Αυτό που έγραψα, όπως φαίνεται κι από την τελευταία μου πρόταση, είχε αποκλειστικό στόχο να δείξει πώς μπορεί να πάρεις καμιά φορά παίχτες οι οποίοι δεν θα αγωνιστούν άμεσα, θα τους θεωρήσεις κακές επιλογές, αλλά μέσα σε ένα 1,5 χρόνο θα γίνουν παίχτες πρώτης γραμμής, που θα ξεχωρίσουν όχι απλά στην ομάδα αλλά και στο πρωτάθλημα γενικότερα. Όταν μάλιστα αποκτάς 4 μαζεμένους, έχουν ξεχωρίσει ήδη οι 3, ενώ ο Νικολιάς (την υγειά του να έχει μόνο το παιδί) είμαι σίγουρος ότι θα κάνει κι αυτός το ίδιο, τότε αυτό το ποσοστό επιτυχίας σε συνδυασμό με τις συνθήκες που το καταφέραμε είναι κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτο.
Ούτε οικονομοτεχνική ανάλυση έκανα φίλε christos, ούτε μαθήματα διοίκησης επιχειρήσεων. Καθαρά ποδοσφαιρικό σχόλιο ήταν, γι' αυτό κι επέμεινα στα ποδοσφαιρικά κατορθώματα αυτών των παιδιών (ο Κούτρης χθες στάθηκε απέναντι σε Ντιμπαλά-Κουαδράδο, ο Μαυροπάνος ετοιμάζεται για την U21, ο Πασχαλάκης έφτασε ένα βήμα πριν την Εθνική ομάδα) κι όχι στα οικονομικά ανταλλάγματα. Αυτή είναι μια διαφορετική συζήτηση, που νομίζω την εξαντλήσαμε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.
Αφού όμως την ξαναρχίσαμε, να πω κάτι για τον Μαυροπάνο ειδικά μιας και αναφέρθηκε. Τον ρώτησε κανείς τον ίδιο αν θα υπέγραφε ποτέ 5ετή επέκταση; Ανόητο είναι το παιδί; Αν βλέπει ό,τι υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, φυσικά και θα περιμένει την πώλησή του χωρίς να αυτοπαγιδευτεί σε νέο συμβόλαιο. Δεν το λέω μόνο οικονομικά, αλλά και παιχτικά. Όταν ένας παίχτης ξεπερνά κατά πολύ το επίπεδο της ομάδας σε τέτοια ηλικία, είναι απόλυτα θεμιτό και λογικό να θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στο επόμενο επίπεδο.
Το υπάρχον συμβόλαιο τελειώνει το καλοκαίρι του 2019. Αυτό σημαίνει ότι η τελευταία ευκαιρία να πουληθεί χωρίς να μπορεί να υπογράψει αλλού μόνος του, είναι το ερχόμενο καλοκαίρι. Με το προηγούμενο όμως του Πασχαλάκη, που σε όποια ομάδα προσπαθούσε να τον "πασάρει" ο πρόεδρος του λέγανε "πάρε τόσα κι ΑΜΑ θες, γιατί σε 6 μήνες τον υπογράφω ως ελεύθερο", δική μου αίσθηση και πληροφόρηση είναι ότι θα φύγει τον ερχόμενο Γενάρη.
Ήδη στην χθεσινή προπόνηση ήταν 3 τύποι στην κερκίδα που είχαν έρθει ειδικά για να τον παρακολουθήσουν, κρατούσαν σημειώσεις, διάβαζαν διάφορα στοιχεία για το ιστορικό του από την εποχή του Απόλλωνα ακόμα και ανέφεραν στον διάλογό τους ότι τον Γενάρη παίρνει μεταγραφή. Scouters, managers, ή κάτι ενδιάμεσο. Πρώτη φορά τους έβλεπα.
Με την ευχή μου πάντως το παιδί και μακάρι να το δούμε σε πρωτάθλημα του εξωτερικού σύντομα.
Τώρα αν θέλουμε να τους κρατάμε λίγο παραπάνω (γιατί για πολύ ΔΕΝ γίνεται όταν φτάνουν σε επίπεδο εθνικής ομάδας), θα πρέπει να αλλάξει η πολιτική των 3ετών συμβολαίων. Όπως είπα και το καλοκαίρι δεν υπάρχει λογική στο 2ετές συμβόλαιου του Ζαχαρού, ή στο 3ετές του 16χρονου Βενετικίδη. Σε παίχτη κάτω των 20 τον οποίο πιστεύεις, κάνεις εξαρχής 5ετές συμβόλαιο ΠΡΙΝ κάνει το όνομά του γνωστό. Γιατί αν το κάνει και αρχίσει το ενδιαφέρον ομάδων, τελείωσε η υπόθεση ανανέωση.