When I was young:
Οι άτυπες "παιδικές ερωτήσεις" που επικρατούσαν σε κάποιον μαθητή που ήθελε να επιλέξει ομάδα για το πόσο μεγάλη είναι μια ομάδα ήταν:
1. πόσα πρωταθλήματα έχεις?
2. πόσα κύπελλα έχεις?
3. πόσες φορές έχεις βγει ευρώπη?
4. σε πόσους τελικούς κυπέλλου έχεις πάει?
5. πόσο κόσμο έχεις?
Δυστυχώς η ομάδα μας μόνο στην τελευταία ερώτηση έχει κάτι να προσφέρει στο ελληνικό "ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι". Είναι όμως ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να απαντήσουμε καταφατικά στην ερώτηση 4 και κατά δεύτερο λόγο (αν κάτσει) και στις ερωτήσεις 2,3. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υποβιβάζετε τον τελικό κυπέλλου για μια γαμωπαραμονή που ήδη την έχουμε χάσει (ακόμα και αν κάνουμε 2 νίκες μπορεί να πέσουμε)????
Προσωπικά θυμάμαι ΟΛΟΥΣ τους τελικούς κυπέλλου, ακόμα και αυτούς που δεν είχα γεννηθεί και τους έχω δει σε βίντεο. Ακόμα και τους λιγότερο "εμπορικούς", όπως το ηρα-καστορια, το οφη-ηρα το '87, το λαρισα-παοκ το '85, τους 2 τελικούς της αεκ στα late 90's με ιωνικό και απόλλωνα, το παο - αθηναικός, το γαυρος-οφη κλπ.
Ακόμα και ο ιωνικός και ο αθηναικός έχει παίξει σε τελικό. Και ο απόλλωνας όσο ιστορικός και να είναι, έχει να το περηφανεύεται παρόλο που έφαγε 7άρα. Ήταν η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του απόλλωνα παρόλο που μετράει περίπου 45 χρόνια παρουσίας στην α εθνική!!!
Για δείτε λίγο σε ποιά κατηγορία θα παίζει του χρόνου η καστοριά. Όμως το κύπελλο που πήρε το 1980 ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ ΟΛΗ Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.
Γι αυτό δεν υπάρχει καν αυτό το δίλλημα που θέτεις.
Από χθες υπάρχει μεγάλη πίκρα σε όλους μας. Πραγματικά περπατάς στο δρόμο και επικρατεί ατμόσφαιρα κηδείας. Φάτσες ξενερωμένες, ξινισμένες, κανένας δεν έχει όρεξη για τίποτα. Το ξέρω πως νίωθετε γιατί κ γω είμαι ένας από σας. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η ομάδα μας γαμάει την ψυχολογία μάγκες.
Όμως όταν είδα το γκολ του κούσα στο 94 σαν κάτι να έγινε ρε παιδί μου. Σαν κάτι να σήμαινε αυτό το γκολ από το πουθενά. Μια σπίθα ελπίδας.
Και επιμένω ότι το 3-1 είναι πολύ πονηρό σκορ. Αρκεί να το πιστέψει η ομάδα και ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΟΛΥΕΚΔΗΛΩΝΕΙ. Να προετοιμαστεί ΜΟΝΟ για αυτό το ματς. Να το πάει λάου-λάου 0-0 μέχρι το 80 και να τα βάλει στο τέλος. Η διοίκηση να τάξει σούπερ έξτρα πριμ. Να καταλάβει καλά πως τα έσοδά της μακροχρόνια θα είναι πολύ περισσότερα. Φανταστείτε μόνο πόσα πιτσιρίκια θα γίνουν ΠΑΣ. Να κάνουν ειδική προετοιμασία για τον αγώνα.
Να σας θυμίσω πρόπερσι το πάσχα? ματς με πανσερραικό την τετάρτη του πάσχα. Ο κούγιας τους άφησε να φύγουν για πάσχα 3 μέρες, ενώ οι σέρρες κάναν διπλές προπονήσεις το μεγα σάββατο και τη μέρα του πάσχα. Και μετά αναστήθηκαν αυτοί και σταυρώθηκε ο κούγιας (1-3 τελικό).
Θα ξενερώσω αφάνταστα αν τους αφήσει να φύγουν 2-3 μέρες για διακοπές πάσχα και τέτοια. Λες και δε θα έχουν μετά τόσους μήνες διακοπές. Εαν γίνει κάτι τέτοιο θα κλείσω μόνος μου το δρόμο να μην μπορέσουν να φύγουν. Να το καταλάβουν ότι αν προκριθούν θα γίνει ανάσταση στα συμβόλαιά τους και η μεγαλύτερη διαφήμιση για το βιογραφικό τους (παίχτες-προπονητή-διοίκηση).