Αποστολέας Θέμα: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ  (Αναγνώστηκε 105523 φορές)

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
« στις: Δευ 18 Ιαν 2010 17:42 »
«Γιαπωνέζος καμικάζι!»

Δευτέρα 18/01/10

Για διαιτητές καμικάζι, για κυβερνήσεις που πέφτουν εκτός από τον Βαρούχα, για την αδικημένη Ηπειρο και για 15 βαθμούς που έχει χάσει ο ΠΑΣ Γιάννινα από λάθος σφυρίγματα, μίλησε στον Arrena 89,2 ο σύμβουλος του προέδρου της ομάδας Βαγγέλης Αγγελής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Arrena 89,2:

Για την αγανάκτηση του ΠΑΣ σχετικά με το θέμα της διαιτησίας: «Είναι αλήθεια ότι από την αρχή της σεζόν βιώνουμε μία κατάσταση στη διαιτησία που είναι όχι μόνο πρωτόγνωρη και απαράδεκτη αλλά μας έχει βγάλει από τα ρούχα μας. Προκαλώ τους πάντες να μας πουν έναν βαθμό που έχει χάσει αντίπαλος του ΠΑΣ από αδικία. Εμείς έχουμε χάσει τουλάχιστον 15 βαθμούς από τη διαιτησία. Ξέρουμε ότι στη Super League τα ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες. Δεν ζητάμε εύνοια, αλλά 50-50. Απορώ με το θράσος του Βαρούχα να κάνει τηλεκριτική από τη ΝΕΤ. Κυβερνήσεις πέφτουν και ο Bαρούχας είναι ακόμα εκεί. Να μας κάνει τη χάρη τουλάχιστον να μην τον βλέπουμε. Είδαμε για πρώτη φορά Γιαπωνέζο καμικάζι από το Περλ Χάρμπορ να κάνει τον Έλληνα διαιτητή. Δείτε τι συμπεριφορά είχε ο κύριος αυτός στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν είναι μόνο το πέναλτι που δεν μας έδωσε. Είναι η εν γένει παρουσία του, το εγκληματικό τάκλιν του Γκαρσία».

Για την αδικία που βιώνει η ομάδα του από την αρχή της σεζόν: «Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με τον Άρη αφού αυτό δεν έγινε μόνο χθες, αλλά από την αρχή της σεζόν. Θυμόμαστε τους Παπασταματη, Κουκουλάκη. Κάθε εβδομάδα γίνεται χαμός. Υπάρχει και το πέναλτι με τον ΠΑΟΚ, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς».

Για τα πιθανά μέτρα που ενδέχεται να λάβει ο ΠΑΣ: «Δεν μπορούμε να λάβουμε κάποιο μέτρο. Αυτό που γίνεται φέτος μου θυμίζει παλιές εποχές, όταν υπήρχαν οι "χειρουργοί". Πείτε μου εσείς τι να κάνουμε... Υπάρχει ΕΠΟ, υπάρχει ο πρόεδρός της και δεν τον βλέπουμε; Εδώ ήρθε ο κύριος Χριστοβασίλης, που είναι σοβαρός άνθρωπος. Τους πειράζει ότι ήρθε να επενδύσει; Τι είναι η Ηπειρος; Είναι αδικημένη σε όλα. Ο πρόεδρος έχει κάνει επένδυση και θέλει να κάνει γήπεδο. Τι τους πειράζει; Ότι δεν κάνουμε... αλλαξοκωλιές; Ξέρουμε τι είναι το ποδόσφαιρο και ποιοι είναι οι άλλοι που βγαίνουν στα μπαλκόνια και κάνουν λεζάντες. Τι να κάνω να πάω να κατασκηνώσω κάτω από την ΕΠΟ, σ' αυτό το σημείο θα φτάσω!»

Για τον τρόπο επιλογής των διαιτητών: «Ψάξτε το θέμα πως επιλέγονται οι διαιτητές που απαρτίζουν τους πίνακες. Παίζουν ρόλο οι κανόνες της ΕΠΟ; Είχε κάποτε έναν διαιτητή που όταν βγήκε από τους πίνακες, πήραν τον κύριο Γιάχο, το μπουμπούκι του Βαρούχα και τον έβαλαν από την Αθήνα στη Χίο. Βγαίνει ο κύριος Βαρούχας στο τηλέφωνο και λέει στον πρόεδρο "φωνάξτε να σας ακούσουν μέχρι την Αθήνα". Είναι ντροπή! Να παραιτηθεί από την τηλεόραση και να ασχοληθεί με τους διαιτητές. Είναι δυνατόν να κριτικάρει τους διαιτητές του»;

«Να βγαίνει να μας λέει τα διαιτητικά λάθη; Να αποδεικνύει τα τραγικά λάθη που κάνουν οι διαιτητές του; Έφυγε ο Καραμανλής και ήρθε ο Παπανδρέου αλλά αυτός παραμένει. Τι να μας πει; Φωνάξτε μέχρι την Αθήνα; Και στο διάστημα να φωνάξουμε δεν βγαίνει τίποτα».

Για την ΕΠΟ: «Προσωπικά τους ανθρώπους της ΕΠΟ δεν θέλω ούτε να τους βλέπω. Δεν υπάρχει κάποια παραδοχή από την ΕΠΟ για την αδικία εις βάρος μας. Ο εκάστοτε πρόεδρος πρέπει να είναι στην Ελλάδα και να βάζουν οι ομάδες μπροστινούς που να τους φοβούνται και να τους σέβονται. Ο κύριος Χριστοβασίλης είναι κύριος, του μιλάς και κοκκινίζει αλλά τι να το κάνεις. Η συμβουλή μου θα είναι: "Κάνε τον μεγαλομέτοχο και βάλε μπροστισνό. Και ο... Άγιος φοβέρα θέλει. Δεν σέβονται τίποτα, τι να πω εγώ στον κόσμο που με σταματάει στα Γιάννινα και με ρωτάει; Αλλά πάλι τα ίδια θα γίνουν. Ας κρατήσουν στη Super League τις ομάδες που αφήνουν τους παίκτες απλήρωτους, αλλά ας μην έχουν παράπονα μετά οι παίκτες, ο ΠΣΑΠ κτλ. Αυτά θέλουν. Στην Ευρώπη δεν γίνονται αυτά. Στη Γερμανία και την Αγγλία δεν υπάρχουν αυτά».
exedrasports.gr

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

• Hero Member
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
Απ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
« Απάντηση #1 στις: Δευ 18 Ιαν 2010 18:01 »
Αδικηθήκαμε χτες. Γεγονός.

Μας στέρησε όμως η διαιτησία 15 βαθμούς (τουλάχιστον κιόλας);;; όλη η Ελλάδα βλέπει δηλαδή, μια ομάδα που έπρεπε να διεκδικεί το πρωτάθλημα τώρα και αντ' αυτού, κινδυνεύει με υποβιβασμό! Μπράβο ρε...

Ο κόρακας χέστηκε να δώσει το πέναλτι στο "Ζωσιμάδες" γιατί τρόμαξε τους αρειανούς! Συγχαρητήρια στους εμπνευστές της κίνησης...

Υ.Γ. Τι μαλάκας είναι αυτός ρε???
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος deceiver

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δευ 18 Ιαν 2010 18:09 »
Χοντρο.......
ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑ ΜΗ ΜΑΣ ΛΥΠΑΣΑΙ

Αποσυνδεδεμένος pasajax

• Global Moderator
  • Sr. Member
  • Αξιοπρέπεια ρεε
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δευ 18 Ιαν 2010 18:11 »
Μίλησε κανείς;;;;
Μην σκύβεις το κεφάλι...

Αποσυνδεδεμένος gecks

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δευ 18 Ιαν 2010 18:20 »
Xαχ, άκου εκεί 15 βαθμούς.
Δες εδώ μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Έτριβα τα μάτια μου με την Ξάνθη. Ο ΠΑΣ και η Μπάρτσα.

Αποσυνδεδεμένος mh_per_

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δευ 18 Ιαν 2010 18:33 »
Μεχρι που φτανεις να αναρωτιεσαι......αφου θα ειχαμε 33 βαθμους (τουλαχιστον) τωρα αν το μονο διαφορετικο ηταν η διαιτησια, τι διαολο αλλαξαμε 2 προπονητες? Ψαχναμε καποιον που θα κανει βουντου στα κορακια?
When the going gets tough, the tough get going

Αποσυνδεδεμένος aramis

• Global Moderator
  • Newbie
  • All for one One for All
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δευ 18 Ιαν 2010 19:08 »
Πάμε σαν άλλοτε............. :stop:

Αποσυνδεδεμένος PASteli

• Sr. Member
  • "You don't wanna know"
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Τρι 19 Ιαν 2010 05:18 »
Π.Ανδράλας: Ίσως να μην θέλουν τον ΠΑΣ

Στον απόηχο του αγώνα με τον Άρη ο Πάρης Ανδράλας μίλησε στην ΈΡΑ ΣΠΟΡ δηλώνοντας

Για την αναμέτρηση με τον Άρη:

«Νομίζω ότι μετά από πολύ καιρό είχαμε ένα πλάνο στο παιχνίδι μας και ξέραμε το τι ζητούσαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς από τον Άρη χωρίς να απειληθούμε δημιουργώντας τρεις με τέσσερις κλασικές ευκαιρίες. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όμως και χάσαμε το παιχνίδι χωρίς να πάρουμε μάλιστα ούτε ένα βαθμό».

Για τη διαιτησία:

«Μιλάμε για αλλοίωση αποτελέσματος. Είδε όλος ο κόσμος το πέναλτι το οποίο δεν μας δόθηκε στο 88΄ πάνω στον Μπακαγιόκο που ήταν και κόκκινη κάρτα του ποδοσφαιριστή του Άρη. Ο διαιτητής μας στέρησε τουλάχιστον τον έναν βαθμό και για άλλη μια φορά είχαμε "χειρουργείο" μέσα στα Γιάννινα για την ομάδα μου. Οι αρμόδιοι πρέπει κάποια στιγμή να πάρουν επιτέλους κάποια μέτρα. Είναι κρίμα ομάδες της περιφέρειας που ομορφαίνουν το πρωτάθλημα με πολύ κόσμο να έχουν αυτή την αντιμετώπιση. Ίσως κάποιοι να θέλουν ομάδες στην Σούπερ Λίγκα με 100 και 200 φιλάθλους και να μην θέλουν τα Γιάννινα. Το μόνο που έχω να τους πω είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα σωθεί. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος βέβαια όσο αναφορά τους διαιτητές στην συνέχεια και δεν νομίζω να αλλάξει κάτι. Δυστυχώς είναι κάποιοι οι οποίοι αποφασίζουν για το ποιον θα βοηθήσουνε και ποιον όχι. Δεν μπορώ κάθε φορά εγώ και οι συμπαίκτες μου να προσπαθούμε να πείσουμε τους εαυτούς μας πως είναι ένα ανθρώπινο λάθος. Μιλάμε για αγανάκτηση, έχουμε κουραστεί με όλη αυτή την κατάσταση».

Για τον Νίκο Αναστόπουλο:

«Αυτό που με κάνει αισιόδοξο αυτή τη στιγμή είναι η έλευση στην ομάδα του κ. Νίκου Αναστόπουλου. Δεν είχα την τύχη να συνεργαστώ στο παρελθόν μαζί του όμως από τις πολύ λίγες ημέρες που έχει έρθει στα Γιάννινα έχω καταλάβει αρκετά. Έχει δώσει έναν άλλον αέρα στην ομάδα αλλά και ψυχολογία που είναι πολύ σημαντική για την συνέχεια». :-?

Αποσυνδεδεμένος PASteli

• Sr. Member
  • "You don't wanna know"
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Πεμ 21 Ιαν 2010 10:33 »
Ο «Tete» αποκαλύπτεται…

Πέρασε από χίλια κύματα ώστε να πάρει την ευκαιρία να αποδείξει το αυτονόητο , ότι το όνομα που έχει χτίσει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της Αργεντινής μόνο τυχαίο δεν είναι. Ο λόγος φυσικά για τον Εστεμπάν Μπουχάν ο οποίος δεν δίστασε να φανερώσει άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του και μας ξάφνιασε δηλώνοντας ότι αν του δοθεί η ευκαιρία θα είναι για πολλά χρόνια κάτοικος Ιωαννίνων. Δεν ξάφνιασε τόσο η δήλωση αλλά ότι το εννοεί... αφού η μεγάλη του κόρη, Γουάδα φοιτά σε Ελληνικό σχολείο και μάλιστα δεν έχανε ευκαιρία να εξασκεί την γλώσσα καθ΄ όλη την διάρκεια της συζήτησης. Και αν για τους αντιπάλους ποδοσφαιριστές έχει βρει τον τρόπο να...ξεφεύγει από τα μαρκαρίσματα τους δύσκολα θα βρει αντίδοτο στα νάζια των δύο κοριτσιών του. Για όλα αυτά και όχι μόνο ο Εστεμπάν Μπουχάν, κατ' άλλους (Αργεντίνους) «Tete» , ανοίγει την καρδιά του στους επισκέπτες του Sportsioannina.gr

Δηλωνοντας για:

Την μη χρησιμοποίηση του στα 3/4 των αγωνιστικών του πρώτου γύρου

«Είναι αναμφίβολα δύσκολα να δουλεύεις γνωρίζοντας ότι δεν θα αγωνιστείς. Έβλεπα ότι έδινα τα πάντα και δεν θα μου δοθεί η ευκαιρία. Στα οικογενειακά διπλά δεν ήμουν σε καμία από τις δύο ομάδες οπότε γνώριζα κάθε εβδομάδα ότι δεν θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ.»

Τον Γιώργο Παράσχο

«Δεν έχω γνώμη ως άνθρωπο αφενός διότι ήταν απόμακρος και αφετέρου δεν γνωρίζω καλά την γλώσσα ώστε να κατανοώ τα όσα λέγονται. Σαν επαγγελματία προπονητή μπορώ να πω ότι δεν ήταν σκληρή η δουλειά που έγινε το καλοκαίρι και είναι ορατό από ένα σημείο και μετά ότι στο παιχνίδι μας λείπει η φυσική κατάσταση που απαιτούν οι αγώνες Σούπερ Λιγκ.»

Για τις φήμες που τον ήθελαν να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου

Βρέθηκε ο μάνατζερ μου κάποια στιγμή στα Γιάννινα όμως ο πρόεδρος ήταν κατηγορηματικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Προσωπικά γνώριζα ότι δε θα πάρω ευκαιρία από τον κ Παράσχο οπότε θεώρησα καλύτερο να πάω κάπου όπου θα έπαιζα.
Είχα μία πρόταση από ομάδα Σούπερ Λιγκ και δύο από Αργεντινή όμως ο κ Χριστοβασίλης δεν ήταν θετικός στην αποχώρηση μου.

Για τον μεγαλομέτοχο κ Χριστοβασίλη

«Απέναντι μου είναι σωστός. Δεν έχω άσχημη εντύπωση. Θέλει και αυτός να δει την ομάδα εκεί που αξίζει να είναι και την πονάει.»

