Αποστολέας Θέμα: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ  (Αναγνώστηκε 16078 φορές)

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #50 στις: Τρι 04 Μάι 2010 15:56 »
ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΘΛΙΒΕΡΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μέτρα: Αλλαγές σε μισθούς, συντάξεις, απολύσεις

Εντός των επομένων ωρών κατατίθεται στη Βουλή το μνημόνιο των νέων μέτρων που ανακοίνωσε προφορικά την Κυριακή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Περιλαμβάνει τις μειώσεις των μισθών, των συντάξεων, τα όρια συνταξιοδότητησης, την αύξηση του μηνιαίου ορίου  απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και  τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων. Αυξήσεις σε ΦΠΑ, ρεύμα, καύσιμα, τσιγάρα. Πιθανόν και τέλη κυκλοφορίας στα ποδήλατα.

ΕΛΛΑΔΑ: Δύο αυτοκτονίες, λόγω οικονομικών προβλημάτων

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4572628

ΚΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ

Από τη Ροδόπη στην... Ιντερ!

Ο 16χρονος μέσος Γιάννης Πεχλιβανόπουλος από τις ακαδημίες Ροδόπης της Κομοτηνής τα βρήκε σε όλα, σύμφωνα με πληροφορίες, με την Ιντερ και θα συνεχίσει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- την καριέρα του στις ακαδημίες των «νερατζούρι».


http://www.xronos.gr/detail.php?ID=55256
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 04 Μάι 2010 16:08 από New Pas. Pas »
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.121
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #51 στις: Τετ 05 Μάι 2010 10:31 »
Παράθεση
Πιθανόν και τέλη κυκλοφορίας στα ποδήλατα
%-|

Αποσυνδεδεμένος REX

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 407
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #52 στις: Τετ 05 Μάι 2010 10:54 »
"Στο γαμ... προστιμα, μαγγια, κλανια και αποστημα"...

Δημητριος Πανουσης

Αποσυνδεδεμένος GEROKSEKOYTIS

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 147
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #53 στις: Παρ 07 Μάι 2010 14:33 »
Παράθεση
Προειδοποίηση-τρόμος της πρόεδρου της Αργεντινής για το ΔΝΤ: "Θα τελειώσουν άσχημα στην Ελλάδα"!         
06-05-2010 22:39:16 
Προειδοποίηση-τρόμος για την Ελλάδα από την πρόεδρο της, παθούσης λόγω ΔΝΤ, Αργεντινής, Christina Fernandez De Kirchner, για την Ελλάδα και τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα λιτότητας που δέχθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου: «Τα άγρια μέτρα λιτότητας θα συναντήσουν αντίσταση. Θα τελειώσουν άσχημα στην  Ελλάδα. Τα οικονομικά μέτρα που πήραν θα πυροδοτήσουν κοινωνική αναταραχή, όπως αυτή που αντιμετώπισε η χώρα μας την περασμένη δεκαετία".
«Οι συνταγές που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι ταυτόσημες με αυτές που εφαρμόστηκαν εδώ το 2001», δήλωσε πριν δύο ώρες περίπου σε δημοσιογράφους στην Αργεντινή η Kirchner, υπογραμμίζοντας τις ομοιότητες μεταξύ της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και την κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση που συγκλόνισε την Αργεντινή προτού η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών.

Η ισχυρή μεσαία τάξη της Αργεντινής, που αποτελούσε τη «ραχοκοκαλιά» της κοινωνίας και της οικονομίας της, σταδιακά διαλύθηκε προς όφελος μίας ολιγάριθμης διεφθαρμένης οικονομικής και πολιτικής ελίτ. Το 60% του πληθυσμού σε μία δεκαετία βρέθηκε κάτω από το όριο της φτώχειας με το 55% των εργαζομένων να είναι ανασφάλιστοι.

Η διόγκωση του δημοσίου τομέα, η διαφθορά και η φοροδιαφυγή απεδείχθησαν, όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, καρκινώματα για την οικονομία.

Ο πληθωρισμός καταδυνάστευε τη χώρα, οι τιμές, μήνα με το μήνα, αυξάνονταν ραγδαία και οι πολίτες έβλεπαν, ανήμποροι να αντιδράσουν, το νόμισμά τους να χάνει καθημερινά την αξία του.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, το χρέος της Αργεντινής ανήλθε στο 41% από 29% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, μεταξύ 1993 και 1998.

Το 1997, η γειτονική Βραζιλία βρέθηκε σε βαθιά κρίση, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την υποτίμηση του βραζιλιάνικου νομίσματος κατά 50% της αρχικής του αξίας. Οι εξαγωγές της Αργεντινής προς τη Βραζιλία εκμηδενίστηκαν, ενώ αυξήθηκαν κατακόρυφα οι εισαγωγές.

Παράλληλα, η άνοδος της τιμής του δολαρίου, με το οποίο ήταν συνδεδεμένο το αργεντίνικο νόμισμα, κατέστησε τα προϊόντα της Αργεντινής μη ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές, πλήττοντας θανάσιμα κάθε κλάδο παραγωγικής δραστηριότητας.

Το 1998, η Αργεντινή είχε φτάσει να δανείζεται από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές με επιτόκιο 10,5% και αναγκαστικά κατέφυγε για πρώτη φορά στο ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ είχε χορηγήσει δάνεια 7,2 δισ. δολ. το 1999 και 39,7 δισ. δολ. τον Δεκέμβριο του 2000, όμως οι όροι ήταν ασφυκτικοί. Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκαν και οι καταθέσεις πάγωσαν.

Την ίδια περίοδο, οι επενδυτικές τράπεζες συνέχιζαν να προωθούν το χρέος της χώρας στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, με ακόμα υψηλότερες αποδόσεις. Προώθησαν ένα Debt Swap (ανταλλαγή χρέους), όπου οι ιδιοκτήτες ομολόγων αποκτούσαν το δικαίωμα να πάρουν νέα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας με ευνοϊκότερους όρους. Το σκεπτικό ήταν να μεταφερθεί η εξόφληση του χρέους από το 2001 στο 2005. Πράγματι, 30 δισ. δολάρια άλλαξαν διάρκεια ζωής και επτά επενδυτικές τράπεζες εισέπραξαν 100 εκατ. δολάρια σε προμήθειες.

Όμως, μέσα σε μερικές μόλις εβδομάδες, η Αργεντινή κατέληξε ξανά χωρίς χρήματα, γιατί οι αγορές δεν πείστηκαν για την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής της.

Στα τέλη του 2001, η κρίση οδήγησε την κοινωνία σε σημείο ανάφλεξης. Το ξέσπασμα της λαϊκής οργής ήλθε, όταν ο κεντροαριστερός ντε λα Ρούα, απαγόρευσε την ανάληψη μετρητών από τις τράπεζες, πέραν του ποσού των 250 δολαρίων το μήνα.

Εργάτες, υπάλληλοι και αγρότες μάχονταν στους δρόμους της Αργεντινής και ο Ντε λα Ρούα πρόλαβε να διαφύγει με ελικόπτερο από την ταράτσα του προεδρικού μεγάρου, για να γλυτώσει από την οργή του όχλου.

Ο νέος πρόεδρος, Νέστορ Κίρτσνερ, έκανε στάση πληρωμών και δεν αναγνώρισε το χρέος. Δεν συμπεριέλαβε ούτε ένα νεοφιλελεύθερο οικονομολόγο στο επιτελείο του και απαίτησε από τους δανειστές και το ΔΝΤ τη διαγραφή του.

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, οι δανειστές και το ΔΝΤ διέγραψαν το 75% της οφειλής και δέχθηκαν την αποπληρωμή των υπολοίπων με προνομιακούς όρους. Το πάλαιψαν και το κέρδισαν.

Οι τόκοι των ληξιπρόθεσμων δανείων δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ από την Αργεντινή, παρά το ότι αρχικά είχε συμφωνήσει να τους πληρώσει.

