Αποστολέας Θέμα: Hail!!  (Αναγνώστηκε 2634 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
Hail!!
« στις: Τετ 02 Δεκ 2015 08:37 »
Παράθεση
Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Γ” Ράιχ, το 1945, θα κυκλοφορήσει το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου» σε ειδική, σχολιασμένη έκδοση, τον Ιανουάριο του 2016, στη Γερμανία.

Τα δικαιώματα επί του βιβλίου, λόγω της παρέλευσης δεκάδων ετών από τη συγγραφή, περνούν από τον Ιανουάριο σε δημόσια δικαιοδοσία, δίνοντας πρακτικά το δικαίωμα σε όποιον επιθυμεί να εκδώσει το σχετικό έργο του ναζιστή δικτάτορα της Γερμανίας, ο οποίος σφράγισε αρνητικά την παγκόσμια ιστορία στον 20ό αιώνα. Ο Αντρέας Βίρσλινγκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ιστορίας του Μονάχου, εκτίμησε ότι η έκδοση θα γίνει μεταξύ της 8ης και της 11ης Ιανουαρίου.

Η έκδοση, πλην του αρχικού κειμένου, θα έχει 3.500 σχόλια και υποσημειώσεις, θα περιλαμβάνει δύο τόμους με συνολικό αριθμό σελίδων τις 1.948 και θα πωλείται προς 59 ευρώ. «Θα ήταν ανεύθυνο να αφήσουμε το βιβλίο να κυκλοφορεί από χέρι σε χέρι χωρίς σχολιασμό», τόνισε ο κ. Βίρσλινγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο τίτλος της έκδοσης θα είναι «Χίτλερ, Ο Αγών μου, Κριτική Έκδοση». Από το 1945 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015, τα δικαιώματα του βιβλίου ανήκουν στο γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας, το οποίο μέχρι σήμερα αντιτίθετο στην επανέκδοση του εθνικοσοσιαλιστικού, αντισημιτικού λιβέλου.
http://www.altsantiri.gr/kosmos/sta-vivliopolia-tis-germanias-gia-proti-fora-to-vivlio-tou-chitler-o-agon-mou/
Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι αυτό?

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Hail!!
« Απάντηση #1 στις: Δευ 02 Δεκ 2019 10:52 »
Το όποιο βιβλίο έκανε και ρεκόρ πωλήσεων.
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος pextempalla

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Τρι 03 Δεκ 2019 14:55 »
Έχετε κάποια ένσταση στο να απαγορεύεται να εκδοθεί οποιοδήποτε βιβλίο, άσχετα αν μας αρέσουν ή όχι οι απόψεις του;

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Τρι 03 Δεκ 2019 17:57 »
Έχετε κάποια ένσταση στο να απαγορεύεται να εκδοθεί οποιοδήποτε βιβλίο, άσχετα αν μας αρέσουν ή όχι οι απόψεις του;

Έχουμε ένσταση όπως κάθε νοήμων να γραφτεί ένα βιβλίο "Σκατά στον Τάφο του Χίτλερ".

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Τρι 03 Δεκ 2019 19:29 »

Έχουμε ένσταση όπως κάθε νοήμων να γραφτεί ένα βιβλίο "Σκατά στον Τάφο του Χίτλερ".

Ανοίξτε ρε παιδιά ένα πρόγραμμα τηλεόρασης και δείτε τι προβάλλουν 24 ώρες το 24ωρο τα ιδιωτικά κανάλια. Δείτε και τι σόι βιβλία γίνονται μπεστσέλλερς.
Με τέτοια υπερπαραγωγή και υπερκατανάλωση σκουπιδιού (άδικη η σύγκριση για τα σκουπίδια), πραγματικά, είναι το πρόβλημα στο αν θα κυκλοφορήσει το Mein Kampf; Είμαστε στο μάτι κυκλώνα ακαθαρσιών και στενοχωριόμαστε για μία απ' αυτές;

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Τρι 03 Δεκ 2019 20:50 »
Παράθεση
Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Γ” Ράιχ, το 1945, θα κυκλοφορήσει το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου» σε ειδική, σχολιασμένη έκδοση, τον Ιανουάριο του 2016, στη Γερμανία.

