Θες την γνώμη μου New;
Πολύ καλά κάνουν! Ούτε 1 ευρώ στο ελληνικό κράτος!
Να κόψει απόδειξη ο ελεύθερος επαγγελματίας γιατί; Αφού έχει να πληρώσει ενοίκια, ΤΕΒΕ, φόρους, χαράτσαι, μισθούς υπαλλήλων, ΙΚΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό και πολλά πολλά ακόμη έξοδα. Πως θα τα βγάλει πέρα;
Αποτέλεσμα ΚΑΙ του ΦΠΑ είναι τα κατεβασμένα ρολά στα μαγαζιά. Πόσο ΦΠΑ εισπράττει τώρα το κράτος; Στα περίπτερα που τους έβαλε ΦΠΑ πόσα εισπράττει από τα κατεβασμένα ρολά;
Επίσης ξέρετε γιατί υπάρχουν οι φόροι; Για να καλύπτονται τα έξοδα του κράτους! Ας μειωθούν λοιπόν τα έξοδα του κράτους και ας μειωθεί η φορολογία! Να πληρώνει ο μικροαμαγαζάτορας 26% ΦΠΑ για να παίρνει ο ΔΕΚΑτζης 3.500 ευρώ σύνταξη στα 40 του με 10 χρόνια δουλειάς, 0 ένσημα, πτυχίο δημοτικού και διορισμένου με βύσμα. Ας μειωθούν λοιπόν οι συντάξεις και οι μισθοί στις ΔΕΚΟ. Στα 300 ευρώ και στα 600 αντίστοιχα ανάλογα με τα προσόντα του καθένα, την δυσκολία της δουλειάς του και τον τρόπο εισαγωγής του στη δουλειά ή ακόμα καλύτερα να γύρσίσουν στην δουλειά τους να εργαστούν π.χ. βγήκες στα 40 στη σύνταξη και είσαι 60; Χρωστάς 27 χρόνια δουλειάς! Γύρνα πίσω και δούλεψε ως τα 87, αλλιώς 50 έυρω σύνταξη το μήνα και πολύ σου είναι. Δεν είναι πιο λογικό και ορθολογικό; Σαφώς και ΝΑΙ!
Δυο περιπτώσεις:
Συγγενής μου μπήκε στη ΔΕΗ με πτυχίο Β΄Δημοτικού, αναλφάβητος, διορίστηκε χάρη στην Θεοδώρα, εισπράττει 2.500 ευρώ το μήνα και δεν ξέρει να γράφει ούτε το όνομα του. Τον έχουν να παίζει πασίεντζες.
Οικογενειακός φίλος βγήκε στην σύνταξη στα 40 από τον ΟΤΕ, μπήκε στα 18 ως Τεχνικός, χωρίς να έχει πτυχίο Τεχνικού, πήγε στρατό και πληρώνονταν ως μόνιμος!, "δούλευε" σε γραφείο και πληρώνονταν ως Τενικός που ούτε πρίζα δεν ξέρει να αλλάξει. Πήρε 3 χιλ. σύνταξη και 200 χιλιάρικα εφάπαξ.
Για να πληρώνονται αυτά τα λέσα πρέπει να καθιερωθεί το πλαστικό χρήμα New;
Επιπλέον η Ελλάδα νομίζεις ότι χρεοκόπησε από τη μη καταβολή του ΦΠΑ από τα μαγαζιά ή νομίζεις ότι θα σωθεί από αυτά; Το 0,1% του προβλήματος είναι! Ας δώσουν τα χρωστούμενα κόμματα, κανάλια, μεγαλοεπιχειρηματίες και κύριως όσοι ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα και θα δώσεις τι έσοδα θα έχει η Ελλάδα. Πολλά τρις ευρώ! Εκεί είναι το ζουμί!
Τέλος το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα είναι εξωφρενικό. Δεν δύναται να πληρώνουν το ίδιο ΦΠΑ η γιαγιά που πουλάει μαϊδανο στην λαϊκή με την "Χ" πολυεθνική! Δεν έιναι λογικό! Πρέπει να μπει κλιμακούμενο ΦΠΑ ανάλογα με τα έσοδα. π.χ. 5.000 ευρώ το χρόνο 5% ΦΠΑ, 10.000 ευρώ - 10%, 20.000 - 20% ΦΠΑ και πάει λέγοντας (τυχαίοι οι αριθμοί). Και μην μου πει κανείς ότι δεν πρέπει να φορολογηθούν οι μεγαλοεταιρείες επειδή απασχολούν κόσμο; Ποιον κόσμο; Με τα 300 ευρώ το 8ωρο ή 12ωρο πολλές φορές, ανασφάλιστους και με 6 ημέρες δουλειά την εβδομάδα; Βάλε και τις Κυριακές τώρα!
Υ.Γ. Είμαι σίγουρος New ότι και εσύ θα συμφωνήσεις μαζί μου!