Αποστολέας Θέμα: Τεχνικό τιμ ΠΑΣ Γιάννινα  (Αναγνώστηκε 65190 φορές)

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Τεχνικό τιμ ΠΑΣ Γιάννινα
« Απάντηση #25 στις: Τετ 21 Ιούν 2017 15:53 »
Παράθεση
Γεωργουλόπουλος: «Ο προπονητής πρέπει να έχει γνώση και ταλέντο»
Ο συνεργάτης του προπονητή του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ,  Γιάννη Πετράκη,  Γιώργος Γεωργουλόπουλος μιλάει στον Αλέκο Καρύτσα και το www.super-fm.gr για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ,  την συνεργασία του με τους προπονητές που έχει συναντήσει σε αυτόν, τις μεταγραφές για τις οποίες  έχει την ευθύνη των επιλογών, την σχέση του με την οικογένεια Χριστοβασίλη,  αλλά και τη φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο.

Ο  Γιώργος Γεωργουλόπουλος είναι  ένας από τους πλέον πετυχημένους συνεργάτες που είχε ποτέ  πρόεδρος και προπονητής στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, εφόσον εκτός από εξαιρετικός προπονητής και υπόδειγμα ήθους, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων,  αποτελεί  πάντα μία εγγυημένη βοήθεια και στην συνολική λειτουργία της ομάδας.

Μια συζήτηση μαζί του έχει πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον,  όχι μόνο γιατί απολαμβάνεις την φιλοσοφία  και την επιχειρηματολογία των απόψεών του,  αλλά κυρίως γιατί αντιλαμβάνεσαι ευθύς εξ αρχής ότι έχεις απέναντί σου έναν γνήσιο ποδοσφαιράνθρωπο, έναν προπονητή με όλη την σημασία της λέξης που αποτελεί κόσμημα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτό το επιβεβαιώνουν όλοι όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του …

Ερ:. Κρίνεται επιτυχημένη η  φετινή χρονιά για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με δεδομένα πλέον και τα  ανεπιτυχή αποτελέσματα στο τέλος του πρωταθλήματος;

Η φετινή χρονιά καταρχήν χαρακτηρίζεται “ιστορική”.  Η ευρωπαϊκή εμπειρία ήταν ένα όνειρο χρόνων. Ξεκίνησε ευχάριστα, αλλά ήταν κάτι το διαφορετικό και πρωτόγνωρο για την ομάδα, ξεκινώντας στα μέσα Ιουνίου η προετοιμασία και παίζοντας το πρώτο επίσημο παιχνίδι αρχές Ιουλίου. Σίγουρα η τελική εικόνα της ομάδος δεν ευχαρίστησε κανέναν, αλλά η χρονιά είχε να επιδείξει σπουδαίες στιγμές και συμπερασματικά κρίνεται επιτυχημένη.

Ερ. Με την περσινή έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη και λαμβάνοντας υπόψη την φετινή παρουσία,  μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι έχει αλλάξει επίπεδο;

Η ποδοσφαιρική σεζόν 2016 – 2017 είναι παρακαταθήκη για όλους. Η ομάδα δεν πρέπει να μείνει πίσω νοσταλγώντας, αλλά να επιδιώξει αυτό που μπορεί να κάνει. Η αξία είναι αδιαμφισβήτητη το ίδιο και η πρόθεση, αυτό που μένει είναι ο σχεδιασμός και η οργάνωση, ώστε ο ΠΑΣ να είναι κάθε χρόνο ανταγωνιστικός και να ξαναζήσει παρόμοιες στιγμές. Πιστεύω στην ομάδα και στην συνέχεια της.

Ερ. Υπάρχουν  ποδοσφαιριστές στην ομάδα που ακόμη  δεν θεωρούνται βασικοί αλλά  φέτος μπορεί να είναι η… χρονιά τους; Υπάρχει επόμενος Χαρίσης;

Η ομάδα τα τελευταία 5 χρόνια έχει αλλάξει φιλοσοφία. Το πιο σημαντικό ότι η καινούρια φιλοσοφία πέτυχε. Ήρθε η οικονομική εξυγίανση και οι αγωνιστικές επιτυχίες πίσω απ’ όλα είναι η αξιοποίηση ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Κανένας δεν περίμενε αθλητές όπως Οικονόμου, Χαρίσης και πρόσφατα Κούτρης να κάνουν μεταγραφή σε κορυφαίους συλλόγους, αλλά όταν αυτό είναι αυτοσκοπός και υποχρέωση, όλα γίνονται. Ο ΠΑΣ έχει αθλητές που έρχονται και το μομέντουμ είναι ιδανικό. Όλοι ξέρουν ότι θα ξαναγίνει και περιμένουν τον επόμενο.

Ερ. Με τις αποχωρήσεις Λίλα Ακόστα, ουσιαστικά πλέον δεν υπάρχει ο κορμός της ομάδας  που ήταν η δύναμη των τελευταίων πετυχημένων χρόνων, λόγω της ομοιογένειας που επέφερε  (Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γιάκος οι τελευταίοι εναπομείναντες). Είναι έτοιμη η ομάδα για μια «νέα εποχή»;

Η έννοια κορμός σε μια ομάδα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι μεταβαλλόμενη. Κανείς δεν μπορεί να αψηφήσει τα όνειρα αυτών που φεύγουν για πιο ψηλά και φυσικά τις ανάγκες που δημιουργούνται στην ομάδα. Ποδοσφαιριστές που μπορούν να μεταλαμπαδεύσουν την νοοτροπία και τα χνώτα των αποδυτηρίων υπάρχουν και οι καινούριοι αθλητές βλέπετε μπαίνουν εύκολα στην οικογένεια του ΠΑΣ.

Εδώ ήθελα να τονίσω κάτι σημαντικό που κατά την άποψη μου δεν έχει δοθεί η ανάλογη έμφαση που πρέπει. Οι ποδοσφαιριστές της τελευταίας 5ετίας του ΠΑΣ είναι μέλη μιας ιστορικής εποχής με επιτυχίες, θριάμβους στην ιστορία του ΠΑΣ. Τους αξίζουν αναγνώριση και τοποθέτηση τους στα ψηλά κλιμάκια της συνείδησης των φιλάθλων. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο και τίποτα δεν γίνεται εύκολα.

Ερ. : Μαζί με τον Παναγιώτη Χρηστοβασίλη είσαι, επίσης,  υπεύθυνος για το σκάουτινγκ   του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που κρίνεται αναμφισβήτητα  απόλυτα πετυχημένο. Εδώ υπάρχει κάποιο «μυστικό»  στο να γίνονται σωστές επιλογές – προτάσεις,   ή υπάρχει «επαναλαμβανόμενη…  τύχη» ;

Η διαδικασία επιλογής ποδοσφαιριστών είναι επιστήμη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Οι επιλογές γίνονται κάτω από συγκεκριμένα κριτήρια. Υπάρχουν αθλητές που μπορεί ναι είναι για τον ΠΑΣ ιδανική λύση και κάποιες άλλες ομάδες όχι. Η προπονητική σχέση που είχα με την ομάδα με βοήθησε να ξέρω τις ιδιαιτερότητες της στιγμής και τα θέλω του προπονητή. Για κάθε αθλητή που ελέγχεται υπάρχει ένα team(το τελευταίο διάστημα σημαντική βοήθεια προσφέρει και ο κ. Σταύρος Παπαδημητρίου, ειδικά στις μικρές ηλικίες ) που τρώει αμέτρητες ώρες παρακολούθησης για να δοθεί ο ποδοσφαιριστής στον προπονητή για τελική αξιολόγηση. Πίσω από την θεωρητικά επαναλαμβανόμενη τύχη κρύβεται πολλή δουλειά και συνεργασία συγκεκριμένων ανθρώπων.

