Αποστολέας Θέμα: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...  (Αναγνώστηκε 171798 φορές)

Αποσυνδεδεμένος jimakos

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.675
  • Ορφέας Αιγάλεω-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1972
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1000 στις: Σαβ 18 Ιούλ 2015 01:03 »
Επίσης με βαθύ αίσθημα ευθύνης, αποκηρύσσω τις βδελυρές ρεφορμιστικές αριστερές ιδέες μου και αποχωρώ από τον κόσμο της ΡεφορμΑριστεράς.

Θα οργανώσω πλέον με άλλους μεταννοούντες την Κομμούνα της Φωκίωνος Νέγρη και θα τρώω σουβλάκια από το ΓΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ, πίνοντας μπύρες και ρίχνοντας αναθέματα στις κυβερνήσεις των τσογλανόκολων, που η πολιτική θεώρησή τους είναι από τους Αμπελοκήπους μέχρι Πλατεία Μαβίλη και ηθελημένα αποστρέφουν το βλέμμα από τις πιο πάνω γειτονιές που συχνάζουν οι Ορεινοί που έχουν τις αγνότερες των προθέσεων και στηρίζουν τις συνιστώμενες συνιστώσες αντί των εκμαυλισμένων λαγνοεξουσιαστικών τάσεων που έφεραν στο προσκήνιο τους λάθος ηγετίσκους, με αποτέλεσμα ανατριχιαστικό...

Νόμισα ξυπνώντας, ότι θα ήταν ένα άσχημο όνειρο... μα οι ειδήσεις με προσγείωσαν στην πραγματικότητα.
Ποτέ δεν περίμενα ότι ιδέες 35 χρόνων, θα έσβηναν έτσι...απλά σε ΜΙΑ εβδομάδα...

Κρίμα...λυπάμαι για τους συντρόφους και συνοδοιπόρους των τελευταίων 35 χρόνια της ζωής μου, λυπάμαι για την μάνα μου, που στα 80 της ανατρίχιαζε βλέποντας τον Αλεξάκη να μιλάει...υποσχόμενος ανατροπές και τελικά να γίνεται ο Ιωάννης Μελισσανίδης, λυπάμαι για τον κόσμο, που για μία ακόμα φορά τον εμπαίξαν, λυπάμαι για τις πλάτες που βάλαμε και τις αντιπαραθέσεις που κάναμε, για να έρθει ο Χαϊκάλης και να μείνει ο Πανούσης να σακατεύει τον κοσμάκη στο ξύλο, όπως παλιά, αλλά στο όνομα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ πλέον!

Αποχωρώ πλέον...είμαι βέβαια διατεθειμένος ίσως... να ξαναγυρίσω, αλλά πρέπει να έρθει ο κόσμος "ΤΟΥΜΠΑ" (όχι ο Θεμς)...θεωρώ ότι ράγισε το γυαλάκι πλέον...
Πιο πολύ βέβαια λυπάμαι τους "συντρόφους" του ΚΚΕ, που δεκαετίες τώρα δεν έχω ακούσει καμμία αυτοκριτική εκ μέρους τους... ο θυμός και οι κριτικές τους εκτονώνονται στο ΣΥΡΙΖΑ... όλα ανθηρά και ωραία στον ψευτόκοσμο του 3-4%. Εμείς προλάβαμε σε μία εβδομάδα να τα κάνουμε όλα πουτάνα, αλλά τα τύμπανα του πολέμου τα ακούει ο Αλεξάκης...

Που θα συχνάζω; Δώγιας φυσικά...και στην ορεινή Φωκίωνος κάνοντας αντίσταση...
Όταν πέφτουν οι ιδεολογίες τελικά , πέφτουν όλες μαζί...δεν είναι τυχαίο ότι ο ΠΑΣολεδισμός συμπαρέσυρε και τον Τσιπρισμό...

Δεν βαριέσαι βρε... η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΟΠΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΛΑΣΕΙ ΕΓΩ, όχι στα όνειρά μου, αλλά στο ξύπνιο μου!

Συντρόφια, όσοι έχετε κουράγιο, βαστάτε τα μπόσικα...




Μετάφερέ το σύντροφε ΛΑΜΙΑ εκεί που πρέπει...

Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.846
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1001 στις: Σαβ 18 Ιούλ 2015 03:15 »
Αφού ρε φίλε, δεν μπορείς δεν ανέχεσαι να γλιεπς την αδικία γύρω σου, αφού ο κόσμος έρχεται τούμπα με ρυθμό πολυβόλου, αφού ξέρεις ότι τα μετερίζια σου δεν πρόκειται να τα αφήκς ποτέ, τι προσπαθείς να πείσεις τον Τζημάκο περί τούτου; ΔΕΝ πείθεται π να σκάις.

Πάντως και χωρίς καμιά διάθεση μπηχτής, αν το ΚΚΕ είχε στοιχειωδώς ανοιχτά μάτια, με τον αναβρασμό που επικρατεί, θα είχε αυτοδυναμία στις εκλογές που έρχονται και άνετη αλλά... όπως λέει και ο Μαρξ: Whatever it is, I'm against it.

Μια από τις μεγάλες ανατροπές στο σκηνικό τελευταία είναι το πάθος με το οποίο αντιμετωπίζουν τη κατάσταση οι γυναίκες. Και χρησιμοποιούν πολύ πιο βαριά γλώσσα απ' ότι ο Τζιμάκος που ξέρω πόσα θέλει να σιούρει, αλλά τα σιουρνει ευγενικά.

