Το σκέφτηκα πάρα πολύ πριν γράψω (το έχω κόψει εδώ και πολύ καιρό).
Μερικές σκόρπιες σκέψεις:
Και εγώ θεωρώ τον Πασχαλάκη (πολύ) καλύτερο του Περιστερίδη. Αλλά, δεν έχω δει ποτέ πως δουλεύουν στις προπονήσεις για να έχω πλήρη άποψη (π.χ. αν ο Περι έχει καλύτερη συνεργασία με την άμυνα, αν παίζει καλύτερα με τη μπάλα στα πόδια ή οτιδήποτε άλλο). Και από τη στιγμή που πιστεύω ότι ο κόουτς δεν αδικεί σκοπίμως κανένα (ΔΕΝ έχουμε το παραμικρό δείγμα επ` αυτού) οφείλουμε να δεχθούμε την επιλογή του. Μη ξεχνάτε επίσης ότι η θέση του τερματζή είναι ιδιαίτερη. Αν σε κάθε λάθος που κάνει τον αλλάζεις, δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, ούτε θα μεταδώσει οιανδήποτε σιγουριά στους λοιπούς - πάρα ταύτα, θέλω Πασχαλάκη, τον θεωρώ καλύτερο ψηλά, χαμηλά και στις εξόδους.
Εχθές (ούτε και τις άλλες φορές) δεν έφταιγε το 3-5-2. Ακόμη και με το 4-4-2, πάντα τρεις (εκ των τεσσάρων μπακ) πρέπει να μένουν πίσω (Νόμος), όταν η ομάδα βγαίνει μπροστά. Ε, και με το 3-5-2 αυτό συμβαίνει, δεν είναι αυτό που εμποδίζει την επιθετική ανάπτυξή σου. Με τους δύο μπακ - χαφ, τους δύο μέσους σου τουλάχιστον (αν όχι και τους τρεις) και τους δύο μπροστά,πόσους θέλεις διάολε για να παίξεις επιτέλους, και να μην είσαι σαν το ανθρωπάκι του Λαζόπουλου απέναντι στη χθεσινή ΑΕΚ; Ο φόβος ναι. Αυτό σε εμποδίζει...
Και ναι, εχθές (και κάποιες άλλες φορές) ο κόουτς θύμιζε φοβισμένο ανθρωπάκι, και αυτό έχω την εντύπωση ότι πέρασε και στην ομάδα. Αλλά ρε διάολε, ποιος μπορεί με το χέρι στην καρδιά, να ισχυρισθεί ότι δεν έχει κάνει μαλακία στη δουλειά του;;; Λάθη δεν κάνουν αυτοί που δεν κάνουν τίποτε. Αν πιστεύετε το τελευταίο για τον κόουτς τότε μπορεί και να έχετε δίκιο !!!
Για εμένα ο κόουτς με τα όποια λάθη του είναι ο κορυφαίος στην ιστορία αυτής της ομάδας ... Αλλά ακόμη και αν δεν δεν είναι, και είναι απλά ένας μετριοκαλός κόουτς, δεν πρέπει να μας διαφεύγει (με βάση τα επί τόσα χρόνια δείγματα γραφής του), ότι καλύτερο κόουτς ίσως βρούμε, Καλύτερο άνθρωπο όχι. Και για εμένα αυτό μετράει όσο και η επαγγελματική του ικανότητα. Πείτε μου, ας πούμε, όλα αυτά τα χρόνια, αν θεωρείτε ότι έχει αδικήσει κάποιον από τους παίκτες ή ότι ο καθένας τους δεν πήρε αυτό που άξιζε. Ναι είναι συντηρητικός, ναι μερικές φορές το παρακάνει, αλλά ρε παιδιά και αυτός μαζί μας μαθαίνει να διεκδικεί. Μήπως έκανε ποτέ άλλοτε πρωταθλητισμό ή διεκδίκησε κάτι μεγαλύτερο και δεν το θυμάμαι; Εδώ, με μας, ΜΑΖΙ ΜΑΣ, το κάνει πρώτη φορά στην καριέρα του. Αν έχεις μάθει μόνο να παλεύεις για τη σωτηρία, δεν μπορεί να μην διακατέχεσαι και από φοβικά σύνδρομα και ανασφάλειες.
Και σταματήστε την "καραμέλα" πια με το Μπέριο, τον Κοζωρόνη, το Γιάκο ή όποιον άλλο. Εφόσον δεν έχετε αυτό που αγαπάτε, μάθετε να αγαπάτε αυτό που έχετε, πολλώ δε μάλλον όταν τα παιδιά αυτά και δείγματα προόδου έχουν κάνει (και αν έχουν κάνει!!!), και ΔΕΝ έχουν δώσει ποτέ και σε κανένα το δικαίωμα να τους προσάψει ότι προσπάθησαν λιγότερο από αυτό που μπορούσαν.