Για τον Θύμιο Γεωργούλη

«Βρήκε την ομάδα σε δύσκολη θέση και προσπαθεί να την βγάλει από τα... βαθιά. Κάνει καλή δουλειά όμως τα βοηθητικά γήπεδα δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.»

Για την καθίζηση μετά την 5η αγωνιστική

Δεν δουλέψαμε σωστά στην προετοιμασία. Λογικό είναι εφόσον δεν υπάρχει σταθερότητα στην αγωνιστική μας εικόνα και τα αποτελέσματα να υπάρχουν προβλήματα. Που δεν συμβαίνει αυτό; Όταν η ομάδα πάει καλά όλοι είναι καλά. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει στεναχώρια και κατήφεια. Ευελπιστώ αγωνιστική με την αγωνιστική να βελτιωνόμαστε και φυσικά να αποκομίζουμε βαθμούς.

Για το Ελληνικό πρωτάθλημα

«Βρίσκεται σε καλό επίπεδο και είναι αρκετά σκληρό. Οι δύο προπορευόμενες ομάδες έχουν ξεφύγει όμως λίγο - πολύ οι υπόλοιπες δεν έχουν μεγάλη διαφορά και τις αντιμετωπίζουν και διαφορετικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο»

Για τον Γκιγιέρμο Όγιος

«Μετά τον Μπιέλσα όπου συνεργάστηκα στην Βελέζ είναι ο καλύτερος , έχοντας όλο το «πακέτο» Είναι κοντά στον ποδοσφαιριστή δίχως να ξεπερνάει τα όρια και δίνει σημασία πολύ στον τομέα ψυχολογία. Δεν είναι μόνο σωστός επαγγελματίας αλλά και άνθρωπος.»

Για τους συχνούς τραυματισμούς

«Στο ποδόσφαιρο είναι και οι τραυματισμοί. Είναι και θέμα τύχης ή ατυχίας αφού δεν έχω βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και οι περισσότεροι είναι μυϊκοί. Ευτυχώς αυτά ανήκουν στο παρελθόν.»

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος

«Έχουμε δρόμο ακόμη να διαβούμε. Είμαστε σε δύσκολη θέση όμως μπορούμε να βγούμε από αυτή. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας όχι μόνο στα καλά αλλά και στα άσχημα. Στην Αργεντινή λένε μία νίκη φέρνει και άλλη νίκη. Ελπίζω να επιβεβαιωθεί στην περίπτωση μας...»

Για την παρουσία του κόσμου και την αγάπη που εισπράττει

«Εισπράττω την αγάπη του κόσμου και ας μην καταλαβαίνω καλά την γλώσσα. Χαίρομαι που συμβαίνει αυτό όμως προέχει η παραμονή της ομάδας και για αυτό αγωνιζόμαστε όλοι.»

Για την πόλη των Ιωαννίνων και τον ελεύθερο χρόνο του

«Περνάω ωραία στα Γιάννενα όπως και η οικογένεια μου. Οι άνθρωποι είναι φιλικοί και η ζωή κυλάει ήρεμα. Έχω αρκετούς φίλους και με βοηθάνε καθημερινά να προσαρμόζομαι όλο και περισσότερο.»

Για τον ρόλο που παίζει η οικογένεια στην ζωή του

«Είναι η δύναμη μου. Αν είναι αυτοί καλά είμαι και εγώ καλά.»

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ερχόμενος στα Γιάννενα.

Πρωτίστως την γλώσσα και δευτερεύοντος τι μέλλει γενέσθαι με το σχολείο της κόρης μου. Κατά τα άλλα προσαρμοστήκαμε θεωρώ γρήγορα.

Για την σχέση του με την θρησκεία

«Πιστεύω και εγώ και η οικογένεια μου. Είμαστε καθολικοί , πιστεύω στην βοήθεια του θεού όμως δεν είμαι της εκκλησίας»

Για τον συμβολισμό των τατουάζ του

Έχω 7. Εκ των οποίων την βέρα στο δάχτυλο μου , τον Ιησού , τα αρχικά γράμματα της γυναίκας μου και των παιδιών μου και τα αρχικά γράμματα ονομάτων κολλητών φίλων μου

Για το μέλλον του

Κανείς δεν γνωρίζει τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Δεν μπορώ να κάνω σχέδια. Είμαι στα Γιάννινα και αν μου δοθεί η ευκαιρία θα μείνω για πολλά χρόνια. Περνάω καλά εδώ . Παράλληλα και μέσω διαδικτύου παρακολουθώ μαθήματα προπονητικής στην Αργεντινή αφού θέλω να ακολουθήσω από τον τομέα αυτό όταν ολοκληρώσω την ποδοσφαιρική μου καριέρα.

Για το πέρασμα μου από την Ισπανία

Πολύ καλό πρωτάθλημα αναμφίβολα. Ταιριάζει στον τρόπο παιχνιδιού μου και αγωνίζονται πολλοί Λατινοαμερικάνοι. Κυριαρχεί το επιθετικό ποδόσφαιρό με πάσινγκ γκάμε και νομίζω ότι είναι κοντά στον τρόπο παιχνιδιού που μου ταιριάζει.

Για τις φιλίες που έχει κάνει στον χώρο του ποδοσφαίρου

Έχω πάντα καλές σχέσεις με όλους τους συμπαίκτες μου σε όποια ομάδα και αν αγωνίστηκα. Έκανα αρκετές γνωριμίες λίγες όμως καλές φιλίες

Πηγη: www.sportsioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Αντώνς

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Πεμ 21 Ιαν 2010 13:33 »
Ο Ηλίας Μιχαλόπουλος μιλάει στο gazzetta.gr για την πρόκριση του ΠΑΣ επί του Ατρόμητου αλλά τονίζει πως στόχος παραμένει η παραμονή που θα κριθεί στην έδρα. «Ό,τι καλύτερο με ΑΕΚ».

Ο νεαρός μέσος των Ιωαννίνων ήταν από τους καλύτερους παίκτες του «Άγιαξ της Ηπείρου» στο Περιστέρι με την ομάδα του να παίρνει δίκαια την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου . Ο 23χρονος άσος ανέφερε στο gazzetta.gr πως κύριος στόχος είναι η παραμονή και αυτή θα κριθεί στους «Ζωσιμάδες».

Ο Μιχαλόπουλος μίλησε για το ερχόμενο ματς του ΠΑΣ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου ο σύλλογος της Ηπείρου θα αγωνιστεί για ό,τι καλύτερο ενώ είπε τόσο για την έλευση του Νίκου Αναστόπουλου, τη κρίσιμη αναμέτρηση με τη Λάρισα αλλά και τον κόσμο.

Καλησπέρα Ηλία, χθες με τον Ατρόμητο είχες πολύ καλή εμφάνιση τόσο εσύ όσο και όλη η ομάδα...

«Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση και την είχαμε ανάγκη. Μας βοηθάει αυτή η νίκη και συνάμα η πρόκριση στην ψυχολογία. Φυσικό ρόλο παίζει και η έλευση του νέου προπονητή και αυτό φάνηκε από την εμφάνιση μας κόντρα στον Ατρόμητο».

Περάσατε στους «8» του Κυπέλλου Hellas on line αλλά επιμένετε να λέτε ότι στόχος σας δεν είναι αυτός...

«Σίγουρα δεν είναι ο στόχος μας το Κύπελλο, αλλά η παραμονή στην κατηγορία. Φυσικά και παίζουμε σοβαρά στο θεσμό αλλά κύριος στόχος μας είναι η σωτηρία. Από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο έρθει στο Κύπελλο είναι ευπρόσδεκτο».

Τι άλλαξε στον ΠΑΣ με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από το Νίκο Αναστόπουλο;

«Κυρίως αλλάξαμε πολύ στο θέμα της ψυχολογίας. Αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ. Ο προπονητής ήταν και παλαιότερα μαζί μας στα Γιάννινα, μας ήξερε και μας πιστεύει».

Τώρα έχετε μπροστά σας το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Στόχος είναι οι τρεις βαθμοί;

«Θα αγωνιστούμε κόντρα στην ΑΕΚ για ό,τι καλύτερο. Θα παίξουμε το παιχνίδι μας και θα μπούμε στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουμε ό,τι καλύτερο γίνεται από αυτό το ματς».

Έπειτα ακολουθεί μια πιο σημαντική αναμέτρηση με τη Λάρισα...

«Ναι όντως είναι πολύ σημαντικό και κρίσιμο παιχνίδι. Είναι καθοριστικό ματς και θέλουμε τους τρεις βαθμούς. Κοιτάμε πάντως τα παιχνίδια ένα – ένα. Πρώτα έχουμε την ΑΕΚ και έπειτα θα δούμε την αναμέτρηση με τη Λάρισα».

Που πιστεύεις ότι θα κριθεί η παραμονή;

«Στην έδρα μας θα κριθεί η παραμονή. Αν πάρουμε όλα τα παιχνίδια που απομένουν εντός έδρας τότε θα παραμείνουμε στην κατηγορία».

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Νίκο Αναστόπουλο;

«Τον είχα προπονητή και πριν δύο χρόνια. Είναι καλός προπονητής. Ξέρει πολύ καλά πως να διαχειριστεί το υλικό ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά τόσο την ομάδα όσο και την πόλη των Ιωαννίνων».

Ποιες ομάδες πιστεύεις ότι από τη νέα χρονιά θα βρίσκονται στην Β΄ Εθνική;

«Σίγουρα ο Πανθρακικός και πιστεύω και ο Λεβαδειακός. Για την άλλη θέση θα παλέψουν ο Ηρακλής, η Λάρισα και εμείς».

Ο ΠΑΣ λόγω του υλικού που διαθέτει έπρεπε να ήταν ψηλότερα στην βαθμολογία;

«Σίγουρα. Λόγω του έμψυχου δυναμικού που διαθέτουμε θα έπρεπε να ήμασταν πιο ψηλά στην Σούπερ Λιγκ. Θα τα πάμε καλύτερα στη συνέχεια. Αρχίζουμε και δένουμε ως σύνολο καθώς ήρθαν και αρκετοί νέοι παίκτες στην ομάδα. Στο μέλλον θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί».

Ο κόσμος σας ακολουθεί και σας ενισχύει σε κάθε γήπεδο. Πόσο σας βοηθάει αυτό;

«Μας βοηθάει πολύ που ο κόσμος είναι σε κάθε ματς μαζί μας. Είναι πολύ σημαντικό καθώς είναι ο 12ος παίκτης μας και έρχονται παντού, σε οποιοδήποτε γήπεδο της Ελλάδος. Τους ευχαριστούμε και θέλουμε να συνεχίζουν να μας υποστηρίζουν τόσο θερμά».

πηγή: gazzetta.gr
Se ci coglie la crudele morte, dura vendetta verrà dal partigian..

Αποσυνδεδεμένος Αντώνς

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Πεμ 21 Ιαν 2010 17:46 »
Μενδρινός: «Πρόκριση-ώθηση ενόψει ΑΕΚ»

«Ψυχολογική ένεση» χαρακτήρισε την πρόκριση του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Ατρομήτου, στο Κύπελλο Ελλάδας, ο «χρυσός» σκόρερ του Άγιαξ της Ηπείρου, Κώστας Μενδρινός. Με δηλώσεις του στον ΝovaΣΠΟΡ FM 94.6, ο μέσος των Γιαννιωτών τόνισε μεταξύ άλλων: «Πρωταρχικός στόχος μας είναι η παραμονή», «...πάμε έτσι και με την ΑΕΚ την Κυριακή», ενώ όσον αφορά την πρώην ομάδα του, τον Ολυμπιακό, είπε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση, αλλά ο Ολυμπιακός είναι... Ολυμπιακός».

Για τη χθεσινή νίκη-πρόκριση, ο Μενδρινός δήλωσε: «Ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα που έχει φορμαριστεί πολύ τον τελευταίο καιρό, αλλά τα καταφέραμε και συνεχίζουμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Δείξαμε διάθεση και ότι θέλαμε περισσότερο το αποτέλεσμα, τη νίκη. Ξέρουμε ότι τα παιχνίδια σ’ αυτή τη φάση ήταν νοκ άουτ. Οπότε, όποιος έβαζε το γκολ θα ήταν πολύ δύσκολο να απαντήσει ο αντίπαλός του. Πρωταρχικός στόχος μας είναι η παραμονή. Βλέποντας, όμως, την ιστορία του Κυπέλλου και τις ομάδες που έχουν μείνει στον θεσμό, γιατί να μην πάμε και παραπάνω… Από τη στιγμή που περάσαμε, η καλή πορεία στο Κύπελλο αποτελεί στόχο μας».

Για το πόσο θα βοηθήσει αυτή η επιτυχία την ομάδα του, ο μέσος του ΠΑΣ είπε: «Αυτή την ''ψυχολογική ένεση'' που πήραμε στο χθεσινό ματς να τη βγάλουμε και με την ΑΕΚ», ενώ όσον αφορά τον επόμενο μήνα, και το αν θα κρίνει πολλά στην ουρά της βαθμολογίας, σημείωσε: «Ναι, είναι ο πιο καθαριστικός, γιατί αν πάρουμε κάποιους βαθμούς θα μπορούμε να μπαίνουμε στο γήπεδο χωρίς να είναι μπλοκαρισμένα τα πόδια μας».

Για τον Νίκο Αναστόπουλο επισήμανε: «Είναι αυτός που έρχεται να δώσει το κάτι παραπάνω. Έρχεται με πολύ μεγάλη διάθεση».

Τέλος, για την εξέλιξη στην κορυφή της βαθμολογίας και το αν και κατά πόσον μπορεί ο Ολυμπιακός, μετά τη νέα αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας του, να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, ο Κώστας Μενδρινός σχολίασε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός είναι πάρα πολύ μπροστά στη βαθμολογία. Αλλά ο Ολυμπιακός είναι... Ολυμπιακός. Είναι μεγάλη ομάδα και θα παλέψει πάνω απ’ όλα για τους φιλάθλους της. Νομίζω, όμως, ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο το έργο του».

πηγή: www.sport-fm.gr

Αποσυνδεδεμένος Αντώνς

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Παρ 22 Ιαν 2010 00:35 »
Ντάσιος: «Μπορούμε θετικό αποτέλεσμα με ΑΕΚ»

Την πίστη πως ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, εξέφρασε ο Γιώργος Ντάσιος στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας. Ακόμη, ο έμπειρος αμυντικός έθεσε ως στόχο της ομάδας του την παραμονή στην κατηγορία, ενώ χαρακτήρισε ως ψυχολογική τόνωση την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Hellas On Line.

Αναλυτικά, η δήλωσή του: «Σίγουρα ήταν μια ψυχολογική τόνωση για όλους μας η πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Το ευχάριστο είναι ότι η πρόκριση μας συνοδεύτηκε και από καλή εμφάνιση. Φυσικά πρωταρχικός μας στόχος είναι η παραμονή στους μεγάλους του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ο δρόμος είναι μακρύς και δεν έχει χαθεί ακόμη τίποτα. Για να είναι όμως ο στόχος της παραμονής εφικτός, θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Ακολουθεί ένα εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Ο.Α.Κ.Α. εξαιρετικά δύσκολο, αλλά εάν εμφανιστούμε όπως στα ματς με ΑΡΗ και ΑΤΡΟΜΗΤΟ και έχοντας ως σύμμαχο και την ποδοσφαιρική τύχη, μπορούμε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

πηγή: www.sport-fm.gr

Αποσυνδεδεμένος microsurfer

• Global Moderator
  • Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σαβ 23 Ιαν 2010 22:52 »
Στέλιος Μαρκάκης
Goalnews
22/1/2010

Παράθεση

Ποινή «χάδι» για ΠΑΣ και Αρη!

