Αποστολέας Θέμα: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ  (Αναγνώστηκε 105539 φορές)

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
« Απάντηση #125 στις: Τρι 30 Οκτ 2012 11:43 »
Κουβεντούλα - σχολιασμός της επικαιρότητας, λίγο πριν το ματς με τον Πανθρακικό:

http://soundcloud.com/radosgeorgios/off-the-record-giga-fm-16-10#
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 30 Οκτ 2012 11:52 από GIWRGIS »

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
« Απάντηση #126 στις: Τρι 30 Οκτ 2012 18:11 »
Κουβεντούλα - σχολιασμός της επικαιρότητας, λίγο πριν το ματς με τον Πανθρακικό:

http://soundcloud.com/radosgeorgios/off-the-record-giga-fm-16-10#

«Εντάξει  Γιώργοοο!»      :)
«Το θυμάμαι αυτό… μαμά!!!»  ;) ::) (εδώ κάτι σαν τσίμπησε την Κα  Έλενα Αντωνίου, κάτι σαν καρφύτσα :P), τρόμαξα για τυχόν διακοπή ροής.

Υ.Γ.: GIWRGIS, αν σε έπαιρνε (το GFm) και μια πριν τον Ατρόμητα, θα το είχαμε το τρίποντο :(

* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος Panapas

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Πεμ 07 Φεβ 2013 07:36 »
«Όσα έζησα στον Άγιαξ και στην Ευρώπη»
Σήμερα στον «Η.Α» θα παραθέσουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ξεχωριστή από τις άλλες, με τον 22χρονο Γιαννιώτη ποδοσφαιριστή Χάρη Κωστάκη. Ο οποίος έλυσε το συμβόλαιό του από τον ΠΑΣ Γιάννινα, με δική του πρωτοβουλία και μεταγράφηκε στην κυπελλούχο Σλοβενίας Ντομζάλε.

Πλέον και αυτός ανήκει στην οικογένεια των Ελλήνων παικτών που παίζουν στο εξωτερικό. Απλά ο Κωστάκης δεν βγήκε σαν «πρωτάρης» έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, αλλά είναι η 3η φορά που θεωρεί το ποδοσφαιρικό του διαβατήριο για να κολλήσει Ευρωπαϊκά ένσημα σε σημαντικές ομάδες και σε μεγάλα γήπεδα. Η πρώτη φορά που «ξενιτεύτηκε» ήταν το 2005 που εντάχτηκε στις ξακουστές ακαδημίες του «Άγιαξ» , αφού οι σκάουτερ του Ολλανδού «Αίαντα» τον είχαν εντοπίσει σε ένα καμπ στο Λουτράκι όπου ο μικρός Χάρης είχε λάβει μέρος με τις ακαδημίες της ομάδας «Ελπίδες» Ιωαννίνων. Μετά από μια δίχρονη παρουσία του εκεί, εντάχτηκε στην δεύτερη ομάδα της Ολλανδικής Τελστάρ. Στη συνέχεια ο νόστος για την Ελλάδα και την οικογένειά του, τον ανάγκασαν να γυρίσει στην Ελλάδα, όπου είχε μια πολύ καλή πορεία με τον Εθνικό Πειραιώς. Τον Ιανουάριο του 2011 ξαναθεώρησε το διαβατήριό του για την Τσεχία όπου πέρασε από την ομάδα Μλάντα Μπόλεσλαβ για  να επιστρέψει εκ νέου στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και του ΠΑΣ. Μόνο που στον «Αίαντα» της Ηπείρου δεν πήρε συμμετοχές. Έτσι για 3η φορά ο Χάρης Κωστάκης θεώρησε εκ νέου το Ευρωπαϊκό διαβατήριο και μεταγράφηκε στην κυπελλούχο Σλοβενίας Ντομζάλε. Δε νομίζουμε να υπάρχουν πολλά παιδιά στην ηλικία του (γεννήθηκε στις 12-7-1990 στα Γιάννινα) που να ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες του μεγάλου Άγιαξ και να έχει κάνει άλλες δύο μεταγραφές σε ομάδες του εξωτερικού.
-Πως νιώθεις μετά το διαζύγιο με τον ΠΑΣ;

«Νιώθω κάποια πικρία, γιατί έφυγα από την ομάδα με το όνομα της οποίας μεγάλωσα και σαν Γιαννιώτης θα την έχω πάντα στην καρδιά μου. Έφυγα διότι δεν πήρα κάποια ευκαιρία για να δείξω αν αξίζω να είμαι στον ΠΑΣ και επειδή θέλω να παίξω ποδόσφαιρο, αποφάσισα να χαράξω μια νέα πορεία στην καριέρα μου. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, το καλύτερο ήταν να φύγω. Αν ήξερα ότι θα έπαιρνα έστω μία ευκαιρία, είχα το κουράγιο να παλέψω, αλλά κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν έγινε. Σαν Γιαννιώτης χαίρομαι που η ομάδα πάει καλά. Είναι το λιγότερο που μπορεί να προσφέρει στον υπέροχο κόσμο που είναι συνεχώς δίπλα της».

-Αγωνιστικά πως είδες τον ΠΑΣ;

«Είναι καλή ομάδα και δίκαια βρίσκεται σε υψηλές θέσεις. Κι έχει τις προϋποθέσεις να πάει ακόμα καλύτερα, αρκεί να προσπαθήσουν όλοι. Η πόλη είναι στο πλευρό της ομάδας, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες περιοχές. Απλά λείπουν οι προπονητικές εγκαταστάσεις για να γίνεται καλύτερα η δουλειά. Κατά τα άλλα υπάρχει καλή οργάνωση στην ομάδα, καλό κλίμα και όλα τα παιδιά είναι αξιόλογοι χαρακτήρες».

-Πως έγινε η μεταγραφή σου το περασμένο καλοκαίρι στον ΠΑΣ, αφού είχε γραφεί ότι είχες προτάσεις και από άλλες ομάδες;

«Δεν το κρύβω ότι σαν Γιαννιώτης είχα πόθο να παίξω στον ΠΑΣ. Στα Γιάννινα με το δικό του όνομα μεγαλώσαμε, πηγαίνοντας από μικροί στο γήπεδο. Είχα πρόταση από τον Ηρακλή για ανανέωση αλλά και από ομάδα της Kύπρου με πολύ καλές απολαβές, αλλά προέκυψε η περίπτωση του ΠΑΣ, ήρθα σε συμφωνία με τον πρόεδρο και έτσι γύρισα στο σπίτι μου -τα χρήματα ήταν επουσιώδες θέμα- με την προοπτική να κάνω εδώ καριέρα. Αλλά στο ποδόσφαιρο τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα περιμένεις και τώρα κοιτάζω μπροστά: η ζωή συνεχίζεται».

-Μίλησέ μας για την επόμενη μέρα και για τη νέα σελίδα στην καριέρα σου.

«Φεύγοντας από τον ΠΑΣ, ο νους μου ήταν στο εξωτερικό. Ήρθαμε σε επαφή με μια ομάδα στη Σλοβενία, στην οποία υπέγραψα και ξεκίνησα προετοιμασία. Είναι η ομάδα Ντομζάλε, περσινή κυπελλούχος της Σλοβενίας και θα έλεγα η τρίτη ποδοσφαιρική δύναμη της χώρας, μετά τη Μάριμπορ και την Ολύμπια Λουμπλιάνας. Θεωρώ μια καλή περίπτωση για μένα, αφού είναι μια ομάδα εμποτισμένη με τη φιλοσοφία να προωθεί νέους παίκτες».

-Πες μας για τη νέα σου ομάδα τη Ντομζάλε, που εδρεύει, ποια είναι τα χαρακτηριστικά της;

«Εδρεύει σε ένα προάστιο της Λουμπλιάνας. Το Ντομζάλε είναι μικρότερη πόλη από τα Γιάννινα και η ομάδα έχει οικογενειακό κλίμα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Από τη Ντομζάλε προέρχεται ο τερματοφύλακας της Ίντερ Χαμίρ Χαντάνοβιτς, αφού προηγουμένως είχε περάσει από την Ουντινέζε».

-Οι πρώτες εντυπώσεις από τη Ντομζάλε; Πως σε υποδέχτηκαν εκεί οι παράγοντες;

«Συνάντησα ζεστούς ανθρώπους, πολλοί μιλάνε Αγγλικά και έτσι δεν θα έχω πρόβλημα προσαρμογής. Η Σλοβενία είναι μια Ευρωπαϊκή χώρα με πολλές επιρροές από την Ιταλία και την Αυστρία. Με το που πήγα στη Ντομζάλε έγινα θέμα στις εφημερίδες, γιατί είμαι ο πρώτος Έλληνας παίκτης που μεταγράφηκα στη Σλοβενία. Αυτή την εποχή έχει διακοπεί το πρωτάθλημα λόγω του χειμώνα και θα ξεκινήσουμε σε λίγο καιρό. Στην Α’ κατηγορία υπάρχουν 10 ομάδες και το πρωτάθλημα γίνεται σε τρεις γύρους».

-Οι εγκαταστάσεις καλές;

«Πολύ καλές, με γήπεδο και προπονητικό κέντρο. Φαίνεται να υπάρχει άριστη οργάνωση. Παράλληλα είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ και τις εγκαταστάσεις της Ολύμπια Λουμπλιάνας, που πραγματικά έμεινα άναυδος από αυτές».

-Οι Σλοβένοι που ήρθαν στην Ελλάδα, όπως ο Σίσιτς για παράδειγμα δεν είχαν πρόβλημα προσαρμογής. Πιστεύω να ισχύει και τι αντίθετο για τους Έλληνες στο Σλοβένικο ποδόσφαιρο.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για το Σλοβένικο ποδόσφαιρο. Παρακολούθησα πρόσφατα σε βίντεο τον τελικό κυπέλλου όπου η Ντομζάλε κέρδισε 4-3 τη Μάριμπορ, τεχνικός διευθυντής της οποίας είναι ο παλιός παίχτης του Oλυμπιακού Zάχοβιτς, και απόλαυσα θέαμα».

-Χάρη να γυρίσουμε πίσω γιατί έχεις μια ενδιαφέρουσα διαδρομή. Θα ήθελα να σταθούμε στο κεφάλαιο Άγιαξ. Πως προέκυψε η πρόταση να φοιτήσεις στις φημισμένες ακαδημίες του;

«Ήμουν στις ακαδημίες των Ελπίδων Ιωαννίνων από πιτσιρικάς και συμμετείχα σε ένα καμπ που έγινε στο Λουτράκι. Εκεί κάναμε μια βδομάδα προπονήσεις και οι Ολλανδοί αξιολόγησαν τον κάθε παίκτη. Ζήτησαν να πάμε να προπονηθούμε στην Ολλανδία εγώ, ο Λάμπρου που είναι τώρα στη Φέγενορντ και ο Αναστασόπουλος του Πανιωνίου. Ύστερα από έναν χρόνο μας κάλεσαν να προπονηθούμε, μας ξαναείδαν μετά από ένα χρόνο πάλι στο Λουτράκι και τελικά κάλεσαν εμένα και τον Λάμπρου να ενταχθούμε κανονικά στις ακαδημίες του Άγιαξ».

