Η Αριστερά... ω! αγαπημένη έννοια και ιδεολογία των παιδικάτων μου, που δεν με εγκατέλειψες και τώρα που "ψιλο"μεγάλωσα...
Αφελούλα και ευκολόπιστη Αριστερά, που δεκάδες φορές, έσκαψες μοναχούλα τον τάφο σου, ενώ είχες το πάνω χέρι, άλλες φορές κατασπάραξες τα παιδιά σου με την ίδια ευκολία που θα το έκαναν οι "απέναντι", άλλες φορές αρνήθηκες την ίδια σου την ιδεολογία γιατί σου απείλησαν ότι αγαπούσες, άλλες φορές (πολλές φορές) σύρθηκες στην εκτέλεση και "έφυγες" με το κεφάλι ψηλά και τα μάτια ανοιχτά, αλλά πάντα είχες σαν ιδεολογική κορυφή τον παράγοντα άνθρωπο...
Μα θα μου πεις όπου εφαρμόστηκε απέτυχε...
Μα θα μου πεις ο Στάλιν εξόντωσε εκατομμύρια αντιφρονούντες...
Ναι, αλλά, έστω και έτσι όπως εφαρμόστηκε, παντού υπήρχε δωρεάν περίθαλψη, σπίτι για όλους, δεν υπήρχε φτώχεια αλλά ανέχεια (έτερον-εκάτερον), όλοι είχαν τις δουλειές τους, τις δωρεάν διακοπές τους. Και βέβαια υπήρξαν χώρες που εφαρμόστηκε πιο ήπια, και υπήρξαν πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. Παραδείγματα η πρώην Γιουγκοσλαβία, η Ουγγαρία, η Πολωνία. Δικτατορίες μεν αλλά και με πολύ έντονο το ανθρώπινο πρόσωπο. Τουλάχιστον, ακόμα και η τότε Γιουγκοσλαβία με ελγχόμενη οικονομία, παρασσάγας απείχε από πολλά φιλελεύθερα κράτη
Δεν γλυκαίνω το χάπι, αλλά ρε Γιώργο, Ναζισμός=Κομμουνισμός; Η κομμουνιστική Ρωσία σταμάτησε και εκμηδένισε το ναζισμό...
Που και ποιοι το συμπεράνατε αυτό; Οι κομμουνιστές ή αριστεροί έδωσαν την ζωή τους για την χώρα τους και αγωνίστηκαν για μία έστω "άλλη" Ελλάδα.
Οι δεξιοί τι έκαναν; Ξέρεις φαντάζομαι...αρκετοί αγωνίστηκαν, αλλά για μία "ίδια" Ελλάδα (έτσι βόλευε), οι περισσότεροι έκατσαν στα αυγά τους και έβγαλαν το σκασμό και πολλοί-μα πάρα πολλοί, συνεργάστηκαν με τους εισβολείς στέλνοντας στις εξορίες και στις αγχόνες χιλιάδες έλληνες αριστερούς. Δεν είναι ίδια τα πράγματα...και όποιος επιμένει να τα βλέπει έτσι, μάλλον θα πρέπει να διαβάσει λίγα πράγματα παραπάνω για να αποκτήσει σφαιρικότερη εμπειρία.
Και βέβαια δεν μπορεί να κριθεί και ο καημένος ο Αλέξης με τα ίδια μέτρα και σταθμά με τους προηγούμενους...έκανε σοβαρότατα λάθη, αλλά η διαχείριση της κατάστασης , του αφαιρέθηκε αμέσως και ελάχιστα μπορούσε να κάνει, σε αντίθεση με τους "προηγούμενους" που μας έβαλαν σε αυτό το λούκι, χωρίς να τους ζητηθεί καν. Υπήρχαν και άλλες λύσεις...αυτή που βόλευε περισσότερο όμως, γιατί πράγματι χρειαζόταν να θυσιαστεί μία χώρα για παραδειγματισμό και των υπολοίπων, ήταν τελικά αυτή που μας έφερε ο Γιωργάκης σε αγαστή συνεργασία με τα υπόλοιπα καλά παιδιά της τότε παντοδύναμης ΠΑΣΟΚΟ-ΔΕΞΙΑΣ.
Η Αριστερά...δεν θέλω να αποτινάξω από πάνω μου αυτή την έννοια...με γλυκαίνει, με μαθαίνει να αγαπώ τον άνθρωπο, τη φύση, να παλεύω, να διεκδικώ και να αμφισβητώ...
Αυτές τις γραμμές αποτύπωσα, όσο πιο γρήγορα μπορούσα, βλέποντας τα αντικρουόμενα ποστάκια από τους σύνταυρους...
Δεν θα κάνω διάλογο σε κάτι που καταθέτω σαν άμεση φόρτιση, βιώνοντας και το πνεύμα των τελευταίων ημερών...