Τα δικαιώματα επί του βιβλίου, λόγω της παρέλευσης δεκάδων ετών από τη συγγραφή, περνούν από τον Ιανουάριο σε δημόσια δικαιοδοσία, δίνοντας πρακτικά το δικαίωμα σε όποιον επιθυμεί να εκδώσει το σχετικό έργο του ναζιστή δικτάτορα της Γερμανίας, ο οποίος σφράγισε αρνητικά την παγκόσμια ιστορία στον 20ό αιώνα. Ο Αντρέας Βίρσλινγκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ιστορίας του Μονάχου, εκτίμησε ότι η έκδοση θα γίνει μεταξύ της 8ης και της 11ης Ιανουαρίου.

Η έκδοση, πλην του αρχικού κειμένου, θα έχει 3.500 σχόλια και υποσημειώσεις, θα περιλαμβάνει δύο τόμους με συνολικό αριθμό σελίδων τις 1.948 και θα πωλείται προς 59 ευρώ. «Θα ήταν ανεύθυνο να αφήσουμε το βιβλίο να κυκλοφορεί από χέρι σε χέρι χωρίς σχολιασμό», τόνισε ο κ. Βίρσλινγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο τίτλος της έκδοσης θα είναι «Χίτλερ, Ο Αγών μου, Κριτική Έκδοση». Από το 1945 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015, τα δικαιώματα του βιβλίου ανήκουν στο γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας, το οποίο μέχρι σήμερα αντιτίθετο στην επανέκδοση του εθνικοσοσιαλιστικού, αντισημιτικού λιβέλου.
http://www.altsantiri.gr/kosmos/sta-vivliopolia-tis-germanias-gia-proti-fora-to-vivlio-tou-chitler-o-agon-mou/
Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι αυτό?   

Τον Δεκέμβριο του 2015 που το πόσταρα, ήδη τα "αυγουλάκια" είχαν ξεκινήσει να σπάνε και τα φιδάκια ανέβαζαν τα ποσοστά τους σε ολόκληρη την Ευρώπη!
Το πόσο τυχαίο ήταν να αυξηθούν οι πωλήσεις του συγκεκριμένου βιβλίου, ας το σκεφτεί ο καθένας μόνος του και ας προβληματιστεί αναλόγως.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Τετ 04 Δεκ 2019 08:54 »
Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι όποιος διαβάζει το συγκεκριμένο βιβλίο ασπάζεται τις απόψεις του Χίτλερ και γίνεται ναζιστής;
Θεωρώ ότι το να απαγορεύσεις ένα βιβλίο δεν είναι ούτε προοδευτικό, ούτε πολύ περισσότερο  δημοκρατικό.
Δε ζούμε στην εποχή του Μεσαίωνα για να ρίχνουμε τα βιβλία στην πυρά.
Όλες οι απόψεις πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα και να τυγχάνουν ή όχι την αποδοχή του κόσμου (ή και μερίδας του, γιατί σε κανένα θέμα δε συμφωνούν όλοι).

Αποσυνδεδεμένος chilly

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Τετ 04 Δεκ 2019 09:04 »
Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι όποιος διαβάζει το συγκεκριμένο βιβλίο ασπάζεται τις απόψεις του Χίτλερ και γίνεται ναζιστής;
Θεωρώ ότι το να απαγορεύσεις ένα βιβλίο δεν είναι ούτε προοδευτικό, ούτε πολύ περισσότερο  δημοκρατικό.
Όλες οι απόψεις πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα και να τυγχάνουν ή όχι την αποδοχή του κόσμου (ή και μερίδας του, γιατί σε κανένα θέμα δε συμφωνούν όλοι).
Στον Μεσαίωνα δεν είχαν βιβλία. Ήταν ελάχιστα για να τα ρίξουν στην φωτιά. Τα βιβλία τα ριχναν στην φωτιά, αυτοί που διάβαζαν το mein kampf στην Γερμανία, μετά από εντολή του συγγραφέα του.
φορεβερ

