Ο Αλέξανδρος Νικολιάς στο Sportsioannina.gr Είναι από τους ποδοσφαιριστές όπου ο ΠΑΣ ευελπιστεί μελλοντικά να... γεμίσει τα ταμεία του και να διογκώσει και άλλο τον... μύθο του ως εκκολαπτήριο ταλέντων.
Ο λόγος φυσικά για τον Αλέξανδρο Νικολιά , τον οποίο συνάντησε το Sportsioannina.gr και πέρασε από κόσκινο...
Μεταξύ άλλων ο ταλαντούχος μεσο επιθετικός μιλάει για τα “σενάρια” περί ενδιαφέροντος από το εξωτερικό , το ρόλο που έπαιξε η οικογένεια Μπέριου στην εξέλιξη του αλλά και που οφείλονται κατά τον ίδιο οι συχνοί τραυματισμοί.
Συνέντευξη: Άκης Λιούτας-
Αλέξανδρε παρότι φέτος... πάτησες τα 24 , το ποδοσφαιρικό σου ταξίδι , επαγγελματικά , ξεκίνησε πριν έξι χρόνια και συγκεκριμένα από την ΑΕΚ..Eίμαι ευλογημένος όπου είμαι υγιείς και βρίσκομαι στο επίπεδο να αγωνίζομαι στην Σούπερ Λιγκ. Είναι σημαντικές οι εμπειρίες και... οδηγός για το μέλλον. Βρέθηκα στην ΑΕΚ σε μία “περίεργη” φάση ωστόσο κοιτάζω μόνο μπροστά.
-
Ένα χρόνο αργότερα όμως η ΑΕΚ σε αποδεσμεύει και ο ΟΦΗ βρίσκεται να εξετάζει την απόκτηση σου..Είχα διαβάσει κ γώ τα εν λόγω δημοσιεύματα ωστόσο επίσημα δεν ήρθε κάτι.
-
Και τελικά Γλυφάδα και εν συνεχεία... Ολυμπιακού Βόλου...Ακριβώς. Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον κ.Γκώνια και συμφώνησα να “μετακομίσω” στην Γλυφάδα. Έξι μήνες αργότερα πήρα μεταγραφή για τον Ολυμπιακό Βόλου.
-
Το ενδιαφέρον του ΠΑΣ πως προέκυψε , σε μία περίοδο όπου άρχιζες να ανεβάζεις τις... μετοχές σου;Υπήρξε κάποιο κρούση ένα χρόνο πριν υπογράψω. Ωστόσο δεσμευόμουν με συμβόλαιο και ως εκ τούτου “πάγωσαν” τα πάντα. Γνώριζα ωστόσο για το ενδιαφέρον και ότι ο σύλλογος εμπιστεύεται νέα παιδια. Ηταν καλή προοπτική για την εξέλιξη μου
-
Ήδη , θέλοντας και μη , έχει αποκτήσει το παρατσούκλι "γιατρός"... ωστόσο έχει δημιουργηθεί κάποια παρεξήγηση πάνω σε αυτό το θέμα!Υπάρχει όντως παρεξήγηση. Κατά την προετοιμασία μου με την ΑΕΚ στην Αγγλία είχα δηλώσει πως στόχος μου είναι να περάσω Ιατρική. Κάτι το οποίο δεν συνέβη. Πέρασα φαρμακευτική με την δεύτερη προσπάθεια.
-
Είσαι επίμονος δηλαδή στους στόχους σου...Ακριβώς. Ήταν τόσο δική μου η επιμονή όσο και της οικογένειας μου η οποία με στήριξε πολύ και έχει βάλει πολλά... λιθαράκια σε αυτό που είμαι τώρα.
-
Επίμονος όμως να κερδίσεις... το στοίχημα και στο ποδόσφαιρο εξού και έκανες το ταξίδι... Εύβοια - Αθήνα δύο φορές την εβδομάδα για να βρίσκεσαι στην προπόνηση της ομάδας Νέων της ΑΕΚ.Πιο πολύ επίμονος θα έλεγα ο πατέρας μου ο οποίος έκανε ταξίδι 6 ωρών (τρεις να πάμε και τρεις να επιστρέψουμε). Αυτό όμως δεν συνέβαινε μόνο με την ΑΕΚ. Ξεκίνησα στον Ηνίοχο , ακαδημία σάλας στην Αθήνα, και αυτή την διαδρομή την κάναμε περίπου για οχτώ χρόνια. Ηταν η πιο δύσκολη περίοδο. Έδωσε “μεγάλο” αγώνα ο πατέρας μου , και ολόκληρη η οικοφένεια μου , καθότι επί οχτώ χρόνια “παρατούσε” την οικογένεια του αλλά και την δουλειά του ώστε να με πηγαινοφέρνει στην Αθήνα.
-
Και κάπου εκεί... ξεκινάει η γνωριμία με την Οικογένεια Μπέριου.
Ναι ναι. Προπονητής μου και μέντορας μου ηταν ο θείος του Θοδωρή, αδερφός του μπαμπά του , με τον οποίον η ζωή τα έφερε έτσι να είμαστε συμπαίκτες.
-
Και έρχεται η στιγμή να κόψεις το μακρύ μαλλί μετά από 10 χρόνια...
Συνέβη κάπου στο πρώτο δεκαήμερο αφού μετακόμισα στον Βόλο. Ηδη είχε γίνει... viral στην ΑΕΚ με τον κ.Βλάχο (γέλια). Το είχα συνηθίσει 10 χρόνια και στην αρχή αισθανόμουν κάπως...παράξενα.
-
Ας έρθουμε στο κεφάλαιο "ΠΑΣ Γιάννινα" , του οποίου οι άνθρωποι σε "off the record" συζητήσεις κάνουν λόγο για παίκτη με μέλλον...Σίγουρα το γεγονός ότι βρίσκομαι σε υψηλό επίπεδο μου δίνει μεγάλο κίνητρο για την συνέχεια. Υγεία να έχουμε και το μέλλον θα δείξει τι θα μας φέρει... Σίγουρα κάποιοι τραυματισμοί με φέρνουν πίσω ωστόσο με σωστή διαχείριση θα λυθεί και αυτό.
-
Ήρθε στο κατάλληλο taiming κατά την άποψη σου η πρόταση του ΠΑΣ;Ποτέ δεν ξέρεις αν είναι το κατάλληλο taiming. Εγώ ένιωθα έτοιμος , ίσως και από τον ενθουσιασμό της ηλικίας. Βρήκα μία ... οικογένεια εδω και αυτό με βοήθησε πολύ. Είχε αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές με πολλές παραστάσεις και εξαιρετικούς χαρακτήρες.
-
Όσοι σε γνωρίζουν εντός αλλά και εκτός ομάδας αναφέρουν ότι δεν έχουμε δει ακόμη τίποτα από το ταλέντο σου..
Καθρέφτης όλων μας είναι το γήπεδο. Σίγουρα είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη. Ολη η πόλη ασχολούνται με την ομάδα και αυτό με γεμίζει δύναμη αλλά και ευθύνη. Δεν αρκεί μόνο το ταλέντο. Είναι συνδυασμός αρκετών πραγμάτων για να εξελιχθείς και να αποκτήσεις διάρκεια.
Το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που με πιστεύουν μου δίνει κίνητρο όπως και το να δικαιώσω την οικογένεια μου η οποία με στηρίζει πάρα πολύ και έχει δώσει μεγάλο αγώνα.
-
Το καλοκαίρι υπήρξαν ρεπορτάζ περί ενδιαφέροντος από σύλλογο της Γαλλίας. Είχαν βάση;Προσωπικά δεν γνωρίζω τίποτα. Από δημοσιεύματα... τα έμαθα κ εγώ.
-
Πίστευες οτι θα έρθει η στιγμή όπου θα σου ζητούσε την φανέλα ποδοσφαιριστής της Αρσεναλ...; Φυσικά αναφέρομαι στον κολλητό σου , Ντίνο ΜαυροπάνοΗ αλήθεια είναι πως όχι. Το σκέφτομαι βέβαια αν θα την δώσω (Γέλια). Με τον Ντίνο είμαστε κολλητοί και έγινε στα πλαίσια του... τρολαρίσματος που κάνουμε μεταξύ μας.
-
Πως "δέσατε" με τους Μαυροπάνο και Κολιοφούκα;Και ηλικιακά αλλά και σαν χαρακτήρας “δέσαμε” αμέσως. Μαζί και με τους Μασούρα και Παππά κάναμε αρκετή παρέας ως πιο... μικροί.
-
Σε ανησυχεί το γεγονός των συχνών τραυματισμών οι οποίοι φαίνεται... να σε κρατάνε πίσω;Σίγουρα με ανησυχεί αλλά υπάρχει μία λογική εξήγηση. Όπως σας είπα έκανα το ταξίδι... Εύβοια – Αθήνα μόνο 2-3 φορές την εβδομάδα για οχτώ χρόνια . Όταν τα υπόλοιπα παιδιά έκαναν έξι προπονήσεις. Έδινα αρκετές φορές περισσότερο από όσα άντεχε ο εαυτός μου... ωστόσο ήταν επιλογή μου καθώς ήθελα να περάσω ιατρική. Νιώθω ότι σε κάποιες στιγμές βρίσκομαι σε καλό επίπεδο και με γυρίζουν... πίσω , όπως κάποιες στιγμές την περσινή χρονιά . Θα το ξεπεράσουμε όμως και αυτό...
-
Μέχρι στιγμής το δείγμα του φετινού ΠΑΣ Γιάννινα είναι γλυκόπικρο. Τι να περιμένουμε ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς;Το γεγονός οτι κρατήθηκε ένα μεγάλο μέρος του κορμού είναι σημαντικό. Ηρθαν νέοι παίκτες , ταλαντούχοι που θα μας βοηθήσουν πολύ. Χρειαζόμαστε χρόνο προσαρμογής ωστόσο πιστεύω θα παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και θα πραγματοποιήσουμε καλύτερη πορεία από την περσινή.
-
Αν ήταν στο χέρι σου να αλλάξεις κάτι σε εσένα , είτε στο παιχνίδι σου είτε σε χαρακτήρα , τι θα ήταν αυτό...;
Δεν μπορείς να είσαι τέλειος σε όλα. Από τα λάθη άλλωστε μαθαίνουμε οπότε έχουν την...σημασία τους. Υπήρχαν όπως σας είπα δύσκολες συνθήκες και πιεστικοί περίοδοι αλλά όλα αυτά με διαμόρφωσαν...
-
Ο μπαμπάς... Νικολιάς εργάζεται ως γιατρός ενώ είχε και την ιδιότητα του φαρμακοποιού . Είναι περήφανος περισσότερο για τον ποδοσφαιριστή Αλέξανδρο ή τον φαρμακοποιό Αλέξανδρο...;Πιστεύω ακόμη δεν έχει επιλέξει (γέλια). Σαφώς και για τα δύο. Από νεαρή ηλικία θυμάμαι να μου λέει να τα συνδυάσω και τα δύο. Ακόμη και σήμερα αυτό που λέει. Δίνω τα μαθήματα μου και ευελπιστώ να πάρω πτυχίο. Δεν ξέρεις πως στα φέρνει το μέλλον αλλά σκοπός μου ειναι να πάρω το πτυχίο μου. Οπως και να έχει θέλω να τον δικαιώσω και στους δύο τομείς και την οικογένεια μου για όσα μου πρόσφεραν.
-
Μπορεί να ανδρώθηκες στην ακαδημίας της ΑΕΚ ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος που σε προσέγγισε ώστε να σε εντάξει στα τμήματα υποδομής του..
Είναι γενονός. Οταν τελείωσα από τον Ηνίοχο και έπρεπε να αφήσω το ποδόσφαιρο Σάλας έπρεπε να επιλέξω τον επόμενο σταθμό μου. Ο Ολυμπιακός με προσέγγισε αρχικά. Πήγαμε στο Ρέντη και μας ξενάγησαν ενώ είχαμε και συζητήσεις με τον κ.Ζελενίτσα. Μας έδειξαν που θα έμενα και τα γήπεδα. Μετά ήρθε και το ενδιαφέρον της ΑΕΚ την οποία και επέλεξα και αγωνίστηκα σε όλα τα τμήματα υποδομής , παρότι ίσως η πρόταση του Ολυμπιακού ήταν πιο “συμφέρουσα” .
http://www.sportsioannina.gr/index.php/rss/65996-nikoliassportsioannina-gr