Τώρα η Αργεντινή αργά, αλλά σταθερά, έχει μπει στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης. Σήμερα, η χώρα κατηγορεί το ΔΝΤ για κακοδιαχείριση της κρίσης του 2001-2002 και επισημαίνει ότι μπορεί να μιλά για οικονομική ανεξαρτησία, μακριά από την επίβλεψή του. Φέτος αναμένει ανάπτυξη από 3,5% ως 5%.

Οσο για το υπόλοιπο του χρέους έκανε πρόσφατα μία πρόταση για αποπληρωμή 34 σεντς στο ένα δολάριο. Και αν θέλουν...



 



Παράθεση
ΔΝΤ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Αναπόφευκτη για τη διασφάλιση της μακροοικονομικής σταθερότητας και τη συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Τράιαν Μπασέσκου, την απόφαση για περικοπή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 25% και των συντάξεων κατά 15%.

Όπως υπογράμμισε, η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιούνιο του 2010 και αποτελεί ένα ακόμη «βήμα» της Ρουμανίας στην επίτευξη των στόχων, που προβλέπονται από τη δανειοδοτική συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Ευρωπαϊκή 'Ενωση και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Η ρουμανική κυβέρνηση εξετάζει, σε συνεργασία με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλα μέτρα για την εξυγίανση του δημόσιου τομέα και την υλοποίηση των αναγκαίων, για την ανάκαμψη της οικονομίας, μέτρων, πρόσθεσε ο κ. Μπασέσκου.

Αποσυνδεδεμένος Αντώνς

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 433
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #54 στις: Παρ 07 Μάι 2010 20:50 »
Καλά είχε πει κάποιος πως φύγαμε από την χούντα των στρατηγών και πέσαμε στην κοινοβουλευτική χούντα. Τροπολογία του Υπ. Οικονομικών κάνει τον κάθε Παπακωνσταντίνου απόλυτο άρχοντα αυτής της χώρας, και ο,τι συμφωνία απαιτεί η κυβέρνηση της τρόικας απλά θα ισχύει με μια υπογραφή του υπ. οικονομικών. Δηλαδή η βουλή θα ενημερώνεται κατόπιν εορτής. Αλλά τι άλλο να περιμένεις από ένα κόμμα που συνεργάζεται με πρωτοπαλίκαρα σαν τον καρατζαφύρερ;
Se ci coglie la crudele morte, dura vendetta verrà dal partigian..

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #55 στις: Παρ 07 Μάι 2010 23:56 »
«Κοιτάξτε τους Έλληνες. Αυτοί τουλάχιστον αντιστέκονται στα μέτρα του Δ.Ν.Τ, αλλά και άλλοι που λένε πως δεν θα καταφέρετε τίποτα με τις αντιδράσεις.»

Έλληνες σε Ουγγαρία, Λετονία, Αργεντινή: "Το ΔΝΤ πέρασε και από εμάς "

κ. Εύα Κωσταντά, καθηγήτρια μουσικής και δασκάλα ελληνικών στην κοινότητα Ελλήνων της Λετονίας «Η Πατρίδα»
«Όλος ο κόσμος έχει απελπιστεί. Πλέον δεν μιλάμε μεταξύ μας γι' αυτό μας συνέβη, μετά τα μέτρα του Δ.Ν.Τ. Το αποφεύγουμε σαν να είναι ταμπού. Γιατί αν αρχίζει κανείς να σκέφτεται την πραγματικότητα στην οποία οδηγηθήκαμε, θα τραβάμε τα μαλλιά μας Τι να κάνουμε όμως; Η ζωή συνεχίζεται και απλά κάνουμε υπομονή»

Αργεντινή. Δεκαεννιά χρόνια μετά το Δ.Ν.Τ

κ. Μαρία Κωνσταντινίδου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων «Σωκράτης» στο Μπουένος Άιρες.
«Πρέπει να σταματήσετε να κάνετε διαδηλώσεις, απεργίες και επεισόδια. Δεν οδηγεί πουθενά. Πρέπει να αφήσετε τις κομματικές διαφορές στην άκρη. Να ακολουθήσετε μονιασμένοι έναν συγκεκριμένο δρόμο για κάποια χρόνια. Ο Έλληνας είναι ικανός. Η Ελλάδα θα καταφέρει να σηκώσει κεφάλι ξανά. Πρέπει όμως και οι Έλληνες να αλλάξουν νοοτροπία. Δεν είναι δυνατόν να μην πληρώνετε φόρους. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει κάποιος στη σύνταξη στα 45 χρόνια. Σε αυτήν την ηλικία στύβεις την πέτρα ακόμα.»

Ουγγαρία. Δύο χρόνια μετά το Δ.Ν.Τ

κ. Νίκος Φωκάς. Καθηγητής κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο «Εότβος Λοράντ» στη Βουδαπέστη
«Στην Ουγγαρία δεν υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις μετά τα μέτρα του Δ.Ν.Τ. Γιατί οι αντιδράσεις είχαν προηγηθεί. Τα μέτρα του Δ.Ν.Τ είχαν διπλό αποτέλεσμα οικονομικά και πολιτικά. Δημοσιονομικά το έλλειμμα υποχωρεί.  Αυτό όμως έχει δημιουργήσει σοβαρότατη ύφεση. Είχαμε 6% μείωση του ΑΕΠ. Είναι το τίμημα που πλήρωσε η Ουγγαρία. Πολιτικά οι Σοσιαλιστές καταστράφηκαν. Χάσανε περισσότερους από 15, εκατομμύρια ψηφοφόρους. Οι Ούγγροι περιμένουν να σωθούν με την νέα κυβέρνηση, αν και εγώ δεν το πιστεύω»


ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=67956


* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος pastakis

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 4.908
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #56 στις: Σαβ 08 Μάι 2010 11:54 »
ΜΙΑ ΕΝΔΙΕΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ

Κ. ΧΑΜΛΕΡ
Σφουγγάρι στα μισά για να μην καταρρεύσουμε όλοι

Μαζική διαγραφή του ελληνικού χρέους αντί του πακέτου διάσωσης των ΕΚΤ, ΔΝΤ, Ε.Ε., προτείνει ως αντίδοτο στην εξάπλωση της κρίσης ο Κόνραντ Χάμλερ, ένας από τους επιφανέστερους τραπεζίτες της Ελβετίας.

Σε χθεσινή συνέντευξή του στο πρακτορείο «Reuters», ο Χάμλερ, που είναι στέλεχος της παλαιότερης τράπεζας της Ελβετίας -Wegelin- και προεδρεύων στην ελβετική ένωση τραπεζών, τόνισε ότι το ύψους 110 δισ. ευρώ πακέτο διάσωσης της χώρας μας «δεν βοηθά τους Ελληνες, αλλά τους πιστωτές τους, τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Αντίθετα, η Ελλάδα αφήνεται στα χρέη της που ήδη έχει». Πρότεινε έτσι ένα «ψαλίδισμα» ή, αλλιώς, διαγραφή του ελληνικού χρέους, η οποία ποσοτικοποιώντας τις ζημιές θα σταθεροποιήσει την ευρωζώνη.

«Με μια διαγραφή χρέους, τις ζημιές θα υποστούν οι πιστωτές και όχι η Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η αξία των ελληνικών ομολόγων που χρειάζεται να διαγραφεί είναι της τάξης του 30% με 50%. Παραδέχθηκε, πάντως, ότι κάτι τέτοιο θα ζημιώσει τους ισολογισμούς αρκετών τραπεζών, όμως, όπως χαρακτηριστικά είπε, γι' αυτές υπάρχουν γύρω αρκετά κεφάλαια. Τόνισε ότι «ένα από τα βασικά προβλήματα σήμερα είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η μόλυνση και έτσι κανείς δεν θέλει να επενδύσει», και αντέτεινε πως «καθιστώντας τις ζημιές σαφείς, μεγάλο μέρος της σημερινής ανασφάλειας θα απομακρυνθεί και αυτό με τη σειρά του θα τονώσει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη». Ο Χάμλερ χαρακτήρισε ακόμη το πακέτο των ΔΝΤ-Ε.Ε. «πρόχειρη λύση», προειδοποιώντας ότι «η καταστροφή υποβόσκει στην ευρωζώνη, αν οι αμφιβολίες για πιστοληπτική αξιοπιστία μεγάλων χωρών, όπως η Ισπανία, συνεχίσουν να κλιμακώνονται». Αν η κρίση εξαπλωθεί, είπε, τότε το κόστος διάσωσης των PIIGS (Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία) θα ανέλθει στο 1 τρισ. δολάρια. Μόνον η Ιταλία, της οποίας το ΑΕΠ είναι εξαπλάσιο της Ελλάδας, θα χρειαστεί 700 δισ. δολάρια. Καταλήγοντας προειδοποίησε ότι, χωρίς σημαντική αναδιάρθρωση των πιο επίφοβων εθνικών χρεών, οι συνθήκες στις αγορές δεν θα επιστρέψουν στα φυσιολογικά, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για μελλοντικές «φούσκες»
enet.gr

Αποσυνδεδεμένος tauri_7

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 531
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #57 στις: Σαβ 08 Μάι 2010 13:38 »
Παράθεση
"Επιτέλους" !

