Αποστολέας Θέμα: Για τους αντιγραφείς...  (Αναγνώστηκε 7351 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
Για τους αντιγραφείς...
« στις: Παρ 28 Οκτ 2016 13:27 »
Στα Γιάννενα από δημοσιογράφους λίγοι έχουν αρχείο.Δύσκολα τα παρουσιάζουν.Δεν ξέρω τον λόγο,που μπορεί να είναι διαφορετικός για τον καθένα αλλά γίνεται.Μπορεί να το παρουσιάζουν αποσπασματικά κατά καιρούς.
[...]
Δυο λύσεις υπάρχουν.Κάποιοι να στρωθούν να ψάξουν και να κουραστούν,κάτι που δεν γίνεται και το βλέπουμε χρόνια ολόκληρα.
[...]
Η άλλη λύση είναι να αντιγράψεις.Δεν είναι κακό να αντιγράψεις αλλά να αναφέρεις και την πηγή σου από κάτω.Γιατί συνήθως βλέπουμε από δημοσιογράφους κλόπι πέιστ.Αναρωτιέμαι γιατί δεν αναφέρουν την πηγή τους.Γιατί κάποιοι κουράστηκαν για να τα βρουν.Έβγαλαν τα ματάκια τους,σπατάλησαν χρόνο.Κάτι που δεν έχουν κάνει οι δημοσιογράφοι σε αυτήν την πόλη.Οι οποίοι δουλεύουν σε πολιτικό και αθλητικό τύπο.Έντυπο και ηλεκτρονικό.
Ας αναλογιστούν και τις ευθύνες τους.Γιατί δεν είναι μόνο το αθλητικό κομμάτι.Είναι όλη η καθημερινότητα μας.Η ιστορία της πόλης μας.

"Offside" στην πρόβλεψη 11άδας με έβγαλε ο coach στο (μικρό) δίτερμα που έκανε, μαζί φυσικά και με όσους την αναμετέδωσαν (έχοντας δει υποθέτω το ίδιο όνειρο).
Φυσικά και δεν έβγαλε οφσάιτ τον ΠΑτΣά___ ο Πετράκης, μια και ο φίλος ήταν στην προπόνηση και είχε δει τι παίζει.
Απλά επειδή του είχε κάνει εντύπωση αφού στις προπονήσεις σπάνια έβλεπε κάποιον επαγγελματία, αλλά όσες λεπτομέρειες αναφερόταν εδώ μέσα, γραφόταν - λεγόταν και αλλού, είπε να τσεκάρει μηηηηηη και τυχόν κάποιοι βρίσκουν απλά έτοιμο φαΐ και το σερβίρουν για δικό τους.
Έτσι πέταξε μια πέρα βρέχει αλλά αληθοφανή, αναμενόμενη ενδεκάδα και ω του θαύματος, την άκουσε να αναμεταδίδεται σαν πιθανή!
Την σωστή την είχε καταχωρήσει με ΠΜ, για να μην αμφισβητηθεί και ή όρασή του δηλαδή.
Όποιος την αναμετάδωσε (την λάθος), θα μπορούσε να εξηγήσει που την είδε, ή πως την φαντάστηκε, ή όπως λέει και ο φίλος, τι όνειρο είδε;

Γέλιο είχε και στο ματς με την ΑΕΛ, όπου μας έπρηξαν οι σπίκερς ότι αυτό το 4-0 είναι η μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΣ και ποτέ δεν έχει ξανασημειώσει τόσα γκολ σε παιχνίδι με τν Λάρσα κλπ κλπ.
Το 5-0 τους είχε "διαφύγει".
Μάλλον άγνοια, ή ίσως γιατί το είχαμε αφαιρέσει από τις Προίστορίες, ώστε να τσακώσουμε όσυς κλέβουν από κει χωρίς να κόπτονται να αποδώσουν τα εύσημα σε όσους έχουν γαμηθεί τόσα χρόνια να τις φτάχνουν.
Περίεργη κι αυτή η "σύμπτωση" έ; Πολλά ίδια όνειρα τελευταία.

