανατε βρε λεσια τον Νοεμβριο, μπας και υπηρχε μια ελπιδα σωτηριας. Γιατι επρεπε να πεσουμε πρωτα;;; Για να σιγουρευτειτε οτι δεν μπορειτε να βγαλετε ΚΙ ΑΛΛΑ ;;;
Καλοφαγωτα λοιπον τα εκατομμύρια των τελευταιων χρονων,
και μακαρι να μην ξαναδουμε ουτε φωτογραφια σας.

Σε αλλα νεα, ιδου ο ΠΑΣ ιδου και η αγορα των μετοχων κυριοι υποψηφιοι …

Αποσυνδεδεμένος PAriS

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 130
    • Προφίλ
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #540 στις: Τετ 03 Απρ 2024 10:25 »
Νομίζω ότι τα πράγματα είναι απλά: έσκασε μια πρόταση που αποφάσισαν να την αποδεχθούν αν δεν βρούν κάτι καλύτερο! Γι'αυτό έβαλαν ταμπελάκι μπας και πάρουν τίποτα παραπάνω από κάποιον άλλο. Όλο αυτό εμένα μου λέει ότι  ή πιθανολογούμενη πρόταση έχει deadline ως το καλοκαίρι και γι'αυτό η ξαφνική ανακοίνωση.
Καλή λευτεριά! :mono:

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.418
    • Προφίλ
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #541 στις: Τετ 03 Απρ 2024 10:58 »
Όσο ζούσε ο σχωρεμένος είχε ακούσει τα μύρια όσα. Για λίγο -απ' ό,τι φαίνεται- ήρθε η σειρά των υιών, οι οποίοι όντως δεν μπόρεσαν να κουμαντάρουν το καράβι.
Εγώ ομολογώ ότι τις φοβάμαι τις αλλαγές. Σε όλα, ακόμα και στο φλιτζάνι του καφέ  >:(
Επίσης δεν πιστεύω στον αϊβασίλη.
Εύχομαι να δικαιωθεί η αισιοδοξία των πολλών γιατί στην πιάτσα υπάρχουν περισσότεροι Κούγιες και λιγότεροι φιλόδοξοι κροίσοι. Ούτε καν τύποι σαν τον σχωρεμένο δεν υπάρχουν.

Αποσυνδεδεμένος PASsenger

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 444
    • Προφίλ
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #542 στις: Τετ 03 Απρ 2024 11:12 »
Όσο ζούσε ο σχωρεμένος είχε ακούσει τα μύρια όσα. Για λίγο -απ' ό,τι φαίνεται- ήρθε η σειρά των υιών, οι οποίοι όντως δεν μπόρεσαν να κουμαντάρουν το καράβι.
Εγώ ομολογώ ότι τις φοβάμαι τις αλλαγές. Σε όλα, ακόμα και στο φλιτζάνι του καφέ  >:(
Επίσης δεν πιστεύω στον αϊβασίλη.
Εύχομαι να δικαιωθεί η αισιοδοξία των πολλών γιατί στην πιάτσα υπάρχουν περισσότεροι Κούγιες και λιγότεροι φιλόδοξοι κροίσοι. Ούτε καν τύποι σαν τον σχωρεμένο δεν υπάρχουν.
Όταν έχεις πεθάνει χρειάζεται η αλλαγή για να αναστηθείς.Αλλιώς ας ανοίξουμε έναν λάκκο και ας τον ρίξουμε τον ΠΑΣ μέσα.Και του χρόνου τέτοια εποχή να κάνουμε το μνημόσυνο.

Αποσυνδεδεμένος Mpakoulieros

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.599
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #543 στις: Τετ 03 Απρ 2024 11:28 »
Όσο ζούσε ο σχωρεμένος είχε ακούσει τα μύρια όσα. Για λίγο -απ' ό,τι φαίνεται- ήρθε η σειρά των υιών, οι οποίοι όντως δεν μπόρεσαν να κουμαντάρουν το καράβι.
Εγώ ομολογώ ότι τις φοβάμαι τις αλλαγές. Σε όλα, ακόμα και στο φλιτζάνι του καφέ  >:(
Επίσης δεν πιστεύω στον αϊβασίλη.
Εύχομαι να δικαιωθεί η αισιοδοξία των πολλών γιατί στην πιάτσα υπάρχουν περισσότεροι Κούγιες και λιγότεροι φιλόδοξοι κροίσοι. Ούτε καν τύποι σαν τον σχωρεμένο δεν υπάρχουν.