-Πόσο καιρό έμεινες εκεί;

«Τέσσερα χρόνια έμεινα στο Άμστερνταμ. Δύο στις ακαδημίες του Άγιαξ και άλλα δύο χρόνια στις ακαδημίες μιας άλλης ομάδας που συνεργαζόταν με τον Άγιαξ, της Τέλσταρ που είναι στη Β’ κατηγορία».

-Γύρω από τις ακαδημίες του Άγιαξ υπάρχει ένας μύθος. Για πες μας πως ήταν τα πράγματα εκεί;

«Δεν έχουν καμία σχέση με τις ακαδημίες που ξέρουμε στην Ελλάδα. Είναι σε άλλα επίπεδα, πολύ προχωρημένα. Τα παιδιά, για παράδειγμα, δεν μένουν εσώκλειστα εντός των τειχών των ακαδημιών, αλλά φιλοξενούνται από οικογένειες, τις οποίες χρηματοδοτεί ο Άγιαξ.  Κι αυτό γίνεται για τα παιδιά που είναι από άλλες περιοχές να έχουν τη θαλπωρή του σπιτιού, μια οικογένεια να τους φροντίζει και φυσικά να αποτρέπεται ο ιδρυματισμός. Με λεωφορείο της ομάδας, που μάζευε τα παιδιά από τα σπίτια, πηγαίναμε σχολείο και μετά το σχολείο συγκεντρωνόμασταν στο προπονητικό κέντρο για προπόνηση. Έπειτα μας ετοίμαζαν φαγητό ενώ υπήρχαν μελετητήρια με δασκάλους για να διαβάζουμε τα μαθήματά μας. Ύστερα κάναμε προπόνηση και δειπνούσαμε όλοι μαζί. Σας τα λέω γενικά, γιατί αν μπούμε σε λεπτομέρειες δεν θα τελειώσουμε ποτέ…».

-Με την πρώτη ομάδα του Άγιαξ είχατε επαφές;

«Βεβαίως. Mερικές φορές κάναμε και δίτερμα. Εκεί κοντά προπονούταν και η πρώτη ομάδα και αρκετές φορές ερχόταν για να δουν τις δικές μας προπονήσεις ή αγώνες».

-Έχεις γνωρίσει τον Κρόιφ και τους άλλους μεγάλους παίκτες του Άγιαξ;

«Εγώ δεν πρόλαβα τους παλιούς παίκτες και δεν ήξερα να τους ξεχωρίσω τότε, παρά μόνο  τον Κρόιφ. Πολλοί απ’ αυτούς ερχόταν και παρακολουθούσαν τους αγώνες μας. Επίσης στο γήπεδο του Άγιαξ υπάρχει ένας ειδικός χώρος που περνάς με διαπίστευση που μαζεύονται όλοι οι παλιοί παίκτες. Εκεί έχω πάει αρκετές φορές και συνάντησα μάλιστα και τον Κρόιφ, το ίδρυμα του οποίου χρηματοδοτεί ένα πανεπιστήμιο με το όνομά του στο οποίο είχα εγγραφεί. Είχα συναντήσει, επίσης, τον Χουλσόφ, που ήταν παλιότερα προπονητής του ΠΑΣ, τον Kάιζερ, τον Mπλιντς, ο οποίος ήταν διευθυντής των ακαδημιών την πρώτη μου χρονιά, και πολλούς άλλους».

-Από τη θητεία σου στον Άγιαξ τι σου έμεινε περισσότερο;

«Στην αρχή μου φάνηκαν όλα δύσκολα και απαιτητικά, αφού μπήκα σε ένα ποδοσφαιρικό κολέγιο θα έλεγα. Γρήγορα προσαρμόστηκα στο στυλ παιχνιδιού που μας μάθαιναν και όλα πήγαν καλά. Kέρδισα πολλές εμπειρίες γύρω από το ποδόσφαιρο, και όχι μόνο, και νομίζω ότι το πέρασμά μου από εκεί με ωφέλησε σε σημαντικό βαθμό».

-Μετά τον Άγιαξ που πήγες;

«Ο Άγιαξ συνεργαζόταν με την ομάδα Τέλσταρ και εγώ 16 ετών εντάχτηκα στη δεύτερη ομάδα. Εκεί αγωνίστηκα δύο χρόνια, αλλά αυτή η ομάδα αντιμετώπιζε πολλά οικονομικά προβλήματα και ουσιαστικά εκείνη την περίοδο είχε απορροφηθεί από την Αλκμαάρ. Ενώ είχαμε αξιολογηθεί να ενταχθούμε στην πρώτη ομάδα, η Τέλσταρ πήρε παίκτες από την Αλκμαάρ. Μου είπαν να περιμένω ένα εξάμηνο με την πιθανότητα να γίνω επαγγελματίας στην Αλκμαάρ, αλλά όντας ήδη 4 χρόνια στην Ολλανδία -έφυγα 15 χρονών- μου είχε λείψει πάρα πολύ το σπίτι μου. Μάλλον αναζητούσα την αφορμή να γυρίσω πίσω και αυτό ενδεχομένως να ήταν λάθος μου. Ίσως έπρεπε να είχα μείνει εκεί».

-Στη συνέχεια τι έγινε;

«Γύρισα στην Ελλάδα και έπαιξα ενάμιση χρόνο στον Εθνικό. Μάλιστα την πρώτη χρονιά είχαμε μια εξαιρετική πορεία και παίζαμε όμορφο ποδόσφαιρο. Το χειμώνα του 2011 έλυσα το συμβόλαιο για να έρθω στον ΠΑΣ, τελικά αυτό δεν έγινε και έφυγα για την Τσεχία όπου μεταγράφηκα στην Μλάντα Μπόλεσλαβ. Ήταν μια καλή ομάδα, αλλά αντιμετώπισα προβλήματα επικοινωνίας και προσαρμογής. Ήμουν μόνος μου, δεν μιλούσαν Αγγλικά και έτσι παρότι είχα συμβόλαιο το έλυσα και γύρισα στην Ελλάδα, όπου έπαιξα για 6 μήνες στον Ηρακλή. Το καλοκαίρι του 2012 μεταγράφηκα στον ΠΑΣ και τώρα ανήκω στην Ντομζάλε της Σλοβενίας».

-Είσαι 22 ετών και αγωνίστηκε σε τρεις ξένες ομάδες. Νομίζω ότι αποκόμισες τεράστιες εμπειρίες και σε μια ηλικία με μεγάλο βαθμό αφομοίωσης.

«Στο εξωτερικό οι ομάδες λειτουργούν περισσότερο επαγγελματικά και αξιοκρατικά απ’ ότι στην Ελλάδας ενώ έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους ποδοσφαιριστές. Yπάρχει, φαντάζομαι, και εκεί παρασκήνιο αλλά δεν παίζει τόσο καθοριστικό ρόλο όπως στην Eλλάδα. Θα έλεγα ότι πέρασα από σημαντικά ποδοσφαιρικά σχολεία και ό,τι αποκόμισα αυτά τα χρόνια θα με βοηθήσουν σημαντικά στην καριέρα και γενικότερα στη ζωή μου».

-Κλείνοντας τη συνέντευξη θα ήθελα μια τελευταία λέξη πάλι για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Του εύχομαι καλή επιτυχία και να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα. Ευχαριστώ τον πρόεδρο κ. Χριστοβασίλη που με επέλεξε φέρνοντάς με το καλοκαίρι στον ΠΑΣ. Ευχαριστώ  τους συμπαίκτες μου, τον κόσμο του ΠΑΣ που πάντα στηρίζει την ομάδα και τον κ. Αλέκο Πότση. Εύχομαι καλή επιτυχία στον προπονητή κ. Χριστόπουλο, σέβομαι τις επιλογές και τις αποφάσεις του, ανεξάρτητα αν δεν ήμουν εγώ στα πλάνα του. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής».λλ
Οτι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Δευ 11 Φεβ 2013 11:13 »
Ο Φώτης Γεωργίου ΤΩΡΑ στο NOVASPORTSFM
http://live24.gr/radio/sportfm.jsp?ref=live24

Αποσυνδεδεμένος PAS and stale bread

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Πεμ 21 Φεβ 2013 17:41 »
 Ο θρυλικός Χουάν Μοντέζ σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μπορεί να μένει μόνιμα στην πατρίδα του την Αργεντινή και στο Μπουένος Άιρες από το 1982 με την οικογένειά του ο μεγάλος άσσος της χρυσής εποχής Χουάν Μοντέζ, αλλά δεν παύει μέσω του διαδικτύου να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στα Γιάννινα.

Και ειδικά να παρακολουθεί τα παιχνίδια του ΠΑΣ, καθώς υπήρξε ένας τεράστιος σε αξία ποδοσφαιριστής στη δεκαετία 72-82 που ήταν στη μεγάλη ομάδα του «Άγιαξ της Ηπείρου». Τότε που αυτός με τους υπόλοιπους συμπατριώτες του Γκλασμάνη, Κοντογιωργάκη, Αλβαρέζ, Λίσα, Παστερνάκη έγιναν ένα σώμα μια ψυχή με τους Έλληνες παίκτες (Σιόντη, Τσουρλίδα, Γραμμενιάτη, Μπρεντάνο, Μάντο, Χατζηκαπετάνη, Βέργο και άλλους) και δημιούργησαν τη θρυλική ομάδα της Ηπείρου. Ο Χουάν Μοντέζ, ο αγαπημένος «Τσίτσε» των Γιαννιωτών φιλάθλων μιλώντας ζωντανά μέσω Skype στην τηλεοπτική εκπομπή του «ΗΠΕΙΡΟΣ TV1» ανέφερε για τον σημερινό ΠΑΣ: «Από τον Πανθρακικό ο ΠΑΣ έχει καλύτερη ομάδα. Απλά δεν πήρε τη νίκη, γιατί οι παίκτες έχουν άγχος και μεγάλη πίεση, αφενός για να κερδίσουν οπωσδήποτε αυτό το παιχνίδι και αφετέρου για να προσπαθήσουν να πάρουν την 5η θέση. Νομίζω ότι η ομάδα έχει καλά στοιχεία και οι παίκτες να παίζουν μεν με πάθος και να τρώνε σίδερα, αλλά να μη έχουν άγχος και να παίζουν περισσότερο ελεύθερα». Για το ματς της Κυριακής στο Περιστέρι ανέφερε: «Δεν έχω δει παιχνίδια του Ατρόμητου, αλλά ο ΠΑΣ αν πιάσει την απόδοση που είχε σε κάποια άλλα παιχνίδια πριν από μερικές αγωνιστικές, μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα».
«Εμάς δεν μας άφησαν να πάρουμε κάτι»