Ερ. Η συνεργασία σου με όσους προπονητές έχουν έρθει στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κρίνεται κατά γενική ομολογία άψογη, ενώ όλοι κατά καιρούς έχουν εκφρασθεί με τα καλύτερα λόγια για το πρόσωπό σου. Υπάρχει «χρυσή συνταγή» γι’ αυτή την χημεία που αποκτάς  μαζί τους και έχει σαν αποτέλεσμα την άψογα ισορροπημένη λειτουργία σας στην ομάδα;

Σε όλες τις συνεργασίες της ζωής μου έχω μάθει να είμαι προσεκτικός, τίμιος, συνεπής και πάνω απ’ όλα δημιουργικός. Προσέχω τις ισορροπίες και προσπαθώ να βοηθήσω και να μπω στην νοοτροπία του εκάστοτε προπονητή.

Υπάρχει μια λανθασμένη λογική στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ότι οι συνεργάτες του προπονητή δεν πρέπει να είναι φιλόδοξοι. Έχω εργαστεί πάνω από 10 χρόνια σαν πρώτος προπονητής και πάντα ήθελα να έχω συνεργάτες φιλόδοξους, γιατί μέσα από την λαχτάρα τους κέρδιζα εγώ και κατ’ επέκταση η ομάδα. Προσωπικά πιστεύω ότι οδηγός είναι η γνώση και ακολουθεί ο σεβασμός σ’ αυτό που κάνεις από οποιοδήποτε πόστο.

Ερ.  Κατά καιρούς  σου έχουν γίνει  εξαιρετικά συμφέρουσες  προτάσεις ώστε να εργαστείς, είτε ως πρώτος είτε ως δεύτερος προπονητής , σε ομάδες football League αλλά και super League αλλά δεν τις έχεις αποδεχτεί.  Υπάρχουν φιλοδοξίες ή έχουν οριοθετηθεί από την αναμφισβήτητη εκτίμηση που τρέφεις για το πρόσωπο του Χριστοβασίλη,  αλλά και την άριστη συνεργασία με το εκάστοτε τεχνικό team;

Η σχέση μου με την ομάδα του ΠΑΣ είχε να κάνει και με άλλους παράγοντες εκτός της επαγγελματικής συνεργασίας. Οι στιγμές μου έλεγαν ότι έπρεπε να μείνω να βοηθήσω βάζοντας πίσω το προσωπικό συμφέρον. Το πάθος μου ήταν μεγάλο και η σκέψη μου είχε να κάνει με την επιτυχία του ΠΑΣ.

Η προσωπική μου σχέση με την οικογένεια Χριστοβασίλη, έχω ξαναπεί , είναι παραπάνω από φιλική και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Η εκτίμηση για όλα τα μέλη της οικογένειας και ο σεβασμός είναι αδιαπραγμάτευτος.

Όσον αφορά την φιλοδοξία μου έχει ήδη απαντηθεί. Δεν νοείται άνθρωπος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο να μην είναι φιλόδοξος. Οι συνθήκες σε κάνουν καμιά φορά να βάζεις πίσω τα προσωπικά, αλλά η φλόγα μένει.

Ερ. Οι ακαδημίες του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, σε  Αθήνα – Γιάννινα,  που έχεις, επιπλέον και  την πλήρη ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας τους,  έχουν την δυνατότητα να παράγουν ποδοσφαιριστές σε υψηλό επίπεδο ώστε να στελεχώσουν κάποια στιγμή την ΠΑΕ;

Το κομμάτι των ακαδημιών είναι το πιο καίριο ζήτημα για κάθε ανώνυμη εταιρεία. Δεν είναι τυχαίο που ομάδες επενδύουν τεράστια ποσά γι’ αυτόν τον σκοπό. Εμείς ξεκινήσαμε πριν μια τριετία με καινούριο προγραμματισμό και λειτουργία. Τα αποτελέσματα φάνηκαν με την επιλογή ποδοσφαιριστών για τις εθνικές ομάδες μετά από πολλά χρόνια και την γενική αναγνώριση που έχει πλέον η ακαδημία του ΠΑΣ. Έχει κάνει βήματα προόδου και σε εύλογο χρονικό διάστημα αθλητές από την κύρια ακαδημία και τις συνεργαζόμενες θα στελεχώσουν την επαγγελματική ομάδα. Όλα γίνονται με προγραμματισμό, υπομονή και συγκεκριμένο στόχο.

Ερ. Τι χρειάζεται ένας προπονητής για να παράξει  έργο;

Όταν γίνεται αυτή η ερώτηση συνήθως απαντάμε στήριξη κ.τ.λ. Ο προπονητής για να παράξει έργο χρειάζεται «ΓΝΩΣΗ». Η δουλειά του προπονητή έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες (εκπαίδευση, παιδαγωγική, ψυχολογία, επικοινωνία κ.τ.λ.). Ο καθένας ξεχωρίζει για κάτι από τα παραπάνω, αλλά πάνω απ’ όλα είναι η γνώση. Η προπονητική είναι ταλέντο και λανθασμένα την έχουμε συνδυάσει με την προηγούμενη ποδοσφαιρική ικανότητα του καθενός. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ο προπονητής είναι επιστήμονας πρέπει να επιμορφώνεται και να γνωρίζει τα δεδομένα. Η στήριξη έρχεται μέσα από την γνώση, την προσπάθεια και χτίζεται καθημερινά.

Ερ.: Ο προπονητής κάνει τους παίκτες ή οι παίκτες τον προπονητή;

Εδώ πρέπει να ξεχωρίσουμε τις καταστάσεις. Όσον αφορά τις αναπτυξιακές ηλικίες σίγουρα ο προπονητής διαμορφώνει έναν αθλητή. Εάν ο προπονητής έχει περιορισμένη γνώση τότε ο αθλητής δεν θα αναπτυχθεί επαρκώς. Στις επαγγελματικές ομάδες η λογική είναι διαφορετική. Οι σπουδαίοι προπονητές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο συνεργάζονται με σπουδαίους ποδοσφαιριστές και αυτοί τους κάνουν να παραμένουν ψηλά. Από εκεί και πέρα ο συνδυασμός είναι το απόλυτο. Καλοί ποδοσφαιριστές με προπονητή γνώστη που να ταιριάζει με την φιλοσοφία του συλλόγου, τότε το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.

Ερ.: Τι επηρεάζει περισσότερο στο να έχουμε άδεια γήπεδα …η κρίση, η διαφθορά που ακούγεται συχνά πλέον για τον χώρο του ποδοσφαίρου,  τα φαινόμενα βίας ή τελικά  το φτωχό αγωνιστικό θέαμα που παρέχει το Ελληνικό πρωτάθλημα;

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν το θέαμα. Δυστυχώς η πορεία της οικονομίας και της πολιτικής ζωής της χώρας έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο. Μιλώντας με ευρωπαίους ποδοσφαιριστές και προπονητές, τα τελευταία χρόνια απαξιώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνο εάν αλλάξει η κουλτούρα μας και ο τρόπος προσέγγισης των πραγμάτων θα αλλάξει η εικόνα, διαφορετικά θα μας τρώει η μιζέρια που μας έχει γίνει συνήθεια τα τελευταία χρόνια στην καθημερινότητα μας και στο ποδόσφαιρο. Από εμάς πρέπει να ξεκινήσει η αναγέννηση του ποδοσφαίρου. Πρέπει με τις συνθήκες που έχουμε να δώσουμε στον φίλαθλο κόσμο κάτι όμορφο και υγιές.