Δηλαδή συγγνώμη ρε σύνταυρε τι φοβάσαι ακριβως; Μην πέσουμε; Μας έριξαν οι κληρονόμοι.
Μη γεμίσει το γήπεδο με χιλιάδες οπαδούς μαχαιροβγάλτες των μεγάλων; Το έκανε ο συγχωρεμένος ο ΧΒ.
Μην κάνουμε χρέη; Τα έκανε ο συγχωρεμένος ο ΧΒ.
Μην δεν πάρουμε άδεια; Το έκανε ο συγχωρεμένος ο ΧΒ.
Μην μπει αυτοφωράκιας άλλος ως πρόεδρος στα χαρτιά αλλά το κουμάντο να το κάνει ολιγάρχης; Έγινε και αυτό.
Μην κατηγορηθούμε για στημένα; Και αυτό έγινε.
Μην δεν πιστεύουμε στα μάτια μας με αυτά που βλέπουμε; Και αυτό έγινε. 0-4 με Κομπότη.

Τι φοβάσαι ακριβώς; Και γιατί δεν φοβάστε όλα αυτά που ζήσαμε και που ζούμε;

Πραγματικά δεν μπορώ να σας καταλάβω.
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

Αποσυνδεδεμένος pas-pan

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 490
    • Προφίλ
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #544 στις: Τετ 03 Απρ 2024 11:35 »
Επειδή είμαστε όλοι συγχυσμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις, αν και κάποιοι τις είχαμε προβλέψει, ας χρησιμοποιήσουμε τη λογική μας για να προσπαθήσουμε να περιγράψουμε τι πρόκειται να συμβεί.

Διάβασα ότι η περιοχή είναι σε παρακμή, ποιος να έρθει να επενδύσει κτλ. Πρώτον η περιοχή ΔΕΝ είναι σε παρακμή. Εντάξει όλη η χώρα είναι οπότε εμείς δεν είμαστε εξαίρεση. Αλλά σε σχέση με άλλες πόλεις που παλιότερα μας πέρναγαν ή είμασταν κοντά(π.χ. Αγρίνιο, Τρίκαλα, Σέρρες, Καβάλα, Καλαμάτα) είμαστε πολύ καλύτερα. Ίσως να είμαστε καλύτερα και από Βόλο, Πάτρα σε όρους κατακεφαλήν ΑΕΠ, αν και δεν βρήκα σχετικά στοιχεία. Δεὐτερον βγάλτε από το μυαλό σας ότι θα αγοράσει κάποιος τον Π.Α.Σ. για να επενδύσει κάπου εδώ κοντά. Είναι βλακεία αυτό. Ο ΧΒ επένδυσε σε τίποτα στα Γιάννινα; Ούτε σπίτι δεν αγόρασε. Τρίτον τα Γιάννινα είναι πλέον μεγάλο συγκοινωνιακό κέντρο και θα ενισχυθεί και άλλο με τον Ε-65 (αν τον τελειώσει ποτέ η κυβέρνηση της παρακμής). Τέταρτον τα Γιάννινα έχουν κοντά την Αλβανία, που έχει τεράστια αποθέματα μαύρου χρήματος, που ψάχνουν νομιμοποίηση σε "νόμιμες" χρηματαγορές του ευρωσυστήματος.

