Αποστολέας Θέμα: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...  (Αναγνώστηκε 171781 φορές)

Αποσυνδεδεμένος pastakis

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 4.908
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #950 στις: Τετ 15 Ιούλ 2015 20:58 »
Συνέχεια του προηγουμενου,είχε πει και πολλά.

Επαναφέρουμε όλες τις δικονομικές εγγυήσεις προστασίας από την αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος της περιουσίας των πολιτών και σταματάμε το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που επέβαλλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις σε βάρος των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων. Διότι η δημοκρατία και τα δικαιώματα δεν είναι a la carte, δεν μπορούν να περιορίζονται, πόσω δε μάλλον δεν μπορούν να ακρωτηριάζονται.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, στο πλαίσιο τις θεσμικής ανασυγκρότησης και της οικονομικής επανεκκίνησης κεντρικό ρόλο έχει η ανασυγκρότηση του πλαισίου προστασίας της εργασίας και η αποκατάσταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τα πέντε χρόνια του μνημονίου ενίσχυσαν και εμβάθυναν την προϋπάρχουσα τάση απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, δημιουργώντας συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα για το σύνολο σχεδόν των μισθωτών στρωμάτων.

Επρόκειτο για έναν από τους κεντρικούς στόχους του μνημονιακού προγράμματος, το οποίο απορρίφθηκε με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Επρόκειτο, όμως και για παρεμβολές που έγιναν πέρα και έξω από τους στόχους του μνημονιακού προγράμματος από εγχώριες δυνάμεις για να εξυπηρετήσουν με αυτόν τον τρόπο την αύξηση της δικής τους κερδοφορίας στην πλάτη των εργαζομένων της χώρας μας.

Η νέα ελληνική Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις πολιτικές που επιτρέπουν την ασυδοσία των εργοδοτών, την ακραία εκμετάλλευση, τον εξευτελισμό των εργαζομένων, που τα τελευταία χρόνια είδαν τις αποδοχές τους να περικόπτονται, τα δικαιώματά τους να εξανεμίζονται, τις ζωές να καταστρέφονται στο όνομα μιας πολιτικής που θεωρεί ότι η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας εξαρτάται από το ύψος των μισθών και από το βαθμό απορρύθμισης της αγοράς εργασίας.
Εμείς απορρίπτουμε αυτήν την αντίληψη. Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί να στηριχθεί στη φτηνή και χωρίς δικαιώματα εργασία, αλλά μονάχα στην καινοτομία, την υψηλή τεχνολογία και την ποιότητα των αγαθών και των υπηρεσιών.

Με βάση αυτό το σκεπτικό δεσμευόμαστε να προωθήσουμε σε στενή συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, τον ILO, την άμεση αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, την επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων και των τριετιών, τη θέσπιση αυστηρού πλαισίου για την προστασία από τις μαζικές απολύσεις, την επαναφορά του θεσμού της διαιτησίας.
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων)

Στόχος μας είναι η ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων και η αντιστροφή της νεοφιλελεύθερης πορείας απαξίωσης του κόσμου της εργασίας. Σε αυτό το σημείο παραμένουμε ανυποχώρητοι.
Ανυποχώρητοι, όμως, παραμένουμε και στο ζήτημα του διαχωρισμού των εργαζομένων με βάση ηλικιακά κριτήρια. Οι διακρίσεις και οι διαχωρισμοί σε βάρος των νέων κάτω των είκοσι πέντε ετών, που εκπαιδεύουν τη νέα γενιά εργαζομένων στην υποτέλεια, με την Κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας παίρνουν τέλος.
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων)

Θα υπάρξει απόλυτη εξίσωση όλων των εργαζομένων, όπως επιβάλλει η λογική, η ηθική και οι αξίες του κόσμου της εργασίας. «Ίσος μισθός για ίση εργασία» είναι η αρχή μας και σ’ αυτήν την αρχή θα μείνουμε πιστοί.
Το ίδιοι πιστοί θα μείνουμε και στη δέσμευσή μας για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων)

Αυτή η αύξηση, όμως, θα γίνει σταδιακά μέχρι το 2016, ώστε να διασφαλιστεί η αρμονική προσαρμογή της πραγματικής οικονομίας και ταυτόχρονα να προσαρμοστούν οι κοινωνικοί εταίροι, των οποίων τη συμφωνία θα επιδιώξουμε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Άμεσα ξεκινά το ειδικό πρόγραμμα ανάκτησης της εργασίας με τον αναπροσανατολισμό των κονδυλίων του Υπουργείου Εργασίας, ώστε σε ορίζοντα τετραετίας να δημιουργηθούν εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό, το δημόσιο και τον κοινωνικό τομέα της οικονομίας.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια ρηξικέλευθη πολιτική που αποδεικνύει έμπρακτα τη στροφή της νέας Κυβέρνησης. Αφήνουμε πίσω μας μια αντίληψη που θέλει την ανάπτυξη να βασίζεται στην απορρύθμιση της εργασίας και υιοθετούμε την αντίληψη που θέλει την ανάπτυξη να βασίζεται στην εργασία, να βασίζεται στην ενίσχυση της απασχόλησης.

Το νέο πρόγραμμα ανάκτησης της εργασίας, όχι μόνο θα μειώσει άμεσα την ανεργία, αλλά θα δώσει και ανάσα στα ασφαλιστικά ταμεία, θα ωθήσει αναπτυξιακά την ελληνική οικονομία και θα ενισχύσει τη θέση των εργαζομένων συνολικά. Επιτάχυνση και επέκταση του προγράμματος θα υπάρξει βέβαια μετά την κατάληξη της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους. Η συμφωνία αυτή επιδιώκουμε άλλωστε να επιτρέψει και τη χρήση πόρων από το αναπτυξιακό πακέτο, το λεγόμενο «Πακέτο Γιούνκερ», κατά προτεραιότητα για δράσεις ανάκτησης της εργασίας.

