Αποστολέας Θέμα: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 2: 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015  (Αναγνώστηκε 111928 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 2: 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
« Απάντηση #475 στις: Δευ 14 Νοέ 2016 16:50 »
1. ΓΑΜΩ ΤΟ FB KAI TO TWITTER.

2. Ρε Mpakouliere δεν είναι λογική αυτή. Σαν τους παππούδες "δεν πάει το χέρι μου αλλού". Ψήφισε ένα κόμμα από αυτά που έχουν 0,1%!
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος Mpakoulieros

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
« Απάντηση #476 στις: Δευ 14 Νοέ 2016 17:05 »
1. ΓΑΜΩ ΤΟ FB KAI TO TWITTER.

2. Ρε Mpakouliere δεν είναι λογική αυτή. Σαν τους παππούδες "δεν πάει το χέρι μου αλλού". Ψήφισε ένα κόμμα από αυτά που έχουν 0,1%!

Μια χαρά λογική είναι.
Το ίδιο που μου έλεγες έλεγαν και στις διπλές εκλογές του 2012 για τα Αυγά και είδες το αποτέλεσμα.
Τέλειωσαν οι παχιές οι κουβέντες. Όποιος θέλει την εξουσία ας μας εξηγήσει τι δεν έκανε η Κυβέρνηση το διάστημα της διακυβέρνησής της από 25/01/2015 έως σήμερα και τι θα κάνει αυτός. Τέρμα γιατί ο νοών δεν αγνοείτο σε αυτή τη χώρα.

Όταν φανερώθηκαν τα εναλλακτικά σχέδια στο Τσίπρα πριν το δημοψήφισμα, φήμες αναφέρουν πως δεν κοιμόταν για 10 μέρες... Και ξέρεις γιατι; Γιατί ο πιο φτωχός κόσμος θα έχανε μεγάλο μέρος από το ψωμάκι του. Δεν θα το έχαναν οι πλούσιοι γιατί αυτοί έχουν και πάντα είχαν χιλιάδες και εκατομμύρια ευρώ σε Ελβετίες και σεντούκια. Αυτός που παίρνει όμως 650 ευρώ  θα έβλεπε την αξία του μισθού του σε αγαθά της αλλοδαπής να πέφτει κατά 50 με 70% δηλαδή ο μισθός του θα πήγαινε κάπου στα 200 με 300 ευρώ.

Χώρια η αύξηση τιμών στα αγαθά αλλοδαπής που θα επέφερε η έξοδος από το ευρώ καθώς όλοι οι προμηθευτές θα ζήταγαν ντούκου τα λεφτά.

Προσωπικά θα άντεχα της συνέπειες της εξόδου που θα κράταγαν από ένα εξάμηνο μέχρι ένα, ενάμιση χρόνο. Αλλά πολλοί θα πέθαιναν κυριολεκτικά. Δεν ξέρω πόσοι πάντως κάποιοι θα πέθαιναν άμεσα εξαιτίας αυτής της απόφασης. Αν είσαι πρωθυπουργός δεν παίρνεις ελαφρά τη καρδία τέτοιες αποφάσεις.

Αν θέλετε κάντε κριτική για το δημοψήφισμα που θα έπρεπε να είναι δραχμή ή ευρώ.
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #477 στις: Δευ 14 Νοέ 2016 18:02 »
1.300.000 ανέργους

2.500.000 κάτω από το όριο της φτώχειας

30% ανασφάλιστη μαύρη εργασία με κατακερματισμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς και διαλυμένα ασφαλιστικά ταμεία.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #478 στις: Δευ 14 Νοέ 2016 18:28 »
1.300.000 ανέργους

30% ανασφάλιστη μαύρη εργασία με κατακερματισμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς και διαλυμένα ασφαλιστικά ταμεία.

Όταν περάσεις από την περιγραφή και την καταγγελιομανία στην επίλυση, κοντολογίς όταν ενηλικιωθείς πολιτικά (αυτό γίνεται συνήθως μετά τα 30, σε μερικούς βέβαια σαν τον Λαφαζάνη, τη Ζωή ή το ψηφοφόρο του Κ.Κ.Ε., που δεν έχει λαμβάνειν..., δεν γίνεται ποτέ), τότε θα σου απαντήσω σοβαρά.