Μπορείτε ίσως να τους καταλογίσετε, όπως και σε όλη την ομάδα - οργανισμό ότι δεν είναι τόσο - όσο "κωλόπαιδα" ή "αλάνια", όσο χρειάζεται για να κάνεις πρωταθλητισμό ... Όμως η ομάδα μας, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ, ποτέ δεν το είχε αυτό, και για το λόγο αυτό ποτέ δεν ανταποκρίθηκε σε ματς ορόσημο, ματς μπαραζ ή ματς που θα σε πάει ένα βήμα παραπάνω.
Πλην του μπαραζ της Ν. Φιλαδέλφειας (;;!!;, ποτέ άλλοτε δεν μπήκαμε σε παιγνίδι "με το μαχαίρι στα δόντια" και δεν διεκδικήσαμε με αυτό τον τρόπο το κάτι παραπάνω. Γιατί μήπως το κάναμε ποτέ σαν περιφέρεια, πόλη ή κοινωνία;;; Πάντα αρκούμαστε στο λίγο, στο εντάξει μωρέ, την επόμενη φορά, σαν το γνωστό ανέκδοτο "ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα".
Τέλος, ΜΗ ΔΗΤΗΡΙΑΖΕΤΕ την ομάδα, τον κόσμο της, την πόλη ... Δεν μπορεί να τα γνωρίζετε όλα και να έχετε άποψη για όλα... Με ειρωνείες, υπονοούμενα (για το στοίχημα,"στησίματα" κλπ), απαξιωτικά σχόλια και κακεντρέχειες, ακόμη και ο ένας για τον άλλο εδώ μέσα, τι σκατά πετυχαίνετε; Δίνουν αυτά σε κανένα χαρά ή ευχαρίστηση, μήπως στο τέλος της ημέρας δεν σας "χαλάνε";;;
Σχεδόν πενήντα ένα, 43 χρόνια δίπλα στον ΠΑΣ, πάντα με την ίδια παιδική λαχτάρα κάθε φορά που βλέπω την ομάδα από κοντά, και πάντα με το όνειρο και την αδημονία να χαρώ έναν τίτλο - που θα πάει, θα τη ζήσω αυτή τη στιγμή.
Υ/Γ.CRIMSON GLORY, κύριοι και κυρίες. Όταν όλοι οι άλλοι (μαζί και εγώ) έβλεπαν προς τα κάτω, εκείνος ατένιζε προς την κορυφή. Ο ορισμός του οπαδού του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, με την πίστη και την ελπίδα πάντα για την επόμενη καλύτερη στιγμή της ομάδας - και όχι, δεν το γνωρίζω το παλικάρι, αλλά χαίρομαι που είναι της οικογενείας μας...
Καλές γιορτές σε όλους και καλή χρονιά να έχετε ΑΔΕΛΦΙΑ.
Πες μας γιατί τον θεωρείς κορυφαίο, τι αβάντα είναι αυτή;
τι έχει πετύχει με τον ΠΑΣ;
Γενικότερα στην καριέρα του;
εάν εννοείς το γεγονός ότι βγήκαμε 2 φορές 6οι έστω με αντιποδόσφαιρο,
ενώ άλλος δεν το έχει καταφέρει τότε εντάξει πάω πάσο.
παραμιλάμε με το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα;
έπαιξε κάποιον τελικό; ημιτελικό; προημιτελικό;
κατέκτησε κάποιον τίτλο;
Είναι πιο πετυχημένος π.χ από τον Χριστόπουλο;
εγώ λέω ας πούμε ότι είναι ανώτερος π.χ ο Παπακώστας
που απέκλεισε στο κύπελλο
το γαύρο του ριβάλντο και του τζόρτζεβιτς όντας ομάδα Β' εθνικής, ενώ με Πετράκη αποκλειστήκαμε από τα Χανιά, ομάδα Β' εθνικής.
Εμένα ας πούμε με πόνεσε πραγματικά που βγήκε ο μεγάλος Αρδίζογλου και είπε
ότι πήγε να δει τον ΠΑΣ που του λέγανε ότι '' γαμεί και δέρνει'' και είδε μία ομάδα χωρίς προπονητή. Ποιον να πιστέψω εγώ εσένα ή τον Αρδίζογλου;
Δυστυχώς ξεφτιλιστήκαμε προχθές. Έμεινε με 10 νωρίς η ΑΕΚ και παίζαμε πασούλες στην άμυνα σαν τα μικρά παιδιά που δεν ξέρουν τι να κάνουν τη μπάλα.Είμαστε απροετοίμαστοι να διαχειριστούμε την ανισορροπία δήλωσε ως άλλος Δανιήλ.
