Εκτός προπόνησης και σήμερα οι τραυματίες Βιδάλ και Ακόστα, επομένως τίθενται οριστικά εκτός αποστολής για την Κυριακή.
Απών και ο Τζημόπουλος λόγω του ταξιδιού της επιστροφής από τις Η.Π.Α. Εκτός και οι μόνιμοι Μαυροπάνος και Ντόλοβατς.
Έδειξε 11άδα σήμερα ο κόουτς (αν και μετά την αυριανή προπόνηση θα είμαστε πιο σίγουροι): Περιστερίδης, Μπέριος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Λίλα, Κοζορώνης, Γιάκος, Ζάιρο, Κόντε.
Όλα δείχνουν ότι ο Μαμπουλού θα μείνει στον πάγκο
Τόσο στις ασκήσεις τακτικής, όσο και στο δίτερμα, αυτή η 11άδα έπαιξε στη μισή διάρκεια 3-5-2 (με τον Γιάκο αριστερό εσωτερικό χαφ και τον Ζάιρο επιθετικό δίπλα στον Κόντε), αλλά η έκπληξη της μέρας ήταν ότι στο άλλο μισό έπαιξε με 4-4-2 (με τον Μιχαήλ αριστερό μπακ, Ζάιρο-Ναδάλες εξτρέμ και Γιάκο-Κόντε στην επίθεση). Το 4-4-2 πάντα το δούλευε και το καλοκαίρι ο coach, αλλά μόνο ως εναλλακτικό. Σήμερα για πρώτη φορά το δοκίμασε ξεκάθαρα ως κύριο πλάνο εν όψει Κυριακής.
Η άλλη ιδιομορφία ήταν ότι όταν οι βασικοί μας παίζανε με 3-5-2, οι αναπληρωματικοί παίζανε με 4-4-2. Όταν οι βασικοί παίζανε με 4-4-2, οι αναπληρωματικοί γύριζαν σε 3-5-2. Έχω την εντύπωση ότι μετά την εμπειρία των πρώτων αγωνιστικών όπου οι αντίπαλοι αλλάζανε σύστημα εναντίον μας και παίζανε με 3άδα στην άμυνα, ο Πετράκης αποφάσισε να προσαρμόζει κι αυτός τα πλάνα του ανάλογα με το πώς θα κατεβαίνουν και οι άλλοι.
Μεγάλη έμφαση όταν παίζαμε 4-4-2 δόθηκε στο να εκμεταλλευόμαστε την αδυναμία του 3-5-2 στα άκρα της άμυνας και να δημιουργούμε σύνθήκες δύο εναντίον ενός με τον αντίπαλο μπακ-χαφ (κάτι που δεν κάναμε ποτέ στην Κέρκυρα).
Τέλος, ειδική αντιμετώπιση για τον Μιλιάζες της Λειβαδιάς δούλεψε ο κόουτς, που σχεδόν ποτέ δεν αναφέρεται ονομαστικά σε αντίπαλο στην προπόνηση. Εντύπωση μου έκανε. Ας μην την αναλύσω όμως
Αν και στην αυριανή προπόνηση θα ξέρουμε τα τελικά πλάνα (ίσως διεκδικήσει θέση κι ο Τζημόπουλος που θα επιστρέψει στις προπονήσεις, αν και νομίζω ότι θα ξεκουραστεί αφού δείχνει έτοιμος και ο Μιχαήλ να ξεκινήσει), αυτή τη στιγμή είμαστε σχεδόν σίγουροι για την 11άδα, αλλά στο 50-50 για την διάταξη.