Πάρτε μια γεύση από το pitsirikos.net (ακολουθεί ταχύρρυθμο μάθημα γαλλικής):

Παράθεση
Πιτσιρίκο, γεια και χαρά σου!
Με συγχωρείς μα, παρόλη την αγάπη και τις σπουδές μου στην ελληνική γλώσσα, θα χρησιμοποιήσω «γαλλικά», αφενός γιατί είμαι θυμωμένη, και αφετέρου μπας και καταλάβουν τα «αριστερά» ευρωχάπατα, τι γίνεται.

Λοιπόν, μετά από δύο «σωτήρια» μνημόνια, που σχεδίασαν οι εταίρες της Ευρώπης σακατεύοντας τον λαό και τη χώρα, ψηφίστηκαν προχτές τα προαπαιτούμενα για το τρίτο το μακρύτερο από δικές μας «αριστερές» εταίρες, παστρικιές μεν αλλά ουχί δε-δηλωμένες πλέον!

Και πώς ψηφίστηκαν τα προαπαιτούμενα; Με 110 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος! Ναι, ευρωχάπατα, αυτή είναι η δημοκρατία σας!

Παράλληλα, βγήκαν στο κλαρί διάφορες δημοσκοπήσεις της πoύτσας, με συμπέρασμα πως «οι πολίτες ζητούν να υπερψηφιστεί η συμφωνία και θέλουν τον Τσίπρα πρωθυπουργό».

Οι ίδιες εταιρείες που, πριν 12 μέρες, έπεσαν έξω μόλις …κατά 20% στο δημοψήφισμα!

Επειδή ξέρουμε, όμως, τι δουλειά κάνουν οι εταίρες και πως εταιρεία δημοσκόπησης είναι κοινώς ένα μπουρδελομάγαζο, δεν χάφτουμε μύγες πια.

Τι κάνει τώρα όμως ο λαός; Γιατί ο Τσίπρας ξέρουμε τι θα κάνει. Θα σώσει τον κώλο του, και θα σπιλώνει την Αριστερά, εφαρμόζοντας εξοντωτικά μέτρα.

Ο λαός λοιπόν γράφει στα παπάρια του ευρωμπινέδες και μνημόνια και, για να μην με πουν σεξίστρια, τους γράφει και στο γλυκύτατο μoυνί του!

Θα τους πάμε πίπα-κώλο με απεργίες, διαδηλώσεις κι ανυπακοή!

Το δημοψήφισμα ήταν δεσμευτικό, ευρωκιοτήδες!

Εσείς είστε «η κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας;»

Εσείς που βαφτίσατε το λαϊκό ΟΧΙ του 61,3% , σε «ναι;»

Εσείς που χαρίζετε ενέργεια, νησιά, υδρογονάνθρακες και δεχτήκατε να γίνονται εξώσεις;

Βγήκε ο Τσίπρας κι είπε πως η χώρα δεν θα άντεχε άταχτη χρεοκοπία.

Πίπες, Αλέξη μου, πίπες!

Ήξερες από το 2012 πως θα κυβερνήσεις.

Τι σχέδιο είχες; Να συγκινήσεις την «δημοκρατική Ευρώπη»;

Αν ήταν να εκλέξουμε ανθύπατο, για να λέει «There is no alternative» και να βάζει τζίφρες, γιατί δεν ορίζαμε ισόβιο πρωθυπουργό τον μπουμπούκο και τρέχαμε σε εκλογές και παπαριές;

Όσο για τους κινδύνους, αν τυχόν βγούμε από το γαμοευρώ και την τελειωμένη ευρωμαφία, θα μας κλάσουν τα αρχίδια, αδέρφια!

Άκουσα γιαγιά 75άχρονη, με σύνταξη 470 ευρώ, να λέει « Ας πεινάσουμε δύο χρόνια, παρά να μας τυραννάνε έτσι για πάντα. Να ζήσουν τουλάχιστον λεύτερα τα παιδιά μας. Πώς ζούσαμε τόσα χρόνια χωρίς τους Ευρωπαίους;»

Κι αυτή , ξέρει από πείνα, αδέρφια!

Την έχει γραμμένη στα παπάρια του ο λαός την ρητορική σας, ευρω-ψωλοαρπάχτρες!

Μιλάτε ακόμη για «καταστροφή» σε κατεστραμμένους;

Είδα μάνα με το παιδί της στο γιατρό και δεν ανησυχούσε, μην τυχόν έχει κάτι κακό το μωρό αλλά , για το πόσα θα της ζητήσει ο γιατρός.

Αλλά το χειρότερο όλων, βρε ευρωχάπατα, είναι πως η «πρώτη φορά αριστερά» , στρώνει το δρόμο για την πρώτη φορά ναζί (χωρίς εισαγωγικά), χαρίζοντας στους φασιστόβλακες το προνόμιο, να μιλάνε δήθεν πατριωτικά.

Ούτε αυτό το καταλαβαίνετε; Ε, ρε πoυτάνα ευρωπαϊκή ιστορία, πόσο «κοινή» είσαι τελικά.

ΥΓ: Έζησα να δω και τον Χαϊκάλη υπουργό κοινωνικής ασφάλισης. Η επιλογή Τσίπρα για το ασφαλιστικό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας… Θεέ μου.Κι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι, που πιστεύουν πως ο Τσίπρας πάλεψε, μα δεν τον άφησαν τα συμφέροντα;

Το μόνο που απόμεινε να πω εις την γαλλικήν, είναι:

Ορεβουάρ στους δρόμους!

