Ως μετριοπαθής - συντηρητικός και συμβιβασμένος λέω… αυτόν τον κόσμο του 36,5% που εκφράστηκε μέσω αυτής της αυτοπροσδιοριζόμενης ως Αριστεράς και όπως την εννοείς, το κόμμα διαπράττει 1 ακόμα ιστορικό λάθος με το γυρνάει την πλάτη σε αυτόν τον κόσμο που στο κάτω - κάτω δεν μπόρεσε να τον πείσει ποτέ και με τίποτα, δεδομένης της μείωσης ή συρίκνωσης που υπόκειται. Ο κόσμος απαιτεί άμεσες λύσεις και δεν νομίζω ότι η Κανέλη τις προσφέρει στην παρούσα ελληνική κατάσταση και ευρωπαϊκή συγκυρία.
Σχετικά με…
«Δεν είναι ότι θα πετάξουμε το τρέχον πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Θα έλεγα ότι το 60% -70% των μέτρων θα τα θέλαμε και εμείς, το πρόβλημα είναι ότι του λείπει πολύ μεγάλος αριθμός πολύ σημαντικών μεταρρυθμίσεων».
Ναι… π.χ., δεν είναι δυνατόν να αιτούμαι έκδοση Οικοδομικής Άδειας και να δίνω γερή μίζα στον πούστη της Νομαρχίας που κολυμπάει στην χλιδή …
Ναι… π.χ., δεν είναι δυνατόν να εργάζομαι στο δημόσιο και να μην δίνω λόγο σε κανέναν, να μην αυτοαξιολογείται ή αξιολογείται το εργασιακό μου περιβάλλον…
Ναι… π.χ., δεν είναι δυνατόν να ασκώ ελευθέριο επάγγελμα με Ε9 Τσιφλίκι και με δήλωση φορολογίας εισοδήματος κάτω των 11.000 ευρώ ετησίως.
Ναι… π.χ., δεν είναι δυνατόν να πηγαίνω στο ΕΣΥ να με εγχειρίζουν επιτυχώς και να βγάζω θανατηφόρα κοίλη από το βάρος του φακελακιού.
Ναι… π.χ, δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να ψηφίζει νυχθημερόν εξυπηρετικές τροπολογίες και να εκδίδει κοινές υπουργικές αποφάσεις ή εγκυκλίους και εγώ απλά να παρίσταμαι με το ΟΧΙ, έχοντας κάνει έτσι το καθήκον μου.
Έτσι απλά...
… η διαφορά είναι ότι η προ της 25 Ιανουαρίου Τρόικα εννοούσε ως «μέτρα - μεταρυθμίσεις» και το γεγονός ότι οι πειθαρχημένα εντελλόμενες κυβερνήσεις μας δεν θα βάζουν χέρι στον Πλούτο μας (εντόπιους υπηρέτες του κεφαλαίου) δια της φορολογίας ή με εξυπηρέτησης αυτών.
Οπότε… το 60-70% είναι τα ενδεικτικά της κατάστασης «Ναι… π.χ., δεν…» και το υπόλοιπο 18-28% είναι οι πλουτίσαντες σε βάρος του γείτονα και το 2% ο Πλούτος μας, όλα αυτά τα ποσοστά μοιραία βρίσκονται και διεργάζονται στα ελληνικά, στα ευρωπαϊκά πολιτειακά πλαίσια και σε αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στο παρόν και ως απαίτηση του παρόντος κόσμου στα πλαίσια της εντολής του.
Έτσι την είδε ο κόσμος ο μη αριστερός και μη συστημικός 100%... και όποιος το αγνοεί το βρίσκει μπροστά.