Επειδή θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες "παγιδούλες", καλό θα ήταν όσοι αναλύουν τα Ιστορικά της Ομάδας "εκ βαθέων", αντιγράφοντας από δω μέσα, να το αναφέρουν, γιατί θα φάνε χοντρό ξεφώνημα.

Και για να προφτάσω, ότι δουλειά έχει γίνει στο "Μακριά", είναι συλλογική και πάει σε βάθος πολλών πολλών χρόνων, από τότε που δεν υπήρχε ιτς τίποτε (εκτός από τα καταχωνιασμενα προσωπικά αρχεία).
Και όσοι (κι είναι πολλοί) βάλανε ένα λιθαράκι σ' αυτό το κάνανε, γιατί τους άρεσε και για να το μοιραστούν στο φινάλε με όλους του ΠΑΣολέδες.
Αλλά ρε πούστη έλεος, δε λέμε μην αντιγράφετε, αντιγράψτε, αλλά πείτε πούθε τα παίρνετε, έτσι σαν ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους χάλασαν και χαλάνε τα ματάκια τους και ώρες να ψάχνουνε.

Enough is ΣΩΝΕΙ ΠΙΑ, μια δυό τρεις ΣΩΝΕΙ

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Για τους αντιγραφείς...
« Απάντηση #1 στις: Παρ 28 Οκτ 2016 20:55 »
Βρε είναι τόσο ΑΧΡΗΣΤΟΙ που ούτε να αντιγράψουν σωστά δεν μπορούν.  :P :P :P :P
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Παρ 28 Οκτ 2016 21:08 »
Εγω αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι βγαζουν ολο αυτο το κοΜΠΛΕξ

η προταση μου πανω σε αυτο το θεμα
εχει κατατεθει εδω και καιρο
και λεει πως οποιοδηποτε site πιαστει να αντιγραφει απο το pas.gr χωρις να αναφερει την πηγη
μεχρι τουλαχιστον να βαλει την πηγη και να ζητησει συγνωμη να αποβαλεται απο το pas.gr News

Δεν εχουμε ανεβασει ουτε μια φορα κειμενο απο οπουδηποτε (ακομη και απο σελιδες στο fb) το οποιο δεν αναφερει πηγη
και μιλαμε για κειμενα της πλακας των δυο γραμμων, οχι ιστορικα αρχεια η ερευνα των οποιων μαλιστα ξεκινησε οταν καποιοι αντιγραφεις δεν ηξεραν τι χρωματα εχει η φανελα του ΠΑΣ...

βεβαια οταν γραφεται εδω μεσα κανα τρανταχτο τριαρι ετσι για την πλακα  ξερουν καλα ολοι να βαζουν και πηγες και λινκ και απ ολα οταν το αναδημοσιευουν
Αιντε γιατι γινατε κουραστικοι...

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Παρ 28 Οκτ 2016 21:13 »
Και γιατί δεν βάζετε το λογότυπο του PAS.gr σ' αυτά τα θέματα?
Καλές οι παγίδες, ΛΟΚΟ, αλλά εν τέλει το "πούστης με ξένο κώλο" πρέπει να τελειώσει.
Όπως λες, υπεραιωνόβιε, έχουν εργαστεί πολλοί για να βγει αυτό το όμορφο αποτέλεσμα, κρίμα απ' τον Θεό δηλαδή...

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Παρ 28 Οκτ 2016 21:25 »
Φίλε μου Crimson υπάρχουν πολλοί τρόποι "καταστολής". Το ζητούμενο είναι να αντιληφθούν ΜΟΝΟΙ τους (αλλά τι ζητάω;) ότι αυτό που κάνουν είναι τουλάχιστον unfair και ότι εκτός του ότι είναι πέρα και πέρα άδικο για την προσπάθεια των παιδιών του φόρουμ και για την δουλειά τους είναι και μειωτικό για τους ίδιους. Άς αφήσουν την δημοσιογραφία καλύτερα και ας γίνουν μπαλαρίνες.

Δείχνει κακή  νοότροπια με αυτό που κάνουν. Οτι δεν ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους και ότι την βλέπουν αποκλειστικά και μόνο ως διεκπεραιωτική και βιοποριστική και με αυτά τα χαρκτηριστικά έχουν ήδη κριθεί από το κόσμο της πόλης. Δεν έχουν μεράκι, δεν έχουν ζήλο, ο μισθός να μπαίνει και όλα ωραία και καλά.