Προς το παρών θα σου πω πως και άλλη απόφαση να έπαιρνε η Κυβέρνηση, στην καλύτερη των καλυτέρων περιπτώσεων η κατάσταση θα ήταν η ίδια...

By the way oι άνεργοι είναι 1.126.000 περίπου. Έπεσε λίγο η ανεργία. Η επίσημη πάντα.

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #479 στις: Δευ 14 Νοέ 2016 18:34 »
1.300.000 ανέργους

Όταν περάσεις από την περιγραφή και την καταγγελιομανία στην επίλυση, κοντολογίς όταν ενηλικιωθείς πολιτικά (αυτό γίνεται συνήθως μετά τα 30, σε μερικούς βέβαια σαν τον Λαφαζάνη, τη Ζωή ή το ψηφοφόρο του Κ.Κ.Ε., που δεν έχει λαμβάνειν..., δεν γίνεται ποτέ), τότε θα σου απαντήσω σοβαρά.

Προς το παρών θα σου πω πως και άλλη απόφαση να έπαιρνε η Κυβέρνηση, στην καλύτερη των καλυτέρων περιπτώσεων η κατάσταση θα ήταν η ίδια...

By the way oι άνεργοι είναι 1.126.000 περίπου. Έπεσε λίγο η ανεργία. Η επίσημη πάντα.

O Bαρδακης βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ τα λεει και τα καταγγελει.
https://left.gr/news/i-omilia-toy-sokr-vardaki-stin-imerida-gia-tis-syllogikes-symvaseis-ergasias-stin-athina

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #480 στις: Τρι 15 Νοέ 2016 11:20 »
Χαιρετίζω την "κυβερνώσα Αριστερά" στο πρόσωπο του Mpakoulieros.
Επιτέλους κι ένας παντελονάτος που δε γράφει το γνωστό "Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά..."
και επιλέγει να στηρίξει την επιλογή του.
Και μπράβο του.

Από 'κει πέρα, δεν στέκουν για κανένα σχολιασμό από εμένα τα υπόλοιπα περί μη εναλλακτικής πολιτικής επιλογής, περί πολιτικής ενηλικίωσης κλπ.
Νταξ. Σεβαστό. Κάτι πρέπει να πουν τα παιδιά, να στηρίξουν και να υποστηρίξουν. Κατανοητό.

Και το εξέχων στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ, ο Ζαχαριάδης χθες μας ενημέρωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι φίλος των Ελλήνων και πρέπει να είμαστε περήφανοι που μας επισκέπτεται.
" Εξ άλλου δεν είμαστε στον ψυχρό πόλεμο, όταν τασσόμασταν αυτομάτως υπέρ της ΕΣΣΔ και εναντίον των ΗΠΑ. Και άρα θεωρώ ότι μοναδικό κριτήριο για την υποδοχή ή όχι του προέδρου Ομπάμα την εξυπηρέτηση των εθνικών μας θεμάτων, που χρειάζονται καλές και αμοιβαία επωφελείς ελληνοαμερικανικές σχέσεις."
Costas - Poldo - Ζαχαριάδης

Από το "Φονιάδες των λαών Aμερικάνοι" στο "God Bless America" , δυο κάλπες δρόμος...

Ειδικά αυτό με την απαγόρευση διαδηλώσεων που όταν το συζητούσαν οι άλλοι, οι κακοί, οι δεξχιοί ήταν ΧΟΥΝΤΑ, ενώ τώρα που το εφαρμόζει η Αριστερά, είναι απλώς Τρίτη, ήταν το κάτι άλλο.
Συκώτι δεν μας έχει μείνει απ'τα γέλια, σύντροφοι.

Αρχίζω κι εγώ να συμπαθώ τον Τσίπρα, σιγά σιγά.  :P
Προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στις επόμενες γενιές Ελλήνων, ξεφτιλίζοντας τόσο εμφατικά την αριστερή ιδεολογία.  Και μπράβο του!