Ναι. Φυσικά και γνωρίζω ότι ο ΚΑΠ θεωρεί «εκτεταμένα επεισόδια» αυτά που οδηγούν σε καθυστέρηση ή διακοπή αγώνα και όχι αυτά στα οποία συμμετέχουν πολλοί.

Γνωρίζω επίσης και ότι, την πρώτη φορά που συντρέχει σχετικός λόγος, η μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών είναι η ανώτερη ποινή που προβλέπεται για μη υπότροπη ομάδα. Εξακολουθώ και απορώ, όμως: με βάση το γεγονός ότι, διαπιστωμένα, στον ΠΑΣ (και συνήθως μόνο στον ΠΑΣ) εφαρμόζονται πάντοτε στην πλήρη αυστηρότητά τους όλοι οι νόμοι του νεοελληνικού κράτους, πώς και δεν βρέθηκε ένα «παραθυράκι», μια αφορμή για να τιμωρηθεί με πέντε, έξι αγωνιστικές;

Θέλω να πω: ούτως ή άλλως παράλογο είναι, είτε μπαίνει ένας στο γήπεδο (βλέπε Ηρακλής-Αρης με το χαστούκι στον Σηφάκη) είτε μια δεκαπενταριά (βλέπε ΠΑΣ-Αρης, με τον έναν κουφιοκέφαλο που πήγε να πάρει ένα πανό και τους υπόλοιπους που δεν άντεξαν και πήραν μέρος στη μανούρα) είτε εκατό, διακόσιοι, πεντακόσιοι, η «ταρίφα» να είναι ίδια ·και μάλιστα, ακόμη και στα χρηματικά πρόστιμα (!). Χάθηκε ο κόσμος, λοιπόν, να αντιμετωπιστούν λίγο πιο παράλογα τα Γιάννινα και να φάνε μια δυο ·τρεις- αγωνιστικές παραπάνω; Ε;

Δεν καταλαβαίνουν στη Super League ότι μετά και την αλλαγή προπονητή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να παραμείνει στην κατηγορία αυτό το «παλιόπαιδο» ο ΠΑΣ; Δεν σκοπεύουν να κάνουν κάτι γι’ αυτό;

Επιτρέπεται να ανήκει στη Super League μια ομάδα που τόσο πολύ «χαλάει την πιάτσα»; Που δεν ψάχνει «άκρες», αλλά κοιτάζει να παίξει όση μπάλα μπορεί, που έχει ένα σωρό Ελληνες παίκτες, αντί να τζιράρει κι αυτή στο ανούσιο «σκλαβοπάζαρο» των μανατζαραίων, που έχει το γήπεδό της πάντα γεμάτο, που, ακόμη και πριν απ’ το επίμαχο ματς, οι φίλαθλοί της κυκλοφορούσαν στα Γιάννινα παρέα με τους φίλους του Αρη και έπιναν μαζί καφέ;

Ντροπή δεν είναι όλα αυτά; Ντροπή, λέω εγώ. (Και τώρα που το καλοσκέφτομαι, ντροπή που μόνο μία αγωνιστική και 70.000 έφαγε και ο Αρης. Αλλο «παλιόπαιδο» που εδώ και μερικά χρόνια χαλάει την πιάτσα κι αυτό, άλλωστε)

Αποσυνδεδεμένος spyros_porsche

• Hero Member
  • DjS
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Κυρ 24 Ιαν 2010 16:09 »
«Ήταν δύσκολο το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, επειδή έπρεπε να πάρουμε πάση θυσία τη νίκη. Στόχος μας ήταν αυτό το αποτέλεσμα. Το γκολ του Ορφανού ήταν πολύ καλό», δήλωσε αρχικά ο 24χρονος μέσος και αναφέρθηκε στην προσαρμογή του στην κρητική ομάδα:

«Είναι ακόμα αρχή, τα παιδιά με βοήθησαν και αυτό σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα. Από τη στιγμή που κερδίσαμε χθες και νικήσουμε τον Πανθρακικό έχουμε ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στη συνέχεια θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Υπάρχουν οι ξένοι που δίνουν ποιότητα στην ομάδα, αλλά και οι Έλληνες παίζουν καλό ποδόσφαιρο».

Ερωτηθείς για το αν θα ήθελε να παραμείνει στον Εργοτέλη, στον οποίο έχει παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ, απάντησε: «Δεν μπορώ να πω από τώρα τι θα αποφασίσω να κάνω το καλοκαίρι. Στόχος μου είναι να μείνω στον ΠΑΟΚ».

Κληθείς να σχολιάσει το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι πολύ ανεβασμένη. Είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές και τα πάει πολύ καλά. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν δέχεται γκολ. Όταν δεν δέχεσαι γκολ και σκοράρει είναι κάτι καλό. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να κερδίσει τον Ολυμπιακό».

Καταλήγοντας, ο Μπαλάφας μίλησε για τον ΠΑΣ Γιάννινα, στον οποίο αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος της σεζόν: «Ο ΠΑΣ έχει καλούς παίκτες, αλλά η ομάδα χρειάζεται να πάρει βαθμούς για να παραμείνει στην κατηγορία. Το άγχος πιέζει τους παίκτες και δεν είναι καλό. Μακάρι τα παιδιά να κερδίσουν τη Λάρισα την επόμενη αγωνιστική. Πρέπει να νικήσουν οπωσδήποτε σε αυτό το παιχνίδι. Είναι αρνητικό το γεγονός ότι τα παιδιά θα παίξουν χωρίς τον κόσμο τους. Έχω καλούς φίλους στα Γιάννενα και εκείνο που θέλω είναι να σωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται».

www.sport-fm.gr

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Δευ 25 Ιαν 2010 20:30 »
 Μία απολαυστική συνέντευξη παραχώρησε στους σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος! Μεταξύ άλλων, τόνισε, αναφορικά με την Εθνική ομάδα, «δεν σταματώ να ονειρεύομαι…», χαρακτήρισε «φανταστική» την εμπειρία του καμπιονάτο, ενώ για το ότι χάθηκε ένα σημαντικό κομμάτι της σχέσης του με τον Σωκράτη Κόκκαλη, ανέφερε: «…σίγουρα έφταιγα κι εγώ», μην απορρίπτοντας, όμως, το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του.

«Το δύσκολο ήταν ότι με περιμένει η κόρη μου ...όχι το κρίσιμο ματς με τη Λάρισα», ήταν η πρώτη ατάκα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, όταν οι σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ τον ευχαρίστησαν που δέχτηκε να τους μιλήσει, αν και την ερχόμενη αγωνιστική η ομάδα του, ο ΠΑΣ Γιάννινα, δίνει, ίσως, τον κρισιμότερο αγώνα της χρονιάς. Αμέσως, η ατμόσφαιρα έγινε πιο ζεστή.

Άλλωστε, το ότι ο Ελευθερόπουλος είναι ένας από τους πλέον προσιτούς ποδοσφαιριστές και ένας άνθρωπος που σε κερδίζει αμέσως με το χαμόγελό του, όλοι το γνώριζαν. Οπότε, οι ανερχόμενοι δημοσιογράφοι δεν δυσκολεύτηκαν να ξεκινήσουν τον καταιγισμό ερωτήσεων. Και ο «Μητσάρας» δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο. Μίλησε για όλους και για όλα. Για τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο, τον Ολυμπιακό, την ομάδα της καρδιάς του, όπως έχει πει επανειλημμένα, τη σχέση του με τον Σωκράτη Κόκκαλη, την Εθνική ομάδα, το πέρασμά του από την Ιταλία, τον ΠΑΣ και για τα όσα ακούστηκαν στο παρελθόν για τον χαρακτήρα του, τα οποία, όπως τόνισε: «Η ιστορία θα αποκαταστήσει».

«Δεν σταματώ να ονειρεύομαι»

Για το κεφάλαιο Εθνική ομάδα και για το αν τον έχει προσεγγίσει ο Ότο Ρεχάγκελ ενόψει Μουντιάλ, δήλωσε: «Κανείς δεν μπορεί να με κάνει να σταματήσω να ονειρεύομαι. Έχω ιστορία στην Εθνική. Είναι πολύ σημαντικό να φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο. Δεν με έχει προσεγγίσει, όμως, ο Ότο Ρεχάγκελ».

«Είδα τι σημαίνει να θεωρείσαι …αδύναμος»

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος πήρε μία δύσκολη απόφαση το καλοκαίρι, αφού επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη του ΠΑΣ, κυρίως, όμως, όπως έχει τονίσει και στο παρελθόν, για την μεγάλη του αδυναμία, την κόρη του. «Είναι δύσκολο να συνηθίσεις. Οι συνθήκες στου Ρέντη ήταν ιδανικές, το ίδιο και στο καμπιονάτο. Πλέον, στον ΠΑΣ, είδα και τι σημαίνει ''αδύναμος''. Έχει ενδιαφέρον να βρίσκεσαι σ' αυτή τη θέση. Αλλιώς σου συμπεριφέρονται όταν είσαι σε μία μεγάλη ομάδα κι αλλιώς όταν είσαι σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΣ», τόνισε αρχικά ο «Μητσάρας» και συνέχισε για τις εντυπώσεις του από την επιστροφή του στην Ελλάδα: «Δεν έχω μετανιώσει που ήρθα στα Γιάννενα. Έχω δεθεί με την ομάδα. Θέλω να σωθεί. Έχει πολύ κόσμο από πίσω της. Όλη η Ήπειρος ασχολείται με τον ΠΑΣ. Το κυριότερο είναι πως έχω πρόεδρο που τα κάνει όλα καθαρά, σωστά», σημείωσε, ενώ απατώντας σε ερώτηση για τον παράγοντα διαιτησία, είπε: «Σχέδιο εξόντωσης δεν νομίζω ότι υπάρχει, αλλά υπάρχει η λογική του να ευνοείται ο ισχυρός».

Όσον αφορά την επιλογή του να έρθει στον ΠΑΣ, σχολίασε: «Ο τρόπος προσέγγισης του κ. Παράσχου ήταν εξαιρετικός. Κι αυτό μετράει για μένα. Είμαι πάντα υπέρ των προπονητών. Είναι ένας απέναντι σε 30 κακομαθημένους. Γι’ αυτό και πιστεύω ακράδαντα ότι παραπάνω από 25 ποδοσφαιριστές δεν πρέπει να υπάρχουν σε μία ομάδα»!

Για τον νέο τεχνικό του ΠΑΣ, Νίκο Αναστόπουλο, σχολίασε: «Είναι αδικημένος. Στην Ελλάδα ασχολούνται με άλλα κομμάτια του και όχι με τις προπονητικές του δυνατότητες. Πάντως, πιστεύω πως κάποια στιγμή θα πραγματοποιήσει το όνειρό του και θα γίνει προπονητής του Ολυμπιακού. Είναι …πολύ Ολυμπιακός».

«Το χειρότερο στην Ελλάδα είναι η νοοτροπία, όχι οι εγκαταστάσεις»

Ο 34χρονος τερματοφύλακας αναφέρθηκε και στη νοοτροπία που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το χειρότερο απ' όλα είναι η νοοτροπία, όχι τα γήπεδα και οι εγκαταστάσεις. Ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσω στην Ελλάδα. Δύσκολο και ως άνθρωπος. Άλλη φιλοσοφία, άλλος τρόπος ζωής. Συμφωνώ απόλυτα μ' αυτό που είχε ο Μέλμπεργκ. Ότι, δηλαδή, στην Ιταλία, ότι κάνεις στις προπονήσεις, βγαίνει και στο γήπεδο. Στην Ελλάδα, πώς να γίνει αυτό; Ο ρυθμός είναι τελείως διαφορετικός», τόνισε, ενώ σε ερώτηση για τους προέδρους που επεμβαίνουν στο έργο των προπονητών, είπε: «Ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι μικρός και μαθαίνονται όλα. Ξέρουμε ότι πρόεδροι αρκετών ομάδων κάνουν κουμάντο σε προπονητές. Λένε ''θα βάλεις εκείνον ή τον άλλον'', πράγμα το οποίο είναι απαράδεκτο. Δεν υπάρχει παιδεία σε κάτι στην Ελλάδα για να υπάρχει και αθλητική. Όταν ένας επιθετικός στην Ελλάδα περάσει έναν αμυντικό είναι καλός. Όταν δεν τα καταφέρει, δεν θα πει κανένας ότι ο αμυντικός έκανε καλή ενέργεια, αλλά όλοι θα πουν ότι ο επιθετικός είναι κακός. Αυτό δεν ισχύει στην Ιταλία. Εκεί βλέπουν μόνο την καλή ενέργεια».

Με αφορμή την αλλαγή προπονητή στον ΠΑΣ, μάλιστα, δήλωσε: «Δεν αλλάζει μόνο ο προπονητής. Αλλάζει η φιλοσοφία, αλλάζουν όλα. Δεν είμαι υπέρ του να φεύγει ο προπονητής αμέσως, με το πρώτο ''στραβό'' αποτέλεσμα, αλλά στην Ελλάδα, η εύκολη λύση είναι να φύγει πρώτα ο προπονητής και μετά ο ...τερματοφύλακας».

«Στην Ιταλία άλλαξα σαν άνθρωπος»

Για την εμπειρία του στην Ιταλία, από το 2004 έως το 2009, δήλωσε: «Ήταν μια φανταστική εμπειρία. Άλλαξα πολύ σαν άνθρωπος. Ήθελα να πάω στην Ιταλία γιατί έχει την καλύτερη σχολή τερματοφυλάκων. Ήθελα να πάω για να βελτιωθώ, αλλά ποτέ δεν σταματάς να μαθαίνεις.

Εκεί κατάλαβα γιατί κάνω σωστά πράγματα και γιατί κάνω λάθη. Μπόρεσα να το εξηγήσω... Το να ξέρεις τι κάνεις σου δίνει μια αίσθηση ανωτερότητας. Οι τερματοφύλακες είναι ...περίεργοι. Είναι μοναχική η θέση. Πρέπει να έχεις γερό στομάχι. Έχω κάνει πολλές γκέλες, αλλά είναι όλα θέμα μυαλού. Δεν μιλάω με κανέναν πριν τον αγώνα. Κλείνω κινητό και δουλεύω με τις ανάσες μου, όπως ο Νικοπολίδης, αν έχετε δει. Δεν είχα κανένα πρόβλημα όταν ''έπνιγα'' γκολ. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος σε όλο το παιχνίδια και ας δεχτώ γκολ. Για κάποιους είναι σημαντική η πρώτη απόκρουση, για εμένα όχι».