Δηλώσεις που μικραίνουν την ομάδα.
Από την άλλη έβλεπες μία ομάδα που έπαιζε με 10 παίκτες που τρέχανε να πάρουν το παιχνίδι. Αλλά πως να τρέξουν οι δικοί μας όταν τους έχεις στημένους - καρφωμένους
ελέω τακτικής με κύριο μέλημα μη τυχόν και φάμε γκολ;
Την ευθύνη θα την αναλάβει ποτέ ο ίδιος ; Στον ηρακλή είπε ότι οι παίκτες δεν το θέλανε
τόσο πολύ το ματς όσο αυτοί του Ηρακλή, με την ΑΕΚ δεν ήταν έτοιμοι οι παίκτες να διαχειριστούνε την ανισορροπία.
Πολλή στήριξη δίνετε χωρίς λόγο, εντάξει είναι συμπαθής άνθρωπος αλλά μέχρι εκεί, εδώ μιλάμε για ποδόσφαιρο, η ομάδα δεν βλέπεται γενικώς και διαρκώς δεν κάνει καμία κοιλιά η ομάδα, και γι'αυτό ευθύνεται η φοβική προσέγγιση - φυλάω τον τάχα μου που έχει ο προπονητής μας. Έχει καταντήσει ο Θέμης να κάνει το δεκάρι από την άμυνα διότι δεν μπορούμε να κατεβάσουμε τη μπάλα από την άμυνα.
Ανάπτυξη λέει με βαθιές διαγώνιες μπαλιές από τα στόπερ και αντεπιθέσεις με γρήγορο βολέ του τερματοφύλακα, όπου το μόνο που καταφέρνουμε είναι να ξαναδίνουμε την μπάλα στον αντίπαλο, λές και οι άλλοι είναι μαλάκες και δε θα μαρκάρουν.
Εντάξει δεν έχουμε ούτε ντε βινσέντι ούτε τσάβες ούτε μπεσέρα αλλά μπορούμε έστω και με αυτό το ρόστερ να παίξουμε πιο επιθετικά, όχι όμως με τις επιλογές που κάνει στην αρχική 11άδα ( φάνηκε αυτό άλλωστε στο τελευταίο τέταρτο με την ΑΕΚ χάρηκα την ομάδα έπαιξε σαν πραγματικά μεγάλη ομάδα και ας ισοφαρίσαμε με γκολ οφσάιντ, όπου αναγκάστηκε να βάλει κανά παίκτη μέσα μήπως και γυρίσει το παιχνίδι, μπήκαν οι ναδάλες και γιάκος, γύρισε και ο ζάιρο δεξί χαφ και πήραμε το κέντρο ) .
Έχουμε την πολυτέλεια να είναι στον πάγκο ο Ναδάλες όταν είναι υγιής;
Και κάτι τελευταίο. Ο Πετράκης εξυπηρετεί καλά τον σκοπό του Χριστοβασίλη.
Δεν βάζω φράγκο για μεταγραφές έτοιμων παικτών, παίρνω μόνο νεαρούς παίκτες
για να τους πουλήσω πιθανώς μελλοντικά, έχω ένα προπονητή που παίζει κλειστά
αμυντικά, χωρίς να τον ενδιαφέρει το θέαμα αφού κανείς δε μιλά, να σώσουμε την κατηγορία και να είμαστε στον αφρό ( superleague ) και αν είναι χάλια οι υπόλοιποι που
ξέρεις μπορεί και να έχουμε και τα τυχερά μας ( να μας κάτσει να βγούμε και καμιά Ευρώπη).
Δεν είπαμε να γίνεις αλαφούζος και να παίρνεις καραβιές παικτών εντάξει,
προέχει η εξυγίανση της ομάδας αλλά
ΠΑΡΕ ΡΕ κανένα παίκτη στο κέντρο να ξεστραβωθούμε, καλοέμαθες, ο καλύτερος παίκτης μας μεσοεπιθετικά είναι δανεικός από τον ΠΑΟΚ.
Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα θεάματος, όλοι γι αυτό το λόγο το παρακολουθούμε
εαν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και βλέπουμε μόνο βαθμολογίες να πάψουμε να ασχολούμαστε και να το ρίξουμε στο badminton.
Και για να μην ξεχνιόμαστε.
Ο ΠΑΣ είναι ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ σαν την Μπαρτσελόνα και πιο μεγάλη
γιατί είναι η ομάδα της καρδιάς μας.
Κούρασε αυτό το δεν είμαστε και Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Μπαρτσελόνα, Λέστερ.
Πως θα γίνουμε με σύστημα ταμπούρι;