Υ.Γ.1 Γιατί επιμένουμε τόσο για το φπα στα νησιά;
Γιατί πάει που πάει ο τουρισμός καταδιαόλου με τα τεκταινόμενα φαντάσου με 23%
Να στ' αλλάξω λίγο
Υ.Γ.1 Γιατί επιμένουΝΕ τόσο για το φπα στα νησιά;
Γιατί απέναντι στα 2 τσιγάρα απόσταση, οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες είναι γερμανικών συμφερόντων με καραμειωμένο φουπουά.
Ευχαριστώ!
Άκου τώρα. Αν ήμουν εγώ μέλος της κυβέρνησης και τα φιλαράκια μου είχαν ξενοδοχεία (κι επιχειρήσεις γενικά) στα νησιά, μάλλον και σε μένα δε θ' άρεσε να αυξηθεί ο φπα
Ο τουρισμός πάει κατά διαόλου, ναι. Γιατί αυτό; Ο φπα που θα αυξηθεί (έστω, ζητάνε να...) φταίει; Η Πράγα υποδέχεται 18 εκ. τουρίστες ετησίως κι η Ρώμη περισσότερους. Όσους ολόκληρη η Ελλάδα δηλαδή. Γιατί λοιπόν φταίει ο φπα στα νησιά (που δεν αυξήθηκε ακόμα, μην το ξεχνάς) κι όχι οι φόροι αεροδρομίου του ελβελ, τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, η ακριβή διασκέδαση.
Ο υψηλός φπα (όχι ακόμα, έ) φταίει που χρεώνουν 6 ευρώ τη φραπεδιά στη Μύκονο ή η απατεωνιά του Μυκονιάτη;
Δεν μπορείς να συναγωνιστείς τις υπέροχες πόλεις της Δαλματίας αλλά σε γενικές γραμμές, έχεις το καλύτερο τουριστικό προϊόν σε μια μεγάλη γειτονιά και θα έπρεπε να έχεις 60 εκ. τουρίστες το χρόνο. Κι ο φπα δεν έχει να κάνει. Όλα τα φράγκα θα 'παιρνες αλλά δε σ' αφήνει η χαζομάρα κι η χωριατοπονηριά.
Πέρυσι, είχες άνοδο της κίνησης σε ποσοστό 40% κι όμως, η απόδοση φπα ήταν μικρότερη από πρόπερσι! Λογικό, στην Ελλάδα είσαι. Πού ν' ανέβει κιόλας στ' αλήθεια, έ;
Εγώ ξέρω οτι τα χωριά μας είναι στην παραμεθόριο και πληρώνουμε 23% φπα. Πάντα πληρώναμε όσο κι όλοι οι άλλοι. Η τροφοδοτική αλυσίδα δε μας κοστίζει λιγότερο αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκαν. Λοιπόν;
Ναι, με τη μαλακία που δέρνει τους δανειστές. Σύμφωνοι. Εξυπακούεται οτι γνωρίζουν καλύτερα από εμάς οτι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Γνώριζαν πριν από εμάς οτι "μαγειρέψαμε" τα νούμερα. Νομίζαμε οτι τους δουλεύαμε αλλά μας δούλευαν αυτοί. Και ήρθε η ώρα να πληρώσουμε...
Άλλο πράγμα το φπα στα νησιά και έλεγχοι για βέβαια έσοδα κι άλλο η άρνησή τους να φορολογηθούν τα κέρδη άνω των 500.000. Υπάρχουν μέτρα δίκαια και νορμαλ, υπάρχουν κι άλλα ακτανόητα κι ανέντιμα.
Είδα εξαιρετικά κείμενα εδώ και άνοιξα πολλά λινκ απ' όσα ανέβηκαν και σιγά σιγά θα διαβάσω. Το διεθνές κεφάλαιο είναι αμείλικτο, όπως ήταν πάντα. Και οι ολιγαρχίες πανίσχυρες. Είναι καιρός να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας, να δούμε την αλήθεια κατάματα, να διορθώσουμε τα λάθη και να διαγράψουμε τις παθογένειές μας, αν θέλουμε μια μέρα να ζήσουμε καλύτερα.
Πρέπει πρώτα να πούμε την αλήθεια στον εαυτό μας. Ο καθένας στο δικό του.
Αυτά και καληνύχτα, με μια ωραία πανσέληνο να καθρεφτίζεται στην ομορφότερη λίμνη του κόσμου... την Παμβώτιδα!!!