ΕΡ.: Αν μπορούσες, τι θα άλλαζες στο ελληνικό ποδόσφαιρο ώστε να βελτιωθεί;

Στην Ελλάδα δυστυχώς είμαστε προσωπολάτρες, αλλάζουμε πρόσωπα σε σημαντικές θέσεις και νομίζουμε ότι όλα θα βελτιωθούν. Αυτά που πρέπει να αλλάξουν είναι οι «ΔΟΜΕΣ» και όχι τα πρόσωπα. Να δημιουργηθούν καινούριες δομές από το μηδέν με ανιδιοτελείς σκοπούς. Έχουμε φτάσει σε σημείο να διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο ξένοι γιατί εμείς δεν είμαστε θεωρητικά ικανοί. Όποια βούληση και να υπάρχει πέφτει επάνω σε τοίχο. Αλλαγή δομών είναι η μόνη λύση, όπως μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη, π.χ. Αγγλία και Γερμανία, μετά από μεγάλες αποτυχίες ή παραβατικότητα.

Μια αλλαγή που πρέπει να γίνει ακόμη αφορά την στήριξη των ταλαντούχων Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Όλοι αγωνιούν και εύχονται για την ανάδειξη των ελληνόπουλων, αλλά όταν φτάνουμε στο δια ταύτα οι παράγοντες φοβούνται την επένδυση τους και πάνε σε θεωρητικά σίγουρες λύσεις και οι προπονητές στην δύσκολη στιγμή εξαφανίζουν τους νεαρούς. Ο ποδοσφαιριστής για να αποδώσει χρειάζεται  εμπιστοσύνη. Είναι η κατάλληλη στιγμή για αλλαγή φιλοσοφίας.

Ερ. Ποια είναι η φιλοσοφία σας για το ποδόσφαιρο και τις νέες τάσεις που επικρατούν;

Στις προηγούμενες δεκαετίες κυριάρχησαν φιλοσοφίες και σχολές που στηρίχθηκαν στην επιδεξιότητα, στην τακτική ή την φυσική κατάσταση.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει γίνει συνδυασμός των παραπάνω και βλέπουμε ένα ποδόσφαιρο υψηλού ρυθμού με ποδοσφαιριστές ποιοτικούς τεχνικά και διαβασμένους τακτικά σε οποιαδήποτε συνθήκη. Η ταχύτητα και ο ρυθμός παίζουν καθοριστικό ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Η δική μου φιλοσοφία έχει να κάνει με τον ρυθμό που προσπαθώ να τον διατηρώ και στις προπονήσεις και στο κάθετο ποδόσφαιρο με πολλές επιθέσεις. Επειδή το ποδόσφαιρο είναι συνυφασμένο με τα μαθηματικά και τους αριθμούς, οι ομάδες που κάνουν περισσότερες επιθέσεις και έχουν την μπάλα στην άμυνα του αντιπάλου, συνήθως κερδίζουν. Άρα ταχύτητα, πίεση, κάθετο ποδόσφαιρο σε συνδυασμό με άριστη γνώση της θέσης του ποδοσφαιριστή τεχνικοτακτικά.

Ερ: Η χειρότερη στιγμή στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ;

Υπάρχουν καθημερινές στιγμές  με προστριβές και εντάσεις,. Υπήρχαν ήττες που μας δυσκόλεψαν, αλλά οι καλές στιγμές ήταν περισσότερες και έπνιγαν τις κακές. Ήταν η στιγμή που μετά από μια προσωπική απόφαση δεν μπορούσα να κάνω προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ με τον ΠΑΣ.

Ερ: Η καλύτερη ;

Έζησα πολλές καλές στιγμές, αλλά δύο θα μου μείνουν χαραγμένες και θα τις θυμάμαι πάντα. Μετά την νίκη στην Ξάνθη με τον υπέροχο κόσμο του ΠΑΣ να πανηγυρίζει και να μην ξέρω τι να κάνω, να κλάψω, να γελάσω, να φωνάξω… Και η στιγμή που έφτασε το πούλμαν στους Ζωσιμάδες για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την ΟΝΤ. Ένιωσα περηφάνια και τύχη που είμαι μέλος του ΠΑΣ και έβλεπα στα μάτια του κόσμου την λαχτάρα και την χαρά. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου γι’ αυτές τις στιγμές. Θα τις θυμάμαι με νοσταλγία.
super-fm.gr

Αποσυνδεδεμένος vourbiani

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Παρ 23 Ιούν 2017 13:41 »

Νέες τεχνολογίες στη διάθεση του προπονητικού επιτελείου

H ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 επενδύει σε νέες τεχνολογίες γύρω από το ποδόσφαιρο και την εξέλιξή του.

Όπως αναφέρει η ΠΑΕ:

Στόχος μας είναι το επίπεδο του συλλόγου να ανεβαίνει σε όλους τους τομείς και ένας εξ αυτών είναι η παρακολούθηση των παικτών, κατά την διάρκεια της προπόνησης και των αγώνων και η συλλογή δεδομένων, τα οποία ως στόχο έχουν τη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο δουλεύει η ομάδα. Από φέτος λοιπόν συνεργαζόμαστε με την κορυφαία εταιρεία σε αυτό τον τομέα την STAT Sports, αγοράζοντας το σύστημα αξιολόγησης και καταγραφής προπονητικών δεδομένων VIPER.

Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο για τον προπονητή φυσικής κατάστασης κ. Αλεξίου, ο οποίος θα μπορεί να ενημερώνει τον προπονητή μας παρέχοντας του πληροφόρηση για οτιδήποτε μπορεί να βελτιώσει τόσο τον τρόπο προπόνησης, όσο και την συμπεριφορά των παικτών μέσα στον αγώνα.

Η εταιρεία εδρεύει στην Ιρλανδία ενώ έχει γραφεία και στην Αμερική και στο Σικάγο, προκειμένου να συνεργάζεται με μεγάλες ομάδες και εκεί. Μερικά από τα ονόματα που χρησιμοποιούν τα προγράμματα της STAT Sports είναι οι Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ, Ρόμα, Μονακό, Άστον Βίλα, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Έβερτον, Ζενίτ, Γαλατασαράι, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Λανς, Αζαξιό, Μαγιόρκα, Μπενφίκα, Μπέτις, Σαουθάμπτον, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Τότεναμ, Γουέστ Χαμ και στον Ελληνικό χώρο ο Ολυμπιακός ο ΠΑΟΚ και άλλες.

http://www.sportsioannina.gr/index.php/rss/51455-2017-06-23-09-14-59

Μόνο μπράβο μπορείς να δώσεις για τέτοιες κινησεις...
Λυπάμαι μονο τους ποδοσφαιριστες..
Με αυτο το σύστημα δεν μπορείς να κλέψεις ουτε δευτερολεπτο....
κοστος περιπου 200€ το κομματι
Το software extra κοστος....

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σαβ 24 Ιούν 2017 13:38 »
Γεωργουλόπουλος στην Κ20 του Αστέρα Τρίπολης

Στην πρόσληψη του Γιώργου Γεωργουλόπουλου ως προπονητή της Κ20 του Αστέρα Τρίπολης προχώρησε ο σύλλογος της Αρκαδίας.