Αυτό αναφώνησε ο πρόεδρος του  ΣΕΒ Δημ. Δασκαλόπουλος, μετά το  πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού. Ενθουσιάστηκε από τη σκληρότητα των μέτρων που εξαγγέλθηκαν. Τώρα που μπήκαμε  σε επιτήρηση θα  πλέει σε πελάγη  ευτυχίας. Τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκε σε μια έκθεση στο Λονδίνο κι αγόρασε ένα πίνακα 1,5 εκατ. $. Όσα θα βγάλει ένας εκπαιδευτικός δουλεύοντας 60 χρόνια ή ένας εμποροϋπάλληλος δουλεύοντας 80 χρόνια ! Είναι να μη χαίρεται με τη σκληρή λιτότητα (των εργαζομένων) και με την επιτήρηση ;   
   
Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει συσσωρευμένος τεράστιος πλούτος κι εμείς πρέπει πάλι να πληρώσουμε για χρέη που ποτέ δεν δημιουργήσαμε. Τα ταμεία είναι άδεια αλλά και οι τσέπες μας επίσης. Ποιοι έχουν  τέλος πάντων τα λεφτά ;

Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα :

*  Τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Αφού το δικό μας  εισόδημα (των εργαζομένων) δεν αυξήθηκε καθόλου, ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ;
* 30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δις ¤ ενώ άλλα 40 δις ¤ έχουν καταθέσει Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό. Μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι θα 'ναι.
*   Μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη : 11,8 δις ¤ το 2009, 10 δις ¤ το 2008 και 11,3 δις ¤ το 2007.
Η Εθνική Τράπεζα την τελευταία πενταετία είχε κέρδη 6,3 δις .
Το 2009 η ΔΕΗ πραγματοποίησε κέρδη 1,1 δις ¤, ενώ προέβλεπε ο προϋπολογισμός της 531 εκ. ¤.
 
*  Ελληνικές επιχειρήσεις (υπολογίζονται 4.000) έχουν επενδύσει σχεδόν 20 δις ¤ στο εξωτερικό, από τα οποία τα 16 δις ¤ στα Βαλκάνια. 
       
*  Την τετραετία 2004 - 2008 χαρίστηκαν πάνω από 9 δις ¤ σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις (τα 5,1 δις ¤ από τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών από 35% σε 25% και 3,5 δις ¤ από τις δυο ρυθμίσεις περαίωσης ανέλεγκτων χρήσεων).
           
*  Υπάρχουν 10.000 υπεράκτιες (off-shore) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διακινούν γύρω στα 500 δις ¤ και το δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους 6-10 δις ¤.
         
*  Κάθε χρόνο οι καταναλωτές πληρώνουν και οι επιχειρήσεις εισπράττουν, αλλά δεν αποδίδουν περί τα 6 με 6,5 δις ¤ από ΦΠΑ.       
   
*   Η εισφοροδιαφυγή φτάνει τα 8 δις ¤ ετησίως  (από ποιους , τους μισθωτούς, που καλούνται να πληρώσουν «το μάρμαρο» ;).

*  Πάνω από 5.000 επιχειρήσεις οφείλουν 31 δις ¤ στο δημόσιο και άγνωστο ποσό από μη καταβληθείσες εργοδοτικές εισφορές (πρόκειται για τα ένσημα των εργαζομένων) στο ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία.       
   
*  Οι έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν το 2009 -χρονιά κρίσης- 164 μεταχειρισμένα πλοία διαθέτοντας 3,16 δις $. Μικρό ποσό για τους εφοπλιστές. Ο ελληνικός εφοπλισμός ελέγχει σχεδόν το 20% του παγκόσμιου στόλου και το 40,9% της κοινοτικής ναυτιλίας. Αν και αποτελεί παγκόσμια δύναμη στηρίζεται σημαντικά από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η Εθνική Τράπεζα τους έχει δανείσει 3,5 δις ¤, η Πειραιώς 2 δις ¤ κι ακολουθούν οι υπόλοιπες. Με τις δικές μας, τις λαϊκές  αποταμιεύσεις - καταθέσεις οι τράπεζες χρηματοδοτούν το «θαύμα» της ελληνικής ναυτιλίας (να μην μιλήσουμε για το πώς ένα υγιές ταμείο όπως το ΝΑΤ βούλιαξε, χρηματοδοτώντας με μορφή δανείου την ύψωση της Ελληνικής σημαίας στα πλοία Ελλήνων εφοπλιστών -από τον Κων. Καραμανλή κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης- και φυσικά οι εφοπλιστές δεν έχουν επιστρέψει δεκάρα ως τώρα από τα χρωστούμενα και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και πατριωτικής συνείδησης αφελλήνισαν τα πλοία τους από Έλληνες ναυτικούς με αποτέλεσμα το ΝΑΤ να βουλιάξει σχεδόν οριστικά).

*  Κι επειδή είμαστε παραδοσιακά ναυτική χώρα δεν θα μπορούσε να υστερούμε και σε κότερα, θαλαμηγούς, κλπ.
Ο Θόδ. και Γιάννα Αγγελοπούλου πούλησαν τη θαλαμηγό τους -που ήταν η καλύτερη στη χώρα- κι αγόρασαν ένα υπερσύγχρονο mega yacht μήκους 85,6 μέτρων κι αξίας 150 εκατομ. $.
Ο εφοπλιστής Προκοπίου έχει παραγγείλει θαλαμηγό 106 μέτρων αξίας πάνω από 100 εκατ.$.
Ο Π. Δράγνης έχει κότερο 82 μέτρα .
Έχει γραφτεί ότι η θαλαμηγός του Μελισσανίδη κοστίζει 65 εκ. ¤, του Κούστα 60 εκ.¤ , του Βαφειά το ίδιο, κι ακολουθούν άλλοι με ακριβότερα κι άλλοι με φθηνότερα κότερα, όπως Κοπελούζος, Πατέρας, Τσάκος, Αλαφούζος, Κωστόπουλος, Ρέστης, Βασιλάκης, Κοντομηνάς, Μαρινόπουλος, κλπ.
Ο Σπ. Λάτσης νοικιάζει την 117 μέτρων «Τurama», σε μη έχοντες κότερο επιχειρηματίες, αντί 90.000 ¤ τη μέρα !             

*  Μη νομίσετε ότι υστερούμε και στον αέρα. Διακόσια είκοσι ιδιωτικά αεροπλάνα είναι καταγεγραμμένα στα ελληνικά νηολόγια (χώρια όσα είναι σε νηολόγια του εξωτερικού).
Η Μαρ. Λάτση έχει 3 ιδιωτικά τζετ (Boeing 757, Boeing 737 και Gulfstream IV).
Ο Βγενόπουλος 2 (Cesna και Falcon 900).
Ο M. Κυριακού ένα και καλό αξίας 50 εκ ¤ .
Ο Ρέστης ένα των 47 εκ. , ο Κόκκαλης, ο Μελισσανίδης, ο Τσακίρης, ο Μαρινάκης, ο Θοδ. κι η Γ. Αγγελοπούλου, και πολλοί άλλοι.
 Τα έξοδα συντήρησης ενός τέτοιου αεροσκάφους φτάνουν το χρόνο 1 με 1,5 εκατ. ¤ !

