Αποστολέας Θέμα: Κριστιάνο(α)  (Αναγνώστηκε 4393 φορές)

Αποσυνδεδεμένος vaggelis

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Κριστιάνο(α)
« Απάντηση #25 στις: Δευ 19 Δεκ 2022 22:50 »
Και εμένα δε μου αρέσει η σύγκριση των δύο ποδοσφαιριστών και γενικά οποιονδήποτε ποδοσφαιριστών. Ειδικά οι συγκρίσεις με ποδοσφαιριστές άλλων εποχών νομίζω είναι άκυρη τελείως. Το ποδόσφαιρο κάθε εποχής είναι πολύ διαφορετικό από μίας άλλης. Δε μπορεί να συγκριθεί το ποδόσφαιρο της εποχής του Πελέ και του Μαραντόνα με το ποδόσφαιρο της σημερινής εποχής. Υπάρχουν πραγματικά τεράστιες διαφορές. Νομίζω ότι είμαστε τυχεροί που είδαμε αυτούς τους δύο παικταράδες Μέσσι και Ρονάλντο να παίζουν μπάλα την ίδια εποχή.

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Δευ 19 Δεκ 2022 23:51 »
Ναι mandrakoukos, καλό μου ξωτικό, ο Μαραντόνα ήταν, είναι και θα παραμείνει ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων!
Ξέρεις, σε μία εποχή που το ποδόσφαιρο αλλάζει κάθε 5-10 χρόνια περίπου...
Σε μία εποχή που απαιτείται από τους ποδοσφαιριστές να είναι πρώτα δεκαθλητές και μετά οτιδήποτε άλλο...
Σε μία εποχή που η μαγεία χάνεται σιγά σιγά, εάν δεν έχει ήδη εκλείψει εντελώς...
Σε μία τέτοια εποχή εμφανίστηκε ένας κοντός και θαυματουργός μάγος από την Αργεντινή και μας θύμισε ακριβώς αυτόν τον ήρωα των παιδικών μας χρόνων!
Μας θύμισε τί πραγματικά είναι η μπάλα! Η μπάλα είναι μαγεία! Αυτή τη μαγεία έφερε ξανά ο Μέσι!
Τρομερά τα επιτεύγματα του Κριστιάνο, έχει περάσει ήδη στην ιστορία. Αλλά δεν έχει το μαγικό ραβδάκι, αυτό που έχει ο Μέσι δηλαδή, για το κουνήσει μία στον αέρα και να βγούνε αστεράκια! Ξέρεις, αυτά που βλέπαμε στα παραμύθια! Λίγοι, πολύ λίγοι είναι αυτοί που το είχαν το μαγικό ραβδάκι. Ο Πελέ, ο Ροναλντίνιο, το φαινόμενο, ο Ρομάριο, ο Ζιντάν, ο Κρόιφ, ο Κέμπες, ο Σώκρατες, ο Ζήκο, ο Μπατιστούτα, ο Αϊμάρ. Προφανέστατα αυτή τη στιγμή ξεχνώ κάποιους ακόμη και ας με συγχωρήσετε. Οι κορυφαίοι εξ αυτών ήταν πρώτος ο Ντιέγκο και μετά χρονολογικά ήρθε και ο Μέσι.
Ο Κριστιάνο είναι ένας υπεραθλητής. Στη μπάλα όμως δεν φέρεται με στοργή, είναι απότομος μαζί της, σκληρός. Γιατί δεν έχει αυτό το μαγικό άγγιγμα, αυτό το ερωτικό κάλεσμα που απαιτεί η ίδια η μπάλα για να παίξεις μαζί της! Αυτή τη μπάλα έμαθα εγώ και πολύ δύσκολα θα αλλάξω γούστα τώρα... στα γεράματα.  :)
Παικταράδες υπήρξαν πολλοί! Και θα υπάρξουν κι άλλοι!Μάγοι όμως πολύ λίγοι! Κριστιάνοι θα βγουν αρκετοί ακόμη. Είναι ήδη εδώ το τρένο ο Μπαπέ! Είναι ήδη εδώ ο killer Χάαλαντ! Πολύ πιθανό σε επιτεύγματα να ξεπεράσουν και τον Μέσι και τον Μαραντόνα και τον Κριστιάνο. Και προσωπικά ήδη τους θαυμάζω. Όμως, καλέ μου, δεν έχουν τη μαγεία!
Δεν έχουν αυτό που θαυμάζουμε στον Μέσι όταν χαϊδεύει τη μπάλα, 17-18 χρόνια τώρα!
Ξέρεις, το μαγικό ραβδάκι!! Και νιώθω πολύ τυχερός που έζησα στις εποχές του Ντιέγκο και του Λιονέλ!

