Αποστολέας Θέμα: Mετακινήσεις οπαδών  (Αναγνώστηκε 24193 φορές)

Αποσυνδεδεμένος mastak

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Απ: Ολική απαγόρευση της μετακίνησης οπαδών
« Απάντηση #50 στις: Πεμ 04 Φεβ 2010 11:39 »
 ;) Νάτος ο blue_geo τόπιακε το point  ...

τώρα αυτά τα αυθαίρετα του στυλ πρέπει να συλληφθούν ΟΛΟΙ με βαριες κατηγοριες, πχ αντίσταση κατά της αρχης, πρόθεση για ανθρωποκτονίες εξ αμελειας κτλ κτλ ... ευτυχώς που ζούμε σε δημοκράτια που ελέγχεται από θεσμούς και κανονιστικό πλαίσιο γιατί αν τα αφήναμε στη προσωπική κρίση του κάθε ταύρου, fon, son, mastak και δε ξέρω εγώ τι ... τότε θα ζούσαμε στη χώρα του "ΧΑΙΡΕ ΤΑΣΟ ΚΑΡΑΤΑΣΟ"  για όσους παλιούς θμόνται  8)

:pashat:

Αποσυνδεδεμένος SirBak

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Πεμ 04 Φεβ 2010 11:45 »
Παράθεση
Όχι στα μπλόκα λοίπόν!

Ωρε....Μη σ ακουσει κανας αγροτης ωρε....,και ανοιξουμε και αλλα μετωπα... :P

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Πεμ 04 Φεβ 2010 12:14 »
Ζούμε στην χώρα που δεν υπάρχει σεβασμός σε τίποτα....
« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 04 Φεβ 2010 12:56 από fon7 »

Αποσυνδεδεμένος el_antifasist

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Πεμ 04 Φεβ 2010 13:02 »
Για σιγα ορε παιδια , ακουω δεν υπαρχει σεβασμος να φυλακιστουν λει ο αλλος , τι γιναμε δηλαδη και νομοθετες και δικαστες και σε λιγο και βασανιστες, ο μαστακ καλα τα λει και ενοιτε πωσ δεν ενοει να αφηνουμε τον καθε καφρο να κανει οτι θελει αλλα το θεμα δεν ειναι αυτο.

Το θεμα ειναι οτι για ακομη μια φορα το κρατος εδειξε την ανεπαρκεια τ να χειριστει μια κατασταση σε αυτο πρεπει να μενουμε , γιατι οπως ειπε καποιος εδω μεσα ολα γιναν γιανα διαφημιστει ο νομος του χρυσοχοιδη δηλαδη να φανει στην τηλεοραση οτι η αστυνομια εκανε καλα τη δουλεια της και δεν αφηκε να μπει κανενας παοκτζης στο γηπεδο και απο κει και περα στα αρχιδια μας αν τα παοκια θα τα σπασουν γιατι τους εφερες ως εδω και εξω απο το γηπεδο τους λες οχι θα μεινεις απο εξω.

Τωρα το θεμα ομως ειναι πολυ δυσκολο να το χειριστεις και σιγουρα τα σαινια της ελας και της παε μας δεν ειναι ικανα γιατι απο την μια αν τους εβαζες μεσα δεν θα γινονταν επεισοδια εκτος ,αλλα πολυ πιθανον να γινονταν εντος και αφου ειμασταν υποτροποι φαε αλλε 2 -3 αγωνιστικες ετσι για πλακα  οποτε αφηνοντας του εξω σωσαμε το τομαρι μας σαν παε  .

Τι θα μπορουσε να γινει ? δυστηχως δεν μπορω να το απαντησω γιατι τα παοκια δεν ειναι σοβαρος λαος ειναι βαρβαροι τελειως δεν καταλαβαινουν τιποτα και λυπαμε που το λεω αλλα μονο κακο κανουν στον παοκ τοσα χρονια και στο ποδοσφαιρο γενικοτερα παρα καλο οποτε εκει θα εστιασω την προσοχη μου .

Σε αυτο που εχει αδικο ο μαστακ ειναι οτι εμεσα υποστιριζει ενα λαο απο "φασιστες " γιατι μπορει να μυν ειναι νεοναζι η χρυσαυγιτες (στην πλειψηφεια τους ειναι αναρχικοι οι πολιτικοποιημενοι) αλλα οταν προκειτε για τον παοκ λειτουργουν τελειως φασιστικα δεν υπολογιζουν κανενα αλλο απο τον παοκ και εκει καπου ξεφευγει το θεμα γιατι ωραιες οι ομαδες ωραια τα γηπεδα αλλα δεν ειναι μονο ο παοκ στη ζωη υπαρχουν και αλλα πραγματα υπαρχουν και η ελευθερια εκφρασης (των υπολοιπων) , η ελευθερια διαφορετικης αποψης , η ελευθερη συμβιωση μεταξυ διαφορετικων ιδεολογιων και αν θελετε και η ξενη περουσια και υπαρχει και η ΖΩΗ.

Αυτοι αυτα τα εχουν ξεχασει τελειως και εδω ειναι που το προβλημα βρισκει την κοινωνικη του πλευρα, γιατι προκειτε για ενα καθαρα κοινωνικο προβλημα αυτο οπως και τα ναρκωτικα αλλο αν εμεις τα αντιμετωπιζουμε σαν νομικα προβληματα και οσο ακομα θα λεμε "εμενα δε με νοιαζει εχω τα δικα μου προβληματα" αλλο τοσο θα υπαρχουν και θα πληθενουν και θα φτασουν και σε μας , που οπωσ ειδαμε με τον αρη εχουν φτασει ειδη .

Λοιπον οσο ακομα το προβλημα του χουλιγκανισμου και των ναρκωτικων θα αντιμετωπιζοντε με τους νομους και οχι με την παιδεια οσο θα ειναι νομικα προβληματα και οχι κοινωνικα δυστηχως απλα θα αυξανονται.

πρωην pasta_italiana
PAS ANTINAZI FANS URBINO
    "TORRI INCAZZATI"

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Πεμ 04 Φεβ 2010 13:27 »
Η λογικη της κυβερνησης και του δημοκρατη υπουργου κ. Χρυσοχοϊδη "ποναει δοντι, κοβει κεφαλι" ειναι για κλαματα!