Επομένως ποιος αγοράζει ομάδες; Υπάρχει μια τυπολογία "επιχειρηματιών"; Θα ξεχώριζα τις εξής:
1. Ο μεγάλος ολιγάρχης. Δεν χρειάζεται να δώσω εδώ παράδειγμα.
2. Ο ξεπλένης. Συχνά όλοι απορούνε πως ομάδες με 800 και 1000 εισιτήρια, περιορισμένη φίλαθλη βάση και χαμηλό λαϊκό ενδιαφέρον επιβιώνουν στη Σουπερλιγκ. Η απάντηση είναι ότι αποτελούν πλυντήρια χρήματος. Π.χ.Κάποιος έχει 10.000.000 ευρώ από παράνομες δραστηριότητες ή αφορόλόγητες. Αγοράζει μια ομάδα και με λογιστικούς τρόπους αυξάνει τα έσοδα ή και τα έξοδα και με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου "νομιμοποιεί" χρήματα που δεν θα μπορούσε να τα εμφανίσει διαφορετικά ως νόμιμα.
3. Ιδιοκτήτες που δεν ξεμπλένουν αλλά προσπαθούν με χαμηλό μπάτζετ, στησίματα, πωλήσεις παιχτών, αλλαξοκωλιές, άρματα και διάφορες άλλες μεθόδους  να βγάλουν χρήματα. Συχνά τα καταφέρνουν και όσο η ομάδα έχει μεγάλη λαϊκή βάση τα καταφέρνουν ακόμη καλύτερα.
4. Διάφοροι τύποι που για χαβαλέ, για κάβλα, για την εντοπιότητα αγοράζουν μια ομάδα (π.χ. ο 1,76).
5. Άνθρωποι αχυράνθρωποι που τυπικά έχουν την ομάδα αλλά ουσιαστικά αποτελούν υπάλληλο-βιτρίνα ενός ολιγάρχη.
6. Άνθρωποι οι οποίοι απλά διαχειρίζονται τα έσοδα της ομάδας τους και με τα κατάλληλα κονέ, καταφέρνουν και επιβιώνουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ομάδα να ανήκει τουλάχιστον στις 6-7 λαοφιλέστερες γιατί αλλιώς δεν βγαίνει οικονομικά το εγχείρημα.

Επομένως ότι και να γίνει, όποιος και να έρθει θα ανήκει στις παραπάνω έξι κατηγορίες.
Με την υπόθεση ότι η ομάδα δεν έχει ουσιαστικά υψηλά χρέη και ότι έχει τεράστια δυναμική, η οποία έχει κατασταλεί με μεθοδικό τρόπο από τον συγχωρεμένο ΧΒ, οι προοπτικές είναι ευοίωνες, σε όποια κατηγορία και αν παίζουμε.

Το πρόβλημα για εμένα, που βλέπω τα πράγματα, κάπως απ'έξω είναι η νοοτροπία που επικρατεί. Επαρχιωτισμός, φοβία για το μέλλον, απαισιοδοξία. Η ομάδα ενδεχομένως να έχει τη 6η μεγαλύτερη φίλαθλη επιρροή στη χώρα. Με τις κατάλληλες προϋποθέσεις και ένα μετριοπαθές πλάνο μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Αντι να εστιάζουμε στις προοπτικές της δυναμικής, επικρατεί εσωστρέφεια και το αίσθημα του τίμιου αλλά μικρού και επαρχιώτη Π.Α.Σ. της δεκαετίας του '90.

Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι τα επόμενα χρόνια η ομάδας μας θα μεγαλουργήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Στο 3 ή στο 6 ανήκε η "αγία οικογένεια" άραγε; Πιο πολύ για 3 νομίζω!

Αποσυνδεδεμένος Mpakoulieros

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.599
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #545 στις: Τετ 03 Απρ 2024 11:37 »
Επειδή είμαστε όλοι συγχυσμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις, αν και κάποιοι τις είχαμε προβλέψει, ας χρησιμοποιήσουμε τη λογική μας για να προσπαθήσουμε να περιγράψουμε τι πρόκειται να συμβεί.