Αποσυνδεδεμένος midnight

• Hero Member
  • Once in a BLUE moon
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Παρ 28 Οκτ 2016 21:28 »
Όταν κάποιος μοχθεί για να βρει τόσα στοιχεία, κάποιες φορές εξαιρετικά δυσεύρετα ή και συλλεκτικά, από σπάνια μάλιστα προσωπικά αρχεία ενίοτε, για να τα παρουσιάσει, και επιλέγει να τα δώσει στο συγκεκριμένο forum, δηλώνει αυτόματα και προτίμηση.

Δεν μπορεί... θα πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος, ή θα πρέπει να βρεθεί, ώστε να μην βλέπει τον κόπο του να "κόβει βόλτες" αλλού γι' αλλού...

Αυτό απογοητεύει, εκνευρίζει και αποθαρρύνει, από μελλοντικό μόχθο, προσπάθεια και προσφορά.
«Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασεν η ώρα.
 Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασαν τα χρόνια.»

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Παρ 28 Οκτ 2016 21:38 »
Όταν παιδιά εδώ μέσα ψάχνουν περισσότερο από δημοσιογράφους και βλέπουν άλλοι να βγάζούν λεφτά από αυτό τι να πεις.Ακόμα χειρότερα αν κοπιάζουν και ψάχνουν κάτι.
ΝΤΡΟΠΗ

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Παρ 28 Οκτ 2016 21:51 »
Φίλε μου Crimson υπάρχουν πολλοί τρόποι "καταστολής". Το ζητούμενο είναι να αντιληφθούν ΜΟΝΟΙ τους (αλλά τι ζητάω;) ότι αυτό που κάνουν είναι τουλάχιστον unfair και ότι εκτός του ότι είναι πέρα και πέρα άδικο για την προσπάθεια των παιδιών του φόρουμ και για την δουλειά τους είναι και μειωτικό για τους ίδιους. Άς αφήσουν την δημοσιογραφία καλύτερα και ας γίνουν μπαλαρίνες.

Δείχνει κακή  νοότροπια με αυτό που κάνουν. Οτι δεν ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους και ότι την βλέπουν αποκλειστικά και μόνο ως διεκπεραιωτική και βιοποριστική και με αυτά τα χαρκτηριστικά έχουν ήδη κριθεί από το κόσμο της πόλης. Δεν έχουν μεράκι, δεν έχουν ζήλο, ο μισθός να μπαίνει και όλα ωραία και καλά.
Δεν είμαι από αυτούς που έχουν προσφέρει τέτοιου είδους στοιχεία στον φόρουμ,
αλλά τρέφω μεγάλο σεβασμό σε όσους το έχουν κάνει στο παρελθόν και σε όσους το κάνουν τώρα.
Δεν υπάρχει περίπτωση κανένας από τους αντιγραφείς ν' αλλάξει νοοτροπία, πρέπει να πάρετε μέτρα.
Κάποια μέλη έχουν βγάλει τα μάτια τους και έχουν ξοδέψει πολλές ώρες για να προστεθούν στοιχεία για την Ιστορία της Ομάδας μέσα στο φόρουμ.
Λέω, απλά, ότι χρειάζεται σεβασμός στον κόπο τους,
τον οποίο σίγουρα δεν θα τον βρουν από τους "κυρίους" αυτούς.
« Τελευταία τροποποίηση: Παρ 28 Οκτ 2016 21:54 από Crimson Glory »

Αποσυνδεδεμένος ayuto1966

• Hero Member
  • Τα χιλιομετρα ειναι λιγα
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Παρ 28 Οκτ 2016 22:55 »
Επρεπε ρε να γραψετε οτι στο γηπεδο ειναι και η Τζουλια Αλεξανδρατου και γυρναει σκηνη πορνο.......

Μα μυαλο μηδεν ωρεεεεεεεε
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ NAZIS

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Παρ 28 Οκτ 2016 23:19 »
Ας αφήσουμε τις Τζούλιες γιατί το θέμα είναι σοβαρό.Έχει παραγίνει το θέμα.Τόσο σε ιστορικά θέματα όσο και σε θέματα της επικαιρότητας.

