Θα συνεχίσω την ημιχρόνια σκέψη μου, ξεκινώντας από το τέλος, τον 1 βαθμό.
Ναι, είναι σημαντικός αν σκεφτεί κανείς πόσο πιο δύσκολα θα ήταν τα πράγματα για την συνέχεια αν χάναμε σήμερα.
Υπάρχει ασφαλές δείγμα πλέον για να κάνει κάποιος 2-3 σκέψεις.
Η ομάδα δυσκολεύεται όπως προείπα να διαχειριστεί οτιδήποτε της διαταράσσει αυτό που έχει μάθει να κάνει
κι αυτό ασφαλώς οφείλεται κατά πολύς στον προπονητή.
Ο Πετράκης, όπως έχω ξανά γράψει, είναι δάσκαλος
ξέρει πολύ καλά να φτιάχνει ομάδα
να φτιάχνει ποδοσφαιριστές
να μαθαίνει πολύ καλά το σύστημα της και να το εφαρμόζει πιστά. Σε βαθμό που αν χρειάζεται να το αλλάξει να μην μπορεί κατά τη διάρκεια του αγώνα εύκολα.
Ο Πετρακογιάννης είναι ένας πολύ καλός προπονητής, αλλά ένας λιγότερο καλός κόουτς. Κι άλλοι προπονητές, ίσως περισσότερο επιτυχημένοι δεν ήταν τόσο καλοί στην διαχείριση των παιχνιδιών στην καριέρα τους (μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό ο Μπάγεβιτς)
Χωρίς να σταθώ σε λεπτομέρειες, για το εάν ας πούμε θα έπρεπε να κάνει νωρίτερα αλλαγές σήμερα. Με τα δικά μου μάτια θα έπρεπε, αλλά δεν είμαι ούτε προπονητής, ούτε κόουτς για να το κρίνω.
Για την δικιά μας την ομάδα θεωρώ προτιμότερο έναν προπονητή τύπου Πετράκη (που κάνει ή δεν κάνει όσο πιο πάνω ανέφερα), παρά κάποιον που μπορεί να καταφέρνει να αλλάζει την εικόνα ενός παιχνιδιού, αλλά να υστερεί στα άλλα.
Είναι εμφανές πως η ομάδα διανύει κακό φεγγάρι, ελπίζω αυτό να οφείλεται στο βεβαρυμένο καλοκαίρι. Είναι όμως σημαντικό, ακόμη και στην κακή σου χρονική περίοδο, όταν σε ευνοούν οι συνθήκες ενός αγώνα, να παίρνεις τους βαθμούς ακόμη και με έναν δύσκολο αντίπαλο και σήμερα δυστυχώς χάσαμε 2 βαθμούς.
Ψυχραιμία χρειάζεται, είχα γράψει 2-3 αγωνιστικές πριν πως ακόμη ο ΠΑΣ δεν μπορεί να έχει βλέψεις για πρωτάθλημα.
Δεν υπάρχει λόγος απογοήτευσης, ο ΠΑΣ λίγα χρόνια πριν πάλευε να ανέβει κατηγορία ή να σωθεί σε κάναν αγώνα ζωής ή θανάτου. Αλλάξαν τα πράγματα, πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε άλλο επίπεδο, αλλά θέλει τον χρόνο του να ανέβεις σκαλοπάτια βήμα-βήμα για να μην γκρεμοτσακιστείς.
Δεν θα βοηθήσουν οι φωνές, ευθύνη του προπονητή είναι να γίνει κι αυτός καλύτερος και σε συνεργασία με τα στελέχη της ομάδας να βρουν τι φταίει, αν φταίει κάτι που δεν βλέπουμε απ'εξω.
Ελπίζω να περάσει αυτό το κακό φεγγάρι με την καλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών. Υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων που είμαστε κοντά στον πίνακα, σίγουρα θα έχουμε τις ευκαιρίες μας να βρεθούμε στο τέλος στα play off.