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Τετ 04 Δεκ 2019 09:27 »

Άκου φίλε,
βλέπω πως ό,τι διαβάζεις τα παίρνεις πολύ προσωπικά και είσαι και πολύ ευαίσθητος με το βιβλίο του Χίτλερ.
Εσύ ξέρεις το γιατί...
Φαντασιώνεσαι πράγματα που δεν τα είδες γραμμένα και παραβλέπεις αυτά που είναι όντως γραμμένα.
Από εκεί και μετά, άσε με εμένα να γράφω αυτά που γράφω και αν όχι εσύ, κάποιοι άλλοι μπορεί να τα καταλάβουν.

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Τετ 04 Δεκ 2019 10:23 »
Στην πυρά 'ο αγών μου' του Χίτλερ, το Μανιφέστο και το Κεφάλαιο του Μαρξ, το Κοράνι του Μωάμεθ, και άλλα παρόμοια. Με το πετρέλαιο στα ύψη θα αποτελούν καλή λύση για θέρμανση.  ;)

Αποσυνδεδεμένος Mpakoulieros

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
« Απάντηση #10 στις: Τετ 04 Δεκ 2019 10:55 »
Στην πυρά 'ο αγών μου' του Χίτλερ, το Μανιφέστο και το Κεφάλαιο του Μαρξ, το Κοράνι του Μωάμεθ, και άλλα παρόμοια. Με το πετρέλαιο στα ύψη θα αποτελούν καλή λύση για θέρμανση.  ;)

Τη Βίβλο την ξέχασες και την καινή Διαθήκη.
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Τετ 04 Δεκ 2019 11:06 »

Τη Βίβλο την ξέχασες και την καινή Διαθήκη.

Παράθεση
και άλλα παρόμοια
που μας κάνουν να σκεφτόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Τετ 04 Δεκ 2019 11:33 »
... όποιος θέλει ας το διαβάσει,κ κυρίως να κρίνει πέρα από την ανιστοριτη μαλακία του ότι ο Χίτλερ ήταν τρελός ή παρανοϊκός ή τέλος πάντων κακός άνθρωπος ή κάτι τέτοιο....το γιατί τώρα έχει τόση μεγάλη διαφημιστική υποστηριξη όλο αυτό,μάλλον μοιάζει με την άλλη μαλακία που προβάλλεται εδώ ..." ..μια χούντα μας χρειάζεται,τότε δεν χρωσταγαμε πουθενά...",εκ του πονηρού....!
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Τετ 04 Δεκ 2019 11:41 »

Άκου φίλε,
βλέπω πως ό,τι διαβάζεις τα παίρνεις πολύ προσωπικά και είσαι και πολύ ευαίσθητος με το βιβλίο του Χίτλερ.
Εσύ ξέρεις το γιατί...
Φαντασιώνεσαι πράγματα που δεν τα είδες γραμμένα και παραβλέπεις αυτά που είναι όντως γραμμένα.
Από εκεί και μετά, άσε με εμένα να γράφω αυτά που γράφω και αν όχι εσύ, κάποιοι άλλοι μπορεί να τα καταλάβουν.

Είσαι συνηθισμένος να πετάς την μπάλα στην κερκίδα.
Το πιο εύκολο είναι να χαρακτηρίσεις εμένα ναζιστή, χρυσαύγουλο ή ότι άλλο σε βολεύει....αρκεί να μη πάρεις θέση σε συγκεκριμένο ερώτημα, που στη περίπτωσή μας είναι το αν θα πρέπει να απαγορεύεται η έκδοση του οποιουδήποτε βιβλίου.
Υποτίθεται ότι είσαι και προοδευτικός.....

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Τετ 04 Δεκ 2019 12:57 »
... όποιος θέλει ας το διαβάσει,κ κυρίως να κρίνει πέρα από την ανιστοριτη μαλακία του ότι ο Χίτλερ ήταν τρελός ή παρανοϊκός ή τέλος πάντων κακός άνθρωπος ή κάτι τέτοιο....το γιατί τώρα έχει τόση μεγάλη διαφημιστική υποστηριξη όλο αυτό,μάλλον μοιάζει με την άλλη μαλακία που προβάλλεται εδώ ..." ..μια χούντα μας χρειάζεται,τότε δεν χρωσταγαμε πουθενά...",εκ του πονηρού....!