Για την καριέρα του στη γειτονική χώρα δε, είπε: «Στη Ρόμα θα μπορούσα να πάρω ευκαιρίες. Μακράν ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη είναι ο Σπαλέτι, κι ας μην μου έδωσε ευκαιρίες. Πάντως, επειδή λειτουργώ κυρίως με το συναίσθημα, με τη Σιένα δέθηκα πολύ, λιγότερο με τη Ρόμα, σχεδόν καθόλου με τη Μίλαν –αν και ήταν συγκλονιστική η στιγμή που πήγα στο Μιλανέλο. Είναι ένα απίστευτο προπονητικό κέντρο. Έχουν ένα βουνό δικό τους για προετοιμασία. Αυτό ήταν το αποκορύφωμα στην καριέρα μου. Θυμάμαι ότι ο Κακά μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση. Τον έβλεπες και νόμιζες πως είναι το παιδί που μαζεύει τα ρούχα. Τόσο ταπεινός και καλός άνθρωπος. Και τώρα, πρόλαβα να δεθώ και με τον ΠΑΣ».

Για την πιο άσχημη και την πιο ωραία στιγμή της καριέρας του, δήλωσε: «Έριξα πολύ κλάμα στον τελικό των Ελπίδων με την Ισπανία. Δέχτηκα ένα γελοίο γκολ. Εκείνη η ομάδα ήταν εκπληκτική. Η πιο ωραία στιγμή της καριέρας μου και η καλύτερη απόκρουση που έχω κάνει, ήταν η τριπλή με τη Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το αν προτιμά τους προέδρους-τεχνοκράτες ή τους προέδρους-οπαδούς, είπε: «Μου αρέσει ο πρόεδρος-οπαδός και όχι τεχνοκράτης. Έχει άλλη χάρη να είσαι συναισθηματικά δεμένος με κάτι. Ας πούμε, ήθελα να έρθει ο Ντέμης στον Ολυμπιακό, αλλά μου άρεσε που είχε πει ότι θέλει να πάει στην ΑΕΚ. Μ' αρέσει που ο Καραγκούνης παίζει στην ομάδα της καρδιάς του», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε για το αν θα πήγαινε ποτέ στον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι κάπως ...βαρύς για μένα. Πάντα λειτουργούσα με το συναίσθημα, οπότε, μάλλον όχι».

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης
sportfm.gr

Αποσυνδεδεμένος PASteli

• Sr. Member
  • "You don't wanna know"
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Δευ 01 Φεβ 2010 14:11 »
«Μας φτιάχνει ο Αναστόπουλος»

O Μίρνες Σίσιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του ΠΑΣ με 2-0 επί της Λάρισας. Ο Σλοβένος άσος που με δύο γκολ "σκότωσε" την πρώην ομάδα του, μιλάει στο gazzetta.gr για τον Αναστόπουλο και τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, όπως εξηγεί ο ίδιος στο "gazzetta.gr", η παράδοση που έχει δημιουργήσει σε βάρος της Λάρισας μόνο τυχαία δεν είναι. "Πριν έρθω στον ΠΑΣ μίλησα με τη Λάρισα για να πάω εκεί αλλά δεν με ήθελε ο κ. Ουζουνίδης. Χθες νομίζω ότι κατάλαβε το λάθος του".

Στη συνέχεια, ο Σίσιτς αποκάλυψε ότι είχε μιλήσει με τον Ραντοσάβλιεβιτς για να έρθει στον ΠΑΣ, αλλά εκείνος προτίμησε την ΑΕΛ. "Του είχα πει να έρθει στα Γιάννενα αλλά δεν με άκουσε. Τώρα ίσως το έχει μετανιώσει. Σλοβένικα σάιτ πάντως έγραφαν χθες ότι στο ντέρμπι Σίσιτς- Ραντοσάβλιεβιτς, ήμουν εγώ ο νικητής".

Ακολούθως, ο Σλοβένος άσος αποκάλυψε τους λόγους της αγωνιστικής μεταμόρφωσης του ΠΑΣ στα τελευταία παιχνίδια. "Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας. Η παρουσία του κ. Αναστόπουλου μας έχει ανεβάσει όλους. Προσωπικά, όταν τελειώνει η προπόνηση φεύγω ευχαριστημένος γιατί αισθάνομαι ότι μαθαίνω πράγματα από αυτόν τον προπονητή. Κι όλα αυτά τη στιγμή που είναι πολύ δύσκολο να προπονηθούμε σε αυτά τα γήπεδα. Θες να δουλέψεις τακτική και δεν μπορείς. Ευτυχώς που υπάρχει ο κ. Αναστόπουλος που με την προπόνησή του αναπληρώνει αυτό το κενό. Όλοι νιώθουμε ότι είναι ένας από μας. Ζει πολύ έντονα αυτό που κάνει και συμμετέχει στο παιχνίδι. Στο ματς με τη Λάρισα καθόταν όλη την ώρα όρθιος και βρεχόταν. Αυτό για εμάς τους ποδοσφαιριστές είναι πολύ σημαντικό, γιατί μας κάνει να παίζουμε και για εκείνον".

Ο Μίρνες Σίσιτς είχε στη συνέχεια μια απάντηση για όλους αυτούς που είχαν τον ΠΑΣ ξεγραμμένο: "Έχουμε καλή ομάδα και θα μείνουμε στην κατηγορία. Μπορεί να χρειαστεί να παλέψουμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική, αλλά στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Αν εξαιρέσεις πέντε- έξι ομάδες, οι υπόλοιπες δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους".

Ο "δήμιος" της Λάρισας έδωσε το έναυσμα ενόψει του  αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ: "Είναι πρόκληση για μας αυτό το ματς. Μπορεί ο αντίπαλος να είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά παίζουμε στην έδρα μας και με τη βοήθεια του κόσμου μας μπορούμε να περάσουμε. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα παιχνίδι στην τύχη του. Θα τα "χτυπήσουμε" όλα και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε κάνει", τόνισε ο Σίσιτς, που στην ερώτηση παραμονή ή κύπελλο ήταν κατηγορηματικός: "Καλό θα ήταν να τα έχουμε και τα δύο, αλλά αν πρέπει να διαλέξω, θα διάλεγα σίγουρα την παραμονή στην κατηγορία".

Από την κουβέντα μας με τον Σίσιτς δεν θα μπορούσε να λείψει η Εθνική Σλοβενίας και η συμμετοχή της στο επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. "Είναι όνειρο ζωής να συμμετάσχω με την εθνική στο Μουντιάλ. Πιστεύω ότι είμαι σε καλή κατάσταση και ο προπονητής θα με καλέσει".

Τέλος, αναφορικά με τη μάχη του τίτλου, ο Σίσιτς δε "μάσησε" τα λόγια του: "Εγώ θα ήθελα να το πάρει ο Ολυμπιακός, αλλά αυτό είναι δύσκολο φέτος. Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος και στο τέλος νομίζω ότι θα είναι ο πρωταθλητής".

Πηγη: www.gazzetta.gr

Αποσυνδεδεμένος GIWRGAKIS99

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Πεμ 04 Φεβ 2010 12:54 »
Παράθεση
Ντιμπαλά: «Να γίνω πιο αποτελεσματικός!»

Ήρθε πριν από δυόμιση χρόνια στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λεβαδειακού, προερχόμενος από μία αρκετά αξιόλογη θητεία στο βελγικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ααλστ (1999-2001), της Γάνδης (2002-04) και της Εξέλσιορ Μουσκρόν (2004-06). Ο λόγος για τον Κογκολέζο υψηλόσωμο επιθετικό του ΠΑΣ Γιάννινα, Πατρίκ Ντιμπαλά, ο οποίος έκανε τη διαφορά στην εντυπωσιακή νίκη (4-0) του "Άγιαξ της Ηπείρου" απέναντι στον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ και την πρόκριση της ομάδας του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Όσοι βρίσκονται κοντά στη νεοφώτιστη ομάδα, επιβεβαιώνουν ότι ο 27χρονος σέντερ-φορ, που το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε για να λύσει το επιθετικό πρόβλημα των Ιωαννίνων, δεν είχε ικανοποιήσει ούτε στο ελάχιστο τους ανθρώπους της ομάδας με τις έως τώρα εμφανίσεις του. Η έλευση του Νίκου Αναστόπουλου, όμως, είναι προφανές ότι τον βοήθησε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να βγάλει στο γήπεδο τον πραγματικό του εαυτό. Το gazzetta.gr συνομίλησε με τον μεγάλο πρωταγωνιστή του ΠΑΣ στον νοκ-άουτ προημιτελικό με τον "δικέφαλο του Βορρά" και σας παρουσιάζει τις σκέψεις του...

«Ο Αναστόπουλος "ηρέμησε" την ομάδα!»

«Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι! Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες και νομίζω ότι η επίτευξη τεσσάρων τερμάτων απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, μιλάει από μόνη της...», μας είπε αρχικά ο γεννημένος στην Κινσάσα του Κονγκό, Πατρίκ Ντιμπαλά και συνέχισε: «Η παρουσία του κ. Αναστόπουλου στον πάγκο προσέδωσε ηρεμία, συγκέντρωση και... ασφάλεια στην ομάδα... Μας μιλάει καθημερινά στην προπόνηση και μας εξηγεί με λεπτομέρειες τι ζητάει από τον καθένα! Δεν... "αρρωσταίνει" με τα λάθη, αρκεί να δίνουμε όλοι το 100% των δυνατοτήτων μας... Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο νέος μας προπονητής έφερε θετική ενέργεια στο αγωνιστικό τμήμα...», σχολίασε ο επί δύο χρόνια παίκτης του Λεβαδειακού.

«Πρώτος στόχος η σωτηρία!»

«Η πρόκρισή μας στα ημιτελικά του Κυπέλλου μας δίνει δικαίωμα στην ελπίδα σε ό,τι αφορά το όνειρο της διεκδίκησης ενός τίτλου. Σε διπλούς αγώνες συνολικής διάρκειας τουλάχιστον 180 λεπτών, όλα μπορούν να συμβούν, έστω κι αν το όνομα του αντιπάλου δεν μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε... Ο μεγάλος μας στόχος, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι άλλος από την εξασφάλιση της παραμονής μας στην Σουπερλίγκα... Τα δύο επόμενα παιχνίδια με την Καβάλα και τον ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικά και αν θέλουμε να αισθανθούμε μία κάποια ασφάλεια πρέπει να συγκεντρώσουμε τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς!», υπερθεμάτισε ο επιθετικός του ΠΑΣ που δεν δίστασε να κάνει την αυτοκριτική του για την μέτρια έως τώρα πορεία του με τη φανέλα της νέας του ομάδας...

«Δεν έχω βοηθήσει ουσιαστικά!»

«Ούτε εγώ ήμουν ικανοποιημένος με την έως τώρα πορεία μου και δεν σας κρύβω ότι χρειαζόμουν μία τονωτική ένεση, για να ανεβάσω την ψυχολογία μου και να... πάρω τα πάνω μου! Μέχρι χθες είχα πετύχει μόλις τρία γκολ (σ.σ.: δύο στο πρωτάθλημα κι ένα στο Κύπελλο) και αυτό ήταν ανεπίτρεπτο! Ο ΠΑΣ με απέκτησε για τον βοηθήσω στο επιθετικό κομμάτι και μέχρι χθες τουλάχιστον θα με χαρακτήριζα τουλάχιστον αναποτελεσματικό! Ελπίζω να αλλάξουν τα πράγματα και από 'δω και στο εξής να αποδειχθώ περισσότερο τυχερός και αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια...», κατέληξε ο Πατρίκ Ντιμπαλά που έφτασε τα πέντε γκολ ως παίκτης του ΠΑΣ.

http://sportsioannina.gr/pas-giannina/2615-2010-02-03-20-27-37.html

Τα bolds δικά μου...   ;)

Αποσυνδεδεμένος gecks

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Πεμ 04 Φεβ 2010 16:38 »
Aυτό έλειπε, να χαρακτήριζε τον εαυτό του αποτελεσματικό με 2 γκολ σε 20 παιχνίδια.

Αποσυνδεδεμένος pasoleole

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σαβ 06 Φεβ 2010 19:55 »
"Ευτυχισμένος στον ΠΑΣ" 
Σάββατο, 06 Φεβρουάριος 2010 15:54 
Ικανοποιημένος από την επιλογή του να έρθει στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Σαλίμ Αράς. Ο 27χρονος Γαλλοαλγερινός με δηλώσεις του στη Γαλλία εκθείασε την ζεστή ατμόσφαιρα που συνάντησε.

"Οι άνθρωποι της ομάδας ήταν πολύ ζεστοί, ενώ οι οπαδοί είναι εξαιρετικοί. Υπάρχει εκπληκτική ατμόσφαιρα και ειλικρινά με εξέπληξε το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη 12η θέση, αλλά προκριθήκαμε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και υπάρχει δρόμος ως το τέλος του πρωταθλήματος. Είμαι αληθινά ευτυχισμένος εδώ", τόνισε ο πρώην άσος της Στρασμπούρ.   

Αποσυνδεδεμένος pasoleole

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Κυρ 14 Φεβ 2010 17:23 »
Ο Νίκος Αναστόπουλος μιλά στο contra.gr με τη γλώσσα της αλήθειας του: για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΣ, τον Κετσπάγια και τον Ζίκο, τον Αλέφαντο και τον Λίπι, το Κολωνάκι και τον Μητσικώστα, τη ζωή και το θάνατο, το Rexona και την... Cosmote

Tεράστιος σέντερ φορ της εποχής του, έκανε το όνομά του συνώνυμο του γκολ, κατέκτησε τίτλους, έγινε ο πρώτος (μετά τον ποδοσφαιρικό πρόγονό του, Σιδέρη) που άνοιξε φτερά εκτός Ελλάδος, ενέπνευσε νεότερους και έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Νίκος Αναστόπουλος βαπτίστηκε αθλητικά στο μπάσκετ - ήταν πλέι μέικερ στη Δάφνη, πολύ καλός μάλιστα. Mια Tετάρτη, που είχε προπόνηση η ποδοσφαιρική ομάδα, πέρασε από 'κει. Mόλις τον είδε ο προπονητής, έγινε έξαλλος. «Φύγε από 'δώ, εσύ είσαι του μπάσκετ», του είπε αυστηρά.

Ο νεαρός Αναστόπουλος τα μάζεψε και έφυγε. Tην επομένη όμως ξαναπήγε. «Kαλά ρε, δεν σου είπα να μην ξανάρθεις; Tι θες πάλι εδώ;», τον αποπήρε εκ νέου ο προπονητής. Τελικά, με τη μεσολάβηση κάποιων παλιών ποδοσφαιριστών, πείστηκε να τον δοκιμάσει. Mπήκε στο δίτερμα και σκόραρε ούτε μια ούτε δυο ούτε τρεις. Σταμάτησε στο πέμπτο γκολ! Ηταν η αρχή...

- Υπάρχει Αναστόπουλος σήμερα;

Πίστευα στο Χούτο, μπορούσε να γίνει. Ο Χούτος είχε πολλά κοινά στοιχεία με μένα, αλλά δεν είχε την ανάλογη εξέλιξη. Του έτυχαν βέβαια και τραυματισμοί, είχε περιπέτειες. Βάσει του ταλέντου του δεν έφτασε στο 100%. Μην κρίνεις από την εποχή μου, τότε ήταν διαφορετικό το ποδόσφαιρο, δύσκολα συνυπήρχαν δυο σέντερ φορ. Σήμερα έχουν αλλάξει τα συστήματα, υπάρχουν πάντως πολλοί καλοί επιθετικοί από μόνοι τους, χωρίς να χρειάζονται παρτενέρ.