*  Ο  Λ. Λαυρεντιάδης ξόδεψε το Δεκέμβρη 70 εκ. ¤ κι αγόρασε το 31,3% της Proton Bank αφού πρωτύτερα είχε δώσει 36 εκ. ¤ για το 50% του γηπέδου Καραϊσκάκη και άλλα 86 εκ. ¤ για να   επαναγοράσει τη «Νεοχημική», από την πολυεθνική Carlyle. Έδωσε και κάτι «ψιλά» για ν' αποκτήσει  μερτικό σε κάποια από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας (13,53% στον Πήγασο, που ελέγχει ΜEGA και Έθνος,  9,62% στην Ελευθεροτυπία, κι ελέγχει Flash 9.61, Espresso, City Press, Αthens News, Σφήνα, Ισοτιμία, κλπ).

*  Ο Β. Ρέστης αγόρασε το πιο αναγνωρίσιμο τουριστικό αξιοθέατο του Μαυροβουνίου, το νησάκι του Αγ. Στεφάνου, ξοδεύοντας 30 εκ. ¤ και σχεδιάζει να επενδύσει 50 εκ. ¤ χτίζοντας βίλες σε αυτό.

*  Έρευνα του Hotels.com (καλοκαίρι 2009) έδειξε πως η ακριβότερη σουίτα στον κόσμο νοικιάζεται 50.000 $ και είναι του Grand Resort στο Λαγονήσι Αττικής !

*  Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ, από το Μάρτη του 2005 ως τον Οκτώβρη του 2009, είχαν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο (Ν. 3290/04) 1.790 επενδύσεις ξενοδόχων προϋπολογισμού 5,7 δις ¤ και επιδοτήθηκαν με 2,5 δις ¤. Δηλαδή το 44% ήταν από δικά μας λεφτά.
Τζάμπα επενδυτές μιας και τα υπόλοιπα είναι κρατική επιχορήγηση (τα δικά μας λεφτά από τους φόρους) και δανεικά από τις δικές μας καταθέσεις στις τράπεζες.

*  Πάνω που πήγαν να μας πείσουν πως «δεν υπάρχει σάλιο» και λίγο μετά την ανακοίνωση της επιτήρησης, πληροφορηθήκαμε ότι αγοράζουμε 6 γαλλικές φρεγάτες κόστους 2,5 δις ¤, για να υπερασπίζουν τα «εθνικά μας δίκαια» ανοιχτά της Σομαλίας και στον Περσικό κόλπο. 

*  Δεν αναφέρομαι καθόλου στις μίζες και στα σκάνδαλα (Siemens, Βατοπαίδι, δομημένα ομόλογα, διαγραφή προστίμου 5,5 δις ¤ της «Ακρόπολης Χρηματιστηριακή», κλπ), γιατί είναι γνωστά.
¶λλωστε έχει επιληφθεί κι η ελληνική «δικαιοσύνη».

*  Ούτε στα 28 δις ¤ που τέθηκαν στη διάθεση των τραπεζών και τώρα τα χρησιμοποιούν για να δανείσουν το κράτος σαν κοινοί τοκογλύφοι.

    Μήπως παρατηρήσατε ότι το ποσόν του κρατικού ελλείμματος (περίπου 500 δις ¤) είναι ισόποσο με τα ανακοινωμένα υπερκέρδη των τραπεζών τα τελευταία χρόνια ; Μήπως πρόκειται για τα ίδια λεφτά ;
Μπορεί να ζούμε όλοι στην ίδια χώρα ,αλλά μας κατάντησαν να είμαστε δυο διαφορετικές χώρες, δυο διαφορετικοί και αντίθετοι κόσμοι.

Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα μας σπρώχνουν σε δυο κόσμους μέσα στην ίδια χώρα.

Από τη μια ο κόσμος μας:

     Ανεργία, απολύσεις, τρομοκρατία κι εξευτελισμοί στους χώρους δουλειάς, υπερεργασία χωρίς αμοιβή, ανασφάλιστη εργασία,   μερική απασχόληση, προσωρινή απασχόληση, μισθοί των 700 ¤ για τους νέους, συντάξεις των 400 ¤ για τους γέροντες μια και η σύνταξη θα δίνεται στα 67,  δάνεια και κάρτες, φροντιστήρια των παιδιών, η βενζίνη στα 1,40 ¤, οι μισθοί που κόβονται, η   κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η απειλή κλεισίματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω του εξοντωτικού ανταγωνισμού ή η πώλησή τους σε εξευτελιστική τιμή για να καλυφθούν τα υψηλότοκα δάνεια από τις τράπεζες (όπου οδηγήθηκαν ή θα οδηγηθούν από τον φαύλο κύκλο -μείωση μισθών, ανεργία, μείωση αγοραστικής δύναμης, μείωση πωλήσεων, δανεισμός και κλείσιμο  των μικρών επιχειρήσεων), ο φόβος κι η αγωνία για το αύριο.

Κι απ' την άλλη ο κόσμος τους :

     Τραπεζίτες, βιομήχανοι κι εφοπλιστές, επενδυτές,  golden boys, πολυτελείς επαύλεις, ιδιωτικά τζετ, θαλαμηγοί, χειροποίητες Bentley και θηριώδη Hummer, διαμάντια και τσάντες Luis Vitton και Hermes,  η Μύκονος, το Κολωνάκι και η Εκάλη, σαλέ και σούσι μπαρ, χαριτωμένοι μόδιστροι και «καλλιτεχνάδες διανοούμενοι λινάτσες», όπως λένε κι οι Active Member.

Ένας κόσμος σπατάλης, χλιδής, σαπίλας και παρακμής.
 
Τελικά λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για μας. Είναι δικά μας αλλά δεν είναι για μας.
Εμείς τα «γεννήσαμε» αλλά δε μας ανήκουν.

Φταίμε όμως κι εμείς γιατί όπως λέει κι η παροιμία : «Εαν δεν εγονάτιζε η καμήλα δεν την εφορτώνανε».
 
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣΤΕ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣΤΕ.
ΔΡΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
ΙΣΩΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΑΣ.

Εχεις ξεχάσει να βάλεις την πηγή φίλος.
« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 09 Μάι 2010 00:36 από GIWRGIS »

Αποσυνδεδεμένος pastakis

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 4.908
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #58 στις: Σαβ 08 Μάι 2010 14:20 »
*  Πάνω που πήγαν να μας πείσουν πως «δεν υπάρχει σάλιο» και λίγο μετά την ανακοίνωση της επιτήρησης, πληροφορηθήκαμε ότι αγοράζουμε 6 γαλλικές φρεγάτες κόστους 2,5 δις ¤, για να υπερασπίζουν τα «εθνικά μας δίκαια» ανοιχτά της Σομαλίας και στον Περσικό κόλπο.

Ντ. Κον - Μπεντίτ: Γαλλία και Γερμανία εκβίασαν την Ελλάδα με τους εξοπλισμούς

Η Γαλλία δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα μόνον όταν έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η Αθήνα θα συνεχίσει να πληρώνει κανονικά τα όπλα που έχει παραγγείλει από γαλλικές βιομηχανίες, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής των «Πράσινων», Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

"Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο οι Μέρκελ και Σαρκοζί αυτού του κόσμου συμπεριφέρονται σε έναν έλληνα πρωθυπουργό", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνένεντεξης Τύπου. Όπως υποστήριξε, ο Νικολά Σαρκοζί είπε στον Γ. Παπανδρέου ότι "θα αποδεσμεύσουμε ποσά για να σας βοηθήσουμε, όμως πρέπει να συνεχίσετε να πληρώνετε τα συμβόλαια για εξοπλισμούς που έχουμε μαζί σας, τα οποία είχε υπογράψει η κυβέρνηση Καραμανλή'".