« Τελευταία τροποποίηση: Τετ 16 Νοέ 2016 11:24 από GIWRGIS »

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #481 στις: Τρι 15 Νοέ 2016 13:30 »
Γιώργη μπορείς να πεις ότι θέλεις για την Ελληνική Αριστερά γιατί πολύ απλά ποτέ η Ελληνική Αριστερά δεν κατάργησε τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου. Άλλοι το κάνανε...

Πες ότι θες γιατί πότε, μα ποτέ, η Ελληνική Αριστερά δεν φόρεσε, Αγγλική, Αμερικανική, Γερμανοναζιστική ή Ιταλοφασιστική στολή για να πολεμήσει Έλληνες στην ίδια τους τη χώρα... Άλλοι το κάνανε.

Πες ότι θέλεις γιατί πότε η Ελληνική Αριστερά δεν φόρεσε μπακαλιαράκια για να πολεμήσει Έλληνες στην ίδια τους τη χώρα...

Λέγε ότι θες γιατί πότε η Ελληνική Αριστερά δεν άνοιξε τις θύρες για επέλαση του Τουρκικού φασισμού στην Κύπρο (1974), τη προδοσία της στρατιάς της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας (Τσολάκογλου, Μεταξικός Στρατηγός και κολλητός του Έλληνα Μεταξά 1941), το άνοιγμα φυλακίων στο Γερμανικό και Βουλγαρικό Στρατό (Μεταξάς 1915, Ανατολική Μακεδονία).

Για το μόνο που ίσως κάποιοι μπορεί να πουν κάτι είναι μόνο για λόγια... Αλλά τα λόγια ακούγονται οι πράξεις μιλάνε...

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #482 στις: Τρι 15 Νοέ 2016 14:53 »
Αριστερά και Δημοκρατία = Λάδι και Νερό.

Τα μαθήματα ιστορίας, αλλού.
Σε Ρουμάνους, Αλβανούς, Βούλγαρους, Πρώην Σοβιετικούς που βίωσαν τι θα πει αριστερά και τι θα πει υπαρκτός σοσιαλισμός.

Καλά το πήγαινες ως τώρα, μην μου το χαλάς :P
Πες μου για την κυβερνώσα Αριστερά...
Πες μου για τον ΗΓΕΤΗ. Θέλω να τ'ακουω!

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #483 στις: Τρι 15 Νοέ 2016 15:40 »

Σε Ρουμάνους, Αλβανούς, Βούλγαρους, Πρώην Σοβιετικούς που βίωσαν τι θα πει αριστερά και τι θα πει υπαρκτός σοσιαλισμός.

Δεν περίμενα άλλη απάντηση.
Περίμενα ότι θα επικαλούσουν Αλβανίες, Ρουμανίες κτλ.. Το ξέρω εξάλλου ότι τα επιχειρήματά είναι ακλόνητα. Δεν επιχείρησες ούτε καν να τα αποδομήσεις...Τι να αποδομήσεις άλλωστε, δεν γίνεται..
Λές και έχουμε την ίδια ιστορία με τη Βουλγαρία και την Αλβανία ή τη Ρουμανία για να έχουμε την ίδια Αριστερά. Εμείς για την ελληνική αριστερά απολογούμαστε μεγάλε και όχι για τον Πωλ Ποτ που στη βιασύνη σου ξέχασες να αναφέρεις..
Και κυρίως δεν απολογούμαστε σε όσους φόρεσαν γερμανικές, αγγλικές και αμερικάνικές στολές ούτε στους απόντες του Καΐρου αλλά ούτε και στους όψιμους ημι-μαθείς αναθεωρητές της ιστορίας που κάνουν την ηλιθιότητα να ταυτίζουν το Κομμουνισμό/ Σοσιαλισμό με τα κρεματόρια των Ναζί.

