Αποστολέας Θέμα: Ο ρολος του φορουμ μεσα στη σημερινη κατασταση  (Αναγνώστηκε 6195 φορές)

Αποσυνδεδεμένος mh_per_

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας μερικες σκεψεις που, κατα την αποψη μου, ειναι επικαιρες τωρα που ο ΠΑΣ, το κοινο σημειο αναφορας μας, εχει παρει την κατω βολτα (δυστυχως οχι για πρωτη φορα). Αφορμη για να ανοιξω το θεμα αυτο σταθηκε μια φραση απο το χθεσινο εξαιρετικα ευστοχο ποστ του Dreven (« Ρηξη και ανατροπη μονο ο κοσμος μπορει να κανει»), μια φραση που ηρθε κ «κουμπωσε» απολυτα με καποια πραγματα που με απασχολουσαν εδω κ λιγο καιρο.

Παρακολουθω συστηματικα αυτο το φορουμ απο τις αρχες της περασμενης δεκαετιας κ εχω τη χαρα να ειμαι ενεργο του μελος τα τελευταια 3,5 χρονια. Σε ολη αυτην την περιοδο, αυτος ο χωρος επιτελεσε ενα ευδιακριτα καθορισμενο εργο. Φερνει σε επαφη οπαδους του ΠΑΣ απο διαφορετικα σημεια του χαρτη, γνωστους κ αγνωστους μεταξυ τους (οσο μεγαλωνει η κοινοτητα το 2ο ειναι κ το συχνοτερο) που αλληλοενημερωνονται για τα νεα της ομαδας κ ανταλλασουν αποψεις πανω στα θεματα της επικαιροτητας της. Αυτη η ανταλλαγη αποψεων φυσικα παντοτε περιεκλειε κ το στοιχειο της κριτικης πανω στα κακως κειμενα μεσα κ γυρω απο την ομαδα, τα οποια ποτε δε μας λειψανε απο οταν θυμαμαι τον εαυτο μου μεχρι σημερα. Αν κατι χαρακτηριζε παντα αυτο το φορουμ (ως συνολο) ηταν αφενος η πολυφωνια κ αφετερου η αντικειμενικοτητα κ η ανεξαρτησια απο τους διαφορους «κυκλους» κ συμφεροντα που περιτριγυριζαν διαχρονικα τον ΠΑΣ. Κ αυτο ενοχλησε πολλες φορες, με το χωρο συνολικα αλλα κ μελη του προσωπικα να γινονται στοχοι επιθεσεων με διαφορα προσχηματα, αλλα ουσιαστικα επειδη η κριτικη μπορουσε να να εχει επιβλαβεις συνεπειες για τις «υποθεσεις» καποιων. Εχουμε δει αυτο το φορουμ να μεγαλωνει με τον καιρο (με τις συνεπειες να μην ειναι παντα ευχαριστες, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα), νεες φωνες κ αποψεις απο περισσοτερο ή λιγοτερο καλα πληροφορημενους ανθρωπους να προστιθενται, τη δυνατοτητα για σφαιρικη ενημερωση σχετικα με οσα αφορουν τον ΠΑΣ να ενισχυεται , κ το χωρο να παρακολουθειται ή κ να γινεται αμεση ή εμμεση αναφορα στα γραφομενα του απο τα πιο «επισημα» καναλια ενημερωσης.

Ολα αυτα ειναι αξιεπαινα κ αξιοθαυμαστα ομως εχω την εντυπωση οτι πια δεν αρκουν. Κ εδω επανερχομαστε στη θεση οτι ο μονος ικανος να οδηγησει τον ΠΑΣ σε αλλαγη σκηνικου ειναι ο κοσμος του, ολοι εμεις. Η αποψη μου ειναι οτι το φορουμ, ως ενας απο τους σημαντικοτερους εκφραστες της φωνης των οπαδων του ΠΑΣ (μαζι με το συνδεσμιακο χωρο κ την ιδια την κερκιδα) πρεπει να γινει ενεργο κομματι των εξελιξεων απο δω κ περα κ ακομη κ να συμμετασχει στη διαμορφωση τους.

