Φίλε mythos,
Δεν είμαι υπέρ της δραχμής ΑΛΛΑ είναι προτιμότερη από μια συμφωνία ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ.
Τι να το κάνω το ευρώ, να μου παίρνουν μέτρα και να βγαίνω να χρωστάω περισσότερα, θα μου ξαναπάρουν μέτρα θα αυξάνεται το χρέος, αρά αν δεν κουρευτεί το χρέος τέλειωσε η Ελλάδα.
Για τη δραχμή που λες, μίλησα με άνθρωπο που έζησε τις δύσκολες εποχές στη Ρωσία. μου εξήγησε την κατάσταση που ήταν τότε (κουπόνια κ.λπ.) αλλά μου εξήγησε λόγω του μικρού πληθυσμού που έχει η Ελλάδα θα περάσουν δύο - τρία χρόνια πολύ δύσκολα αλλά μετά μπορεί να έρθει η ανάκαμψη.
Η σύγκριση με Βουλγαρία κ.λπ. είναι τουλάχιστον άστοχη. Δεν έχει η Ελλάδα για τις δύσκολες εποχές κτηνοτροφία, γεωργία, αλιεία, δεν έχει αποθέματα πετρελαίου για πρώτους μήνες, δεν έχει βοξίτη να παράξει ρεύμα. Το πρόβλημα θα είναι με τις καταβολές μισθών και την υποτίμηση της δραχμής.
Υπάρχει και η πίστη πολλών οικονομολόγων όπως του Πολ Κρούγκμαν, ίσως ο κορυφαίος οικονομολόγος του κόσμου, νομπελίστας Οικονομίας που επιχειρηματολογεί υπέρ της δραχμής. Σωστά ή λάθος, ας αφήσουμε φίλε τους ειδικούς να μιλήσουν.
Μην ξεχνάς ότι η ψήφος ήταν καθαρά ΤΑΞΙΚΗ. Εξ ου και στην Εκάλη το 87% ήταν υπέρ του ΝΑΙ. Τι κοινό μπορεί να έχει ο μέσος Έλληνας με την Εκάλη;
* Ο Τσίπρας ζήτησε να δοθούν τα στοιχεία όσων έβγαλαν παράνομα τα λεφτά τους στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια. Οι Ευρωπαίοι αρνήθηκαν. Ξέρεις γιατί ποσό υπολογίζεται. 400 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ. Κα μου αναφέρεις το 1 δις; Για τσίχλες και καραμέλες; ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ MYTHE!!!!
Υ.Γ.
http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/2015/03/blog-post_47.html