- Όταν έχεις έναν "άμπαλο" σέντερ φορ πώς τον αντιμετωπίζεις;

Λίγο δύσκολο σήμερα να συναντήσεις ποδοσφαιριστή που δεν ξέρει μπάλα, αλλά είναι δουλειά του προπονητή να του μάθει τα βασικά στοιχεία. Εναν αργό παίκτη δεν μπορείς να τον κάνεις γρήγορο ούτε σε κάποιον άσχετο να μάθεις μπάλα, απλά εστιάζεις και βελτιώνεις τις αδυναμίες του.

- Πώς τα καταφέρνεις με τους ποδοσφαιριστές σου και λένε τα καλύτερα για σένα;

Το θέμα είναι να υπάρχει καλή λειτουργία στα αποδυτήρια. Βγαίνει και στο γήπεδο.

- Κι από τι εξαρτάται αυτή η καλή λειτουργία;

Αυτό είναι το μυστικό μας. Δεν μπορούμε να αποκαλύπτουμε τα μυστικά μας...

Ο Ν. Αναστοπουλος απαντα σε οσους τον αποκαλουν Γραφικό
Ανέβηκε από Contragr. - Ανακαλύψτε τα πιο καινούρια και καλύτερα αθλητικά βίντεο.

- Ποιό είναι, έστω, το προπονητικό σου στιλ, η φιλοσοφία σου ως προπονητής;

Ένας προπονητής πρέπει να έχει ποικιλία στην προπόνηση, να μην πηγαίνει ο παίκτης και να βαριέται, η προπόνηση πρέπει να εξελίσσεται. Δεν βλέπω ποτέ βίντεο, όταν μου δίνεται η ευκαιρία πηγαίνω έξω, κάθομαι ένα μήνα. Μόνο φέτος το καλοκαίρι δεν πήγα. Ο προπονητής πρέπει να είναι και παιδαγωγός και διοικητικός και καλός κόουτς κι απ’ όλα. Πρέπει να είναι σφαιρική η συμβολή του και η γνώση του. Όπως και να ‘χει πάντως, τον προπονητή τον θυμούνται από τα τρόπαια και όταν επιλέγω να παρακολουθήσω τη δουλειά ενός προπονητή, το μετράω αυτό.

- Όπως του Λίπι, ας πούμε. Είναι αλήθεια ότι σε ρώτησε για να πάρει τον Γεωργάτο στην Ιντερ;

Ήμουν με τον Λίπι εκείνη τη χρονιά, είχα πάει να παρακολουθήσω την προετοιμασία της Ιντερ και με φώναξε και μου ζήτησε να του πω ένα όνομα ποδοσφαιριστή που θεωρούσα καλό για τη θέση του αριστερού μπακ. Του είπα τον Γεωργάτο. Κατά σύμπτωση, κι αυτός είχε σκεφτεί τον ίδιο. Την άλλη μέρα στην προπόνηση μου λέει «πήραμε τον Γεωργάτο». Όχι ότι άκουσε εμένα και τον πήρε, απλά επιβεβαίωσα τη σκέψη του, ταίριαξε η επιλογή του με τη δική μου.

- Κι όμως, ακόμα και ο εκλεκτός του Λίπι γύρισε πίσω. Ολοι οι Ελληνες γυρίζουν…

Είναι πολύ φίλος μου ο Γρηγόρης. Ίσως δεν προσαρμοζόμαστε έξω, παίζει ρόλο κι η ομάδα που θα πας, όπως και η χώρα.

- Εσύ γιατί δεν έμεινες τότε στην Ιταλία;

Εκείνα τα χρόνια δεν ήταν εύκολο να πάει ένας Ελληνας έξω να παίξει. Δεν έμεινα στην Ιταλία, διότι ποδοσφαιρικά πήγα λίγο μεγάλος, δεν ήταν κι η σεζόν της Αβελίνο καλή. Επαιζα εγώ με τον Σάχνερ. Όλα καλά στην επίθεση, αλλά στην άμυνα άσ' τα. Kαι τότε, σου θυμίζω, επιτρέπονταν μόνο δύο ξένοι. Eγώ έπαιζα σαν ξένος, όχι όπως τώρα που παίζουν 50 κοινοτικοί. Βέβαια, αν είχα την τύχη να πάω νωρίτερα ίσως να μη γυρνούσα, αλλά στα 29 και σε μια κακή περίοδο για την ομάδα, ήταν δύσκολο. Εάν είχα πετύχει, δεν θα γύριζα. Θα ήταν πολύ διαφορετικά αν είχα πάει πιο νωρίς και δεν υπήρχε το καθεστώς που υπάρχει σήμερα. Σήμερα ο οποιοσδήποτε μπορεί να πάει.

- Στις πρόσφατες βραβεύσεις για τις «χρυσές ενδεκάδες» στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, πιστεύεις ότι αδικήθηκε κάποιος ποδοσφαιριστής της εποχής σου;

Υπήρχαν παίκτες του παρελθόντος που για διαφόρους λόγους δεν ψηφίστηκαν και λυπάμαι που δεν τους είδα στις ενδεκάδες. Πιστεύω ότι ο Τάσος Μητρόπουλος, για παράδειγμα, έπρεπε να είναι.

- Αισθάνεσαι παρεξηγημένος στο συνάφι σου; Κάποιοι σε θεωρούν έως και γραφικό, ιδιόρρυθμο τέλος πάντων. Αλλοι σε παρομοιάζουν με τον Αλέφαντο. Σε ενοχλεί όταν διαπιστώνεις ότι υπάρχει αυτή η εντύπωση για σένα ή το προσπερνάς;

Η ιδιορρυθμία που λες ποια είναι; Εβρισα κάποιον, κατηγόρησα κανένα; Βγήκα στις εφημερίδες να πω κάτι; Ιδιόρρυθμοι είναι όλοι, για όλους μας κάτι θα πουν. Αν αισθάνομαι παρεξηγημένος δεν ξέρω, αδικημένος πάντως αισθάνομαι. Σήμερα αν δεν είσαι τσάτσος, αν δεν τα παίρνεις, αν δεν είσαι στοιχηματζής, να κάνεις και να ράνεις, δεν μπορείς να επιβιώσεις. Εγώ είμαι από όλα αυτά μακριά, στις ομάδες πηγαίνω μόνος μου και ποτέ με νταλαβερτζή.

- Τον Αλέφαντο πράγματι τον εκτιμάς ως προπονητή;

Εγώ νομίζω ότι ο Αλέφαντος είναι καλός προπονητής, αλλά από τον καθένα θα ακούσεις και κάτι άλλο. Όταν έπαιζα μπάλα μπορεί να ήμουν καλός για σένα και για κάποιον άλλο μέτριος. Η γνώμη του καθενός μπορεί να είναι διαφορετική.

- Την τελευταία φορά που δούλεψε ο Αλέφαντος στον Ολυμπιακό το χρωστά κατά κάποιον τρόπο και σε σένα. Δεν πήγες εσύ, πήγε εκείνος.

Είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι με ζήτησε ο Ολυμπιακός και δεν πήγα. Το φοβερό είναι ότι οι άνθρωποι της Κέρκυρας, όπου ήμουν τότε προπονητής, δεν αναγνώρισαν τη στάση μου. Αλλά στο ποδόσφαιρο η ζωή κάνει κύκλους και κάποια πράγματα δεν τα ξεχνώ.

- Γράφτηκε τότε ότι αρνήθηκες την πρόταση του Ολυμπιακού επειδή κλήθηκες ως προσωρινή λύση. Αυτός ήταν πράγματι ο λόγος;

Άμα καθίσουμε τώρα και μπούμε στο παιχνίδι να απαντάμε σε ό,τι γράφουν, θα φύγουμε αύριο και εγώ αύριο πάω Γιάννενα. Πάντως με εφτά παιχνίδια στον πάγκο του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσα να αποδώσω αυτά που θα ήθελα. Οπότε προτίμησα να μείνω στην Κέρκυρα, άλλο αν αυτό δεν εκτιμήθηκε από τον πρόεδρό της. Κάποια πράγματα τα εκτιμάς εκείνη τη στιγμή.

- Πες ότι έρχεται σήμερα ο Κόκκαλης και σε καλεί να αναλάβεις τον Ολυμπιακό. Τι προϋποθέσεις θα του ζητούσες πέραν του οικονομικού;

Η ερώτηση είναι υποθετική, άρα υποθετική θα είναι και η απάντηση και δεν θα βγάλουμε άκρη. Δεν είναι το θέμα μας αυτό.

- Ποιές είναι εν πάση περιπτώσει οι συνθήκες που θέλει ένας προπονητής για να κάνει τη δουλειά του;

Να είναι καλοί οι παίκτες του, μη σου πω άριστοι, να είναι καλές οι γηπεδικές συνθήκες και να κριθεί ο ίδιος σε βάθος χρόνου. Δυστυχώς εδώ κρινόμαστε από Κυριακή σε Κυριακή, ειδικά οι Ελληνες. Στους ξένους αφήνουν κι ένα περιθώριο. Όπως στον Τεν Κάτε, που τα διέλυσε όλα στον Παναθηναϊκό και έφυγε!

- Γιατί δεν τα κατάφερε στην Ελλάδα ένας προπονητής με τις παραστάσεις του τεν Κάτε;

Πιστεύω ότι γενικά οι ξένοι προπονητές δεν προσαρμόζονται εύκολα. Οι Ελληνες παίκτες θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση και ο προπονητής πρέπει να ψάξει να βρει το κουμπί του καθενός, το κάτι παραπάνω. Στον πάγκο δεν μου άρεσε ο τεν Κάτε. Από προπόνηση, ρωτώντας, μάθαινα ότι έκανε καλή. Είπαμε όμως, ο προπονητής πρέπει να είναι καλός σε πολλά πράγματα.

- Έχεις σκεφτεί ποτέ για συναδέλφους σου «κοίτα ποιος δουλεύει» ή κρίνεις τις κινήσεις τους στον πάγκο;

Όχι, δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία.

- Μπάγεβιτς, Σάντος, Κούπερ, οι επιφανέστεροι προπονητές που εργάζονται στην Ελλάδα. Είναι όσο καλοί φαίνονται;

Ο Μπάγεβιτς στις ομάδες που πήγε ευτύχησε, στη μεν ΑΕΚ να πέσει πάνω στον Μελισσανίδη, στον δε Ολυμπιακό πάνω στον Κόκκαλη. Μεγάλη υπόθεση. Από την άλλη, ο Σάντος είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, μου αρέσει γενικά. Σε έναν προπονητή, κριτήριο είναι τι υλικό έχεις και που την πας την ομάδα. Όταν είσαι στον Ολυμπιακό, και τον φροντιστή να ‘χεις στον πάγκο, θα τον βάλεις να παίξει. Η Ευρώπη μετράει. Ο Κούπερ είναι άλλη ιστορία. Μετά την Ιντερ είχε μια φθίνουσα πορεία. Είναι όμως καλός προπονητής, είχα πάει να τον δω στο Μιλάνο.

- Η Ελλάδα βγάζει προπονητές;

Πιστεύω στους Έλληνες προπονητές που εξελίσσονται με το να πηγαίνουν έξω και να παρακολουθούν τις εξελίξεις. Δεν αρκεί μόνο να μπαίνεις στο ιντερνέτ ή να παρακολουθείς σεμινάρια. Τι μπορείς να μάθεις σε δυο μέρες σε ένα σεμινάριο, πέρα από το να κοροϊδέψεις τον πιθανό εργοδότη σου; Μετά πρέπει να έχεις τα εφόδια, τις γνώσεις. Έχω έναν φίλο πιλότο, τον Λάμπρο Κανελλόπουλο. Δεν γίνεται, επειδή αρρώστησε μια μέρα, να μου πει: «έλα πάρε το αεροπλάνο να πετάξεις».

- Ο Δώνης φαίνεται να το παλεύει από τους νεότερους.

Ο Δώνης είναι πολύ καλός και ο Αναστασιάδης επίσης. Πρέπει όμως να εξελισσόμαστε συνεχώς, βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Εξέλιξη σημαίνει να παρακολουθούμε από κοντά. Είπαμε, άλλοι αρκούνται στο ιντερνέτ και στο βίντεο, εγώ πηγαίνω αυτοπροσώπως.

- Το ξέρεις ότι είσαι ο μόνος παλαίμαχος ποδοσφαιριστήςτου Ολυμπιακού που κάνει καριέρα προπονητή στην Α’ Εθνική;

Και τι έγινε; Θα μου δώσουν κανένα παράσημο;

- Ποιά είναι η προπονητική σου διάγνωση για τον φετινό Ολυμπιακό και ποιά η θεραπεία;

Η θεραπεία είναι να κερδίζει μέχρι να λήξει το πρωτάθλημα και από ‘κει και πέρα να κάνει το ταμείο που του αναλογεί. Στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει.

- Συμφωνείς με όσα καταλογίζουν στον Κετσπάγια και τον Ζίκο;

Ο Κετσπάγια κοιμήθηκε κι ένα πρωί ξύπνησε και του είπαν "αναλαμβάνεις τον Ολυμπιακό"! Κέρδισε λαχείο ενώ θεωρώ ότι δεν είχε τα εφόδια. Δεν ήταν σε θέση να προπονήσει μία τόσο μεγάλη ομάδα. Ο Ολυμπιακός διαφέρει από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, μόνο αν είσαι γνώστης μπορείς να τα καταφέρεις. Αντιθέτως, αν δεν ξέρεις, είναι πολύ δύσκολο. Δεν νομίζω ότι χειρίστηκε καλά και τις σχέσεις του και την προπόνηση, το λέω από αυτά που μάθαινα.

Ο Ζίκο ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής, στις ομάδες του θα τον έλεγα διαχειριστή - αυτό ήταν το κριτήριο, δεν το λέω με την κακή έννοια. Από ό,τι μάθαινα, δεν ήταν καλά τα πράγματα στην προπόνηση και ο πρόεδρος έχει ένα καλό: όπου βλέπει πρόβλημα, το λύνει. Το κόβει από το λαιμό για να μη διογκωθεί. Δεν είναι της άποψης "να δώσουμε μία ακόμα ευκαιρία".

Ο Ν. Αναστοπουλος για Ζικο-Κετσπαγια
Ανέβηκε από Contragr. - Βίντεο από μπάσκετ, μπέιζμπολ και πάλη.

- Σε μια μεγάλη ομάδα πιστεύεις ότι θα μπορούσες να δείξεις πιο εύκολα την αξία σου;

Κατ’ αρχάς, εδώ στην Ελλάδα δεν παίζει ρόλο η αξιοκρατία, παίζουν άλλα πράγματα. Το γιατί δεν μου έχει δοθεί η δυνατότητα να δουλέψω σε μεγάλη ομάδα δεν είναι το θέμα μας. Σημασία έχει ότι όσες φορές έχω πάει σε ομάδες και έπρεπε να επιτευχθεί ένας στόχος, επιτεύχθηκε. Δεν έχω φύγει ποτέ από καμία ομάδα σαν αποτυχημένος ή γιατί δεν εκπληρώθηκε ο στόχος. Το να φύγω επειδή διαφωνήσαμε για κάτι, είναι άλλο.