Να είσαι καλά Πιτσιρίκο ! Μην σταματάς να γράφεις, γιατί δεν απόμειναν πολλές αδούλωτες φωνές.

Venceremos!

Βολιώτισσα

EDIT

Επειδή τα διαδικαστικά της βουλής δεν τα γνωρίζω έχει καμιά σημασία το 120 + ψήφοι; Εντάξει δεν σ αφήνει να βγάλεις Πρόεδρα, αλλά έτερον;
Γιατί διάβαζα:
Παράθεση
Ο Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στην χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή είπε ότι ο αριθμός των 120 θετικών ψήφων είναι το ελάχιστο πολιτικό και ηθικό όριο για την έγκριση νομοσχεδίων και για την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Υπό αυτήν την έννοια, όπως επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, κατά τη νύχτα της Τετάρτης η κυβέρνηση βρέθηκε κοντά στην πτώση, καθώς οι θετικές ψήφοι που δόθηκαν από το κυβερνητικό «μπλοκ» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν 123, δηλαδή μόλις 3 πάνω από το εν λόγω όριο.
κι αναρωτιόμουν αν υπάρχει κάτι σημαντικό με 120+ να κάνεις.
Εκτός βέβαια αν το πολιτικό ηθικό όριο, αν οι θετικές ψήφοι του κυβερν.μπλοκ ήταν πχ 114, κατέβαινε κι αυτό στο 110 κοκ
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 18 Ιούλ 2015 03:44 από ΛΟΚΟ »

Αποσυνδεδεμένος HarMPas

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.127
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1002 στις: Σαβ 18 Ιούλ 2015 04:00 »
ο λογος τ κολοκοτρων ζν ετρ ενα

Εμάς μη μας τηράτε πλέον. Το έργο μας και ο καιρός μας επέρασε. Και αι ημέραι της γενεάς, η οποία σας άνοιξε το δρόμο, θέλουν μετ' ολίγον περάσει. Την ημέρα της ζωής μας θέλει διαδεχθή η νύκτα του θανάτου μας, καθώς την ημέραν των Αγίων Ασωμάτων θέλει διαδεχθή η νύκτα και η αυριανή ήμερα. Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε· και, δια να γίνη τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την καλλιέργεια του Θρόνου και την φρόνιμον ελευθερία.

 

 

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 7.813
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1003 στις: Σαβ 18 Ιούλ 2015 10:23 »

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.558
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1004 στις: Σαβ 18 Ιούλ 2015 12:53 »
http://blog.stigalaria.org/19419

Για να μην ξεχνάμε με ποιούς και κυρίως με ΤΙ έχουμε να κάνουμε...

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.790
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1006 στις: Σαβ 18 Ιούλ 2015 18:20 »
Παράθεση
Η Βάρκιζα δεν απέτρεψε, διευκόλυνε τον εμφύλιο πόλεμο…

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Ακούμε από αρκετούς στον ΣΥΡΙΖΑ την άποψη ότι τα όσα συμβαίνουν αποτελούν πραξικόπημα. Είναι σωστό. Αλλά είναι νομίζω η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που μας προτείνει κάποιος, ως απάντηση στο πραξικόπημα, να το εκτελέσουμε οι ίδιοι!

Είναι όντως πραξικόπημα. Είναι πραξικόπημα οργανωμένο στο εξωτερικό, παρακολουθούμενο και στις τελευταίες του λεπτομέρειες από το εξωτερικό και αποσκοπεί στην ανατροπή της βούλησης του ελληνικού λαού, όπως εκφράστηκε στις 5 Ιουλίου. Τα δημοψηφίσματα δεν είναι παιδικές εκδρομές, ούτε δημοσκοπήσεις. Δεν ανατρέπονται ούτε με αποφάσεις κυβερνήσεων, ούτε καν της Βουλής. Ανατρέπονται μόνο με άλλο δημοψήφισμα. Αντίθετες αποφάσεις των πολιτειακών οργάνων είναι εκ προοιμίου αντισυνταγματικές, άκυρες και ανυπόστατες.

Κάναμε τέσσερα δημοψηφίσματα στον 20ό αιώνα για τη βασιλεία. Το δημοψήφισμα του 1925 που άλλαξε με το δημοψήφισμα του 1935 και μετά με το δημοψήφισμα του 1974. Δεν θα μπορούσαν όχι 251, ούτε και 451 βουλευτές της Βουλής να αλλάξουν αυτό το αποτέλεσμα, επαναφέροντας τη βασιλεία.

Εξάλλου καμιά ουσιαστική μεταβολή στις πραγματικές συνθήκες δεν σημειώθηκε μετά από τις 5 Ιουλίου που να δικαιολογεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση της χώρας, που ζήτησε να ψηφιστεί το «Όχι», ενεργεί ωσάν το «Ναι» να είχε κερδίσει, από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες. Και το ότι χρησιμοποιεί μαζικά όλα τα επιχειρήματα του «Ναι» για να κατατρομάξει τον ελληνικό λαό και να τον πείσει ότι το θάρρος που του ζήτησε η ίδια να επιδείξει, είναι άτοπο!