Την προτεραιότητα αυτή συμμερίζονται εξάλλου και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, καθώς γνωρίζουν καλά ότι η καλπάζουσα ανεργία αποτελεί μία ωρολογιακή βόμβα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στα θεμέλια του κοινού ευρωπαϊκού μας σπιτιού.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, όλα τα παραπάνω αποτελούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο οφείλει να κινηθεί το εθνικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας: στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προστασία των εργαζομένων, σεβασμός στην προστασία του περιβάλλοντος, σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, σταθερό φορολογικό σύστημα και αποφασιστική καταπολέμηση της διαφθοράς, της διαπλοκής και της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος. Είναι οι αρχές πάνω στις οποίες οφείλουμε να θεμελιώσουμε και θα θεμελιώσουμε τη νέα μας προσπάθεια.

Τίποτα, όμως, από αυτά δεν αρκεί αν η ελληνική οικονομία συνεχίζει να πνίγεται στη μέγγενη ενός μη βιώσιμου χρέους, στη μέγγενη της υπερχρέωσης, στη μέγγενη, όμως, ταυτόχρονα και της υποχρέωσης για παράλογα και ανέφικτα, ανεδαφικά πρωτογενή πλεονάσματα, που δεν αφήνουν δημοσιονομικό περιθώριο ανάσας και αναπτυξιακής προοπτικής στην ελληνική οικονομία.
Είναι ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο που η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία για την απομείωση του χρέους. Είναι ακριβώς γι’ αυτό που ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με την Ευρώπη αποκτά κεντρική σημασία. Χωρίς αυτήν τη νέα συμφωνία η χώρα θα είναι καταδικασμένη να βυθίζεται στο υφεσιακό σπιράλ, την παγίδα του αποπληθωρισμού, στην αποεπένδυση που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια και στη φτώχεια.

Το μνημονιακό πρόγραμμα απέτυχε. Δεν υπάρχει πια κανείς που να ισχυρίζεται στα σοβαρά το αντίθετο. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια συμφωνία που θα απελευθερώσει τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας και θα βοηθήσει στην υλοποίηση πλουραλιστικών οικονομικών δράσεων στον χώρο της ενέργειας, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της αγροτικής παραγωγής, της βιομηχανίας, της μεταποίησης, των επικοινωνιών. Οι δράσεις αυτές θα συνδυάζουν τη μικρή, μεσαία και μεγάλη ιδιωτική πρωτοβουλία, καθώς και τα κίνητρα για ξένες επενδύσεις και διακρατικές συμφωνίες για αναπτυξιακές κοινοπραξίες με τη συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στα πλαίσια πάντα του σεβασμού των ευρωπαϊκών κανόνων, με ένα ισχυρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που δεν πρέπει, κατά την άποψή μας, να υπολογίζεται στο έλλειμμα, όπως άλλωστε ζητούν και οι Γάλλοι και οι Ιταλοί εταίροι μας και, τέλος, με μορφές ελληνικής οικονομίας και συνεργατισμού, που θα οικοδομούν ένα νέο πρότυπο οικονομικής δραστηριότητας, που θα βασίζεται στα δίκτυα και στην οριζόντια οργάνωση υπερβαίνοντας το στενό πλαίσιο του ανταγωνισμού της ελεύθερης αγοράς.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις επενδύσεις θέλω να κάνω σαφή τα εξής: Η νέα Κυβέρνηση θέλει και θα στηρίξει τις ιδιωτικές επενδύσεις που μπορούν να παίξουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας. Αυτό που η νέα ελληνική Κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει είναι να συνεχίσει αυτό το έγκλημα του ξεπουλήματος της περιουσίας του δημόσιου πλούτου, προκειμένου να χρηματοδοτεί ένα μη βιώσιμο χρέος ή προκειμένου να καλύπτει τρέχουσες χρηματοδοτικές ανάγκες. Αρκετά εγκλήματα έχουν γίνει σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος!
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Σε αυτό το πλαίσιο δεσμευόμαστε ότι δεν παραχωρούμε, δεν ξεπουλάμε τα δίκτυα και τις υποδομές της χώρας που αποτελούν εθνικό μας κεφάλαιο. Δεν ξεπουλάμε τον φυσικό και ορυκτό μας πλούτο, διότι άλλο η αξιοποίηση του εθνικού κεφαλαίου και της περιουσίας της δημόσιας περιουσίας και άλλο το ξεπούλημα.

Σε αυτή την προοπτική, κάθε πρόταση για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας θα εξετάζεται συγκεκριμένα και θα προωθείται στο βαθμό που υπάρχουν εγγυήσεις σεβασμού της εργατικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας, καθώς και επιχειρησιακό πλάνο που αποδεικνύει ότι αυτή θα λειτουργεί υπέρ και όχι εναντίον του δημοσίου συμφέροντος.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, για να αναπτυχθούν οι σχεδιαζόμενες δράσεις είναι αναγκαίος ο επανασχεδιασμός της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, καθώς και η ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας που θα στηρίζει καινοτόμες και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.
Στο πλαίσιο της εξυγίανσης και ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος είναι αναγκαίες σχεδιασμένες και καλά μελετημένες παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα, είναι αναγκαία η τροποποίηση του νόμου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ώστε το δημόσιο να ασκήσει χωρίς περιορισμούς τα δικαιώματά του στις συστημικές τράπεζες -που ανακεφαλαιοποιήθηκαν, άλλωστε, με χρήματα του ελληνικού λαού- λαμβάνοντας, βεβαίως, πάντα υπόψη και τα δικαιώματα των ιδιωτών μετόχων.
Επίσης, είναι αναγκαία η αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας, ώστε οι τράπεζες να αναλαμβάνουν την εκπλήρωση ποσοτικών και ποιοτικών στόχων. Θέλουμε οι τράπεζες να υπηρετούν την οικονομία, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και όχι συμφέροντα. Αυτός, άλλωστε, είναι ο κοινωνικός τους ρόλος.
Ειδικά στην περίπτωση της χώρας μας, οι τράπεζες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής, των παράνομων συναλλαγών.

