Ένας, ένας, με τη σειρά.
Όλοι θα πάρετε.
fon7, δεν ξέρω ποιοι περιμένετε, αλλά θα περιμένετε πολύ και αμφιβάλλω αν θα βρείτε κάνα νεοφιλελεύθερο γενικώς. Πόσω μάλλον να σας πει αυτά που περιμένετε.
Αλλά αυτά για το ποιος θα φτιάξει το νότο στην Ευρώπη, τα λεγε κι ένα αγράμματο ζαβό που πήγαν και ψήφισαν 2.3 εκ Έλληνες για να φέρει την ελπίδα.
Κι έτσι όπως σε κόβω, ακόμα το στηρίζεις.
Και δικαίωμά σου...
Αλλά πλακίτσα κι ειρωνία από Τσιπρίστας, όχι σε μένα.
Βρες κάνα άλλο πολιτικό βρέφος που το πιασε κώτσο ο Αλέξης ο φούητ να συνεννοηθείτε.
RASTA, ο οικονομικός αναλφαβητισμός των περισσοτέρων Ελλήνων, έχει ως ένα από τα αποτελέσματά του να θεωρείται (νεο)φιλελεύθερο μέτρο η αύξηση των φόρων!
Πουθενά αλλού αυτά.
Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο,
(κεντρο)αριστερά=μεγαλύτερο κράτος=υψηλότεροι φόροι.
(κέντρο)δεξιά=μικρό κράτος χωρίς σπατάλες=μικρότεροι φόροι.
Εδώ στην Ελλάδα,
κάτι ότι στα σχολεία δεν έχουμε οικονομική αγωγή,
κάτι η θρησκευτική, φανατική αριστερίλα,
κάτι ότι δεν τα πάμε καλά με τους αριθμούς,
επιτρέπει σε ανθρώπους που τρώνε ή θέλουν να φάνε κρατικό χρήμα,
να χρησιμοποιούν τη λέξη-μπαμπούλα "νεοφιλελεύθερος"
και οι ημιαγράμματοι δημοσιογράφοι των πάνελ να μην μπαίνουν καν στον κόπο να ανοίξουν μια ρημάδα ιστοσελίδα να δουν τι στο διάλο είναι αυτός ο νεοφιλελευθερισμός τρόπος διαχείρισης της οικονομίας.
Πού εφαρμόστηκε και πότε; Τι αποτελέσματα είχε; Ποιος τον εκφράζει στην Ελλάδα; κλπ
Όσο για το αν το φαινόμενο είναι τοπικό, ή υπερεθνικό, να συμφωνήσουμε στο εξής:
Ναι ο καπιταλισμός έχει αυτό που εσύ λες στα ΚΚΕδίστικα (που δεν τα ξέρω καλά) ανισομερή ανάπτυξη.
Όσοι εργάζονται, παράγουν, δημιουργούν και προκόβουν, απολαμβάνουν τα καλά του καπιταλισμού περισσότερο σε σχέση με κάποιους που δεν το κάνουν. Αυτή είναι μια αλήθεια.
Και είναι δίκαιο να συμβαίνει κατά τη γνώμη μου.
Επίσης, με τη συνολική προκοπή επωφελούνται και αυτοί που έχουν δυσκολίες, ατυχίες ή απλώς βαριούνται, μέσω επιδομάτων, συνολικών καλύτερων συνθηκών διαβίωσης κλπ.
Γι'αυτό και η ανθρωπότητα είναι αυτή τη στιγμή στο καλύτερο σημείο της.
Όταν κάποιος προκόβει, δεν το κάνει εις βάρος κάποιου που είναι στο καφενείο και βαριέται να εργαστεί.
Τώρα, για την Ελλάδα των μνημονίων, εννοείται πως είναι καθαρά τοπικό το φαινόμενο.
Απόδειξη η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία που βρέθηκαν σε παρόμοια θέση και τώρα προοδεύουν, βγαίνοντας από το τέλμα.
Απόδειξη όλες οι άλλες χώρες, όπως Εσθονία, Βουλγαρία, Ρουμανία που αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς και μειώνουν τάχιστα τα ποσοστά ανθρώπων που ζούσαν στα όρια της φτώχιας.