"Αυτούς τους τρεις μήνες, υποχρεώσαμε την Ελλάδα να επικυρώσει συμβόλαια για εξοπλισμούς ύψους πολλών δισεκατομμυρίων [...] Υπάρχουν γαλλικές φρεγάτες που πρέπει να αγοράσουν οι Έλληνες --2,5 δισεκατομμύρια--, υπάρχουν ελικόπτερα, υπάρχουν αεροπλάνα, υπάρχουν γερμανικά υποβρύχια", τόνισε ο Κον-Μπεντίτ
enet.gr

Ο προεδρος του ΣΕΒ κος Δασκαλοπουλος σε ποια βιομηχανια ειναι ιδιοκτητης? :) :) :)

Αποσυνδεδεμένος tauri_7

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 531
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #59 στις: Σαβ 08 Μάι 2010 20:16 »
Ο προεδρος του ΣΕΒ κος Δασκαλοπουλος σε ποια βιομηχανια ειναι ιδιοκτητης? :) :) :)

Πούλησε την ΔΕΛΤΑ στον τραπεζίτη των φτωχών ή αλλιώς κυρ- Αντρέα, τα κονόμησε και τώρα κάνει τον πρόεδρο...

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.121
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #60 στις: Κυρ 09 Μάι 2010 00:37 »
Σύντροφοι, αν έχουμε κομμουνισμό κι ο πλουτισμός είναι παρανομία, να μας το πείτε να κλείσουμε και το φόρουμ για να μη βρεθούμε σε κάνα γκουλάγκ...


Αποσυνδεδεμένος Proctor

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 331
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #62 στις: Κυρ 09 Μάι 2010 12:28 »
ΛΙΑΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Κάπου στα βόρεια προάστια ένας καλοντυμένος κύριος περπατάει αμέριμνος τη νύχτα...
Ξαφνικά, πίσω από ένα δέντρο πετάγεται ένας μασκοφορεμένος, του κολλάει ένα πιστόλι στα πλευρά και του ψιθυρίζει:
 "Τα λεφτά σου καi γρήγορα"...
"Μα τι λές;" αντιδράει ο κύριος, "ξέρεις ποιός είμαι εγώ; Εγώ είμαι ο Τάδε Ταδόπουλος, Βουλευτής και πρώην Υπουργός!!!"...
"Ε, τότε αλλάζει", λέει ο μασκοφορεμένος, "τα λεφτά ΜΟΥ και γρήγορα κουφάλα".
ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ.

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.121
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #63 στις: Δευ 10 Μάι 2010 13:06 »

Αποσυνδεδεμένος PASteli

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 303
  • "You don't wanna know"
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #64 στις: Τρι 11 Μάι 2010 02:24 »
Δικιο εχει το παλικαρακι...Λαθοι δεκαετιων των πολιτικων της Ελλαδας δεν θα τα πληρωσουν αλλα κρατη!!!

Αποσυνδεδεμένος REX

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 407
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #65 στις: Τρι 11 Μάι 2010 18:31 »
"Αυτος που ποτε του δε σπερνει ενα σπορο, μητε βαζει ενα τουβλο, μητε ραβει ενα ρουχο, αλλα ασχολειται με την πολιτικη, μονο καταστροφη στη χωρα του μπορει να φερει".
KAHLIL GIBRAN
Αφιερωμενο στους Ελληνες πολιτικους.

Αποσυνδεδεμένος Ηλίας

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 91
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #66 στις: Τρι 11 Μάι 2010 19:21 »
Oι Έλληνες πολιτικοί δεν είναι θεόσταλτοι.
Τους ψηφίζει ο Ελληνικός λαός εδώ και σχεδόν 40 χρόνια.
Η Ελλάδα δεν κατέρευσε τα χρόνια της χούντας και της επάρατης δεξιάς.
Η Ελλάδα κατέρευσε τα χρόνια της μακροβιότερης και ποιοτικότερης δημοκρατίας που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος.
Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φορά, δυστυχώς, δεν υπάρχει ένας ένοχος που να μπορούμε να τον δείξουμε όλοι και να εξηλεωθούμε.
Ένοχοι είμαστε όλοι μας.
Η Ελλάδα κατέρευσε όταν ανέλαβε τις τύχες της η περίφημη "γενιά του Πολυτεχνείου"
Ας δούμε τι πήγε λάθος λοιπόν ώστε να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη.
Και να μην απεμπολήσουμε και την δημοκρατία μας η οποία αυτή τη στιγμή στην κυριολεξία χαροπαλεύει.

Αποσυνδεδεμένος REX

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 407
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #67 στις: Τρι 11 Μάι 2010 19:50 »
Λιακο μου, συμφωνω σε ολα. Αυτα τα γαμησοπαιδια της γενιας του Πολυτεχνειου, τελικα αποδειχτηκαν μεγαλη πληγη. Οταν λεω γαμησοπαιδια δεν εννοω τους αγωνιστες της εξεγερσης, αλλα τα κωλοπαιδα εκεινα που πατησαν πανω στο γεγονος για να κανουν πολιτικες καριερες. Η δημοκρατια οταν υφισταται δεν κινδυνευει. Επι της ουσιας η δημοκρατια ειναι βαθμιδα πολιτισμου και δυστυχως ο πολιτισμος σε αυτη τη χωρα ειναι αγνοουμενος. Μεσα σε αυτη την τεραστια κριση δεν ακουσαμε καμια φωνη πνευματικων ανθρωπων, πανεπιστημιακων, ακαδημαικων. ΤΙΠΟΤΑ. Το απολυτο κενο.

Αποσυνδεδεμένος Ηλίας

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 91
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #68 στις: Τρι 11 Μάι 2010 20:11 »
Απλά θα σου υπενθυμίσω ότι όταν στην δεκαετία του 80 ο Μάνος Χατζιδάκις είχε αντιδράσει στον άκρατο λαϊκισμό η εφημερίδα "Αυριανή" του είχε επιτεθεί με χυδαίο τρόπο.
Η τότε υπουργός πολιτισμού είχε δηλώσει ότι "δεν είναι σωστό να βάλεται μια δημοκρατική εφημερίδα".
Η εφημερίδα την δεκαετία εκείνη ήτανε από τις πρώτες σε κυκλοφορία.
Η τότε υπουργός επανεξελέγη και επανεξελέγη και επανεξελέγη.....
Ο λαός έκανε τις επιλογές του.

Αποσυνδεδεμένος davelis

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.470
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #69 στις: Τετ 12 Μάι 2010 11:23 »
 
Παράθεση
Ελλάδα κατέρευσε όταν ανέλαβε τις τύχες της η περίφημη "γενιά του Πολυτεχνείου"

Η γενια του πολυτεχνειου ηταν νηστική και περιορισμένη. Πηγε στο αλλο ακρο. Αυτο που λεμε "μπιστοβλικιά" και ασυδοτη ελευθερία.
τωρα το εκρεμμες γυριζει προς τα πισω.

Μην ξεχνατε οτι ο νηστικός πρεπει πρωτα να φαει και μετα να καταλαβει τι εστι πολιτισμός, να αποκτησει κουλτουρα, κοινωνικότητα και μετρο.
Αυτα πιθανως να γινουν στην γεννιά των παιδιων μου.

Αν και αυτα σκεφτομαι να τα διωξω απο εδω........... :(

Αποσυνδεδεμένος dreven

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.727
  • TENK TEG! TENK TEG UTI DET!! TENK!!!
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #70 στις: Τρι 29 Ιούν 2010 00:59 »
Για ριχτε μια ματια τι λενε εδω οι τζεδες για ορους και στοχους...

Part 2 Flash TV - Jun 24 2010 at 9-15PM.flv

Part 3 Flash TV - Jun 24 2010 at 9-15PM.flv
50 χρόνια ΠΑΣ - 50 μύρια ΑΜΠης

Αποσυνδεδεμένος dk

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.986
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #71 στις: Σαβ 10 Ιούλ 2010 12:56 »

Αποσυνδεδεμένος tauri_7

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 531
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #72 στις: Δευ 09 Αύγ 2010 11:03 »
Από Το Ποντίκι, 5.8.2010

Του Δημήτρη Καζάκη
οικονομολόγου - αναλυτή

Παράθεση
Η... δεξιά Ουγγαρία αντιστέκεται στο ΔΝΤ!

Τι συμβαίνει με την Ουγγαρία; Τόλμησε να αγνοήσει το ΔΝΤ και να αψηφήσει τα «αιτήματα» των δανειστών της. Όπως έγραψε ο ανταποκριτής των Times του Λονδίνου (25.7), «οι κραυγές οργής αντηχούν από τις Βρυξέλλες έως την Ουάσιγκτον. Όπως οι πειθήνιοι σκλάβοι στον Πλανήτη των Πιθήκων, η Ουγγαρία ψέλλισε την απαγορευμένη λέξη: Όχι».


Αμέσως μετά τη διακοπή των συνομιλιών ΔΝΤ και Ε.Ε. με την κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία, λόγω του ότι ο τελευταίος αρνήθηκε κατηγορηματικά να συνεχίσει την πολιτική λιτότητας που απαιτούσαν οι δανειστές της χώρας του, οι δυσοίωνες προβλέψεις για την Ουγγαρία έδιναν κι έπαιρναν. Οι κατάρες του Υψίστου, οι λιμοί, σεισμοί και καταποντισμοί όλης της Υφηλίου επρόκειτο να επιπέσουν στον άμοιρο τόπο των δύστυχων Μαγυάρων, επειδή – άκουσον, άκουσον – τόλμησε η κυβέρνησή τους να αρνηθεί να υπακούσει στις άνωθεν και έξωθεν εντολές.


Σθεναρή αντίσταση

Τα διεθνή πρακτορεία Reuters, AFP, AP (20.7) εξέδωσαν, εν είδει πολεμικού ανακοινωθέντος, τις εξελίξεις από το ουγγρικό μέτωπο:

«Με πτώση του ουγγρικού νομίσματος έναντι του ευρώ κατά 2,9%, αύξηση των spreads και εκτίναξη των αποδόσεων των ομολόγων της Ουγγαρίας αντέδρασαν οι αγορές στην είδηση ότι πάγωσαν – επισήμως μέχρι τον Σεπτέμβριο – οι συνομιλίες ανάμεσα στην ουγγρική κυβέρνηση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την παροχή της οικονομικής βοήθειας.

Έχοντας να αντιμετωπίσει δημοτικές εκλογές στις αρχές Οκτωβρίου, o κεντροδεξιός Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν προέβαλε σθεναρή "αντίσταση" στο επίμονο αίτημα των δανειστών της χώρας για περαιτέρω περικοπές δαπανών. Υπήρξε, άλλωστε, προεκλογική του υπόσχεση η απομάκρυνση από την ακραία πολιτική λιτότητας την οποία εφήρμοσε ο προκάτοχός του σοσιαλδημοκράτης Φέρεντς Γκιουρτσάνι και είχε αποτέλεσμα την καταβαράθρωσή του στις εκλογές, την ανάδειξη του κεντροδεξιού κόμματος σε νικητή των εκλογών, αλλά και την ενίσχυση των ακροδεξιών κομμάτων.

Η αποχώρηση του ΔΝΤ συνεπάγεται πως η Ουγγαρία, της οποίας το δημόσιο χρέος ανέρχεται στο 80% του ΑΕΠ της και είναι το υψηλότερο στην κεντρική Ευρώπη, δεν μπορεί να εκταμιεύσει την επόμενη δόση του δανείου, συνολικού ύψους 20 δισ. ευρώ, που συμφώνησε το 2008 με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Σημείο τριβής με το Ταμείο ήταν η άρνηση του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος Fidesz να προχωρήσει σε περαιτέρω λιτότητα και η επιμονή του να επιβάλει υψηλό φόρο στις τράπεζες, στον οποίο προέβαλαν αντιρρήσεις οι δανειστές».

Ιδού το μέγα έγκλημα του Βίκτορ Όρμπαν και της κυβέρνησης της Ουγγαρίας! Αρνήθηκε να προχωρήσει σε περαιτέρω λιτότητα και επέμεινε να επιβάλει υψηλή φορολογία στις τράπεζες. Ίσως να μην υπάρχει μεγαλύτερο ανοσιούργημα από αυτά τα δύο σήμερα. Εκτός βέβαια από το να αρνηθείς να πληρώσεις το καταχρηστικό χρέος με βάση το οποίο λεηλατείται η χώρα και τσακίζεται ο λαός σου.

Φανταστείτε λοιπόν τι περίμενε αυτούς τους βέβηλους. Όλα πλέον ήταν ανοιχτά. Οι αγορές θα έδιναν ένα μάθημα στην Ουγγαρία και τους Ούγγρους, που θα τους έκαναν παράδειγμα αποτροπής για όποιον λαό και χώρα θα σκεφτόταν από εδώ και πέρα να σηκώσουν το κεφάλι τους ή θα τολμούσαν έστω να ξεστομίσουν την απαγορευμένη λέξη.


Εκβιαστικές... προβλέψεις

Οι μαύρες προβλέψεις των ειδικών έπεσαν βροχή. Η Moody’s και η Fitch ανακοίνωσαν ότι σκέφτονται να υποβιβάσουν την πιστοληπτική ικανότητα της Ουγγαρίας στο επίπεδο στο οποίο είναι ήδη η Ελλάδα.

«Η Ουγγαρία βρέθηκε χθες σε δυσχερή θέση, καθώς άντλησε – με μεγάλη δυσκολία – 10 δισ. φιορίνια λιγότερα απ' όσα ζητούσε στην έκδοση τρίμηνων εντόκων γραμματίων, μία μέρα μετά την απομάκρυνση από τη στήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)», μας πληροφορούσε το Bloomberg στις 21.7. Ενώ την επομένη έκανε τον γύρο του κόσμου η εκτίμηση της ιαπωνικής τράπεζας Nomura ότι «η Ουγγαρία δεν θα έχει πρόσβαση στις αγορές αν δεν κατορθώσει να συμφωνήσει ξανά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά τους όρους του δανείου της».


Με άλλα λόγια, η Ουγγαρία, αν δεν ξαναγυρίσει στο μαντρί και δεν φορέσει το κολάρο της υποτέλειας, δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα, δεν πρόκειται να βρει χρήματα για την οικονομία της και το νόμισμά της, το φόριντ, θα καταλήξει στα Τάρταρα. Είναι δύσκολο κανείς να διακρίνει αν όλα αυτά είναι όντως εκτιμήσεις, απειλές, ή μύχιες επιθυμίες.

Ας αφήσουμε τα σκοτεινά χαιρέκακα αισθήματα όλων εκείνων που προτιμούν να δουν μια χώρα και έναν λαό να υπομένει τον όλεθρο παρά να θιγούν αγορές και τράπεζες, και ας μπούμε στο ψητό. Τι έγινε αλήθεια στην Ουγγαρία;


Περί εθνικής κυριαρχίας

Στις τελευταίες εκλογές το κεντροδεξιό κόμμα Fidesz, του οποίου ηγείται ο Βίκτορ Όρμπαν, πέτυχε σαρωτική νίκη έναντι του πρώην «κυβερνώντος» κόμματος των σοσιαλιστών, καταλαμβάνοντας τα δύο τρίτα των εδρών στη Βουλή.

Βάζουμε εισαγωγικά στο πρώην «κυβερνών» σοσιαλιστικό κόμμα, διότι αυτοί που κυβερνούσαν στ’ αλήθεια τη χώρα ήταν οι εγκάθετοι του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Η συντριπτική αυτή νίκη οφείλεται κατά κύριο λόγο στην υπόσχεση που έδωσε ο Όρμπαν στον ουγγρικό λαό ότι θα σταματήσει τη λιτότητα και τις περικοπές, θα φορολογήσει τις τράπεζες και τις μεγάλες περιουσίες και θα επαναφέρει μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα στην προ του ΔΝΤ εποχή.

Το μίσος και η εκτεταμένη δυσαρέσκεια που είχε πυροδοτήσει στον πληθυσμό η εφαρμογή των προγραμμάτων χημειοθεραπείας του ΔΝΤ και της Ε.Ε. ήταν τέτοια, ώστε και μόνο τα προεκλογικά επαινετικά σχόλια του Στρος - Καν προς την ηγεσία του σοσιαλιστικού κόμματος για το πόσο καλά «συνεργάστηκε» λειτούργησαν καταλυτικά στην εκλογική καταβαράθρωση των «κυβερνώντων».

Αυτή τη λαϊκή δυσαρέσκεια εισέπραξε ο δεξιός Όρμπαν, αλλά και το Jobbik, η εθνικιστική και ανοιχτά φασιστική Δεξιά, η οποία εισέπραξε το 17% των ψήφων. Το κεντρικό ζήτημα, που κυριάρχησε στις εκλογές, πέρα από τις τραγικές συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών, ήταν το πρόβλημα της αυτοτέλειας και της κυριαρχίας της χώρας, κυρίως μέσα από τη σχέση της με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Τα δεξιά κόμματα έκαναν σημαία την ανάγκη να ανακτήσει η χώρα την εθνική της κυριαρχία, πράγμα που μίλησε στον νου και την καρδιά του ουγγρικού λαού, που βλέπει εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες να ισοπεδώνεται κυριολεκτικά η χώρα του και ο ίδιος από τα δυτικά αφεντικά.

Μόνο που, ως δεξιά κόμματα, έδωσαν μια έντονη εθνικιστική χροιά στο αίτημα της εθνικής κυριαρχίας, αναφερόμενα στις «ιστορικές αδικίες» εναντίον των Ούγγρων, όπως η Συνθήκη του Τριανόν το 1920, που απέσπασε πολλές εθνικές περιοχές από τη «μητέρα πατρίδα», η καταπίεση των «ομογενών» στις όμορες χώρες κ.ο.κ. Δεν είναι τυχαίο ότι στην προεκλογική του εκστρατεία ο Όρμπαν μιλούσε στο όνομα του «ουγγρισμού».

Με ανύπαρκτες τις όποιες αληθινά δημοκρατικές και αριστερές δυνάμεις, οι οποίες μπορούν να σηκώσουν ψηλά το αίτημα της εθνικής κυριαρχίας και να του δώσουν ένα αυθεντικά λαϊκό και δημοκρατικό περιεχόμενο, είναι μοιραίο αυτό να μετατρέπεται σε πρόσχημα για κάθε είδους σοβινιστική, ακόμη και φασιστική, ερμηνεία.

Παρ' όλα αυτά, το πρόβλημα της εθνικής κυριαρχίας δεν παύει να αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα της πολιτικής διαπάλης σήμερα στην Ουγγαρία. Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, πάνω από το 80% του ουγγρικού λαού αναπολεί την εποχή του Γιάνος Κάνταρ, δηλαδή την εποχή του υπαρκτού σοσιαλισμού, όταν η χώρα έχαιρε οικονομικής και λαϊκής ευημερίας και, προπαντός, εθνικής αξιοπρέπειας.

Τουλάχιστον έτσι νιώθουν οι Ούγγροι έπειτα από δύο δεκαετίες καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Κι αυτό παρ’ η πλειονότητα των Ούγγρων νιώθουν επίσης ότι το βασικό πρόβλημα με τον υπαρκτό σοσιαλισμό ήταν η υποταγή τους στους Ρώσους. Όταν η Die Welt (26.7) ρώτησε «πώς γίνεται αυτός [ο κομμουνιστής δικτάτορας Γιάνος Κάνταρ] περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον – όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις – να είναι, για μια Ουγγαρία που αγαπά την ελευθερία, ο συμπαθέστερος πολιτικός του 20ού αιώνα;», έφερε τον Όρμπαν σε πολύ δύσκολη θέση, οπότε για να ξεφύγει απάντησε παραπλανητικά:

«Οι νεκροί έχουν πάντα ένα πλεονέκτημα έναντι των ζωντανών. Τους αντιμετωπίζει κανείς πιο ήπια και τείνει να τους εξωραΐζει. Ο θάνατος βελτιώνει την ετυμηγορία της αιωνιότητας. Αυτό συμβαίνει με όλους τους πολιτικούς, αυτό ίσως να συμβεί και με εμένα».



«Φτάνει πια»

Η αλήθεια είναι ότι ο ουγγρικός λαός δεν αντέχει άλλο. Δεν αντέχει τη διαρκή λιτότητα, τα μεροκάματα πείνας, το ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος, τη διάλυση της χώρας του, το ξεπούλημα των πάντων, την περιθωριοποίηση μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού, την καταστροφή της υπαίθρου, την εκπόρνευση μεγάλου μέρους του γυναικείου πληθυσμού προκειμένου να τα βγάλει πέρα, τη μετατροπή του εργαζόμενου σε κούλη των εργοδοτών, των επενδυτών και κυρίως των πολυεθνικών, που αναζητούν κερδοφόρες τοποθετήσεις στη χώρα.

Αυτό το «φτάνει πια», που βγαίνει από τα κατάβαθα της ουγγρικής ψυχής, απηχεί η στάση της κυβέρνησης Όρμπαν. Και τι έγινε; Ο ανταποκριτής των Times (25.7) εξηγεί:

«Ο Βίκτορ Όρμπαν, ο πρωθυπουργός, απέκρουσε τα αιτήματα του ΔΝΤ και της Ε.Ε. για μεγαλύτερες περικοπές στον προϋπολογισμό και περισσότερα μέτρα λιτότητας. Οι χρηματοκράτες πήγαν σπίτι τους μουρμουρίζοντας για καταρρεύσεις νομισμάτων και δημοσιονομική ανευθυνότητα. Σε όλα αυτά η ένδοξη απάντηση της Βουδαπέστης ήταν "καλό κατευόδιο". Το φόριντ, το ουγγρικό νόμισμα, έπεσε, ανέκαμψε, ξανάπεσε, αλλά η χώρα παραμένει σταθερή».


Εδώ ακριβώς βρίσκεται και το μυστικό: όσο πιο σταθερή και αποφασισμένη είναι μια χώρα και ένας λαός στην πορεία που έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν, τόσο λιγότερες συνέπειες θα έχουν από τις πιέσεις των αγορών.

Αν κάποιος υπήρξε θύμα της κυρίαρχης προπαγάνδας, θα νόμιζε ότι μια τέτοια ενέργεια της Ουγγαρίας θα οδηγούσε το νόμισμά της να στροβιλίζεται σε μια διψήφια πτώση. Κάθε άλλο παρά αυτό έγινε. Το φόριντ υποτιμήθηκε αυτή την περίοδο όχι περισσότερο από 4%-5% και παραμένει σε πολύ καλύτερη ισοτιμία με το ευρώ από αυτήν με την οποία προσχώρησε η ελληνική δραχμή στην ευρωζώνη. Η ισοτιμία του ευρώ με το φόριντ είναι 1 ευρώ προς 281,83, φόριντ (3.8.2010), παρ' ότι η Ουγγαρία διαθέτει μόλις το 39% του ΑΕΠ της Ελλάδας.


Πού θα φτάσει η κόντρα;

Τις τελευταίες μάλιστα ημέρες παρατηρείται μια ανοδική τάση στο φόριντ έναντι του ευρώ, λόγω κυρίως δύο εντελώς αντιφατικών προσδοκιών της διεθνούς αγοράς.

● Από τη μια υπάρχει η εκτίμηση σε κύκλους της αγοράς ότι τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα επανέλθει στον «ίσιο δρόμο» υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ και της Ε.Ε.

● Από την άλλη, σε άλλους κύκλους της αγοράς, διαμορφώνεται η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα αναγκαστεί να φτάσει την κόντρα της με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. έως το τέλος και έτσι, ενισχύοντας την οικονομία της, το φόριντ μπορεί να αποτελέσει ένα από τα καταφύγια ευκαιρίας που αναζητούν οι διεθνείς επενδυτές έναντι του παραπαίοντος ευρώ. Έτσι έχει δημιουργηθεί μια συγκυρία που εξυπηρετεί την άνοδο του φόριντ.