Οι βουλευτές, και της αριστεράς και της δεξιάς, έχουν ορκιστεί να τηρούν το Σύνταγμα, όχι την κομματική τους πειθαρχία! Η εντολή που πήραν οι βουλευτές της αριστεράς και των Αν.Ελλ. από τους εκλογείς τους, από τις οικογένειες των ανθρώπων που αυτοκτόνησαν, από τον ελληνικό λαό στις 25 του Γενάρη, δεν είναι εντολή να συνεχίσουν αυτή την πολιτική, αλλά να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να την σταματήσουν. Είναι βουλευτές και υπουργοί γιατί μια χώρα καταστρέφεται, γιατί ένας λαός ταπεινώνεται. Δεν είναι για να προδώσουν για τρίτη φορά σε πέντε χρόνια τον ελληνικό λαό, μετατρεπόμενοι, μετά από τον Γιώργο Παπανδρέου και μετά τη ΝΔ, σε πειθήνια όργανα των δανειστών και των ξένων. Οι έδρες τους δεν ανήκουν ούτε στους ίδιους, ούτε στο κόμμα τους. Ανήκουν στον ελληνικό λαό που τους έστειλε εκεί που είναι για να τον εκπροσωπήσουν, και όχι να προδώσουν τη θέλησή του.

Επιπλέον, δεν υπάρχει καμιά απόφαση των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ που να επιτρέπει την μετατροπή αυτού του κόμματος από αντιμνημονιακή σε μνημονιακή δύναμη. Είναι λοιπόν όχι ένα, αλλά πολλά πραξικοπήματα που συμβαίνουν μετά από τις 5 Ιουλίου. Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε συνθηκολόγηση το αποτέλεσμα, επιδεικνύοντας τουλάχιστον κάποιο αυτοσεβασμό και ειλικρίνεια. «Θα το υποστηρίξω όμως», είπε, «για να αποφύγω τον εμφύλιο πόλεμο»!

Κάνει λάθος. Η επιβληθείσα από την Αγγλία συμφωνία της Βάρκιζας του 1945, που μοιάζει σε βασικά σημεία της με τη συμφωνία Τσίπρα-δανειστών που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην ΕΕ, δεν απέτρεψε, διευκόλυνε τον εμφύλιο πόλεμο, όπως συχνά κάνει μια άδικη και άνιση συμφωνία.

Πολύ φοβόμαστε ότι το τρίτο μνημόνιο δεν συνιστά μόνο συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής των δύο προηγουμένων, αλλά κινδυνεύει να αποδειχθεί και η έναρξη μιας επικίνδυνης περιόδου πολιτικής αστάθειας και κραυγαλέας συνταγματικής εκτροπής. Ας βάλει ο Θεός, αλλά και ο Λαός της Ελλάδας το χέρι του.

koutipandoras.gr
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.846
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1007 στις: Σαβ 18 Ιούλ 2015 18:54 »

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1008 στις: Κυρ 19 Ιούλ 2015 13:09 »
Κριτική στη στάση του Αλέξη Τσίπρα και στην απόφαση του να προχωρήσει σε στροφή 180ο μοιρών κατά τη διάρκεια της κρίσιμης διαπραγμάτευσης ασκεί μέσω άρθρου του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να φέρουμε μια οικονομικά βιώσιμη συμφωνία. Θα συμβιβαστούμε χωρίς να καταλήξουμε συμβιβασμένοι. Θα υποχωρήσουμε όσο χρειαστεί για να επιτευχθεί μια συμφωνία-επίλυση εντός της Ευρωζώνης. Ομως, αν ηττηθούμε από την καταστροφική λογική των μνημονίων, θα παραδώσουμε το κλειδί των γραφείων μας σε εκείνους που τα πιστεύουν -να έρθουν εκείνοι να τα εφαρμόσουν, με εμάς και πάλι στους δρόμους», γράφει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κάνοντας ουσιαστικά λόγο για εγκατάλειψη αυτής της κατεύθυνσης από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ολόκληρο το άρθρο:
http://www.zougla.gr/politiki/article/g-varoufakis-o-aleksis-tsipras-den-ekane-afta-pou-simfonisame
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.846
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1009 στις: Κυρ 19 Ιούλ 2015 21:03 »
Ελάχιστα βλέπω τα μεγαλοκάναλα.
Σε όποιο ζάπινγκ πέφτω επάνω τους είναι πασιφανής η στοχοποίηση των Βαρουφάκη, Ζωής, Λαφαζάνη.
Σε λίγο θα τους χρεώσουν και τον δεύτερο παγκόσμιο.
Ξέχασαν τη (ε δεν λέγεται αλλιώς συγγνώμην) πούτσα που φάγανε ομαδόν με τη προπαγάνδα του Ναι και συνεχίζουν ακάθεκτα.
Οι προαναφερόμενοι τρεις μάλλον θα τρίβουν τα χέρια τους.

Σε άλλες ειδήσεις ...θα βγουν στη παρανομία οι τσιπροπαραγωγοί κι οι τραπεζικές θυρίδες θα γεμίσουν με ΜΕ.

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1010 στις: Δευ 20 Ιούλ 2015 01:28 »
Βαρουφάκης:  «Κανείς δεν πιστεύει σε αυτή τη συμφωνία» και σημειώνει: «Γνωρίζω ότι ο Τσίπρας δεν πιστεύει σε αυτό το πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην κυβέρνηση. Ένα πρόγραμμα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως καταστροφικό»... θα παραμείνει βουλευτής, θεωρώντας ότι ο ρόλος του ενισχύθηκε από τα γεγονότα και ότι οφείλει να το πράξει και για τους 140.000 ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν στις εκλογές, αναδεικνύοντάς τον σε «πρώτο –κατά πάσα πιθανότητα– σε σταυρούς βουλευτή της χώρας».

