Φίλε Μπακουλιέρε, σε ποιούς, ή έστω σε ποιόν απ' όσους αναφέρεις σαν άγριους έβαλε χέρι κοντά ένα χρόνο τώρα;
Με το συμπάθειο, όμως αυτό μου θυμίζει, το "δεν υπάρχει αντιμνημονιακός στην ελλάδα, έχει ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα" του μέγιστου αδώνιδος. Και στο λέω όχι για να σε παρομοιάσω μ' αυτόν αλλά επειδή ακριβώς αντίθετη άποψη έχω για σένα.
Την κατάσχεση 1.800.000 ευρώ από τον λογαριασμό πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και άλλα 150.000 από λογαριασμό υπουργού της ΝΔ αποφάσισε το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς τα δύο πολιτικά πρόσωπα δεν μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν στα «πόθεν έσχες».
Ακόμη, η Επιτροπή έλαβε απόφαση στην συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας να ασχοληθεί με τα προβλήματα, που προέκυψαν από τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου και του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου.
Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο πρώην υπουργοί, από τους λογαριασμούς των οποίων θα γίνουν οι κατασχέσεις, είναι ο Γιάννης Ανθόπουλος και ο Αριστείδης Τσιπλάκος.
Έχουν μαζευτεί αρκετά και από τις διάφορες λίστες παρά τις διαδικασίες και παρά τα προβλήματα που δημιουργούν τράπεζες αλλά και χώρες που είναι οι καταθέσεις (π.χ.Ελβετία).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500043682
Λοιπόν για να εξηγήσω τη στάση μου μιας και είδα ότι παρεξηγήθηκα.
Ναι ο Τσίπρας άλλα μας είπε ότι θα γινόταν άλλα έγιναν. Αλλά: Το προσπάθησε ως το τέλος; Του έκαναν πόλεμο μέχρις εσχάτων γι' αυτό, μέσα- έξω; Του έκλεισαν τις τράπεζες γι' αυτό;
Ναι έχασε. Ναι εφαρμόζει μνημόνια. Χίλια ναι. Το μόνο που λέω ως επιχείρημα είναι το εξής: Λίγο χρόνο ακόμα να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις σε Πορτογαλία, Ισπανία, λίγο χρόνο ακόμα να δούμε πως θα καταλήξουν οι συνομιλίες για το χρέος με το Δ.Ν.Τ. και τους Γερμανούς (Φεβρουάριος).
Η εγχώρια διαφθορά τον πολεμά λυσσαλέα. Γιατί άραγε; Το σκεφτήκατε; Τι έχουν να χάσουν ή τι έχασαν ήδη; Οι Γερμανοί παρά το γεγονός ότι πέτυχαν έναν συμβιβασμό σχετικά επωφελή γι' αυτούς, δεν τον γουστάρουν. Φοβούνται μήπως βγει και άλλη κυβέρνηση στο Νότο με τα ίδια επιχειρήματα.
Τώρα λοιπόν στην πιο κρίσιμη στιγμή να πέσει ο Τσίπρας; Τώρα λοιπόν που εξυφαίνονται σχέδια οικουμενικής που ενορχηστρώνονται από τη διαφθορά και τους Γερμανούς για να μη χάσουν τίποτα;
Το τέλος του Τσίπρα θα είναι να γίνει σε Οικουμενική Κυβέρνηση Πρωθυπουργός. Όσο αυτή η κυβέρνηση μένει όρθια είναι κοινωνικό μας συμφέρον να τη στηρίξουμε.
Το ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνείτε, άλλοι θα με θεωρούν ακόμη και κομματικό. Να ξέρετε όμως ότι από κάτι που στράβωσε μπορεί να έρθει κάτι πολύ άσχημο, κάτι πολύ χειρότερο. Από την άλλη κάτι που στράβωσε μπορεί να γίνει καλύτερο.