Αυτό τι αποδεικνύει; Δύο κυρίως πράγματα:

● Πρώτον, ότι όλοι αυτοί που προδικάζουν «ενιαιομετωπικές» κινήσεις της αγοράς, που φαντάζονται ότι η αγορά κινείται σαν μια συμπαγής μάζα προς μια κατεύθυνση, στην καλύτερη περίπτωση δεν ξέρουν για τι μιλάνε. Οι αγορές, ιδίως σήμερα που υπάρχουν τεράστιες ποσότητες λιμναζόντων κεφαλαίων, δεν λειτουργούν σε μια ενιαία κατεύθυνση, αλλά σε συγκυριακές κατευθύνσεις αντίθετων και αλληλοσυγκρουόμενων προσδοκιών, στρατηγικών και τακτικών κινήσεων κάθε είδους επενδυτικού κεφαλαίου.

● Δεύτερον, ότι όλοι αυτοί που θεωρούν αυτονόητη μια μεγάλη διψήφια υποτίμηση στην περίπτωση που η Ελλάδα απαλλαγεί από το ευρώ και υιοθετήσει δικό της εθνικό νόμισμα, δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πώς κινούνται οι αγορές. Αν μια χώρα, μια οικονομία, εμφανιστεί αποφασισμένη να στηρίξει το νόμισμά της με πολιτικές παραγωγικής ανασυγκρότησης και εσωτερικής συσσώρευσης, ακόμη και οι όποιες αρνητικές αντιδράσεις της διεθνούς αγοράς είναι σίγουρο ότι γρήγορα θα καμφθούν και θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Ουγγαρίας. Η κυβέρνηση Όρμπαν δεν σταμάτησε στη διαφωνία της με τα κλιμάκια του ΔΝΤ και της Ε.Ε., αλλά προχώρησε άμεσα και στην επιβολή ειδικού φόρου στις τράπεζες, παρά τις οργισμένες αντιδράσεις από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον. Μάλιστα ο φόρος αυτός επιβλήθηκε στο κεφάλαιο των τραπεζών και όχι στα κέρδη τους.

Πρόκειται για ένα είδος έκτακτου φόρου που στην οικονομική φιλολογία αποκαλείται «εισφορά κεφαλαίου» (capital levy) και αποτελεί μια από τις πιο άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις του κράτους στην κεφαλαιακή συγκρότηση των επιχειρήσεων στις οποίες επιβάλλει αυτόν τον φόρο. Η εισφορά αυτή απέδωσε άμεσα πάνω από 200 δισ. φόριντ, αρκετά για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι περιορισμού του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού δίχως νέες περικοπές και νέα μέτρα λιτότητας.

Οι τράπεζες ζήτησαν εναγωνίως την παρέμβαση του ΔΝΤ και της Ε.Ε. για να μην πληρώσουν την έκτακτη εισφορά, αλλά ματαίως. Παρά τις απειλές και τις προφητείες για ανήκουστες συνέπειες στο νόμισμα, η ουγγρική κυβέρνηση προχώρησε και δεν συνέβη καμιά καταστροφή στο φόριντ. Η αποφασιστικότητα και η συνέπεια νίκησαν τις Κασσάνδρες της αγοράς, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα.

Η αγορά, παρά την τεράστια υπερτροφία της σήμερα, ή πιο σωστά λόγω κυρίως αυτής της υπερτροφίας, που έχει οδηγήσει σε μια πρωτοφανή εσωτερική αστάθεια, μπορεί να πιέζει, να εκβιάζει και να απαιτεί μόνο εκεί που την παίρνει. Όσο υπάρχουν κυβερνήσεις, οικονομίες και χώρες που ξέρουν μόνο να υποτάσσονται σ' αυτήν, που νιώθουν ότι δεν μπορούν να τα βάλουν μαζί της, που βιάζονται να υποχωρήσουν σε κάθε απαίτηση των αρπακτικών της, οι πιέσεις, οι εκβιασμοί και οι απαιτήσεις της αγοράς γίνονται όλο και πιο ασφυκτικές.

Όταν μια κυβέρνηση, μια οικονομία, μια χώρα εμφανιστεί αρκετά αποφασισμένη να κρατήσει άλλη ρότα από αυτήν που απαιτείται έξωθεν και άνωθεν, τότε η αγορά γρήγορα προσαρμόζεται στη νέα κατάσταση. Η αγορά, ειδικά με τη σημερινή μορφή της, δεν είναι διατεθειμένη να κρατά «μανιάτικο» ούτε να διεξάγει βεντέτες με απώτερους στόχους. Δεν έχει την πολυτέλεια να το κάνει διότι τρέμει το κατρακύλισμα σ’ ένα νέο μεγάλο κραχ που μπορεί να πυροδοτηθεί ανά πάσα στιγμή και «δι' ασήμαντον αφορμήν».

Έτσι, βιάζεται πάντα να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση και να ανακαλύψει άλλους τρόπους άλωσης του φρουρίου. Γι' αυτό, ενώ φάνηκε στην αρχή ότι η αγορά δεν πρόκειται να ανταποκριθεί στις εκδόσεις ομολόγων του ουγγρικού κράτους, τελικά έφτασε να υπερκαλύπτει τις προσφερόμενες εκδόσεις του, κάνοντας το Bloomberg (3.8) να σχολιάσει με έκπληξη ότι «η Ουγγαρία αντλεί περισσότερα κεφάλαια απ’ όσα σχεδίαζε, με τα κόστη να πέφτουν». Βάζοντας τέρμα στις παπαρολογίες ότι η Ουγγαρία θα αποκλειόταν από τις αγορές κεφαλαίου αφού τα έσπασε με το ΔΝΤ και την Ε.Ε.

Δεν γνωρίζουμε μέχρι πού θα φτάσει η κόντρα της Ουγγαρίας με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Το σίγουρο είναι ότι ο Όρμπαν, αν και τυπικός δεξιός δημαγωγός, αποδείχτηκε πολύ πιο συνεπής για τη χώρα του απ' όλους μαζί τους σοσιαλιστές και τους κεντροαριστερούς που συνωστίζονται σήμερα στις κυβερνήσεις της Ε.Ε. Όπως είναι σίγουρο ότι με τη στάση του αυτή άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Έθεσε εκ των πραγμάτων ένα ζήτημα πολύ ευρύτερο από τις όποιες πολιτικές σκοπιμότητες του ίδιου του Όρμπαν και το οποίο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή των Times, είναι το εξής: «Η εθνική ανεξαρτησία, ειδικά των μικρότερων εθνών».

«Στον σημερινό παγκοσμιοποιημένο κόσμο και σε μια ευθυγραμμισμένη Ευρώπη, όπου οι Βρυξέλλες και το Στρασβούργο ασχολούνται συγκαλυμμένα με μια πρωτοφανή απαλλοτρίωση της πολιτικής και νομικής εξουσίας, η εθνική ανεξαρτησία έχει με κάποιο τρόπο μετατραπεί σε βρώμικη λέξη. Μπορεί η μοίρα μας να διαμορφώνεται όλο και πιο πολύ από τους παγκόσμιους χρηματιστές και τα πολυεθνικά ιδρύματα, αλλά δεν θυμάμαι κανέναν να έχει ψηφίσει γι’ αυτή τη διαδικασία – ή έστω να του δόθηκε αυτή η ευκαιρία»...


Αποσυνδεδεμένος dk

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.986
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #73 στις: Κυρ 29 Αύγ 2010 06:59 »
πρέπει να έχουμε νέες προτάσεις με φαντασία στον τρόπο που θα αντισταθούμε:
http://getgreeceback.com/

Αποσυνδεδεμένος pagouras83

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 947
    • Προφίλ
    • http://4.bp.blogspot.com/-1XCSOdv_LKg/UcNVHujz3sI/AAAAAAAAe-s/etdLVi6cSfk/s1600/pistepseto.net.gif
Απ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ
« Απάντηση #74 στις: Δευ 07 Μάρ 2011 16:30 »
ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - It will happen to Greece

Δύστυχος κάποιοι ξένοι ευρωβουλευτές πέρνουν τον λόγο και μιλούν για εμας αντί για τους δικούς μας κυβερνώντες .
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - pagouras83