- Στον Άρη, τη μεγαλύτερη ομάδα απ’ όσες έχεις μέχρι σήμερα εργαστεί, δεν είχες τη δυνατότητα να μείνεις όταν τον επανέφερες στην Α’ Εθνική;

Αν ο Αρης βρίσκεται σήμερα εκεί που βρίσκεται, μου χρωστά ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, διότι εκείνη η χρονιά στη Β’ Εθνική ήταν πολύ δύσκολη. Αν τότε δεν ανέβαινε, σήμερα τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά, θα είχε άλλα προβλήματα.

- Θα τον σώσεις φέτος τον ΠΑΣ;

Μπορεί να το’ χει η μοίρα μου να με φωνάζουν σε μια δύσκολη στιγμή, όταν βρίσκονται σε άσχημη βαθμολογική κατάσταση. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να πραγματοποιήσουμε το στόχο. Αν δεν πίστευα στη σωτηρία δεν θα πήγαινα. Είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

- Η αδρεναλίνη ανεβαίνει πιο γρήγορα για έναν προπονητή που δίνει με την ομάδα του τη μάχη της σωτηρίας;

Δεν το βλέπω έτσι, το βλέπω σαν κίνητρο. Αν δεν έχω κίνητρο δεν μπορώ να αποδώσω.

- Καλή η παραμονή, αλλά κι ο στόχος του Κυπέλλου μεγάλος για τον ΠΑΣ.

Ασ' το τώρα το Κύπελλο, ο στόχος για μας είναι στο πρωτάθλημα.

- Τι είχε συμβεί την τελευταία φορά που έφυγες από τα Γιάννινα; Είχαν ακουστεί διάφορα…

Εντάξει, δεν θα μπω στα σενάρια, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει φτάνει να μη θίγει τον άλλο. Εγώ στα Γιάννενα πήγα και ξαναπήγα για να είμαι προπονητής της ομάδας. Το τι κάνω στην προσωπική μου ζωή δεν αφορά κανένα. Αν ήταν έτσι δεν θα δούλευε το 80% των Ελλήνων.

- Πέντε φορές προπονητής στην ίδια ομάδα είναι ρεκόρ. Είσαι τόσο δημοφιλής στα Γιάννινα, που λίγο ακόμα και θα σου φτιάξουν… Κολωνάκι!

Ξέχωρα από την αγάπη που υπάρχει για την ομάδα, έχω κάνει και τη δουλειά μου σωστά στο παρελθόν, διαφορετικά δεν θα με ξαναφώναζαν. Πιστεύω ότι αυτά τα δύο πράγματα πάνε μαζί. Όσο για το Κολωνάκι, προτιμώ το αυθεντικό. Εκεί ξεκουράζομαι και χαλαρώνω όταν δεν δουλεύω.

- Με ποιόν θα ήθελες να πίνεις τον καφέ σου καθημερινά στο... αυθεντικό Κολωνάκι;

Δεν έχω συγκεκριμένους ανθρώπους εκεί που πίνω τον καφέ μου.

- Θα ήθελα να σε δω να πίνεις καφέ και να συζητάς με τον Μητσικώστα…

Ο Μητσικώστας είναι φίλος μου και πήγα και στην εκπομπή του και του είπα ότι δεν πιάνει την φωνή μου 100%.

- Όταν σε παριστάνει γελάς;

Βεβαίως και γελάω.

- Ποιά από τις φιγούρες που μιμείται θεωρείς ότι κάνει καλύτερα;

Νομίζω τον Γεωργίου και τον Καραμανλή.

- Μητσικώστας ή Λαζόπουλος;

Ο Λαζόπουλος είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος, μεγάλος καλλιτέχνης και θεωρώ ότι στο είδος του είναι μοναδικός. Ο Μητσικώστας είναι άλλο στιλ, όμως και οι δύο σε αυτό που κάνουν είναι μοναδικοί.

- Ησουν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έκανε τηλεοπτική διαφήμιση, εκείνο το σποτ με το Rexona. Τελευταία, ως προπονητής πια, πρωταγωνίστησες σε διαφημιστικό σποτ κινητής τηλεφωνίας – ή για την ακρίβεια κάποιος που σε παρίστανε. Αυτός ο τύπος έγινε φίρμα χάρη σε σένα...

Για αυτή τη διαφήμιση της Cosmote έπρεπε κανονικά να έχω πάρει λεφτά, αλλά μου τη... γλιτώσανε! Γενικά ήταν όλο το στιλ της διαφήμισης, το στόρι ήταν το ίδιο, όπως τα έλεγα στον διαιτητή που με απέβαλλε. Οσο για την πρώτη φορά, τότε ήταν πρωτοποριακό με την έννοια ότι δεν είχε ξαναγίνει. Ωραία ήταν, γέλιο είχαμε. Ειδικά όταν με σήκωναν στα χέρια στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης όπου είχαν γίνει τα γυρίσματα.

Ο Ν. Αναστοπουλος για την συμμετοχη του σε διαφημιστικα
Ανέβηκε από Contragr. - Περισσότερα επαγγελματικά, αθλητικά και εκπαιδευτικά βίντεο.

- Παρά το γεγονός ότι έχεις κόψει το μουστάκι, εξακολουθούν να σε φωνάζουν «μουστάκια». Αλήθεια, γιατί το έκοψες;

Θα πρέπει τώρα να απολογηθώ και γι’ αυτό; Εγώ δεν κάνω ό,τι κάνουν οι άλλοι. Αν έκανα κέφι να το κόψω, το έκοψα. Αύριο μπορεί να μου κάνει κέφι να το αφήσω ή να αφήσω γένια, είναι ανάλογα με τη διάθεση. Ό,τι κάνω είναι γιατί έτσι μου βγαίνει. Το να κάνω κάτι για τον κόσμο, το έχω ξεπεράσει.

- Εργένης εκ πεποιθήσεως και δεν αλλάζεις;

Έφυγα νύχτα όταν κάποια μου ζήτησε να αλλάξω. Δυστυχώς έτσι είμαι, δεν μπορώ να αλλάξω. Με έναν άνθρωπο που αγαπάς, θες να είσαι μαζί του γι’ αυτό που είναι. Όπως λέει και το τραγούδι της Βίσση (σ.σ. είναι η αγαπημένη του τραγουδίστρια), αγάπη είναι να δέχεσαι τον άλλον όπως είναι. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Ποτέ δεν εκβιάζω καταστάσεις, ούτε πρόσωπα ούτε πράγματα. Μόνο το θάνατο φοβάμαι σε αυτή τη ζωή. Να μην πεθάνουμε δεν γίνεται - αν υπήρχε τρόπος, να ‘σαι σίγουρη, θα το πάλευα. Θα προσπαθήσω να το παλέψω μέχρι εκεί που δεν παίρνει κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου.

- Αγάπη για τη ζωή είναι αυτό.

Ναι, γιατί τίποτα δεν βρήκα στρωμένο και έτοιμο. O,τι απέκτησα, το απέκτησα με σκληρή και επίμονη δουλειά. Διότι όταν ένα παιδί που δεν είχε πενηνταράκι στην τσέπη βρίσκεται σε ένα πανάκριβο σπίτι στο Aβελίνο της Iταλίας με 800 τετραγωνικά, αυτό δεν ήρθε σαν θείο δώρο. Hρθε με ιδρώτα. Στη ζωή δεν καταξιώνεσαι και δεν μετράς ούτε με τα ρολόγια ούτε με τα ακριβά αμάξια. Εχω αρχίσει κάποια πράγματα να τα βλέπω διαφορετικά και εννοώ πάντα για τη δουλειά μου.

- Έχει χρόνο ο Αναστόπουλος να κάνει άλλα πράγματα; Διαβάζεις;

Σου φαίνομαι για άνθρωπος που διαβάζει; Μπορώ να συγκεντρωθώ να διαβάσω; Το μυαλό είναι συνεχώς απασχολημένο στη δουλειά μου και τι θα κάνω στο επόμενο παιχνίδι. Είμαι δοσμένος σε αυτό.

- Λένε ότι ο προπονητής είναι όπως ο ηθοποιός. Μια ζωή στην αναμονή και την ανασφάλεια.

Δεν ξέρω, δεν θα μπορούσα ποτέ να γίνω ηθοποιός. Δεν έχω άλλα πρόσωπα, δεν μπορώ να υποδυθώ ρόλους. Ο προπονητής πρέπει συνεχώς να αποδεικνύει πόσος καλός είναι. Κι αν είναι καλός, δεν περιμένει πολύ.

- Πες μου μια άλλη καθημερινή σου συνήθεια, εκτός από το να πίνεις τον καφέ σου στο Κολωνάκι.

Είμαι χειμερινός κολυμβητής και κάνω αθλητική ζωή. Τρέχω καθημερινά και παίζω μπάλα με τους παλαίμαχους.

Αποσυνδεδεμένος john-PAS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Ενας οχτρός...
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Τετ 17 Φεβ 2010 10:09 »
"Τρομερή εμπειρία ο ΠΑΣ" 
Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2010 09:35 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ

O μέγιστος των φιλοσόφων  της αρχαίας Κίνας, Κομφούκιος, σε έναν από τους μύθους του έλεγε  ότι «επιτυχία είναι να λαμβάνεις  αυτό που θέλεις. Ευτυχία είναι  να θέλεις αυτό που έλαβες». Αν ρωτήσει κανείς τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο για ότι έχει εισπράξει μέχρι τώρα από την ενασχόλησή του με την στρογγυλή θεά, αλλά και εξακολουθεί να εισπράττει φορώντας τα γάντια του τερματοφύλακα, η απάντησή του περικλείεται μέσα σε μια φράση: «θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο, που κέρδισα τόσα σημαντικά πράγματα μέσα από το ποδόσφαιρο».

Ο «Ελέ» επέστρεψε  στο ατίθασο ελληνικό… χωριό  το περασμένο καλοκαίρι - έπειτα από 5,5 χρόνια απουσίας – για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα. Γεμάτος με πλούσιες εμπειρίες από την παρουσία του στα Ιταλικά γήπεδα και περισσότερο ώριμος έπειτα από τις καταστάσεις που έζησε σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο 34χρονος τερματοφύλακας μίλησε στο dokari. gr σε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης. Για την θητεία του στον «Αγιαξ της Ηπείρου», το στοίχημα της παραμονής στην Σούπερ Λίγκα, την Εθνική ομάδα, το πέρασμά του από την Ιταλία, την «επιστροφή» του στο Καραϊσκάκη, τους μελλοντικούς στόχους και τις φιλοδοξίες του, αν και όπως ξεκαθαρίζει «όταν κάνουμε σχέδια, ο Θεός γελάει…».

DOKARI. GR: Εχοντας πλέον οδηγηθεί στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, αισθάνεσαι δικαιωμένος για την απόφασή σου να επιστρέψεις στην Ελλάδα και να αγωνιστείς στον ΠΑΣ;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Από την πρώτη στιγμή ήμουνα απόλυτα συνειδητοποιημένος για την απόφασή μου να συνεχίσω την καριέρα μου στον ΠΑΣ Γιάννινα. Συγκεκριμένοι λόγοι με οδήγησαν σε αυτή την επιλογή. Εάν εξαιρέσεις το γεγονός ότι βρήκα το ελληνικό πρωτάθλημα ένα κλικ πιο κάτω απ΄ότι προέβλεπα, από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα πράγματα είναι όπως τα περίμενα. Υπέγραψα με μεγάλη χαρά στον ΠΑΣ και αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιλογή μου. Είναι μεγάλη χαρά για μένα να συνεργάζομαι με ανθρώπους που μου δείχνουν πόσο πραγματικά με θέλουν…» 

DOKARI. GR: Πώς σε αντιμετωπίζει ο κόσμος στα Γιάννινα;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με τρομερή αγάπη και ζεστασιά. Με έχει πραγματικά σκλαβώσει με την συμπεριφορά του και με κάνει να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου.

DOKARI. GR: Επέστρεψες στην Ελλάδα έπειτα από 5,5 χρόνια απουσίας. Ποιες είναι οι μεγαλύτερες αλλαγές που έχουν γίνει στο… πορτρέτο του ελληνικού πρωταθλήματος;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σίγουρα έχουν γίνει κάποια βήματα προόδου σε αυτά τα 5,5 χρόνια. Το ελληνικό πρωτάθλημα ωστόσο από καθαρά αγωνιστικής σκοπιάς, παραμένει λίγο αργό και κατά συνέπεια κάπως βαρετό. Εχει βελτιωθεί στο κομμάτι της τακτικής και σε αυτό ασφαλώς έχει συντελέσει ο ερχομός σπουδαίων προπονητών, όπως είναι οι Βαλβέρδε, Κούπερ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και Ελληνες προπονητές που δουλεύουν καλά στον τομέα της τακτικής , στον τρόπο που στήνεται, αμύνεται και αναπτύσσεται η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Ισως λόγω της παρουσίας μου στην Ιταλία, το δικό μας πρωτάθλημα μου φαίνεται τουλάχιστον τρεις σκάλες πιο κάτω σε θέμα ταχύτητας. Για παράδειγμα η άμυνα στο εξωτερικό είναι ψηλά σε όλο το γήπεδο και δεν κλείνεται πίσω.

DOKARI. GR: Τι δεν άλλαξε στο ελληνικό πρωτάθλημα και είναι αυτό που σε ενοχλεί περισσότερο;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει έλλειψη ποδοσφαιρικής παιδείας στα περισσότερα πράγματα. Ακόμη και σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας, διεξάγονται παιχνίδια μπροστά σε άδειες εξέδρες, σε άθλια γήπεδα και γενικότερα σε συνθήκες και καταστάσεις που της είχα ξεχάσει και της θυμήθηκα επιστρέφοντας στην Ελλάδα. 

DOKARI. GR: Τι γεύση σου αφήνει η εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Παναθηναϊκός φαινόταν μέχρι πρότινος τουλάχιστον να είναι καλύτερος του Ολυμπιακού, ο οποίος παλεύει κυρίως με τον κακό του εαυτό και τα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζει στην απόδοσή του. Η ηττα του Παναθηναϊκού από την Καβάλα έδωσε νέο ενδιαφέρον στη μάχη του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και βγήκε νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Χωρίς δυνατή Θεσσαλονίκη ωστόσο, δεν μπορεί να υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εφόσον ο ΠΑΟΚ και ο Αρης δεν καταφέρουν να κοιτάξουν στα μάτια τις τρεις μεγάλες ομάδες της Αθήνας, δύσκολα θα αλλάξει κάτι. 

DOKARI. GR: Πώς είναι να αγωνίζεσαι σε μία επαρχιακή ομάδα και όχι στο ποδοσφαιρικό… κατεστημένο;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μεγάλη εμπειρία αφού βιώνεις καταστάσεις από μία εντελώς διαφορετική οπτική γωνία. Παλεύοντας με την ομάδα για την παραμονή στην κατηγορία, περνάς μέσα από πολλά δύσβατα μονοπάτια με δύσκολα παιχνίδια και διαιτητικές αδικίες. Μέχρι τώρα είχα γνωρίσει μόνο την καλή πλευρά του νομίσματος παίζοντας σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός.

