Ποιος θα τολμήσει να απεργήσει ή να ζητήσει συμπαράσταση από την κοινή γνώμη όταν σήμερα εκλιπαρεί την όποια συμφωνία με τους όποιους όρους επιβάλλουν οι θεσμοί και βρίζει τη σημερινή κυβέρνηση που δεν την υπογράφει;
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει κάνει πολύ μεγάλα λάθη στην πορεία των διαπραγματεύσεων όταν επιμένει να αγνοεί ότι το σύνολο των πολιτών δεν συναινούν σε ρήξη, ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου και των ευρωπαϊκών κρατών είναι απέναντί της και ότι οι έχοντες έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και τα δάνεια στην Ελλάδα.
Από αυτό που μόλις ανέβασες φίλε
http://www.efsyn.gr/arthro/den-tha-dikaioyntai-dia-na-apergoynΛοιπόν, στην πρώτη παράγραφο βλέπεις ξεκάθαρα το γιατί "ΟΧΙ" και στο τέλος της 2ης το γιατί "ΝΑΙ". Με
bolds τα σημαντικότερα (από εμένα). Για παράδειγμα, εγώ που δεν έχω πάρει μια δραχμή στη ζωή μου δάνειο, θα μου τη βαρέσει στο κεφάλι αν ο άλλος που πήρε ασύστολα κι έβγαλε παράδες στο εξωτερικό, έρθει και μου κάνει το μάγκα αύριο, ενώ αυτά που χρωστάει εδώ του χαριστούν.
Δε λέω σε κανέναν ούτε ΝΑΙ, ούτε ΟΧΙ. Ο καθένας ας το σκεφτεί μόνος τους κι ας αναλάβει τις ευθύνες του. Το ίδιο συστήνω σε όλους. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα και καλύτερα να μην πάρει κανείς κι άλλους στο λαιμό του.
Δυστυχώς, το ερώτημα στο οποίο θα κληθούμε να απαντήσουμε μεθαύριο, δεν έπρεπε να μας γίνει καν. Ή καλύτερα, έπρεπε να μας γίνει πολύ πιο πριν, από προηγούμενες κυβερνήσεις. Και διατυπωμένο σωστά.
Ο σάμι πέταξε την καυτή πατάτα των εκλογών κι ο άλλος ο ΠΑΣλας την πήρε. Κάτι ανάλογο φαίνεται να κάνουν και τώρα. Ο ένας ζητά "ΟΧΙ" και κλείνει τις τράπεζες κι ο άλλος γυρίζει από κανάλι σε κανάλι όλα τα λαμόγια τύπου άδωνι, με κονκάρδες του "ΝΑΙ". Σαν να ζητά "ΝΑΙ" ο τσίπρας, να κάνει εκλογές (εκτίμησή μου είναι οτι δε θα υπογράψει μνημόνιο, πέραν του διετούς που ζητά τις τελευταίες ώρες) και να ησυχάσει κι ο άλλος "ΟΧΙ" γιατί ακόμα παραείναι δύσκολα και δε θα γυρίσει σαν ήρωας, όπως οραματίζεται.
Φαντάζομαι πάντως, για να μην τρέφουμε αυταπάτες, το ερώτημα θα έπρεπε να διατυπωθεί κάπως έτσι, αντρίκια, ειλικρινά και ξεκάθαρα:
"Τόση ώρα κερνάω ποτάρες και σφηνάκια, ήρθε η στιγμή να σε γαμήσω. Σάλιο να βάλω;"