Κάποιες εκδοτικές βγάζουν καλά κέρδη πάντως ;)
Μέχρι κι εγώ έχω περιέργεια να δω πώς δικαιολογεί τον 'αγώνα' του ο τρελλός.

Αποσυνδεδεμένος chilly

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Τετ 04 Δεκ 2019 14:22 »
Τουλάχιστον ατυχές (για να μη πω κάτι βαρύτερο) ο Μαρξ, να μπαίνει στην ίδια πρόταση με τον Χίτλερ. Όπως και το Κοράνι. Θεωρώ οτι είναι μάλλον άπο άγνοια και παραπλάνηση. Ο Μαρξ δεν έγραψε ποτέ για σφαγές και δικτατορίες. Όπως και το Κοράνι για ιερούς πολέμους.
Θα μπορούσες να γράψεις για βιβλία του Λένιν ή του Τρότσκι που κάποιοι ισαποστάκηδες, φιλελεύθεροι απομονώνουν φράσεις για να σηκώσουν συζήτηση. Όπως και προφητών του Ισλάμ που μπορεί να έχουν γράψει για ''θάνατο στους αλλόθρησκους'' (όπως και τίποτα αρχιεπίσκοπους καθολικούς και ορθόδοξους που μπορεί να έχουν γράψει το ίδιο). Όχι όμως τον Μάρξ και το Κοράνι. Καλύτερα να διαβάζουμε παρά να γράφουμε.
φορεβερ

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Τετ 04 Δεκ 2019 15:48 »
Τουλάχιστον ατυχές (για να μη πω κάτι βαρύτερο) ο Μαρξ, να μπαίνει στην ίδια πρόταση με τον Χίτλερ. Όπως και το Κοράνι. Θεωρώ οτι είναι μάλλον άπο άγνοια και παραπλάνηση. Ο Μαρξ δεν έγραψε ποτέ για σφαγές και δικτατορίες. Όπως και το Κοράνι για ιερούς πολέμους.
Θα μπορούσες να γράψεις για βιβλία του Λένιν ή του Τρότσκι που κάποιοι ισαποστάκηδες, φιλελεύθεροι απομονώνουν φράσεις για να σηκώσουν συζήτηση. Όπως και προφητών του Ισλάμ που μπορεί να έχουν γράψει για ''θάνατο στους αλλόθρησκους'' (όπως και τίποτα αρχιεπίσκοπους καθολικούς και ορθόδοξους που μπορεί να έχουν γράψει το ίδιο). Όχι όμως τον Μάρξ και το Κοράνι. Καλύτερα να διαβάζουμε παρά να γράφουμε.

Προφανώς έχεις διαβάσει τον 'αγών μου' του Χίτλερ για να κάνεις το ατυχές (μην πω κάτι βαρύτερο) κήρυγμα.

Αποσυνδεδεμένος born_in_drakolimni

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Τετ 04 Δεκ 2019 16:19 »
Καλο θα ηταν οποιος θελει να σχολιαζει για το θεμα να μας λεει αν εχει διαβασει το συγκεκριμενο βιβλιο
Η αν εχει διαβασει καποιο αλλο σχετικο με μαρξ ή λενιν ή  κκε ή το κορανι ή την καινη διαθηκη
Αν τα εχει διαβασει ολα αυτα τοτε δεχομαι οποιαδηποτε κριτικη με επιχειρηματα πανω στο θεμα
Αν οχι δεν εχει ολοκληρωμενη αποψη για να την δικαιολογησει

Προσωπικα δεν εχω διαβασει κανενα απο τα βιβλια που αναφερθηκαν παραπανω, αλλα θα ηθελα να τα διαβασω ολα
Δεν υπαρχει περιπτωση να μην βγαλεις κατι χρησιμο απο τετοια αναγνωσματα ,οσο και αν πιστευεις απο πριν οτι δεν αξιζει τον κοπο να το κανεις
Δεν γινεται να αποδομησεις κατι χωρις να ασχοληθεις σοβαρα

:pas: :pashat: :joker:

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Τετ 04 Δεκ 2019 16:22 »

Το πιο εύκολο είναι να χαρακτηρίσεις εμένα ναζιστή, χρυσαύγουλο ή ότι άλλο σε βολεύει....