 :mono:

http://www.thetoc.gr/politiki/article/nees-boles-apo-baroufaki-o-tsipras-paradothike-alliws-tha-ton-ektelousan
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.558
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1011 στις: Δευ 20 Ιούλ 2015 21:02 »
Στο μεταξύ ο Γεωργίου βγαίνει στεγνός:

http://www.koutipandoras.gr/article/146411/reuters-ladi-vgainei-o-georgioy-tis-elstat-gia-ti-diogkosi-toy-elleimmatos

Πάμε καλά...πάμε πάρα πολύ καλά...

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.846
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1012 στις: Δευ 20 Ιούλ 2015 22:06 »
Ναι αλλά θα πατάξουμε το χύμα τσίπουρο!

Από την άλλη ένα ...λάθος στη μετάφραση (του κ.Σαγιά αν δεν απατώμαι) κατάργησε την άμεση είσπραξη του ειδικού φόρου διαφήμισης της τηλεόρασης.

Όμως το αλάτι πήγε στο 23% οπότε ...ίσα βάρκα ίσα πανιά.

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1013 στις: Δευ 20 Ιούλ 2015 23:50 »
(...)
Όμως το αλάτι πήγε στο 23% οπότε ...ίσα βάρκα ίσα πανιά.

Εντάξει... σουβλάκι σκέτο 13%, με αλάτι 23%... με το μπακαλιάρο τι γίνεται? 

Παράθεση

Άρθρο Βαρουφάκη για το σχέδιο «Treuhand» του Σόιμπλε
http://tvxs.gr/news/ellada/arthro-baroyfaki-gia-sxedio-treuhand-toy-soimple

Σε μία κρίσιμη καμπή στην ευρωπαϊκή ιστορία, η καινοτόμος εναλλακτική μας πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Παραμένει εκεί, για να την ανακτήσουν άλλοι.


« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 21 Ιούλ 2015 00:36 από New Pas. Pas »
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.846
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1014 στις: Τρι 21 Ιούλ 2015 12:15 »
Γ.Πανούσης: Ο Τσίπρας θα έπρεπε να βάλει 10 υπουργούς που δεν θα είναι υποψήφιοι μετά για να μπορεί να παίξει η ομάδα

A.Μητρόπουλος: Προτείνω κυβέρνηση με πρόσωπα ευρείας αποδοχής

Το πασοκ είν' εδώ...

The dream within a dream, ή επί το ελληνικότερο ο δούρειος ίππος μέσα στον δούρειο ίππο

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1015 στις: Τρι 21 Ιούλ 2015 23:37 »
Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΣΤΑΘΜΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το Ισραήλ και η Ελλάδα έκλεισαν σήμερα Κυριακή μια ιστορική συμφωνία άμυνας που επιτρέπει στο εβραικό κράτος να σταυθμεύσει τις στρατιωτικές του δυνάμεις στην Ελλάδα και τανάπαλιν μεταφέρει το Jerusalem Post.

Η συμφωνία ένα Status of Forces Agreement (SOFA), ρυθμίζει νομικά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των στρατιωτικών δυνάμεων που θα σταθμεύουν στην άλλην χώρα. Αυτή είναι η πρώτη συμφωνία αυτού του τύπου που υπογράφτηκε μεταξύ του Ισραήλ και μιας άλλης στρατιωτικής δύναμης εκτός των ΗΠΑ.

IΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ

« Ο ελληνικός λαός είναι πολύ κοντά στον ισραηλίτικο λαό », δήλωσε ο έλληνας υπουργός Άμυνας ο Panos Kammenos. « Η τρομοκρατία και το τζιχάντ δεν χτυπούν μόνο τη Μέση Ανατολή χτυπάει επίσης τα βαλκάνια και την Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι προσεκτική στο βαλιστικό πρόγραμμα του Ιράν. Η χώρα μας είναι στην ακτίνα του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων. Αν ένας ιρανικός πύραυλος κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο αυτό μπορεί να σημαίνει το τέλος όλων των χωρών της περιοχής» πρόσθεσε.

Από το 2010 και μετά το Ισραήλ και η Ελλάδα επιτελούν από κοινού στρατιωτικά γυμνάσια στη Μεσόγειο. Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των 2 χωρών ενδυναμώθηκε στο φόντο της αναπτυσόμενης έντασης μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας. (Le Monde Juif info , 19/07/2015)

« Το Ισραήλ και η Ελλάδα υπέγραψαν στρατιωτικό σύμφωνο » γράφει στον τίτλο της η Jerusalem Post και συνεχίζει.

Oι εκπρόσωποι των 2 χωρών υπέγραψαν καθεστώς μιας στρατιωτικής συμφωνίας στο Tel-Aviv που προσφέρει νόμιμη άμυνα και στα 2 στρατεύματα των αντίστοιχων χωρών με εκπαίδευση του ενός στη χώρα του άλλου. Ο Panos Kammenos επισκέφτηκε τον ισραηλινό ομόλογό του Moshe Ya’alon στο Υπουργείο της Άμυνας όπου και υπογράφτηκε η συμφωνία. Το Ισραήλ δεν έχει υπογράψει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη συμφωνία με άλλη χώρα εκτός των ΗΠΑ.

«Εκτιμάμε πολύ την επίσκεψή σας εδώ σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. Αυτό υπογραμμίζει την σημασία των σχέσεων μεταξύ των χωρών» είπε ο Yaalon.

«Ευχόμαστε στον ελληνικό λαό και στην Ελλάδα επιτυχία στις προσπάθειές τους να υπερβούν την οικονομική κρίση. Προσευχόμαστε για αυτό από τη στιγμή που πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα πολύ σημαντική με την ιστορία της και τη συμβολή της στην ιστορία της ανθρωπότητας.» (Jerusalem Post 19/7/15)

    Πηγή: dimpenews.com http://dimpenews.com/2015/07/20/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%83-%CF%85%CF%80%CE%B5%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%B7%CE%BB-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9/


η φωτο,για να μη ξεχνιόμαστε..... >:(





" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1016 στις: Τρι 21 Ιούλ 2015 23:48 »
Καλό... μου θύμισε Σρέντερ για Σερβία...

Κινήσεις Συριζοκαμμένου δεν βοηθάνε την αντιπολίτευση του 15,4% (μικτά, βαρέα, υγιεινά)... Φώφη μάθε κλαρίνο...
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 21 Ιούλ 2015 23:52 από New Pas. Pas »
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.846
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1017 στις: Τετ 22 Ιούλ 2015 00:09 »
Από τέτοια ερωτήματα Μικ ουχουυυυυ.
Να ένα σημερινό
Στη λίστα των χρημάτων που μοίραζε το ΚΕΕΛΠΝΟ για να διαφημιζει ζιζανιοκτόνα ξέρω γω, που βγήκε σήμερα, εκτός κάποιων δημοσιογράφων, υπάρχει και μια εταιρία Mindwork, που πήρε 1.5 αν θμάαμι καλά.
Μούκανε εντύπωση το όνομα και το έψαξα...
Για πείτε μ... λέτε να υπάρχει καμιά σχέση της εταιρίας με τον αδιάφθορο κύριο Στουρνάρα;
Μπααααααα

Μια βδομάδα μετά πήραν μπρος:

Παράθεση
Σταυρούλα Νικολοπούλου:
Η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα βοηθάει και αυτή



Δραστήρια στην καταπολέμηση των ασθενειών είναι ακόμα μια διαφημιστική. Αυτή της Σταυρούλας Νικολοπούλου, γνωστής και ως συζύγου του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα. Η εταιρία της όμως δεν είναι Α.Ε. όπως στις περιπτώσεις που είδαμε παραπάνω αλλά ΕΠΕ, δηλαδή περιορισμένης ευθύνης. Αυτό δυστυχώς κάνει πιο δύσκολη την έρευνα μέσα από τα συστήματα διαφάνειας (και προφανώς κάνει κακό και στο φορολογικό καθεστώς της ίδιας της εταιρίας αφού σύμφωνα με τα ποσά που βλέπουμε να λαμβάνει μάλλον φορολογείται με υψηλότερο συντελεστή).

Η εταιρία MINDWORK BUSINESS SOLUTION φέρεται να λαμβάνει από το ΚΕΕΛΠΝΟ το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1.602.000€ για τη βοήθεια στην πρόληψη των νοσημάτων. Η εταιρία με ΑΦΜ 998325386 δεν διαθέτει ιστοσελίδα, αλλά αντίθετα στο διαδίκτυο εντοπίζουμε τη MINDWORKS LIMITED (επίσης περιορισμένης ευθύνης δηλαδή) με ΑΦΜ 999496806. Επικοινωνήσαμε με την εταιρία και η κοπέλα στο τηλεφωνικό κέντρο μας είπε ότι η MINDOWORKS είναι η συνέχεια της MIND WORK, πράγμα που φαίνεται αρκετά περίεργο δεδομένου ότι η πρώτη εταιρία ιδρύθηκε το 2003, πέντε χρόνια δηλαδή πριν την δεύτερη.

Η εταιρία της κυρίας Νικολοπούλου πάντως δεν ενδιαφέρεται μόνο για την πρόληψη αλλά γενικότερα για την υγεία. Έτσι στη Διαύγεια βρίσκουμε πληρωμές μέχρι και το 2014 για το πρόγραμμα καταπολέμησης της πολυφαρμακείας συνολικού προϋπολογισμού 435.666€ το οποίο σύμφωνα με την απόφαση ΩΞΣΠ469Η25 αποπληρώθηκε με την καταβολή ποσού 170.931,74€ στις 13 Νοεμβρίου του 2014. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο το ανέλαβε η διαφημιστική της συζύγου Στουρνάρα σε σύμπραξη με την V+O του υιού Βαρβιτσιώτη.

Έχει ενδιαφέρον όοοολο το άρθρο

Ρε πούστη μ με τι είχαμε να κάνουμε το ξέραμε, το μνημόνιο 3 όμως δεν το ξεύραμε @$@##@@##!@

Αποσυνδεδεμένος pastakis

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 4.908
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1018 στις: Τετ 22 Ιούλ 2015 19:29 »

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.846
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1019 στις: Τετ 22 Ιούλ 2015 19:30 »
Πανούσηηηη πες αλεύρι:



ΠΑΣΤάκη μ τι να κάν ο έρμος ο θλιβερός; Με το χύμα τσίπουρο στη παρανομία τόρριξε στα ληγμένα...

Αποσυνδεδεμένος dreven

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.727
  • TENK TEG! TENK TEG UTI DET!! TENK!!!
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1020 στις: Τετ 22 Ιούλ 2015 23:49 »
Αρχίσαταν τς φωτογραφίες; Ευκαιρία να βάλω κι εγώ καμμία επετειακή.

ΙΟΥΛΙΟΣ 1965 - ΙΟΥΛΙΟΣ 2015

  


Ο ένας πήγε τους μισούς κυβερνητικούς βουλευτές στην αντιπολίτευση κι ο άλλος ολόκληρη την κυβέρνηση. Σαφής πρόοδος.
50 χρόνια ΠΑΣ - 50 μύρια ΑΜΠης

Αποσυνδεδεμένος jimakos

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.675
  • Ορφέας Αιγάλεω-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1972
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1021 στις: Πεμ 23 Ιούλ 2015 00:27 »
Διαφωνώ Ντρεβ... αν το επιτρέπεις τέτοια ώρα πούναι... :P

Ο ένας, όπως λες, πήγε τους μισούς κυβερνητικούς βουλευτές στην αντιπολίτευση και ο άλλος, έφερε σχεδόν όλη την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Υπάρχουν κάποιες διαφορές, έστω και μικρές...


Νύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυχτεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεςς ςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς, από την ιδιόμορφα όμορφη Νέγρικη Φώκια...
 :pashat:
Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.846
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1022 στις: Πεμ 23 Ιούλ 2015 18:24 »
Μεγάλο το κείμενο αλλά ...λέει
(Από pitsirikos.net)

Παράθεση
Γράμμα στον Αλέξη
23 Ιουλ, ’15, 12:23 μμ
Γράμμα στον Αλέξη
Δε σε θεωρώ απατεώνα, ούτε ψεύτη, ούτε αλήτη, ούτε ακριβώς λαοπλάνο. Ίσως έχεις λίγο απ’ αυτά, αλλά κατά βάθος, θεωρώ, είσαι έντιμο παιδί. Το πρόβλημά σου είναι άλλο.

Το πρόβλημά σου είναι ότι έπαθες εκείνο ακριβώς που φοβόσουν μην πάθεις: φοβήθηκες. Φοβήθηκες ως το κόκκαλο.

Σε φοβίσανε ως εκεί που δεν πάει άλλο. Σε κάνανε να χεστείς απάνω σου.

Κι αυτό που αποφάσισες την κρίσιμη στιγμή να κάνεις δείχνει ένα ανιδιοτελές ενδιαφέρον για τους συμπολίτες σου. Το πιστεύω αυτό. Και γι’ αυτό σε κατανοώ και σε συμπονώ.

Δεν ξέρω τι θα έκανα εγώ στη θέση σου. Κι όποιος πει ότι ξέρει μάλλον λέει ψέματα. Το μόνο που με σώζει είναι ότι δε θα επέλεγα ποτέ να βρεθώ στη θέση σου.

Ωστόσο, είσαι ακόμα σ’ αυτή τη θέση και προσπαθείς να γίνεις ηγέτης. Ο δρόμος είναι ακανθώδης, για να μη πω ναρκοθετημένος.

Η αλήθεια είναι ότι δείχνεις μεγάλη ανθεκτικότητα στις αναποδιές, τις τρικλοποδιές και το ξύλο.

Αν όμως μου έλεγαν να ποντάρω στην ομάδα σου, μάλλον δε θα το έκανα. Δε με πείθεις ότι έχεις ένα στρατηγικά άρτιο πλάνο να τη φέρεις στους πάντες, ακόμα και στους δικούς σου.

Ότι θα κάνεις την ανατροπέλα τη γιγάντια και όλοι θα τρίβουν τα μάτια τους. Θα έλεγα ότι πιθανότατα έχεις διαλέξει στρατόπεδο και είναι εκείνο του προσκυνητή.

Έκανες κι εσύ το τεράστιο λάθος να πας ενάντια στη βούληση του λαού, η οποία μάλιστα βούληση αυτή τη φορά ήταν και αρκετά προωθημένη και αποφασιστικά έτοιμη για πολλά ενδεχόμενα.

Γιατί κώλωσες, μωρέ μαλάκα;

Ο κόσμος ήταν προετοιμασμένος για μάχη. (Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι και πολύ σίγουρος γι’ αυτό, αλλά ας το πω για χάρη της κουβέντας. Μένει να φανεί άλλωστε για τι ακριβώς είναι έτοιμος ο κόσμος.)

Μην παραπλανάσαι ότι και καλά είσαι λαοφιλής. Οι πολίτες είναι σαστισμένοι από το ακροβατικό σου και τη «λυπητερή» που τους ήρθε.

Μόλις συνέλθουν, και θα συνέλθουν γρήγορα, θα ζητάνε το κεφάλι σου σε πιατέλα, γαρνιρισμένο με λαχανάκια Βρυξελλών.

Και τότε όχι ελικόπτερα, όχι τρένα και αεροπλάνα, ούτε διαστημόπλοια δε θα σου φτάνουν για να φύγεις μακριά.

Εκτός αν… σχηματίσουν κυβέρνηση οι Χρυσαυγίτες με τη Ν.Δ. του Βορίδη και τότε πρέπει να πάρουμε κι εμείς τα διαστημόπλοια και να κινήσουμε κατά Σείριο μεριά.

Μπρρρ! Ανατρίχιασα και μόνο που το ξεστόμισα.

Λοιπόν, Αλέξη, έκανες ένα μοιραίο λάθος, και όσο περνούν οι μέρες, μου γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο.

Δεν είναι τόσο ότι πήγες ξεβράκωτος στ’ αγγούρια, νομίζοντας ότι φοράς το τσίγκινο σωβρακάκι που σε κάνει άτρωτο και… αδιάβλητο.

Δεν είναι τόσο ότι είπατε πολλά, πάρα πολλά, βρε παιδάκι μου, κι εσύ και οι δικοί σου (τόσο εντός όσο κι εκτός).

Ίσως δεν ξέρατε την παροιμία του λαού και να το καταλάβω: «τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι».