Ο Γεωργουλόπουλος την προηγούμενη τριετία εργάστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ είναι κάτοχος πτυχίου UEFA A και UEFA B.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αστέρα Τρίπολης:

«Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Γιώργο Γεωργουλόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει την Κ20 καθώς και τον συντονισμό όλων των τμημάτων υποδομής.

Ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και κάτοχος UEFA A και UEFA B.

Από το 2013 μέχρι και το 2016 εργάστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, τόσο ως τεχνικός διευθυντής υποδομών όσο και ως βοηθός προπονητής, τη σεζόν που η ομάδα εξασφάλισε τη συμμετοχή στο Europa League».

Η τοποθέτηση Γεωργουλόπουλου:

«Είναι μεγάλη μου τιμή που θα είμαι μέλος της ομάδας του ΑΣΤΕΡΑ. Έρχομαι με διάθεση και σεβασμό να βοηθήσω από το πόστο μου τον σύλλογο να πετύχει τους στόχους του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν προκειμένου να αρχίσει αυτή η συνεργασία και ελπίζω να ανταποδώσω τη στήριξη την οποία μου έδειξαν οι άνθρωποι του ΑΣΤΕΡΑ μέσα από τη δουλειά μου».

http://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/343575/georgoylopoylos-stin-k20-toy-astera-tripolis

Υ.Γ
O ανθρωπος πριν καποιες μερες εδινε συνεντευξη στον super-fm σχετικα με τις ακαδημιες και οτι σε προτασεις που εχει δεχτει εβαλε πισω το προσωπικο συμφερον λογω της σχεσης με τον προεδρο και την ομαδα και τωρα χαιρεταει...
3 μερες ζοριστηκε με το προσωπικο συμφερον ???

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Σαβ 24 Ιούν 2017 14:05 »
Κι έτσι κάποια στιγμή θα γίνει και πρώτος προπονητής
σαν τον Στάικο ένα πράμα.  ;)
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.
Άλλος...

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Σαβ 24 Ιούν 2017 14:14 »
Ο άνθρωπος είπε περί φιλοδοξίας.Αυτό αλήθεια πρέπει να είναι.Τα υπόλοιπα μάλλον ήταν τα γνωστά τριάρια.Ας γίνει μάθημα λοιπόν.

Αποσυνδεδεμένος ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΝΤΕΖ

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Σαβ 24 Ιούν 2017 14:31 »
Δεν ξέρω τι έγινε με τον Γεωργουλόπουλο και δεν με νοιάζει.Το σημαντικό είναι ότι έχουμε φτάσει 24 Ιουνίου,λίγες μέρες πριν το ξεκίνημα της προετοιμασίας.και μόνο αποχωρήσεις έχουμε μέχρι στιγμής.Αποχωρήσεις από την ομάδα και το τεχνικό team...

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Σαβ 24 Ιούν 2017 14:32 »
Γατος ο Παναγιωτακης.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Σαβ 24 Ιούν 2017 14:55 »
Γατος ο Παναγιωτακης.

Aν ομως παθουμε πανωλεθρια στις μεταγγραφες...ας ψαξει τρυπα να κρυφτει ο Παναγιωτακης γιατι θα εχει ολο το φταιξιμο αυτος...

Αποσυνδεδεμένος ΒΑΣΙΛΗΣ

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Σαβ 24 Ιούν 2017 16:13 »
  Ο Αστέρας έχει μονίμως στραμμένες τις κεραίες του στα Γιάννενα!

Αποσυνδεδεμένος mike71

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Σαβ 24 Ιούν 2017 18:09 »
  Ο Αστέρας έχει μονίμως στραμμένες τις κεραίες του στα Γιάννενα!
Και την καθαρίστρια να σου πάρουνε όταν κάτι το θέλεις και σου το υφαρπάζουν χαλιέσαι.
Η είδηση με χάλασε, ένιωσα ακριβώς τα ίδια συναισθήματα με την αρπαγή Μουφ,Μιλόγιεβιτς, Κοκότοβιτς κλπ
από μια αντίστοιχη προεδρική ομάδα της Πελοποννήσου της 10ετίας του 1990.
Έτσι και τώρα μια  προεδρική ομάδα της Πελοποννήσου κάνει την ίδια δουλειά.
(Ως γνωστόν οι αποκλειστικά προεδρικές ομάδες εξαφανίζονται από το χάρτη όταν αποχωρεί ο "φορτωμένος" πρόεδρος).

Ο Γεωργουλόπουλος ήταν ο αφανής ήρωας ομολογουμένως τα τελευταία επιτυχημένα χρόνια.
Όμως την τελευταία χρονιά αποσύρθηκε από τα καίρια καθήκοντά του και τώρα αποχώρησε οριστικά.
Είχε κάποιους λόγους ο άνθρωπας και αφού στην αρχή πήγε στην Αθήνα(ακαδημίες ΠΑΣ)
περιορίζοντας το τεράστιο έργο του στη μεγάλη ομάδα, τώρα έφυγε για άλλες πολιτείες.
Σοβαρή απώλεια έστω κι αν είχε τάσεις φυγής, αλλά και η πείνα που έχει επιβάλλει ο χβ
για να ανταπεξέλθει στις δόσεις δεν αντέχεται.
Αυτή είναι η μοίρα μας ότι καλό θα φεύγει και θα πρέπει να βρίσκουμε αντικαταστάτες.
:stop:

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Κυρ 25 Ιούν 2017 10:11 »
Παράθεση
Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ευχαριστεί τον κ. Γεωργουλόπουλο για όσα πρόσφερε στην ομάδα και του εύχεται υγεία και καλή συνέχεια.
pasgiannina.gr

Αποσυνδεδεμένος PASiopulo

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Κυρ 25 Ιούν 2017 11:28 »
αστερας τριπολης .. η μικρογραφια του γαυρου ... οτι καλο και ετοιμο υπαρχει αρπαζεται και οποιος μεταγραφεται εκει δηλωνει ευτυχισμενος για το μεγαλο βημα στην καριερα του

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Κυρ 25 Ιούν 2017 11:34 »
αστερας τριπολης .. η μικρογραφια του γαυρου ... οτι καλο και ετοιμο υπαρχει αρπαζεται και οποιος μεταγραφεται εκει δηλωνει ευτυχισμενος για το μεγαλο βημα στην καριερα του

εμ αφού οικονομικά είναι μια χαρά και δικό τους γήπεδο έχουν, κλπ κλπ ενώ έχουν λιγότερο κόσμο... καλά κάνουν.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Κυρ 25 Ιούν 2017 12:17 »
Αυτή η δήλωση γίνεται από πολύ μεγάλο ποσοστό στις μεταγραφές.Είναι απλά ένα μεταγραφικό κλισέ.

Συνδεδεμένος Tsimendos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Κυρ 25 Ιούν 2017 16:12 »
Είμαστε σίγουροι οτι ο ΧΒ δεν πήρε λεφτά από τη μετακίνηση του Γεωργουλόπουλου; Αν είχε συμβόλαιο μπορεί να το σπάσει; Πάντως αν κατάφερε και πούλησε και μέλος του τεχνικού τιμ μορεί να πουλήσει τα πάντα.

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Δευ 26 Ιούν 2017 14:00 »
Ο άνθρωπος που έκανε όλες τις δουλειές...

