Μίνι ιστορικό ότι θυμάμαι. Της δικής μας ΕΠΣ, σφύριξε κάποιο Τρίπολη-γαύρος, είχε παράπονα ο Φαταούλ, έκανε μπούκα, τα έγραψε στο φύλο αγώνα, ο γαύρος είχε χάσει, του στήσαν καρτέρι άγνωστοι, τον έσωσε η τοπική ασφάλεια, χάθηκε από διαιτησία, τον τράβαγαν με το ζόρι να καταθέσει σε δίκη σε βάρος χοντρού, δεν θυμόταν καλά και φοβόταν έλεγε, ξαναχάθηκε από το χώρο, εμφανίστηκε στην ΕΠΣ Θεσπρωτίας ως παρατηρητής, υπέρ Γκιρτζίκη-γαύρου λένε η ΕΠΣ Θεσπρωτίας, τον βάλαν παρατηρητή στο αεκ-γαύρος, δέχτηκε επίθεση από τίγρη ξέρω ότι είσαι στην παράγκα θα σε σιάξω, βαθμολόγησε χαμηλά τον διαιτητή του αγώνα αυτού που ο γαύρος έχασε με πέναλτι και αποβολές και μπήκαν τα γκαζάκια. Από τίγρη; Λένε.. μλκς είναι να καρφωθεί έτσι και τόσο; Προβοκάτσια από γαύρο να φανεί γκάνγκστερ ο τίγρης που έχει τα ζόρια του ο γαύρος που τον κυνηγάν για γκάνγκστερ αυτόν; Αλλοι σχετικοί με τη μπάλα και κρυφοί; Αλλοι άσχετοι για άλλα; Μέχρι κι ο ίδιος για να τ δώσουν προστασία από αστυνομία άκουσα. Αυτό που ξέρω εγώ σίγουρα όμως είναι, ότι καλό το μεροκάματο απ την μπάλα και η αίσθηση πως άμα κάνουν κάτι θα την σκαπουλάρουν φτηνά, έχουν και προστασία μπλα μπλα, αλλά όσοι ασχολούνται με την διαιτησία, πρέπει να είναι πάρα πάρα πολύ προσεκτικοί πια, έτσι που έχει γίνει και η κατάσταση με τα βουβάλια ψηλά. Μετά την εποχή των εκβιασμών, απειλών, ξυλοδαρμών και ανατινάξεων, νομοτελειακά όπως και στα ανατολικά κράτη παλιότερα, ίσως κι ακόμα εκεί, είναι πολύ κοντά η εποχή των εν ψυχρώ εκτελέσεων, πράγμα για εμένα πολύ πιθανό πια. Και μετά εσύ αφήνεις πίσω οικογένειες παιδιά, που δε λέει όσο καλές κι αν είναι οι αρπαχτές και οι άλλοι συνεχίζουν και δεν παθαίνουν τπτ και περνάν και πλουσιοπάροχα όπως πάντα. Η κατάσταση είναι άγρια και θα αγριέψει κι άλλο. Ετσι πιστεύω. Είναι πάρα πολλά τα λεφτά, όχι μόνο από τη μπάλα και από άλλα συμφέροντα, είναι πούναι και η χώρα μπανανία, κάποια στιγμή τα χοντρά πρέπει να είναι αναμενόμενα, ξαναλέω, ως νομοτελειακά που υπάρχουν κι αλλού παραδείγματα. Και δεν είναι ο μόνος απ τα μέρη μας που ακούγεται για μπλεξίματα. Ρισκάρουν πάρα πολύ αυτή την εποχή.