DOKARI. GR: Ηταν ρίσκο η επιλογή που έκανες να επαναπατριστείς για λογαριασμό του ΠΑΣ;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Οχι κανένα ρίσκο. Σου επαναλαμβάνω ότι ήμουνα απόλυτα συνειδητοποιημένος από την πρώτη στιγμή για την επιλογή μου να συνεχίσω την καριέρα μου στον ΠΑΣ. Οι άνθρωποι της ομάδας με «αιχμαλώτισαν» με την συμπεριφορά τους και έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν την μεταξύ μας συνεργασία. Και μόνο που βλέπεις ολόκληρη την Ηπειρο να ζει και να αναπνέει για αυτή την ομάδα, είναι ένα τρομερό συναίσθημα που μόνο στην Ιταλία το συναντάς σε επαρχιακές ομάδες…

DOKARI. GR: Θα καταφέρει τελικά ο ΠΑΣ να κερδίσει το στοίχημα της παραμονής στην Σούπερ Λίγκα;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Το εάν θα τα καταφέρουμε ή όχι, είναι κάτι που θα φανεί με την λήξη του πρωταθλήματος. Εκείνο όμως για το οποίο είμαι βέβαιος, είναι ότι θα δώσουμε και την ψυχή μας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, παλεύοντας μαζί με κάποιες άλλες ιστορικές ομάδες, όπως είναι η Λάρισα και ο Ηρακλής. Μέχρι το τέλος, όλα θα είναι ανοικτά. 

DOKARI. GR: Σε φοβίζει η παράδοση που φέρνει τον ΠΑΣ κάθε φορά που ανεβαίνει στην μεγάλη κατηγορία, αυτομάτως την επομένη να υποβιβάζεται;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ΄όψιν μας. Για αυτό άλλωστε μετά τις πρώτες νίκες στο πρωτάθλημα, όταν κάποιοι σήκωναν ψηλά τον πήχη και μιλούσαν για Ευρώπη, εγώ έλεγα ότι η ομάδα θα πρέπει να έχει ως αποκλειστικό στόχο την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα. 

DOKARI. GR: Αισθάνεσαι ότι έχετε αδικηθεί σε πολλά παιχνίδια από τις αποφάσεις των διαιτητών;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία, δεν μπορώ να μην πω ότι υπήρξαν παιχνίδια στα οποία αισθανθήκαμε τελείως απροστάτευτοι. Από εκεί και πέρα όμως, προσωπικά ποτέ δεν θα υιοθετήσω ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του ΠΑΣ, διότι απλούστατα με αποπροσανατολίζουν τέτοιες σκέψεις. Από τότε που επέστρεψα στην Ελλάδα, έχω πραγματικά βαρεθεί να ακούω για «φιλίες» προέδρων και όλα τα συναφή…

DOKARI. GR: Ποιο θεωρείς ότι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και μειονέκτημα του φετινού ΠΑΣ;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μειονέκτημα είναι η νοοτροπία του, που δεν είναι η πρέπουσα για μια ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Σε κάποια επίπεδα ο ΠΑΣ συμπεριφέρεται ως σύλλογος Β΄Εθνικής. Βεβαίως όλοι στην ομάδα προσπαθούν να βελτιωθούν, αλλά αυτό είναι κάτι που θέλει το χρόνο του. Μεγαλύτερο πλεονέκτημα θα χαρακτήριζα το πάθος και η δίψα που υπάρχει για την παραμονή στην κατηγορία. 

DOKARI. GR: Ο κόσμος παραμένει πάντα δίπλα σας…

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εστω και εάν ακούγεται κλισέ, θα δηλώσω ότι αποτελεί τον δωδέκατο παίκτη μας…

DOKARI. GR: Τι άλλαξε στην ομάδα έπειτα από την λύση της συνεργασίας με τον Γιώργο Παράσχο και τον ερχομό του Νίκου Αναστόπουλου;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ είμαι πάντα υπέρ των προπονητών. Οι ποδοσφαιριστές είμαστε λιγάκι κακομαθημένοι. Ο προπονητής σε μια ομάδα έχει πάντα δίκιο και οι παίκτες θα πρέπει να τάσσονται υπέρ του. Στην Ελλάδα η εύκολη λύση είναι να φύγει πρώτα ο προπονητής. 

«Προτιμώ  την παραμονή από  το Κύπελλο»...

DOKARI. GR: Τι θα επέλεγες ανάμεσα στην εξασφάλιση της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα και την κατάκτηση του Κυπέλλου;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: 100% την παραμονή. Δεν ξέρω, αλλά ίσως και λόγο νοοτροπίας και στο πως αντιμετωπίζανε οι ομάδες στην Ιταλία το θεσμό του Κυπέλλου, βάζω πάνω απ΄όλα την σωτηρία της ομάδας. Τα οφέλη από την παραμονή στην κατηγορία, δεν ισοσκελίζονται με τίποτα.   

DOKARI. GR: Πώς βλέπεις την σειρά των ημιτελικών με τον Παναθηναϊκό και το δέλεαρ της συμμετοχής στον τελικό του Κυπέλλου;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αν και όλη μας η προσοχή στην παρούσα φάση επικεντρώνεται στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό. Ο αντίπαλος μας σίγουρα είναι το μεγάλο φαβορί, εμείς όμως θα τα δώσουμε όλα διεκδικώντας το μερίδιο πρόκρισης που μας αναλογεί…

DOKARI. GR: Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες και οι στόχοι που έχεις βάλει για το μέλλον;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Οι στόχοι μου είναι κοντινοί και συμβαδίζουν με τα παιχνίδια του ΠΑΣ. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει το στόχο της παραμονής».

«Στρατιώτης της Εθνικής»

DOKARI. GR: Προλαβαίνεις να πας το ερχόμενο καλοκαίρι με την Εθνική ομάδα στο Μουντιάλ;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αποτελεί περηφάνια και τιμή για κάθε παίκτη να αγωνίζεται με την φανέλα της Εθνικής. Τώρα όμως είναι κάπως δύσκολο να γίνει αυτό. Εγώ ότι μπορούσα να κάνω από την πλευρά μου το έκανα. Το σημαντικό είναι να αισθάνεσαι εντάξει με τον εαυτό σου. Τώρα εάν στην πορεία μου ζητηθεί να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, ασφαλώς και θα το κάνω με όλη μου την καρδιά.   

DOKARI. GR: Νιώθεις αδικημένος;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι. Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που κατάφερα και κέρδισα σημαντικά πράγματα μέσα από το χόμπι μου. Αγωνίστηκα σε μεγάλες ομάδες, κατέκτησα τίτλους, έπαιξα σε μεγάλες διοργανώσεις και αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη. Δεν θα πρέπει να είμαστε αχάριστοι και πλεονέκτες. Ο κόσμος περνάει πολύ δύσκολα για 700 και 800 ευρώ. Κάθε πρωί ξυπνάω και νιώθω ευγνώμων γι' αυτά που έχω επιτύχει.

«Δεν  έκρυψα ποτέ τα αισθήματα μου για τον  Ολυμπιακό»

DOKARI.GR: Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σου η επιστροφή σου στον Ολυμπιακό;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχω κρύψει ποτέ ποια ομάδα υποστήριζα από μικρό παιδί. Από εκεί και πέρα είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και δίνω το 101% των δυνατοτήτων μου για την ομάδα με την οποία αγωνίζομαι. Είναι πολύ σημαντικό να τιμάς το ψωμί που δίνουν. Για τα αισθήματα που τρέφω για τον Ολυμπιακό έχω κατηγορηθεί, έχω χλευαστεί, εκτός έδρας από αντιπάλους οπαδούς και ειδικά στα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες ακούω τα εξ αμάξης. Είμαι υπερήφανος για τον εαυτό μου και πραγματικά χαίρομαι τους αθλητές που δεν φοβούνται να εκδηλώσουν τα αισθήματά τους… Στο ποδόσφαιρο υπάρχει και συναισθηματισμός.

DOKARI.GR:   Πώς σκέφτεσαι την επιστροφή σου στο Καραϊσκάκη;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εχω την αίσθηση ότι θα είναι συγκινητική. Τα μηνύματα που παίρνω είναι ενθαρρυντικά. Αναμφίβολα θα είναι μία ιδιαίτερη στιγμή για εμένα. Με το πέρασμα των χρόνων άλλωστε συνειδητοποίησα κάποια λάθη, τα οποία έκανα και από τα οποία διδάχτηκα.

DOKARI.GR: Ποιος είναι ο καλύτερος κριτής του Δημήτρη Ελευθερόπουλου;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο αυστηρότερος μου κριτής, είναι ο ίδιος μου ο εαυτός. Από εκεί και πέρα δέχομαι την κριτική, τόσο όταν λέγονται πράγματα εναντίον μου, όσο και όταν γράφονται ύμνοι. Την κριτική πρέπει να την δέχεσαι και να επιδιώκεις μέσα από τη δουλειά να γίνεσαι καλύτερος.

DOKARI.GR: Τι έχεις κρατήσει από τα χρόνια που έπαιξες στο εξωτερικό;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με μία λέξη, τα πάντα. Φοβερή εμπειρία. Στην Ιταλία είναι επαγγελματίες 100%. Πρόσφατα συζητούσα με τον Λάμπρο Βαγγέλη και λέγαμε πόσο μεγάλη είναι η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από την Ιταλία.

DOKARI.GR: Θεωρείς ότι ο κύκλος στο εξωτερικό έκλεισε;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι έκλεισε, σε ότι αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι.

DOKARI.GR: Εχεις μετανιώσει για πράγματα που έκανες;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Για αρκετά, αλλά αλλιώς σκέφτεσαι στα 18 χρόνια και διαφορετικά όταν είσαι πάνω από 30. Όταν ήμουν πιο νέος, συμπεριφερόμουνα περισσότερο παρορμητικά. Με το πέρασμα των χρόνων όμως, έρχεται η γνώση και η ταπεινότητα.

DOKARI.GR:   Το μέλλον μακριά από τα γήπεδα πως το βλέπεις; Τι θα κάνεις όταν έρθει η ώρα να σταματήσεις το ποδόσφαιρο;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν κάνουμε σχέδια, ο Θεός γελάει. Ζω την κάθε μέρα που έρχεται ξεχωριστά, ως μια ευχάριστη περιπέτεια... 
Keep Walking...

Αποσυνδεδεμένος vagge-lakis-buffon

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://oi42.tinypic.com/x0scud.jpg
« Απάντηση #21 στις: Τετ 17 Φεβ 2010 10:22 »
Παράθεση
DOKARI. GR: Ποιο θεωρείς ότι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και μειονέκτημα του φετινού ΠΑΣ;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μειονέκτημα είναι η νοοτροπία του, που δεν είναι η πρέπουσα για μια ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Σε κάποια επίπεδα ο ΠΑΣ συμπεριφέρεται ως σύλλογος Β΄Εθνικής. Βεβαίως όλοι στην ομάδα προσπαθούν να βελτιωθούν, αλλά αυτό είναι κάτι που θέλει το χρόνο του. Μεγαλύτερο πλεονέκτημα θα χαρακτήριζα το πάθος και η δίψα που υπάρχει για την παραμονή στην κατηγορία.

Να το διατυπώσω στα απλά greek ότι πάει η χωριατιά και η μιζέρια γόνα.
 Σε αυτό τι φταίει ?? ο πρόεδρος ? η διοίκηση ? ο προπονητής ?? οι φίλαθλοι ? ο ΛακηΤσολης?? η Εγνατία ?? το τοπογραφικό των Ιωαννίνων ?? Η το πήραμε απόφαση ότι εγώ και κάποιοι άλλοι έχουμε κλείσει για του χρόνου αλλού και η χρονιά αυτή είναι περαστική ???

και για το σκιαγραμμένο μπλε : μέχρι πρότινος είχαμε δίψα για άνοδο τώρα τι ??
Απογονοι των Σουλιωτων Γιαννιωτες λεονταρια, δειξτε και στο ποδοσφαιρο πως ειστε παλικαρια

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Δευ 22 Μάρ 2010 17:47 »
Ικανοποιημένος από τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα, κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά και απόλυτα ειλικρινής για την φάση που οι φιλοξενούμενοι ζητάνε πέναλτι, εμφανίστηκε ο Νίκος Ζαφειρόπουλος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM και τους 94,6. Ακόμα παραδέχτηκε πως η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν καλύτερη, αλλά και πως σωστά διαμαρτύρεται για το πέναλτι που δεν δόθηκε. Ο 35χρονος τερματοφύλακας μίλησε και για την αναμέτρηση με τον Ηρακλή, αλλά και για την εμφάνιση που πραγματοποίησε κόντρα στον Ολυμπιακό.

«Ηταν ψυχρολουσία. Φαντάστηκα ότι πάμε για μεγάλο σκορ. Συγκεντρώθηκε και σκέφτηκα πως δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Μου βγήκε το παιχνίδι, ήμουν τυχερός και στη φάση του Μέλμπεργκ και έτσι έγιναν όλα. Θέλει πολύ τύχη η θέση του τερματοφύλακα», είπε αρχικά.

Σχετικά με την νίκη κόντρα στον Ατρόμητο και την φάση που οι Περιστεριώτες ζητούν πέναλτι, ο Ζαφειρόπουλος, με πολύ ειλικρίνια, τόνισε: «Υπήρξε μεγάλη πίεση από τον κόσμο. Ο Ατρόμητος κοσμεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον έχω δει με τον Εργοτέλη και τον Λεβαδειακό και παλεύει με όλες τις ομάδες. Στη φάση του πέναλτι διαμαρτύρονται σωστά οι παίκτες του. Εμείς είχαμε πολύ άγχος για να πάρουμε τη νίκη. Ξέραμε πως κάθε άλλο αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφικό για εμάς».

Το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου, είναι για το Κύπελλο Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, όμως ο έμπειρος πορτιέρο θεωρεί σημαντικότερο αυτό της 28ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή: «Θεωρώ πως το σημαντικότερα είναι το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Αν κάποιος με ρωτούσε αν θέλω το Κύπελλο ή την παραμονή θα διάλεγα το δεύτερο. Ο Ηρακλής είναι φορμαρισμένος και αυτή η αναμέτρηση είναι όλα τα λεφτά για εμάς».

Σχετικά με τους προσωπικούς του στόχους, σχολίασε: «Πιστεύω πως θα μπορούσα να κάνω ένα άλμα παραπάνω. Πέρασα πολλούς τραυματισμούς και ίσως αυτό μου το στέρησε. Τώρα είμαι καλά, έχω τον ΠΑΣ στην καρδιά μου και θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι όσο εγώ νοιώθω καλά».