«Γιατι το φορουμ?» μπορει να αναρωτηθει καποιος. Κατα την αποψη μου γιατι προσφερει βημα σε ανθρωπους που δεν μπορουν ή δε θελουν να αναμιχθουν με τα συνδεσμιακα, που δεν μπορουν ή δε θελουν να σηκωσουν μια λινατσα στο γηπεδο, που κατανοουν οτι μονο η μαζικοτητα μιας αντιδρασης μπορει να την οδηγησει στην επιτυχια αλλα δεν εχουν τροπο να οργανωθουν κ να εκφραστουν με συνεκτικο τροπο. Γιατι ειναι ενας χωρος-σημειο αναφορας για την κοινοτητα του ΠΑΣ, γιατι ειναι δεδομενο κ αποδεκτο απο ολους (εκτος απο οσους εχουν συμφερον να ισχυριζονται τα αντιθετα) οτι δεν ταυτιζεται με καμια «μεριδα» οπαδων κ δεν παιρνει γραμμη απο πουθενα. Γιατι οταν μιλησε με μια φωνη μετα τα γεγονοτα του ΟΑΚΑ φετος, η φωνη του ακουστηκε παντου κ εξεφρασε την αποψη των οπαδων του ΠΑΣ οταν κατα τ’αλλα εκκωφαντικη σιωπη επικρατουσε απο οσους επρεπε να κανουν αυτην τη δουλεια. Τοτε στρεψαμε τη φωνη μας εναντια σε αυτους που μας βλαψανε κ ηταν εξω απο την ομαδα, τωρα ειναι νομιζω η ωρα να κοιταξουμε τα εσωτερικα μας προβληματα.

Ειναι πεποιθηση μου οτι ο χωρος εχει τη δυναμικη να προχωρησει σε κινησεις που θα «μετρησουν» στην προσπαθεια να δουμε καμια καλυτερη μερα σε αυτην την ομαδα. Θα μπορουσαν να ειναι κ παλι καποιες ανακοινωσεις προς τα τοπικα κ μη ΜΜΕ  (οπως στην περιπτωση του ΟΑΚΑ) που θα μεταφερουν την αποψη του κοσμου για τα κακως κειμενα, θα φερνουν τους διοικουντες προ των ευθυνων που προσπαθουν να αποτιναξουν, θα εκφραζουν τις απαιτησεις μας για το μελλον. Θα μπορουσε να ειναι η οργανωση καποιων πιο «ενεργητικων» κινησεων διαμαρτυριας για να περασουμε τα μηνυματα μας. Πολλα μπορουν να γινουν, αν αποφασισουμε οτι θελουμε να δραστηριοποιηθουμε προς μια τετοια κατευθυνση οι ιδεες δε θα λειψουν!

Φανταζομαι οτι μπορει να ακουστουν φωνες που θα πουνε «Η θεση των οπαδων ειναι στην κερκιδα. Δε γουσταρουμε να επιζητησουμε συνδιοικηση, κτλ». Σεβομαι αυτην τη θεση κ διευκρινιζω οτι δεν αναφερομαι σε τιποτα τετοιο. Ουτε να δωσουμε οδηγιες για το πώς θα διαχειριστει η διοικηση την ομαδα θελουμε, ουτε να γινουμε ντε φακτο συνεταιροι στο μαγαζι. Αυτο στο οποιο αναφερομαι ειναι απλα το να δειξουμε οτι ο κοσμος δεν κοιμαται, ξερει τι γινεται γυρω του, αποφασιζει πια να μην ειναι παθητικος καταναλωτης οσων του σερβιρουν, θυμωνει, κινητοποιειται κ οργανωνεται. Κ σε μια εποχη που το ιντερνετ εχει γινει ενα εργαλειο κοινωνικης οργανωσης με τρομακτικη αποτελεσματικοτητα (αμετρητα παραδειγματα απο τις δρασεις που καθε τοσο βλεπουμε να γινονται με πρωτοβουλιες «μπλογκερς» μεχρι τις εξελιξεις στην αμερικανικη πολιτικη σκηνη με κινησεις τυπου tea κ coffee parties να ξεπηδουν απο το ιντερνετ) το να εχουμε ενα τοσο ισχυρο «οπλο» οσο αυτο το φορουμ στη διαθεση μας κ να μην το χρησιμοποιουμε μοιαζει στα δικα μου ματια ατοπημα.

Εγραψα ηδη πολλα για πρωτο ποστ σε αυτο το θεμα κ καπου εδω θα το κλεισω. Ελπιζω να ανοιξει ενας εποικοδομητικος διαλογος σχετικα με το ποια ειναι τα περιθωρια παρεμβασης μας κ κατα ποσο αυτη η παρεμβαση ειναι επιθυμητη. Αν ξεκινησει αυτος ο διαλογος ειμαι σιγουρος οτι πολλα ακομη επιχειρηματα κ αποψεις θα προκυψουν που θα σηκωνουν περαιτερω συζητηση. Σιγουρα η γνωμη ολων ειναι σημαντικη αλλα, επιτρεψτε μου να δωσω ελαφρα προτεραιοτητα στις θεσεις αυτων που ξεκινησαν κ συντηρουν ολα αυτα τα χρονια τουτο δω το χωρο. Το αν οι ιδιοι θελουν το «τεκνο» τους να χαραξει (εστω κ προσωρινα) μια νεα πορεια ειναι φυσικα το νο.1 ζητουμενο. Περιμενω λοιπον με ενδιαφερον τις αποψεις τους, οπως κ ολων των υπολοιπων.
When the going gets tough, the tough get going

Αποσυνδεδεμένος djtonakos

• Full Member
  • ΠΑΣ,γιατί έτσι!!!!
    • Προφίλ
mh_per_  +1966% μαζί σου.