Σημαντικό το κενό που αφήνει στον ΠΑΣ Γιάννινα με την αποχώρησή του ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος.

Μπορεί από πολλούς να πέρασε στα ψιλά η μετακίνηση του Γιώργου Γεωργουλόπουλου από τον ΠΑΣ Γιάννινα στον Αστέρα Τρίπολης, όμως, η αλήθεια είναι πως οι Ηπειρώτες χάνουν μία πολύτιμη μονάδα.
Για όσους δεν γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις ο Γεωργουλόπουλος τους τελευταίους μήνες ήταν απλώς υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής, αλλά η πραγματικότητα διαφέρει αισθητά.

Πήγε στα Ιωάννινα το 2013 και έγινε στη συνέχεια ένας από τους ανθρώπους που εμπιστευόταν τυφλά ο Γιώργος Χριστοβασίλης. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν και ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Πετράκη και αρκετοί εντός της ομάδας έχουν να λένε για το πόσο καλά έδενε με τον Κρητικό τεχνικό και το πόσο τον βοηθούσε κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Από εκεί και πέρα, έπαιξε πολλές φορές σημαντικό ρόλο σε μεταγραφές. Δική του εισήγηση ήταν, άλλωστε, η πιο πετυχημένη προσθήκη του περσινού καλοκαιριού, ο Πέδρο Κόντε. Δεν ήταν, όμως, και η μοναδική...
«Ήταν πολύ σημαντικός για την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας» τονίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος χάνει αρκετά με τη φυγή του. Οργάνωνε, άλλωστε, τις ακαδημίες, έκανε εισηγήσεις για το ποιοι θα προωθηθούν, έβλεπε παιδιά, συμμετείχε στις μεταγραφές, τσέκαρε παίκτες που προτείνονταν και αρκετούς τους βοηθούσε και με ατομικές προπονήσεις (όπως και παίκτες άλλων ομάδων).
Σε κάποιους, μάλιστα, ίσως προκάλεσε και εντύπωση, αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που περίμεναν πως ο Γεωργουλόπουλος θα είναι ο επόμενος προπονητής όταν αποχωρήσει ο Πετράκης.
Όσο για τους λόγους που έκαναν τον νυν τεχνικό της ομάδας Κ20 του Αστέρα Τρίπολης να φτιάξει βαλίτσες για την Αρκαδία είναι πολλοί... Το μόνο που μπορεί να σημειωθεί είναι ότι οι «κιτρινομπλέ» του είχαν χτυπήσει την πόρτα και άλλες φορές τα τελευταία χρόνια.
http://www.a-sports.gr/articles-151870/o-anthrwpo-pou-ekane-ole-ti-douleie.htm#.WVDotIyLTIV

Αποσυνδεδεμένος ΒΑΣΙΛΗΣ

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Δευ 26 Ιούν 2017 14:47 »
Να δούμε τον επόμενο τώρα!

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Σαβ 08 Ιούλ 2017 20:22 »
http://www.pas.gr/forum/index.php?topic=3732.msg165223#msg165223

Παράθεση
Γιατί φορούν μπουστάκι οι ποδοσφαιριστές;
Δυο Ιρλανδοί φίλοι είχαν πάει γήπεδο και έβλεπαν ένα ματς ποδοσφαίρου, τοπικής κατηγορίας. Η εξέλιξη της ιστορίας είναι το πιο ρηξικέλευθο σύστημα παρακολούθησης που υπάρχει, στη βιομηχανία τεχνολογικού αθλητικού εξοπλισμού. Τα βλέπεις τα... μαύρα μπουστάκια που φορούν οι παίκτες του Ολυμπιακού; Είναι το σύστημα της STATSports που θα γνωρίσεις σήμερα.

Αυτό που ξεκίνησε ως... ιδέα δυο παλιόφιλων να ρωτήσουν τους προπονητές της Ιρλανδίας “τι θα θέλατε να ξέρετε, εν ώρα προπονήσεων, για τους παίκτες σας;” έχει εξελιχθεί σε εταιρία με γραφεία σε τέσσερις πόλεις του κόσμου (Ιρλανδία, Λονδίνο, Φλόριντα και Σικάγο) και με πελάτες 14 ομάδες της Premier League, την FC Barcelona, τη Juventus, αλλά και τους Chicago Bulls.

Η STATSports συνεργάζεται και με ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα) και μάλλον δεν χρειαζόμασταν κάτι περισσότερο για να επικοινωνήσουμε με εκπρόσωπο της. Ο Richard Byrne, Head of Business Development της εταιρίας, ήταν ο άνθρωπος μας και είχε την υπομονή να μας τα εξηγήσει όλα... για το μπουστάκι που βλέπεις στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Από κάτω κρύβεται ένα μηχάνημα (Viper Pod), το οποίο “στέλνει” όλα τα δεδομένα του κατόχου του (ένταση, ταχύτητα, επιτάχυνση, βηματισμό, αλλαγή κινήσεων, χτύποι καρδιάς, επίπεδο στρες κλπ) σε ένα κεντρικό σύστημα, σε πραγματικό χρόνο. Το προπονητικό επιτελείο γνωρίζει έτσι, ανά πάσα ώρα και στιγμή σε τι κατάσταση είναι ο κάθε αθλητής και αν είναι επικίνδυνο να συνεχίσει -ή... αν έχει περιθώριο να φορτσάρει περισσότερο. Μεταξύ των πολλών που προσφέρει το STATSports είναι και η αποτροπή ελαφριών τραυματισμών που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Η συζήτηση ξεκίνησε από την προφανή απορία: πώς, πού, με ποια αφορμή (οκ, τρεις είναι οι ερωτήσεις, αλλά καταλαβαίνεις) συναντήθηκαν το 2007 ο Sean O'Connor, κάτοχος Βachelor of Science στην κατεύθυνση «Σπορ και Τραυματισμοί» και ο μηχανολόγος Alan Clarke και αποφάσισαν ότι θα ήταν φοβερή ιδέα, να δημιουργήσουν μια υπηρεσία καταμέτρησης όλων όσων αφορούν κάθε αθλητή, στην όποια προπόνηση -ή αγώνα.

"Οι ιδρυτές της STATsports ήταν φίλοι από το σχολείο. Χάθηκαν όταν ήταν φοιτητές και το 2007, όταν αντάμωσαν ξανά, ο Αlan ήταν μουσικός, ενώ είχε και το management σε διάφορα συγκροτήματα στη μουσική βιομηχανία. Ο Sean μόλις είχε πάρει το πτυχίο του. Είχαν πάει σε ποδοσφαιρικό αγώνα τοπικής κατηγορίας, ως φίλαθλοι, το ένα έφερε το άλλο και πολύ γρήγορα άρχισαν να συζητούν για μια έλλειψη που υπήρχε στην Ιρλανδία. Είχαν διαπιστώσει ότι υπήρχαν πολλές ερασιτεχνικές ομάδες ποδοσφαίρου, που δεν απολάμβαναν τις υπηρεσίες και τα οφέλη τεχνολογικού εξοπλισμού που θα ήταν σχεδιασμένος αποκλειστικά για τα σπορ. Έως τότε, μπορούσες να βρεις παλμογράφους και γενικότερες συσκευές ελέγχου της καρδιακής συχνότητας, καθώς και συσκευές καταμέτρησης ρυθμού ταχύτητας, αλλά τίποτα άλλο".