κακως υπαρχει το μετρο και κακως οι οπαδοι του παοκ δεν τους δοθηκε το δικαιωμα να δουνε την αγαπημενη τους ομαδα!

αλλα για τα επεισοδια που συνεβησαν εξω απο το γηπεδο ποιος φταει; τι φταινε οι περιουσιες του κοσμου; αν η πετρα που εριξαν στον λεωφορειο χτυπαγε καποιον σοβαρα ποιος θα επαιρνε την ευθυνη;

οι οπαδοι του αρη που ειχανε κανει καποιες μικροζημιες στο περιπτερο στο αλσακι, επικοινωνησανε με τον ιδιοκτητη, προς τιμη τους και του πληρωσανε την ζημια! οι παοκτζηδες τι; νομιζω οτι ειναι μια συμπεριφορα που χαρακτηριζει καθαρα τους οπαδους του παοκ!(μεγαλο μερος, οχι ολους)!   
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος timpanistis toreros

• Sr. Member
  • έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Πεμ 04 Φεβ 2010 17:50 »
Παράθεση
Σοβαρές ζημιές στα γραφεία συνδέσμου του Παναθηναϊκού, σε ένα συμβολαιογραφείο που στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου, σε κατάστημα αθλητικών ειδών, σε καφενείο και σε τέσσερα σταθμευμένα Ι.Χ. προκάλεσε η έκρηξη που σημειώθηκε στις 2.39 τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Μαρούσι.

Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό, που -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών- αποτελούνταν από μασούρια δυναμίτιδας, στον πρώτο όροφο του κτιρίου, στην οδό Αναβρύτων 8, έξω από τα γραφεία του συνδέσμου του «τριφυλλιού», με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές. Πρόκειται για την τρίτη επίθεση με εκρηκτική ύλη σε σύνδεσμο τους τελευταίους μήνες. Η πρώτη είχε σημειωθεί στις 28 Οκτωβρίου με στόχο γραφεία συνδέσμου του Ολυμπιακού, στην οδό Πύρρου, στο Παγκράτι, και η δεύτερη στις αρχές Νοέμβρη σε γραφεία φίλων του Παναθηναϊκού, στην οδό Μεγαλουπόλεως 64, στον Αγιο Δημήτριο. Περίπου μια ώρα μετά την έκρηξη στα γραφεία συνδέσμου των «πρασίνων», άγνωστοι πραγματοποίησαν εμπρηστική επίθεση, σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού, στη συμβολή των λεωφόρων Θηβών και Αθηνών, στο Περιστέρι. Οι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό τα γραφεία και έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Α.Κ.Μ.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=04/02/2010&id=128521

δειτε που παει η βια! δειτε να λυνει προβληματα η απαγορευση μετακινησεων!
δειτε πως η βαρβαροτητα του αλληλοφαγωματος, γινεται βουτυρο στο ψωμι για τον ολοκληρωτισμο!
δειτε πως τα γηπεδα γινανε (μετα τα γυμναστηρια...) ο προθαλαμος για την ενταξη στην μαυρη οικονομια του εγκληματος.

αν αυτο δεν ειναι κοινωνικο προβλημα, τοτε πιο ειναι???
και πως θα λυθει? με ταλιμπανιες τυπου μπατσοχοϊδη???

έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!

Αποσυνδεδεμένος Blue_Nec_777

• Full Member
  • pas7peiraiasfans reee
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Πεμ 04 Φεβ 2010 18:36 »
γεροντα RASTA αφου γλιεπω οτι δεν μου απαντας,θα γραψω εδω και καταννοω τους μοντς σε περιπτωση που σβησουν το ποστ μου.
δεν ειναι αντιφασεις στις αποψεις μου.απλα σκεφτομαι τα πραγματα και απο τις 2 μεριες. ειπα οτι ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ αλλα εφοσον ισχυει ξανα για λιγο καιρο το πιο καλο για να κρατησουν οσο το δυνατον περισσοτερα μΠΑΟΚια μακρυα απο το γηπεδο ηταν τα μπλοκα.

γερασες και αρχισες να τα χανεις μου φενετε φιλε.... :joker:

Αποσυνδεδεμένος nick

• Hero Member
  • Same old city, same old tale
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Παρ 05 Φεβ 2010 11:29 »
Παράθεση
Ναι στις μετακινήσεις λέει η Σούπερ Λίγκα και καλεί για το επόμενο διοικητικό συμβούλιο σε διάλογο τον Πάνο Μπιτσαξή και τον αρχηγό της Αστυνομίας.

Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής ολοκληρώθηκε, παρουσία μόλις πέντε προέδρων (Χριστοβασίλης, Ψωμιάδης, Κομπότης, Μποροβήλος, Αθανασιάδης). Απουσίασε και ο Νίκος Πατέρας, λόγω ίωσης, με αποτέλεσμα της συνεδρίασης να προεδρεύσει ο Γιώργος Μποροβήλος.

Από την πλευρά του Αρη, έθεσε το θέμα της απαγόρευσης των μετακινήσεων ο Γιάννης Κόντης τονίζοντας πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση της πολιτείας και της Αστυνομίας και να φτάνει σε κατάσταση τέτοια ώστε να γίνεται έλεγχος σε αυτοκίνητα με βάση τον αριθμό των πινακίδων τους.

Ο Πατρίκ Κομνηνός πρότεινε να γίνει ένα συμβούλιο, αποκλειστικά για τη βία, κάτι που θα συμβεί -αν συμβεί- για πρώτη φορά στην τετράχρονη ιστορία της Λίγκας και πλέον αναμένεται η αντίδραση του γενικού γραμματέα αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, αλλά και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αφού η απόφασή τους είναι δεδομένη και με τη "σφραγίδα" της Αντζελας Γκερέκου, η οποία υπέγραψε την απόφαση απαγόρευσης διάθεσης των εισιτηρίων σε φιλοξενούμενες ΠΑΕ.

Πηγή:dokari.gr

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

• Hero Member
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Παρ 05 Φεβ 2010 12:04 »
Παράθεση
Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής ολοκληρώθηκε, παρουσία μόλις πέντε προέδρων (Χριστοβασίλης, Ψωμιάδης, Κομπότης, Μποροβήλος, Αθανασιάδης). Απουσίασε και ο Νίκος Πατέρας, λόγω ίωσης, με αποτέλεσμα της συνεδρίασης να προεδρεύσει ο Γιώργος Μποροβήλος.

Κοίτα ποιοι κόπτονται για τις μετακινήσεις των οπαδών! Αν εξαιρέσεις... έναν (ποιος να 'ναι;) οι υπόλοιποι κόβουν 3.000 εισιτήρια όλοι μαζί και περιμένουν τους γνωστους 7-8 της κατηγορίας για να βγάζουν κανα φράγκο και να καλύπτουν τα τρέχοντα.

Πάρτε τα 900 εισιτήρια που κόβετε κ. Κομπότη και... άντε στη Γ' Εθνική. Κι οι υπόλοιποι, τραβάτε για παρέα.

:stop:   
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Παρ 05 Φεβ 2010 12:55 »
Παράθεση
Ναι στις μετακινήσεις λέει η Σούπερ Λίγκα και καλεί για το επόμενο διοικητικό συμβούλιο σε διάλογο τον Πάνο Μπιτσαξή και τον αρχηγό της Αστυνομίας.

δηλαδη ξαναρχιζουν οι μετακινησεις οπαδων η θα γινει καποιο συμβουλειο για να αποφασιστει κατι τετοιο?

καπως μπερδεμενα μας τα λει το αρθρο

Παράθεση
κ. Κομπότη

οχι και κυριος ρε μιχαλη η καραλαμογιαρα

Παράθεση
Ο Πατρίκ Κομνηνός πρότεινε να γίνει ένα συμβούλιο, αποκλειστικά για τη βία, κάτι που θα συμβεί -αν συμβεί- για πρώτη φορά στην τετράχρονη ιστορία της Λίγκας

α ωραια τωρα που θα κανουν για πρωτη φορα (!!!!!) συμβουλιο για την βια ενταξει παει λυθηκε το θεμα του χουλιγκανισμου

βρε αι σιχτιρ ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
πρωην pasta_italiana
PAS ANTINAZI FANS URBINO
    "TORRI INCAZZATI"

Αποσυνδεδεμένος Αντώνς

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Παρ 05 Φεβ 2010 13:21 »
Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο, και σαφώς δεν λύνεται με απαγορεύσεις μετακινήσεων ή όπως είχε πει ο Ντέμης πριν κάποια χρόνια, για αποκλεισμό από τα ευρωπαϊκά ματς με σκοπό να λυθούν κάποια από τα γνωστά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στην Αγγλία που εφαρμόστηκε αυτό το μέσο, μπορεί στις εξέδρες να κάθονται όλοι μαζί, αλλά έξω από τα γήπεδα γίνεται της Ελλάδας..
Se ci coglie la crudele morte, dura vendetta verrà dal partigian..

Αποσυνδεδεμένος tauri_7

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Παρ 05 Φεβ 2010 13:47 »
Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο, και σαφώς δεν λύνεται με απαγορεύσεις μετακινήσεων ή όπως είχε πει ο Ντέμης πριν κάποια χρόνια, για αποκλεισμό από τα ευρωπαϊκά ματς με σκοπό να λυθούν κάποια από τα γνωστά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στην Αγγλία που εφαρμόστηκε αυτό το μέσο, μπορεί στις εξέδρες να κάθονται όλοι μαζί, αλλά έξω από τα γήπεδα γίνεται της Ελλάδας..

Αυτός που είναι χούλιγκαν, ότι κι αν του κάνεις δεν πρόκειτε να αλλάξει. Εκτός αν τον τιμωρήσεις αυστηρά με ποινές φυλάκισης μη εξαγοράσιμες κτλ κτλ. Να κάτσει στην ψειρού με λίγα λόγια και πάλι ίσως. Απο 'κει και πέρα λοιπόν είναι προτιμότερο για μένα, εφόσον δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα, να δίνουν ραντεβού και να σκοτώνονται μεταξύ τους αφού αυτό γουστάρουν παρά να σε πέρνει η μπάλα και σένα και μένα που θες απλώς να πας να δεις μπάλα και τίποτε παραπάνω. Να πας με την παρέα σου, με την γκόμενά σου, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου και να μην τρέμεις για το αν θα γυρίσεις σώος σπίτι σου. Δεν είναι φασισμός δηλαδή και περιορισμός της ατομικής μου ελευθερίας το να φοβάμαι να πάω σε κάποια ματς επειδή θα έρθουν αντίπαλοι οπαδοί οι οποίοι είναι σκληροπυρηνικοί και μπορεί να δημιουργήσουν επεισόδια με ανεξέλεγκτες διαστάσεις;;;;

Αποσυνδεδεμένος Αντώνς

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Παρ 05 Φεβ 2010 13:55 »
Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι λες. Ποια είναι η άποψη σου τελικά; Φυλακίσεις, ραντεβού, απαγορεύσεις μετακινήσεων, τι;

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Παρ 05 Φεβ 2010 14:07 »
Παράθεση
Αυτός που είναι χούλιγκαν, ότι κι αν του κάνεις δεν πρόκειτε να αλλάξει. Εκτός αν τον τιμωρήσεις αυστηρά με ποινές φυλάκισης μη εξαγοράσιμες κτλ κτλ. Να κάτσει στην ψειρού με λίγα λόγια και πάλι ίσως.

ναι βαλτους στα κολεγια να βγουν με  μαστερ και διδακτωρικα στην μπουκα , στις βομβες , στης δολοφονιες.

φαυλος κυκλος ειναι η φυλακη  και  τα χειροτερα και πιο μαχιμα χουλιγκανια (οι αρχηγοι)  εχουν κανει φυλακα ολοι.

Παράθεση
Απο 'κει και πέρα λοιπόν είναι προτιμότερο για μένα, εφόσον δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα, να δίνουν ραντεβού και να σκοτώνονται μεταξύ τους αφού αυτό γουστάρουν παρά να σε πέρνει η μπάλα και σένα και μένα που θες απλώς να πας να δεις μπάλα και τίποτε παραπάνω. Να πας με την παρέα σου, με την γκόμενά σου, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου και να μην τρέμεις για το αν θα γυρίσεις σώος σπίτι σου. Δεν είναι φασισμός δηλαδή και περιορισμός της ατομικής μου ελευθερίας το να φοβάμαι να πάω σε κάποια ματς επειδή θα έρθουν αντίπαλοι οπαδοί οι οποίοι είναι σκληροπυρηνικοί και μπορεί να δημιουργήσουν επεισόδια με ανεξέλεγκτες διαστάσεις;;;;

ο χουλιγκανισμος ειναι ενα θεμα που μας αφορα ΟΛΟΥΣ. Ειναι ενα κοινωνικο προβλημα και μονον ετσι μπορει να λυθει και ποιος σου λει εσενα ταυρι οτι μετα απο χρονια οταν κανεις οικογενια ο γιος σου δε θα μπλεξει και θα γινει χουλιγκανι . Δυσκολο ειναι? και μη μου πεις για καλες ανατροφες καλες περιοχες και κουραφεξαλα , ολοι ξερουμε οτι χουλιγκανια δεν ειναι μονο τα παιδια χωρισμενων φτωχων και χαμηλου μορφοτικου επιπεδου οικογενιων . Χουλιγκανι γινετε ο οποιοσδηποτε ασχετα απο την προελευση του ετσι οπως εχουν γινει καποιο συνδεσμοι της ποκ που προσυλιτιζουν πιτσιρικαδες καθημερινα.

Οσο θα αντιμετωπιζουμε τετοια προβληματα με αποψεις του στυλ "δε με νοιαζει ασ σφαχτουν μονοι τους εκτος γηπεδου" η " δε με νοιαζει εχω τα δικα μου προβληματα" τοσο ποιο πολυ θα αυξανοντε και στο τελος θα μας πνιξουν και εμας.

παιδεια και αλλυλεγγυη χρειαζετε σε αυτη τη γαμημενη χωρα και τιποτα αλλο.

WE NEED KNOWLEDGE AND NOT INFORMATION

one drop forward - Knowledge live
πρωην pasta_italiana
PAS ANTINAZI FANS URBINO
    "TORRI INCAZZATI"

Αποσυνδεδεμένος lemorsero

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Παρ 05 Φεβ 2010 14:40 »
Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.
Τα παόκια είναι ιδιάζουσα περίπτωση. Όχι γιατί είναι τόσο πολύ φοβεροί κ τρομεροί *, αλλά κυρίως γιατί έχουν την κακιά συνήθεια να πηγαίνουν στα εκτός χωρίς εισητήρια κ πολλές φορές να προσπαθούν να μπουν με ντου. Σε αυτό συντελούν τα απαράδεκτα ΜΜΕ της θεσ/νίκης που εγκληματικά τους "ωθούν" σε αυτές τις ενέργειες θεωρόντας το μαγκιά κ απόδειξη ανωτερότητας (παοκ είσαι, δε θα μπεις στο γήπεδο?).
Βλεποντας το παιχνίδι σέρρες-παοκ (κύπελλο πριν από μας), το γήπεδο ήτανε κάργα ασπρόμαυρο. Η εικόνα του αριστερού πετάλου των σερρών όμως προκαλούσε φόβο. Τίγκα παοκτσήδες σαν σαρδέλες ο ένας πάνω από τον άλλο ήταν φανερό πως είχε υπερδιπλάσιο κόσμο από τη χωρητικότητά του. Και εκεί μάγκες είναι επικίνδυνα τα πράγματα. Μια στραβή και...καλύτερα μην τα συζητάμε.
Ο όχλος λειτουργεί με πανικό, όχι μόνο σε πράξεις χουλιγκανισμού, αλλά ΚΥΡΙΩΣ σε μικροατυχήματα που προκαλούνται λόγω συσσώρευσης. Το γεγονός πως ευτυχώς δεν έχουμε ζήσει στην Ελλάδα αντίστοιχο χίλσμπορο (1989), δε σημαίνει πως το κράτος δεν πρέπει να προνοεί για αυτο. Άλλωστε για αυτό ακριβώς το λόγο θεσμοθετήθηκε από την ευρωπαική νομοθεσία η τοποθέτηση καθισμάτων σε όλα τα γήπεδα (μικρότερη χωρητικότητα, συγκεκριμένα εισητήρια).
Μην κοιτάτε που σε μας (προσωπική εκτίμηση) στην 8-9-10 μάλλον εκδόθηκαν παραπάνω εισητήρια (διαρκείας και κανονικά) με το πρόσχημα ότι είναι ... "θύρα οργανωμένων που θα φωνάζουν και δε θα έχει προκαθορισμένες θέσεις". Αφήστε το καλύτερα. Αν ανακαινηθεί τέτοιο θέμα εκτός από τους εγκληματίες που το σκαρφίστηκαν, θα την πληρώσει και η ομάδα μας. Εξάλλου μπορείς να "βουτήξεις" στο γήπεδο σχετικά εύκολα σε μια τέτοια τραγική κατάσταση και να σωθείς.
Γιαυτό σας λέω παιδιά. Μάλλον καλύτερα έτσι παρά 3000 παοκια το άλλο σάββατο σε 650 θέσεις με έστω και ένα στο εκατομμύριο να γίνει τέτοια στραβή...
τα ξαναλέμε
Υ.Γ. el_antifasist, timpanistis toreros και mastak προτίμησα να μην τσακωθούμε αυτή τη βδομάδα παρόλο που αυτά που λέτε μου θυμίζουν τον πάλαι ποτέ αντιπρόεδρο του εδεσσαικού**. Την προηγούμενη βδομάδα ήμουν γκαντέμης. Μόλις σας έκραξα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ δικαιώθηκα σε γνωστό θέμα.

*Σιγά μωρέ τα παόκια που είναι και μαμάω. Καμία σχέση με τα αθηναικά πρεζάκια. Απλά έχουν όνομα, αυτοπεποίθηση, δυνατή φωνή, θετική ενέργεια και το βασικότερο:οπαδικά αντανακλαστικά. Κατά τα άλλα δε λένε και τίποτα.
**

Παράγοντας σε ματς του Εδεσσαϊκού     

Αποσυνδεδεμένος tauri_7

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Παρ 05 Φεβ 2010 15:59 »
Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι λες. Ποια είναι η άποψη σου τελικά; Φυλακίσεις, ραντεβού, απαγορεύσεις μετακινήσεων, τι;

Nαι  ρε φίλος, κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η άποψή σου καθώς λες θεωρίες στο πιο πάνω ποστ κι όχι προτάσεις. "Δεν λύνεται με απαγορεύσεις μετακινήσεων", "Δεν λύνεται με αποκλεισμούς", "Στην Αγγλία μέσα όλα καλά αλλά έξω της Ελλάδας" κτλ κτλ.  Στο δια ταύτα μας κάνεις τη διαπίστωση οτι είναι σοβαρό το πρόβλημα... Χαίρω πολύ!!!

Εν πάσει περιπτώσει, εγώ θέλω να πηγαίνω στο γήπεδο επειδή είμαι ποδοσφαιρόφιλος. Θέλω να μπορώ να πάρω και το παιδί μου αύριο χωρίς να φοβάμαι. Αν αυτό γίνεται μόνο με απαγορεύσεις το πρόβλημα το έχουμε εμείς κι όχι η πολιτεία γιατί έχουμε μάθει να συμπεριφερόμαστε σαν ΖΩΑ και ο μοναδικός νόμος που υπακούμε είναι αυτός της ΖΟΥΓΚΛΑΣ. Δεν θα λύσω εγώ το κοινωνικό πρόβλημα του καθενός γιατί η πουτάνα η κοινωνία τον έκανε χούλιγκαν και γουστάρει να ξεθυμαίνει ανοίγωντας κεφάλια και σπάζοντας ξένες περιουσίες. Μας αρέσει δεν μας αρέσει κάποιες συμπεριφορές πρέπει να τιμωρούνται και μάλιστα αυστηρά. Βέβαια όταν η πολιτεία πάει να τιμωρήσει πέφτουν όλοι επάνω για να μιλήσουν για καταπάτηση δικαιωμάτων, για φασιστικές μεθόδους σωφρονισμού κτλ κτλ.  Δεν έχετε πάρει χαμπάρι οτι όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν σε αυτή την ρημαδοχώρα οφείλονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην ατιμωρησία που υπάρχει. Γιατί όταν βγαίνουμε απο τα σύνορα είμαστε κοτούλες;;;; Γιατί ξέρουμε ότι αν έχουμε παραβατική συμπεριφορά θα πληρώσουμε και το τίμημα. Και σας πληροφορώ επειδή έτυχε να έχω την εμπειρία του εξωτερικού, το τίμημα αυτό είναι βαρύ και δεν σε γλιτώνει κανείς.
« Τελευταία τροποποίηση: Παρ 05 Φεβ 2010 16:12 από tauri_7 »

Αποσυνδεδεμένος Αντώνς

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Παρ 05 Φεβ 2010 16:44 »
Το νόημα όσων έγραψα είναι πως ακόμα και να εφαρμοστεί ισόβια ο νόμος περί απαγόρευσης μετακινήσεων φιλάθλων, τα ραντεβού και όλη αυτή η νοοτροπία του όποιος δείρει περισσότερους έχει και ισχυρότερη ομάδα δεν θα πάψουν να υφίστανται. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και το μίσος που τρέφουν ως άνθρωποι, επειδή κάποιος άλλος διάλεξε να υποστηρίξει μια ομάδα διαφορετική από αυτόν.

Προφανώς πρέπει να το δούμε πιο εμπεριστατωμένα και είναι σαφέστατα πρόβλημα της κοινωνίας. Όλα από εκεί ξεκινάνε! Κοινωνία είναι και η οικογένεια, το σχολείο, η εργασία.

Είναι καταπάτηση δικαιωμάτων τα όσα συμβαίνουν και στον χώρο του αθλητισμού που αναφερόμαστε εδώ αλλά και στην φορολογία, στην παιδεία, στο σωφρονιστικό σύστημα και όπου θες! Γιατί λοιπόν να δεχόμαστε τα αυταρχικά μέτρα που παίρνονται "για το καλό μας"; Το ίδιο το κράτος σε κάνει ρουφιάνο και το χαίρεσαι!

Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν αποδείξει, πως ο,τι και να κάνουν θα μείνουν ατιμώρητα, και δικαστικά και εκλογικά! Είτε τζογάροντας τα ταμεία, είτε παίρνοντας αμοιβές από την Siemens, είτε σκίζοντας λάστιχα αγροτών, είτε αποκλείοντας το δικαίωμα στη μόρφωση, στην εργασία κοκ.. Τα γεγονότα είναι άπειρα. Πως λοιπόν ο άλλος να λειτουργήσει δια της νομίμου οδού; Χέστηκε..

Και μιας και είπες πως είσαι ποδοσφαιρόφιλος. Οι υπόλοιποι είμαστε κάφροι; Το πονάει κεφάλι-κόψει κεφάλι δεν είναι λύση. Εγώ μένω στην Αθήνα, και γουστάρω όποτε έρχεται η ομάδα μου να πάω στην κερκίδα του ΠΑΣ! Να φωνάξω μαζί με τα άλλα παιδιά. Ούτε να τα σπάσω, ούτε να μαχαιρώσω. Τι μου λέει όμως το κράτος; Πήγαινε μαζί με τους άλλους, παίξτο κυρία και να 'σαι ευχαριστημένος.

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Παρ 05 Φεβ 2010 17:06 »
Παράθεση
Δεν θα λύσω εγώ το κοινωνικό πρόβλημα του καθενός γιατί η πουτάνα η κοινωνία τον έκανε χούλιγκαν και γουστάρει να ξεθυμαίνει ανοίγωντας κεφάλια και σπάζοντας ξένες περιουσίες. Μας αρέσει δεν μας αρέσει κάποιες συμπεριφορές πρέπει να τιμωρούνται και μάλιστα αυστηρά. Βέβαια όταν η πολιτεία πάει να τιμωρήσει πέφτουν όλοι επάνω για να μιλήσουν για καταπάτηση δικαιωμάτων, για φασιστικές μεθόδους σωφρονισμού κτλ κτλ.

καταρχας ρε συ ταυρι τα μπλοκα μπατσων που σταματαν αυτοκινητα με σαλονικιες πινακιδες ειναι σιγουρα φασιστικη μεθοδος .

κατα δευτερον ποιος ειπε πως δεν τιμωρουνται δεν κανα 20 προσαγωγες την  τριτη δεν κανα 6 συληψεις δεν
περασαν αυτοφωρο, δεν θα παν δηκαστηριο.

αυτο που σου λεμε ειναι οτι ετσι δεν λυνεις το προβλημα, ποτε οι νομοι δεν ελυσαν κοινωνικα προβληματα τα εκανα παντα χειροτερα και αυτο δεν ειναι δικια μου ιδεα εχουν γραφτει για το χουλιγκανισμο τα ναρκωτικα και αλλα κοινωνικα προβληματα παρα πολλες διατριβες και βιβλια απο κοινωνιολογους και ψυχολογους τα οποια καταληγουν ολα στο συμπερασμα οτι οι νομοι τα κανουν μονο χειροτερα .

αλλα να ξερεις οτι μεσα στους παραγωντες που συμβαλουν για να χειροτερεψει η κατασταση εκτος των νομων ειναι και η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ .

δεν ειναι δυνατον μεσα σενα φορουμ να λυσουμε ενα τοσο μεγαλο προβλημα οπως του χουλιγκανισμου αλλα μπορουμε ευκολα να καταληξουμε οτι Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ.
πρωην pasta_italiana
PAS ANTINAZI FANS URBINO
    "TORRI INCAZZATI"

Αποσυνδεδεμένος tauri_7

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Παρ 05 Φεβ 2010 19:57 »
καταρχας ρε συ ταυρι τα μπλοκα μπατσων που σταματαν αυτοκινητα με σαλονικιες πινακιδες ειναι σιγουρα φασιστικη μεθοδος .

Σε αυτό συμφωνώ, είναι γελοίο.

δεν ειναι δυνατον μεσα σενα φορουμ να λυσουμε ενα τοσο μεγαλο προβλημα οπως του χουλιγκανισμου αλλα μπορουμε ευκολα να καταληξουμε οτι Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ.

'Εχω γράψει σε πάρα πολλά πόστ μου οτι δεν συμφωνώ με την απαγόρευση της μετακίνησης των φιλάθλων. Κι εμένα μου αρέσει όποτε μπορώ να πηγαίνω στα εκτός, και σε πολλά έχω πάει κι έχω φάει και κυνηγητά (άλλωστε τη Ρόδο ποτέ κανείς μας δεν ξεχνά που λέει και το γνωστό σύνθημα... ;) ), αλλά μέχρι να βρεθεί κάποιο πιο αποτελεσματικό μέτρο ίσως αυτή να είναι η λύση με τα όποια κενά μπορεί να έχει.

Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν αποδείξει, πως ο,τι και να κάνουν θα μείνουν ατιμώρητα, και δικαστικά και εκλογικά! Είτε τζογάροντας τα ταμεία, είτε παίρνοντας αμοιβές από την Siemens, είτε σκίζοντας λάστιχα αγροτών, είτε αποκλείοντας το δικαίωμα στη μόρφωση, στην εργασία κοκ.. Τα γεγονότα είναι άπειρα. Πως λοιπόν ο άλλος να λειτουργήσει δια της νομίμου οδού; Χέστηκε..

Φίλε το πας μακριά, δεν θα κάνουμε πολιτικο-κοινωνικο-οικονομική κουβέντα στο φόρουμ. Μιλάμε απλώς για μπάλα, ένα θέαμα που διαρκεί 90+ λεπτά και μετά τέλος για μένα.

Και μιας και είπες πως είσαι ποδοσφαιρόφιλος. Οι υπόλοιποι είμαστε κάφροι;

Δεν προέβη σε κανέναν προσωπικό χαρακτηρισμό εναντίον σου ή εναντιον κάποιου άλλου στο φόρουμ.

Αποσυνδεδεμένος ElCapitan

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Παρ 05 Φεβ 2010 20:16 »
οποιος κείται λίγο πέρα απ τα σύνορα τις όμορφη μας πατρίδας θα di πως ότι και να γίνει ότι και να κάνουνε η πολιτική η βία και ο χουλιγκανισμός δεν διώχνετε...πάει χέρι χέρι με το ποδόσφαιρο. και οποιος νομίσω ότι κάνω λάθος τον καλλάο νάρθει γερμανία και να του δείξω κάτι πράγματα....τι κάμερες στα γήπεδα, τι ασφαλίτες, τι νομή, τι απαγόρευσης , κτλ. κτλ. ...στον πούλο μας.
οποιος αγαπάει ομάδα και πολύ δεν διώχνετε με τέτοια. και αν γίνουν "μικρομπερδεβματα" και μικροεπεισόδια ας μην κλαίνε άμεσος η kiri από την επο. εγώ λέω δεν κάνει να το βάλετε κάτω. κοιτάτε τι κάνουνε η πολωνοί..τους γαμάνε κάθε sab/κυριάκο..μπάτσους, "σεκουριταδες" κτλ....και δεν λένε να σταματήσουνε. "χριασετε" να τους δείξουμε πως δεν πεθαίνουμε...γιατί αυτά που γίνονται..να μας πεθάνουνε πάνε.
εμείς με την ομάδα και η ομάδα με μας...όπου και να πέσει όσο μακριά και νάνε.
αυτό απλά κάνανε και τα paokia που κατεβήκανε γιάννενα...και μπράβο τους που τα κάνανε μπουρδέλο.......για να δούμε ποιος θα κερδίσει τον πόλεμο αν κάνανε όλη έτσι...ξέρετε ποσα λεφτά θα κοστίσουνε όλα αυτά στο κράτος κτλ....κάποτε θα καταλάβουνε ότι τέτοια δεν γίνονται με μας...
ΟΧΙ ποτε!
μια ζωή πας γιάννενα!

Αποσυνδεδεμένος pasajax

• Global Moderator
  • Sr. Member
  • Αξιοπρέπεια ρεε
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Παρ 05 Φεβ 2010 20:19 »
Γενικά νομίζω ότι, πλέον αν κάποιος ισχυρίζεται ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει καμιά σχέση με την πολιτική...τότε δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω μαζί του καμιά κουβέντα.

Αλλο πράγμα αν θα έπρεπε...κι άλλο τι συμβαίνει.

Απαγορεύσεις στις μετακινήσεις των φιλάθλων  ΟΧΙ
Χουλιγκανισμός ΟΧΙ
Οι ίδιοι οι σύνδεσμοι, οι παε να τσεκάρουν τον κόσμο τους.

Οτι κάναμε στους κερκυραίους πέρσυ....μπορεί να μας κάνουν (ή ήδη μας έχουν κάνει) άλλοι.
Οπως θέλουμε να πάμε στην Καβάλα...'ετσι θέλουν και οι άλλοι να έρθουν Γιάννενα.

Ας πούμε τις απόψεις μας χωρίς χαρακτηρισμους.
« Τελευταία τροποποίηση: Παρ 05 Φεβ 2010 20:53 από pasajax »
Μην σκύβεις το κεφάλι...

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Παρ 05 Φεβ 2010 23:49 »
Παράθεση
Εχω γράψει σε πάρα πολλά πόστ μου οτι δεν συμφωνώ με την απαγόρευση της μετακίνησης των φιλάθλων. Κι εμένα μου αρέσει όποτε μπορώ να πηγαίνω στα εκτός, και σε πολλά έχω πάει κι έχω φάει και κυνηγητά (άλλωστε τη Ρόδο ποτέ κανείς μας δεν ξεχνά που λέει και το γνωστό σύνθημα... ;) ), αλλά μέχρι να βρεθεί κάποιο πιο αποτελεσματικό μέτρο ίσως αυτή να είναι η λύση με τα όποια κενά μπορεί να έχει.

δεν μπορω να πω οτι συμφωνω μαζει σου αλλα ουτε και οτι διαφωνω , γιατι απο την μια το μετρο ειναι τελειως χαζο και αναποτελσματικο (γιατι ναι μεν δεν παν στο γηπεδο οι παοκτζιδες αλλα τα σπαν εκτος γηπεδου) ωσ προς την καταπολεμηση του χουλιγγανισμου αλλα απο την αλλη καποια αποτελεσματα ειχε (την γλυτωσαμε σαν παε και δεν φαγαμε προστιμα γιατι η βια βγηκε εκτος γηπεδου) και θα εχει αλλα θα προστατεψει μονον της παε , τα γηπεδα και τους υγειες οπαδους.

εκει που θελω να εστιασω εγω ειναι οτι οπως ειπε και ο συνταυρος η μπαλα ειναι πολιτικη και οσο θα εχουμε τα λαθος ατομα στις λαθος θεσεις να αποφασιζουν και να βγαζουν τετοια μετρα-διλληματα θα ειμαστε εδω να λογομαχουμε για το αν ειναι σωστα .

δεν μπορει μια φορα αυτοι οι γαμημενοι οι υποκριτες-πολιτικοι να κοιταξουν λιγο παραπερα απο τα προφανη να το ψαξουν λιγο το θεμα , να διαβασουν για αυτο , να συμβουλευτουν ανθρωπους που ξερουν που εχουν δει επιστημονες και να δωσουν μια λυση.

αλλα δυστηχως εδω οι πολιτικαντιδες κρυβοντε πισω απο τους νομους τους και τα συμφεροντα τους και λειτουργουν μονο με αυτα .

αρα ειναι μονο στο χερι μας να παμε πχ στην καβαλα να μπουμε με διακριτικα να κανουμε την κερκιδα μας να πληροσουμε το εισιτιριο μας και να σεβαστουμε το γηπεδο σαν φιλοξενουμενοι και να φυγουμε σαν κυριοι και να δειξουμε οτι αλλου ειναι το θεμα και οχι στης μετακινισεις οπαδων.

πσ ουι σαν πολλα να  γραψα λες να παω για δημαρχος :P :pas:
πρωην pasta_italiana
PAS ANTINAZI FANS URBINO
    "TORRI INCAZZATI"

Αποσυνδεδεμένος tauri_7

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Παρ 05 Φεβ 2010 23:59 »
δεν μπορω να πω οτι συμφωνω μαζει σου αλλα ουτε και οτι διαφωνω , γιατι απο την μια το μετρο ειναι τελειως χαζο και αναποτελσματικο (γιατι ναι μεν δεν παν στο γηπεδο οι παοκτζιδες αλλα τα σπαν εκτος γηπεδου) ωσ προς την καταπολεμηση του χουλιγγανισμου αλλα απο την αλλη καποια αποτελεσματα ειχε (την γλυτωσαμε σαν παε και δεν φαγαμε προστιμα γιατι η βια βγηκε εκτος γηπεδου) και θα εχει αλλα θα προστατεψει μονον της παε , τα γηπεδα και τους υγειες οπαδους.

Εγώ θα τα βάλω ανάποδα. Πρώτα τους υγιείς οπαδούς, μετά τα γήπεδα και τέλος τις ΠΑΕ που ούτως ή άλλως είναι υποχρεωμένες να προστατεύουν τα συμφέροντά τους και καλά κάνουν. Αν λοιπόν συμβαίνει αυτό που λες δεν θεωρείς οτι το μέτρο δεν είναι εντελώς αναποτελεσματικό;;;

δεν μπορει μια φορα αυτοι οι γαμημενοι οι υποκριτες-πολιτικοι να κοιταξουν λιγο παραπερα απο τα προφανη να το ψαξουν λιγο το θεμα , να διαβασουν για αυτο , να συμβουλευτουν ανθρωπους που ξερουν που εχουν δει επιστημονες και να δωσουν μια λυση.

ΟΧΙ...

αρα ειναι μονο στο χερι μας να παμε πχ στην καβαλα να μπουμε με διακριτικα να κανουμε την κερκιδα μας να πληροσουμε το εισιτιριο μας και να σεβαστουμε το γηπεδο σαν φιλοξενουμενοι και να φυγουμε σαν κυριοι και να δειξουμε οτι αλλου ειναι το θεμα και οχι στης μετακινισεις οπαδων.

Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αρκεί να σκέφτονται έτσι και οι απέναντι... ;)

Αποσυνδεδεμένος mh_per_

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Σαβ 20 Φεβ 2010 17:13 »
Παράθεση
Eλπίζω ότι μετά τα ρεπορτάζ από τη συνάντηση του Παναγιώτη Μπιτσαξή με τους εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκας και τον Σοφοκλή Πιλάβιο ο γουγουά θα κατάλαβε ότι την επόμενη φορά θα πρέπει να τους συναντήσει στο γραφείο του και να συζητήσουν με τρία κασετόφωνα να γράφουν και με συγκεκριμένη ατζέντα.

Γιατί έτσι όπως βγήκε η συνάντηση, ο Μπιτσαξής εμφανίστηκε σαν ένα ανθρωπάκι που περιδεές άκουγε τους γίγαντες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου να του λένε τι πρέπει να κάνει, με τον Πιλάβιο να του θυμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση συγχωρεί ακόμα και όταν μαϊμουδιάζεις τις στατιστικές, αλλά η FIFA και η UEFA έτσι και νομίσουν ότι ανακατεύτηκες στα εσωτερικά του ποδοσφαίρου, μαύρο φίδι που σε έφαγε και το μόνο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι τα παιδιά του κατηχητικού, που ταξιδεύουν ήσυχα με τα πούλμαν τους χωρίς να τους αφήνουν να κάνουν πιπί, αλλά η Αστυνομία, που δεν έχει καλό επιχειρησιακό πλάνο.

Σε αυτό το σημείο σταματάει το μυαλό του ανθρώπου. Γιατί αντί να κάτσουμε να σκεφτούμε γιατί πρέπει να μετακινούνται άτομα που για να πάνε να δούνε έναν αγώνα χρειάζεται επιχειρησιακό πλάνο, σκεφτόμαστε αν τα πλάνα είναι καλά. Με την καμαρωτή παπαριά να επαναλαμβάνεται ότι είναι αντισυνταγματικό να απαγορεύει η Αστυνομία τη μετακίνηση οπαδών. Είναι παπαριά γιατί οι δημοκρατίες για να λειτουργήσουν πρέπει να κινούνται στη λογική του lesser evil, δηλαδή της μικρότερης ζημιάς.

Στο βιβλίο του Μάικλ Ιγκνατίεφ «The lesser evil: Political ethics in an age of terror» δημοσιεύεται ένα απόσπασμα από το «Η παρακμή και η πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας», του Εντουαρντ Γκίμπον, που αναφέρεται στη σφαγή των Γότθων. Ο Γκίμπον, που θαύμαζε τους Ρωμαίους για την οικουμενικότητα και την απουσία μεταφυσικής στο δίκαιό τους, αφού περιγράφει την αναίτια σφαγή, συμπεραίνει: «Η άμεση εξασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας μπορεί χωρίς επιφύλαξη να επέβαλε την αναστολή κάθε νόμου. Πόσο μακριά μπορεί να πάει αυτή η λογική στο να αναστέλλει τις υποχρεώσεις στο δίκαιο και τον ανθρωπισμό, είναι ένα θέμα που προτιμώ να συνεχίσω να αγνοώ».

Για τους ανόητους, λοιπόν, που συνεχίζουν να αναμασούν το «θίγονται τα δημοκρατικά μας δικαιώματα», να προσθέσω ότι όταν ένα κτίριο έχει πάρει φωτιά και η Αστυνομία τού έχει βάλει κορδέλες, προφανώς θίγεται το δημοκρατικό σου δικαίωμα να περάσεις μπροστά από το κοινόχρηστο πεζοδρόμιο, αλλά το δικό σου καλό επιτρέπει την αναστολή του δικαιώματος της ελεύθερης πρόσβασης. Το ίδιο συμβαίνει όταν η Αστυνομία απαγορεύει την προσέλευση σε ένα γήπεδο σε οποιονδήποτε άλλον εκτός των κατόχων εισιτηρίων. Προφανώς είναι δικαίωμα του κάθε Ελληνα πολίτη να πλησιάζει το γήπεδο κάθε στιγμή, αλλά το δικαίωμα αναστέλλεται πριν από τον αγώνα. Ακόμα όμως και στις ιδέες ή τουλάχιστον στην έκφρασή τους υπό δημοκρατικές συνθήκες υπάρχουν απαγορεύσεις.

Είναι δικαίωμα του κάθε Ελληνα πολίτη να συναθροίζεται και να διαδηλώνει τα πιστεύω του, αλλά αν μαζευτούν 50 άτομα, φορέσουν σήματα της «Χρυσής Αυγής» και κατευθυνθούν σε μια συγκέντρωση Συριζαίων, η Αστυνομία θα τους σταματήσει. Και πολύ καλά θα κάνει, τουλάχιστον για όσους θυμούνται τη δεκαετία του '60 με τις συγκεντρώσεις και τις αντισυγκεντρώσεις των «οργισμένων πολιτών». Η εφαρμογή της δημοκρατίας εξαρτάται πάντα από τις συνθήκες που υπάρχουν. Οσο πιο ήρεμα είναι τα πράγματα τόσο η δημοκρατία μπορεί να ασκείται σε έκταση. Σε περίπτωση, όμως, πολέμου, για παράδειγμα, η δημοκρατία αναστέλλει την εφαρμογή βασικών αρχών της. Τώρα, αν η επίθεση στις 11/9 έδωσε το δικαίωμα στην Αμερική να έχει το Γκουαντάναμο, διαβάστε στον Γίββωνα το απόσπασμα που έγραψα και όπως λέγανε και παλιά στην ΕΡΤ, «βγάλτε τα συμπεράσματά σας».
sday.gr

Μια ενδιαφερουσα (οπως παντα, ασχετα αν συμφωνεις ή διαφωνεις) τοποθετηση του Πανουτσου πανω στο θεμα.
When the going gets tough, the tough get going

Αποσυνδεδεμένος Αντώνς

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Πεμ 22 Απρ 2010 12:28 »
Ο υφυπουργός-νταβατζής του πολίτη, σοσιαλιστής κ. Βούγιας, δήλωσε στον ΣΚΑΙ, πως θα υπάρχουν μετακινήσεις του χρόνου.. Βέβαια προ εκλογών λεφτά υπήρχαν και στις 7 Οχτώβρη χάθηκαν.. Οπότε αναμένουμε..