Μα τι λες παιδι μου ουδετερε?
Κανουμε εμεις τετοια πραματα εδω στα Γιαννενα?
Εδω, σε ενδειξη καλης θελησης και σε ενα ρεσιταλ αλτρουισμου και μεγαλοσυνης, φεραμε στην ομαδα τον ανθρωπο που μας εδειχνε τα απαυτα του στη Ροδο και ξεσηκωνε τους οπαδους του οφη εναντιον μας, τον αφησαμε να κυκλοφορει σαν κυριος και να φυγει σαν κυριος...
Που την βλεπεις εσυ την εχθρα?
Κι επειδη ειμαστε αντρες και οσο ναναι λεμε και καμια κβεντα παραπανω πανω στα νευρα μας, ε δεν σημαινει οτι δεν αγαπαμε κρητη, ντακο, χοχλιους μπουρμπουριστους, ψηλορειτη και πατρικ ογκουνσοτο...
Θα σου θυμισω δε, πως το πρωτο ματς που παιξαμε μεταξυ μας μετα το μπαραζ ειχε την ατμοσφαιρα φιλικου αγωνα.
Ειχαμε εναν Κρητικο στο στρατο, κατ στον Αυλωνα...
Πολλους ειχαμε δηλαδη αλλα εκεινος ειταν περιπτωση.
Πρησμενος απ' τα μουι ται και τς λοιπες τετοιες σιατανικες πολεμικες τεχνες, μαλλι ξιουρα και μυτ ψηλα...
Εγω, μας ελεγε ολο καμαρι, ειμαι κρητικος ορε και ηρθα να γινω μαυρος γιατι ειναι το οπλο για τς αντρες τς σκληρους...
Ηθελα να παω αλεξιπτωτα αλλα εσπασα το χερι και δεν με πηραν...
Κοκαλο τα μκρα ολα, ψαρωμενα τον ειχαν για θεο...
Εμεις τα οπλα τα εχουμε για κουταλοπιρουνα στο σπιτ, ειμαστε και οι πρωτοι πιστολερο, ελεγε...
Παμε για τν πρωτη βολη...
Να γυαλιζ το ολπο ο τζες ολη μερα μολις χρεωθηκαμε, τιραντε φανελακι και μαντιναδα...
Ουι, τουτος ειναι ο Καλαχαν ελεγαν τα μκρα, θα σαρωσει στς βολες.
Ειταν και ξεκουραστος, αφου σαν γνησιος Ραμπο δεν ειχε καν ουτε μια σκοπια αφου ειχε πλευρισει εναν πιτσιρικα δοκιμο που ειχαμε στην ιλη και τον ειχε φλομωσει στην ιδεα και το τριο, τον θαυμαζε ο δοκιμος και τον εβαζε ολο δεκανεα αλλαγης...
Στη βολη πατος ο κρητικαρος!
Και τι οπλο ειναι αυτο που μοδωσαν, και κουνιονταν ο στοχος και ολο δικαιολογια και κακο...
Τελικα δεν ξαναασχοληθηκε κανενας μαζι τ...
Στο στρατο πιστευω μπορεις να κρινεις πολυ ευκολα και δικαια τους ανθρωπους και τον τοπο που αντιπροσωπευουν...
Ο μικρος μας ηρωας θα μπορουσε καλλιστα να ειναι απο τα Γιαννενα η απο οπουδηποτε αλλου.
Οντας ο μεγαλυτερος, μακραν, σε ηλικια στις μοναδες που υπηρετησα και εχοντας μια καποια εμπειρια στη ζωη, αποφανθηκα οτι σκαρτοι και αμυαλοι υπαρχουν παντου...το ηξερα απο πριν βεβαια αλλα στο στρατο το επιβεβαιωσα πανηγυρικα.
Θα παρακαλεσω, λοιπον, τους συμπατριωτες και συνταυρους μου (γιατι αυτοι με νοιαζουν εμενα) να κανουμε τα εξης πραγματα.
1. Να κοιταμε πρωτα τα μουτρα τα θκα μας. Να φροντισουμε να βαλουμε σε ταξη τα του οικου μας και μετα τα χωνουμε και στς αλλους.
2. Να μην μιλαμε εξ'ονοματος εκεινων που πληρωσαν την καφριλα μιας μεριδας υπανθρωπων στη Ροδο και να μην τους χρησιμοποιουμε ως αλλοθι για τα θκα μας ξεφτιλικια. Ιδιως οσοι δεν ειταν καν εκει.
3. Να καταλαβουμε επιτελους οτι δεν μπορει να χρησιμοποιουμε δυο μετρα και δυο σταθμα αναλογα με το τι μας βολευει. Και ο νοων νοειτο...
Περισσοτερα για τη φετινη χρονια θα γραψω καποια αλλη στιγμη...