Κράτα γερά Αλέξη... ας πάμε στη δραχμή! Τόσα χρόνια στο ευρώ...και το αποτέλεσμα ήταν να σαπίσει εντελώς το ήδη σαθρό ελληνικό οικοδόμημα.
Δραχμή και έμφαση πλέον στην παραγωγή και κατανάλωση ελληνικών προϊόντων... και όσο για πόρους, έχουμε να φάνε κι οι κότες, αρκεί να σκεφθούν και να πράξουν οι ιθύνοντες ελληνικά και μόνο ελληνικά. Αρκετά με την ΣαμαροΒενιζελική ψευδαίσθηση των συνεχών δανείων για να πληρωθούν κάποια προηγούμενα δάνεια κλπ, κλπ και της φαυλότητας ουκ έσται τέλος...
Θα γίνουμε Βουλγαρία και Ζάμπια θα πούνε κάποιοι... ας γελάσω!
Ρε μάπες, τώρα τι είμαστε δηλαδή; Σας αρέσει να είμαστε στο ευρώ και να τρώμε συνεχώς καρπαζιές και τρικλοποδιές εεεε; Ή μήπως είδαμε κάποια στήριξη τόσα χρόνια από τους εταίρους μας σε εθνικά θέματα;
Ρε δραχμάρα που μας χρειάζεται...
...
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν πεθαίνει ρε καπιταλόσκυλα...όσο και να το πολεμάτε. Αν πεθάνει η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, θα πεθάνει και η τελευταία ελπίδα σ΄αυτόν το πλανήτη.
Οι μισθοί θα πάνε σε αυτούς Βουλγαρίας (300 ευρώ; ), αλλά ίσως έτσι έρθουν δουλειές γιατί το εργατικό κόστος θα είναι φτηνό, η μεν δραχμή θα υποτιμάται κάθε χρόνο, δεν θα μπορείς να εισάγεις βασικά πράγματα και θα πρέπει να τα παράγεις εσύ (που δεν έχεις άρα θα πεινάσεις).
Όταν περάσουν 5-10 χρόνια επιβίωσης και γίνουν σωστές αναπτυξιακές κινήσεις τότε θα μπορέσεις να φτάσεις στο επίπεδο δεκαετίας '70. (Στο μεταξύ καλό θα είναι να μην εξαρτάσαι πολύ από το αυτοκίνητό σου γιατί δεν θα μπορείς να αντέξεις το κόστος βενζίνης).
Το ευρώ δεν σου φταίει. Φταίει η πολιτική που ακολουθήθηκε καθώς και η νοοτροπία της κοινωνίας γενικότερα (γ@μώ την κοινωνία μου που λένε).
Υ.Γ. Αριστερά που μπορεί να εφαρμοστεί ανθρώπινα έχει πεθάνει εδώ και πολύ καιρό.
Φίλε μου, πολλή (και όχι πολύ) καταστροφολογία
(Όταν περάσουν 5-10 χρόνια επιβίωσης και γίνουν σωστές αναπτυξιακές κινήσεις τότε θα μπορέσεις να φτάσεις στο επίπεδο δεκαετίας '70.)!
Σαφώς και δεν φταίει το ευρώ, ως νόμισμα... αλλά οι πολιτικές που το στήριξαν.
Τώρα εσύ αν βλέπεις, πουθενά στην Ευρώπη ανάπτυξη και ευημερία, με εκπλήσσεις. Όπου υπάρχει ευρώ, υπάρχει και κοινωνικός σπαραγμός, καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων,
ληστρικές φοροεισφορές, κατασχέσεις ακινήτων κλπ (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, ακόμα και Γερμανία). Αν ευημερία είναι το δίκαιο του τραπεζίτη και του μεγαλοεπιχειρηματία να μου λείπει...
Ότι μερικοί-αρκετοί, και κυρίως τραπεζίτες και επιχειρηματίες, βολεύονται με αυτή την κατάσταση των 350 ευρώ, μειωμένα ωράρια-οπότε και μικρότερες εισφορές- εκμετάλλευση
εργαζομένων, συσσώρευση πλούτου σε ελάχιστους δυνατούς κλπ, κλπ, δεν μου λέει απολύτως τίποτε. Αν ανήκεις σε αυτούς μαγκιά σου... δεν μιλάμε από την ίδια πλευρά. Βενζίνες, πετρέλαια και αέριο, αν κινηθούμε σωστά, στα επόμενα χρόνια, δεν θα έχουμε πρόβλημα.
Η εποχή που οι τραπεζίτες κυβερνούν αυτό τον κόσμο, κάποια στιγμή θα τελειώσει, λειώνοντας όμως την εργατική τάξη και τις αξίες που αυτή δημιούργησε και ανέπτυξε 100 χρόνια τώρα. Αριστερά που μπορεί να εφαρμοστεί ανθρώπινα, έχει πεθάνει εδώ και πολύ καιρό... σωστά! Το καπιταλιστικό οικοδόμημα όμως εφαρμόζεται ανθρώπινα; Δεν το νομίζω...
Ο μπάρμπα Χρήστος με τα σουβλάκια στη γειτονιά μου, θα επιβιώσει τελικά. Ας μην έχει τη δυνατότητα να πάει για μπάνιο με το αμάξι του στον Αστέρα και να ξαπλώσει κάτω από την ομπρέλα με το διπλό φρέντο καπουτσίνο,
, όπως τα θρασύτατα γκόλντεν μπόυς που λυμαίνονται την ελληνική αγορά, με το κινητό στο χέρι σε 24ωρη βάση, για να δουν τί έκανε η μετοχή της Μπουρδελοφάρμ. Και θα επιβιώσει γιατί, σιγά-σιγά ο έλληνας θα ξαναγυρίσει στις αξίες που τον χαρακτήριζαν, π.ε. (προ ευρώ)...