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #484 στις: Τρι 15 Νοέ 2016 16:34 »
Και τον Μπάρακ υποδέχθηκες Αλέξη;  :facepalm:
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #485 στις: Τρι 15 Νοέ 2016 16:49 »
Γιώργη μπορείς να πεις ότι θέλεις για την Ελληνική Αριστερά γιατί πολύ απλά ποτέ η Ελληνική Αριστερά δεν κατάργησε τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου. Άλλοι το κάνανε...

Πες ότι θες γιατί πότε, μα ποτέ, η Ελληνική Αριστερά δεν φόρεσε, Αγγλική, Αμερικανική, Γερμανοναζιστική ή Ιταλοφασιστική στολή για να πολεμήσει Έλληνες στην ίδια τους τη χώρα... Άλλοι το κάνανε.

Πες ότι θέλεις γιατί πότε η Ελληνική Αριστερά δεν φόρεσε μπακαλιαράκια για να πολεμήσει Έλληνες στην ίδια τους τη χώρα...

Δηλαδή η γιαγιά μου ψέματα μου έλεγε για τους αντάρτες;

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #486 στις: Τρι 15 Νοέ 2016 16:54 »

Δηλαδή η γιαγιά μου ψέματα μου έλεγε για τους αντάρτες;

Αν, λέμε αν, φόρεσε γερμανική στολή αλήθεια θα σου έλεγε;

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #487 στις: Τρι 15 Νοέ 2016 19:04 »
Ρε Mpakoulieros, ξεκίνησα να κάνω πολιτική κουβεντούλα με χαλαρή διάθεση για την επικαιρότητα,
θεωρώντας πως θα απαντήσεις ως "κυβερνώσα αριστερά" (οπορτούνας, στα Σταλινικά).

Εσύ μου πήγες την κουβέντα στον 20ο αιώνα και περίμενες και αντεπιχειρήματα;
Εγώ κουβέντα με νεοσταλινικούς δεν κάνω. Ούτε με νεοναζί.
Τι να σου συγκρίνω τώρα;
Τα κρεματόρια με τα Γκουλάγκ;
Πόσα εκατομμύρια έθαψαν οι εθνικοσοσιαληστές και πόσα οι σοσιαληστές;
Δεν θέλω, ρε φίλος.

Τα χει γράψει η ιστορία αυτά και εδώ και 37 χρόνια αποτελούν μουσειακά εκθέματα.
Μέχρι και η Κούβα ασπάστηκε τον Καπιταλισμό μπας και φάνε λίγο ψωμάκι οι άνθρωποι...

Νταξ, έμεινε μια Βόρειος Κορέα και κάτι πυρήνες στην Ελλάδα να κρατούν τη σημαία του Σοσιαλισμού ψηλά, να μην πέσει, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει και να τους παίρνουμε και στα σοβάρα.

Κηδείες και μνημόσυνα για τα θύματα των απολυταρχικών καθεστώτων δεν έχω διάθεση να κάνω.
Είναι μια ανούσια κουβέντα και δεν τιμά και την μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του Κομμουνισμού και του Εθνικοσοσιαλισμού.

Αν θες να μου γράψεις κάτι για τον μέγα ΗΓΕΤΗ, Αλέξη Τσίπρα και τις μεγάλες επιτυχίες του ως "πρωθυπουργός", ευσπρόσδεκτα.
Κάτι ξεκίνησες εκεί λίγο πιο πάνω... Συνέχισέ το, αν θέλεις. Μου άρεσε  ;)

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #488 στις: Τρι 15 Νοέ 2016 19:19 »
Αν, λέμε αν, φόρεσε γερμανική στολή αλήθεια θα σου έλεγε;

Μπα όχι μια χήρα ήταν που προφύλασε την κόρη της από το παιδομάζωμα  ;)