Διάβασα ότι η περιοχή είναι σε παρακμή, ποιος να έρθει να επενδύσει κτλ. Πρώτον η περιοχή ΔΕΝ είναι σε παρακμή. Εντάξει όλη η χώρα είναι οπότε εμείς δεν είμαστε εξαίρεση. Αλλά σε σχέση με άλλες πόλεις που παλιότερα μας πέρναγαν ή είμασταν κοντά(π.χ. Αγρίνιο, Τρίκαλα, Σέρρες, Καβάλα, Καλαμάτα) είμαστε πολύ καλύτερα. Ίσως να είμαστε καλύτερα και από Βόλο, Πάτρα σε όρους κατακεφαλήν ΑΕΠ, αν και δεν βρήκα σχετικά στοιχεία. Δεὐτερον βγάλτε από το μυαλό σας ότι θα αγοράσει κάποιος τον Π.Α.Σ. για να επενδύσει κάπου εδώ κοντά. Είναι βλακεία αυτό. Ο ΧΒ επένδυσε σε τίποτα στα Γιάννινα; Ούτε σπίτι δεν αγόρασε. Τρίτον τα Γιάννινα είναι πλέον μεγάλο συγκοινωνιακό κέντρο και θα ενισχυθεί και άλλο με τον Ε-65 (αν τον τελειώσει ποτέ η κυβέρνηση της παρακμής). Τέταρτον τα Γιάννινα έχουν κοντά την Αλβανία, που έχει τεράστια αποθέματα μαύρου χρήματος, που ψάχνουν νομιμοποίηση σε "νόμιμες" χρηματαγορές του ευρωσυστήματος.

Επομένως ποιος αγοράζει ομάδες; Υπάρχει μια τυπολογία "επιχειρηματιών"; Θα ξεχώριζα τις εξής:
1. Ο μεγάλος ολιγάρχης. Δεν χρειάζεται να δώσω εδώ παράδειγμα.
2. Ο ξεπλένης. Συχνά όλοι απορούνε πως ομάδες με 800 και 1000 εισιτήρια, περιορισμένη φίλαθλη βάση και χαμηλό λαϊκό ενδιαφέρον επιβιώνουν στη Σουπερλιγκ. Η απάντηση είναι ότι αποτελούν πλυντήρια χρήματος. Π.χ.Κάποιος έχει 10.000.000 ευρώ από παράνομες δραστηριότητες ή αφορόλόγητες. Αγοράζει μια ομάδα και με λογιστικούς τρόπους αυξάνει τα έσοδα ή και τα έξοδα και με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου "νομιμοποιεί" χρήματα που δεν θα μπορούσε να τα εμφανίσει διαφορετικά ως νόμιμα.
3. Ιδιοκτήτες που δεν ξεμπλένουν αλλά προσπαθούν με χαμηλό μπάτζετ, στησίματα, πωλήσεις παιχτών, αλλαξοκωλιές, άρματα και διάφορες άλλες μεθόδους  να βγάλουν χρήματα. Συχνά τα καταφέρνουν και όσο η ομάδα έχει μεγάλη λαϊκή βάση τα καταφέρνουν ακόμη καλύτερα.
4. Διάφοροι τύποι που για χαβαλέ, για κάβλα, για την εντοπιότητα αγοράζουν μια ομάδα (π.χ. ο 1,76).
5. Άνθρωποι αχυράνθρωποι που τυπικά έχουν την ομάδα αλλά ουσιαστικά αποτελούν υπάλληλο-βιτρίνα ενός ολιγάρχη.
6. Άνθρωποι οι οποίοι απλά διαχειρίζονται τα έσοδα της ομάδας τους και με τα κατάλληλα κονέ, καταφέρνουν και επιβιώνουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ομάδα να ανήκει τουλάχιστον στις 6-7 λαοφιλέστερες γιατί αλλιώς δεν βγαίνει οικονομικά το εγχείρημα.

Επομένως ότι και να γίνει, όποιος και να έρθει θα ανήκει στις παραπάνω έξι κατηγορίες.
Με την υπόθεση ότι η ομάδα δεν έχει ουσιαστικά υψηλά χρέη και ότι έχει τεράστια δυναμική, η οποία έχει κατασταλεί με μεθοδικό τρόπο από τον συγχωρεμένο ΧΒ, οι προοπτικές είναι ευοίωνες, σε όποια κατηγορία και αν παίζουμε.

Το πρόβλημα για εμένα, που βλέπω τα πράγματα, κάπως απ'έξω είναι η νοοτροπία που επικρατεί. Επαρχιωτισμός, φοβία για το μέλλον, απαισιοδοξία. Η ομάδα ενδεχομένως να έχει τη 6η μεγαλύτερη φίλαθλη επιρροή στη χώρα. Με τις κατάλληλες προϋποθέσεις και ένα μετριοπαθές πλάνο μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Αντι να εστιάζουμε στις προοπτικές της δυναμικής, επικρατεί εσωστρέφεια και το αίσθημα του τίμιου αλλά μικρού και επαρχιώτη Π.Α.Σ. της δεκαετίας του '90.

Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι τα επόμενα χρόνια η ομάδας μας θα μεγαλουργήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Στο 3 ή στο 6 ανήκε η "αγία οικογένεια" άραγε; Πιο πολύ για 3 νομίζω!
Έχουμε περάσει και από τον αριθμό 5.
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

Αποσυνδεδεμένος PASiopulo

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.340
    • Προφίλ
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #546 στις: Τετ 03 Απρ 2024 11:42 »
Εδώ υπάρχουν δύο πιθανότητες:

1. Βρίσκεται ενδιαφερόμενος και συνεχίζουμε
2. Δεν βρίσκεται και βολοδέρνουμε στην Γ ΄Εθνικη

Θα αλλάξει κάτι τουλάχιστον. Να γίνει μια προσπάθεια για αλλαγή έστω γιατί με αυτήν την διοίκηση δεν θα ορθοποδησουμε και αυτό είναι δεδομένο.

Aν δεν υπάρχει αγοραστής, τι θα αλλάξει;

Δεν είναι σίγουρο ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα αν αλλάξουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να γίνουν καλύτερα πρέπει να αλλάξουν...
(Κάποιου ... Ομολογώ ότι δεν θυμάμαι ποιου)

Αυτό που είπε ο μπαμΠΑΣ παίδες ... τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
Όλοι φοβόμαστε αλλά δεν γίνεται να συνεχίσουμε στην ίδια μιζέρια

Αποσυνδεδεμένος Mpakoulieros

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.599
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #547 στις: Τετ 03 Απρ 2024 12:06 »
Συντάκτης: Νίκος Μαρκάτος
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Η οικογένεια Χριστοβασίλη παραχωρεί και επίσημα τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το Sportime είχε προβλέψει τις εξελίξεις!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι έτοιμος να αλλάξει σελίδα στο ιδιοκτησιακό του καθεστώς. Το επιβεβαίωσε με επίσημη τοποθέτηση η οικογένεια Χριστοβασίλη, στην οποία τονίζεται πως «ήρθε η ώρα ο σύλλογος να γυρίσει σελίδα. Παραχωρούμε τον ΠΑΣ σε όποιον μας τον ζητήσει έτσι ώστε να τον οδηγήσει στην επόμενη ημέρα. Εμείς δεν θα σταθούμε εμπόδιο, διευκολύνοντας την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος».

Ήδη όπως έχει αποκαλύψει το Sportime και διαψεύστηκε με διαρροές, οι επαφές για την πώληση του της ομάδας της Super League 1 έχουν ξεκινήσει με τον Νίκο Σιόντη, ιδιοκτήτη του Hall of Brands να έχει κάνει ήδη μια κουβέντα με την νυν διοίκηση για την εξαγορά της ΠΑΕ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Έχουν γίνει όλες οι ενημερώσεις!
Μάλιστα, οι πληροφορίες του Sportime αναφέρουν οτι η οικογένεια Χριστοβασίλη, πριν το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ενημέρωσε και τον περιφεριάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη για την πρόθεση της να δώσει την ομάδα.

Παράλληλα στην επίσημη τοποθέτηση η διοίκηση Χριστοβασίλη αναλαμβάνει και το μερίδιο που της αναλογή αναφέροντας οτι «Δυστυχώς η σημερινή βαθμολογική μας θέση, δείχνει πως οι προσπάθειές μας δεν έφεραν το αποτέλεσμα που προσδοκούσαμε. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε και πρέπει να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας», ενώ παράλληλα αφήνει και αιχμές για την στάση της τοπικής κοινωνίας με την ατάκα οτι «Πλέον, διαπιστώνουμε πως οι πολλοί δεν είναι δίπλα μας και αυτό μας βαραίνει».

https://www.sportime.gr/podosfairo/pas-giannina-eskase-i-vomva-dini-tin-omada-o-christovasilis-epiveveosi-sportime/
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.418
    • Προφίλ
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #548 στις: Τετ 03 Απρ 2024 12:17 »
Όσο ζούσε ο σχωρεμένος είχε ακούσει τα μύρια όσα. Για λίγο -απ' ό,τι φαίνεται- ήρθε η σειρά των υιών, οι οποίοι όντως δεν μπόρεσαν να κουμαντάρουν το καράβι.
Εγώ ομολογώ ότι τις φοβάμαι τις αλλαγές. Σε όλα, ακόμα και στο φλιτζάνι του καφέ  >:(
Επίσης δεν πιστεύω στον αϊβασίλη.
Εύχομαι να δικαιωθεί η αισιοδοξία των πολλών γιατί στην πιάτσα υπάρχουν περισσότεροι Κούγιες και λιγότεροι φιλόδοξοι κροίσοι. Ούτε καν τύποι σαν τον σχωρεμένο δεν υπάρχουν.

Δηλαδή συγγνώμη ρε σύνταυρε τι φοβάσαι ακριβως; Μην πέσουμε; Μας έριξαν οι κληρονόμοι.
Μη γεμίσει το γήπεδο με χιλιάδες οπαδούς μαχαιροβγάλτες των μεγάλων; Το έκανε ο συγχωρεμένος ο ΧΒ.
Μην κάνουμε χρέη; Τα έκανε ο συγχωρεμένος ο ΧΒ.
Μην δεν πάρουμε άδεια; Το έκανε ο συγχωρεμένος ο ΧΒ.
Μην μπει αυτοφωράκιας άλλος ως πρόεδρος στα χαρτιά αλλά το κουμάντο να το κάνει ολιγάρχης; Έγινε και αυτό.
Μην κατηγορηθούμε για στημένα; Και αυτό έγινε.
Μην δεν πιστεύουμε στα μάτια μας με αυτά που βλέπουμε; Και αυτό έγινε. 0-4 με Κομπότη.

Τι φοβάσαι ακριβώς; Και γιατί δεν φοβάστε όλα αυτά που ζήσαμε και που ζούμε;

Πραγματικά δεν μπορώ να σας καταλάβω.

Το μόνο που φοβάμαι είναι μη γίνουμε Δόξα Δράμας, Παναχαϊκή κλπ.

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.558
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
Απ: ΦΗΜΕΣ Η΄ ΠΩΛΗΣΗ
« Απάντηση #549 στις: Τετ 03 Απρ 2024 12:31 »
Όσο ζούσε ο σχωρεμένος είχε ακούσει τα μύρια όσα. Για λίγο -απ' ό,τι φαίνεται- ήρθε η σειρά των υιών, οι οποίοι όντως δεν μπόρεσαν να κουμαντάρουν το καράβι.
Εγώ ομολογώ ότι τις φοβάμαι τις αλλαγές. Σε όλα, ακόμα και στο φλιτζάνι του καφέ  >:(
Επίσης δεν πιστεύω στον αϊβασίλη.
Εύχομαι να δικαιωθεί η αισιοδοξία των πολλών γιατί στην πιάτσα υπάρχουν περισσότεροι Κούγιες και λιγότεροι φιλόδοξοι κροίσοι. Ούτε καν τύποι σαν τον σχωρεμένο δεν υπάρχουν.
Είναι το σύνδρομο των πρώτων -ήντα.
Μόλις μπουν τα δεύτερα και τα τρίτα -ήντα, να δεις που ο Μητσοτάκης θα σου φανεί καλός...



Έλειψες καλό μου καλικαντζαράκι.  :)