Διαπιστώνοντας το κενό, σκέφτηκαν να εισάγουν τα σχετικά "μηχανάκια". "Πριν ανοίξουν το μαγαζί, στο οποίο θα πουλούσαν τον αθλητικό εξοπλισμό, έκαναν μια γύρα στις τοπικές ομάδες, για να μάθουν αν οι προπονητές θα ενδιαφέρονταν να γίνουν πελάτες τους. Ξεκίνησαν από τη Leinster Rugby “τοπική ομάδα της επαρχίας Leinster" που έγινε εν τέλει, το πειραματόζωο. Αλλά πριν φτάσουν εκεί, από τις επαφές διαπίστωσαν ότι "στην ερώτηση ενδιαφέροντος, οι περισσότεροι προπονητές είχαν ενημερώσει πως "θα μας ενδιέφερε ακόμα πιο πολύ αν πουλούσατε συσκευές που μπορούν να μετρήσουν περισσότερα από τη συχνότητα καρδιάς ή ταχύτητας. Θα μας βοηθούσε αν υπήρχε μια συσκευή που να μας δείχνει πότε οι παίκτες κουράστηκαν και πόσο σκληρά προσπάθησαν σε κάθε προπόνηση. Αν μπορούσατε να μας παρέχετε τέτοιες συσκευές, τότε θα τις αγοράζαμε”.

Ήταν η στιγμή που ο Sean και ο Alan αποφάσισαν ότι δεν θα άνοιγαν απλά, ένα κατάστημα πώλησης συσκευών καταμέτρησης παλμών, αλλά θα δημιουργούσαν το δικό τους τεχνολογικό σύστημα. Αυτό έγινε το 2012 και ήταν το πρώτο του είδους που κυκλοφόρησε ποτέ, στη βιομηχανία τεχνολογικού αθλητικού εξοπλισμού. Πόσο εύκολο ήταν να γίνουν πρωτοπόροι; Και πόσο δύσκολο αποδείχθηκε το να τους εμπιστευτούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι;

“Από τη στιγμή που αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα νέο τεχνολογικό σύστημα έκαναν τη μια επαφή, μετά την άλλη στις ομάδες της Ιρλανδίας που σιγά σιγά έγιναν πελάτες. Από εκεί σκέφτηκαν πως θα είχε ενδιαφέρον να κάνουν μια ενημέρωση και στις ομάδες της Premier League”. Ξεκίνησαν με κάτι... ταπεινό (βασική, η σκέψη τους ήταν το “go big or go home”), τη Manchester United. Να σου πω όμως, πώς έγινε ακριβώς η δουλειά.

"Η πρώτη ομάδα που αγόρασε τη συσκευή, η Leinster Rugby, κατέκτησε το τρόπαιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, το “Ηeineken Cup”. Κατόπιν αυτού, υιοθέτησε το σύστημα μας η εθνική Ιρλανδίας στο ράγκμπι και κατέκτησε το “Big Nation” και κάπως έτσι, η φήμη έφτασε στη Manchester United. “Μαζί κατακτήσαμε δυο διαδοχικές φορές την Premier League. Οι άλλες ομάδες της αγγλικής λίγκας άρχισαν να αναρωτιούνται ποιοι είμαστε”. Πολύ σύντομα οι πελάτες είχαν γίνει 20.

Το μυστικό (“αν υπάρχει τέτοιο”) ήταν πως δεν εμφανίστηκαν ενώπιον των πρώτων πελατών ως ξερόλες “αλλά ρωτήσαμε τι θα ήθελαν να παρέχει ένα νέο τεχνολογικό σύστημα”, εξηγεί ο Richard. Οι κόουτς έκαναν τις προτάσεις τους, οι δημιουργοί της STATSports τις σημείωσαν και τις παρέδωσαν σε ειδικούς προγραμματιστές, στην Ισλανδία. Σε ανθρώπους δηλαδή, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τη νέα εποχή. Η διαδικασία ήταν μακρά, διήρκεσε περί την τριετία “αλλά ήταν ό,τι είχαν ζητήσει εκπρόσωποι της ελίτ των προπονητών”. Αυτό το κάνουν ακόμα και σήμερα. Δηλαδή, ρωτούν αν λείπει κάτι ή αν θα ήθελαν οι πελάτες τους να προστεθεί κάτι, στις δυο επισκέψεις που κάνουν -κάθε χρόνο- σε κάθε έναν από τους πελάτες.

Πλέον, στο πελατολόγιο (πέραν των ελληνικών ομάδων) είναι οργανισμοί όπως οι FC Barcelona, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Roma, Monaco, Aston Villa, West Ham, Southampton, Tottenham, Lence Athletic Bilbao, Bayer 04 Leverkusen, Everton, Zenit, Galatasaray, Juventus, Majorca, Benfica, Betis, Sporting Lisbon. Αν κουράστηκες, να στο κάνω πιο σύντομο: είναι 14 ομάδες της Premier League, περίπου όλες του UEFA Champions League, σύλλογοι του ράγκμπι, αλλά και οργανισμοί του ΝΒΑ, όπως οι Washington Wizards, οι Milwaukee Bucks του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και η εθνική ανδρών.

Αλλά τι κάνει αυτό το μηχανάκι που στηρίζεται... με μπουστάκι; Τι ζήτησε η πλειονότητα των προπονητών, στις συζητήσεις με τους ιδρυτές της STATSports; “Μέτρηση της απόδοσης και επίδοσης ενός παίκτη στην προπόνηση και του αντίκτυπου που έχει στον ίδιο. Να σου δώσω ένα παράδειγμα: έχεις ένα δεξί μπακ ή έναν αμυντικό και τρέχει 12 χιλιόμετρα. Ένας μέσος τρέχει 8 χιλιόμετρα. Το 2007 θα έλεγες ότι πως το δεξί μπακ πρέπει να νιώθει πιο κουρασμένος από τον μέσο. Η αλήθεια όμως, είναι πως ο μέσος κάνει πολλά περισσότερα σπριντ, μικρές αποστάσεις σε υψηλότερο ρυθμό, με εκρήξεις, με επιταχύνσεις ή μείωση ταχύτητας. Όλα αυτά επιδρούν στο σώμα του”.

Και πού βοηθά η συσκευή; “Μετρά την υψηλή μεταβολική δραστηριότητα αποστάσεων, καταγράφοντας δηλαδή και όλες τις μικρές, έντονες εκρήξεις ενός μέσου, παράλληλα με το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων. Βρίσκεις δηλαδή τους αριθμούς κάθε παίκτη ανάλογα με τη θέση που αγωνίζεται συνδυαστικά, άρα και την επίδραση στο σώμα του”. Και σε ό,τι αφορά το παράδειγμα που έδωσε “η κόπωση είναι ίδια για τον αμυντικό που έτρεξε 12 χιλιόμετρα και για τον μέσο που έτρεξε 8 χιλιόμετρα”.

Προλαβαίνει τους τραυματισμούς, βοηθά την αποκατάσταση

Παρεμπιπτόντως, η συσκευή μετρά “και την ισορροπία βημάτων (step balance), η οποία μειώνει την περίπτωση τραυματισμού”. Δηλαδή; “Ένας συνηθισμένος αθλητής ρίχνει το 50% του βάρους στο δεξί πόδι και το άλλο 50% στο αριστερό όταν τρέχει. Αν η συσκευή δείξει στην καταμέτρηση μία ημέρα 52% στο ένα πόδι και 48% στο άλλο, υποδεικνύει πως υπάρχουν μαλακοί ιστοί στη μία πλευρά χωρίς να είναι ενήμερος ο αθλητής. Ο προπονητής όμως, ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο και μπορεί να τον σταματήσει, πριν έλθει ο τραυματισμός”. Και ναι, ο Richard συμφωνεί πως αυτή είναι η πλέον σημαντική μέτρηση.

“Αν μπορείς να κρατήσεις τους παίκτες σου στον αγωνιστικό χώρο, τότε αυξάνονται και οι πιθανότητες να έχεις επιτυχίες. Ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες μας στην Ευρώπη -δεν μπορώ να αποκαλύψω το όνομα, αλλά τώρα είναι από τις πιο επιτυχημένες ομάδες-, ένα χρόνο πριν χρησιμοποιήσει τη συσκευή είχε 88 περιπτώσεις μαλακών ιστών. Τον πρώτο χρόνο της συνεργασίας μας, οι τραυματισμοί μειώθηκαν στους 40”. Για να μην παρεξηγηθεί, διευκρίνισε πως “δεν σημαίνει πως το STATSports θα εμποδίσει τους τραυματισμούς, αλλά αν το χρησιμοποιείς σωστά για κάποιο διάστημα, τότε υπάρχει συσχέτιση με μείωση των περιπτώσεων τραυματισμών”. Επίσης, βοηθά στην αποκατάσταση, αφού δείχνει ξεκάθαρα αν ο παίκτης αισθάνεται την παραμικρή δυσφορία ή ενόχληση, με την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους.

Το ενδιαφέρον του NFL (National Football League) να προστεθεί στη λίστα “έβαλε” την εταιρία και στην αμερικανική αγορά, όπου δύσκολα δέχονται πως κάποιοι άλλοι μπορούν να είναι πρωτοπόροι στον τομέα της τεχνολογίας.

“Είναι η αλήθεια πως τεχνολογικά στις ΗΠΑ θεωρούν πως είναι μπροστά, αλλά όταν αφορά τη στατιστική επίδοσης βρίσκονται χρόνια πίσω από την Ευρώπη” διευκρινίζει ο Richard, “διαθέτουν οπτικά συστήματα, αλλά δεν είναι εξειδικευμένοι στην αθλητική επιστήμη. Αυτόν τον καιρό τους εκπαιδεύουμε στις ΗΠΑ πάνω στον τομέα μας και τους φέρνουμε σε επαφή με τους Ευρωπαίους πελάτες μας. Όταν πρωτοπήγαμε στην Αμερική, πριν δύο χρόνια, δεν γνώριζαν τι είναι η αθλητική επιστήμη. Αυτό που συνέβη είναι πως κάποιοι από τους προπονητές που είχαν δοκιμάσει το σύστημά μας μετακόμισαν στις ΗΠΑ και το πήραν μαζί τους. Η διαφήμιση δηλαδή, που έγινε ήταν από στόμα σε στόμα και έτσι διασχίσαμε τον Ατλαντικό. Το σύστημα μας υιοθετήθηκε και από τη FIFA το υιοθέτησε και στην επόμενη διετία θα το φορούν όλες οι ομάδες του Championship”.

Άπαξ και συμφωνήσεις να συνεργαστείς με την STATSports, επιτελείο της εταιρίας έρχεται στις εγκαταστάσεις της ομάδας σου και κάνει μια σειρά από σεμινάρια. “Είναι πιο αποτελεσματικό το σύστημα μας, αν το γνωρίζουν όλοι. Μπορεί καμιά φορά να έχεις έναν γυμναστή που το χρησιμοποιεί και ο προπονητής να είναι αρνητικός ακόμη και να το δει, να μη θεωρεί πως είναι σημαντικό. Συνήθως, όταν το σύστημα χρησιμοποιείται σωστά από μια ομάδα, τότε είναι εξοικειωμένοι όλοι: προπονητής, γιατροί και φυσιοθεραπευτές”.

Φορούν λοιπόν, οι παίκτες τα “μηχανάκια” που θυμίζουν κινητά τηλέφωνα παλαιάς κοπής “και στα πρώτα 15 λεπτά της προπόνησης ο προπονητής έχει έτοιμη την πρώτη αναφορά. Βλέπεις, μπορεί να έχει μπροστά του όλα τα δεδομένα, σε πραγματικό χρόνο. Για παράδειγμα, ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να τρέξουν οι επιθετικοί του 5 χιλιόμετρα ή να κάνουν 10 σπριντ. Όταν ο παίκτης φθάνει το προτεινόμενο επίπεδο, τότε το σύστημα αναβοσβήνει και ενημερώνει πως ο παίκτης πρέπει να σταματήσει. Ή και το αντίθετο, ότι πρέπει να συνεχίσει για να βρεθεί στο ίδιο επίπεδο με τους υπόλοιπους”.

Λίγη καχυποψία δεν κάνει ποτέ κακό. Οπότε, Richard... υπάρχει περίπτωση λάθους, αφού στο τέλος της ημέρας μιλάμε συσκευές;

“Σίγουρα με την τεχνολογία πάντα μπορεί να προκύψουν θέματα, αλλά με τη συσκευή αυτή δεν έχει υπάρξει κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Και όταν προκύψει, το λύνουμε. Τι θέλω να πω: είχαμε διαπιστώσει πως σε κάποια στάδια τα δεδομένα δεν λειτουργούσαν, γιατί η σκεπή “κάλυπτε” το σήμα του GPS, που στέλνει τις πληροφορίες από τη συσκευή κάθε παίκτη, στο κεντρικό computer. Το λύσαμε, δημιουργώντας νέα συσκευή που δεν χρειάζεται GPS για να λειτουργήσει! Άρα, πλέον τα δεδομένα είναι τέλεια, υπό τις όποιες συνθήκες”. Ιδού και η νέα σειρά που διαφημίζεται ως "the most advanced athlete performance-tracking device ever". Εν συντομία, η πιο εξελιγμένη του είδους.

Πραγματοποίησαν το στόχο που είχαν να συνδέεται το σύστημα με “έξυπνα ρολόγια”, μέσω bluetooth ή να μεταφέρονται τα δεδομένα σε tablets, ως αναφορά. “Θέλαμε να μπορεί ο προπονητής να δει τους αριθμούς κάθε παίκτη, χωρίς να πρέπει να ανοίξει το lap top του. Θέλαμε να κάνουμε πιο εύκολη τη χρήση” και την έκαναν. Επόμενος στόχος είναι “οι συσκευές για τους απλούς καταναλωτές, τους ασκούμενους που θέλουν να γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή σε τι κατάσταση βρίσκονται. Την ίδια ώρα δουλεύουμε και την πλατφόρμα softwear που θα επιτρέψει της χρήση της από έναν μεγάλο αριθμό καταναλωτών στην αγορά”. Γενικότερα, όπως θα κατάλαβες, αυτοί οι τύποι δεν κάθονται.
sport24.gr

Αποσυνδεδεμένος davelis

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Δευ 10 Ιούλ 2017 20:35 »
Για να μην λεμε τα στραβά μονο

Ειμαστε στις Ελίτ.
(το αρθρο ειναι για τον σκατόγαυρο, αλλά τα ιδια εχουμε κι εμείς)
Μονο που δεν εχουμε φραγκα να σπρωξουμε, να γραψει o καλός δημοσιογράφος οτι κι ο φτωχούλης ΠΑΣ ειναι στις ελίτ...
Μόνο μια πρόταση στο τέλος

http://www.gazzetta.gr/football/article/1108164/tehnologika-o-olympiakos-einai-melos-tis-elit