Επίσης, θεωρούμε αναγκαία την ίδρυση ενδιάμεσου φορέα για την διαχείριση των «κόκκινων» και επιχειρηματικών δανείων, που από τη μια πλευρά θα προστατεύει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και από την άλλη θα μεριμνά για τη μη επιβάρυνση των τραπεζικών ισολογισμών.
Μέχρι την ψήφιση των νομοθετημάτων και την έκδοση των απαραίτητων υπουργικών αποφάσεων για την υλοποίηση των μέτρων ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων απαγορεύεται κάθε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας!
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Επίσης, απαγορεύεται η μεταβίβαση ενυπόθηκων δανείων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του οφειλέτη σε μη αναγνωρισμένα τραπεζικά ιδρύματα, σε Έλληνες ή ξένους κερδοσκόπους.
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η μνημονιακή πολιτική της τελευταίας πενταετίας βασίστηκε στη λογική των οριζόντιων περικοπών. Το δεύτερο θύμα μετά τους μισθούς ήταν το κοινωνικό κράτος. Μέσα στα πέντε τελευταία χρόνια κατεδαφίστηκαν οι θεσμοί της κοινωνικής ασφάλισης, του Εθνικού Συστήματος Υγείας, της πρόνοιας και της παιδείας, αλλά και των πολιτιστικών θεσμών.
Η νέα Κυβέρνηση φέρνει μαζί της μια νέα αντίληψη για το ρόλο του κοινωνικού κράτους, το οποίο οφείλει να εξισορροπεί τις ανισότητες που εκ των πραγμάτων δημιουργεί η ελεύθερη αγορά.
Το κοινωνικό κράτος δεν είναι απλώς το σύνολο των θεσμών που προστατεύουν όσους αποκλείει η ελεύθερη αγορά, αλλά αντίθετα εγγυάται συνθήκες ευημερίας και αξιοπρέπειας για το σύνολο του πληθυσμού. Η λειτουργία του είναι εξ ορισμού εξισωτική. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο η νέα Κυβέρνηση δίνει τεράστια σημασία στη στήριξη και τη διεύρυνση του κοινωνικού κράτους.
Πρώτη προτεραιότητά μας στον τομέα αυτό είναι η διάσωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που δέχθηκε ένα τεράστιο πλήγμα, ειδικά μετά το καταστροφικό PSI, που είχε στόχο να διασώσει τις τράπεζες, φορτώνοντας το βάρος του «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία.

Η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί σε βάθος, θα διαλευκανθεί και θα καταλογιστούν –να μην έχετε αμφιβολία περί αυτού- οι ευθύνες. Όμως, ο καταλογισμός των ευθυνών δεν μπορεί να σώσει την κοινωνική ασφάλιση. Μόνο στοχευμένες και καλά σχεδιασμένες παρεμβάσεις μπορούν να επιτύχουν αυτόν τον στόχο.

Πρώτη δέσμευση της Κυβέρνησής μας είναι ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε αυτά που υποσχέθηκε με το περίφημο e-mail ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και πρώην Πρωθυπουργός προς τους εταίρους και την τρόικα.

Καμία, λοιπόν, αύξηση ορίων ηλικίας, καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων!
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Διατηρούμε τον δημόσιο, αναδιανεμητικό, καθολικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης με σεβασμό στα θεμελιωμένα από τον νόμο συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Πρώτο μέτρο για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων η επαναχορήγηση δέκατης τρίτης σύνταξης ως δώρο Χριστουγέννων στο τέλος του 2015 σε όποιους λαμβάνουν συντάξεις χαμηλότερες των 700 ευρώ μηνιαίως.
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Οι δεσμεύσεις αυτές δεν σημαίνουν ότι παραγνωρίζουμε την εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη κατάσταση που με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων αντιμετωπίζει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας. Δυστυχώς, η χρηματοδότησή του εξαρτάται από κρατικές ενέσεις. Και αυτό αποτελεί μια διαρκή απειλή για τη βιωσιμότητά του.
Για τον λόγο αυτό ιδρύουμε Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης, στο οποίο θα μεταφερθούν έσοδα από την αξιοποίηση του φυσικού και ορυκτού πλούτου, από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Από αυτό το Ταμείο έχουμε στόχο να ενισχύσουμε λεηλατημένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, να διασφαλίσουμε, δηλαδή, την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών και εντός των γενεών.
Αυτή είναι η διαφορά αντίληψης. Εμείς θέλουμε να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία, για να στηρίξουμε τα ασφαλιστικά ταμεία και κάποιοι άλλοι θέλουν να ξεπουλάμε για να ξεπληρώνουμε ένα χρέος που δεν ξεπληρώνεται αν συνεχίσουμε έτσι στον αιώνα τον άπαντα!
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Γνωρίζουμε ότι έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη εξίσωση, αλλά είμαστε αποφασισμένοι για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας να τη λύσουμε.
Το ίδιο ισχύει και για τα θέματα που αφορούν τον χώρο της υγείας, καθώς οι μνημονιακές μεταρρυθμίσεις εκεί εξελίχθηκαν σε μια πραγματική υγειονομική τραγωδία.
Πρωταρχική μας αποστολή είναι αφενός να επουλώσουμε τις πληγές που προκάλεσε στο σώμα της κοινωνίας η πολιτική των μνημονίων, ώστε να πάψει να υφίσταται ο θεσμικός και λειτουργικός αποκλεισμός της πλειοψηφίας των πολιτών από την πρόσβαση στην υγεία και αφετέρου να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο εξάλειψης των διαχρονικών παθογενειών του συστήματος υγείας.
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα θα οικοδομούμε ένα δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες της χώρας με εργαλεία την ανάσχεση της ροής δημόσιων πόρων προς τον ιδιωτικό τομέα, την ουσιαστική στήριξη των δομών υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές και τη δημοκρατική αναδιάρθρωση της διοίκησης του συστήματος.
Προτεραιότητα είναι, όμως και η καταπολέμηση της διαφθοράς στις προμήθειες φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού.

Στον χώρο της παιδείας οι στόχοι μας είναι αντίστοιχοι: εξισωτισμός, καθολική πρόσβαση, υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Η παιδεία οφείλει να παίξει κεντρικό ρόλο στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας. )
Πρόκειται για ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, παρά το γεγονός ότι τόσο η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια όσο και η τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν υποστεί τεράστια πλήγματα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η νέα Κυβέρνηση θα ξεκινήσει έναν μεγάλο και ουσιαστικό διάλογο για την αλλαγή ολόκληρου του θεσμικού πλαισίου και των τριών βαθμίδων, που πάσχει βαθύτατα. Και αυτό θα το πράξει σε ορίζοντα τετραετίας. Τίποτα στο χώρο της Παιδείας δεν πρόκειται να γίνει με αιφνιδιασμούς και εκπλήξεις, αλλά με διάλογο και με συναινέσεις. Άμεσα, όμως, θα καταργήσουμε την επιλογή των θεμάτων των προαγωγικών εξετάσεων κατά 50% από την περιβόητη «Τράπεζα Θεμάτων».
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Σε ό,τι αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση καταργούνται οι διατάξεις που αφορούν τα συμβούλια ιδρυμάτων, καθώς αυτός ο θεσμός απέτυχε θεαματικά και παραβίασε τη συνταγματική επιταγή του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων.
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε στην προώθηση της έρευνας. Γι’ αυτόν το λόγο, άλλωστε, ορίστηκε αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας. Η επιστημονική έρευνα και η καινοτομία παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη προσπάθεια για την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση. Οι πόροι που δαπανώνται σε αυτήν την κατεύθυνση δεν αποτελούν δαπάνες, αλλά μακροχρόνια επένδυση.

Στόχος της Κυβέρνησης, επομένως, δεν είναι μόνο η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, που θα εγγυάται την ανεξάρτητη λειτουργία ερευνητών και ερευνητικών κέντρων, αλλά η εκπόνηση ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου, ώστε να επιστρέψουν στη χώρα οι χιλιάδες νέες και νέοι, το σημαντικό αυτό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, το πιο δυναμικό κομμάτι, οι νέοι ερευνητές, οι νέοι με τα πολλά πτυχία, που εγκατέλειψαν τη χώρα και σήμερα απασχολούνται σε πανεπιστήμια και σε ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού.
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η ανάκτηση της αξιοπρέπειας της χώρας και του λαού προϋποθέτει και τη χάραξη μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που θα έχει τους εξής στόχους:
Πρώτον, να προασπίζει ενεργά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας σε διμερές επίπεδο, αλλά και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς όπου η χώρα μας συμμετέχει.

Δεύτερον, να προωθεί με τις γειτονικές μας χώρες την ειρηνική επίλυση των διαφορών επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης.
Ιδιαίτερα σημαντική στο πλαίσιο αυτό είναι και η προσήλωση της Κυβέρνησης στην υποστήριξη δικοινοτικών συνομιλιών για την επίλυση του κυπριακού προβλήματας στη βάση των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με επανένωση της Κύπρου υπό τη μορφή μίας διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα.
Σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να επισημάνω και να χαιρετίσω την αλληλεγγύη της κυπριακής Κυβέρνησης στη νέα ελληνική Κυβέρνηση, στη μάχη που θα δώσουμε και στη σκληρή διαπραγμάτευση τις επόμενες ημέρες.
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Σημαντική είναι, επίσης, η εξεύρεση, στο πλαίσιο συνομιλιών υπό τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών αμοιβαία αποδεκτής λύσης στη διαφορά για όνομα με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, στη βάση μίας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις.
Τρίτον, η εξωτερική μας πολιτική θα έχει στόχο να αναδεικνύει τον περιφερειακό ρόλο της Ελλάδας ως πόλο ειρήνης και σταθερότητας σε ένα τρίγωνο μεγάλης αστάθειας.

Η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν πεδίο σταθερότητας σε ένα τρίγωνο αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή, που καλύπτεται βόρεια από την κρίση στην Ουκρανία, νοτιοανατολικά από την κρίση στη Συρία, νοτιοδυτικά από την κρίση τα τελευταία χρόνια στη Βόρεια Αφρική, μακριά από ψυχροπολεμικές λογικές, μακριά από αδιέξοδους εμπορικούς πολέμους και δήθεν ανθρωπιστικές επεμβάσεις που απέδειξαν την αποτυχία τους και σταθερά υπερασπιζόμενοι το διεθνές δίκαιο, τις αποφάσεις του ΟΗΕ για την οικοδόμηση μιας ολοκληρωμένης και βιώσιμης αρχιτεκτονικής ευρωπαϊκής ασφάλειας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που απαιτείται η συγκροτημένη αντιμετώπιση του καταστροφικού φαινομένου του τζιχαντισμού που εξαπλώνεται.
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, κλείνοντας τις Προγραμματικές Δηλώσεις δεν θα μπορούσα να παραλείψω μία ηθική υποχρέωση όχι μόνο απέναντι στο λαό μας, ηθική υποχρέωση απέναντι στην ιστορία, απέναντι σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που αγωνίστηκαν και έδωσαν το αίμα τους ενάντια στο φασισμό.
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Ιστορική υποχρέωση της νέας ελληνικής Κυβέρνησης αποτελεί η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων.
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Είναι χρέος μας απέναντι στην ιστορία. Κεντρικό ρόλο σ’ αυτή τη διεκδίκηση η νέα ελληνική Κυβέρνηση θα αποδώσει στην Εθνική Επιτροπή, αλλά και στην εμβληματική μορφή της Εθνικής Αντίστασης, στο Μανώλη Γλέζο, που ακάματα τόσα χρόνια αγωνίζεται προκειμένου να εκπληρωθεί αυτό το εθνικό χρέος.
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε τη συνδρομή και της Βουλής των Ελλήνων αλλά και όλων των πτερύγων -όχι βεβαίως όλων- του συνταγματικού τόξου.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, ο άνεμος μιας νέας ενότητας του λαού μας πήρε μακριά τους σπόρους ενός νέου διχασμού, στον οποίο δυστυχώς κάποιοι σκέφθηκαν να επενδύσουν.
Σ’ αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την αταλάντευτη επιμονή και την αποφασιστικότητά του για το σχηματισμό και την πορεία της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας.
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Θέλω όμως να καλέσω και κάθε πολιτική δύναμη ξεχωριστά, κυρίως κάθε Βουλευτή και Βουλευτίνα ξεχωριστά, ακόμα και πέρα από την κυβερνητική πλειοψηφία, ακόμα και αυτούς που θα καταψηφίσουν τις Προγραμματικές μας Δηλώσεις, καλώ τον καθένα και την κάθε μια από εσάς ξεχωριστά να στηρίξετε την εθνική προσπάθεια, να στηρίξετε τη διαπραγμάτευση, να στηρίξετε την πατρίδα μας, την Ελλάδα σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή.
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Εμείς δεν ζητάμε συναίνεση στην καταστροφή, όπως μας ζητούσαν προηγουμένως άλλες κυβερνήσεις. Εμείς ζητάμε συναίνεση για τη λύτρωση, για τη σωτηρία, για την προκοπή, για την πρόοδο, συναίνεση για να ξανακάνουμε την πατρίδα μας ισότιμη, περήφανη, με φωνή, με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη.
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)
Ζούμε στιγμές κρίσιμες και ιστορικές. Στις συνταρακτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών την τελευταία λέξη και σφραγίδα έβαλε ο ελληνικός λαός. Δεν έκανε ανάθεση ευθύνης, έκανε κατάθεση ψυχής. Δεν εξουσιοδότησε κανέναν. Πήρε την τύχη στα χέρια του. Δεν καταψήφισε. Τίμησε τις προηγούμενες γενιές που αντιστάθηκαν και ανάστησαν αυτόν τον τόπο και αποταμίευσε ελπίδα για τις γενιές που έρχονται.

Δεν αψήφησε απλά τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα, όρθωσε το ανάστημά του, διεκδίκησε υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Σε αυτόν το λαό αξίζει μόνο σεβασμός. Του αξίζει να περπατά περήφανος. Του αξίζει να ζει με αξιοπρέπεια.
Η σημερινή Κυβέρνηση μπορεί απλά να είναι η φωνή αυτού του λαού. Στην τιμή, στην ιστορία και στον πολιτισμό που κουβαλά αυτός ο λαός στις αποσκευές του εμείς μόνο η θέλησή του και τίποτε παραπάνω μπορούμε να είμαστε.

Γι’ αυτό και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθούμε την ιστορία μας. Δεν πρόκειται να διαπραγματευθούμε την περηφάνεια και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού.
(Ζωηρά και παρατεταμένα χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων)
Αυτά είναι για εμάς ιερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες.
Είμαστε σάρκα από τη σάρκα του λαού. Ερχόμαστε μέσα από τις σελίδες της ιστορίας αυτού του λαού και γι’ αυτό θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους.
Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας. Σε αυτό το Σύνταγμα ορκιστήκαμε, αυτό το Σύνταγμα θα υπηρετήσουμε. Και θα το υπηρετήσουμε μέχρι τέλους, δικαιώνοντας τα οράματα, τις αξίες, τους αγώνες, τις θυσίες του ελληνικού λαού!
(Όρθιοι οι Βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων χειροκροτούν ζωηρά και παρατεταμένα)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ: Προχώρα! Προχώρα!

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, σας καλώ να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας.
Σας καλώ να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη για την πατρίδα μας, για το μέλλον των επόμενων γενεών, αυτή τη μάχη για να ξανακερδίσει ο λαός μας ελπίδα και αξιοπρέπεια, τη χαμένα του αξιοπρέπεια.
Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μαζί.
Σας ευχαριστώ.

(Όρθιοι οι Βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων χειροκροτούν ζωηρά και παρατεταμένα)

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Αποσυνδεδεμένος jimakos

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.675
  • Ορφέας Αιγάλεω-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1972
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #951 στις: Τετ 15 Ιούλ 2015 22:31 »
Τι βλαξ...τι μπουρδολογία...40 φορές την λέξη "τάχα", την προσφιλέστερη λέξη του μοναδικού "μη" αστικού κόμματος, στην ψωροκώσταινα.
Αυτός ο άνθρωπος, είναι στη θέση, που κάποτε ήταν ο Χαρίλαος...ντροπή τους!


Το τάχα στον τάχα σου, βλακάκο...
Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.558
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #952 στις: Τετ 15 Ιούλ 2015 22:36 »
Πιο άνοστος και από την Αλέκα...κρίμα...

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.790
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #953 στις: Τετ 15 Ιούλ 2015 22:49 »
Βρε καλά "τρώγονται" αυτοί στη Βουλή, έχοντας εξασφαλισμένο το μέλλον τους με εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ στη Τράπεζα και αμύθητες περιουσίες.

Με ευρώ, με δραχμή δεν έχουν ανάγκη, ούτε θα πεινάσουν και κερδισμένοι θα βγούνε από την φτωχοποίηση του κόσμου.

Θα έπρεπε όταν μπαίνουν στη πολιτική να υπογράφουν ότι η προσωπική τους περιουσία (χρήμα, κινητή και ακίνητη) ανήκει αποκλειστικά στο λαό. Και σε περίπτωση πτώχευσης με ευρώ ή δραχμή να  μην είχαν "μαξιλαράκι" ασφαλείας όπως τώρα.
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #954 στις: Τετ 15 Ιούλ 2015 23:59 »

Τα «για πρώτη φορά αριστερά»… χημικά!