Αποσυνδεδεμένος chilly

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #489 στις: Τρι 15 Νοέ 2016 22:55 »
Παράθεση
Από το "Fονιάδες Tων Lαών Aμερικάνοι" στο "God Bless America" , δυο κάλπες δρόμος...
Tελικά το κομπλεξ σου εναντίον συγκεκριμένων ανθρώπων φανερώθηκε σήμερα. Όχι οτι δεν το είχαμε υποψιαστεί δηλαδή αλλά λέμε τώρα. Ξέραμε για την οπαδική σου ανυπαρξία, μάθαμε και την ζήλεια σου.
Ε λοιπόν, κάποιοι δώσαν την ζώη τους, τα νιάτα τους και την ελευθερία τους για πράγματα που εσύ τα θεωρείς αυτονόητα. Όταν εσύ λοιπόν θα έκανες υποκλίσεις σε Γερμανούς και χουντικούς για να έχεις μια βότκα μαρτίνι, την pochette σου και να βγάζεις σέλφι μπας και τσιμπήσει, άλλοι θα παίρναν τα βουνά, τα ξερονήσια και τους τοίχους χωρίς μαντήλι στα μάτια. Όταν εσύ καθόσουν και διασκέδαζες σε μπουζούκια, άλλοι ήταν στους δρόμους και διαδήλωναν για τα δικαιώματα του εργάτη, του υπάλληλου και του πολίτη.
Πες για τον Τσίπρα και το σύριζα ότι θέλεις. Το FTLA και την Αριστερά δεν θα τα πιάνεις στο στόμα σου. Είσαι νάνος και ανύπαρκτος μπροστά τους. Κρίμα για μερικούς φίλους μου που σου μιλάνε ακόμα.
φορεβερ

Αποσυνδεδεμένος chilly

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #490 στις: Τρι 15 Νοέ 2016 23:10 »
Από το "Φονιάδες των λαών Aμερικάνοι" στο "God Bless America" , δυο κάλπες δρόμος..

Μιας και το διέγραψε αυτό που έγραψα πιο πριν. Ας του αφιερώσω κάτι.
« Τελευταία τροποποίηση: Τετ 16 Νοέ 2016 11:25 από GIWRGIS »
φορεβερ

Αποσυνδεδεμένος BILLYNIOS

• Jr. Member
  • **
  • Ξύπνησαν πάλι οι άθλιες και σκουριασμένες ορδές
    • Προφίλ
« Απάντηση #491 στις: Τρι 15 Νοέ 2016 23:18 »
 Όταν κάποιες έννοιες δεν τις έχεις διανοηθεί ούτε κατά την θεωρία τους αλλά ούτε κατά την ουσία τους καλύτερα να μην γράφεις για αυτές σαν να ταν θέμα για έκθεση ιδεών της Τετάρτης δημοτικού. Αλλά ξέρω ναι, το νεοφιλελευθερο αφήγημα δεν έχει μόνο πολιτικές και οικονομικές παραμέτρους, έχει και αισθητικές αλλά και γλωσσικές. Έτσι με λύσσα, τωρα που νομίζετε ότι ο καιρός είναι μπόσικος, προσπαθείτε να αποδομήσετε όλες τις θεωρίες που βάζουν στον κέντρο του ενδιαφέροντος τον άνθρωπο. Είναι ένα πρόβλημα βλέπεις για να βγάζουν κάποιοι περισσότερα λεφτά. Με όποιο κόστος. Πάνω στο παραλήρημα, οι εσωτερικοί θεωρητικοί σας (δεν είναι και τίποτα σπουδαίοι, για τα πανηγύρια είναι), δεν φρόντισαν να σας πουν πως η επίθεση στην αριστερά γίνεται όταν αυτή εφαρμόζει το πρόγραμμά της, και όχι ένα νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που κάνει τον κοσμάκη να πεινάει. Αρα μην παίρνεις το ρόλο του τιμητή. Απολογούμενος είσαι.

Επίσης μια και αποφάσισα να γράψω. Δεν χρειάζεται να κρατάτε ίσες αποστάσεις, στην αριστερά επιτίθεσαι γιατί αυτή είναι ένα αγκάθι στην παγκόσμια ιστορία, όσους λιγότερους ανθρώπους έχουμε που διεκδικούν να ζήσουν σαν άνθρωποι και μπροστά στις λέξεις αγάπη, έρωτας, δικαιοσύνη, ελευθερία, δικαίωμα, το κέρδος δεν πιάνει μια, τόσο το καλύτερο για σας.