Αποσυνδεδεμένος PASas_

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σαβ 29 Οκτ 2016 09:55 »
Έγραψα με αφορμή το άδειο γήπεδο στο παιχνίδι με την Ξάνθη ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας που το επίπεδο του κόσμου είναι χαμηλότερο από το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας. Για να το συμπληρώσω θα πρέπει να πω ότι το επίπεδο της Γιαννιώτικης αθλητικής δημοσιογραφίας (στο σύνολό της και χωρίς εξαιρέσεις) ήταν και παραμένει διαχρονικά και αδιάκοπα αρκετά επίπεδα κάτω και από τα δύο.
Κανένα αγωνιστικό ρεπορτάζ, καμία αγωνιστική ανάλυση, καμία κριτική, περιγραφές αγώνων με φράσεις που μυρίζουν ναφθαλίνη. Το εβδομαδιαίο menu περιέχει copy/paste ανακοινώσεων της ΠΑΕ, copy/paste της ΕΠΟ για τον διαιτητή του προσεχούς αγώνα, δηλώσεις του Hall of Brands (παλαιότερα Benjamin Moore, ακόμα παλαιότερα Καύσιμα Μπαράτσας) MVP του αγώνα, κι ένα "φωτορεπορτάζ" του αγώνα λες και είμαστε στην εποχή του transistor radio και δεν έχουμε τηλεοπτική εικόνα.

Σε ότι με αφορά για το αγωνιστικό κομμάτι, μιας και στην προϊστορία δεν έχω συνεισφέρει, έχω να πω ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και ημερών, όλοι τους απουσιάζουν και δεν έχουν απολύτως καμια ιδέα του τι γίνεται στην ομάδα (γιατί από το τηλέφωνο δεν γίνεται ρεπορτάζ). Το δελτίο τύπου της ΠΑΕ, το οποίο είναι ΜΟΝΙΜΩΣ γεμάτο λάθη και ανακρίβειες, είναι η μόνη "πηγή ενημέρωσης" για αυτούς. Βέβαια ακόμα και στο γήπεδο να βρεθούν, στερούνται της βασικής αντιληπτικής ικανότητας να καταλάβουν αυτό που βλέπουν ώστε να γράψουν κάτι αξιόλογο στη συνέχεια, πέρα από το να τραβήξουν ένα video με τα παιχνίδια προθέρμανσης του κ. Αλεξίου που συχνά τους εντυπωσιάζουν.
Επομένως η απουσία τους από το γήπεδο και η άγνοια των βασικών γνώσεων του αντικειμένου είναι τα αίτια που ωθούν στην αντιγραφή. Το γιατί δεν αναφέρουν την πηγή (πράγμα που συμβαίνει μόνο όταν αντιγράφουν από εδώ κι όχι όταν αντιγράφουν μεταξύ τους) είναι ακόμα πιο απλό: Στην μικρή πόλη που ζούμε η νοοτροπία χωριού ζει και βασιλεύει. Το forum θεωρείται ακόμη "εχθρός" κι ορισμένοι δεν θέλουν να χαλάσουν φιλίες ή να χάσουν τις λίγες πηγές πληροφόρησης μέσω της ΠΑΕ, εάν τυχόν το αναφέρουν. Σε αυτό ευθύνεται και η ίδια η ΠΑΕ, με το άθλιο τμήμα "επικοινωνία" που έχει, το οποίο όντως χωρίζει κόσμο σε δικά της παιδιά ή μη.

Λύση δεν ξέρω αν υπάρχει και δεν είμαι αρμόδιος να την προτείνω. Το να τους "γλεντά" όμως κανείς σε εβδομαδιαία βάση είναι πολύ εύκολο και αρκετά διασκεδαστικό.

Αποσυνδεδεμένος Tsimendos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σαβ 29 Οκτ 2016 10:18 »
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ποιός απ'όλους αυτούς που ασχολούνται με τη δημοσιογραφία στα Γιαννινα έχουν πάρει πτυχίο δημοσιογραφίας; Καλό είναι να λες οτι είσαι δημοσιογράφος αλλά πιο καλό είναι να ξέρεις και πέντε πράγματα για τη δουλειά που κάνεις. Υπάρχουν εφημερίδες στην πόλη μας που ζούσαν μόνο με κρατικές επιχορηγήσεις. Και όλοι αυτοί κάποια στιγμή της ζωής τους ήταν και στο payroll του Δήμου Ιωαννιτών. Κάποιοι απ'αυτούς είναι ακόμη. Αλλά εμείς πληρώνουμε το πιο ακριβό νερό στην Έλλάδα για να πληρώνεται το γραφείο τύπου του δημου, το οποίο κάποια στιγμή αριθμούσε 13 άτομα. Δεν υπάρχει σωτηρία.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σαβ 29 Οκτ 2016 10:33 »
Εγώ πάλι δεν θα σταθώ στα πτυχία.Ούτε είναι κάτι φοβερό να τρέχεις στις προππνήσεις.Να κάνεις μια ανάλυση.Κάτι.Στην τελική μπορείς να κοιτάξεις παραπέρα και να πάρεις ιδέες.
Έχω διαβάσει περιπέτειες δημοσιογράφων ρεπορτάζ.Μετά κάνω τις συγκρίσεις με τους δικούς μας.Η μέρα με την νύχτα.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σαβ 29 Οκτ 2016 11:58 »
Ο χαρακτηρισμός "χομπίστες" που τους είχε πειράξει, ήταν τελικά επιτιμητικός.

Χομπίστες είναι οι άνθρωποι που συνεισφέρουν, αφιλοκερδώς στη βάση δεδομένων του pas.gr (και όποιου οπαδικού site) και το κάνουν με ζήλο, πάθος και συνήθως αψεγάδιαστα.

Δεν είναι κατακριτέα η αντιγραφή.
Κατακριτέα είναι η μη αναφορά στην πηγή.
Και είναι και αντιδεοντολογική συμπεριφορά.
Βασικές αρχές δημοσιογραφίας.

Να παρατηρήσω ότι αυτά τα φαινόμενα οκνηρίας και αδιαφορίας, έχουν ενταθεί από την στιγμή που οι σχέσεις των τοπικών δημοσιογράφων με την ΠΑΕ αποκαταστάθηκαν.
Παλαιότερα, ήσαν πιο "μαχητικοί", κατά τη γνώμη μου.

Αποσυνδεδεμένος born_in_drakolimni

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σαβ 29 Οκτ 2016 15:45 »
Ακουω σχολια και συμβουλες στο εξης
Υπαρχει κανεις αλλος εδω μεσα ή ειμαι ο μονος που εχω ακουσει και εχω δει ζωντανα σε τοπικη αθλητικη εκπομπη να διαβαζεται κατα λεξη μερος κειμενου που εχω γραψει εδω ?
Και μαλιστα εχει συμβει 2 φορες το λιγοτερο μιας και δεν ξερω τι γινεται ακριβως αφου δεν παρακολουθω ανελιπως την εκπομπη
Η αληθεια ειναι οτι επαθα ενα μικρο σοκ την πρωτη φορα
Τη δευτερη φορα η οποια ηταν πριν ενα μηνα περιπου εκατσα και εψαξα ποτε το ειχα γραψει γιατι δεν μου φανηκε προσφατο
Απριλης του 2014 παρακαλω και διαβαστηκε μετα απο 2,5 χρονια
Εμεινα με το στομα ανοιχτο πραγματικα
Ειναι κατι πολυ περιεργο που δεν περιμενα οτι θα συμβει ποτε

:pas: :joker: :pashat:

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Σαβ 29 Οκτ 2016 15:50 »
Εγώ περιμένω να δω απόψεις από περισσότερα μέλη αλλά και ιδέες πάνω στο θέμα στο τι κάνουμε.Χωριατίλα χωριατίλα που την αφήνουμε χρόνια έτσι αλλά κάπου παραπάει το πράγμα.