Αποσυνδεδεμένος arispas

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Τρι 20 Δεκ 2022 01:07 »
Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο φίλε Κριμσον.

Να προσθέσω ότι με όλα τα κακά του, ένας ακόμη που χαϊδεύει τη μπάλα τώρα, είναι ο Νεϊμάρ. Και ίσως στη θέση του Μπατιστούτα και του Κεμπες να έβαζα άλλους εγώ. Ένας με μαγικό ραβδάκι πέρασε και από τα μέρη μας. Ο μάγος Ζιοβανι, ίσως ένα από τα πιο μαλακά αγγίγματα της μπάλας που έχω δει. Απίθανο ότι έπαιξε εδώ.

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Τρι 20 Δεκ 2022 21:03 »
Και εμένα δε μου αρέσει η σύγκριση των δύο ποδοσφαιριστών και γενικά οποιονδήποτε ποδοσφαιριστών. Ειδικά οι συγκρίσεις με ποδοσφαιριστές άλλων εποχών νομίζω είναι άκυρη τελείως. Το ποδόσφαιρο κάθε εποχής είναι πολύ διαφορετικό από μίας άλλης. Δε μπορεί να συγκριθεί το ποδόσφαιρο της εποχής του Πελέ και του Μαραντόνα με το ποδόσφαιρο της σημερινής εποχής. Υπάρχουν πραγματικά τεράστιες διαφορές. Νομίζω ότι είμαστε τυχεροί που είδαμε αυτούς τους δύο παικταράδες Μέσσι και Ρονάλντο να παίζουν μπάλα την ίδια εποχή.
Σε αυτό συμφωνούμε
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Τρι 20 Δεκ 2022 21:08 »
Τα στατιστικά που έχει τον κατατάσσουν πάρα πολύ χαλαρά στην 5αδα των κορυφαίων όλων των εποχών. Αυτή τη στιγμή έχει τα περισσότερα γκολ από όλους στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Περισσότερα από Πελέ, Μαραντόνα, Μέσσι, Κρόιφ, Φαν Μπάστεν και όλους. Μόνο ένας ποδοσφαιριστής (ο Μέσσι) έχει περισσότερες χρυσές μπάλες από αυτόν. Μόνο ένας ποδοσφαιριστής έχει πάρει περισσότερα Τσάμπιονς Λίγκ από αυτόν (6 μόνο ο Γκέντο). Και εγώ θεωρώ πιο σπουδαίο για το σύγχρονο ποδόσφαιρο τον Μέσσι, αλλά με τέτοια στατιστικά δεν γίνεται να αποκλείεις από τους κορυφαίους τον Κριστιάνο.

Τα στατιστικά δεν λένε τίποτα. έχει πολλά γκολ . Πάρα πολλα εξ αυτών με πέναλτι ανύπαρκτα που τα εκτελούσε μόνο αυτός. Όλη η ομάδα έπαιζε για να βάλει γκολ ο Κριστιάνο κλέβοντας γκολ από συμπαίχτες του χωρίς ντροπή. Όπως και πριν λίγες ημέρες που πανηγύρισε γκολ που δεν έβαλε ποτέ. Είναι γρήγορος δυνατός ταχυδυναμικος αλλά από μπάλα πολύ κάτω από Ντιέγκο Πελέ Κρόιφ Φαν Μπάστεν Ρονάλντο Ροναλντίνιο Ζινταν κ;ι πολλούς άλλους.

Αποσυνδεδεμένος born_in_drakolimni

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Τρι 20 Δεκ 2022 22:15 »
Εγω θεωρω οτι εδω και 15 χρονια παιζανε μαζι ο μαραντονα και ο πελε της συγχρονης εποχης
Τοσο καλοι πιστευω οτι ηταν αυτοι οι 2 και δεν νομιζω οτι κανω λαθος
Ο ενας τεχνικος και μπαλαδορος σαν τον μαραντονα, ο αλλος σουπερ αθλητικος σαν τον πελε
Και σκοραρανε κατα ριπας με απιστευτη συχνοτητα
Εχουν κανει απιστευτα πραγματα και οι 2 τους

Το οτι δεν θα μπορουσε ποτε να παρει μουντιαλ με την πορτογαλια ο κριστιανο το ξεραμε λιγο πολυ
Το οτι πηραν το γιουρο ειναι σαν μουντιαλ γι αυτους
Το οτι δεν επαιρνε τοσο καιρο κοπα αμερικα και μουντιαλ ο μεσσι(με την πιο βαρια φανελα της αργεντινης) σιγουρα ηταν ενοχλητικο

