Πασχαλάκης στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM: «Έχω να θυμάμαι μόνο όμορφες στιγμές από τον ΠΑΣ Γιάννινα» (audio)
Ο “Ευρωπαίος” τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, γράφει εδώ και 4,5 χρόνια ένα διαφορετικό κεφάλαιο στην προσωπική του ποδοσφαιρική ιστορία με τον ΠΑΟΚ, έχοντας κατακτήσει κύπελλο, πρωτάθλημα και έχοντας πάρει και τη “γεύση” ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Ο διεθνής “πορτιέρε” μίλησε στην εκπομπή “Στη Λακούβα” και τον Μιχάλη Μερτζιανίδη με αφορμή τη χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στα Γιάννενα με 0-4.
Αναλυτικά:
Για τους φίλους που έχει κάνει στα Γιάννενα: «Είναι πολύ όμορφες οι στιγμές που έχω ζήσει σ’ αυτήν την πόλη, την αγαπάω και όταν βρίσκω ευκαιρία έρχομαι και βλέπω πολύ καλούς φίλους και απολαμβάνω την πόλη».
Για το αν τον ενόχλησαν κάποιες αποδοκιμασίες που ακούστηκαν: «Όχι, δεν έχω καμία άσχημη εντύπωση, έχω να θυμάμαι μόνο όμορφες στιγμές που έχω ζήσει σε αυτήν την ομάδα, γράψαμε ιστορία και πέρασα φανταστικά χρόνια στα Γιάννενα. Δεν μου το χαλάει αυτό το πράγμα τίποτα».
Για τη νίκη που πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα: «Ήταν πολύ σημαντική η νίκη σήμερα, όπως ήταν και πριν 3 μέρες. Δεν έχουμε χρόνο να μένουμε στις νίκες που κάνουμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και πάμε να κλείσουμε καλά τη χρονιά».
Για το πώς βλέπεις τον φετινό ΠΑΣ Γιάννινα: «Είναι καλή ομάδα, άξια βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία και θεωρώ ότι θα πάει καλά και στη συνέχεια. Δεν είναι ξέσπασμα, αλλά είναι η ικανότητα των παικτών του που τον έφερε εδώ».
Για την Εθνική ομάδα που περνάει μια μεταβατική περίοδο: «Η Εθνική είναι μια οικογένεια. Παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα και παιδιά που μας έρχονται από τις ομάδες του εξωτερικού μαζεύονται όλοι μαζί και περνάνε υπέροχα. Αυτό πρέπει να συνδυαστεί και με νίκες, αν συνδυαστεί θα είναι μια φανταστική περίοδος και όλοι θα θέλουν να καλούνται στην Εθνική».
Για τους προσωπικούς του στόχους: «Η συνεχόμενη προσωπική βελτίωση. Εκεί δίνω βαρύτητα».
Για το πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση της πίεσης και ως ποδοσφαιριστής και ως τερματοφύλακας: «Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που πρωταγωνιστεί, που οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές και ο πρωταθλητισμός σίγουρα έχει πίεση. Αλλά αν δεν μάθεις στην πίεση, δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό. Άρα ή μαθαίνεις στην πίεση και μένεις, ή δεν την αντέχεις και δεν μπορείς να παίξεις σε μεγάλες ομάδες».
Για το πώς βλέπει τον Γιούρι Λοντίγκιν: «Καλός τερματοφύλακας, σταθερός, έχει βοηθήσει πολύ τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τον ξέρω πολλά χρόνια, έχει κάνει πολύ καλή πορεία και πέρυσι και φέτος με τον ΠΑΣ, του δίνω συγχαρητήρια. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις Έλληνες τερματοφύλακες να πηγαίνουν καλά στο πρωτάθλημα».
https://www.dailymotion.com/video/x86d7nrsuper-fm.gr