Α, είναι χειρότερα τα πράγματα απ' ότι τα υπολόγισα εγώ...
Ήθελα μόνο να 'ξερα με ποιόν φαντάζεσαι ότι κάνεις αυτούς τους διαλόγους...  :-?
Αν πάλι έχεις την ανάγκη να αυτοχαρακτηρίζεσαι, πάω πάσο.

Αποσυνδεδεμένος chilly

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Τετ 04 Δεκ 2019 17:05 »

Προφανώς έχεις διαβάσει τον 'αγών μου' του Χίτλερ για να κάνεις το ατυχές (μην πω κάτι βαρύτερο) κήρυγμα.
Συνεχίζεις να εκτίθεσαι τον τελευταίο καιρό. Δεν χρειάζεται να το διαβάσεις όλο. Υπάρχει και το ιντερνετ και κάποιες σωστές πηγές.
https://www.britannica.com/topic/Mein-Kampf
φορεβερ

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Τετ 04 Δεκ 2019 17:44 »

Συνεχίζεις να εκτίθεσαι τον τελευταίο καιρό. Δεν χρειάζεται να το διαβάσεις όλο. Υπάρχει και το ιντερνετ και κάποιες σωστές πηγές.
https://www.britannica.com/topic/Mein-Kampf

"Εκτίθεμαι" σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν τι γράφω ή έχουν κάποια προκατάληψη.
Εγώ έβαλα στην ίδια γραμμή βιβλία που επηρεάζουν κόσμο ή που τους κάνουν να σκέφτονται ανεξαρτήτως περιεχομένου.
Τώρα αν σου έθιξα τον Μαρξ, ποσώς με ενδιαφέρει. Νομίζω όμως ήμουν ξεκάθαρος όταν απάντησα στον Μπακουλιέρο που ανέφερε τη Βίβλο.

Υ.Γ. σκοπός μου ήταν να εκθέσω κάποιους με 'ευαισθησίες' αν θα τσιμπούσαν. Αποστολή εξετελέσθη και δεν είμαι εγώ αυτός που εκτέθηκα, αν με πιάνεις.
Το να κάνουμε λογοκρισία σε οποιοδήποτε βιβλίο για μένα είναι απαράδεκτο, όσο και αν δεν αρέσει το περιεχόμενο, γι' αυτό και έγραψα σαρκαστικά στην πυρά πριν.
« Τελευταία τροποποίηση: Τετ 04 Δεκ 2019 17:50 από my8os »

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Τετ 04 Δεκ 2019 17:49 »

Και τον "Πλούτο των Εθνών" του Σμιθ;

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Τετ 04 Δεκ 2019 17:51 »

Εννοείται. Μόνο Σούπερ Κατερίνα και Τιραμόλα γλυτώνουν.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Πεμ 05 Δεκ 2019 09:12 »

Το πιο εύκολο είναι να χαρακτηρίσεις εμένα ναζιστή, χρυσαύγουλο ή ότι άλλο σε βολεύει....

Α, είναι χειρότερα τα πράγματα απ' ότι τα υπολόγισα εγώ...
Ήθελα μόνο να 'ξερα με ποιόν φαντάζεσαι ότι κάνεις αυτούς τους διαλόγους...  :-?
Αν πάλι έχεις την ανάγκη να αυτοχαρακτηρίζεσαι, πάω πάσο.

Τελικά έχεις πολύ πλάκα. Λες ότι θέλεις να πεις εσύ, αλλά απάντηση καμία.......

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Πεμ 05 Δεκ 2019 11:24 »

Εννοείται. Μόνο Σούπερ Κατερίνα και Τιραμόλα γλυτώνουν.
Ζαγκόρ; Όμπραξ;Τρουενο; Βαβούρα;.... :-?
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro