Αποστολέας Θέμα: Ταξιδευόντας από Ιωάννινα για Αθήνα (ή Πειραιά) μέσω...  (Αναγνώστηκε 3336 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ΠΑνουργοΣ

• Sr. Member
    • Προφίλ
 Ταξιδευόντας από Ιωάννινα για Αθήνα (ή Πειραιά) μέσω... ποιάς διαδρομής? Ποιά προτιμάτε? Από Ρίο-Αντίρριο μέσω γέφυρας ή με φέρυ (για φθηνότερα,πιο χρονοβόρα όμως). Από Λαμία,για μεγαλύτερη ασφάλεια στο ταξίδι και αποφυγή του ακριβού αντιτίμου της γέφυρας?
 Τα χιλιόμετρα για Αθήνα (π.χ. Πλατεία Ομονοίας)  είναι 420 μέσω Ρίου-Αντιρρίου και για Πειραιά 425.
 Μέσω Λαμίας  για Αθήνα (π.χ. Πλατεία Ομονοίας)  είναι 456 και για Πειραιά 463.
 Εναλλακτικά μέσω Λαμίας-Μπράλου-Θήβας για Αθήνα (π.χ. Πλατεία Ομονοίας)  είναι 444 και για Πειραιά 449.

>Είμαι για σένα ο πιστός παγουράς,μες στη καρδιά μου είναι μόνο ο ΠΑΣ,κι όταν γεράσω πάλι θα με εδώ,πλάι σου δίπλα απ'τό πρώτο λεπτό.
>Πότε μου γάβρος δεν θα γίνω εγώ,ούτε χανούμι,ούτε βαζελός.Ούτε γριά,ούτε παοκτσής,ούτε σκουλήκι,ούτε οφητσής.
Μόνο ΠΑΣ θα είμαι εγώ,ποκίτη βάλτο στο μυαλό!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Η τη 2η ή τη 3η. Περνάτε από Λαμία με αφήνετε και συνεχίζετε!  :P :P :P :P
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος davelis

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Αν πας Αθήνα καλυτερα ειναι απο Τρικαλα - Λαμία, γιατι μετα την Λαμία εχεις 200 χιλιομετρα ξεκουραστα.
Ειναι 25 χιλ μακρυτερα , αλλά λίγο ποιο φθηνά απο διόδια

Αν επιστρεφεις, εγω προτιμώ το Πατρα- Γιάννενα, γιατί ξερω τον δρόμο απο Μενίδι και μετά και ειμαι ανετος.

Αποσυνδεδεμένος Tsimendos

• Hero Member
    • Προφίλ
Σημαντική πληροφορία για βοήθεια είναι και το ποιά μέρα και τι ώρα θες να ταξιδέψεις. Αν ας πούμε το καλοκαίρι ταξιδέψεις Κυριακή από Πάτρα και ξεκινήσεις μετά το μεσημέρι, οι 6 ώρες για το ταξίδι είναι μάλλον πολύ αισιόδοξο σενάριο. Σε καθημερινή είναι στις 5 ώρες περίπου(με φέρι 5:30). Από τη Λαμία όλα εξαρτώνται από την κίνηση που θα συναντήσεις στα δύσκολα κομμάτια με τις στροφές.Κάτω από 5:30 για τον τελικό προορισμό πάντως δύσκολα να το κάνεις με νορμάλ ταχύτητες.
Από έξοδα είναι σχεδόν το ίδιο γιατί από τη Λαμία το κόστος της βενζίνης είναι αρκετά μεγαλύτερο οπότε ισορροπεί τα διόδια του δρόμου της Πάτρας.

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
μέσω Πάτρας 7 ώρες υπολογίζοντας  το χρόνο που χάνεις (εσκεμμένα) για να δηλώσεις ότι δεν πληρώνεις τα διόδια...

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
Προσοχή Λήσταρχε: Στατιστικά τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται σε δρόμους που γνωρίζουμε καλά. Και τα περισσότερα απ' αυτά στο τέλος μιας κουραστικής διαδρομής.
Πάντως με την κατάσταση στη λαιμητόμο Κόρινθος Ρίοαντίργιο, χίλιες φορές Λαμία
Συν ότι εχει τη πρωτοτυπία των δύο λωρίδων στς ανηφόρες και μιας στον κατήροφο.
Συν ότι μας αρέουν τα στροφιλίκια
Συν ότι με στροφιλίκια δύσκολα αφαιρείσαι.

Αποσυνδεδεμένος ayuto1966

• Hero Member
  • Τα χιλιομετρα ειναι λιγα
    • Προφίλ
Οταν μπουν με το κακο τα διοδια και στην ιονια,συμφερει αεροπλανακι

Πιο φθηνα θα ερχεται
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ NAZIS

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

• Hero Member
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
Και τώρα αεροπλανάκι συμφέρει αν το κλείσεις από νωρίς. Αν περιμένεις τελευταία στιγμή και τότε με τα διόδια, το αυτοκίνητο θα συμφέρει. Όσο γι' αυτά, μετά χαράς τα πληρώνεις αν έχεις δρόμο, π.χ. Εγνατία. Στο Πάτρα-Αθήνα γιατί να πληρώνεις;
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος dreven

• Hero Member
  • TENK TEG! TENK TEG UTI DET!! TENK!!!
    • Προφίλ
Υπάρχει κι άλλη διαδρομή. Η αγαπημένη του καλού μας προεδρούλη. Ναύπακτος-Γαλαξείδι-Ιτέα-Αράχωβα-Λιβαδειά-Θήβα-Μάνδρα-Αθήνα.
Εμ καίει λιγότερο αφού από κει δεν τρέχει, εμ αποφεύγει τα διόδια και τς τυχόν καιροφυλαχτούντες στς Λαμίες και στς Κόρινθοι οχτροί.

8)
50 χρόνια ΠΑΣ - 50 μύρια ΑΜΠης

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
Υπάρχει κι άλλη διαδρομή. Η αγαπημένη του καλού μας προεδρούλη. Ναύπακτος-Γαλαξείδι-Ιτέα-Αράχωβα-Λιβαδειά-Θήβα-Μάνδρα-Αθήνα.
Εμ καίει λιγότερο αφού από κει δεν τρέχει, εμ αποφεύγει τα διόδια και τς τυχόν καιροφυλαχτούντες στς Λαμίες και στς Κόρινθοι οχτροί.

8)

... Μαντείο Δελφών  8)
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ

8)

Και καλά κάνει... το Πάτρα-Κόρινθος δεν παίζεται πλέον.  >:(

• Sr. Member
    • Προφίλ
 Στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ιωαννίνων υπάρχει σύστημα online έκδοσης εισιτηρίων https://web.ktelioannina.gr/ το κανονικό εισιτήριο για Αθήνα κοστίζει 42,50 ευρώ κ μετ’ επιστροφής 76 ευρώ. Για φοιτητές,πολυτέκνους,αναπηρικό 21,80 ευρώ και για μαθητικό ΙΕΚ 32,10 ευρώ.Υπάρχει εφαρμογή στο google play που μπορείς να παρακολουθήσεις την πορεία του λεωφορείου σε πραγματικό χρόνο! https://play.google.com/store/apps/details?id=uperktelioannina.mobile.transport   

Αεροπορικώς από 1/11/2018 με την sky express https://www.skyexpress.gr/
(υπήρχαν εισιτήρια από 23,30 ευρώ από Ιωάννινα-Αθήνα και με 44,94 ευρώ από Αθήνα-Ιωάννινα αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν οι δελεαστικές τιμές)
Από αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα) για αεροδρόμιο Ιωαννίνων τιμή εισιτηρίου από 55,94 ευρώ  ή 60,94 ευρώ ή 64,94 ευρώ...
Αναχώρηση 11:00 άφιξη 12:05
Από αεροδρόμιο Ιωαννίνων για αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα) τιμή εισιτηρίου από 34,30 ευρώ ή 43,30 ευρώ ή 48,30 ευρώ...
Αναχώρηση 12:35 άφιξη 13:40

Με aegean  καθημερινά με 2 δρομολόγια https://el.aegeanair.com/?_ga=2.260158413.1771839293.1545524224-1403486292.1545524224
αναχώρηση     Αθήνα 10:15  - 19:05   άφιξη Ιωάννινα 11:20 - 20:10 (έως 30/3/2019) τιμή εισιτηρίου από 48,94 ευρώ ή 56,94 ή 65,94...           Αθήνα  09:00 - 20:45   άφιξη Ιωάννινα 10:05 - 21:45 (από 31/3/2019)
αναχώρηση Ιωάννινα 11:45  - 20:45   άφιξη Αθήνα     12:50 - 21:50 (έως 30/3/2019) τιμή εισιτηρίου από 19,30 ευρώ ή 27,30 ή 35,30 ή 44,30...                Ιωάννινα 10:30 - 22:15   άφιξη Αθήνα     11:30 - 23:15 (από 31/3/2019) 
« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 23 Δεκ 2018 02:33 από ΠΑνουργοΣ »
>Είμαι για σένα ο πιστός παγουράς,μες στη καρδιά μου είναι μόνο ο ΠΑΣ,κι όταν γεράσω πάλι θα με εδώ,πλάι σου δίπλα απ'τό πρώτο λεπτό.
>Πότε μου γάβρος δεν θα γίνω εγώ,ούτε χανούμι,ούτε βαζελός.Ούτε γριά,ούτε παοκτσής,ούτε σκουλήκι,ούτε οφητσής.

• Sr. Member
    • Προφίλ
 Μέσω τουριστικού γραφείου στην Αθήνα κάθε Τρίτη και Πέμπτη τιμή κατ'άτομο 50 ευρώ (με επιστροφή  ;))
Αναχώρηση στις 05:00 από την Περιφέρεια Ηπείρου (πρώην Νομαρχία). Επιστροφή στις 17:00 από το προκαθορισμένο σημείο συνάντησης.
http://www.kassarostravel.gr/%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%82/253-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%84%CE%B7

Για όσους προτιμούν Θεσσαλονίκη κάθε Σάββατο τιμή κατ'άτομο 25 ευρώ (με επιστροφή  B-)
Αναχώρηση στις 07:30 από την Περιφέρεια Ηπείρου (πρώην Νομαρχία). Επιστροφή στις 18:00 από την πλατεία Αριστοτέλους.

http://www.kassarostravel.gr/%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%82/139-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-15-%E2%82%AC

Αν βρείτε κάποια άλλη προσφορά από ταξιδιωτικό πρακτορείο ευπρόσδεκτη εδώ...