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σαβ 29 Οκτ 2016 15:56 »
Δηλαδή τι πρέπει κύριοι; Να αρχίσουμε να γράφουμε τα επίθετα σας για να σας ξεβρακώσουμε;

Ε Γιάννη; Ε Αντώνη; κ.λπ.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σαβ 29 Οκτ 2016 16:01 »
Μόνο Γιάννης και Αντώνης;Κόσμος και κοσμάκης κυκλοφορεί εδώ μέσα και βρίσκει θεματολογία να γράψει.Αλλά μετά είναι κακό το pas.gr.Είναι έτσι το pas.gr,είναι αλλιώς το pas.gr.Παιδιά από εδώ μέσα με γνώσεις αξίζουν λεφτά σαν δημοσιογράφοι.Θα μπορούσαν να κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά.Όχι λεφτά δεν βγάζουν.Ούτε ένα μπράβο για τον κόπο τους δεν ακούνε.Μια καλή γαμοκουβέντα.

Αποσυνδεδεμένος midnight

• Hero Member
  • Once in a BLUE moon
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σαβ 29 Οκτ 2016 16:26 »
Η αναγνώριση και ο σεβασμός στην προσπάθεια και την προσφορά του όποιου μέλους ενός forum, δεν περιορίζονται απλώς σε μία καλή κουβέντα, ή στα απλά συγχαρητήρια.

Συμπεριλαμβάνει και την προστασία των στοιχείων που δίνει, και αυτό είναι πολύ συγκεκριμένο πράγμα.
Θα πρέπει να διασφαλίζεται ο μόχθος του, η καλή του θέληση και κυρίως η προτμησή του στον όποιο ιστοχώρο.

Γνωστά πράγματα είναι, ιδέες και προτάσεις σίγουρα μπορούν να ειπωθούν και κουβέντα να γίνεται... ok.

Κείμενα και δικά μου διαβάζονται, διαρκώς εδώ και 3 χρόνια, είτε ολόκληρα αυτολεξεί, είτε αποσπασματικά.
Δεν το ήξερα, μέχρι που με ενημέρωσαν και το επιβεβαίωσα ότι συμβαίνει και με δικά μου και με άλλων μελών posts.
Αυτό, δεν με σόκαρε και πολύ, ομολογώ.
Όμως, τα ιστορικά στοιχεία, είναι σοβαρή υπόθεση.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σαβ 29 Οκτ 2016 16:30 »
Ακουω σχολια και συμβουλες στο εξης
Υπαρχει κανεις αλλος εδω μεσα ή ειμαι ο μονος που εχω ακουσει και εχω δει ζωντανα σε τοπικη αθλητικη εκπομπη να διαβαζεται κατα λεξη μερος κειμενου που εχω γραψει εδω ?
Και μαλιστα εχει συμβει 2 φορες το λιγοτερο μιας και δεν ξερω τι γινεται ακριβως αφου δεν παρακολουθω ανελιπως την εκπομπη
Η αληθεια ειναι οτι επαθα ενα μικρο σοκ την πρωτη φορα
Τη δευτερη φορα η οποια ηταν πριν ενα μηνα περιπου εκατσα και εψαξα ποτε το ειχα γραψει γιατι δεν μου φανηκε προσφατο
Απριλης του 2014 παρακαλω και διαβαστηκε μετα απο 2,5 χρονια
Εμεινα με το στομα ανοιχτο πραγματικα
Ειναι κατι πολυ περιεργο που δεν περιμενα οτι θα συμβει ποτε

:pas: :joker: :pashat:
Έχει συμβεί και με άλλους, φίλε μου.
Μιλάμε να ακούς το κείμενο όπως ακριβώς έχει γραφτεί εδώ μέσα!
Κι άλλες φορές να παίρνει τα καλύτερα κομμάτια από διάφορα κείμενα και να τα κάνει συρραφή!

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Σαβ 29 Οκτ 2016 17:12 »
Παράθεση
Κείμενα και δικά μου διαβάζονται, διαρκώς εδώ και 3 χρόνια, είτε ολόκληρα αυτολεξεί, είτε αποσπασματικά.
Δεν το ήξερα, μέχρι που με ενημέρωσαν και το επιβεβαίωσα ότι συμβαίνει και με δικά μου και με άλλων μελών posts.
Αυτό, δεν με σόκαρε και πολύ, ομολογώ.
Όμως, τα ιστορικά στοιχεία, είναι σοβαρή υπόθεση.

θα μου επιτρεψεις να διαφωνισουμε εδω φιλε μου
Οσο σοβαρο ειναι το ιστορικο αρχειο αλλο τοσο ειναι και τα κειμενακια τα δικα σου για τα οποια μιλας

λογοκλοπη ειναι και το ενα λογοκλοπη* και το αλλο
Μη σου πω οτι στα ιστορικα αρχεια μπορει ο καθενας να αντιγυρισει οτι:
"οπως τα βρηκε ο φον ή ο αστραλον (λειπεις αστραλον) ή ο ταδε, τα βρηκα κι εγω"
σε αντιθεση με το κειμενακι σου που δεν μπορει δυο ατομα να εχουν την ιδια εμπνευση λεξη προς λεξη με διαφορα λιγων ωρων

Δεν ειναι μακρινο το παραδειγμα με το κειμενο του mike 71
πολλοι το αναδημοσιευσαν στο φβ
εβαλαν και πηγη κτλ κτλ

και παει ενας και φτιαχνει στο μπλογκ του ή οτι αλλο ειναι αυτο το πραγμα, ενα αρθρο με τιτλο:
ΕΠΟΣ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΦΙΛΑΘΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

τι να πεις τωρα σε αυτον?

Παράθεση
*Λογοκλοπή είναι η «παράνομη οικειοποίηση» και «κλοπή και δημοσίευση» ενός άλλου συγγραφέα «της γλώσσας, των σκέψεων, των ιδεών, ή εκφράσεων» και της εκπροσώπησης αυτών ως αρχικής εργασίας κάποιου. Η ιδέα παραμένει προβληματική με ασαφείς ορισμούς και ασαφείς κανόνες. Η σύγχρονη έννοια της λογοκλοπής ως ανήθικης και πρωτοτυπία ως ένα ιδανικό προέκυψαν στην Ευρώπη μόνο κατά τον 18ο αιώνα, ιδιαίτερα με το κίνημα του ρομαντισμού. Η λογοκλοπή θεωρείται ακαδημαϊκή ανεντιμότητα και παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.Υπόκειται σε ποινικές κυρώσεις, αναστολής, ακόμη και αποπομπής.Η λογοκλοπή δεν είναι έγκλημα αυτή καθαυτή, αλλά στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, είναι μια σοβαρή ηθική αξιόποινη πράξη, και περιπτώσεις λογοκλοπής μπορεί να αποτελέσουν παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.
wikipedia.org
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 29 Οκτ 2016 17:15 από pagourenko1966 »

Αποσυνδεδεμένος midnight

• Hero Member
  • Once in a BLUE moon
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σαβ 29 Οκτ 2016 17:38 »
Συμφωνώ κι επαυξάνω φίλε, pagourenko, όμως πώς θέλεις να το θέσω αλλιώς, το ότι δεν με σόκαρε και πολύ?

Πώς να με σοκάρει, αφού η αρπαγή από το forum παντός είδους γραπτού είναι πλέον φημισμένη υπόθεση!!
Σοκ θα μου προκαλούσε κάτι το ασυνήθιστο.
Εδώ για την πλάκα μπαίνει ο καθένας και παίρνει ό,τι γουστάρει!...

Φυσικά και δεν είναι ευχάριστο, απογοητευτικό είναι, για τα ιστορικά στοιχεία ακόμη περισσότερο.
Όλο το πράγμα ανεπίτρεπτο είναι.

Γι' αυτό και στο χώρο του διαδικτύου υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και νομικό πλαίσιο.

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΣΟΛΕΣ

• Hero Member
  • Η αρχή του τέλους ... ή ... το τέλος της αρχής;
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σαβ 29 Οκτ 2016 19:39 »
Να πω και γω την ιστορία μου.....

Ήταν το μακρινό 2006 όταν έγραφα συνέχεια στο θέμα της ΑΕ Γιάννενα.... Είχα γράψει ένα κείμενο πολύ συνοπτικά και δημοσιογραφικα θα έλεγα  :P  ,  δηλαδή την ανάλυση ενός αγώνα της.. Μπαίνω στο σαητ της ΑΕ Γιάννενα...... και το βλέπω καρμπον ολόιδιο!  Τότε ήμουν 14 χρόνων.

Αποσυνδεδεμένος Achilleas

• S.A.
  • Administrator
  • Hero Member
  • ΟΧΛΟΣ
    • Προφίλ
    • ΠΑΣ
« Απάντηση #23 στις: Κυρ 30 Οκτ 2016 18:39 »
Δεν ειναι μακρινο το παραδειγμα με το κειμενο του mike 71
πολλοι το αναδημοσιευσαν στο φβ
εβαλαν και πηγη κτλ κτλ

και παει ενας και φτιαχνει στο μπλογκ του ή οτι αλλο ειναι αυτο το πραγμα, ενα αρθρο με τιτλο:
ΕΠΟΣ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΦΙΛΑΘΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

τι να πεις τωρα σε αυτον?

Για το συγκεκριμένο πρέπει, όπως έπραξε και ο Σωτήρης που είναι από τους βασικούς του συγκεκριμένου site, να αναφέρω ότι με το που υπέπεσε στην αντίληψη μου, του έστειλα ένα μήνυμα και το διόρθωσε, αναφέροντας τον συγγραφέα.
Απλά για την πλήρη εικόνα.

Τώρα το θέμα της αντιγραφής του PAS.gr είναι ένα πρόβλημα από την αρχή της δημιουργίας του forum που δεν έχει ποτέ λυθεί. Εδώ ο άλλος έβγαζε ολόκληρη "εφημερίδα".

Πληρωμή μας η αναγνώριση.
Πρόεδρε είσαι μικρός!

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Κυρ 30 Οκτ 2016 20:12 »
Γιατί όμως θα πρέπει να γίνεται όλο αυτό κάθε φορά για να βάλουν την πηγή από κάτω;Γιατί πρέπει να στέλνουμε μηνύματα ή να φωνάζουμε εδώ για να βάλουν την πηγή από κάτω;Από την στιγμή που αντιγράφεις κάτι,αυτόματα βάζεις από κάτω την πηγή σου.Εμείς εδώ όταν αντιγράφουμε κάτι από όλους αυτούς βάζουμε από κάτω πηγή.Ούτε τηλέφωνα μας παίρνουν,ούτε παρεμβάσεις χρειάζεται να κάνουν.

Επειδή βλέπω το άρθρο δεν βλέπω να αναφέρει κάτι.

Παράθεση
Το άρθρο αυτό,που είναι γραμμένο από ένα οπαδό του ΠΑΣ  το βρήκαμε στο διαδίκτυο χωρίς να γνωρίζουμε το συντάκτη του.

Οι ιστορίες σε μπλέ φόντο με χαρά το κοινοποιούν και αν αυτός που το έγραψε θέλει, μπορεί να μας στείλει το όνομά του για να φαίνεται ότι το άρθρο είναι δικό του ,όπως επίσης και να στείλει όχι μόνο αυτός αλλά και όποιος επιθυμεί μια ανάλογη ιστορία για να τη δημοσιεύσουμε.

Δείτε τι γράφει λοιπόν:
http://www.olaballa.gr/pas-giannina/istories-se-mple-fonto/epos-apo-anonimo-opado-tou-pas/
Ποια είναι η αναφορά του;Δεν ξέρω αν το έκανε αλλού αλλά εδώ εγώ δεν βλέπω καμιά αναφορά.

Παράθεση
Το άρθρο αυτό,που είναι γραμμένο από ένα οπαδό του ΠΑΣ  το βρήκαμε στο διαδίκτυο στο pas.gr από τον χρήστη Mike71.
Οι ιστορίες σε μπλέ φόντο με χαρά το κοινοποιούν και αν αυτός που το έγραψε θέλει, μπορεί να μας στείλει το όνομά του για να φαίνεται ότι το άρθρο είναι δικό του ,όπως επίσης και να στείλει όχι μόνο αυτός αλλά και όποιος επιθυμεί μια ανάλογη ιστορία για να τη δημοσιεύσουμε.

Δείτε τι γράφει λοιπόν:
Αυτό είναι αναφορά.

Γενικά μήπως πρέπει να κάνουμε κάτι με τις αντιγραφές;Τουλάχιστον μέχρι να μάθουν το πολύ απλό που είναι ζήτημα μιας γραμμής.Να βάζουν πηγή από κάτω.