Αφού ηρέμησα ας γράψω και εγώ κάτι.
Για εμένα η τραγική ομάδα που κατεβαίνει φέτος στα γήπεδα, κυρίως στα εκτός, είναι 100% ευθύνη του κύριου Πετράκη.
Ξέρω μερικοί θα πείτε τι φταίει αυτός ο καλός άνθρωπος ο χοντρός φταίει για όλα. Σύμφωνοι. Οι ευθύνες της διοίκησης είναι πάνω από όλα. Αλλά:
Φαίνεται ο κόουτς βρίσκεται είτε σε μεγάλο ντεφορμάρισμα είτε σε μεγάλο βόλεμα. Ξέρει ότι δεν πάμε για τίποτε, είδε και έπαθε πέρυσι με τη χαμένη υπόθεση της πεντάδας, σου λέει μαλάκας είμαι να δουλεύω και να αγχώνομαι, να κατασκοπεύω και να τα έχω στη τσίτα όλα στα αποδυτήρια; Να χαλάσω τις σχέσεις μου με παίχτες τύπου Τσάβες που θα έπρεπε επιεικώς να παίζει αλλαγή μετά το 70-80;
Η χαλαρότητα του κόουτς τον έχει ποτίσει σε τέτοιο βαθμό που η άμυνά μας έχει γίνει παιδική χαρά. Ο καλύτερος, υποτίθεται, κήπερ της κατηγορίας μας έχει κρεμάσει ουκ ολίγες φορές.
Η ψυχολογία και η άμυνα είναι πρωτίστως ο καθρέπτης της δουλειάς του κόουτς. Μετά έπεται η δημιουργία. Σε αυτά ο κύριος Πετράκης φέτος απέτυχε παταγωδώς, ίσως και γιατί κουράστηκε από την ανημποριά της διοίκησης και δεν έχει πλέον κίνητρο. Δεν έχει κίνητρο να δώσει στους παίχτες. Μου φαίνεται ότι έχει ρίξει λευκή πετσέτα.
Πάμε στους παίχτες:
Βελίδης: Φάντασμα του παλιού του εαυτού. Το ντεφορμάρισμά του είναι παρατεταμένο. Μου δίνει την εικόνα ότι τα έχει εγκαταλείψει. Μας κρέμασε άπειρες φορές φέτος. Μάρκο σε υποστήριξα από την αρχή, γιατί σε παρακολουθούσα από τον Σκώληκα Θεσ/νικης, παρά το γεγονός ότι πολλοί δυσπιστούσαν μαζί σου. Πλέον έχεις εγκαταλείψει τις προσπάθειες που κατέβαλες στο παρελθόν. Δεν βελτιώνεσαι αλλά χειροτερεύεις. Και αναρωτιέμαι: Δεν έχεις εγωισμό να ξεχωρίσεις και να ξεχωρίζεις από το ναυάγιο του Π.Α.Σ.;
Τσάβες: Οποιοσδήποτε προπονητής με πυγμή (στυλ Άγγελου) θα τον τοποθετούσε στο πάγκο για περισυλλογή. Η συνεισφορά του αρνητικότατη και σε αυτό το παιχνίδι, κάνει ότι γουστάρει, όσα λάθη θέλει και δεν υπάρχει κανείς στον πάγκο να τον συνετίσει.
Καρανίκας: Παίχτης αδύναμος πολύ, δεν τρέχει, δεν μαρκάρει απλά δείχνει κάπου και που ότι κατέχει το τόπι αλλά αυτό δεν φτάνει για επαγγελματία ποδοσφαιριστή.
Θα συμφωνήσω απόλυτα για τις κολοσσιαίου επιπέδου ευθύνες του Χοντρου, τις γενικές και στα του ρόστερ.
Όμως εκτός αυτού, θυμάμαι προ τετραετίας τον Άγγελο να έχει μετατρέψει τον Βίλα σε φορ, σε χαφ και σε μπακ. Από εκεί που ήταν άμπαλος έγινε χρήσιμος. Από εκεί που η ομάδα μας πέθαινε στη σέντρα παίξαμε στρωτά. Από εκεί που ρουφάγαμε γκολ συνέχεια, δουλέψαμε ικανοποιητικά την άμυνα.
Θέλω να πω ότι εκτός από διοίκηση φαίνεται να πάσχουμε και από προπονητή με θέληση, διάθεση και πάθος για διάκριση.
Θα συμφωνήσω ότι το πρώτο επηρεάζει το δεύτερο αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί ικανοί προπονητές που θα επιθυμούσαν να δουλέψουν στις αντίξοες και αντιφιλόδοξες συνθήκες της ΠΑΕ Π.Α.Σ. Γιάννινα.
ΥΓ: Δυστυχώς έτσι βλέπω τα πράγματα και παρακαλώ να μην ταυτιστεί η άποψή μου με νεόκοπους επικριτές προπονητή και παιχτών.
ΥΓ1: Η χρησιμοποίηση Γιάκου έστω και ως αλλαγή σε τι αποσκοπεί ακριβώς; Είναι δυνατόν να βρίσκει θέση ο Γιάκος στην ενδεκάδα και να διώχνουμε παίχτες σαν τον Ρουμπουλάκου και τον Αυγενικού;