Mε την πολύτιμη συνδρομή των, σε διατεταγμένη υπηρεσία, «κουκουλοφόρων», οι αστυνομικές δυνάμεις για «πρώτη φορά αριστερά» επιτέθηκαν εναντίον των διαδηλωτών, που διαδήλωναν κατά του νέου μνημονίου, στο Σύνταγμα.

Ήταν η πρώτη αστυνομική επίθεση εναντίον διαδηλωτών με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και με επικεφαλής του υπουργείου Δημόσιας Τάξης τον κ. Πανούση. Και, ασφαλώς, δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγεται η σημερινή μέρα για την πρώτη αυτή επίδειξη πυγμής.

Ένα μνημόνιο, σαν αυτό που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα συναντήσει μοιραία τη λαϊκή αντίσταση. Μια αντίσταση που αντιμετωπίζεται εν τη γενέσει της κατ΄ αυτό τον τρόπο.

Η κυβέρνηση, με τη σημερινή επίθεση κατά των διαδηλωτών, στέλνει και ένα μήνυμα στους «θεσμούς» που απαίτησαν από τον κ. Τσίπρα, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, «αξιοπιστία»…

Χθες το απόγευμα συγκέντρωση στην Ομόνοια και κατόπιν πορεία προς το Σύνταγμα πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ ενώ Σύνταγμα είχαν καλέσει σε συγκεντρώσεις η ΑΔΕΔΥ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

http://www.imerodromos.gr/astynomia/

μαλακία μου που αναρωτιόμουνα σε προηγούμενο post ,"πόσο πιο χαμηλά"....Το τέρμα του κατήφορου,είναι ο πάτος!
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 4.158
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #955 στις: Πεμ 16 Ιούλ 2015 00:19 »
Τώρα στη Βουλή, μιλάει ο Χρήστος ο φαρμακοποιός απ' το "Ρετιρέ"
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.790
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #956 στις: Πεμ 16 Ιούλ 2015 00:42 »
Τώρα στη Βουλή, μιλάει ο Χρήστος ο φαρμακοποιός απ' το "Ρετιρέ"

Του ρου ρου, του ρου ρου....
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #957 στις: Πεμ 16 Ιούλ 2015 00:56 »
Συνέχεια του προηγουμενου,είχε πει και πολλά.

(...)

pastakis... πόσα δίνεις να τα... διαβάσω?
Πολλά είναι βρε παλικάρι %-|

Οι Πασολέδες φημίζονται για την συμπύκνωση, την περιεκτικότητα... είναι πολλά για να κάνουν μπαμ.
Κάνε μια περιληψούλα να τα καταλάβουμε "ούλα"... Crestix.
Μας λέγατε γραφικούς που γράφαμε συχνά - πολλά (εδώ είναι όλα)... πάρε και καν1 ρεπό τόσα μερόνυχτα...

Το άλλο με τον Κουτσούμπα, το ξέρετε...

Καθαρές απαντήσεις και όχι κουτσαβακισμοί, κύριε Μεϊμαράκη
http://www.enikos.gr/politics/82768,Ka8ares-apanthseis-kai-oxi-koytsavakismoi-kyrie-Meimarakh.html

Υ.Γ.: Φάτε Μεϊμαράκη (συνώνυμο Σόιμπλε)... ο τύπος εξαργυρώνει 50 χρόνια πατρίδα... "τέμπο - νέρα" που λένε στο Ξηρόμερο ... γάτος γαμάει, γάτος σκούζει... απόψε.


... Βάρκιζα    http://www.gossip-tv.gr/g-sexy/story/50165/ebita-khountala-kormi-pege-barkiza
« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 16 Ιούλ 2015 01:36 από New Pas. Pas »
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.790
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #958 στις: Πεμ 16 Ιούλ 2015 12:28 »
Παράθεση
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη συμφωνία
[16.07.2015]

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη συμφωνία, με 229 "Ναι", 64 "Όχι" και 6 "παρών".

38 Βουλευτές του Σύριζα δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο.

«Όχι» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Αγλαϊα Κυρίτση, Γιάνη Βαρουφάκη, Νάντια Βαλαβάνη,  Κώστα Ήσυχο, Δημήτρη Κοδέλλα, Δημήτρη Στρατούλη, Κων/νο Ζαχαριά, Ελένη Σωτηρίου, Καραγιαννίδη Χρήστο, Σταθά Ιωάννη, Χατζηλάμπρου Βασίλειο, Κων/νος Λαπαβίτσας, Θωμά Κότσιο, Μιχάλη Κριτσωτάκη, Αμανατίδου Δέσποινα, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γαϊτάνη Ιωάννα, Αμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, Ηλία Ιωαννίδη, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, Ραχήλ Μακρή, Δημήτρη Ζερδελή,Θανάση Πετράκο, Δερμιτζάκη Χαράλαμπο, Λαφαζάνη Παναγιώτη, Λουτσάκος Στάθης, Ζήση Ζάννα, Κυριακάκη Βασίλειο και άλλους.

«Παρών» από την Ηρώ Διώτη, Λέβα Βασιλική


http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/24557
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.846
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #959 στις: Πεμ 16 Ιούλ 2015 12:52 »
Είσαι τώρα σε κατάσταση νοκ ντάουν από απανωτές σφαλιάρες, από απανωτά πισωγυρίσματα και

Βρίσκεσαι σπίτι και προσπαθείς να στηρίξεις
Το ταβάνι με τους καπνούς του τσιγάρου
Γυρνάς την τσέπη σου ανάποδα
Και προσπαθείς να πιεις καφέ ν’αποστρέψεις τα μάτια
Από ψεύτικους ουρανούς
Πολιτικές εξουσίες
Εξουσίες ξυράφια
Από ψεύτικους ουρανούς


και προσπαθείς να βάλεις σε σειρά όσα είδες να περνάν σα ταινία τρόμου, μπροστά στα μάτια σου...

Εγώ αυτός προσκυνητής των λόγων
Ο, με χιλιάδες περιέργειες, μύστης των χαλυβουργείων
Αγέλαστος εργάτης της καθέτου ανάπτυξης
Χαμένος σε μέλανες δρυμούς καπνοδόχων
Κοινωφελής μοναχικός, κρατικός υπάλληλος
Σύντροφος ή πολίτης
Ιδού εγώ εν απογνώσει

Εγώ απλός σαλπιγκτής υποχωρήσεων   
Ο μύστης αυτοσχέδιων νέων θεωριών
Χτισμένος μες στη μοναξιά
Που παίρνει την ζωή μου
Μετρώ τις απώλειες που με κατακλύζουν
Ανυποψίαστος τρομοκράτης, κι άπειρα φοβισμένος


Κουδουνίζει το κεφάλι σου από τηλέφωνα φίλων, που

δεν ξέρουν που πατάν και που πηγαίνουν

και ψάχνεις να βρεις τι μπορεί στο φινάλε να είπε ο φίλος Ευκλείδης για τη συμφωνία, μήπως και πάρεις τα πάνω σου, μήπως βρεις κάπου ν' ακουμπήσεις αδερφέ...
Ιδού ...κάτι βρίσκεις, αλλά υπερκείμενη των λόγων η φωτογραφία...



Όσο και να προσπαθείς, αδύνατον να προχωρήσεις να διαβάσεις

Τι να το κάνω το τραγούδι σου, θάναι πολύ ζαχαρωμένο

Ασφυξια τα χρώματα Αφροδίτη, όλα όμως

Τα χρώματα, πολύ μη σφίγγεις μεσ’ στη χούφτα σου
Δε βλέπεις που το κόκκινο
Θέλει να δραπετεύσει ;


Σχολάν οι λέξεις, ψάχνεις το αύριο ...πουθενά.

Η λέξη στο μαχαίρι
Τα μυστικά στους δρόμους


Άντε και καλή μας τύχη μάγκες.

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #960 στις: Πεμ 16 Ιούλ 2015 13:08 »
καλά τα λες ΛΟΚΕ,κ τα μυστικά αλλά κ η λύση ,στους δρόμους βρίσκεται.....

Nikos Xilouris - Xilia Miria Kimmata -
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.846
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #961 στις: Πεμ 16 Ιούλ 2015 13:18 »
Δε τα λέω εγώ ρα, τάχουν τραγουδήσει καιρό τώρα  8)

Αποσυνδεδεμένος Μολοσσός®©

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 62
  • Ταύρος εν Πασοπωλείο
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #962 στις: Πεμ 16 Ιούλ 2015 13:25 »
πώς τα φέρνει η πουτάνα η ζωή...
ΠΑΣ φανέλα και τσίπουρο Ζαμπέλα

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.790
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #963 στις: Πεμ 16 Ιούλ 2015 13:32 »
πώς τα φέρνει η πουτάνα η ζωή...

....άλλοι πάνε από δω, άλλοι πάνω από κει
και ο οφη Γ΄ΕΘΝΙΚΗ......
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος Μολοσσός®©

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 62
  • Ταύρος εν Πασοπωλείο
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #964 στις: Πεμ 16 Ιούλ 2015 13:35 »
δεν σε παρεξηγώ, η προδοσία είναι μεγάλη
ΠΑΣ φανέλα και τσίπουρο Ζαμπέλα

Συνδεδεμένος Mpakoulieros

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.597
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #965 στις: Πεμ 16 Ιούλ 2015 13:57 »
Ο Παφίλης γιατί ήταν τόσο χαρούμενος σήμερα?
Μου έκανε τρομερή εντύπωση η άγρια χαρά και το σαρδόνιο χαμόγελό του... :stop:
Να υποθέσω ότι χαίρεται που μας έχουν βάλει κάτω και μας χτυπάνε σαν χταπόδι?
Αλήθεια δεν τον καταλαβαίνω...

   Τι δεν το καταλαβαίνεις; Με αυτό ζούνε οι ΚΚΕδες. Πως να αποτύχει ο Σύριζα και να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει μέλλον πέρα από τη δική τους πρόταση, που γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι είναι ανεφάρμοστη.

   Είναι άθλιοι και ρουφιάνοι του λαϊκού κινήματος, εν γνώση τους (τουλάχιστον τα στελέχη).

  Λέει ο άλλος από πάνω για τα ΜΑΤ και τα χθεσινά χημικά. Για τους τραμπούκους του Κ.Κ.Ε. που φύλαγαν τη Βουλή το 2011 ούτε κουβέντα.

  Μην την ψάχνεις. Του ΚΚΕ του πήρε 70 χρόνια να αναγνωρίσει και να τιμήσει τον Άρη. Σε 70 χρόνια από τώρα θα λέει καλά έκανε τότε ο Τσίπρας.

  Είναι απλά ανεύθυνο κόμμα που θέλει να επιζεί στο 4-7% χωρίς να θέτει πολιτική και προοπτική εξουσίας. Με τις ανεδαφικές του προτάσεις μαζεύει το σκυλολόι των απογοητευμένων μικροαστών και μοιράζει τα ψίχουλα που του δίνουν το σύστημα και οι αστοί κατά το δοκούν...
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #966 στις: Πεμ 16 Ιούλ 2015 14:10 »
Ο Παφίλης γιατί ήταν τόσο χαρούμενος σήμερα?
(...)

Για τον ίδιο λόγο που εξάπτονταν ο Μιχαλολιάκος...

 
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #967 στις: Πεμ 16 Ιούλ 2015 14:24 »
α ρε εξαπατημένες παρθένες,όλες σας,το ΚΚΕ σας φταίει......ευτυχώς γιατί αλλιώς θα αναρωτιόμουνα !

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/329868,To-R-ths-tsipas.html
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.790
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #968 στις: Πεμ 16 Ιούλ 2015 14:26 »
δεν σε παρεξηγώ, η προδοσία είναι μεγάλη

Ε βέβαια δεν είναι λίγο πράγμα να είσαι ψηφοφόρος των νεοναζί και θαυμαστής του Χίτλερ.
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #969 στις: Πεμ 16 Ιούλ 2015 14:30 »
δεν σε παρεξηγώ, η προδοσία είναι μεγάλη

Ε βέβαια δεν είναι λίγο πράγμα να είσαι ψηφοφόρος των νεοναζί και θαυμαστής του Χίτλερ.

"....Ήταν μέρες Κατοχής. Στη Γαλλία. Στον τόπο της εκτέλεσης, λίγο πριν δοθεί το παράγγελμα στο εκτελεστικό απόσπασμα, ο ναζί εκτελεστής γυρίζει υπεροπτικά στον μελλοθάνατο Γάλλο αντιφασίστα και τον ρωτά: «Τι έχεις να πεις που δε θα δεις ποτέ τις ιδέες σου να πραγματώνονται;». Ο αντιφασίστας, με απόλυτο έλεγχο του εαυτού του, με απόλυτη συνείδηση της αξίας της θυσίας του, απαντά: «Και για σένα πεθαίνω, ηλίθιε»!
Είναι αληθινή η ιστορία; Δεν ξέρω. Αλλά τί σημασία έχει;…"


http://www.enikos.gr/…/181167,Kai-gia-sena-pe8ainw-hli8ie.h…
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.846
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #970 στις: Πεμ 16 Ιούλ 2015 14:40 »
Σέβομαι όσους υποστηρίζουν, ότι έτσι έπρεπε να γίνει.
Σέβομαι όσους υποστηρίζουν ότι δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς
Σέβομαι όσους υποστηρίζουν ότι ίσως να μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο, αλλά δεν πειράζει θα ζήσουμε κι έτσι.
Σέβομαι όσους υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι δύσκολα, αλλά θα τα καταφέρουμε
Σέβομαι όσους υποστηρίζουν ότι είναι πολύ δύσκολα για να εφαρμοστούν
Σέβομαι όσους υποστηρίζουν ότι αποκλείεται να εφαρμοστούν
Σέβομαι όσους υποστηρίζουν ότι το πισωγύρισμα του ΣυΡιζΑ τους πρόδωσε.
Μη τα πολυλογώ σέβομαι όσους καταθέτουν άποψη.

Για κείνους που απλά επιχαίρουν για την κωλοτούμπα, για κείνους που εκστασιάζονται γιατί πλέον μπορούν να τη λένε στους άλλους, για τους γνωστούς δεσταλεγάκηδες...
Ένα μόνο.
Είστε ΜΑΛΑΚΕΣ με κεφαλαία όλα τα γράμματα.

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #971 στις: Πεμ 16 Ιούλ 2015 14:48 »
Αν ποτέ μπορούσε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος εδώ  :( ... χωρίς χαρακτηρισμούς γενικευμένους.
Το γεγονός αυτής της συμπεριφοράς αν δεν είναι νεοναζί, είναι κρυφοναζί.

Τώρα καταλαβαίνω τις κρυφοχαρούλες του Παφίλη και άλλων πάφιλων... "Αράξτε στα έδρανα συντρόφια, τα δύσκολα πέρασαν... μένουμε Ευρώπη. Θα μπαλαλάμε στο ίδιο μοντέλο της 35ετίας..." 
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.846
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #972 στις: Πεμ 16 Ιούλ 2015 14:50 »
Ήρθαν τα ήμερα...να διώξουν τα άγρια!

Σκάστε ρε Πανούση και Μάρδα,  :stop: που θα κάνετε και υποδείξεις...χθεσινοί...

Καρφώθκες ...Νεολαίε

Παράθεση
Καταγγέλουμε το χθεσινό όργιο καταστολής ενάντια στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Χωρίς κανένα πρόσχημα, δυνάμεις των ΜΑΤ και Δίας κυνήγησαν το συγκεντρωμένο κόσμο έως το μετρό Συγγρού-Φιξ, ρίχνοντας χημικά εντός του σταθμού, χτυπώντας και προπηλακίζοντας κόσμο, προβαίνοντας σε ανθρωποκυνηγητό στα στενά.

Την ίδια ώρα, το κτίριο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων παρέμενε κλειστό με φοιτήτριες και φοιτητές εγκλωβισμένες/ους μέσα, ενώ αργότερα το βράδυ σημειώθηκαν τελείως αδικαιολόγητα αστυνομικά πογκρόμ στην περιοχή.

Πρόκειται για σκηνές τις οποίες θεωρούσαμε πως έχουμε αφήσει πίσω μας. Φαίνεται πως όχι. Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δε θα επιτρέψουμε την επιστροφή στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά.

Συνεχίζουμε να απαιτούμε άμεση απομάκρυνση του αναπληρωτή Υπουργού Προ.Πο. Γιάννη Πανούση από την κυβέρνηση.

Δεν είναι δυνατόν για άλλη μια φορά, οι νέες και οι νέοι, οι οποίοι πήραν πάνω την υπόθεση της ανατροπής των μνημονιακών κυβερνήσεων, οι οποίοι έδωσαν τη μάχη για το μεγαλειώδες ΟΧΙ, οι οποίοι μέσα σε αντίξοες συνθήκες τεράστιας ανεργίας και απαξίωσης εξακολουθούν να ελπίζουν και να διαθέτουν τους εαυτούς τους στον αγώνα για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία, να γίνονται ο σάκος του μποξ και το εύκολο θύμα για την κρατική καταστολή.

Απαιτούμε να μην επαναληφθεί ξανά το χθεσινό όργιο καταστολής.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.846
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #973 στις: Πεμ 16 Ιούλ 2015 14:55 »
56η Biennale Βενετία, γερμανικό περίπτερο σήμερα


Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015...
« Απάντηση #974 στις: Πεμ 16 Ιούλ 2015 15:27 »
 www.youtube.com/watch?v=yXkny1xaxSg


... εξασφάλιση ανεξαρτησίας.
... ενίσχυση δημοκρατικών θεσμών.
... συσσωμάτωση.
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς