Υπάρχουν σε αυτό το φόρουμ, απ την εποχή που ήμασταν στη Β Εθνική, περισσότερο καιρό από ότι στην Α, ποστς στα οποία εξηγούσα για ποιο λόγο κάποια στιγμή στην Ελλάδα θα έχουμε 2 επαγγελματικές κατηγορίες, μόνο, με την Β να είναι χωρισμένη σε 2 ομίλους, γεωγραφικά.
Στα ίδια ποστς, έγραφα ότι στην Ελλάδα μόνο πρωτάθλημα με 14 ομάδες, χωρίς play off μπορεί να είναι ανταγωνιστικό και ήλπιζα κάποια στιγμή να το δούμε.
Το πρώτο το έχουμε δει.
Το δεύτερο θα το δούμε σύντομα.
Το καλύτερο πρωτάθλημα που θυμάμαι εγώ στην Α Εθνική, ήταν αυτό που πήρε ο ΟΣΦΠ στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ, το 2001-02 (αν δεν κάνω λάθος) και η Ξάνθη είχε βγει στην Ευρώπη.
Παίχτηκε με 14 ομάδες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αδιάφορες ομάδες στις τελευταίες αγωνιστικές και να γίνεται σφαγή τόσο για την Ευρώπη, όσο και για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Επίσης παίχτηκε και με την καλύτερη μπάλα που έχει βγει ποτέ, μετά την Adidas Tango, την Mitre Europa.
Έκτοτε, βλέπουμε πρωταθλήματα παρωδίες με play off, με 18 ομάδες εκ των οποίων μία ή δύο φεύγουν στη μέση της σεζόν, αδιάφορες ομάδες, ομάδες παραρτήματα και λοιπές μη ανταγωνιστικές αηδίες.
Το συντομότερο δυνατόν να υλοποιηθεί η πρόταση με τις 14 ομάδες, για να χαρούμε ακόμα περισσότερο τη μπαλίτσα.
Δεν ξέρω ποιος τρόπος διεξαγωγής είναι προτιμότερος.
Και οι δύο προτάσεις μου φαίνονται καραγκιοζιές.
Ακατανόητα πράγματα.
Ένα πιο απλό σύστημα διεξαγωγής, θα ήταν ένα πρωτάθλημα 3 γύρων με το 3ο ματς να παίζετε στην έδρα του "αδύναμου" στα μεταξύ τους παιχνίδια στους 2 γύρους.
Π.χ. ΠΑΣ - ΟΣΦΠ 2-2 , ΟΣΦΠ - ΠΑΣ 3-1 , τρίτο ματς στην έδρα του ΠΑΣ.
Το ίδιο μπορεί να γίνει και ανάποδα, δηλαδή να έχει το πλεονέκτημα έδρας, ο ισχυρός.
Έτσι όπως είναι φέτος ο Ηρακλής και η Βέροια, μακάρι να πέσουν 4 ομάδες από φέτος.
Να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα με Λεβαδειακούς, Πλατανιάδες κλπ παραρτήματα.