thodoris,το θέμα είναι αν οι γερμανοί φύγανε ατουφέκιστοι ή όχι,αν ο ΕΛΑΣ έδωκε μάχες κλπ....μέχρι εδώ καλά?διάβασε,μελέτα τα στοιχεία,κ αν είναι λάθος γράφτο,αν όχι,δεν καταδέχεσαι δηλαδή καν,κ δίκιο να χες,τόχασες....ναι ο Ριζοσπάστης τα γράφει,κ η φερεγγυότητα της δηοσιογραφίας του δεν έχει αμφισβυτηθεί από κανένα...το αν συμφωνείς με την ανάλυση-κοσμοθεωρία που κάνει-προβάλει είναι μια άλλη ιστορία που σηκώνει πολύ κουβέντα.....αν θεωρείς προπαγάνδα την αναφορά (με στοιχεία ) της δράσης του ΕΛΑΣ,τότε κράτα καλά όσα αυτοί που παραχαράσουν την ιστορία σου σερβίρουν,κ κοιμήσου εν ειρήνη.....
για να μη λες λοιπόν ότι ο Ριζοσπάστης ή το ΚΚΕ τιμά τον ΕΛΑΣ ,δηλαδή "γιάννης κερνά γιάννης πίνει" που λέει κ η παριμοία,διάβασε τι γράψανε οι εχθροί του ΕΛΑΣ κ του ΚΚΕ.....
Πολύ πριν από την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα τα 4/5 της χώρας είχαν ήδη απελευθερωθεί από τον ΕΛΑΣ. Ήδη από την Άνοιξη του ’44, το Γερμανικό επιτελείο του οποίου ηγείτο ο Χέλμουτ Φέλμυ αναγκάστηκε να κηρύξει την Πελοπόννησο ως εμπόλεμη ζώνη και τούτο λόγω της καθόδου του Άρη στην Πελοπόννησο. Ο ίδιος ο Φέλμυ σημείωνε ότι χρειαζόταν τουλάχιστον 3 μεραρχίες επιπλέον, μόνο για την Πελοπόννησο, λόγω της ανάπτυξης στις τάξεις του ΕΛΑΣ που είχε εμφυσήσει το οργανωτικό πνεύμα του Άρη και η προσωπική του παρουσία στην περιοχή («Από τη Βιέννη στα Καλάβρυτα. Τα αιματηρά ίχνη της 117ης Μεραρχίας Καταδρομών στη Σερβία και την Ελλάδα», Βιβλιοπωλείον της Εστίας). Τέτοια αποτελέσματα μάλλον δεν θα μπορούσαν να επιτυγχάνονται από «κατσαπλιάδες»…
Καταγεγραμμένες είναι οι απόψεις του Κρις Μοντάγκιου Γούντχαουζ, του Άγγλου Συνταγματάρχη, επικεφαλής της βρετανικής αποστολής στην Ελλάδα, για τον Άρη ως στρατιωτική μεγαλοφυΐα. «Χωρίς Ζέρβα δεν γινόταν, χωρίς Αρη δεν πετύχαινε»
..κ επειδή ο αντικομμουνισμός όταν είναι στήρος κ διανθισμένος από αφαιρέσεις ,δεν έχει πλάκα,σκέψου τον όρκο του μαχητή του ΕΛΑΣ,κ ίσως.....
«Εγώ παιδί του Ελληνικού Λαού, ορκίζομαι να αγωνιστώ πιστά από τις τάξεις του ΕΛΑΣ, χύνοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου, σαν γνήσιος πατριώτης για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του Λαού μας, κι ακόμα να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία και το βιος του αγρότη.
Δέχομαι προκαταβολικά την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητά μου ως πολεμιστής του Έθνους και του Λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και να μην το παραδώσω αν δεν ξεσκλαβωθεί η Πατρίδα μου και δε γίνει ο Λαός νοικοκύρης στον τόπο του».
αυτά τα λίγα,καλό μεσημέρι κ νά χεις το νου σου,ε?μην έρθουν οι κομμουνιστές κ μας πάρουν τα σπίτια.....