Τα έχω ξαναπεί για τους αγρότες, αλλά κάποιοι ευνόητα διαφώνησαν. Είναι τα αγαπημένα και χαϊδεμένα παιδιά όλων των κυβερνήσεων.
Και στην συγκεκριμένη υπόθεση:
1. Να πληρώσει ο Χατζηγάκης που υπέγραψε κάτι που ήξερε ότι ήταν παράνομο. Να του κατάσχουν όλη την οικογενειακή περιουσία του. Των παιδιών, των εγγονών του, μέχρι ευρώ.
2. Να αναζητηθούν ποών μεγαλοσυνδικαληστών ήταν η έμπνευση και να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τον Χατηζαγάκη. Γιατί αυτό που έγινε το 08 είναι απλό! Απείλησαν ότι θα βγουν να κλείσουν τους δρόμους, φθείροντας την κυβέρνηση με πρόσχημα κάποια δήθεν δίκαια αιτήματα και με πραγματικό τους σκοπό αυτό που τελικά έγινε. (Όπως την δεκαετία του 80 και του 90 που έκλειναν οι δρόμοι για να δίνονται οι επιδοτήσεις με βάση την έκταση και όχι με βάση την παραγωγή για να τα κονομάνε οι μεγαλοτσιφλικάδες ξεκούραστα). Το ίδιο κάνουν και τώρα απειλούν ότι θα κλείσουν τους δρόμους για να πάρουν και άλλα χαρτζιλίκια.
3. Και έρχεται και αυτός ο τυπάκος ο Αποστόλου και λέει ότι δεν θα πληρώσουν οι αγρότες την παρανομία και ας έλαβαν χρήματα τα οποία δεν δικαιούνταν και θα κοροϊδέψουμε την Κομισιόν που ζητάει να επιστράφουν τα χρήματα πίσω και ας φάμε ημερήσιο πρόστιμο και ας πάμε στα Ειδικά Δικαστήρια. Θα πληρώσει ο φορολογούμενος άνεργος, ιδιωτικός υπάλληλος των 300 ευρώ και συνταξίουχος των 350. Λες και λίγα πληρώνει! Που θα τα βρει δεν μας είπε! Σύμφωνω ότι δεν χρεοκόπησε η Ελλάδα από αυτά και ότι δεν πρέπει να στρέφεται η μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης γιατί αυτός είναι ο στόχος τους. Αλλά επιστρέψτε μου: 1. Δεν είμαι κορόϊδο να πληρώσω τα γαμησιάτικα άλλων, 2. Δεν έχω τίποτα κοινό με τον Δήμαρχο Λοκ.... που δηλώνει αγρότης, παίρνει 200 χιλιάρικα επιδότηση το χρόνο και δεν έχει ούτε ένα στρέμμα, αλλά ούτε και με τον μικρό αγρότη των 10 στρεμμάτων που δήλωνε 40 τόνους βαμβάκι.
4. Για να προλάβω κάποιες αντιδράσεις: Φυσικά και οι μεγαγαιοκτήμονες είναι σε καλύτερη θέση από τους μικρόυς. Αλλά και οι δεύτεροι είναι σε πολύ πιο ευνοϊκή θέση από έναν μικρό ελ. επαγγελματία. Παράδειγμα: Στην τωρινή ιστορία αγρότης με 10 στρέμματα πήρε "μόνο 40 χιλιαρικάκια, ψίχουλα", όπως είπε! Φανταστείτε τι πήραν οι μεγάλοι.
5. Όλοι γνώριζαν τότε ότι αυτές οι επιχορηγήσεις είναι παράνομες. Φυσικά δεν την πήραν 750 χιλιάδες αλλά πολύ λιγότεροι.
Υ.Γ. Ο μικρός και φτωχός αγρότης δεν έχει τη δυνατότητα να κλέισει το δρόμο και να αφήσει το μεροκάματο γιατί το έχει ανάγκη. Θα τον κλείσει ο μεγάλος που έχει 10 Αλβανούς με 10 ευρώ μεροκάματο να δουλευούν και αυτοί να κάθονται. Γιατί; Για κάποιους από τους λόγους που προανέφερα και πολλούς άλλους και επειδή όπως μου αποκάλυψε ένας μεγαλοαγρότης "Φυσικά και θα κλείσουμε τους δρόμους....για να πέσει ο Τσίπρας....7 μήνες θα αντέξουν". Οπότε όποιοι στηρίζετε αυτές τις κινητοποιήσεις, έχετε στο νου σας κάποια πράγματα.