Για την 3άδα του κέντρου, όπου βλέπω αρκετές συζητήσεις και αμφιβολίες (αλατοπίπερο του ποδοσφαίρου, προφανώς):
Καταρχήν οι 2 από τους 3 είναι οι ίδιοι με το παιχνίδι με τη Λάρισα (Γιάκος-Κοζορώνης). Κατά τη γνώμη μου ήταν οι κορυφαίοι οι γηπέδου (πάνω ακόμα κι από τον σκόρερ Κόντε). Άλλωστε οι 2 εσωτερικοί χαφ στο 3-5-2, επειδή έχουν τον πιο πολυσύνθετο και δύσκολο ρόλο σε άμυνα και επίθεση, είναι τα βαρόμετρα της απόδοσης. Επομένως για αυτούς τους 2 όχι απλά δεν ανησυχώ, κρίνοντας με βάση την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται, αλλά θεωρώ ότι μπορούν να γίνουν και πάλι τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα στο ματς.
Περί Κοζορώνη ειδικότερα: Δεν είναι τυχαία ο μόνος παίχτης, μαζί με τον Μπέριο, που έχει ξεκινήσει βασικός σε όλα τα ματς σε Ευρώπη-Πρωτάθλημα-Κύπελλο. Με τις εμφανίσεις του φέτος έχει πάρει τη φανέλα σπίτι του και δεν αργεί η μέρα που θα κινήσει και μεταγραφικό ενδιαφέρον (προσωπική πρόβλεψη και όχι πληροφορία). Αποτελεί αμυντικό "πνεύμονα" στο κέντρο (και ειδικά στα άκρα), επιθετικό μοχλό ανάπτυξης (με, αλλά και χωρίς μπάλα με τις κινήσεις του στα άκρα που δίνουν ελευθερία επιλογών στα πλάγια μπακ) και πηγή έμπνευσης στις στατικές φάσεις. Αυτό που ακόμα δεν έχει δείξει στο 100%, αλλά σύντομα θα συμβεί, είναι η δημιουργικότητα με τις μακρινές του μπαλιές (με τη Λάρισα έδωσε πάντως την πρώτη του assist), αλλά και την ικανότητά του στο σκοράρισμα με μακρινά σουτ και φάουλ. Δεν κρύβω ότι αποτελεί τον αγαπημένο μου παίχτη στο ρόστερ. Αλλά αυτά είναι γούστα του καθενός. Το αναφέρω απλώς για να κριθώ ως προς την αντικειμενικότητα.
Ο Λίλα είναι απώλεια, αλλά δεν θα αντικατασταθεί με μετατόπιση του Γιάκου γιατί, όπως είπα και το Σάββατο, ο Πετράκης δίνει μεγάλη έμφαση στην πίεση έξω από την περιοχή μας ώστε να μην αφήσουμε μακρινά σουτ στους παίχτες του Παναιτωλικού. Ο Γιάκος δεν μπορεί να το κάνει αυτό (είναι περισσότερο δημιουργικός, παρά να πάει πρώτος στη μπάλα) και για το λόγο αυτό θα παίξει ο Γαρουφαλιάς, στον οποίο θα πέσει το μεγαλύτερο βάρος σε αυτό τον τομέα. Αν θα ανταποκριθεί θα το δούμε, αλλά νομίζω σαν αρχική ιδέα είναι η πιο σωστή.
Γενικά, μου έδωσε την εντύπωση η ομάδα ότι θα παίξει ένα κλικ (ίσως και δύο) πιο κλειστά και σφιχτά σε σχέση με το εκτός έδρας ματς στην Κέρκυρα.
Δοκιμάσαμε και αμυντική διάταξη 5-4-1 (με μετατόπιση του Ζάιρο στα δεξιά, 2 αμυντικοί μέσοι κι ο Κοζορώνης αριστερά).
Τέλος, άλλη μια οδηγία την οποία ξέχασα να αναφέρω, είναι το "απαγορεύεται να φάμε τρίπλα από τους επιθετικούς τους", γιατί όπως είπε ο coach πηγαίνουν συχνά στο ένας εναντίον ενός. Με ό,τι αυτό σημαίνει για κάρτες ή φάουλ
Πολλά είπαμε πάλι. Άντε καλή μας επιτυχία!