Θέλω να πω ενα μπράβο στον απλό κόσμο που βοηθάει από το υστέρημα του τους πρόσφυγες και τουλάχιστον
σε κάποια θέματα παρουσιάζει κάποιες αντιστάσεις. Έχουν γίνει ωραία πράγματα είτε με την μορφή διαμαρτυρίας
ειτε άμεση βοήθεια όπως πχ η φάση στα Τρικαλα.Η ουσία του πράγματος ξεκινάει και τελειώνει εκεί,ολα τα άλλα
τα γύρω γύρω βρωμάνε από παντού.
Δεν είναι εύκολο να πεις η να γράψεις πράγματα,το θέμα είναι μεγάλο και σοβαρό και συνήθως στα μεγάλα
και σοβαρά θέματα οι σοβαρές απόψεις καλύπτονται απο την βουή των ηλιθίων,των ανίκητων .Απλώς είναι
κρίμα που ο κόσμος βαδίζει προς τα κει ρε πούστη μου.Τοσο σκοτάδι,τόση εκμετάλλευση,ολα στον βωμό του
χρήματος.
Η δύση δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για το Ισλαμ,η φάση δεν έχει να κάνει με το Ισλάμ ούτε με το κοράνι
σε σχέση με τον Χριστιανισμό,η φάση εχει να κάνει με την φτωχει και μόνο με την γαμημένη την φτώχεια.
Η φτώχεια συντηρητικοποιει τις κοινωνίες και εντ οφ στορυ που λέμε και στο χωριό.
Απο την άλλη και οι Ισλαμοφασιστες δεν μπορούν να ομιλούν για χαλιφάτο,ειναι ντροπή να μιλούν για χαλιφάτο
γιατι το χαλιφάτο της Ανδαλουσίας ήταν σπουδαίο και υπηρέτησε τις επιστήμες τον πολιτισμό και τον άνθρωπο.
Εχω διαβάσει μια ωραια κ χαρακτηριστική ιστορία,τον μεσαίωνα στην μουσουλμανική Σεβιλλη σε περίπτωση σπασίματος
κάποιου άκρου κτλ ειχε ανακαλυφτεί ο γύψος και χρησιμοποιούσαν την πατέντα για να επανέρχονται τα οστά.Την ιδια περίοδο στην δύση σε ανάλογες περιπτώσεις υπήρχε μια συγκεκριμένη εκκλησιά,συγκεκριμένου αγίου που έπρεπε να σκάσεις εκει να προσευχηθείς γιατί αυτός ο αγιος εγιανε τα σπασίματα.
Σκόρπιες σκέψεις σας γράφω τώρα αλλά είπαμε,το θέμα είναι μεγάλο με προεκτάσεις άπειρες,δεν χωράνε ολα
εδω.Να βοηθάμε όπου μπορούμε όλοι μάγκες,τουλάχιστον όσοι μας κόβει λίγο να βοηθαμε.δεν θα μαστε σε αυτόν
τον κόσμο για πάντα και για τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου με παιδεία,η βοήθεια σε εκείνον που την χρειάζεται πρέπει να είναι καθήκον και τιμή.Καθήκον και τιμή.