Όσο για το πώς νιώθει από την Αργεντινή, βλέποντας τον αγαπημένο του ΠΑΣ να διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη, ο Χουάν Μοντέζ τόνισε: «Ειλικρινά θα νιώσω ευτυχής, γιατί θα βγει και ένα δικό μας απωθημένο. Γιατί εμάς τότε, δεν μας άφησαν ούτε σε τελικό κυπέλου να πάμε, ούτε πρωτάθλημα να διεκδικήσουμε. Στη δική μας εποχή ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Δεν άφηναν εύκολα επαρχιακή ομάδα να σηκώσει κεφάλι. Και επιπλέον ήταν πολύ δυνατές οι ομάδες και όχι όπως είναι σήμερα. Εμείς το 1976 μπορούσαμε να πάρουμε και το πρωτάθλημα αν μας άφηνε η διαιτησία. Θυμάστε τι έγινε στο Άργος με την ΑΕΚ που μας ακύρωσαν κανονικό γκολ και χάσαμε με ψεύτικο γκολ καθώς δεν πέρασε ποτέ η μπάλα στη γραμμή; Θα το χαρώ πολύ, όπως πιστεύω το ίδιο νιώθουν και οι τότε συμπαίκτες μου, η σημερινή ομάδα να παίξει στην Ευρώπη».

«Να μη αλλάζουν κάθε χρόνο παίκτες»

Για το μέλλον του ΠΑΣ ανέφερε: «Το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας του θα είναι να φτιάξει ένα μόνιμο κορμό στην ομάδα και να μη αναγκάζεται ο προπονητής κάθε χρόνο να έχει διαφορετικούς παίκτες. Βλέπω ότι υπάρχει αυτή η φιλοσοφία τώρα στην ομάδα και σωστά κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Στη δική μας εποχή, ναι μεν υπήρχαν πολλοί μεγάλοι παίκτες και δεν ήταν μόνο οι Αργεντινοί αλλά και οι Έλληνες, αλλά το κουμπί της διάρκειας που είχε για μια δεκαετία η ομάδα, ήταν που δεν άλλαζε πρόσωπο από χρονιά σε χρονιά. Παίξαμε αρκετά χρόνια οι ίδιοι παίκτες και στο γήπεδο βρισκόμασταν με κλειστά μάτια. Εμείς που ήρθαμε από την Αργεντινή ναι μεν στην αρχή μας δυσκόλευαν πάρα πολύ τα ξηρά γήπεδα, αλλά προσαρμοστήκαμε γρήγορα, γιατί στην Αργεντινή έτυχε να παίξουμε οι περισσότεροι στην ίδια ομάδα».

«Τα Γιάννινα είναι η δεύτερη πατρίδα μου»

Για το τι σημαίνει γι’ αυτόν ο ΠΑΣ και τα Γιάννινα, ο τεράστιος Χουάν Μοντέζ, ο παίκτης σύμβολο μιας μεγάλης εποχής, τόνισε: «Τα Γιάννινα είναι η δεύτερη πατρίδα μας και αν δεν υπήρχε ο ΠΑΣ δεν ξέρω τι θα έκανα και που θα βρισκόμουν. Οφείλω πολλά στην ομάδα και στην πόλη. Οι δύο κόρες μου εξακολουθούν να είναι γραμμένες στα δημοτολόγια των Ιωαννίνων και είναι περήφανες γι’ αυτό και συνεχώς λένε ότι είναι Γιαννιώτισσες».

«Μόνο πεθαμένος θα βγω από τη Λεωφόρο!»

Ο Μοντέζ ήταν το σημείο αναφοράς εκείνης της μεγάλης ομάδας, αλλά από τα δεκάδες παιχνίδια που αγωνίστηκε ξεχώρισε δύο: «Το ένα ήταν που κερδίσαμε 3-0 τον Ολυμπιακό στα Γιάννινα και μάλιστα από το πρώτο ημίχρονο. Επίσης το 1978 συγκλονιστικό ήταν το παιχνίδι που κερδίσαμε 3-2 τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Εκείνη τη μέρα έπαιζα με σπασμένο χέρι. «Μείνε μη βγαίνεις, όσο κι αν πονάς» μου έλεγε ο Κοντογιωργάκης για να κερδίσουμε και εγώ του έλεγα: «Μόνο πεθαμένος θα βγω από το γήπεδο». Χάναμε 2-0 και τους κερδίσαμε 3-2. Και αμέσως μετά πήγαμε στο Καραϊσκάκη για  να παίξουμε κύπελλο με τον Ολυμπιακό και χάσαμε τζάμπα στην παράταση».

«Κορυφαίος προπονητής ο Αντώνης Γεωργιάδης»

Όσο για τους προπονητές που συνεργάστηκε στον ΠΑΣ ο Χουάν Μοντέζ τόνισε: «Πολλή καλή δουλειά έγινε και με τον Γκμοχ, αλλά ο Αντώνης Γεωργιάδης ήταν ο κορυφαίος και ο μεγάλος δάσκαλος». Σε ερώτηση γιατί δεν έγινε προπονητής, ο «Τσίτσε» απάντησε: «Είμαι εκρηκτικός χαρακτήρας, δεν έχω υπομονή και έτσι δεν κάνω για προπονητής. Θα με ευχαριστούσε να δούλευα με μικρά παιδιά και όχι σαν πρώτος προπονητής». Και ένα τελευταίο μήνυμα στους Γιαννιώτες: «Να αγαπούν και να στηρίζουν πάντα την ομάδα. Εγώ και η οικογένειά μου θα τους έχουμε πάντα στην καρδιά μας».

gianninasports.gr

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Κυρ 24 Μάρ 2013 18:31 »
 Ολόκληρη η συνέντευξη Χριστόπουλου στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Είναι γενικώς αποδεκτό ότι ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος είναι οι ομάδες που έχτισαν λιθαράκι-λιθαράκι το δικαίωμα να εγκαθίστανται σήμερα στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική ευμάρεια των ιδιοκτητών τους σε συνδυασμό με την οπισθοχώρηση του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Ωστόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθοδηγούμενος από τον κ. Γιάννη Χριστόπουλο, είναι το... κάτι άλλο στην εξίσωση της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα που ανατρέπει τα δεδομένα και ισχύοντα, στηριζόμενη στη δουλειά ενός προπονητή που θεωρείται εξελίξιμος, αλλά για όσους (δεν) γνωρίζουν είναι παλιά καραβάνα: «Δεκατέσσερα χρόνια πολέμησα γι’ αυτή την ευκαιρία» λέει στο «Βήμα της Κυριακής» ο 42χρονος τεχνικός, ένας άνθρωπος που ξέρει να σέβεται, ο οποίος αποκρούει τις πιέσεις για το ενδεχόμενο να εργαστεί σε μεγαλύτερη ομάδα λέγοντας ότι «ο ΠΑΣ με πίστεψε, δεν θα μιλήσω για καμία άλλη προοπτική, είμαι ευτυχισμένος εδώ, αισθάνομαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε και προσπαθούμε όλοι μαζί να κάνουμε το επόμενο βήμα. Θέλουμε να μας χαμογελάσει η Ευρώπη».
«Το σκεπτικό μου ήταν η δημιουργία μιας ομάδας που θα είχε βασικές αρχές την αγωνιστικότητα, την ταχύτητα και την όρεξη για να οικοδομήσουμε ένα σύνολο που θα είχε στόχο το να παίξει ποδόσφαιρο. Για να συμβεί αυτό θα έπρεπε να καταλήξουμε σε παιδιά τα οποία εκτός από τα τεχνικά χαρίσματα έπρεπε να είναι και δεκτικοί χαρακτήρες. Οι ποδοσφαιριστές που επελέγησαν αφομοίωσαν γρήγορα την προπονητική φιλοσοφία μου και όλοι μαζί δημιουργήσαμε ένα σύνολο το οποίο έμαθε να έχει απαιτήσεις από όλα τα ματς, ανεξάρτητα από το όνομα ή τη δυναμικότητα του αντιπάλου μας».
Κάποιοι λένε ότι ο εφετινός ΠΑΣ είναι η συνέχεια του περυσινού, που διατηρήθηκε στην κατηγορία με επικεφαλής τον Αγγελο Αναστασιάδη. Ωστόσο τα πρόσωπα είναι διαφορετικά. Και η φιλοσοφία επίσης.

«Από τα παιδιά που αγωνίζονται εφέτος στον ΠΑΣ ελάχιστοι είχαν επαρκείς συμμετοχές με την περυσινή ομάδα. Είναι μια καινούργια παρέα, σε άλλο σκεπτικό δουλεμένη, με πιο δημιουργική αγωνιστική προσέγγιση. Ενα σύνολο που χτίστηκε από την αρχή, το οποίο έδωσε ευκαιρίες σε πολλά νέα παιδιά, με διαφορετική φιλοσοφία και πιο σύγχρονο στυλ παιχνιδιού. Αλλωστε εγώ δεν υπήρξα συνεργάτης με τον κ. Αναστασιάδη».

Ποιες είναι οι αρχές αυτής της φιλοσοφίας;

«Αυτό που μου αρέσει είναι να βλέπω την ομάδα μου να αποδίδει ισορροπημένο ποδόσφαιρο. Να κάνουν επίθεση και οι 11, άμυνα επίσης και οι 11. Πειθαρχία, αγωνιστικότητα και παιχνίδι με το μυαλό. Μου αρέσει να χτίζουμε από την άμυνα. Τα στόπερ να ξεκινούν το παιχνίδι της ομάδας, να είναι δημιουργικά. Ο Οικονόμου και ο Κολοβέτσιος κάνουν σωστά αυτή τη δουλειά, έχουν ικανότητες, δεν είναι τυχαίο το ότι παρακολουθούνται από ομάδες του εξωτερικού. Και θα προκύψουν περισσότεροι που θα ενδιαφερθούν και για εκείνους αλλά και για άλλα παιδιά που ακόμα δεν έχουν βγει στον αφρό»

Επιτρέπετε την ελευθερία σκέψης και δράσης εντός των αγωνιστικών χώρων στους ποδοσφαιριστές σας;

«Θέλω από όλους να είναι οι εαυτοί τους, όχι να αγωνίζονται σφιγμένοι και με απαγορευτικά. Να εκμεταλλεύονται τα προτερήματά τους, αλλά παράλληλα να γνωρίζουν πότε πρέπει να τα χρησιμοποιούν. Η ξεχωριστή ατομικότητα πρέπει να αποσκοπεί στο ομαδικό όφελος. Ναι, να γίνει η ενέργεια, να μπει η πινελιά, αλλά με απώτερο σκοπό το όφελος του συνόλου και όχι της προσωπικής ανάδειξης».

Επιμένετε στην προπονητική φιλοσοφία σας όταν κάτι δεν πηγαίνει όπως το θέλετε; Ή ελίσσεστε;

«Οι σπουδαιότεροι προπονητές είναι αυτοί που καταφέρνουν και προσαρμόζουν τη φιλοσοφία τους στα δεδομένα της ομάδας. Οι διαφορετικοί στόχοι κάθε ομάδας απαιτούν την εγρήγορσή σου. Οφείλεις να διαβάζεις σωστά τα δεδομένα κάθε αποστολής, ακόμη κι αν έχεις κάτι διαφορετικό στο μυαλό σου όταν ξεκινάς την προσπάθεια».

Είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα η ομάδα που παρουσιάζει στα γήπεδα την ταυτότητα του προπονητή της;

«Ναι, αυτό μπορώ να το πω δίχως επιφυλάξεις. Η διοίκηση της ομάδας και ο πρόεδρός της συγκεκριμένα μου εμπιστεύτηκαν τον εν λευκώ σχεδιασμό του ΠΑΣ. Οσοι ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν και όσες ανανεώσεις έγιναν αποτέλεσαν δικές μου αποφάσεις. Είχα την ελευθερία κινήσεων και έφτιαξα την ομάδα όπως την ονειρευόμουν. Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη».

Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου «Ζωσιμάδες» είναι ίσως ο χειρότερος από κάθε άλλον στη μεγάλη κατηγορία. Είναι αυτή η απάντηση στο ερώτημα «πώς γίνεται μια ομάδα να έχει συλλέξει ακριβώς τους ίδιους (19) βαθμούς εντός κι εκτός έδρας»;

«Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου είναι για εμάς ένα επιπλέον αγκάθι. Θέλουμε να παίζουμε κυριαρχικό ποδόσφαιρο, αυτή είναι η σκέψη μας. Θεωρώ όμως ότι το τερέν μας στην κατάσταση που βρίσκεται επί της ουσίας παρέχει αβαντάζ στον (οποιονδήποτε) αντίπαλο που έχει αμυντικοκεντρικό προσανατολισμό παρά σε εμάς».

Ζαλίζονται τα πολλά νέα παιδιά στην ενδεκάδα του ΠΑΣ με την απρόσμενη προοπτική της συμμετοχής στα πλέι οφ, και κατ' επέκταση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

«Για να γίνει ένας ποδοσφαιριστής σημαντικός και μια ομάδα μεγάλη, πρέπει να υπάρχει αντοχή στην πίεση. Μου έδωσε ο Θεός τη δύναμη να εργαστώ σε πολύ μεγάλες ομάδες και να φτιάξω χαρακτήρες έτοιμους ώστε να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού. Αυτό προσπαθώ να κάνω και τώρα στον ΠΑΣ».

Είναι ο Ντε Βινσέντι τέτοιος; Ο ποδοσφαιριστής-έκπληξη που την επόμενη σεζόν θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού;

«Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Τόμας ξεπερνούν τα όρια της εγχώριας λίγκας. Ομως είναι και ισχυρός χαρακτήρας. Η ποδοσφαιρική ευφυΐα του πραγματικά εκπλήσσει όλους μας κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Διαθέτει όλο το πακέτο. Εξαρτάται από την επόμενη ομάδα του το αν θα τον αξιοποιήσει».

Νέοι παίκτες
Ο Κατίδης και η έλλειψη κουλτούρας

Ποιος είναι ο Γιάννης Χριστόπουλος; Ενας υπερ-παραγωγικός εργάτης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εχει δουλέψει ως προπονητής σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό (με αφετηρία την Καλαμάτα και στάση στον Πανιώνιο). Εχει κατακτήσει τρόπαια και με τους τρεις μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου καθοδηγώντας ομάδες μικρότερων ηλικιών. Δύο πρωταθλήματα Ελλάδας με ΠΑΟ και ΑΕΚ (στις ηλικίες κάτω των 18) και ένα τρόπαιο σε διεθνές τουρνουά με τον ΟΣΦΠ. Χάρη (και) σε εκείνον έχουν γίνει επαγγελματίες ποδοσφαιριστές οι Νίνης, Λεοντίου, Στάθης, Βασιλόγιαννης, Γεωργίου, Ζαραδούκας,Βελίδης, Διαμαντάκος, Κοτσαρίδης, Σταμόγιαννος, Ποτουρίδης, Σπυρόπουλος,Κολοβός (και πολλοί-πολλοί άλλοι, είναι πραγματικά μεγάλη η λίστα), οι περισσότεροι εκ των οποίων αγωνίζονται σήμερα στη Σούπερ Λίγκα.
Ερωτηθείς για την ιστορία με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κατίδη ο κ. Χριστόπουλος  εξέφρασε την ακόλουθη άποψη: «Ο σεβασμός αποκτάται, δεν επιβάλλεται. Δεν συμφωνώ με την ενέργεια-χαιρετισμό του Κατίδη, θεωρώ ωστόσο υπερβολικό αυτό που συνέβη. Μολαταύτα το ποδόσφαιρο αποτελεί προέκταση και της κουλτούρας που υιοθετεί η κάθε χώρα. Η Ιταλία δεν κατάφερε να παραγάγει τα τελευταία χρόνια εξελίξιμους ποδοσφαιριστές διότι οι περισσότεροι ταλαντούχοι έδιναν βάρος στον καλλωπισμό και στην εξωτερική εικόνα τους παρά στην ουσία, δηλαδή στο πώς θα γίνουν καλύτεροι και στην αγάπη για το άθλημα. Το ποδόσφαιρο κάνει κύκλους... Σήμερα στην Ελλάδα συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Την τελευταία δεκαετία τα περισσότερα παιδιά έχασαν τον σεβασμό που θα έπρεπε να έχουν απέναντι στο ίδιο το άθλημα, ασχολήθηκαν περισσότερο από όσο θα έπρεπε με το Ιντερνετ και τις καφετέριες και καθοδηγήθηκαν λανθασμένα στη λογική ότι μπορείς να κατακτήσεις πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεσαι απλά επειδή έχεις ταλέντο».

ΠΗΓΗ: tovima.gr

ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Τετ 17 Απρ 2013 13:36 »
Χριστόπουλος: «Θέλω να συνεχίσω στον ΠΑΣ»

Για τη φετινή μεγάλη επιτυχία του ΠΑΣ Γιάννινα, τη συνέχεια στα play off και τα μελλοντικά του σχέδια μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TV1 και τον Παναγιώτη Μπούρχα ο Γιάννης Χριστόπουλος σε μια συνέντευξη εφ'όλης της ύλης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του προπονητή του ΠΑΣ στο TV1:

«Ο κόσμος έχει ανάγκη να χαρεί λίγο και πιστεύω ότι ο ΠΑΣ έδωσε αυτή την δυνατότητα σε όλους να χαρούν και να ξεφύγουν λίγο από τα προβλήματα τους».

Αν αποδέχεται τον ρόλο του «αρχιτέκτονα» στην ομάδα: «Οχι. Η επιτυχία είναι συνολική. Ξεκινάει από τον πρόεδρο, τη διοίκηση και συνεχίζεται με το προπονητικό τιμ. Είναι οι παίκτες, είναι οι άνθρωποι που μας βοηθάνε για να λειτουργήσουμε. Είναι ο κόσμος του ΠΑΣ. Όλοι μαζί φτιάξαμε μια εκρηκτική χημεία και καταφέραμε να κάνουμε αυτή την επιτυχία».

Για το αν υπήρχε η αναμενόμενη στήριξη από τον κόσμο: «Πρέπει κάθε εποχή να προσαρμόζεται στις καταστάσεις. Στην Ελλάδα εδώ και κάποια χρόνια ζούμε σε περίεργες καταστάσεις. Παρατηρούμε την μείωση προσέλευσης του κόσμου στα γήπεδα ακόμη και σε παραδοσιακά μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ που βλέπουμε τα γήπεδα να είναι μισογεμάτα. Οπότε είναι φυσιολογικό και εδώ στην πόλη μας να υπάρχουν κάποια θέματα. Σίγουρα έχω δει σε βίντεο και σε φωτογραφίες σε κάποιες άλλες εποχές που το "Ζωσιμάδες" ήταν γεμάτο και πραγματικά ζηλεύω και εγώ που δεν μπορέσαμε φέτος να ζήσουμε τέτοιες στιγμές. Εγώ είμαι τα δυο τελευταία χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα και πιστεύω ότι από πλευράς του προέδρου έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια όσο αφορά την τιμή του εισιτηρίου. Το εισιτήριο στα πιο πολλά παιχνίδια ήταν στα 10 ευρώ. Εγώ στην Καλαμάτα που κατάγομαι πήγα να δω την ομάδα μου που παίζει στην Γ' Εθνική κατηγορία και το εισιτήριο είχε 10 ευρώ. Από την πλευρά της ομάδας νομίζω το αγωνιστικό τμήμα κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και αποδώσαμε ελκυστικό ποδόσφαιρο σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια και πιστεύω ότι δεν ήταν θέμα της ομάδας που ο κόσμος έμεινε μακριά από το γήπεδο».

Πως αισθάνεται για τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ΠΑΣ: «Εγώ τον γνώρισα τον ΠΑΣ πριν είκοσι χρόνια όταν έπαιζε κόντρα με την Καλαμάτα. Θυμάμαι την μεγάλη ομάδα με τον Μουφ, τον Τζούμπα, τον Μιλόγεβιτς, τον Μπελά και από τότε είχα αναμνήσεις. Τα έφερε έτσι η ζωή που βρέθηκα στα Γιάννενα τα δυο τελευταία χρόνια. Πιστεύω πως ένας προπονητής το πρώτο που πρέπει να κάνει όταν πηγαίνει σε μια ομάδα είναι να αποκωδικοποιεί καταστάσεις όσο αφορά την φιλοσοφία της κοινωνίας, να προσπαθεί να προσαρμόσει την δική του φιλοσοφία πάνω στην ομάδα παίρνοντας όμως όλα αυτά τα ερεθίσματα. Προσπάθησα να το κάνω τα δυο τελευταία χρόνια. Με βοήθησε πολύ φέτος οτι βρισκόμουν άλλο ένα χρόνο πριν στην πόλη. Έχω προσαρμοστεί, μου αρέσει η πόλη, λαμβάνω την αγάπη του κόσμου και αυτό μου δίνει δύναμη σε μένα και στους παίκτες μου. Νιώθω πολύ ομόρφα στα Γιάννενα».

Για την απόφαση του για το μέλλον του στην ομάδα: «Πρώτα από όλα είμαι επαγγελματίας προπονητής 14 χρόνια τώρα και πρέπει την δουλειά μου πρώτα να την στηρίζω στην λογική, στον επαγγελματισμό και στη συνέχεια στο συναίσθημα. Πέρασα και περνάω πολύ όμορφες στιγμές εδώ, σίγουρα θέλω να συνεχίσω στην ομάδα αλλά αυτό είναι μια συζήτηση που θα κάνουμε στις επόμενες μέρες με τον πρόεδρο γιατί θα πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα όσο αφορά την πλευρά της διοίκησης και της τοπικής κοινωνίας. Να δούμε σε τι βάσεις μπορούμε να συνεχίσουμε, ώστε μετά να πάρουμε και τις τελικές μας αποφάσεις. Έχω την τύχη να συνεργάζομαι με τον κ. Χριστοβασίλη ο οποίος και την προηγούμενη σεζόν και ιδιαίτερα το καλοκαίρι με εμπιστεύτηκε ολοκληρωτικά και εγώ προσπάθησα να κάνω την δουλειά μου όσο πιο σκληρά και όσο πιο τίμια μπορούσα».

Για το ρίσκο που πήρε ο κ. Χριστοβασίλης με την επιλογή του ως προπονητή: «Πιστεύω ότι όσο και αν φανεί υπερβολικό για τον περισσότερο κόσμο που δεν ξέρει, ο πρόεδρος δεν πήρε ρίσκο μαζί μου. Εγώ ήμουν ήδη 13 χρόνια προπονητής, δούλευα σε υψηλό επίπεδο. Σίγουρα δεν είχα την εμπειρία της Σούπερ Λιγκ αλλά είχα δουλέψει σε μεγάλες ομάδες. Είχα όλες τις απαραίτητες σπουδές και είχα πολύ μικρότερο ρίσκο για τον πρόεδρο από το να έπαιρνε κάποιον προπονητή ο οποίος μπορεί να είχε παίξει μπάλα σε υψηλό επίπεδο αλλά να μην είχε κάποια προπονητική εμπειρία και γνώσεις».

Για το αν η προπονητική είναι επιστήμη: «Πρώτα είναι επιστήμη και το πρώτο που μας μαθαίνουν στις σχολές είναι ότι ο προπονητής πρέπει να είναι ο χαρακτήρας του. Να ξέρει να κάνει μια διαχείριση, να ξέρει να κάνει την προπόνηση, να ξέρει να πάρει αποφάσεις που μπορεί αν είναι δύσκολες και να μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις σε διάφορα θέματα».

Για το πόσο σημαντικό ήταν ότι υπήρχαν "κλειστά" αποδυτήρια: «Όταν μίλησα με τον κ. Σεγκούρα που τον θεωρώ μεγάλο δάσκαλο και όταν τον ρώτησα πια είναι τα πρώτα κριτήρια όταν πάει να πάρει ένα νεαρό σε ηλικία παίκτη μου είπε η ποδοσφαιρική του ευφυΐα και ο χαρακτήρας. Εγώ αυτό προσπάθησα να το κάνω το καλοκαίρι στις επιλογές των παικτών, στο μέτρο του δυνατού και είναι από τα πρώτα στοιχεία που πρέπει να μπαίνουν σε μια ομάδα».

Για το αν έχει σκεφτεί σε περίπτωση που μείνει στον ΠΑΣ τι θα κάνει τη νέα χρονιά: «Σκέψεις πάντα γίνονται και πάντα υπάρχουν. Ακόμη και πέρυσι που δεν ήμουν πρώτος προπονητής στον ΠΑΣ είχα σκέψεις. Πιστευώ όμως το πιο σημαντικό για να μπορέσει η ομάδα μας να αλλάξει επίπεδο είναι να γίνει ελκυστική. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει γίνει ελκυστική όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Δηλαδή πολλοί ποδοσφαιριστές θα ήθελαν να έρθουν στον ΠΑΣ Γιάννινα. Πρέπει όμως να γίνει ελκυστική όσον αφορά το λειτουργικό, οργανωτικό και τις υποδομές ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε επίπεδο».

Για το γηπεδικό: «Είχαμε φέτος πάρα πολλά θέματα να λύσουμε στην ομάδα και τα οποία τα αντιμετωπίσαμε όλο το χρόνο και το γηπεδικό είναι το πιο σπουδαίο. Είναι τρομακτικό να θέλεις να δουλέψεις, να θέλεις να εξελίξεις κάποιους παίκτες, να θέλεις να προετοιμάσεις την ομάδα σου για τον αγώνα της Κυριακής και να μην υπάρχει χώρος να δουλέψεις. Ήταν πραγματικά φοβερή εμπειρία αυτό που ζήσαμε φέτος».

Για το αν αντέχει την κριτική: «Πιο μικρός εξαγριωνόμουν πιο εύκολα με την κριτική. Τώρα πλέον κάποια πράγματα δεν με συγκινούν όσο αφορά την κριτική. Μου αρέσει να δέχομαι κριτική από συναδέλφους μου ή από κάποιους ανθρώπους που γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται τα πράγματα. Όταν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι γνώστες του αντικειμένου, δεν μπορούν να αντιληφθούν αυτό που βλέπουν και κάνουν κριτική στους παίκτες και στην ομάδα αυτό με ενοχλεί, αλλά το έχω ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό».

Για την άποψή του για του εκπροσώπους του Τύπου: «Όπως σε όλα τα επαγγέλματα έτσι και στο επάγγελμα του δημοσιογράφου υπάρχουν διάφορα επίπεδα. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι πραγματικά αγαπούν την ομάδα και στέκονται δίπλα στις δύσκολες στιγμές. Να ξέρετε ότι την στήριξη η ομάδα ή ο ποδοσφαιριστή την θέλουν στα δύσκολα. Όταν δώσει το 100% στον αγωνιστικό χώρο ακόμη και αν βρεθεί σε δύσκολη μέρα, αν δεχθεί αυστηρή κριτική τότε δεν νομίζω ότι είναι ωραίο. Εδώ πέρα αντιμετωπίσαμε και άλλα πράγματα φέτος όχι μόνο σε επίπεδο δημοσιογράφων. Δεχθήκαμε "πόλεμο" ακόμη και σε πολύ κρίσιμα σημεία του πρωταθλήματος, ακόμη και όταν η ομάδα ήταν ένα βήμα πριν κάνει αυτό το θαύμα, γιατί για μένα πρόκειται για ένα θαύμα αυτό που έχει γίνει φέτος. Βγαίναν προς τα έξω κάποιες πληροφορίες ψευδείς ότι ο πρόεδρος θα πουλήσει την ομάδα, λέγανε ότι ήδη είχε συμφωνήσει και σε ποσά, ότι η ομάδα δεν θα πάρει αδειοδότηση τη στιγμή που η ομάδα είναι σε καλό σημείο για να πάρει την αδειοδότηση και εγώ πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Ακόμη είπανε και άλλα για μένα και για τους παίκτες πράγματα τα οποία δεν έπρεπε να γίνουν αυτή τη στιγμή, κυρίως από ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι αγαπούν την ομάδα».

Αν τον αγχώνει η κριτική του κόσμου: «Αυτό που έχω ζήσει στα Γιάννενα ιδιαίτερα έξω από το γήπεδο, αυτή η αγάπη του κόσμου, είναι πραγματικά συγκινητική. Ακόμη και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που στήριζαν πραγματικά εμένα και την ομάδα και αυτό μας έδινε δύναμη και ένα μέρος της επιτυχίας μεγάλο ανήκει σε αυτούς τους ανθρώπους».

Για τον στόχο που είχαν βάλει στην αρχή της χρονιάς: «Όταν πηγαίνεις σε μια καινούργια δουλειά υπάρχει ένας στόχος στον οποίο πρέπει να υπάρχει η υλοποίηση του στο μέτρο του δυνατού. Πάντα όμως στην πίσω πλευρά του μυαλού του ανθρώπου υπάρχει και ένα όνειρο. Όταν ήρθαμε με τον πρόεδρο είπαμε ότι θα ήταν πολύ σημαντικό φέτος να κάνουμε τρία πράγματα, το πρώτο η παραμονή στην Σούπερ Λιγκ, το δεύτερο η οικονομική εξυγίανση και το τρίτο να κάνουμε αναπτυξιακό ποδόσφαιρο, δηλαδή να δουλέψουμε και να αναδείξουν νέους παίκτες. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου το όνειρο ήταν δυο πράγματα, το ένα ήταν τα paly off και το άλλο το κύπελλο, τελικά καταφέραμε πέρα από τους στόχους που πραγματοποιήσαμε στο έπακρο να πετύχουμε και ένα όνειρο».

Ποιος είναι ο στόχος για τη συνέχεια: «Αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνονται όλα τα βήματα με την σειρά και στο χρόνο τους. Πρώτα πρέπει να μαζέψουμε το μυαλό μας από τους πανηγυρισμούς γιατί έχουμε παιχνίδι την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια να μιλήσουμε με τα παιδιά και να βάλουμε κάποιο στόχο για τα play off να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Eίναι πραγματικά μια δύσκολη κατάσταση εκεί και αυτή τη στιγμή νιώθω ότι έχω "στύψει" τους παίκτες μου σωματικά, πνευματικά και ψυχικά. Να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε εκεί και βέβαια να δούμε τι εξελίξεις θα υπάρξουν σε ζητήματα που θα πρέπει να υλοποιηθούν από τη διοίκηση ώστε στη συνέχεια να κάνουμε τον προγραμματισμό για τη νέα περίοδο».

απο PASsports.gr

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Δευ 29 Απρ 2013 14:27 »
πριν κανα δυο μερες ο κ. Χητος εδωσε συνεντευξη σε τηλεοπτικο σταθμο της πολης (ΙΤν)  σε μια  εκπομπη με μια ξανθια παρουσιαστρια(αθηνα αν δε κανω λαθος τη λενε)
τελος παντων 5 λεπτα ειδα και ετυχε να πεσω πανω στο κομματι της συνεντευξης που αφορουσε τον ΠΑΣ.

Η ερωτηση ηταν:
-Σκοπευετε να αγορασετε τον ΠΑΣ?
Πανω κατω  η απαντηση του:
-"Ειμαι φιλαθλος του ΠΑΣ και χαιρομαι οταν η ομαδα παει καλα.. και ως φιλαθλος και ως χορηγος χαιρομαι και θελω να συγχαρω την ομαδα για την εξοδο στην ευρωπη. Η απασχοληση με τη νεα μου επιχειρηση στην Αθηνα αλλα και με τα κοινα στην πολη μας μου τρωει πολυ χρονο. Δεν ηταν ονειρο μου ποτε να γινω προεδρος σε μια ΠΑΕ. Για να επενδυσουμε στον ΠΑΣ θα πρεπει πρωτα να συζητησουμε με τα αδερφια και τα ξαδερφια μου. δε λειτουργω μονος. Θα δουμε....."

Αποσυνδεδεμένος PAS and stale bread

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Τρι 07 Μάι 2013 17:10 »
 Ο «Αγιαξ» του ’70, ο «ΠΑΣάς» του 2013

ο Αλφρέδος Γκλασμάνης, ο Εδουάρδος Κοντογιωργάκης και ο Ηλίας Μάιπας, εκπρόσωποι δύο γενιών που πέρασαν από τον ΠΑΣ και άφησαν το στίγμα τους.

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=26598&subid=2&pubid=129373738

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Τετ 24 Ιούλ 2013 18:01 »
Παράθεση
Παντελίδης στο Sport24.gr: "ΠΑΣ η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου"

Ο Σάββας Παντελίδης μίλησε στο Sport24.gr για τον ΠΑΣ Γιάννινα που φτιάχνει, τα στοιχεία που θέλει να κρατήσει από την περσινή περίοδο και τους στόχους του "Άγιαξ της Ηπείρου", ενώ παραδέχεται πως αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Τον δικό του ΠΑΣ Γιάννινα "φτιάχνει" ο Σάββας Παντελίδης, στον οποίο εμπιστεύτηκε η διοίκηση της ομάδας τις τύχες της περσινής ευχάριστης έκπληξης του πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο Sport24.gr για το πώς πηγαίνει η προετοιμασία, τι προσπαθεί να αλλάξει και τι θέλει να κρατήσει από την περσινή ομάδα, ενώ περνάει και το δικό του μήνυμα προς τους φιλάθλους της ομάδας.

Αρχικά ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις; Πώς πηγαίνει ως τώρα η προετοιμασία;

Η ομάδα είναι λίγο κουρασμένη τώρα. Έχουμε μείνει πίσω, γιατί υπήρχε και η υπόθεση με το CAS και περιμέναμε να δούμε τι θα γίνει. Κάνουμε διπλές προπονήσεις και είναι φυσιολογικό να υπάρχει κούραση σε αυτό το σημείο της σεζόν.

Παρακολουθήσατε πέρυσι τον ΠΑΣ ως εξωτερικός παρατηρητής. Φέτος σας δίνεται η δυνατότητα να βάλετε τα δικά σας στοιχεία. Τι θέλετε να κρατήσετε και τι ν' αλλάξετε;

Η ομάδα φαινόταν πως έχει πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια και θέλω να το διατηρήσουμε αυτό. Επίσης ήταν πολύ αθλητική, πίεζε παντού κι έκλεινε πολύ καλά τους χώρους. Αυτό που θέλω να βελτιώσουμε είναι το πώς θα παίζουμε κόντρα σε οργανωμένες άμυνες. Θέλω να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία μπάλας.

Είναι ο ΠΑΣ ως τώρα η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα σας;

Σίγουρα, ο ΠΑΣ αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που μου έχει παρουσιαστεί. Αυτό είναι δεδομένο.

Οι συνθήκες φέτος είναι ιδιαίτερες στην ομάδα. Αναφερθήκατε πριν κι εσείς στην υπόθεση με το CAS. Επηρεάστηκαν οι παίκτες από τον αποκλεισμό στην Ευρώπη;

Εντάξει, κάναμε κάποιες συζητήσεις με τα παιδιά και νομίζω πως το ξεπεράσαμε. Πλέον κοιτάμε μπροστά.

Η περσινή σεζόν ήταν ονειρεμένη. Φέτος ποιος είναι ο στόχος, η παραμονή ή κάτι περισσότερο;

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που βάζουν μακροπρόθεσμους στόχους. Για μένα στόχος είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο.

Μετά την ολοκλήρωση των μεταγραφών του Σκόνδρα και του Τσάβες τι πρέπει να περιμένουμε;

Περιμένουμε κάποιους παίκτες ακόμα. Χρειάζεται να ενισχυθούμε σε κάποιες θέσεις, αλλά δε θα ήθελα να πω κάτι περισσότερο.

Υπάρχει προβληματισμός για το γήπεδο, το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι σε κακή κατάσταση;

Εντάξει, δύο ομάδες παίζουν στο γήπεδο, όχι μόνο εμείς. Σίγουρα το βαρύ γήπεδο καταπονεί τους παίκτες, αλλά τα παιδιά είναι επαγγελματίες. Έπαιξαν καλά πέρυσι, θα το κάνουν και φέτος.

Η αύξηση των ομάδων σε 18 πώς σας φαίνεται εσάς;

Δεν ξέρω ακόμα αν θα λειτουργήσει θετικά ή όχι. Θα πρέπει να δούμε πώς θα πάει.

Σήμερα (Τετάρτη) βγαίνουν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας για την επόμενη σεζόν. Θα θέλατε να πείτε κάτι στους φιλάθλους;

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εμείς δουλεύουμε σκληρά. και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ένα ποδόσφαιρο που θα αρέσει πρώτα σ' εμάς και μετά και σ' εκείνους.

απο Sport 24.gr

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Πεμ 03 Οκτ 2013 09:55 »
Ίσως θα έπρεπε να μπει στο τόπικ για τον Σάββα μιας και εκεί έχουμε την περισσότερη γκρίνια...  ;)

Παράθεση
Α. Γκλασμάνης: Η γκρίνια μόνο κακό κάνει στην ομάδα
Ο μεγάλος άσσος του παρελθόντος Αλφρέδο Γκλασμάνης σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΗΧΩ 102.7 ζήτησε από ορισμένους ανυπόμονους φιλάθλους να σταματήσουν την γκρίνια, τις αποδοκιμασίες και να αντιληφθούν ότι φέτος ο ΠΑΣ έχει μια δύσκολη χρονιά μπροστά του και δεν πρέπει να τη συγκρίνουν με την περσινή σαιζόν που υπήρχαν άλλα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο δημοφιλής «Πουλάκο» ίσως ο κορυφαίος παίκτης που πέρασε από τον ΠΑΣ κατά την εκτίμηση παραγόντων που έζησαν τις μεγάλες στιγμές του παρελθόντος, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στον ΠΑΣ δήλωσε: «Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το φετινό πρωτάθλημα δεν θα είναι εύκολο όπως το περσινό που ήταν το χειρότερο και πιο υποβαθμισμένο πρωτάθλημα στην ιστορία της σούπερ λίγκα. Πέρσι οι περισσότερες ομάδες έπαιζαν με παιδιά από την Κ-21. Η φετινή χρονιά δεν είναι το ίδιο. Οι ομάδες είναι πιο δυνατές και θα έχει ο ΠΑΣ μεγαλύτερες δυσκολίες. Θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά και προπαντός υπομονή. Δυστυχώς ο κόσμος στα Γιάννινα δεν έχει υπομονή και θέλει από την πρώτη μέρα φέτος να έχει την ίδια ομάδα που είχε πέρυσι. Αυτό δεν γίνεται. Αλλά ορισμένοι δεν το καταλαβαίνουν, υπάρχει γκρίνια και αυτό εμένα δεν μου αρέσει καθόλου. Εγώ με όσους φιλάθλους μιλάω στα Γιάννινα, το πρώτο πράγμα που τους λέω είναι να κάνουν υπομονή. Να μάθουν να περιμένουν. Θα έρθουν με τον καιρό οι καλές εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα. Δεν μπορεί από ένα ή δύο παιχνίδια να κριθούν ο προπονητής και οι παίκτες».

Κάνοντας μια αντιδιαστολή με το παρελθόν ο μεγάλος άσσος τόνισε: «Και στη δική μας εποχή που υπήρχε σχεδόν ίδιος κορμός επί 8ετία μη πω 10ετία δεν ήμασταν κάθε χρόνο καλοί. Τη μια χρονιά διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα και την άλλη στην αρχή είχαμε προβλήματα. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Καμία δεν έχει σταθερά την ίδια απόδοση όλες τις χρονιές. Δεν βλέπετε τι γίνεται με τον Ολυμπιακό;».

Ο θρυλικός «Πουλάκο» ακόμα υπογράμμισε: «Θα πρέπει να δώσουν πίστωση χρόνου στον προπονητή. Αν δεν περάσουν 5-6 μήνες δεν μπορείς να κρίνεις έναν προπονητή. Αν φτάσει να είναι κάθε αγωνιστική σε θέση απολογούμενου, θα γίνει ζημιά στην ίδια την ομάδα, κανένας δεν μπορεί να αποδώσει όταν υπάρχει τέτοια πίεση. Η δουλειά δεν έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη. Μη παίρνει ο κόσμος ως παράδειγμα το περσινό πρωτάθλημα. Ήταν το χειρότερο όλων των εποχών. Η Β’ Εθνική είναι πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον πέρσι απ’ ότι η σούπερ λίγκα. Βλέπετε ότι οι ομάδες που ανέβηκαν από τη Β’ Εθνική έχουν καλύτερο ρόστερ από αρκετές ομάδες της σούπερ λιγκ. Αν στα Γιάννινα δεν έχουμε υπομονή, οι πρώτοι που θα βγούμε ζημιωμένοι θα είμαστε εμείς και η ομάδα μας. Με την γκρίνια δεν βγαίνει τίποτα. Πέρσι σταθήκαμε και τυχεροί γιατί κάποια παιδιά που βγήκαν από την αφάνεια έδειξαν ότι είναι καλοί παίκτες, ενώ και σε ορισμένα παιχνίδια μας βοήθησε η τύχη που πάντα χρειάζεται στο ποδόσφαιρο».

Για τον αγώνα κυπέλλου με τον Αιγινιακό και τις αλλαγές που έγιναν ο τεράστιος Αλφρέδο Γκλασμάνης υπογράμμισε: «Πολύ σωστά έκανε ο προπονητής και έβαλε και τα άλλα παιδιά να παίξουν. Αν σ’ αυτά τα ματς οι υπόλοιποι που έρχονται από πίσω δεν πάρουν παιχνίδια, τότε τι ρόλο έχουν στην ομάδα; Δεν είναι αυτοί παίκτες, δεν ανήκουν στο δυναμικό; Μπορεί να βγάλει ομάδα το πρωτάθλημα μόνο με 13 παίκτες; Όχι φυσικά. Χρειάζεται τουλάχιστον 20 παίκτες να είναι αξιόμαχοι. Και οι παίκτες θέλουν παιχνίδια στα πόδια τους για να φτιαχτούν, δεν αρκούν μόνο οι προπονήσεις. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν στα Γιάννινα ότι έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη χρονιά. Αλλά με τη γκρίνια δεν θα οδηγηθούμε πουθενά. Έτσι γινόταν και στη δική μας εποχή. Τη μια ήμασταν οι σούπερ παίκτες και την άλλη ήμασταν άχρηστοι για να παίζουμε στον ΠΑΣ».
http://www.gianninasports.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4405%3A2013-10-02-19-56-00&catid=6%3A2010-11-21-17-22-53&Itemid=9

Αποσυνδεδεμένος SAS

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Πεμ 03 Οκτ 2013 11:30 »
κ. Γκλασμανη δεν συγκρινουμε την ομαδα με την περσινη,ΑΥΤΟ που βλεπουμε και δεν μας αρεσει κριτικαρουμε,να περιμενω τι????? ,το να παιζω με περισσοτερο τσαμπουκα και λιγο πιο κλειστες τις γραμμες χρειαζεται αναμονη,λετε ο προπονητης κρινεται στους 5 μηνες,καπου τοσους εχει ο δικος μας και δεν ειδαμε ακομη ενα λιθαρακι μπρος...
ONLY PAS GIANNINA

«Κοιτάξτε να τα βρείτε εδώ. Να ενωθείτε, παράγοντες, γήπεδα, ερασιτέχνης, ΠΑΕ, γίνεται όλοι σας ένα και θα διεκδικεί η ομάδα ΟΥΕΦΑ σε λίγα χρόνια.»

Αποσυνδεδεμένος GIWRGAKIS99

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Κυρ 12 Ιαν 2014 12:25 »
Τώρα ΣΕΝΤΡΑ ΦΜ, Παντελίδης:

http://www.sentragoal.gr/default.asp

Πατήστε πάνω αριστερά το ράδιο!

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Τρι 22 Ιούλ 2014 20:16 »
Βασίλης Αλεξίου: «Ο ΠΑΣ Γιάννινα και θα τρέχει και θα αντέχει» (video)
http://www.super-fm.gr/articles/pas_giannina/basiles_alexiou_lo_pas_giannina_kai_ta_trecei_kai_ta_anteceir_video

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
« Απάντηση #140 στις: Τετ 23 Ιούλ 2014 00:32 »
Τι ήξερε ο Γκλάσμαν από μπάλα?
Όσο ήξερε ο Μοντεράκης και ο Κοντογιωργάκης?
Πούτσες.

Μεγάλοι... Κρανάς, Κολόκας, Καχριμάνης, Κουκοβέλος και ...Κάξιμος, προχτές.

« Τελευταία τροποποίηση: Τετ 23 Ιούλ 2014 00:50 από New Pas. Pas »
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Τετ 23 Ιούλ 2014 12:36 »
Ίλιτς: "Να παίξω Ευρώπη"
http://www.sport24.gr/football/omades/PasGiannina/ilits_na_paiksw_eyrwph.2936502.html

Στ. Τσουκαλάς: «Ο ΠΑΣ έχει παίκτες για μια καλή πορεία» (video)
http://www.super-fm.gr/articles/pas_giannina/st_tsoukalas_lo_pas_ecei_paiktes_gia_mia_kale_poreiar_video

Οι παίχτες δείχνουν πεντάδα...Ο πρόεδρος;;;

Αποσυνδεδεμένος chris.t

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Τετ 23 Ιούλ 2014 14:04 »
Ε αυτό είναι γνωστό από καιρό και απορώ γτ ρωτάς  ::) Τ' αρχ@##$ ΤΟΥ....

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Τετ 23 Ιούλ 2014 14:51 »
ρητορική ήταν η ερώτηση... ;)

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Παρ 08 Αύγ 2014 12:04 »
Ο Νίκος Κοροβέσης στο Sportsioannina.gr
http://www.sportsioannina.gr/index.php/rss/13818-koroveshssporsioannina

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Δευ 02 Μάι 2016 21:38 »
Παράθεση
Βαγγέλης Σακελλαρίδης: «Πάντα ο ΠΑΣ αδικείται, Ευρώπη ο Πανιώνιος λόγω Ολυμπιακού»

Ο Βαγγέλης Σακελλαρίδης με τον -πρόσφατα εκλιπόντα- Αργεντινό άσο του ΠΑΣ, Όσκαρ Αλβαρέζ

Ο εκ των συνιδρυτών του πρώτου συνδέσμου οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα, ο 69χρονος Βαγγέλης Σακελλαρίδης, μιλάει στο SDNA και δηλώνει έξαλλος με την απόφαση της αδειοδότησης του Πανιωνίου που στερεί από τον ΠΑΣ την έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Βαγγέλης Σακελλαρίδης είναι σήμερα 69 ετών και δεν χάνει ματς του ΠΑΣ Γιάννινα, οργανώνοντας ακόμα την κερκίδα του «Άγιαξ της Ηπείρου» στους «Ζωσιμάδες». Στα τέλη της δεκαετίας του 60' αυτός μαζί με άλλους πιστούς φίλους της ομάδας των Ιωαννίνων αποφάσισαν να ιδρύσουν τον πρώτο σύνδεσμο φίλων της ομάδας.

Στην πορεία διετέλεσε πρόεδρος του συνδέσμου ενώ προς τα τέλη της δεκαετίας του 80' για μία χρονιά βρέθηκε και στη διοίκηση του συλλόγου. Στον ίδιο δεν άρεσαν ποτέ οι «καρέκλες» με συνέπεια να λειτουργεί κυρίως ως εξωδιοικητικός παράγοντας του ΠΑΣ, ενώ εργάστηκε και ως δημοσιογράφος.

Φέτος είδε τη μεγάλη του αγάπη, τον ΠΑΣ Γιάννινα, να χάνει την έξοδο στην Ευρώπη στο... νήμα. Η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής αδειοδοτήσεων ήταν θετική για τον Πανιώνιο, με συνέπεια η ομάδα της Νέας Σμύρνης να είναι αυτή που παίρνει το πράσινο φως της συμμετοχής στα πλέι οφ και το εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη σεζόν.

«Η αδικία για τον ΠΑΣ συνεχίζεται, ο Πανιώνιος στην Ευρώπη λόγω Ολυμπιακού»

Μιλώντας στο SDNA ο Βαγγέλης Σακελλαρίδης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του γι' αυτήν την εξέλιξη υποστηρίζοντας πως ακόμα κι αν ο ΠΑΣ ασκήσει έφεση, η απόφαση θα είναι αρνητική λόγω... Ολυμπιακού! Μάλιστα, όπως τονίζει, αυτή είναι μια συνεχιζόμενη αδικία για τον ΠΑΣ Γιάννενα, ο οποίος σύμφωνα με τον Σακελλαρίδη βρίσκεται συνεχώς στο στόχαστρο του «κατεστημένου των Αθηνών», όπως υποστηρίζει.

«Εμείς που είμαστε ΠΑΣ από το ξεκίνημα και τη δημιουργία αυτού του συλλόγου περιμέναμε πότε θα γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας και θα βγαίναμε στην Ευρώπη. Έχω τρελαθεί, η αδικία για τον ΠΑΣ συνεχίζεται. Δεν είναι η πρώτη φορά. Έχει συμβεί επανειλημμένως οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών να αδικούν τον ΠΑΣ. Πως βγαίνει Ευρώπη ο Πανιώνιος; Αυτοί δεν έχουν φάκελο εδώ και πέντε χρόνια. Ακόμα και έφεση να ασκήσει ο ΠΑΣ είναι στην UEFA ο Θεοδωρίδης. Θα υποστηρίξει Πανιώνιο λόγω Ολυμπιακού και θα τελειώσει εκεί η ιστορία».

«Οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών δεν μας άφησαν να πάρουμε το πρωτάθλημα»

Οι αναμνήσεις του από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του ΠΑΣ και έπειτα του συνδέσμου φιλάθλων της ομάδας είναι ακόμα έντονες. Μάλιστα, αναπολεί τη μεγάλη ομάδα των Αργεντινών τη δεκαετία του 70', των Γκλασμάνη, Παστερνάκη, Κοντογιωργάκη, Μοντές, Λίσσα και Αλβαρές, με τους οποίους ο ΠΑΣ, σύμφωνα με τον Σακελλαρίδη, θα μπορούσε να αναδειχθεί ακόμα και πρωταθλητής Ελλάδας αν οι διαιτητικές αποφάσεις δεν ήταν εναντίον του.

«Ο σύνδεσμος ιδρύθηκε γύρω στο 68' με 70'. Είχε γίνει ήδη συγχώνευση από τις τρεις ομάδες των Ιωαννίνων, τον Ατρόμητο Ιωαννίνων, τον Ολυμπιακό Ιωαννίνων και τον Αβέρωφ για τη δημιουργία του ΠΑΣ. Από την αρχή υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον σύνδεσμο. Δεν υπήρχαν πλέον οι διαμάχες ανάμεσα στις τρεις ομάδες και έτσι φτιάξαμε τον σύνδεσμο, ο οποίος ήταν γνωστός με την ονομασία “ο σύνδεσμος της πλατείας”. Αγαπήσαμε όλοι αυτή την ομάδα, δεν υπήρχε Έλληνας που να μην συμπαθούσε τον ΠΑΣ. Όμως οι... καρεκλοκένταυροι των Αθηνών δεν άφησαν αυτή την ομάδα. Θα είχε γίνει πρωταθλήτρια. Μέσα στα Γιάννενα δεν χάναμε από κανέναν. Αλλά εκτός έδρας συνεχώς μας εμπόδιζαν και δεν μπορούσαμε να πάρουμε αποτέλεσμα».

Ο Βαγγέλης Σακελλαρίδης με τον πρώην άσο του ΠΑΣ, Τίτο Παστερνάκη

«Στα εκτός έδρας δεν υπήρχε άντρας τις Κυριακές στα Γιάννινα»

Συγκρίνοντας την τωρινή με την παλιά κερκίδα, ο Βαγγέλης Σακελλαρίδης δεν βρίσκει καμία ομοιότητα. Τότε, ακόμα και στα παιχνίδια μακριά από τα Γιάννενα, ο κόσμος του ΠΑΣ ακολουθούσε κατά χιλιάδες την ομάδα.

«Η σημερινή κερκίδα δεν έχει καμία σχέση με την παλιά. Τότε στα Γιάννενα υπήρχαν εγγεγραμμένοι 28.000 ψηφοφόροι και μέσα στο γήπεδο βρισκόντουσαν 14.000 και το γέμιζαν. Μάλιστα στα Γιάννενα δεν υπήρχε άντρας τις Κυριακές όταν παίζαμε εκτός έδρας αφού πέντε με έξι χιλιάδες Γιαννιώτες ακολουθούσαν την ομάδα από κοντά».

«Οικογένεια ο ΠΑΣ, γυρίστε πίσω στην ομάδα»

Ο Βαγγέλης Σακελλαρίδης μετά και τη φετινή πορεία του ΠΑΣ είναι αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας τα επόμενα χρόνια, ευελπιστώντας παράλληλα σε στήριξη της τοπικής κοινωνίας, την οποία και κάλεσε να ξαναγυρίσει στον σύλλογο και να στηρίξει τις προσπάθειες που γίνονται.

«Περιμένω να ξαναγυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο. Ο πρόεδρος έχει ωριμάσει και είναι πλέον θέμα της διοίκησης για τον τρόπο που θα συντονίσει την ομάδα. Καλώ αυτούς που έφυγαν από τον ΠΑΣ, τους παράγοντες, τους τοπικούς άρχοντες και τους επιχειρηματίες να ξαναγυρίσουν κοντά στην ομάδα. Γιατί ο ΠΑΣ είναι μία οικογένεια».
sdna.gr

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Τρι 11 Σεπ 2018 23:22 »
Πολλαπλά μηνύματα Άγγελου μέσω SUPER FM για σύμπνοια, Κλάους και δωρεά οργάνων

Στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 και την πρεμιέρα της εκπομπής «Στη Λακούβα» του Μιχάλη Μερτζιανίδη, μίλησε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο έμπειρος τεχνικός που πέρασε και από το «τιμόνι» του ΠΑΣ Γιάννινα τη σεζόν 2011-2012, αναφέρθηκε στη μεταγραφή του Κλάους Αθανασιάδη στον ΠΑΣ, λέγοντας ότι αν συνειδητοποιήσει στο ότι ήρθε σε μεγάλη ομάδα, θα καταφέρει να αναγεννηθεί, ενώ τόνισε για μία ακόμα φορά ότι για να έρθει η επιτυχία χρειάζεται η σύμπνοια όλων των δυνάμεων της πόλης. Χωρίς αυτή δεν πρόκειται να ξανάρθει κάτι μεγάλο.

Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για τη δωρεά οργάνων, καθώς η περιπέτεια που πέρασε η συζυγός του με την υγεία της, τον ευαισθητοποίησε και με τη σειρά του ζητά και από τους Γιαννιώτες να γίνουν δωρητές οργάνων.

Πιο αναλυτικά από τα όσα είπε ο Άγγελος Αναστασιάδης:

Για την αγάπη που τρέφει ο κόσμος προς το πρόσωπό του: «Δέθηκα καί με τον κόσμο καί με την ομάδα. Υπάρχει από μόνη της μία δυναμική στα Γιάννενα που απορρέει από την αγάπη του κόσμου και την ιστορία της ομάδας».

Για το ότι εισακούστηκαν πολλά από τα όσα επεσήμαινε ως «κακώς κείμενα» όταν ήταν προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλάζοντας τα επόμενα χρόνια τη φιλοσοφία της ομάδας: «Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Παρακολουθώ τα δρώμενα στην ομάδα από πολύ κοντά, γιατί έχω καλές σχέσεις και με κάποια παιδιά της ομάδας, αλλά και τον κ. Νιαρχάκο. Τα μαθαίνω τα νέα και είμαι χαρούμενος που η ομάδα κάνει πράγματα, αν και πιστεύω ότι μπορεί να κάνει κι ακόμα περισσότερα. Έχει δυναμική και πρέπει να βάζει ψηλά τον πήχη. Τα κατάφερε κάποιες στιγμές, αλλά θα είναι καλό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν ο ΠΑΣ Γιάννινα σταθεροποιηθεί στην πρώτη πεντάδα».

Για το αν λείπει κάτι για να το πετύχει αυτή την υψηλή σταθεροποίηση: «Πρέπει όλοι οι παράγοντες, διοίκηση, παίκτες, φίλαθλοι να συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη δύναμη που έχουν και να την ενώσουν. Κανένας δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνος του πουθενά. Μπορεί να υπάρχει κάποιος που ηγείται, αλλά αυτός είναι το 3%. Το υπόλοιπο 97% είναι όλοι οι άλλοι που είναι γύρω από την ομάδα».

Για το τι του έλειψε από τα Γιάννενα: «Εγώ όταν ήρθαν θέλησα να ενώσω όλες τις πλευρές και να μη λειτουργούν μεμονωμένα. Αυτό έγινε. Μου λείπουν ο παλμός και η αγάπη για τον σύλλογο. Ένιωσα την αγάπη του κόσμου και την ανταπέδωσα. Αυτά μου λείπουν».

Για τον Κλάους Αθανασιάδη που τον έχει ζήσει από κοντά, λόγω ΠΑΟΚ και το αν μπορεί να αναγεννηθεί: «Αυτό εξαρτάται απ’ αυτόν. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ήρθε σε μια μεγάλη ομάδα. Για ‘μενα είναι το πρώτο και σημαντικότερο, γιατί όταν γνωρίζεις που πας, τότε ανάλογα συμπεριφέρεσαι και δίνεις. Όταν συνειδητοποιήσει ο Κλάους και ο κάθε Κλάους ότι είναι σ’ έναν οργανισμό που έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις απ’ αυτόν, είναι υποχρεωμένος αυτές τις απαιτήσεις να τις κάνει πραγματικότητα. Είναι το δούναι και λαβείν, να καταλάβεις που βρίσκεσαι. Αν πεις ότι ‘εντάξει είμαι σε μια επαρχιακή ομάδα σαν όλες τις άλλες, που μπορεί αν ανέβουν ή να κατέβουν’, τότε ανάλογα κάνεις και αυτά που κάνεις. Όμως στα Γιάννενα πρέπει να συνειδητοποιεί ο καθένας τον ρόλο του».

Για τον Γιάννη Πετράκη: «Μου κάνετε μία ερώτηση που έχει την απάντησή της. Ο άνθρωπος έχει μεγάλη δυναμική ως προπονητής, αλλά κανείς δεν μπορεί μόνος του. Κανένας άνθρωπος στη γη δεν μπορεί μόνος του. Χρειάζεται σύμπνοια απ’ όλους για να πετύχει τους στόχους του».

Για το αν είχε στο παρελθόν κάποια κρούση για επιστροφή στον πάγκο του ΠΑΣ: «Ποτέ μα ποτέ. Πολλές φορές χρησιμοποιείται το όνομά μου από διάφορες ομάδες, αλλά για τα Γιάννενα δεν είχα ποτέ πρόταση από τη διοίκηση».

Για την απουσία του από το ελληνικό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα: «Ίσως να γνωρίζετε ότι είχα ένα μεγάλο πρόβλημα με την υγεία της συζύγου μου που έκανε μεταμόσχευση καρδιάς. Είναι πολύ μεγάλο το κομμάτι των μεταμοσχεύσεων και παρακαλώ όλη την κοινωνία των Ιωαννίνων να ευαισθητοποιηθεί. Κάνω μεγάλο αγώνα για τη δωρεά οργάνων. Παρακαλώ την Παναγιά και για ένα 39χρονο παλικάρι από τα Γιάννενα που δίνει κι αυτό παρόμοιο αγώνα. Έχω βάλει στόχο να διαδοθεί η δωρεά οργάνων. Βάζω κι εσάς μέσα στην προσπάθεια αυτή, να ασχολείστε και να το αναφέρετε όσο μπορείτε. Δίνουμε ζωή, είναι πολύς ο κόσμος που περιμένει με αγωνία. Το έχω πάρει προσωπικά το θέμα και θα παλέψω με όλους τους τρόπους να διαδώσουμε το μήνυμα».

Τέλος ευχαρίστησε τον κόσμο των Ιωαννίνων για τη μεγάλη αγάπη που συνεχίζει να του τη δείχνει: «Να ξέρετε ότι είμαι και οπαδός της ομάδας. Στεναχωριέμαι και χαίρομαι μαζί τους. Εύχομαι καλή και υγιέστατη χρονιά σε όλα τα επίπεδα», κατέληξε ο Μακεδόνας κόουτς.

http://super-fm.gr/37570/pollapla-minymata-aggeloy-meso-super-fm-gia-sympnoia-klaoys-kai-dorea-organon/

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Τρι 11 Σεπ 2018 23:54 »
Κοιτά να δείς που ο Άγγελος, λέει καλά λόγια για τον Πετράκη! Αν είναι δυνατόν! Ο άσχετος! Στα Γιάννινα έχουμε τους προπονητές της κερκίδας, που τον έχουν βγάλει άχρηστο. Έχουν κάνει προπονητές αυτοί στο Pro και στο Manager. Επίσης έχουν πάρει πτυχίο προπονητικής στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προπονητικής που έγινε στους Κολυζαίους στις......30 Φερβρουαρίου! Που να ξέρει ο .....άσχετος ο Άγγελος! Μόνο ο ξερόλας ο Ελληνάρας ξέρει και από προπονητική!  Για αυτό είναι ο περίγελος της Ευρώπης.

Επίσης τι άλλο είπε; Ότι ασχολείται με το πρόβλημα υγείας της γυναίκας του και δεν θα ασχοληθεί με την προπονητική. Όταν τα έγραφά σε κάποιους σύνταυρους εδώ μέσα και πέρυσι και φέτος αυτοί......αγρόν αγόραζαν. Μάλιστα τον είχαν κλείσει σε 2-3 ομάδες πέρυσι...στο μυαλό τους μόνο!

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Τετ 12 Σεπ 2018 10:01 »
Πραγματικά τον Άγγελο τον έχω στην καρδιά μου. Για πολλούς λόγους αλλά και διότι διδάσκει την έννοια του σεβασμού.

Αποσυνδεδεμένος GAVOS

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Τετ 12 Σεπ 2018 10:11 »
Παράθεση
Έχουν κάνει προπονητές αυτοί στο Pro και στο Manager

Δεν ξερω γι αυτους που παιζουν Pro αλλα εμεις οι Μανατζερικοι κανουμε θαυματα όταν αναλαμβανουμε μια ομαδα. Αυτά που εχω κανει εγω με τον ΠΑΣ στο μανατζερ θελέι 2 ζωες ο κυριος Γιαννης για να τα πετυχει. Προφανως και αστειεύομαι.
Κατά τα αλλα ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Αγγελος.
Κατι για ομόνοια και ένωση δυνάμεων ελεγε ετσι....Ακουει κανεις σε αυτην την πολη?????