Και το βιντεο στο τιουμπ

« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 11 Ιούλ 2017 14:20 από davelis »

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Τρι 11 Ιούλ 2017 14:18 »
Το «όπλο» του ΠΑΣ που ισούται με δύο μεταγραφές

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έγινε μόλις η τρίτη ελληνική ομάδα που χρησιμοποιεί την τεχνολογία της StatSports μετά από επιμονή του γυμναστή της ομάδας, Βασίλη Αλεξίου. 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με εξαίρεση τον Μάρκο Βελλίδη δεν έχει προβεί σε κάποια άλλη μεταγραφή κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου. Και όμως στα Γιάννενα από το φετινό καλοκαίρι έχουν στην διάθεση τους μετά την σύναψη συνεργασίας με την StatSports, την πιο προηγμένη εφαρμοσμένη τεχνολογία στην υποστήριξη της προπόνησης και της γενικότερης αθλητικής δραστηριότητας των ποδοσφαιριστών. Μια συνεργασία που δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι ισούται με δύο και τρεις μεταγραφές αν σκεφτεί τις δυνατότητες που προσφέρει σε μια ομάδα.

Στο ΠΑΣ έχουν την δυνατότητα από αυτό το καλοκαίρι και χρησιμοποιώντας κατάλληλα την StatSports να ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας σε όλους τους τομείς. Και όλα αυτά έγιναν πραγματικότητα μετά από την επιμονή του γυμναστή των Ηπειρωτών, Βασίλη Αλεξίου.

Για το τι είναι η StatSports μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ στο κείμενο του Βασίλη Σαμπράκου, αλλά προσωπικά θα σταθώ στον γυμναστή του ΠΑΣ Γιάννινα. Τα τελευταία χρόνια ένα από τα όπλα του «Άγιαξ» είναι και η καλή φυσική κατάσταση της ομάδας, η οποία οφείλεται στον γυμναστή της ομάδας. Τον Βασίλη Αλεξίου τον γνώρισα το καλοκαίρι του 2009 σε μια προετοιμασία του Πανιωνίου στο Βέλγιο ως απεσταλμένος του gazzetta.gr (στο ίδιο μέρος όπου βρίσκεται φέτος ο Ολυμπιακός).

Οι εποχές τότε ήταν εντελώς διαφορετικές με τώρα. Στον Πανιώνιο υπήρχε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, το χρήμα έρεε άφθονο και στην ομάδα υπήρχαν ποδοσφαιριστές όπως οι Ρεκόμπα, Εστογιανόφ, και Μπάλαμπαν με συμβόλαια που το 2017 δεν τα προσφέρουν ούτε οι μεγάλες ομάδες.

Με τις συζητήσεις που είχα κάνει μαζί του αυτό που είχα καταλάβει είναι ότι ως υπεύθυνος για την φυσική κατάσταση θα πρέπει να έχει άριστη γνώση και εξειδίκευση, την απαραίτητη κατάρτιση, δηλαδή, ώστε να αναγνωρίσει την κατάσταση και να καταστρώσει το σωστό πλάνο. Αυτά δλδ. που είχε ο Βασίλης Αλεξίου. Θέμα συζήτησης τότε στον Πανιώνιο ήταν οι δύο Ουρουγουανοί την ώρα που ο κ. Αλεξίου αθόρυβα προετοίμαζε την δημιουργία ενός εργομετρικού κέντρου, κέντρου αξιολόγησης αθλητικής απόδοσης στο τότε προπονητικό κέντρο Κορωπί.

Από τότε ο Θεσσαλός γυμναστής έβλεπε την τεχνολογική εξέλιξη της προπονητικής διαδικασίας με τον Πανιώνιο να είναι από τις λίγες ομάδες τότε που δεν είχε τραυματισμούς. Από το 2014 ο Βασίλης Αλεξίου μετακόμισε στα Γιάννενα και τα αποτελέσματα είναι εξίσου εντυπωσιακά.

Η παρουσία του συνδυάστηκε με την αγωνιστική άνοδο της ομάδας φτάνοντας δύο φορές να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Έτσι, είδαμε μια ομάδα η οποία εκτός από ωραίο ποδόσφαιρο, να έχει μια εξαιρετική φυσική κατάσταση, αν σκεφτεί κανείς και τα εμπόδια όπως ο κακός αγωνιστικός χώρος των Ζωσιμάδων. Πλέον μπαίνοντας στην τέταρτη σεζόν στους Ηπειρώτες ο Βασίλης Αλεξίου αποτελεί υπερπολύτιμο εργαλείο για τον Γιάννη Πετράκη και η επιμονή του για την σύναψη της συνεργασίας με την StatSports δείχνει ξεκάθαρα το πόσο καθοριστικός είναι για μια ομάδα ο ρόλος του γυμναστή. Ειδικά αν αυτός είναι στους δύο-τρεις κορυφαίους της Ελλάδος. 

http://www.gazzetta.gr/football/article/1108460/oplo-toy-pas-poy-isoytai-me-dyo-metagrafes-pics

Αποσυνδεδεμένος ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΝΤΕΖ

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Παρ 21 Ιούλ 2017 14:16 »
Ένας προπονητής με αρκετά μεγάλη εμπειρία σε πάγκους αντρικών ομάδων, όπως αυτές των Πανιωνίου και Αστέρα, αλλά και σε ομάδες υποδομών, ο Δημήτρης Τερεζόπουλος, αναλαμβάνει τα καθήκοντα που εκτελούσε μέχρι πρόσφατα ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την ανάληψη του πόστου του Τεχνικού Διευθυντή των υποδομών στα Ιωάννινα και των ακαδημιών στη Αθήνα από τον κ. Δημήτρη Τερεζόπουλο.

Ο κ. Τερεζόπουλος έχει εργαστεί στο παρελθόν ως προπονητής στις υποδομές του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού, ως βοηθός προπονητή στον Πανιώνιο και τον Αστέρα Τρίπολης και ως πρώτος προπονητής στην ομάδα της Ρόδου αλλά και στις αντρικές ομάδες του Αστέρα και του Πανιωνίου.

SUPER-FM

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Παρ 21 Ιούλ 2017 15:23 »
Εξαιρετικη κινηση, καλυπτει και με το παραπανω την "απωλεια" Γεωργουλοπουλου...

Το ματι του Τερεζοπουλου ειναι απο τα καλυτερα στην λιγκα...
Εξαιρετικη επιλογη...

Πολλα μπραβο στη διοικηση και ειδικοτερα στο προεδρο (διαβάζεις jimako φιλε μου :P :P :P)

Συνδεδεμένος christos

• Hero Member
  • ΠΑΣ...γιατί κάποια πράγματα μένουν πάντα ίδια...
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Παρ 21 Ιούλ 2017 15:34 »
Δεν τον ξερω , αλλα μονο και μονο το οχι εχει περασει ( κυριως ) απο Πανιωνιο και Ολυμπιακο αποτελει εγγυηση ...

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Παρ 21 Ιούλ 2017 17:11 »
Τώρα εάν εγώ θα πω ότι ο Τερεζόπουλος μαζί με τη συνεργασία με την StatSports είναι από τις πιό σημαντικές κινήσεις που έχει κάνει ο ΧΒ,
θα θεωρηθώ ΧΒασιλικός?  B-)

Ρε πείτε ό,τι θέλετε, εγώ αυτά που θεωρώ σωστά θα τα λέω και αυτά που μου τη δίνουν θα τα κράζω.