Αλλά δε μας γλυκάνατε καθόλου, ρε μάγκες.

Τέλος, δεν είναι τόσο που πίστεψες ότι θα σου στρώσουν ροζ χαλί για να σε υποδεχτούν, ενώ εκείνοι σε βάψανε στο ροζ το γουρουνί και σε πήγαν ντουγρού για σφαγή.

Εννοείται, Αλέξη, ότι οι νεοφιλελεύθεροι και οι οικονομικοί δολοφόνοι κάνουν αδίστακτα τη δουλειά τους, και η δουλειά τους είναι να κερδίζουν εις βάρος των αδύναμων.

Τόσο απλό. Έχει αποδειχτεί άπειρες φορές, και μάλιστα όχι μόνο απέναντι σε κυβερνήσεις που έχουν και ριζοσπαστικές διακηρύξεις, για τα δικά τους τουλάχιστον δεδομένα.

Εσύ; Εσύ ήσουν μπουκίτσα λαχταριστή. Εκτός από δουλειά, ήσουν και απόλαυση.

Αγγλιστί: business or pleasure? Both, απάντησαν εκείνοι.

Λοιπόν, να μη μακρηγορώ. Το μοιραίο σου λάθος ήταν ότι την κρίσιμη στιγμή έχασες την ακοή σου.

Κι η στιγμή ήρθε στις 5 Ιουλίου του 2015.

Τότε ο λαός, που είναι η δύναμή σου και το αληθινό σου αφεντικό, ζήτησε να πάει ένα βήμα παραπέρα.

Πιθανόν, πιθανότατα, χωρίς να γνωρίζει τις συνέπειες της παράτολμης απόφασής του.

Χωρίς να γνωρίζει ότι θα τον πίναμε όλοι ομαδικά, σαν τις ομαδικές απολύσεις που υπέγραψες ένα πράγμα.

Ζήτησε όμως να δει τι έχει πίσω απ’ την κουρτίνα. Τον Μίστερ Ζονκ ή το δωράκι;

Αίμα, λέω εγώ ότι θα είχε. Κι εκεί σε καταλαβαίνω που διάλεξες την άνευ όρων παράδοση.

Αλλά διάλεξες κάτι άλλο από αυτό που σου ζήτησε το αφεντικό σου ο λαός.

Κι αυτό δε θα στο συγχωρέσει.

Δεν φοβάσαι μόνο εσύ. Όλοι φοβούνται.

Κανείς δε θέλει να χάσει έστω και μια επίφαση ασφάλειας, μια ψευδαίσθηση ομαλότητας, ή ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

Όμως αναρωτιέμαι, αυτό ακριβώς δε συμβαίνει εδώ και πέντε χρόνια; Υπάρχει ασφάλεια; Υπάρχει ομαλότητα; Ζωές δεν χάνονται χιλιάδες λόγω της Στέρησης (Austerity) και της Ένδειας;

Για να μη σου πω ότι με το σχέδιο που έχεις δρομολογήσει (αν και δεν πιστεύω ότι θα εφαρμοστεί μέχρι τέλους) απλά καθυστερείς το αναπόφευκτο.

Λύση στο δράμα που εκτυλίσσεται θα υπάρξει με απόλυτη βεβαιότητα. Και σύντομα.

Και θα είναι λύση προσωπική, του καθενός και της καθεμίας, και συλλογική, ενός ολόκληρου λαού.

Δεν είμαι προφήτης κι ούτε θέλω να γίνω. Απλά, περιμένω υπομονετικά και νηφάλια.

Ενισχύω και αναβαθμίζω την ιδιότητά μου του πολίτη και μυρίζω τι φέρνει ο αέρας.

Μην είναι το σφαγμένο γουρουνάκι που λέγαμε πριν;

Μην είναι οι εξατμίσεις από τα διαστημόπλοια; Μην είναι το αίμα; Ή ο λυγμός του χορού λίγο πριν από την Κάθαρση;

Εδώ είσαι κι εδώ είμαι. Θα ξέρουμε λίαν συντόμως πώς τελειώνει η τρομωδία.

Στέφανος Κ.

(Αγαπητέ φίλε, ο Τσίπρας ήθελε να γίνει πρωθυπουργός. Με κάθε τρόπο. Έγινε. Τώρα θέλει να παραμείνει πρωθυπουργός. Ένας τρόπος υπάρχει: να υποκύπτει διαρκώς. Να γίνει η τέλεια μαριονέτα. Λέτε πως δεν ξέρετε τι θα κάνατε στην θέση του Τσίπρα. Ξέρετε, υπάρχει και η παραίτηση. Παραίτηση, ενημέρωση πολιτών και διεθνούς κοινής γνώμης για τον εκβιασμό, και πάλι εκλογές. Εγώ λέω ότι ο Τσίπρας θα έπαιρνε 70%. Αλλά ο Τσίπρας υπέκυψε στον πρώτο εκβιασμό, ξέροντας πως θα υποκύψει και σε όλους τους επόμενους. Άρα, κάτι άλλο συμβαίνει. Συμβαίνει αυτό που εγώ ήδη ξέρω και πολλοί πολίτες θα αντιληφθούν σε λίγους μήνες. Υπομονή. Να είστε καλά.
Pitsirikos)

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.790
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1023 στις: Πεμ 23 Ιούλ 2015 22:57 »
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.846
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #1024 στις: Παρ 24 Ιούλ 2015 09:48 »
Σα σήμερα 41 χρόνια πριν έφευγε η χούντα...
Σήμερα έρχεται η τρόικα...