Κλείνοντας μίλησε για τις ομάδες που θεωρεί ο ίδιος πως θα έχουν δύσκολο έργο: «Πιστεύω πως εμείς η Ξάνθη, ο Λεβαδειακός και ο Εργοτέλης θα έχουμε πολύ δύσκολο έργο. Ο Αστέρας έχει δύο παιχνίδια στην έδρα του και δεν θα δυσκολευτεί να μείνει».
sport-fm.gr

Αποσυνδεδεμένος pagouras83

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://4.bp.blogspot.com/-1XCSOdv_LKg/UcNVHujz3sI/AAAAAAAAe-s/etdLVi6cSfk/s1600/pistepseto.net.gif
« Απάντηση #23 στις: Δευ 22 Μάρ 2010 18:16 »
Παράθεση
Ο Μίρνες Σίσιτς στο Sport24.gr

Επιμέλεια: Γιώργος Χριστοφόρου
Δημοσίευση: 22 Μαρτίου 2010 08:43

Ο Μίρνες Σίσιτς μίλησε στο Sport24.gr για την αγχωτική νίκη του ΠΑΣ επί του Ατρόμητου με 1-0 και την αισιοδοξία του για παραμονή στην Σούπερ Λιγκ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην δυσκολία που αντιμετωπίζει τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του στις προπονήσεις, ενώ έκανε αναφορά και στο ντέρμπι των δυο "αιωνίων".

Τα πράγματα στην ουρά της βαθμολογίας έχουν πάρει "φωτιά", αφού πλέον έξι ομάδες θα δώσουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική μάχη, για το ποια θα παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ.

Το Sport24.gr μίλησε με τον άσο του ΠΑΣ Γιάννινα Μίρνες Σίσιτς, λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο, ο οποίος φανερά ανακουφισμένος φάνηκε αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας του στην Σούπερ Λιγκ.

Βέβαία όπως παραδέχθηκε, η ομάδα του είχε και τύχη στο συγκεκριμένο ματς, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα.

"Ήταν μια μεγάλη ανάσα για εμάς. Μετά από ένα σερί κακών αποτελεσμάτων, τώρα έχουμε σε τρία παιχνίδια επτά πόντους. Τα άλλα αποτελέσματα στα άλλα ματς βέβαια δεν ήρθαν όπως τα θέλαμε, αφού νίκησαν και όλοι οι υπόλοιποι που είναι μαζί μας. Εμάς ωστόσο μας ενδιαφέρει ότι κερδίσαμε εμείς.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε και αυτός να παίξει ποδόσφαιρο και έκανε αρκετές ευκαιρίες, όμως εμείς είχαμε και τύχη απόψε (σ.σ. Κυριακή) και στο τέλος καταφέραμε να κρατήσουμε την πολύ σημαντική νίκη.

Τώρα θα πάμε στον Ηρακλή για να κερδίσουμε. Εκεί τουλάχιστον το γήπεδο θα είναι καλό και θα μπορέσουμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο".

Τραγικός ο χώρος που κάνουμε προπονήσεις

Στην συνέχεια ο 28χρονος άσος μίλησε για τις πολύ δύσκολες συνθήκες στις οποίες η ομάδα του προπονείται, ένας λόγος για τον οποίο όπως μας δήλωσε παρουσιάζεται τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του κουρασμένοι.

"Είχαμε λίγο άγχος ειδικά στα τελευταία είκοσι λεπτά. Όμως πάνω από όλα αυτό που φταίει είναι η κούραση. Δεν υπάρχει περιθώριο για ξεκούραση, καθώς τώρα έχουμε το ματς Κυπέλλου.

Θέλω να σταθώ όμως στον κακό αγωνιστικό χώρο που προετοιμαζόμαστε, ο οποίος δυσκολεύει πολύ τις προσπάθειες μας. Είναι 2-3 γήπεδα που κάνουμε προετοιμασία. Την μια είναι σκέτη λάσπη και την άλλη σκληρά, αυτό δεν μας βοηθάει στο να προετοιμαζόμαστε καλά πριν τους αγώνες, αφού τραυματιζόμαστε και κουραζόμαστε. Φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο εξάλλου.

Το καλό για εμάς είναι πως την επόμενη αγωνιστική θα βρεθούμε σε καλύτερο αγωνιστικό χώρο. Το είδατε και με τον Ολυμπιακό το προηγούμενο Σαββατοκύριακο εξάλλου, πως μπορέσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας σε έναν πιο νορμάλ αγωνιστικό χώρο".

Πρώτα Ηρακλής-Εργοτέλης, μετά Παναθηναϊκός

Για το αν θα κριθεί η παραμονή στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ο Μίρνες Σίσιτς μας τόνισε:

"Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα τι θα συμβεί μετά από δυο αγωνιστικές, γιατί στην Ελλάδα τα πράγματα αλλάζουν μετά από κάθε αγώνα. Μέχρι τότε όμως οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στα δυο δύσκολα εκτός έδρας ματς που έχουμε".

Ο Ολυμπιακός έχει καρδιά νικητή

Κλείνοντας ο Σλοβένος άσος δεν θα μπορούσε να μην μας πει την άποψη του και για την σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με 1-0 επί του Παναθηναϊκού, τονίζοντας μας πως σε ότι κατάσταση και να βρεθούν οι "ερυθρόλευκοι" παραμένουν μεγάλη ομάδα.

"Ο Ολυμπιακός είναι πάντα μεγάλη ομάδα και για ακόμα μια φορά απέδειξε πως ακόμα και όταν έχει προβλήματα όπως φέτος, διαθέτει μεγάλη καρδιά και ξέρει πως να κερδίζει παιχνίδια όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Στα ματς δεν μετράνε οι ευκαιρίες. Αυτό που μετράει είναι το γκολ. Αν θυμάμαι καλά τελευταία φορά που κέρδισε Παναθηναϊκός ήταν τότε με τον Παπαδόπουλο, ένα ματς που θυμίζει το σημερινό (σ.σ. Κυριακή).

Παρόλα αυτά πιστεύω ότι και ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, αν και έχασε όλα τα ντέρμπι. Κέρδισε όμως όλα τα "μικρά" ματς, οπότε δεν βλέπω να χάνει τον τίτλο στους αγώνες που απομένουν. Στο ποδόσφαιρο όμως ποτέ δεν μπορείς να αποκλείσεις κάτι".
http://www.sport24.gr/html/ent/031/ent.351031.asp
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - pagouras83

Αποσυνδεδεμένος Αντώνς

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Δευ 22 Μάρ 2010 18:52 »
«Να βρούμε αδιάφορο τον Παναθηναϊκό»

Ο Ηλίας Κώτσιος εύχεται να αντιμετωπίσει έναν αδιάφορο Παναθηναϊκό στην τελευταία αγωνιστική και μιλάει στο gazzetta.gr για τους τρεις εναπομείναντες «τελικούς» του ΠΑΣ Γιάννινα στην Superleague.

Κατέκτησε τους δύο μοναδικούς τίτλους της καριέρας του (το “νταμπλ” του 2004), στη διάρκεια της τριετούς θητείας του (2004-2007) στον Παναθηναϊκό, όποτε δεν μπορεί να είναι απόλυτα αντικειμενικός! Μετά από δύο χρόνια στην ομάδα της γενέτειράς του (Λάρισα), φέτος, ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός δίνει τον καλύτερό του εαυτό (24 συμμετοχές με 1 γκολ) για να βοηθήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα να εκπληρώσει την δύσκολη αποστολή της παραμονής στην Σουπερλίγκα... Μετά από δύο συνεχόμενες εντός έδρας νίκες επί του Αστέρα Τρίπολης και του Ατρόμητου κι έναν “χρυσό” βαθμό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο “Άγιαξ της Ηπείρου” (3ος από το τέλος) μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία της εφετινής διαδρομής, επιζητώντας να συγκεντρώσει το μέγιστο δυνατό των βαθμών που θα του εξασφαλίσει την αποφυγή του υποβιβασμού... Ο Ηλίας Κώτσιος μιλάει στο gazzetta.gr για το δύσκολο έργο της ομάδας, τους τρεις αγώνες με τον Παναθηναϊκό, την μάχη του τίτλου και το ντέρμπι των “αιωνίων αντιπάλων”...

- Ποιο είναι το κλίμα στον ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη δύσκολη νίκη επί του Ατρομήτου που διατήρησε ζωντανό το όνειρο της σωτηρίας, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος;

«Το κλίμα στην ομάδα μας δεν αλλάζει γιατί εδώ και καιρό είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση και έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε για να εκπληρώσουμε τον στόχο της παραμονής. Έχουμε μπροστά μας τρεις τελικούς και από ‘δω και στο εξής πρέπει να κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά... Ευτυχώς ο αγώνας με τον Ατρόμητο κύλησε θετικά για μας, όσον αφορά το αποτέλεσμα και πλέον όλη μας η προσοχή στρέφεται στον αγώνα της Κυριακής (28/03, 19.00) με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο, αν και χρονικά προηγείται ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου, με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο...»

- Ο αγώνας της Τετάρτης (24/03, 17.00) με τους“πράσινους”, θα σας χρησιμεύσει ουσιαστικά σαν ένα δυνατό τεστ και σαν μία γενική πρόβα, ενόψει του αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής στους “Ζωσιμάδες”, που ενδεχομένως να κρίνεις και την μάχη της σωτηρίας;

«Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά παιχνίδια... Εμείς θα κατέβουμε στην Αθήνα χωρίς άγχος, με στόχο να απολαύσουμε το ματς και τη συμμετοχή μας σε έναν ημιτελικό του Κυπέλλου, γιατί αυτό που μας καίει περισσότερο είναι η αποφυγή του υποβιβασμού... Θα πάμε να παίξουμε ελεύθερα κι ό,τι βγει... Όπως κάναμε και στα προηγούμενα παιχνίδια της διοργάνωσης και φτάσαμε μέχρι εδώ...»

- Το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσετε τον Παναθηναϊκό, δύο φορές πριν από τον πιο καθοριστικό αγώνα της χρονιάς, εκτιμάς ότι θα σας βοηθήσει αγωνιστικά;

«Μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το ματς, έχουμε μπροστά δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Ηρακλή και τον Εργοτέλη, από τα οποία πρέπει να πάρουμε... Βαθμούς, για να έχουμε ελπίδες... Αν χάσουμε και στους δύο αυτούς αγώνες, η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, θα είναι τυπικής σημασίας για μας...»

- Στα τρία τελευταία ματς ο ΠΑΣ συγκέντρωσε επτά βαθμούς και ειδικότερα απέναντι στον Ολυμπιακό έδειξε ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιαδήποτε ομάδα... Που στηρίζετε τις ελπίδες σας;

«Επειδή τα περιθώριά μας είναι πολύ στενά, δεν έχουμε την πολυτέλεια να παίζουμε άσχημα... Κόντρα στον Ατρόμητο κάναμε ένα από τα χειρότερά μας παιχνίδια και παρ‘ότι παίξαμε απέναντι σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο, καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, που άλλωστε ήταν και το ζητούμενο... Η κακή μας εικόνα οφείλεται σε ένα σημαντικό ποσοστό στο πολύ μεγάλο άγχος που είχε η ομάδα, γιατί ένα ενδεχόμενο στραβοπάτημα θα ήταν μοιραίο... Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς επόμενη μέρα, το οποίο έπρεπε πάση θυσία να το κερδίσουμε... Θέλω να ελπίζω ότι σιγά-σιγά θα αποβάλλουμε αυτό το άγχος και στον αγώνα της Κρήτης θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει για να διεκδικήσουμε τον έναν ή τους τρεις βαθμούς...»

- Η νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι σας χάλασε τα σχέδια; Αν ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει τότε το πρωτάθλημα θα είχε τελειώσει και ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής στα Γιάννινα δεν θα είχε βαθμολογική σημασία...

«Προσωπικά, έτσι όπως ήξερα και είχα δει τις δύο ομάδες μέχρι τώρα στην εφετινή σεζόν, πίστευα ότι θα κερδίσει ο Παναθηναϊκός! Παρακολουθώντας το παιχνίδι στο video, νομίζω ότι οι “πράσινοι” ήταν κυρίαρχοι μέχρι το 60ο λεπτό, αλλά το γεγονός ότι δεν κατόρθωσαν να σκοράρουν, τους στοίχισε και τελικά έχασαν και το παιχνίδι... Έτσι είναι, όμως, το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος! Είναι απρόβλεπτο και συναρπαστικό και γι’ αυτό θεωρείται ο “βασιλιάς των σπορ”βασιλιάς των σπορ! Ειδικότερα όταν πρόκειται για ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο τόσο μεγάλες ομάδες, οι παράγοντες του γοήτρου, της επιθυμίας, του πείσματος και της ικανοποίησης των φιλάθλων παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο! Η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα δεν χαροποίησε καθόλου την ομάδα μου, αλλά εμείς δεν μπορούμε ν κάνουμε τίποτε άλλο από το να κοιτάμε τη δική μας δουλειά...»

- Εκτιμάς ότι αν χρειάζεστε έναν βαθμό για να σωθείτε στον τελευταίο αγώνα με τον Παναθηναϊκό και οι “πράσινοι” με τη σειρά τους θέλουν τη νίκη για να στεφθούν πρωταθλητές, θα μπορέσετε να είστε ανταγωνιστικοί;

«Κατ‘ αρχήν, επειδή τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, να ευχηθώ να φτάσει η τελευταία αγωνιστική και να έχουμε ακόμη ελπίδες σωτηρίας... Αν βρεθούμε σε μία τόσο οριακή κατάσταση λοιπόν, τότε σίγουρα και οι δύο ομάδες θα έχουν πολύ άγχος και σε ένα ματς που το θέλουν και οι δύο ομάδες, πολλά μπορούν να συμβούν... Ωστόσο, αυτό το σενάριο φαντάζει ακόμη πολύ μακρινό για μας, επειδή χρειαζόμαστε οπωσδήποτε μία εκτός έδρας νίκη στα δύο επόμενα παιχνίδια...»

- Δηλαδή, ποιο θα ήταν το ιδανικό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο θα εξασφαλίζατε την σωτηρία σας;

«Να συγκεντρώσουμε τέσσερις βαθμούς στις δύο επόμενες αγωνιστικές και να συναντήσουμε έναν αδιάφορο και ήδη πρωταθλητή Παναθηναϊκό στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς...»

- Πόσο εφικτό είναι στην πραγματικότητα;

«Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, όλα θα εξαρτηθούν από την εικόνα που θα παρουσιάσουμε στο Παγκρήτιο Στάδιο... Αναφορικά με το δεύτερο σκέλος, στο ποδόσφαιρο, όπως είδαμε και χθες όλα είναι πιθανά! Αν ο Παναθηναϊκός παρουσιαστεί σοβαρός στα δύο επόμενα παιχνίδια, τότε δε νομίζω ότι θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα και πιστεύω ότι θα πετύχει τον στόχο του... Αν όμως όχι, τότε τίποτε δεν αποκλείεται... Αν πάντως, παίξει όπως στα πρώτα 60 λεπτά του ντέρμπι, δε νομίζω ότι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα γιατί είναι δύσκολο να είναι και πάλι τόσο άτυχος...»

πηγή: gazzetta.gr

Πιστεύω πως χορτάσαμε από συνεντεύξεις πριν από κρίσιμα ματς. Και προφανώς δεν αναφέρομαι στον αγώνα της Τετάρτης, αλλά αυτόν στο Παγκρήτιο.