Σε πολλές χώρες της Ευρώπης επικρατεί το Λαϊκό Κόμμα (κεντροδεξιά) και τουλάχιστον αυτή την εποχή αφήνουμε πίσω μας τις πολιτικές της σοσιαλδημοκρατίας που επικράτησε τις περασμένες δεκαετίες, με τους Ευρωπαίους φιλελεύθερους (κόμματα του ALDE) να παίζουν τον ρόλο του εξισορροπιστή.
Το επικίνδυνο είναι πως την πολιτική ατζέντα προς τα δεξιά τραβούν και τα ακροδεξιά κόμματα που ενισχύθηκαν τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν ανησυχώ, διότι δεν έχουν πλατύ κοινωνικό έρεισμα.
Ayuto, ξύπνησα κεφάτος σήμερα για να πάω ορεξάτος να παράξω πλούτο για να πληρώσω τους κηφήνες του Ελληνικού κράτους που εξέθρεψε το ΠΑΣΟΚ, καλοτάισε η ΝΔ και συνεχίζει να εκτρέφει φτιάχνοντας καινούρια "Γαλάζια παιδιά" ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.
Παρότι με εθνικοσοσιαληστές σαν κι εσένα, δυσκολεύομαι να επικοινωνήσω, θα μπω στον κόπο να απαντήσω επί μέρους,
παρότι ξέρω ότι είναι σα να προσπαθώ να εξηγήσω σε έναν βάζελο ότι ο ΠΑΣ δεν είναι παράρτημα του ΟΣΦΠ.
Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις, δηλαδή...
"14 φορές έκοψε τη σύνταξη ο γκαβός" , δεν ξέρω ποιος είναι ο γκαβός, αλλά τις συντάξεις τις έκοψε με το πρώτο μνημόνιο, η κυβέρνηση ΓΑΠ. ΠΑΣΟΚ δηλαδή.
2009, 44%, 3 εκ ψηφοφόροι. Θυμάσαι;
Το ΦΠΑ στην εστίαση, ήταν 23% το 2012 και το 2013 η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (3 εκ ψήφοι επίσης) το κατέβασε στο 13%.
Η εθνικοσοσιαληστρική κυβέρνηση που υποστηρίζεις, το ανέβασε στο 24% όχι μόνο στην εστίαση αλλά και σχεδόν σε όλα τα τρόφιμα.
Εσύ το έκανες αυτό. Εσύ φταις. Όχι η ΝΔ. Όχι το ΠΑΣΟΚ. Εσύ.
Τα ονόματα που αραδιάζεις σαν παπαγαλάκι του Μαξίμου, είναι πομφόλυγες.
Το "10 κρατικούς προϋπολογισμούς" που γράφεις, σημαίνει περίπου €1.2 τρισεκατομμύρια!
4 φορές το Εθνικό χρέος!
Τα εξήγησα προηγουμένως περί οικονομικού αναλφαβητισμού.
Επίσης, ξέχασες τον Παπασταύρου! Σε θέλω πιο δυνατό. Θα το γράφεις ολόκληρο το παραμυθάκι.
Πες μου για Καλογρίτσα, Τράπεζα Αττικής, Φλαμπουράρη, Σταθάκη, Γεροβασίλη, Κωτσακά, Novartis, ΚΕΛΠΝΟ κλπ.
Με λίγα λόγια, ποιος την έχει μεγαλύτερη, τη διαπλοκή.
Εσύ είσαι ο άξιος συνεχιστής του έργου του Τσοχατζόπουλου και των Καραμανλικών διαπλεκόμενων, με τους οποίους συγκυβερνάς και εγκαλείς εμένα που δεν έχω στηρίξει ποτέ κυβερνητικό κόμμα
(2 φορές απ τις 9, ψήφισα κόμμα που μπήκε στη Βουλή, να καταλάβεις...).
Πες, πες κάτι θα μείνει... Γνωστή η τακτική.
Όσο για τα περί ιστορικών γεγονότων εμφυλίου, κατοχής κλπ, κατ'εσέ όποιος δεν ήταν στο ΚΚΕ, ήταν γερμανοτσολιάς, ταγματασφαλίτης και ναζί ξερωγώ.
Οπότε τι να συζητήσω μαζί σου; Δεν υπάρχει κοινό πεδίο.
Τι να σου απαντήσω;
Είναι σαν το γνωστό,
Εξω απ'την πόρτα σου περνώ, και τηγανίζεις ψάρια,
μου πετάς έναν κεφτέ,
ΖΗΤΩ Η ΚΥΠΡΟΣ.