Η μεγιστοποίηση του κέρδους που χρονια τωρα το παλεύετε γεννά τις μεγαλύτερες κοινωνικές αντιθέσεις. Παρέα με αυτό, ως κοινωνικός αυτοματισμός, εμφανίζεται σε ανάλογες περιόδους ο φασισμός. Είναι κάτι που χρησιμοποιείται, για να φοβήσετε τον κοσμάκη. Ομόσταβλοι είστε, μην κοιτάτε που εσείς, διαβάζετε και λίγο το Ράμφο τωρα τελευταία, ετσι για να είστε κ εστέτ.

Όποτε, απο το εικονίδιο - υπογραφή, βγάλε τον αγκυλωτό σταυρό. Άσε μόνο το σφυροδρέπανο. Πιο χαρούμενο θα σε κάνει... έλα πες... 

Υ.Γ Άναψε κανενα καντηλάκι στον Αλέξη καμιά φορά, φαντάζεσαι βρε να μην είχε κάνει κολοτούμπα, και το όχι να σήμαινε όχι. Δηλαδή φαντάζεσαι να μην είχε αγνοήσει την πλειοψηφία του κόσμου και να εφαρμόσει με το μνημόνιο αυτή την πολιτική. Μπορεί να μην θέλεις να το φαντάζεσαι. Άναψε του για σας δούλεψε, μην κάνετε τον γκιουλέκα... σιγά...

Υ.Γ 2 Μια και μόλις γύρισα από την πορεία, μερικές αξίες παραμένουν σταθερες... Μην το προσπαθείς, το έκαναν κ άλλοι που μοιραζαν και κανενα διήμερο στην Αράχωβα...

F.T.L.A. δηλαδή foniades twn lawn amerikanoi...  ;)
ΛΑΕ ΘΥΜΙΣΟΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ ΛΕΥΤΕΡΩΣΕ Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #492 στις: Τετ 16 Νοέ 2016 09:57 »
Όταν κάποιες έννοιες δεν τις έχεις διανοηθεί ούτε κατά την θεωρία τους αλλά ούτε κατά την ουσία τους καλύτερα να μην γράφεις για αυτές σαν να ταν θέμα για έκθεση ιδεών της Τετάρτης δημοτικού. Αλλά ξέρω ναι, το νεοφιλελευθερο αφήγημα δεν έχει μόνο πολιτικές και οικονομικές παραμέτρους, έχει και αισθητικές αλλά και γλωσσικές.

Όπως είπες, όλα αυτά είναι θεωρίες που έχουν ένα κοινό λάθος: δεν έχουν συμπεριλάβει την εξίσωση 'άνθρωπος' ο οποίος κάθε άλλο παρά τέλειος είναι, κάθε άλλο παρά λογικός είναι, κάθε άλλο παρά μόνον καλός είναι. Δεν λαμβάνουν υπόψη ότι έχει και την αντίθετη πλευρά που πολλές φορές υπαγορεύει το τι θα κάνει.

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #493 στις: Τετ 16 Νοέ 2016 11:15 »
Στο Νιουζπηκ, μια ζεστή, γλυκιά καλημέρα από το είδωλο του Ηλία του Κασιδιάρη, τον ηγέτη των Συριζαυγιτων, τον Υπουργό της καρδιάς μας,
τον ΚΥΡΙΟ Ηλία Πολάκη:

:)

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #494 στις: Τετ 16 Νοέ 2016 11:47 »
Το Ακρωνύμιο που αρχικώς έγραψα ήταν μια λάθος επιλογή μου.

Δυστυχώς αποπροσανατόλισε την συζήτηση και προκάλεσε αναστάτωση.

Το έχω αποσύρει ήδη και ζητώ συγγνώμη.

Η συζήτηση για τα θέματα διαχείρισης έχει μεταφερθεί στο board ΕΝ ΟΙΚΩ.

Αποσυνδεδεμένος αντι-ΟΦΗ

• Hero Member
  • saludar al comandante Fidel Castro
    • Προφίλ
« Απάντηση #495 στις: Τετ 16 Νοέ 2016 12:19 »
το επαναφέρω να μείνει να το βλέπουν όλοι :

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ακόμα και στο pas.gr ( στη δική μας γωνιά που τόσα χρόνια γράφουμε ασταμάτητα ) ο φασισμός επικρατεί ! Σβήνονται ποστ συνταύρων  επιλεκτικά και αφήνουν άλλα που φέρουν και εμετικές - προσβλητικές  υπογραφές ! Σε συζητήσεις που κάναμε κ με admin κ με mod η απάντηση ήταν η ίδια (προφανώς θα το είχατε συζητήσει ) "μην ασχολείστε "  και " είναι κομπλεξικός " " είναι ψυχασθενής " "θέλει να προκαλεί " κτλ ! Για ένα διάστημα τον πέτυχε τον σκοπό του , ανέβαζε διάφορα προκλητικά κ αφορολόγητα ! Απλά δεν πάει άλλο μέχρι κ αναφορά στον ftla έκανε , που πάλι για να τον προστατέψετε το αφαιρέσατε  αντί να το κάνετε με μεγάλα γράμματα και να τον καμαρώνουμε !  Τον χαϊδεύετε και πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί !

ΥΓ Φυσικά και δεν επιθυμώ καμιά αντιπαράθεση - συζήτηση μαζί του !
ΥΓ Η απαγόρευση πολιτικών συζητήσεων παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα !
ΥΓ Τους κανόνες των συζητήσεων φυσικά τους βάζουν οι υπεύθυνοι !
ΥΓ Δεν θα επανέλθω απλά απαιτώ οι κανόνες του forum να ισχύουν για όλους !
ΥΓ Περιμένω κάποια τοποθέτηση για το θέμα από τους υπεύθυνους !

ΣΑΚΗΗΗΗΗΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος jimakos

• Hero Member
  • Ορφέας Αιγάλεω-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1972
    • Προφίλ
« Απάντηση #496 στις: Τετ 16 Νοέ 2016 13:16 »
Η Αριστερά... ω! αγαπημένη έννοια και ιδεολογία των παιδικάτων μου, που δεν με εγκατέλειψες και τώρα που "ψιλο"μεγάλωσα...
Αφελούλα και ευκολόπιστη Αριστερά, που δεκάδες φορές, έσκαψες μοναχούλα τον τάφο σου, ενώ είχες το πάνω χέρι, άλλες φορές κατασπάραξες τα παιδιά σου με την ίδια ευκολία που θα το έκαναν οι "απέναντι", άλλες φορές αρνήθηκες την ίδια σου την ιδεολογία γιατί σου απείλησαν ότι αγαπούσες, άλλες φορές (πολλές φορές) σύρθηκες στην εκτέλεση και "έφυγες" με το κεφάλι ψηλά και τα μάτια ανοιχτά, αλλά πάντα είχες σαν ιδεολογική κορυφή τον παράγοντα άνθρωπο...

Μα θα μου πεις όπου εφαρμόστηκε απέτυχε...
Μα θα μου πεις ο Στάλιν εξόντωσε εκατομμύρια αντιφρονούντες...

Ναι, αλλά, έστω και έτσι όπως εφαρμόστηκε, παντού υπήρχε δωρεάν περίθαλψη, σπίτι για όλους, δεν υπήρχε φτώχεια αλλά ανέχεια (έτερον-εκάτερον), όλοι είχαν τις δουλειές τους, τις δωρεάν διακοπές τους. Και βέβαια υπήρξαν χώρες που εφαρμόστηκε πιο ήπια, και υπήρξαν πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. Παραδείγματα η πρώην Γιουγκοσλαβία, η Ουγγαρία, η Πολωνία. Δικτατορίες μεν αλλά και με πολύ έντονο το ανθρώπινο πρόσωπο. Τουλάχιστον, ακόμα και η τότε Γιουγκοσλαβία με ελγχόμενη οικονομία, παρασσάγας απείχε από πολλά φιλελεύθερα κράτη

Δεν γλυκαίνω το χάπι, αλλά ρε Γιώργο, Ναζισμός=Κομμουνισμός; Η κομμουνιστική Ρωσία σταμάτησε και εκμηδένισε το ναζισμό...
Που και ποιοι το συμπεράνατε αυτό; Οι κομμουνιστές ή αριστεροί έδωσαν την ζωή τους για την χώρα τους και αγωνίστηκαν για μία έστω "άλλη" Ελλάδα.
Οι δεξιοί τι έκαναν; Ξέρεις φαντάζομαι...αρκετοί αγωνίστηκαν, αλλά για μία "ίδια" Ελλάδα (έτσι βόλευε), οι περισσότεροι έκατσαν στα αυγά τους και έβγαλαν το σκασμό και πολλοί-μα πάρα πολλοί, συνεργάστηκαν με τους εισβολείς στέλνοντας στις εξορίες και στις αγχόνες χιλιάδες έλληνες αριστερούς. Δεν είναι ίδια τα πράγματα...και όποιος επιμένει να τα βλέπει έτσι, μάλλον θα πρέπει να διαβάσει λίγα πράγματα παραπάνω για να αποκτήσει σφαιρικότερη εμπειρία.

Και βέβαια δεν μπορεί να κριθεί και ο καημένος ο Αλέξης με τα ίδια μέτρα και σταθμά με τους προηγούμενους...έκανε σοβαρότατα λάθη, αλλά η διαχείριση της κατάστασης , του αφαιρέθηκε αμέσως και ελάχιστα μπορούσε να κάνει, σε αντίθεση με τους "προηγούμενους" που μας έβαλαν σε αυτό το λούκι, χωρίς να τους ζητηθεί καν. Υπήρχαν και άλλες λύσεις...αυτή που βόλευε περισσότερο όμως, γιατί πράγματι χρειαζόταν να θυσιαστεί μία χώρα για παραδειγματισμό και των υπολοίπων, ήταν τελικά αυτή που μας έφερε ο Γιωργάκης σε αγαστή συνεργασία με τα υπόλοιπα καλά παιδιά της τότε παντοδύναμης ΠΑΣΟΚΟ-ΔΕΞΙΑΣ.

Η Αριστερά...δεν θέλω να αποτινάξω από πάνω μου αυτή την έννοια...με γλυκαίνει, με μαθαίνει να αγαπώ τον άνθρωπο, τη φύση, να παλεύω, να διεκδικώ και να αμφισβητώ...

Αυτές τις γραμμές αποτύπωσα, όσο πιο γρήγορα μπορούσα, βλέποντας τα αντικρουόμενα ποστάκια από τους σύνταυρους...
Δεν θα κάνω διάλογο σε κάτι που καταθέτω σαν άμεση φόρτιση, βιώνοντας και το πνεύμα των τελευταίων ημερών...

« Τελευταία τροποποίηση: Τετ 16 Νοέ 2016 13:26 από jimakos »
Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #497 στις: Τετ 16 Νοέ 2016 17:51 »

τα μαθήματα ιστορίας σε όσους τη θεωρούν μια απλή καταγραφή γεγονότων,χωρίς αιτίες ,αφορμές κ έξω απ το πεδίο ταξικής πάλης.....υγ..αφελείς ΔΕΝ είναι.
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
« Απάντηση #498 στις: Τετ 16 Νοέ 2016 22:20 »
Και για να χαλαρώσουμε λίγο...
Αν μη τι άλλο Γιώργη, πρέπει να αναγνωρίσεις ότι οι πολιτικά ιδεολογικοί σου αντίπαλοι έχουμε την αίσθηση του χιούμορ:

Τόσο χιούμορ μάλιστα που το Ντογάκι παθαίνει ΣΣΣΙΙΙΟΚ:

Και για να το ξεπεράσει, τρώει κι ένα σσσιιιοκολατάκι:

:P

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
« Απάντηση #499 στις: Τετ 16 Νοέ 2016 23:18 »

Donaldimir Trumputin και το κουμπί του Αλέξη

* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς