Γιατί εκτός οι Σχορτσιανίτης - Βασιλειάδης;
Γιατί ο Διαμαντίδης δε γύρισε για τελευταία φορά στην Εθνική;
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο
Διαμαντίδης με κατάλληλο χειρισμό σε μία τελευταία διοργάνωση θα εμφανιζόταν και θα είχε αρχηγική παρουσία... Ο παίκτης είναι
τεράστια αξία και μάλιστα συμπληρωματική σε ρόλους με Σπανούλη και είχε αποδείξει σε βάθος χρόνου την αφοσίωσή του στην εθνική. Είναι
κρίμα και άξιο απορίας που τα τελευταία χρόνια δεν ασχολήθηκε σοβαρά κάποιος με το ζήτημα Διαμαντίδη. Πλέον δεν ξέρω πόσο σημαντικό δέλεαρ θα αποτελούσε για τον ίδιο το Euro (μάλλον για Ολυμπιακούς θα τον έβλεπα να εμφανίζεται για τελευταία φορά) ... πλέον με δυσκολία μπορώ να δεχθώ την μη κλήση του καθώς όντως διάγει την τελευταία χρονιά του και κάπως πρέπει να υπάρχουν διάδοχες καταστάσεις
Ο
Σχορτσιανίτης επίσης θεωρώ ότι σε βάθος χρόνου έχει μείνει
ανεκμετάλλευτος καθώς διαχρονικά ΠΟΤΕ η εθνική (ενδεχομένως και πολλές άλλες) δεν είχε παίκτη με τα χαρακτηριστικά του ... έστω και για 15 λεπτά είναι οριακά αδύνατον να αντιμετωπιστεί από αντιπάλους (πάντως και αυτός δεν γνωρίζω αν πλέον θα δεχόταν ... χωρίς ισχυρό κίνητρο)
Βασιλειάδης : έχει δοκιμαστεί πολλάκις και
δεν αποδίδει στην εθνική όσα αποδίδει στις ομάδες του. Διαθέτει καλό περιφερειακό σουτ βέβαια, αλλά δεν το έχει αποδείξει με την εθνική. Άλλωστε στους παίκτες οι οποίοι δεν θα είναι τελικά στην αρχική 12δα καλύτερα να συμπεριληφθούν νέοι στους οποίους μπορείς να ποντάρεις στο μέλλον. Μην ξεχνάμε ότι ο Βασιλειάδης έχει κληθεί πολλές φορές για να κοπεί στη συνέχεια... αυτό ενδεχομένως δεν θα ήταν πλέον το σωστότερο.
Ο παίκτης για τον οποίο έχω πραγματικά απορία για την μη κλήση του είναι ο
Μαυροκεφαλίδης. Έως πέρυσι δεν εκτιμούσα τις αγωνιστικές του δυνατότητες αν και απορούσα με το
λανθασμένο τρόπο αξιοποίησής του στην εθνική (ως 5ρι ενώ δεν είναι). Πέρυσι όσοι παρακολουθούν το ελληνικό basket θα εκπλαγήκαν (όσο και εγώ) καθώς ο συγκεκριμένος παίκτης ήταν
ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Έλληνας παίκτης πολύ μακριά από τον 2ο ... ειδικά στο τελευταίο εξάμηνο... Αν ήθελε να είναι δίκαιος ο coach έπρεπε να τον έχει καλέσει.
Επίσης μου προκαλεί απορία ότι δεν υπάρχει σοβαρή πρόβλεψη -
15 είναι μικρός αριθμός για να είσαι καλυμένος για περίπτωση τραυματισμού κατά την προετοιμασία εκτός κοντών...
Ως εκτός 12δας εννοώ:
Στους κοντούς υπάρχει ο
Μάντζαρης ο οποίος είναι πολύ χαμηλότερων δυνατοτήτων αλλά έχει την εμπειρία από εθνική και την ομάδα του σε μεγάλες διοργανώσεις και μπορεί να δώσει ένα 5-10 λεπτο. Μεγάλο πλήγμα ο τραυματισμός του
Παππά ο οποίος ηταν η αποκάλυψη πριν τραυματιστεί συνεχίζοντας από εκεί που είχε μείνει προ 3ετίας.
Στα 3ρια έχουμε πολλές λύσεις πλέον ως ομάδα.
Στους ψηλούς όμως υπάρχει μεν ο
Σαρικόπουλος - ο οποίος όσο ελπιδοφόρος ήταν προ 4ετίας - τόσο έχει απογοητεύσει στην εξέλιξή του ... και πέρα πλέον από το να κληθεί ένας παίκτης από το αεκάκι δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί κάτι άλλο. Μαζί με τον
Αγραβάνη μάλλον δεν θα δώσουν κάτι επιπλέον (στυλ Καβαθά προ 3ετίας) ... ... Μακάρι βέβαια να με διαψεύσουν... Καλώς κλήθηκαν για να συμπληρώνουμε σοβαρές ομάδες για συστήματα και διπλά στην προετοιμασία.
όλα αυτά βέβαια με το σκεπτικό ότι καλείς τους καλύτερους στην τρέχουσα χρονική στιγμή και δεν ακολουθείς μία τακτική ανανέωσης όπου θα χωρούσαν και πολλοί άλλοι πέρα από Αγραβάνη όπως πχ ο Θανάσης Αντετονκούμπο και ο Χαραλαμπόπουλος ...
Αυτά προσωρινά και σκόρπια...
και για να αποδείξω πόσο με έχει βαρέσει στο κεφάλι (με βάση το προηγούμενο σχόλιο-μήνυμα)
http://www.mopo.de/image/view/2014/4/13/27112012,26842404,highRes,vb12.jpg