Δεν ξερω τι προσπαθει να πετυχει αυτη τη στιγμη ο κριστιανο με τη συμπεριφορα του
Η θεση στην οποια αγωνιζεται δεν ειναι σαν του μεσσι και οι αδυναμιες φαινονται πολυ πιο ευκολα
Ηδη και ο μεσσι αρχιζει να φθινει σιγα σιγα

Θα μεινω εκπληκτος αν δεν συνεχισει ευρωπη, ειναι σαν να παραδεχεται οτι δεν μπορει αλλο σε αυτο επιπεδο
Θα φυγει σαν αποτυχημενις δηλαδη, ενω τα ριχνει σε ολους τους αλλους οτι δεν τον χρησιμοποιουν οπως πρεπει

:pas: :pashat: :joker:

Αποσυνδεδεμένος vaggelis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Τρι 20 Δεκ 2022 22:32 »
Ο Μέσσι είναι ο διάδοχος του Μαραντόνα. Έχει παίξει την πιο φοβερή μπάλα και έχει μαγέψει όπως ο Ντιέγκο στα χρόνια του. Επίσης έχει τεράστια επιρροή γενικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όπως και ο Μαραντόνα στην εποχή του. Κάτι αντίστοιχο γίνεται με Κριστιάνο και Πελέ. Ο Πελέ ήταν μία απίστευτη μηχανή των γκολ που σκόραρε ασταμάτητα, το ίδιο που έκανε ο Κριστιάνο μέχρι πρόσφατα. Στην ηλικία που έφτασε δεν μπορεί πλέον να παίζει όπως πριν μερικά χρόνια, αλλά λόγω του τεράστιου εγωισμού του δε το δέχεται αυτό. Το γεγονός αυτό τον κάνει κάπως εκνευριστικό τα τελευταία 2-3 χρόνια τα οποία προσπαθεί αλλά δεν μπορεί πλέον να είναι σε τοπ επίπεδο. Νομίζω έφτασε η ώρα να αποσυρθεί από το κορυφαίο επίπεδο. Δυστυχώς σε λίγα χρόνια δε θα βλέπουμε ούτε τον Μέσσι ούτε τον Κριστιάνο να παίζουν και ουσιαστικά θα ξεκινήσει μια νέα εποχή στο ποδόσφαιρο.

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Τετ 21 Δεκ 2022 00:20 »
Ο Μέσσι είναι ο διάδοχος του Μαραντόνα. Έχει παίξει την πιο φοβερή μπάλα και έχει μαγέψει όπως ο Ντιέγκο στα χρόνια του. Επίσης έχει τεράστια επιρροή γενικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όπως και ο Μαραντόνα στην εποχή του. Κάτι αντίστοιχο γίνεται με Κριστιάνο και Πελέ. Ο Πελέ ήταν μία απίστευτη μηχανή των γκολ που σκόραρε ασταμάτητα, το ίδιο που έκανε ο Κριστιάνο μέχρι πρόσφατα. Στην ηλικία που έφτασε δεν μπορεί πλέον να παίζει όπως πριν μερικά χρόνια, αλλά λόγω του τεράστιου εγωισμού του δε το δέχεται αυτό. Το γεγονός αυτό τον κάνει κάπως εκνευριστικό τα τελευταία 2-3 χρόνια τα οποία προσπαθεί αλλά δεν μπορεί πλέον να είναι σε τοπ επίπεδο. Νομίζω έφτασε η ώρα να αποσυρθεί από το κορυφαίο επίπεδο. Δυστυχώς σε λίγα χρόνια δε θα βλέπουμε ούτε τον Μέσσι ούτε τον Κριστιάνο να παίζουν και ουσιαστικά θα ξεκινήσει μια νέα εποχή στο ποδόσφαιρο.

Ούτε ο Μέσσι είναι Μαραντόνα. Ούτε κάποιος Κριστιάνο είναι Πελέ. Ο Μέσι ο καλύτερος παίχτης του 21ου αιώνα και ο Κριστιάνο απλά ένας καλος παίχτης, μέσα στην 20αδα των καλύτερων. Και στο απέδειξα και πριν

Αποσυνδεδεμένος vaggelis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Τετ 21 Δεκ 2022 00:34 »

Ούτε ο Μέσσι είναι Μαραντόνα. Ούτε κάποιος Κριστιάνο είναι Πελέ. Ο Μέσι ο καλύτερος παίχτης του 21ου αιώνα και ο Κριστιάνο απλά ένας καλος παίχτης, μέσα στην 20αδα των καλύτερων. Και στο απέδειξα και πριν

Δεν μου απέδειξες κάτι. Μου παρέθεσες απλά την άποψη σου η οποία δεν αποδεικνύει κάτι. Βάζεις μέσα στην ίδια σύγκριση ποδοσφαιριστές από πολλές διαφορετικές θέσεις (σέντερ φορ, δεκάρια, χαφ κτλ) οπότε για εμένα η σύγκριση αυτή δεν υφίσταται καν. Ευτυχώς που ξεκινάει το πρωτάθλημα αύριο να ασχοληθούμε με κάτι άλλο, γιατί αυτή η κουβέντα εδώ δε θα τελειώσει ποτέ.

Αποσυνδεδεμένος μπαμΠΑΣ

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Τετ 21 Δεκ 2022 11:44 »
Συνεχίστε να συγκρίνετε, και να βάζετε στην ίδια πρόταση, τον "ΟΡΣΟΝ ΟΥΕΛΕΣ" με τον "πέτρο φιλιππίδη" - τον καλύτερο, κατά τους δικούς του ισχυρισμούς...
Ο ένας είχε μια δουλειά - αποστολή να τελειώσει, και το έκανε αγγίζοντας την ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ, και ο άλλος έμεινε να ασχολείται με τρίχες, στην κυριολεξία - αν ακούμπησε η μπάλα στο μαλλί...
Όταν αντί να ασχολείσαι με τον Θεάνθρωπο και την ουσία των διδαγμάτων του- για να το νιώσουν και οι θρησκευόμενοι - ασχολείσαι με την παντόφλα του Παίσιου...Ρε, τι λέτε...
Πότε θα σας φτιάξει γήπεδο κόσμημα ο μπειζάνης και θα κλείσει στόματα, να δω... Πότε... B-)
Συνεχίστε... Απολαύστε πια, όχι τα δεύτερα και τους δεύτερους, αλλά κοτζαμάν superλίγδα...

Αποσυνδεδεμένος vaggelis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Τετ 21 Δεκ 2022 19:22 »
Εγώ δεν συνέκρινα τον Ρονάλντο με τον Μέσσι. Είπα ότι ο Μέσσι είναι ο καλύτερος και πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής του αιώνα, αλλά και ο Ρονάλντο με βάση τα στατιστικά του κατατάσσεται πολύ ψηλά στις λίστες με τους κορυφαίους. Σε καμία περίπτωση πάνω από τον Μέσσι όμως.

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Πεμ 22 Δεκ 2022 08:06 »
Εγώ δεν συνέκρινα τον Ρονάλντο με τον Μέσσι. Είπα ότι ο Μέσσι είναι ο καλύτερος και πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής του αιώνα, αλλά και ο Ρονάλντο με βάση τα στατιστικά του κατατάσσεται πολύ ψηλά στις λίστες με τους κορυφαίους. Σε καμία περίπτωση πάνω από τον Μέσσι όμως.

Είναι ο Κριστιανο! Στην 20άδα!

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Δευ 26 Δεκ 2022 13:42 »
Είμαι πολύ κοντά στην άποψη που εκφράζει ο Crimson περί μαγείας και Messi, Ronaldinio, Maradona κλπ...
Μία μικρή διαφωνία μόνο έχω όσο αφορά στο ποιος είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης στην ιστορία του αθλήματος όπου προσωπικά κατατάσσω ως πρώτο τον Κρόϊφ  ο οποίος μαζί με όλη τη σειρά του Ajax (δυστυχώς όχι ακόμα του δικού μας Ajax αν και η σειρά των ΛΟΚΟ, Μοντέζ και Γιάτσεκ κάτι αντίστοιχο επιδίωξαν στο μίζερο δικό μας ποδόσφαιρο) άλλαξαν εντελώς το ποδόσφαιρο κατηγοριοποιώντας το πριν και μετά το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο... Επιπρόσθετα η επιδραστικότητά του θεμελιώνεται και από το ότι συνέχισε και ως προπονητής στη Barcelona (καθιερώνοντας και τη μασία με ακόμα πιο  νέο στυλ παιχνιδιού) ...   
Επανερχόμενος στο θέμα της συγκεκριμένης συζήτησης δεν τίθεται για μένα σύγκριση Messi με CR-7 ...
Παρόλα αυτά αν και δικαιώνει την άποψή μου είναι κρίμα ένας παίκτης μέσα στην 20δα όπως έγραψε και άλλος πιο πάνω να επιλέγει τόσο θλιβερό τέλος στην καριέρα του...