Πω πω ρε φίλε, αυτοί οι δικηγόροι!!!
Πιο αναλυτικά δεν γίνεται.
Το ζουμί (μια 18άδα):
1. Ο ΠΑΣ θεωρεί βάσιμα ό,τι ο Νέος κακώς αδειοδοτήθηκε.
2. Η καταγγελία έγινε στην UEFA και όχι στην ΕΠΟ, γιατί η πρώτη διοργανώνει το Europa League.
3. Όποια ομάδα έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να προβεί σε τέτοιου είδους καταγγελία.
4. Ο ΠΑΣ ζήτησε να επανεξεταστούν από την UEFA οι φάκελλοι του Νέου και του ΠΑΣ.
5. Ο ΠΑΣ ζητάει ανάκληση της άδειας του Νέου.
6. Αν γίνει αποδεκτή η καταγγελία ο ΠΑΣ παίρνει την θέση του Νέου στο E.L.
7. Ο ΠΑΣ περίμενε να ολοκληρωθεί ο ημιτελικός του κυπέλλου, ώστε το έννομο συμφέρον του να καταστεί προφανές και να μην υπάρξει απόρριψη, ή καθυστέρηση στην αποδοχή της καταγγελίας από μεριάς UEFA.
8. Η καταγγελία, έχει εξεταστεί σε πρώτο επίπεδο, αναμένουμε την τελική κρίση, ο χρόνος εξαρτάται από τους μηχανισμούς της UEFA.
9. Ο χρόνος προσδιορίζεται στα τέλη Μαΐου.
10. Ο ΠΑΣ προσπαθεί να τον επισπεύσει.
11. Tην επέμβαση της UEFA, εμμέσως αποδέχτηκε και η SuperLeague, περιλαμβάνοντας στην επικύρωση της βαθμολογίας επιφυλάξεις για την άδεια ομάδων.
12. Δεν ζητάει ο ΠΑΣ, αλλαγή της βαθμολογίας, 6ος είναι, ζητάει να αφαιρεθεί το Ευρωπαϊκό εισιτήριο κάποιου που δεν το δικαιούται.
13. Είναι αποπρασανατολιστικό, να ασχοληθεί ο ΠΑΣ με διαφυγόντα κέρδη από τα play offs τώρα, πριν αποδειχθεί, ότι κακώς εδόθη η άδεια στο Νέο. Βασικό μας μέλημα είναι η ακύρωση της αδείας.
14. Αν και δεν είναι κρίσιμο, ο ΠΑΣ έχει αναφέρει στηνUEFA, την δική του παρόμοια περίπτωση του 2013, σαν κερασάκι στην τούρτα της καταγγελίας του.
15. Η "διακριτική ευχέρεια" και το "έννομο συμφέρον", μπορεί να είναι αόριστες νομικές έννοιες, αλλά αν η καταγγελία έχει βάσιμα στοιχεία πάυουν να θεωρούνται τέτοιες.
16. Οι αρνητικές εισηγήσεις του Δημητρίου και η κατά πλειοψηφεία αδειοδότηση του Νέου στη δευτεροβάθμια, γεννάν βάσιμες αμφιβολίες για το νόμιμο της αδείας του.
17. Ο Δημητρίου, μπορεί να μην είναι ο πιο αγαπητός άνθρωπος στα Γιάννενα, αλλά δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να του προσάψει κάτι σε επίπεδο μεροληψίας.
18. Την ερχόμενη βδομάδα, αναμένονται συγκεκριμένα νέα.
Τίποτε καινούργιο δεν μας είπε, αλλά τα είπε επίσημα, να φύγουν και οι όποιες απορίες έχουν μείνει.
Ένα ψιλονέο, είναι ότι δεν επικεντρώσαμε στη συμμετοχή του Νέου στα μπαράζ, γιατί είμαστε και μεγαλόψυχοι - ας παίξει αυτός, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σίγουρα δεν θα βάλουμε αργότερα θέμα διαφυγόντων κερδών.
Όπως έχω ξαναγράψει, στα ίσια γίνεται ότι γίνεται από πλευράς ΠΑΣ, που έχει ανοίξει όλα τα χαρτιά του.
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει ο φίλαθλος δηλαδή, γιατί κάποιες λεπτομέρειες που θα αποδεικνύουν το "βάσιμο" και την ουσία της καταγγελίας, καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν γίνεται να δημοσιοπούνται.
Περί Λυσσάνδρου...
Στο μακρινό 2009 κάποιος ποδοσφαιριστής κρέμαγε τα παπούτσια του κι αποφάσιζε να ασχοληθεί μόνον με το δικηγοριλίκι, αύριο κλείνει 7 χρόνια από την απόφασή του αυτή:
sentragoal.gr
Tον κέρδισε η δικηγορία
Είναι μόλις 29 ετών αλλά αποφάσισε να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Θυσιάζει τη μία αγάπη του για μία άλλη, τη δικηγορία. Ο Μηνάς Λυσάνδρου της Νέας Ιωνίας έκλεισε κόντρα στην Καλλονή την ποδοσφαιρική του καριέρα, αφού έχει σκοπό να αφοσιωθεί σε αυτό που σπούδασε και ασκεί σε πιο χαλαρούς ρυθμούς τα τελευταία τρία χρόνια. Αλλωστε, για τον ίδιο αυτό είναι το επάγγελμα που τον εκφράζει, αυτό είχε το μυαλό του όταν άρχιζε τις σπουδές στη νομική σχολή. Οταν μετακόμισε από την Κύπρο στην Αθήνα, αφήνοντας την Ανόρθωση στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά (έπαιξε και στην πρώτη ομάδα με τεχνικό τον Ντούσαν Μιτόσεβιτς) για τους Αγίους Αναργύρους αρχικά, το Χαϊδάρι στη συνέχεια.
«Την Κυριακή σταματάω»
Η σκέψη να αφήσει τα γήπεδα για τα δικηγορικά έδρανα άρχισε να τυραννά το μυαλό του τα Χριστούγεννα. Αφού το συζήτησε με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Κουδούνα, αποφάσισε να συνεχίσει μέχρι τη λήξη της περίοδου. Την περασμένη εβδομάδα το ανήγγειλε σε συμπαίκτες και τεχνικό τιμ. «Κόουτς, την Κυριακή σταματάω» είπε στον Ντανιέλ Μπατίστα. Και έτσι έγινε. Πριν από την έναρξη του αγώνα με την Καλλονή οι συμπαίκτες του τον τίμησαν με πλακέτα (του την παρέδωσαν ο τερματοφύλακας Μάρκος Βαγγελάκος και ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας Βαγγέλης Αλεξόπουλος), ενώ χθες βρέθηκε τελευταία φορά στα αποδυτήρια για να μαζέψει τα πράγματά του.
«Δύσκολο, αλλά έπρεπε»
«Μη νομίζετε ότι είναι εύκολη απόφαση» τόνισε ο ίδιος στο «Goal» συνεχίζοντας: «Το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής. Είναι δύσκολο να πεις αντίο, αλλά έπρεπε. Για μένα πάνω απ' όλα είναι η δουλειά μου. Ως δικηγόρος έχω τεράστιες ευθύνες, αφού δεν είναι μικρό πράγμα να διαχειρίζεσαι ανθρώπινες ζωές. Μου απαλύνει τον πόνο η σκέψη πως θα περνάω περισσότερο χρόνο με τη γυναίκα μου και τα δυο μου παιδιά, πράγμα που δεν συγκρίνεται με καμία ώρα προπόνησης». Για την καλύτερή του στιγμή όσο αγωνιζόταν ο Λυσάνδρου είπε: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα που έμαθα πως πέρασα το τελευταίο μάθημα και πήρα το πτυχίο μου. Ημουν στο Χαϊδάρι και το ίδιο απόγευμα παίζαμε με την ΑΕΚ για το Κύπελλο. Νικήσαμε και περάσαμε στην επόμενη φάση. Ηταν μια ευτυχισμένη ημέρα». Οσον αφορά το μέλλον: «Θέλω να συνεχίσω στο ποδόσφαιρο από άλλο πόστο. Μπορεί και στη Νέα Ιωνία. Το ελπίζω δηλαδή...».