Το σκεφτόμουν κ εγώ αυτό για το forum. Ένα πράγμα που θα ήθελα είναι να μαζευτούμε όλοι εμείς του forum με τον πρόεδρο γιατί εδώ μέσα έχουμε πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Εγώ προσωπικά θέλω κάποιες απαντήσεις αλλά να τις ακούσω ο ίδιος κ όχι να μου τις μεταφέρουν δεύτεροι.Γιατί φέτος ακούσαμε πολλά από φερέφωνα.

Εμείς εδώ δεν είμαστε σύνδεσμος κ ούτε πρόεδρο έχουμε για να βγαίνει για καφέ μαζί κ να συζητάνε τα προβλήματα τις ομάδας. Εγώ είμαι ένας απλός φίλαθλος που δεν ανήκω σε σύνδεσμο, που αγόρασα το διαρκείας μου,που έρχομαι κάθε Κυριακή από την Πάτρα που σπουδάζω κ θέλω κάποιες απαντήσεις.Δεν έχω το δικαίωμα;

Υ.Γ. Θα προτιμούσα χωρίς δημοσιογράφους.Αν γίνεται να είμαστε μόνο μέλοι του forum.
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 13 Απρ 2010 21:39 από djtonakos »
Αν είναι να πέσω,ας πέσω.Όμως δε θα κάνω σε κανέναν αυτά που κάνανε σε μένα.Γιατί αν αρχίσω να τα κάνω κ εγώ θα είναι σαν να δικαιολογώ αυτά που μου κάνανε.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Θα μπορούσε το pas.gr να κλείσει μια συνέντευξη με τον χριστοβασίλη και να θέσει όλα αυτά τα ερωτήματα που ακούγονται εδώ μέσα;Για εισιτήρια,μεταγραφές,για προστασία της ομάδας,για την οργάνωση της ομάδας και ότι άλλο μπορεί να προτείνει κάποιος;Ίσως κάποια θέματα είναι δύσκολα να τεθούν σε μια συνέντευξη αλλά θα ακουστεί και η φωνή φιλάθλων πέρα από τοπικούς δημοσιογράφους.Πιο αιχμηρές ερωτήσεις και ίσως ακούσει και αυτός κάποια πράγματα πρόσωπο με πρόσωπο.

Αποσυνδεδεμένος sellos

• Hero Member
  • toros-tsiprofans
    • Προφίλ
Συμφωνω απολυτα με τον mh_per_
όπως φυσικα και με το τελευταιο του κομματι..
Παράθεση
να δωσω ελαφρα προτεραιοτητα στις θεσεις αυτων που ξεκινησαν κ συντηρουν ολα αυτα τα χρονια τουτο δω το χωρο.
το εγραψα και χθες σε δυο ποστ μου πρεπει τι κλιμα που επικρατει να βγει πρως τα εξω
ακομη κι απο δω μεσα..
μπορουν να ενωθουν οι φωνες και να αποκτησουν ταυτοτητα..

Υ.Γ θυμαμαι για παραδειγμα την υπογραφή στην ανακοίνωση μετα τα γεγονοτα στο ΟΑΚΑ
"1600 αγανακτισμένοι ΠΑΣολεδες" ή καπως έτσι
και νομιζω πως ηταν επωνυμη,είχε ταυτοτητα
και αποτελεσματα φυσικα...
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 13 Απρ 2010 23:57 από sellos »

Αποσυνδεδεμένος REX

• Sr. Member
    • Προφίλ
Ειμαι ΠΑΡΩΝ σε ολα. Η κουβεντα που ξεκιναει πλεον, επισημα μεσα στο forum, εχει ηδη ξεκινησει τον τελευταιο μηνα και τηλεφωνικα, περισσοτερο ως μορφη ανησυχιας. Απο το 2000 εως το 2004 συμμετειχα κανονικα και καθημερινα στη ζωη του υπεροχου καφενε ΜΑΣ. Απο το 2004 μεχρι και το Μαρτιο του 2010 για μια σειρα λογων που ο Αχιλλεας με το Θεμη γνωριζουν τους περισσοτερους, αποτραβηχτηκα. Ηταν λαθος. Η σιωπη ειναι αμαρτημα. Δεν εχουμε το δικαιωμα να ιδιωτευουμε, οταν τριγυρω μας γινεται σφαγη ιδεων, ιδεωδων και συναισθηματων. Οσοι μαστιζουν την ομαδα μας, ειναι θρασυδειλοι και στηριζονται στο δεδομενο της ατιμωρησιας και της ανυπαρξιας μαζικου κινηματος εξυγιανσης. Το παιχνιδι που παιζεται στην πλατη του ΠΑΣ ειναι συνθετο. Ειναι οικονομικο με πολιτικες παραμετρους. Θα ανοιξει πολεμος, να ειστε σιγουροι και να μη φοβηθειτε. Ερχεται καταιγιδα.

Αποσυνδεδεμένος tauri_7

• Hero Member
    • Προφίλ
Εγώ πάντως αν γίνει μια τέτοια κίνηση οργανωμένη μέσα απο το φόρουμ των απλών φιλάθλων, πέρα απο συνδέσμους οπου ΔΕΝ ανήκω, δηλώνω ΠΑΡΩΝ.

Αποσυνδεδεμένος lemorsero

• Hero Member
    • Προφίλ
στηρίζω τον ολλανδό mh_per  :pas:

Αποσυνδεδεμένος djtonakos

• Full Member
  • ΠΑΣ,γιατί έτσι!!!!
    • Προφίλ
Επίσης, να πω πως θα με ενδιέφερε πολύ κ μία κουβέντα με τον Τσιριμώκο, αν γίνεται.
Αν είναι να πέσω,ας πέσω.Όμως δε θα κάνω σε κανέναν αυτά που κάνανε σε μένα.Γιατί αν αρχίσω να τα κάνω κ εγώ θα είναι σαν να δικαιολογώ αυτά που μου κάνανε.

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
Πρόταση

Ανάγνωσης και μελέτης Άξιον Εστί, το κείμενο που αναρτήθηκε από τον αγαπητό και σταράτο mh_per_ «Ο ρόλος του φόρουμ μέσα στη σημερινή κατάσταση» (Απρίλιος 13, 2010, 03:14:14 μμ)

-   Γιατί όχι και εκτύπωση, για επανάγνωση στην καφετέρια, στο λεωφορείο και σε όλες τις αγχώδεις αναμονές μας.

* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
Οσο ήμασταν λίγοι, το φόρουμ ήταν πιο ευέλικτο και με πιο άμεσες αντιδράσεις στα τεκταινόμενα. Και με παρεμβάσεις που ταράζαν τα λιμνάζοντα νερά.
Πλέον πιο σπάνια παρεμβαίνουμε, γιατί πρέπει να συγκεραστούν απόψεις πολύ περισσότερων φίλων, ώστε να βγει ένα κοινώς αποδεκτό αποτέλεσμα.
Οπως και να έχει όμως, το φόρουμ, έχει μεγάλο αντίκτυπο ακόμη και χωρίς επίσημες παρεμβάσεις. Τα όσα συζητούνται εδώ μέσα, ακριβώς γιατί δεν είναι κατευθυνόμενα, ούτε εξυπηρετούν το όποιο μικροσυμφέρον, γίνονται θέμα - και πολλές φορές ιδέες του καφενέ έχουν αντιγραφεί και οικειοποιηθεί.

Ολα σωστά τα όσα αναφέρει ο μη_περ και τάχουμε οι παλιότεροι ένα κάρο φορές συζητήσει μπας και βγάλουμε άκρη.
Στο δια ταύτα όμως...
Το πως, είναι το ζητούμενο, θα γίνουν πράξη.
Εχουμε πολλές φορές καταθέσει τις κατευθυντήριες γραμμές στις οποίες κινείται το pas.gr. Θα το ξανακάνουμε.
Για να μπορέσουμε να (ξανα)ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο, προς το μηπερειο δρόμο, πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε επί της ουσίας. Εδώ είναι το δύσκολο.
Δε γίνεται να βγάλουμε πουχου ανακοίνωση εναντίον ή υπέρ κάποιας κατάστασης και οι μισοί να διαφωνούν.
Αρα, ή συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, ή βάλτε εγωισμούς και προσωπικά στη γωνία κι ελάτε να ταρακουνήσουμε τον μικρό μας κόσμο.
Στο δια ταύτα ΠΑΣλες στο διαταύτα.

Είπα δρόμο... όπως λέει και ο ποιητής δρόμος δε χρειάζεται
...Αρκεί το μονοπάτι να έχει καρδιά.

Αποσυνδεδεμένος lemorsero

• Hero Member
    • Προφίλ
... ή βάλτε εγωισμούς και προσωπικά στη γωνία κι ελάτε να ταρακουνήσουμε τον μικρό μας κόσμο...

Συντάσσομαι με αυτή την πρόταση σου λοκο.

Όμως χωρίς να θέλω να ρίξω το ηθικό κανενός, το βλέπω ψιλοδύσκολο. Ένα φόρουμ δυστυχώς δεν είναι παρέα με την έννοια του οτι δεν επιλέγεις τους συνομιλητές σου και σαφώς δεν έχουν όλοι κοινά βιώματα. Αυτή βέβαια ίσως να είναι και μια μαγική πτυχή του.

Εκτός των άλλων, ο ρόλος αυτού του ελεύθερου φόρουμ μπορεί να είναι διδακτικός για τον καθένα μας.

Προσωπικά συνειδητοποίησα οτι κυκλοφορούν ακόμα φασιστοειδείς μπούφοι που δεν μπορούν να δεχτούν την ύπαρξη άλλης άποψης, όπως και πολλοί ξενέρωτοι και κρυόκωλοι.

Όπως τους έγραψα όμως και σε πμ τους ευχαριστώ που μου θύμησαν πόσο σημαντικό είναι το χιούμορ στη ζωή του καθενός... ειδικά αυτών που το διαθέτουν...

Αποσυνδεδεμένος mh_per_

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Πραγματα λοιπον συζητιουνται, σχεδιαζονται, οργανωνονται, (ξεκινανε να) γινονται. Η μονη ενθαρρυντικη νοτα μεσα στη γενικοτερη μαυριλα της ομαδας ειναι αυτη, να δουμε τωρα αν θα εξελιχθει σε κατι καλο ή αν θα μεινουμε με τις καλες προθεσεις.

Εχει δικιο ο Λοκος στο οτι οι τασεις γιγαντισμου του φορουμ σε σχεση με τα παλια τα χρονια δυσχεραινουν την επικοινωνια κ την οργανωση κινησεων. Κ δικιο φυσικα κ στο οτι αν δεν πετυχουμε πρωτα μια εσωτερικη συμπνοια αποψεων δεν μπορουμε να βγαλουμε ενιαια φωνη. Προσωπικη μου παντως αποψη ειναι οτι δεν απεχουμε κ τοσο πολυ απο μια σχετικη ομοφωνια σχετικα με πολλους απο τους παραγοντες που καταδικασανε την ομαδα (φετος κ διαχρονικα). Θυμαμαι ας πουμε το παλιο φορουμ επι Κουγια, οταν σε καθε μια φωνη που διαμαρτυροταν για τα στραβα μπορει να αντιστοιχουσε κ αλλη μια που εβρισκε τις διαμαρτυριες αστηρικτες κ τον προεδρο αδιαφιλονικητο σωτηρα κ αλαθητο. Εκεινες τις μερες ναι, ηταν αδυνατο πρακτικα να μιλησει το φορουμ κ να ειναι ολοι συμφωνοι. Σημερα ομως αυτο που παρατηρω ειναι οτι τα περισσοτερα μελη (τουλαχιστον οσα γραφουν με μια σχετικη συχνοτητα) κινουνται προς την ιδια κατευθυνση με λιγους τους "αντιρρησιες" που δικαιολογουν συγκεκριμενα προσωπα κ καταστασεις (Συμπτωση το οτι καποιοι απο αυτους υποστηριζανε κ τη διοικηση Κουγια? Σταθεροτητα αποψεων στο οτι "η διοικηση εχει παντα δικιο"?Ποιος ξερει.).

Παράθεση
Εχουμε πολλές φορές καταθέσει τις κατευθυντήριες γραμμές στις οποίες κινείται το pas.gr. Θα το ξανακάνουμε.

Κ οσοι δεν εκφραζονται απο αυτες τις γραμμες δεν μπορουν να κρατησουν τους υπολοιπους στην αδρανεια. Η δραση μας ειναι πια επιτακτικη αναγκη κ αν διαπιστωθει οτι μονο καποιες μειοψηφιες δε θελουν να συμβαδισουν με αυτα που εχουν να πουν οι πολλοι, τοτε το πιο εντιμο ειναι αυτοι οι λιγοι αφου εκδηλωσουν τις αντιρρησεις τους να σκεφτουν κ το ενδεχομενο της αποχωρησης απο το χωρο. Ειναι ωραιο να συμμετεχεις σε μια παρεα οταν υπαρχει εδαφος για διαλογο, εποικοδομητικη αντιπαραθεση κ τελικα συνθεση αποψεων. Οταν αυτο δε γινεται η παρεα θα τραβηξει το δρομο της κ καποιοι μπορει να μεινουν πισω. Ετσι ειναι η ζωη, καλως ή κακως.

υ.γ.1.
Παράθεση
Οπως και να έχει όμως, το φόρουμ, έχει μεγάλο αντίκτυπο ακόμη και χωρίς επίσημες παρεμβάσεις. Τα όσα συζητούνται εδώ μέσα, ακριβώς γιατί δεν είναι κατευθυνόμενα, ούτε εξυπηρετούν το όποιο μικροσυμφέρον, γίνονται θέμα - και πολλές φορές ιδέες του καφενέ έχουν αντιγραφεί και οικειοποιηθεί.

Κατι παρομοιο ανεφερα κ γω στο 1ο ποστ Λοκο. Αλλα το θεμα ειναι οτι οταν μενει στους αλλους η υποθεση της εκθεσης του τι συζητιεται εδω μεσα, μπορει ο καθενας να τα πει απο τη δικη του (αθωα ή συνηθως λιγοτερο αθωα) οπτικη γωνια. Οταν το ιδιο το φορουμ μιλαει κ απαιτει να ακουστουν αυτουσιες οι αποψεις του, τοτε στα ΜΜΕ δε μενει κανενα περιθωριο παραμορφωσης κ κατα το δοκουν παρουσιασης.

υ.γ.2.Ειχα κ εχω την αποψη οτι οταν ο κοσμος αγανακτει κ μιλαει η κινηση ειναι πολυ πιο δυναμικη κ αντρικια οταν συνοδευεται απο μια υπογραφη, ενα ονοματεπωνυμο αντι για την ανωνυμια του Ιντερνετ. Η κρατουσα αποψη (την οποια δεν αμφισβητω) ειναι οτι για κατι τετοιο ετοιμοι δεν ειμαστε. Μεγαλο κριμα αυτο κ κατα πασα πιθανοτητα ειναι κ η εξηγηση του γιατι μας φερονται ετσι οπως φερονται. Γιατι ακομα κ στις στιγμες της μεγαλης αγανακτησης μας, το θαρρος της επωνυμης διατυπωσης γνωμης δυσκολα το βρισκουμε....

When the going gets tough, the tough get going

Αποσυνδεδεμένος Thomas New York

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
Αγνές οι προθέσεις μεν, αλλά δεν ειμαι σιγουρος οτι εχω καταλαβει τι ακριβως συζηταμε να κανουμε.
Να βγαζουμε ανακοινωσεις?
Να κανουμε ρεπορταζ?
Να κανουμε τι ακριβως?
Στο δια ταυτα που λεει κι ο Θεμς.
Μην ξεχνατε οτι ολοι εδω μεσα ειμαστε ανωνυμοι...μπορει να ξερουν λιγο πολυ ολοι ποιος ειναι ο λοκο, ποιος ο τομας ο νιου γιορκ κ.ο.κ αλλα μια κοινη δραση απαιτει επωνυμια για να εχει μια καποια νομιμοποιηση...
Ποσοι απο δω μεσα ειναι διατεθιμενοι να βγουν επωνυμα και να πουν πχ "εσυ κυριε λαμογιοπουλε τα πηρες στο μπαραζ το 84..."
Ολη την πικρη αληθεια για το τι εγινε φετος ειπε καποιος και το ποστ κατεβηκε και το θεμα κλειδωθηκε.
Και καλως κατεβηκε. Ο πολυς ο κοσμος ομως εμεινε στο σκοταδι.
Θελουμε να γραφουμε ομορφα κειμενα και αναλυσεις για την ομαδα?
Μα ηδη ενω σωρο φιλοι εδω μεσα δειχνουν καθημερινα το ταλεντο τους σ'αυτο.
Ετσι ομως δεν μπορουμε να επηρρεασουμε τα πραγματα οπως φιλοδοξει ο μη-περ και πολλοι αλλοι.

Επειδη τουτος ο χωρος μου κρατησε την πιο ζεστη συντροφια τοσα χρονια στην ξενιτια και αυτο δεν ανταλλασεται ουτε συγκρινεται με καμια "δυναμικη, οργανωμενη δραση κατα των εχθρων της ομαδας" και επειδη, πανω απ'ολα ειναι ενας καφενες οπου ο κοσμακης καθεται να πει μια κουβεντα, να μαθει κανα νεο απο τν πατριδα, να επικοινωνησει με τα φιλαρακια του, εγω θα ηθελα να παραμεινει ως εχει.
Νομιζω οτι αυτο το εργο που επιτελει ειναι πιο σημαντικο.
Εξαλλου, οπως ειπωθηκε, το φορουμ επηρρεαζει με τον τροπο του τα πραγματα και αυτο γιατι ο,τι γραφεται εδω μεσα (στην πλειοψηφια του, ετσι?) ειναι ανιδιοτελες, γνησιο, αληθινο.

Στην ομαδα και στην πολη υπαρχει μια αποπνικτικη σαπιλα...το εχω γραψει ενα εκατομμυριο φορες.
Οποιοι θελουν να κανουν πραγματικα κατι για αυτο, πρεπει να το κανουν οργανωμενα, συντεταγμενα και επωνυμα, αλλιως ο πολεμος και η απαξιωση που θα αντιμετωπισουν (και θα ειναι ανελεητος και βρωμικος ο πολεμος, πιστεψτε με...) θα μηδενισουν τις οποιες καλες προθεσεις.
Ας κρατησουμε τον καφενε μας οπως ειναι γιατι θα ειναι κριμα ο κοπος και ο χρονος των παιδιων που τον εφτιαξαν αλλα και ολων εμας που συμμετεχουμε να πανε χαμενα.

"όμλου σ'πιλιξιάστι κου ζμπόρλου σι όχι κου ταπόρλου"
Βλάχικο γνωμικό,
"ο άνθρωπος διαμορφώνεται με τον λόγο και όχι με το τσεκούρι"

Αποσυνδεδεμένος deceiver

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Παράθεση
Ποσοι απο δω μεσα ειναι διατεθιμενοι να βγουν επωνυμα και να πουν πχ "εσυ κυριε λαμογιοπουλε τα πηρες στο μπαραζ το 84..."

Eντελώς οφτόπικ και σόρυ, αλλά μήπως τον(-ους) έλεγαν Παπαλαμογιόπουλο αυτόν(-ους) που τα πήρε το 84

ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑ ΜΗ ΜΑΣ ΛΥΠΑΣΑΙ

Αποσυνδεδεμένος REX

• Sr. Member
    • Προφίλ
Δεν ηταν ενας ο παπαλαμογιας το 84, δεν ηταν ενας... Παιδια, η αποσταση ωραιοποιει τα γεγονοτα και τις καταστασεις. Εζησα 7,5 χρονια σε αλλη πολη και η εικονα που ειχα για την πολη μας και την ομαδα μας ηταν μαλλον ρομαντικη. Η αγνοτητα και κυριως η διψα που υπαρχει στους οποιας μορφης αποδημους δεν συνανταται με την πλειοψηφια των εντος των τοιχων των Ιωαννινων φιλαθλων. Η ομαδα και η πορεια της ομαδας ειναι αρρηκτα συνδεδεμενες με την πορεια της πολης και της Ηπειρου στο ευρυτερο κοινωνικο, πολιτικο και οικονομικο γιγνεσθαι της χωρας μας. Η θεση μας σε ολα αυτα ειναι καπαρωμενη και σταθερη. Ειμαστε, λιγο, οχι πολυ, μετα τον τελευταιο. Για ολα, ομως, υπαρχει ερμηνεια. Οι βηματισμοι μας ειναι ενα μπροστα, δυο πισω, για εναν πολυ απλο λογο. Στην ουσια ολοι ΑΠΕΧΟΥΜΕ, περιμενοντας καποιος αλλος να "τακτοποιησει" τα ζητηματα και τις εκκρεμοτητες. Κατα κανονα, με τα αιωρουμενα θεματα, που δεν ασχολουνται οσοι εχουν τις δουλειες τους, τις οικογενειες τους, τις παση φυσεως χρονικες δεσμευσεις (δηλαδη ολοι εμεις) ασχολουνται οι αργοσχολοι και οι λεμεδες, βλεπε μακαριτης αρχιεπισκοπος. Τα παρασιτα κινουνται σαν κρυφα σεντερφορ, στον ελευθερο χωρο. Θα εφαρμοσουμε την παραδοσιακη τακτικη του ΠΑΣ. Πρεσαρισμα ανελεητο σε ολο το γηπεδο, πρεπει να γεμισουμε τον κενο χωρο. Οι λεπτομερειες θα οργανωθουν με ακριβεια και ανεση χρονου. Σε σεληνιακο (διαμορφωμενο) τοπιο, δε χρειαζεται να βιαστουμε για να γλιτωσουμε τους τελευταιους θαμνους.

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ

Ολη την πικρη αληθεια για το τι εγινε φετος ειπε καποιος και το ποστ κατεβηκε και το θεμα κλειδωθηκε.

Οποιοι θελουν να κανουν πραγματικα κατι για αυτο, πρεπει να το κανουν οργανωμενα, συντεταγμενα και επωνυμα, αλλιως ο πολεμος και η απαξιωση που θα αντιμετωπισουν (και θα ειναι ανελεητος και βρωμικος ο πολεμος, πιστεψτε με...) θα μηδενισουν τις οποιες καλες προθεσεις.
Ας κρατησουμε τον καφενε μας οπως ειναι γιατι θα ειναι κριμα ο κοπος και ο χρονος των παιδιων που τον εφτιαξαν αλλα και ολων εμας που συμμετεχουμε να πανε χαμενα.

Καλά τα λες.....
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος Serpents on paradise

• Hero Member
    • Προφίλ
Η αλήθεια στο θέμα είναι κάπου στην μέση.Αν αύριο εγώ και πέντε φίλοι μου συντάξουμε μια ανακοίνωση και στο τέλος αυτής υπογράψουμε με το ευρηματικό "Πέντε φίλοι του ΠΑΣ" τότε ανάθεμά και αν αυτή η σοφή ανακοίνωση θα διαβαστεί από κάποιον.Από την άλλοι όμως αν αλλάξουμε λίγο τους αριθμούς και το κανουμε "800 φίλοι του ΠΑΣ" τότε αναθεματισμένος θα ναι όποιος ζητήσει ονόματα και διευθύνσεις.

Όταν μιλάς για τέτοιους αριθμούς τότε είναι αυτονόητο πως δεν θα χρησιμοποιήσεις ονοματεπώνυμα.Είναι αυτονόητο πως δεν χρειάζονται.Κατά πρώτον γιατί κανείς δεν έχει την όρεξη να διαβάζει μια σελίδα ανακοίνωση και πέντε σελίδες με την λίστα των ονομάτων και κατά δεύτερον γιατί τετοιες λίστες ονομάτων θα κάθονταν λουκούμι σε διάφορα "ανακριτικά"" και άλλων διαφόρων ειδών γραφεία που περιμένουν τετοιες λίστες πως και πως εδώ και χρόνια τώρα.

Κατά την γνώμη μου μπορούν να γίνουν διάφορες κινήσεις,είναι απλώς θέμα οργάνωσης.Θέλουμε να κινηθούμε για κάτι,ανοίγει ένα γκάλοπ με τα προτεινόμενα,μένει πάνω για κάμποσες μέρες και ο λαός του ΠΑΣ αποφασίζει.Όταν με το καλό αποφασιστεί πχ η ανακοίνωση τότε ζητάμε από τον καθένα που έχει όρεξη να βοηθήσει και μέσω προτάσεων φτάνουμε στο τελικό αποτέλεσμα.Εγκρίνεται και προχωράμε.

Παράθεση
Είπα δρόμο... όπως λέει και ο ποιητής δρόμος δε χρειάζεται
...Αρκεί το μονοπάτι να έχει καρδιά.

Είθε να τα καταφέρουμε και ο Δον Χουαν βοηθός μας.

Αποσυνδεδεμένος punkpagour

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
¨Εχω επιλέξει εδώ και καιρό να μην τοποθετηθώ για την κατάσταση καθαρά απο συναισθηματική φόρτιση.¨Ηθελα να βιώσω τις καταστάσεις έν ηρεμία να δώ ποιά 'είναι'η ορθότερη λύση.Διαβάζοντας αυτό το τόπικ πραγματικά χαίρομαι που υπάρχει μια ομόφωνη συνειδητοποιήση κάποιων πραγμάτων και παραγόντων που οδήγησαν στην τωρινή κατάσταση.Κάποιοι άνθρωποι έχουν δεχτεί λάσπη,κάποιοι έχουν δεχτεί ύβρεις,άλλοι χλευάστηκαν και άλλοι που δημιούργησαν ένα όποιο μόρφωμα λιδορήθηκαν.Κάποιοι που πραγματικά στηρίζουν και νιώθουν την ομάδα θέλουν να αλλάξει άρδην αυτή η κατάσταση.Ιδέες πολλές,ευρηματικές,κάποιες επιθετικές,άλλες πιο 'μαζεμένες' και ειρινικές,μα όλες τους έχοντας την πρόθεση να συμβάλλλουν ώστε να αντιστραφεί το κλίμα.
Θεωρώ ότι όποια κουβέντα θα πρέπει να γίνει στην βάση του τί ακριβώς θέλουμε,άν απλά θέλουμε να αναζητήσουμε πρόσκαιρες ευθύνες για την 'πτώση' τότε κυριακή κοντή γιορτή...
Αλλά αυτό θα σας ικανοποιούσε,η απόδοση ευθυνών?Και άντε και έγινε ποιός μου εγγυάται ότι δεν θα επαναληφθεί?Οπότε προτείνω να γίνει ένας ώριμος διαλογος του τί θέλουμε ώστε να δούμε  το τί μπορούμε.Εννοείται ότι ο καθείς από την μεριά του μπορεί πολλά να πράξει ,αλλά σκεφτείται την ομορφιά μιας συνολικής εικόνας που θα βάζει επί ταπητος τα ζητήματα, θα συνδιαλέγεται, θα συνδιαμορφώνει,και τέλος τέλος θα παίρνει την κατάσταση στα χέρια της... ;)
- τι άλλο φοβάσαι, πες μου, και θα γίνω.

Αποσυνδεδεμένος REX

• Sr. Member
    • Προφίλ
Πολυ καιρο αδρανες το θεμα, κατι πρεπει να σκεφτουμε.

Με τη Γρήγορη απάντηση μπορείτε να γράψετε ένα μήνυμα καθώς διαβάζετε ένα θέμα, χωρίς να ανοίξετε νέα σελίδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κώδικα BBC και φατσούλες όπως θα κάνατε σε ένα κανονικό μήνυμα.

Προσοχή: αυτό το θέμα δεν έχει λάβει απαντήσεις για τουλάχιστον 120 ημέρες.
Αν δεν είστε σίγουροι ότι θέλετε να απαντήσετε, παρακαλούμε σκεφτείτε την περίπτωση να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα.

Όνομα: E-mail: