Αποστολέας Θέμα: ΔΟΛ εξελίξεις  (Αναγνώστηκε 9734 φορές)

Αποσυνδεδεμένος jimakos

• Hero Member
  • Ορφέας Αιγάλεω-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1972
    • Προφίλ
ΔΟΛ εξελίξεις
« στις: Τετ 21 Δεκ 2016 18:21 »
http://www.ereportaz.gr/stavros-psicharis-apelise-tin-sizigo-tou-apo-ton-dol-ke-tin-pire-piso-me-blok/

Παράθεση
The Insider
Το ρητό «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται» φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα στον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ κ. Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος φέρεται να λειτουργεί πλέον υπό την σκιά μιας κατάρρευσης, η οποία τον οδηγεί σε κινήσεις που προκαλούν αν μη τι άλλο πολλά ερωτηματικά.

Τους τελευταίους μήνες είναι πλέον κοινό μυστικό στον ΔΟΛ το περιστατικό με την σύζυγο του εκδότη κ. Χριστίνα Τσούτσουρα-Ψυχάρη, η οποία σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες «απολύθηκε» από τον ίδιο το σύζυγό της!

ψυχαρης και συζυγος
Ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ και η σύζυγός του

Κάτι που θα προκαλούσε τεράστια έκπληξη σε άλλες εποχές, όχι όμως εν έτη 2016, που ο ΔΟΛ κινδυνεύει πλέον με κατάρρευση, οι εργαζόμενοι είναι πάνω από τέσσερις μήνες απλήρωτοι και το κλίμα έχει γίνει πολύ βαρύ.

Διαβάστε τα «ραβασάκια» που στέλνει στους εργαζομένους και το καμπανάκι για τον Οκτώβριο
Πάρα πολλοί απλήρωτοι εκ των έσω του Οργανισμού που γνωρίζουν πολύ καλά το παρασκήνιο αυτής της ιδιότυπης απόλυσης για την σύζυγό του εκδότη, είναι έξαλλοι με τον Σταύρο Ψυχάρη που ως σωστός σύζυγος κοίταξε να εξασφαλίσει πρώτη και καλύτερη την συμβία του.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που ξέφυγαν από το κτίριο της Μιχαλακοπούλου, η σύζυγος του κ. Ψυχάρη «απολύθηκε» τους πρώτους μήνες της χρονιάς, προκειμένου να εισπράξει την αποζημίωσή της η οποία δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητη.

Aποζημίωση-μαμούθ

Πρόκειται για εξαψήφιο ποσό-κάποιοι επιμένουν ότι είναι άνω των 150.000 ευρώ-το οποίο υπήρχε εκείνη την εποχή στα ταμεία του ΔΟΛ για το οποίο η κ. Τσούτσουρα-Ψυχάρη χρειάστηκε να βάλει την υπογραφή της στο χαρτί της απόλυσης.

Το ωραίο της ιστορίας δεν τελειώνει εκεί. Αφού απολύθηκε απο τον σύζυγό της, επαναπροσλήφθηκε προφανώς επειδή ήταν απαραίτητη στο «Βήμα» με δελτίο παροχής υπηρεσιών!

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι είναι στα όριά τους αφού έχουν να πληρωθούν τέσσερις μήνες με την εργοδοσία να κωφεύει και τα διευθυντικά στελέχη να τους μην λένε τίποτε.

Σήμερα έχουν συνέλευση η οποία αναμένεται να είναι θυελλώδης, προκειμένου να αποφασίσουν για το αν θα προβούν σε κινητοποιήσεις διαρκείας μέχρι να δουν το «φως το αληθινό» δηλαδή λεφτά στους λογαριασμούς τους.

Ένα «φως» το οποίο είδε σε όλη του την λαμπρότητα προ μηνών αποκλειστικά και μόνο η σύζυγος του κ. Ψυχάρη…
Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος davelis

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: ΔΟΛ εξελίξεις
« Απάντηση #1 στις: Τετ 21 Δεκ 2016 19:11 »
Ε ωρε και συ
Τσακωθηκαν και την απελυσε
Μετα απο καμμια βδομαδα τα ξαναβρήκαν και την προσελαβε παλι.  :joker: :joker: :joker:

Ξερεις οτι αυτη θα πληρωσει με τον νεο νομο 30% για ασφαλιστικές εισφορές;  ;)

Αποσυνδεδεμένος jimakos

• Hero Member
  • Ορφέας Αιγάλεω-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1972
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Τετ 21 Δεκ 2016 19:56 »
Γι' αυτό το 'κανε ρε φίλε...για να ενισχύσει τα ταμεία...

Είναι ένας κρυφοτσιπρικός αυτός...! :P
Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Τετ 21 Δεκ 2016 20:26 »
ΨΥΧΑΡΗΣ...άθεος χουντικός, χριστιανός πασόκος, βάζελος   
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Πεμ 22 Δεκ 2016 15:44 »
Tο σημερινό σημείωμα του Γιώργου Παπαχρήστου στα "ΝΕΑ".
Παράθεση
“Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί
στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα
κι αν μας αντέξει το σκοινί
θα φανεί στο χειροκρότημα”.

Βασανιστηκα πολυ για το πως να ξεκινήσω σήμερα -η οργή, ο θυμός, η αγανάκτηση, η θλιψη, η απογοήτευση, η πίκρα, στάθηκαν απέναντι και καθε μια τους, και ολες μαζί για ώρα με “πετροβολουσαν”. Κατέληξα σε αυτό το στίχο της Λίνας Νικολακοπουλου, απο το τραγουδι “το χειροκροτημα” που έγραψε με την Δήμητρα Γαλάνη, για λόγους που δεν χρειάζεται να εξηγήσω. Τα λεει όλα αυτο το τετράστιχο.

Θέλω μόνο να πω οτι όλοι εσείς που με κάθε τρόπο (μηνυματα, mails, τηλεφωνηματα, γράμματα κ.λπ.), εκφράσατε τη θλιψη σας γιατί μετά απο ακριβώς 94 χρόνια, αυτή η εφημερίδα ανέστειλε, εστω και προσωρινά για δύο ημερες την έκδοσή της, να είστε βέβαιοι οτι δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Ολα όσα σχεδίασαν, μεθόδευσαν και εκτέλεσαν για να πάψει να υπάρχει αυτή η μοναδικη, δημοκρατική φωνή, θα πέσουν στο κενό. Με πάταγο!

Οχι, δεν θα το βαλουμε κάτω. Και ναί, ας το ξέρουν, είμαστε πολλοί, είμαστε αποφασισμένοι, και είμαστε πιο δυνατοι. Γιατί έχουμε εσας όλους διπλα μας. Σε ένα αγώνα που το διακυβευμά του ξεπερνάει την έκδοση μιας εφημερίδας. Είναι αγώνας για την ελευθερία του Τύπου, και για τη Δημοκρατία…
=========================================================================
Φυσικά, τίποτε δεν θα καταφέρναμε, αν δεν ειχαμε στο πλευρό μας τον προεδρο Τσίπρα, ο οποιος σε μια αποστροφή του λόγου του προχθες το βράδυ στο Ηράκλειο, βρηκε τρόπο να στριμώξει ανάμεσα σε όλα εκείνα τα υπέροχα που έλεγε, και με τα οποια μάγεψε, όπως πάντα άλλωστε το ακροατήριό του την συμπαράσταση του προς εμάς του εργαζόμενους στον ΔΟΛ, και τις οικογένειές μας.
Εμένα, όχι να το περιαυτολογήσω, αλλά μιλησε μέσα στην καρδιά μου αυτή η αναφορά. Και κοντεψα να δακρυσω, διακρινοντας αυτό το μικρο κομπιασμα στη φωνη του προέδρου - προφανώς απο την συγκινηση που τα έλεγε όλα αυτά, διότι, μας σκεφτόταν ο άνθρωπος.
Είμαι σε θέση να γνωρίζω δε, οτι κάτι (πολλές) τσικουδιές που “έριξε” στην Κρητη, πριν την ομιλια, ήταν ακριβώς “για να πάνε τα φαρμάκια κάτω” - τόσο πολυ είχε επηρεαστεί που δεν βγηκαν τα ΝΕΑ χθες και προχθες. Αφου σου λεει, ζητησε για τον ίδιο λόγο, ένα προχειρο πάρτι που είχαν στησει οι συνεργάτες του στο Μαξίμου, να αναβληθεί. Φυσικά απορριπτω διαρρήδην τις κακές τις γλώσσες που ήθελαν την αναβολη να οφειλεται στην απαίτησή του να είναι και αυτος παρών!
Ενημερώνω πάντως τους συνεργάτες του προέδρου, οτι στις 3 Γενάρη, με τον καινουργιο χρόνο δηλαδή, θα έχουν νέα μας πάλι - ως τότε “σαν να μην πέρασε μια μέρα”. Κατά συνέπεια “ας κρατησουν οι χοροί- είμαστε, δεν είμαστε, τίποτε δεν είμαστε” που λεει και ο κυρ Νιόνιος (Σαββόπουλος), ας κάνουν πέτρα τον καημο, και να μας συγχωρήσουν πολυ που τους χαλάσαμε τις γιορτές- θα ήταν υπέροχα για πολλους εξ αυτών τα φετινά Χριστούγεννα. Ψυχραιμία συνιστώ, και περαστικά εγκαρδίως εύχομαι.
Ομοιως να ευχηθώ περαστικά σε όλους εκείνους τους συριζαίους που κινδυνεύουν οι άνθρωποι να πνιγουν απο την χολη του- έκαναν τρελο γλέντι αυτές τις δυο ημέρες στα social media που (επιτέλους) “Κλείνει ο ΔΟΛ”.
Συμπλεγματικά ανθρωπάκια, το μόνο που κατάφεραν να μας (απο)δείξουν ειναι το ποσο κακο έχει κάνει στην ελληνικη κοινωνια ο ΣΥΡΙΖΑ: τη γέμισε χολερικους…

Εννοείται φυσικά οτι στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και ένας αριθμος “συναδέλφων” μου, με τους οποιους φυσικά δεν πρόκειται να ασχοληθώ. Ειδικά δε με ορισμένους εξ αυτών που εργάζονται σε προσκειμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μόνο μέσα “ενημέρωσης”. Τα “ρεπορτάζ” τους για την περιπέτεια του Συγκροτήματος, με μία μόνο παροιμια μπορουν να χαρακτηριστουν. Εκείνη που λεει (μετά συγχωρήσεως κιόλας, διότι δεν το συνηθιζω- δεν μου το επιτρέπει η αγωγή μου, αλλά δεν μπορώ, θα το πω) “θέλει η πουτάνα να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει”!
Θα συστησω μόνο το ακόλουθο: παλικάρια μου, μην εκτίθεστε γιατι τροχός είναι αυτος, και γυριζει. Οπως και ο καιρός…
Ομοίως νομίζω οτι είναι μάλλον αφελές να εκτίθενται τόσο απροκάλυπτα ορισμένοι γραφειοκράτες ενθεν κακειθεν, στην προσπάθειά τους να εμφανιστουν βασιλικότεροι του βασιλέως. Εντάξει το έχουμε καταλάβει οτι η κυβερνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει ό,τι μπορει να υλοποιήσει στον Τύπο, το βασικο σχέδιο που επιγράφεται “όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντιον μας και πρέπει να καταστραφεί”, αλλά είναι ανάγκη να εκτίθεντε έτσι;
Αναφέρομαι ειδικότερα στην περίπτωση ενός κυρίου στην ΕΘΝΙΚΗ, ο οποιος “μπλοκαρε” την πληρωμη πάνω απο 600 απληρωτων επι μήνες εργαζομένων ενός 15ημέρου, την περασμένη Παρασκευή. Ο κύριος αυτός, γνωστός στους εντος των τειχών, ως άνθρωπος του αντιπροέδρου Δραγασάκη, δημιουργησε πολλά ερωτηματικά με την στάση του. Αν έπραξε δηλαδή οσα έπραξε οικεία βουλήσει ή αν αυτό που έπραξε (να μπλοκάρει την πληρωμη) θεωρούσε οτι εναρμονιζόταν με τον (προαναφερόμενο) κυβερνητικό σχεδιασμό. Σε κάθε περιπτωση κανείς δεν μπορει να περιμένει απαντήσεις απο εναν γραφειοκράτη. Απαντησεις οφειλονται και θα πρέπει να δοθουν απο τους πολιτικους που σχεδίασαν, εστησαν και αποπειράθηκαν να υλοποιήσουν το κλεισιμο της ιστοριας του ελληνικου Τύπου…
========================================================================
Αιφνης, ο υπουργός Παππάς που είναι και επικεφαλης του αρμοδιου υπουργείου ΜΜΕ, και που απέφυγε επιδεικτικά να τοποθετηθεί για τη μαυρη μέρα στον ελληνικό Τύπου, θέλει να δώσει καμιά εξηγηση για όλα όσα συνέβησαν; Δεν βρηκε που δεν βρήκε μια λέξη συμπαράστασης για τους εργαζόμενους στο ΔΟΛ, όσο είχε πέσει “μαυρο” στη Μιχαλακοπούλου, δεν το κάνει ούτε τώρα;
Εκτος πια κι αν ως θεση του “μεταφράζεται” το να κάνει προχθες retweeted χολερική ανάρτηση ενος site απο αυτά που τον εκθειάζουν σε πρώτη ευκαιρία (τον γλειφουν δηλαδή για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους). Χθες που πληροφορήθηκε προφανώς οτι μάλλον δεν τα κατάφεραν καλά και εμείς βγαίνουμε σήμερα στα περιπτερα, την διέγραψε την ανάρτηση.
Αλλά μερικοι, όπως εγώ είχαμε προλάβει να την δουμε, και να διαγνωσουμε την “χαρά” του υπουργου...
Πάντως τις αληθινές προθέσεις της κυβερνησης αυτής για τον Τύπο, τις είδαμε στην Κρήτη όταν ο πρωθυπουργός, σε έξαλλη κατάσταση, απαίτησε να φυγουν απο την συναντηση που είχε με τους αγρότες. Τον καταλαβαίνω, τον άνθρωπο. Οι κάμερες και οι δημοσιογραφοι ειναι ευπροσδεκτοι, όταν είναι να αποτυπωσουν κάποια απο αυτές τις γλυκανάλατες σκηνές, του είδους “ο Τσιπρας χαιρετάει εγκαρδια συνταξιουχους στα ΚΑΠΗ”, “ ο Τσίπρας δέχεται χαμογελαστός ανθοδέσμη απο κοριτσακι που φοράει τοπική ενδυμασία’, “ο Τσίπρας χαϊδευει τρυφερά μικρά παιδάκια”, “ο Τσίπρας κάνει δημόσιες σχέσεις” κ.λπ.
Στα σκληρα, εκεί που θα αποτυπωνόταν το ανελέητο κράξιμο των απηυδισμένων αγροτών, τι να τις κάνει τις κάμερες και τους δημοσιογραφους; Για να το δουν και υπολοιποι ανά τη χώρα;
(Πάντως, δεν ήταν εικονα αυτή, πρωθυπουργου. Να συγκρατήσει τα νευρα του. Τον καταλαβαίνω σε τί φάση βρισκεται, βλεπει να πλησιάζει το αναποφευκτο προφανώς, αλλά ας κοιτάξει να αυτοκυριαρχηθεί. Συμβαίνουν αυτά. Κανείς δεν του υποσχέθηκε οτι θα είναι δια βίου πρωθυπουργός…)

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Πεμ 22 Δεκ 2016 17:02 »
Παράθεση
αυτή η μοναδικη, δημοκρατική φωνή,   
που "εκτέλεσε" με Γερμανική ψυχρότητα έναν ολόκληρο λαό,
κάνοντας για χρόνια τώρα μία απίστευτη προπαγάνδα που θα ζήλευε ακόμα και αυτός ο Γκαίμπελς...

Γιατί με προκαλείς Χριστουγεννιάτικα???  :P
Μα τον Παπαχρήστο??? Τον Παπαχρήστο???
Μα τον ΔΟΛ??? Τον ΔΟΛ???
"Με αέρα έπαιρνα τα δάνεια"...

:mono:  ΡΕΕΕΕΕ!

Φιλούθκια!  :)

Αποσυνδεδεμένος davelis

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Πεμ 22 Δεκ 2016 18:49 »
Πολυ λίγες εφημερίδες μπορούν να σταθούν στην Ελλάδα πια .
Ο κόσμος διαβάζει πολύ λίγο και πληροφορειται τα νέα από το Ίντερνετ.
Νομοτελειακά λοιπόν θα κλείσουν

Δυστυχώς η τετάρτη εξουσία είχε πάντοτε εξουσία και στενούς εναγκαλισμους με το κράτος
Τώρα που οι τραπεζες ειναι σε χέρια ξένων (με ευθύνη Συριζα βεβαίως, ο οποίος ούτε κατάλαβε τι έγινε) ειναι δύσκολος ο δανεισμός
Και σε ένα φθίνων καθοδικό σπιράλ, το οποίο βιώνουμε, δυστυχώς δεν θα μείνουν πολλοί ζωντανοί.

Αποσυνδεδεμένος dreven

• Hero Member
  • TENK TEG! TENK TEG UTI DET!! TENK!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Πεμ 22 Δεκ 2016 22:38 »
&t=76s

:)
50 χρόνια ΠΑΣ - 50 μύρια ΑΜΠης

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Πεμ 22 Δεκ 2016 22:50 »
Κάνε τον επιχειρηματία με κρατικό χρήμα.Τι γαμάτο επάγγελμα.
Αλλιώς πάρε θαλασσοδάνεια από τράπεζες με κρατική υποστήριξη.Το πολύ πολύ να φαλιρίσουν μερικές τράπεζες και μετά να τις ανακεφαλαιοποιήσουμε με μπόνους μερικά μνημόνια.Οι τραπεζικές τρύπες γίνονται κρατικά χρέη.Γαμάτη μπίζνα.
Έτσι κάνω και εγώ τον Μπιλ Γκέιτς.

Τι άλλο μας λέει ο Παυλάρας;Περικοπές το δημόσιο=απολύσεις ΔΥ αλλά από την άλλη δώσε και μένα μπάρμπα.Το χρεοκοπημένο δημόσιο.
Πόσο βαζέλας είσαι;;;
« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 22 Δεκ 2016 23:07 από fon7 »

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Πεμ 22 Δεκ 2016 23:10 »
Τσίμας ("αριστερούλης" βουτυρομπεμπές...), Πρετεντέρης, Τρέμη(ει), Καψής...
Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης από την λαίλαπα Σημίτη μέχρι και σήμερα...
Αυτοί και τα "παιδιά" τους, οι σημερινοί τηλεδημοσιογράφοι, παράσιτα,
μπ@σταρδα του (σκατο)ψυχάρη,
εκτελεστές της χώρας και "εκτελεστές" των εντολών του σκατόψυχου Σόιμπλε...
Σιχάματα της κοινωνίας, σκουλήκια της γης...
Πολύ αργά σας κατάλαβε ο κόσμος, η ζημιά έγινε και δεν την πληρώνουν τα αφεντικά σας αλλά, δυστυχώς, τα κορόιδα...
Πού θα κρυφτείτε δεν ξέρω, όταν θα χρειαστεί και όταν θα πάρουν αυτά τα κορόιδα το νόμο στα χέρια τους...
 :stop:

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Πεμ 22 Δεκ 2016 23:16 »
Δώσε και μένα μπάρμπα με επίφαση την δημοκρατία πάντα.Αυτήν την δημοκρατία όμως την θυμόμαστε όποτε μας συμφέρει.Δημοκρατικά έκλειναν τα διάφορα σκάνδαλα καλοκαιριάτικα.Δημοκρατικά τα μνημόνια με το κατεπείγον.Με προεδρικά διατάγματα.Δημοκρατικά.Όλα δημοκρατικά.
Ποιο σύνταγμα;Βγαίνει μόνο σε πλατεία.

Αποσυνδεδεμένος chilly

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Πεμ 22 Δεκ 2016 23:57 »
Παράθεση
Από το φθινόπωρο του 1983 είναι διευθυντής της εφημερίδας Το Βήμα. Το 1996 διορίστηκε Διοικητής του Αγίου Όρους από την κυβέρνηση Σημίτη, θέση που διατήρησε μέχρι το 2001. Το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή και από το Σεπτέμβριο του 2003 του διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου του Ομίλου, που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο των εκδοτικών εταιρειών του ομίλου ΔΟΛ. Είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη (παλαιότερα Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη), θέση που ανέλαβε μετά το θάνατο του ιδρυτή του ιδρύματος Χρήστου Λαμπράκη το 2009, ενώ εκλέγεται πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος, εκτός από την έκδοση του Βήματος και την έκδοση της εφημερίδας Τα Νέα. Τιμήθηκε στις 20 Ιουνίου 2010 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για την προσφορά του κατά την περίοδο που διετέλεσε Διοικητής του Αγίου Όρους με το οφίκιο του Μέγα Νοταρίου του Οικουμενικού Θρόνου.

Από τον πρώτο του γάμο έχει δύο γιους, τον Παναγιώτη(τον οποίο βάφτισε ο Βύρωνας Σταματόπουλους) και τον Ανδρέα Ψυχάρη (τον οποίο βάφτισε ο Ανδρέας Παπανδρέου), ενώ είναι νυμφευμένος σε δεύτερο γάμο με τη δημοσιογράφο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Χριστίνα Τσούτσουρα, με την οποία έχει αποκτήσει δύο κόρες, τη Χριστίνα (την οποία βάφτισε ο Χρήστος Λαμπράκης) και τη Σοφία (την οποία βάφτισε ο Σωκράτης Κόκκαλης).
el.wikipedia.org.

Παράθεση
Ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης προχώρησε σε μία αποκάλυψη για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο κ. Ψυχάρης προσήλθε σήμερα στην επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Ωστόσο, στην αρχή της διαδικασίας ο κ. Ψυχάρης κατέθεσε έγγραφο, το οποίο διαβάστηκε από τη γραμματέα της Επιτροπής και μέσω αυτού ο εκδότης αποκάλυπτε πως πάσχει από ήπιας μορφής Πάρκινσον και έχει υποβληθεί σε αλλαγή βαλβίδας στην καρδιά.

Στη συνέχεια πάντως, αν και μέλη της επιτροπής της Βουλής τον ρώτησαν αν θέλει να διακοπεί η διαδικασία, ο κ. Ψυχάρης είπε πως επιθυμεί να συνεχιστεί. 

Ωστόσο, 15 λεπτά αργότερα ο Σταύρος Ψυχάρης αποχώρησε από την επιτροπή, λόγω αδυναμίας να υποβληθεί σε ερωτήσεις.

Η επιτροπή συνέχισε τις εργασίες της με τοποθετήσεις βουλευτών, ώστε να κληθεί κάποιο άλλο στέλεχος του ΔΟΛ να καταθέσει στη βουλή και προκρίθηκε ο Παναγιώτης Ψυχάρης, διευθύνων σύμβουλος του εκδοτικού συγκροτήματος.

Η επιστολή Ψυχάρη στην επιτροπή

Με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΔΟΛ κ. Σταύρος Ψυχάρης εξηγεί στην Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ γιατί προσήλθε για να καταθέσει.

«Καλημέρα σας.

Ονομάζομαι Σταύρος Ψυχάρης, δημοσιογράφος για περισσότερο από 50 χρόνια (από το 1963). Διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα» και Πρόεδρος του Δ.Σ.του ΔΟΛ τα τελευταία 20 χρόνια. Ανέλαβα τη γενική διεύθυνση του μεγαλυτέρου δημοσιογραφικού οργανισμού της χώρας μετά το θάνατο του Χρήστου Δ. Λαμπράκη τον Δεκέμβριο του 2009.

Ευρίσκομαι εδώ ενώπιόν σας με πρόσκληση που μου απηύθυνε η Επιτροπή σας και αφού μεσολάβησαν δυσάρεστα και ευχάριστα γεγονότα. Θα σας τα αφηγηθώ όλα, τόσο τα κακά όσο και τα καλά. Τα κακά νέα είναι ότι όσοι προσκαίρως ήλπιζαν σε αίσιο γι’ αυτούς τερματισμό του βίου μου απατήθηκαν. Τα καλά νέα επιβεβαίωσαν την εκτίμηση ότι είμαι τυχερός: όχι μόνον έχω από ετών δαμάσει μια ήπια μορφή πάρκινσον αλλά ενάμιση χρόνο μετά την εγχείρηση καρδιάς (αλλαγή βαλβίδας) η υγεία μου είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Η εγχείρηση έγινε στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης και έμεινε άγνωστη έως τα σήμερα. Τη φέρνω σήμερα στο φως της δημοσιότητας εις πείσμα όσων ήλπιζαν ξαφνικά να απαλλαγούν από εμέ. Την προσμονή αρκετών φανέρωσε η προθυμία ορισμένων μόλις έγινε γνωστή η χρονία νόσος μου. Το έμαθαν προφανώς από διαρροή από τη Βουλή. Μερικοί μάλιστα επεδόθησαν σε δηλητηριώδεις φήμες ότι ο Ψυχάρης απέδρα (και συνεπώς ένας λιγότερο ενοχλητικός στην πολιτική σκηνή).

Είχα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής και της Επιτροπής να αναβληθεί η εμφάνισή μου στην Επιτροπή και να βρεθεί ένας άλλος τρόπος εξετάσεώς μου διότι έχω προφανή δυσχέρεια μακράς συνομιλίας.

Οι καλοθελητές άρχισαν να με περιγράφουν στο διαδίκτυο ως μέλλοντα μακαρίτη. Κατόπιν αυτού θεώρησα υποχρέωσή μου να εμφανιστώ προς χάριν των απίστων Θωμάδων. Θα μπορούσα αν ήθελα και μόνο λόγω της κατάστασης της καρδιάς μου να τερματίσω τις προσδοκίες εκείνων που άλλα έχουν στο μυαλό τους.

Είμαι εδώ ενώπιον σας για να απαντήσω σε οποιαδήποτε νόμιμη ερώτηση. Διότι σήμερα μπορώ να απαντήσω μόνο μέσα στα όρια του νόμου. Στον Πρόεδρο της παρούσης Επιτροπής παραδίδω την επιστολή η οποία επισυνάπτεται προς κοινοποίηση όπου δει».

«Ε Ι Σ Α Γ Ω Γ Ι Κ Η     Δ Η Λ Ω Σ Η

Με επιστολή μου προς τον κ. Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων «για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας», που κοινοποιήθηκε και στον κ. Πρόεδρο της Βουλής, εξέθεσα τους λόγους – υγείας - για τους οποίους δήλωσα αδυναμία να παραστώ στη συνεδρίαση στην οποία είχα κληθεί να καταθέσω.

Η επιστολή αυτή διέρρευσε. Συνοδεύθηκε από το γνωστό πλέον ορυμαγδό επιθετικών και κακόβουλων σχολίων του διαδικτύου, που πήραν όμως ενοχλητικές διαστάσεις.

Ενόψει τούτων, σε έμπρακτη αντίκρουση του θορύβου που δημιουργήθηκε και των όσων εντέχνως διακινήθηκαν, αλλά και ως αυτονόητο δείγμα σεβασμού προς τη Βουλή των Ελλήνων, παρίσταμαι σήμερα ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής  και επιθυμώ να δηλώσω ότι :

α) Δεν προτίθεμαι, όπως ο νόμος το επιτρέπει, να απαντήσω σε ερωτήσεις που αφορούν τη δανειοδότηση του ΔΟΛ, διότι για την υπόθεση αυτή, αφού είχα λάβει την ιδιότητα του υπόπτου και είχα εξεταστεί ανωμοτί ενώπιον του Οικονομικού Εισαγγελέα, έχω ήδη λάβει την ιδιότητα του κατηγορουμένου, καθώς έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος μου για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική απιστία, οπότε, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 31 παρ. 2 εδ. β΄ ΚΠΔ, διάταξη η οποία έχει θεσπιστεί προς υπεράσπιση του κατηγορουμένου, ο οποίος έχει δικαίωμα σιωπής και μη αυτοενοχοποιήσεώς του, ως ειδικότερη έκφραση του δικαιώματός του για «δίκαιη δίκη», που του διασφαλίζει το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, καθώς και του δικαιώματός του από το άρθρο 223 παρ. 4 ΚΠΔ να αρνηθεί την κατάθεση περιστατικών από τα οποία θα μπορούσε να προκύψει η ενοχή του για αξιόποινη πράξη, δεν τίθεται, εν προκειμένω, ζήτημα «άρνησης μαρτυρίας».

β)  Σχετικά με τις δανειοδοτήσεις του ΤΗΛΕΤΥΠΟΥ, δεν μπορώ να εισφέρω στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής τεχνικά στοιχεία και πληροφορίες για θέματα που δεν έχω προσωπικά χειριστεί, πλην όμως μπορώ να απαντήσω εγγράφως σε τυχόν εξειδικευμένες ερωτήσεις με την επικουρία ειδικών. Η Επιτροπή μπορεί επίσης να αξιοποιήσει, όπως άλλωστε ήδη έπραξε, την ένορκη κατάθεση άλλων μαρτύρων που έχουν κληθεί, και που είναι σε θέση να διατυπώσουν απόψεις για τον δανεισμό του Τηλέτυπου, ώστε να μη δυσχεραίνεται το έργο της Επιτροπής και η ολοκλήρωση των εργασιών της.

Αθήνα, 3 Αυγούστου 2016

Σταύρος Π. Ψυχάρης».   
http://www.iefimerida.gr

Παράθεση
Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ξεκίνησαν από χθες (Δευτέρα) οι εργαζόμενοι στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη του Σταύρου Ψυχάρη.

Το αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και οι απεργίες θα συνεχιστούν μέχρι να πληρωθούν ένα 15νθήμερο (του Αυγούστου!) και το δώρο Χριστουγέννων.

Ο Αντώνης Καρακούσης, διευθυντής του «Βήματος της Κυριακής», μετέφερε στον κόσμο το μήνυμα πως δεν υπάρχουν χρήματα ούτε καν για να καλυφθεί ένα μέρος του δώρου των Χριστουγέννων.

Αλλωστε κι ένα μικρό ποσό που κατατέθηκε την Παρασκευή, δεσμεύτηκε από τις τράπεζες λόγω χρεών του Οργανισμού προς αυτές.

O Καρακούσης πρόσθεσε ότι ο Σταύρος Ψυχάρης αδυνατεί να πληρώσει τα τοκοχρεολύσια δανείων του στις τράπεζες, με αποτέλεσμα αυτές από την 1η Ιανουαρίου 2017 να παίρνουν τον έλεγχο του δημοσιογραφικού ομίλου.

Πράγμα το οποίο σημαίνει πως θα προχωρήσουν σε εκκαθάριση (εν λειτουργία;) με σκοπό να πουλήσουν το μαγαζί σε όποιον ενδιαφερόμενο.

Ο κόσμος στον ΔΟΛ μετρά ήδη πέντε μήνες απλήρωτος. Και ρίχνει τις ευθύνες στην ιδιοκτησία του Συγκροτήματος, σκεφτείτε πως μόνο δύο άνθρωποι ψήφισαν κατά της απεργίας.

Πληροφορίες θέλουν τον Σταύρο Ψυχάρη να περνάει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στο Λονδίνο. Αυτά είναι...

www.efsyn.gr

Kατά τ' άλλα δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία για το ποιός θα τον υπερασπιστεί.
Υ.Γ. Στα σκατά Γιώργο Παπαχρήστο. Και συ και το σύστημα που υπηρετείς πιστά.
φορεβερ

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Παρ 23 Δεκ 2016 13:49 »

Αποσυνδεδεμένος ayuto1966

• Hero Member
  • Τα χιλιομετρα ειναι λιγα
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Παρ 23 Δεκ 2016 14:45 »
Τιποτα απο Κυρηκα Χανιων εχουμε?
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ NAZIS

Συνδεδεμένος Mpakoulieros

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
« Απάντηση #14 στις: Παρ 23 Δεκ 2016 15:05 »
Μακάρι παναγία μου να κλείσει το βρωμερό συγκρότημα του Βρωμο ΔΟΛ.

Να πάνε στο διάολο τα αφεντικά του που έχουν προπαγανδίσει με χυδαίο τρόπο ότι πιο εμετικό έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

Έμπαινε Αλέξη και φάτα τα λαμόγια!
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Παρ 23 Δεκ 2016 15:21 »
Μπα.
Μόνο Documento, Χωνί, Κοντρα και Αυγή έχω.
Κρατάω κι ένα επίπεδο...

Για τον Κήρυκα...
Είναι όπως ο Παπασταύρου, το Βατοπέδι, ο Γεωργίου και τα άλλα δήθεν "σκάνδαλα" καραμέλες που κατά καιρούς χρησιμοποιούν τα παπαγαλάκια του Μαξίμου και αναπαράγουν όσοι δεν έχουν επιχειρήματα και κρίνουν από πρωτοσέλιδα και τίτλους.
Λογικό και κατανοητό. Ανθρώπινο.
Είναι πιο εύκολο να εξαπατησεις κάποιον, παρά να τον πείσεις ότι εξαπατήθηκε...

Για το ΔΟΛ τώρα...
Πολύπλοκο το θέμα και δυστυχώς δεν μπορώ να πληκτρολογώ εύκολα.
Συνοπτικά, έπρεπε να είχε κλείσει ή να αναδιαρθρωθεί προ πολλού.

Παραλίγο όμως να κλείσει με κρατική, φασιστερή παρέμβαση.
600 εργαζόμενοι συν άλλοι 200-300, άνεργοι, Χριστουγεννιάτικα με εντολή της Κουμουνδούρου.
Αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί κανέναν από τους ως τώρα σχολιαστές...
Λογικό κι αυτό.
Έτσι αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία οι άνθρωποι. Όποιος διαφωνεί με το καθεστώς, στα Γκουλάγκ...
(βλ. Mpakoulieros απαχπαν)

Άλλωστε Πότε ενδιαφέρθηκε η αριστερά για τους εργαζόμενους;
Όταν αποβιομηχανοποίησε τη χώρα;
Στον 902, την Τυποεκδοτική μήπως;
Μόνο για κρατικούς υπαλλήλους, καθαρίστριες κλπ.
Επιλεκτικά και υποκριτικά, αρκεί να γίνεται η σχετική εργαλοιοποίηση ψυχών κι ο απαραίτητος ντόρος.

Εν πάσει περιπτώσει,
Πήραν τ αρχ@##$ μας, όπως με τις 4 άδειες οι συμμορίτες, Δραγασάκης, Παππάς, Τσίπρας, Καμμένος, Μιχαλολιάκος και ΣΙΑ.

Μέχρι να τελειώνουμε με το αμαρτωλό συγκρότημα ΔΟΛ, καλό είναι να υπάρχει και να πολεμάει το καθεστώς με όλα τα μέσα, ως αντίβαρο του Πήγασου και των υπολοίπων καθεστωτικών μέσων.

Δυστυχώς, ο εχθρός του εχθρού μου, γινεται φίλος μου, όταν είμαστε σε πόλεμο.
Μετά βλέπουμε...

ΥΓ. Ο Αλέξης για να φάει κάνα φυστίκι είναι. Για παραπάνω δεν τραβάει το παλικάρι.
Πολύ λίγος... Απογοητευτικά.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Παρ 23 Δεκ 2016 15:38 »
Ναι σωστα αφου αθωωθηκε η siemens και το Βατοπαιδι

Ειναι μαυρη προπαγανδα

https://youtu.be/X3UUzXsOlBE

https://youtu.be/FYRIglc143Q

Αμ το αλλο με το ΔΟΛ...αχαχαχαχ

Τοσο καιρο κατηγορουσε την κυβερνηση για Σοβιετια και κουμουνιστικο καθεστως

Ω μα ναι,ετσι ειναι ελεγε

Και τωρα κανει ενα τριπλο ανσαμπλ  το παρασιτο της κοινωνιας

τι θελει τωρα ο Ψυχαρομπομπολας απο το κρατος?NAI AΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ αχαχαχαχαχα

Κρατικες επιχοργησεις,φοροαπαλαγες και ανοιγμα των τραπεζικων του καταθεσεων για χρεωκοπημενα μμε, ταχα μου για να δωσει λεφτα στους εργαζομενους που δεν του επιτρεπεται

ΡΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ

« Τελευταία τροποποίηση: Παρ 23 Δεκ 2016 15:42 από ayuto1966 »

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Παρ 23 Δεκ 2016 15:57 »
Και ας μην ξεχασουμε πως ο Κουλης που ειναι ο υπερμαχος του λιγοτερου κρατους ειναι ο ιδιος που επαιρνε λεφτα απο επιδοτηση  του κρατους για τον Κυρηκα αλλα και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που εχει παρει δανειο για 489 χρονια επαιρνε κρατικες επιχορηγησεις με το τσουβαλι....Ποιος τα πληρωνει αυτα?Ρωτηστε τους φιλελευθερους

https://youtu.be/43CJd76r5PI

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Παρ 23 Δεκ 2016 16:03 »
Γεγονότα, όχι αστεία!

Σας ακούμε προσεκτικά...

Μόνο Βαξεβάνης, Χατζηχρυσός και Χατζηστεφάνου.
Τιτάνες της αντικειμενικότητας.
 :))

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Παρ 23 Δεκ 2016 16:06 »
Έλα, ayuto, σου βρήκα κι άλλο, σημερινό, φρέσκο σανό:

Παράθεση
Κυριακος Μητσοτάκης: "ο κ. Τσίπρας επιλέγει να δώσει αυτό το επίδομα μόνο στους συνταξιούχους, χωρίς μάλιστα εισοδηματικά κριτήρια. Οι συνταξιούχοι που έχουν πολλά άλλα εισοδήματα, οι ίδιοι έρχονται και λένε ότι εμείς δεν πρέπει να πάρουμε αυτό το επίδομα, γιατί έχουμε και άλλα εισοδήματα."

Τιτλος Αλ Τσαντήρι: Μητσοτάκης, Οι συνταξιούχοι μας λένε ότι δεν πρέπει να πάρουν επίδομα, γιατί έχουν κι άλλα εισοδήματα

Ο Γκέμπελς θα είχε κοκκινίσει από ντροπή.

Αγαπάμε Λάκη.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Παρ 23 Δεκ 2016 16:23 »
Ναι τα βιντεακια απο την εξεταστικη επιτροπη που παραδεχοντουσανε ουσιαστικα τις επιχορηγησεις του κρατους και την μη πληρωμη των δανειων τους  ο εκπροσωπος του Κυρηκα Χανιων και ο εκπροσωπος της Νεας Δημοκρατιας  ειναι μυθιστορημα και φανταστικες αφηγησεις του Βαξεβανη και του Χατζηστεφανου

Ολα ειναι ψευδη

Μην πιστευεται τιποτα

Δεν εχουνε φαει ουτε πενηνταρακι απο το κρατος οι εκπροσωποι του λιγοτερου κρατους και του φιλελευθερισμου

Αθωοι

ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Παρ 23 Δεκ 2016 16:26 »

Αποσυνδεδεμένος chilly

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σαβ 24 Δεκ 2016 00:28 »
Που φτάσαμε ρε πούστη μου...να αναρωτιέται ο άλλος, πότε ενδιαφέρθηκε η Αριστερά για τους εργαζόμενους...
Ποιός...αυτός που τον νοιάζουν οι εργαζόμενοι στο δολ και το τι θα απογίνουν, και την ίδια στιγμή παρακαλάει να απολύσουν 100,000 δημόσιους υπάλληλους, που τα κόμματα που ψήφιζε διόριζαν...
Με λένε ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω. Ούτε για τα σκουπίδια...
φορεβερ

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Κυρ 25 Δεκ 2016 17:38 »
GIWRGI,

Τι εννόεις δήθεν σκάνδαλα; Δεν ήταν σκάνδαλα ή απλά δεν τα αποδέχεσαι για δικούς σου λόγους;

Κάποιοι από τους εργαζόμενους ΔΟΛ είναι αυτοί που πανηγύριζαν κάθε φορά που απολύονταν οι εργαζόμενοι και προπαγάνδιζαν ότι έφταιγε ο κοσμάκης που παρεπιπτόντως ήταν "ένοχος" που απεργούσε.

Πάντως μόνο για κανένα ΔΟΛ έχεις έννοια.

Τους κρατικούς υπαλλήλους και τις καθαριστριες κάποιος τους διόρισε, μεταξύ των οποίων και το κόμμα σου. Άρα ζήτα την ευθύνη από αυτούς. Και ακόμα περισσότερους τους ΠΑΣΟΚ για να παίρνουν ψήφους και να βγαίνυν κυβερνήσεις. Ας μου τους διόριζαν λοιπόν.

Να σου φέρω εδώ τον ξαδελφό που με απολυτήριο Β΄Δημοτικού μπήκε στη ΔΕΗ με 3.000 μισθό. Πως; Θες να σου πω τώρα ή ΝΤΟΡΑ; Αλλά αυτός δεν θα απολυθεί ποτέ....ξέρεις εσύ γιατί.

Όταν λες Μιχαλολιακο εννόεις τον ξάδεφο του άλλου Μιχαλολιάκου; Τον συνοδοιπόρο του Βορίδη, νυν βουλευτή της ΝΔ.

Όταν λες Καμμένο έννοεις τον πρωην βουλευτή και υπουργό της ΝΔ; Αν ψηφίζεις Αθήνα μπορεί να του έριξες και κανένα σταυρό! Ας πρόσεχες!

Που καταντήσαμε; Αντικαθεστωτικό το ΔΟΛ; Γίνεται το ΚΑΘΕΣΤΩΣ να είναι ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ; Που να φαντάζοσουν και εσύ ότι βρισκόσουν σε θέση να υπερασπιστείς το ΔΟΛ. Το καεθστώς - προπαγάνδα του καρκίνου της Ελλάδας του Ανδρέα και χρόνια φίλα προσκείμενο στο ΠΑΣΟΚ και πολέμιο της δικιά σου ΝΔ.

Αντιακθεστωτικός και ο Θέμος του Περρή; Ο κομιστής του DVD, ο δολοφόνος του Ζαχόπουλου, ο φοροφυγάς με χρήματα στο εξωτερικό, αυτός που μίλαγε για "Σαλώμες", ενω ο ίδιος είναι η πρώτη "Σαλώμη" του alter ego Βαγγέλη.\\

Να συμπράττεις με τέτοια άτομα δεν το λες και τιμητικό. Και μιλάω με επιχειρήματα όχι με αστεία...

Να προσέχεις του φίλους σου λοιπόν!

Εγώ πάντως δεν νοιώθω να έχω κανένα πόλεμο γιατί δεν ανήκω σε κανένα στρατόπεδο.

ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος chilly

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Τετ 28 Δεκ 2016 01:04 »
...ένα ένα τα ποντίκια βγαίνουν...Και άνοιξε η πόρτα...και που κιόλας;...στον κομιστή, που είναι και πολέμιος του Τσίπρα...να δούμε ο τελευταίος πως θα την κλείσει...
Παράθεση
Ποιος (στ’ αλήθεια) σκότωσε τη γάτα του Ψυχάρη;

Ενα... τσουχτερό χριστουγεννιάτικο δώρο προσέφερε στον Στ. Ψυχάρη ο πρώην διευθυντής του ραδιοφώνου και αρθρογράφος του «Βήματος», Βασίλης Χιώτης. Ενα οκτασέλιδο αφιέρωμα που ξεκινούσε με το ερώτημα «ποιος σκότωσε τη γάτα των Ιμαλαΐων;» και τελείωνε με τις απαντήσεις που… ξεπηδούσαν στο «ρεπορτάζ».

Ο πρώην διευθυντής, που υποτίθεται ότι απολύθηκε από τον ΔΟΛ λόγω της κατασκευασμένης «είδησης» για το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα, βρήκε ασφαλές καταφύγιο στη φυλλάδα του Θέμου Αναστασιάδη και αποφάσισε να μιλήσει για τη γάτα του πρώην αφεντικού αμέσως μετά την προκήρυξη της απεργίας των εργαζομένων στο ΔΟΛ (που ανεστάλη μόλις καταβλήθηκε το δώρο).

Εδώ και δύο χρόνια ολόκληρο το στελεχικό δυναμικό του συγκροτήματος επιμένει απευθυνόμενο στο κοινό του ότι για όλα τα δεινά της επιχείρησης φταίει πρώτα και κύρια η σημερινή κυβέρνηση και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, η «Αυγή», η «Εφ.Συν.» και πρόσφατα το «Documento».

Η δίκη προθέσεων έγινε το προσφιλέστερο επιχείρημα στο στόμα της «έγκυρης» δημοσιογραφίας. Ενώ δε από τη μία μεριά επιμένουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο και καμία στρατηγική, εν τούτοις της καταλογίζουν συστηματικό στρατηγικό σχέδιο ειδικά για την κατάρρευση του ΔΟΛ.

Η προσπάθεια για ξεκαθάρισμα και νομιμότητα στο μιντιακό σύστημα, η συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα «θαλασσοδάνεια» κομμάτων και ΜΜΕ αλλά και οι έλεγχοι στα «πόθεν έσχες» εκδοτών χαρακτηρίστηκαν χτύπημα στην πολυφωνία και αποτέλεσμα του καλά οργανωμένου αυτού σχεδίου.

Αυτό βέβαια δεν εξηγεί ούτε τις εκδοτικές πρακτικές του Στ. Ψυχάρη παραμονές των εκλογών του 2015 με τα «κόκκινα» φιλοαριστερά πρωτοσέλιδα ούτε και τις επίμονες προσπάθειες της γάτας του να μεταπειστεί ο Τσίπρας και να δώσει «αέρα» άλλη μια γενναία ανάσα στον ΔΟΛ.

Τα «κοράκια»

Οπως πάντοτε όμως συμβαίνει ιστορικά τον χειρότερο πόλεμο και τη χειρότερη «προδοσία» τα διαπράττουν όχι οι πολιτικοί αντίπαλοι αλλά οι φίλοι, οι συνεργάτες και οι «σύντροφοι». Εκείνοι δηλαδή που πραγματικά στοχεύουν -μετά την οικονομική κατάρρευση- στο να υφαρπάξουν το κοινό του ΔΟΛ, ενώ κολυμπάνε στην ίδια ιδεολογικοπολιτική δεξαμενή.

Παλιοί και νεόκοποι εκδότες που… στοιχημάτισαν να νικήσουν την παντοδυναμία Λαμπράκη-Ψυχάρη όταν ακόμα μόλις είχε αρχίσει να διαφαίνεται η πτώση. Το ίδιο εξάλλου έκαναν και με την «Ελευθεροτυπία» όταν πέθανε ο Τεγόπουλος και άρχισαν οι κάτω από τη ζώνη επιθέσεις στην τότε διεύθυνση της εφημερίδας.

Ηδη λοιπόν από το 2005 είχαν εμφανιστεί τα δείγματα «εμβολισμού» του ΔΟΛ όταν το «Πρώτο Θέμα» αλλά και τα ΜΜΕ Αλαφούζου συστηματοποιούσαν τις εκδοτικές τους επιθέσεις, ενώ στον μεταξύ τους εκδοτικό πόλεμο κατέφυγαν τότε και στη Δικαιοσύνη.

Στο ίδιο κλίμα και τώρα, την ώρα της πλήρους κατάρρευσης και πάντα στο όνομα της… ενημέρωσης, δημοσιεύτηκε στο «Πρώτο Θέμα» το μεγάλο «αφιέρωμα» στην καταστροφική πορεία του ΔΟΛ με το δάχτυλο στραμμένο στον πρώην πανίσχυρο Σταύρο Ψυχάρη. Ηδη από τον πρόλογο διαχωρίζεται πλήρως η «δυναστεία» Λαμπράκη από αυτήν του Ψυχάρη. Οπως συνήθως συμβαίνει δε στο συγκεκριμένο είδος δημοσιογραφίας, δεν υπάρχουν ονόματα αλλά μόνο «πληροφορίες» με μηνύματα σε συγκεκριμένους αποδέκτες.

Ευεργέτης ο Γλίξμπουργκ

Ο Β. Χιώτης εξηγεί το πώς ο πρώην εργοδότης του διέλυσε την κάθε προσπάθεια συνεργασίας με επιχειρηματίες και εκδότες που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στο να ορθοποδήσει το συγκρότημα και το πώς στην ουσία ο Στ. Ψυχάρης, που συγκέντρωσε την απόλυτη ιδιοκτησία του ΔΟΛ με διάφορους τρόπους που αναφέρονται εκτενώς, οδήγησε το συγκρότημα στη σημερινή καταστροφική του πορεία.

Με αναφορά στη σκληρή «δυναστεία» Ψυχάρη που έφτασε «να χρωστά σε όποιον μιλάει ελληνικά», ξεδιπλώνει τα ολέθρια βήματα στην οικονομική διεύθυνση της επιχείρησης. Πέρα λοιπόν από την οικονομική κρίση και τον «πόλεμο» στον ΔΟΛ από τη σημερινή κυβέρνηση, εντοπίζονται τώρα οι εκδοτικές ευθύνες.

Ο αρθρογράφος αναφέρεται συγκεκριμένα στους Ρέστη, Μπόμπολα, Αλαφούζο, Μυτιληναίο αλλά και στα εξωχώρια funds που ενώ ήθελαν τελικά εμποδίστηκαν -άγνωστο γιατί- από τον ισχυρό ιδιοκτήτη να συνεργαστούν και να βοηθήσουν στο να μην ψοφήσει η γάτα.

Τελικά μεταξύ μας ίσως ο μόνος αποδεκτός και πάντα καλοδεχούμενος ευεργέτης του ΔΟΛ (Λαμπράκη και Ψυχάρη) απόμεινε να είναι ο Γλίξμπουργκ. Αλλωστε ακόμα και η φωτογραφία του Ψυχάρη με τη σύζυγό του που δημοσιεύεται στο «Πρώτο Θέμα» προέρχεται από δεξίωση του τέως (σ.σ. χωρίς αυτό να αναφέρεται στη λεζάντα).

Το ντιλ με τον Σαμαρά

Στη συνέχεια ο Β. Χιώτης αναφέρει και το περίφημο «ντιλ» του Ψυχάρη με τον Αντώνη Σαμαρά που έδωσε την απαραίτητη ανάσα όταν κλείστηκε «η συμφωνία της δεκαετίας» με τις τράπεζες κι ενώ είχε προηγηθεί η εκλογή του υιού Ψυχάρη ως βουλευτή της Ν.Δ. στη Βουλή.

Μάλιστα η εκλογή χαρακτηρίζεται στο ρεπορτάζ το μεγάλο λάθος του Στ. Ψυχάρη. Δόθηκε λοιπόν επί Σαμαρά διετής περίοδος χάριτος (που τώρα έχει λήξει) και νέο δάνειο 22 εκατ. ευρώ για την εξυγίανση της επιχείρησης.

Τότε φυσικά κανένα συστημικό μέσο, κι ενώ οι συνεχείς περικοπές συντάξεων έφταναν στο ναδίρ τους συνταξιούχους, δεν έκανε λόγο για σκανδαλώδη ρύθμιση στους αρεστούς της κυβέρνησης. Η «εξυγίανση» δεν πέτυχε, ενώ για τον Ψυχάρη οι υπόλοιποι επιχειρηματίες, πάντα σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», έλεγαν ότι ψάχνει απλά για κορόιδα.

Το δημοσίευμα του Β. Χιώτη αναφέρεται στο σημερινό «επιλεκτικό» κλείσιμο της στρόφιγγας από τις τράπεζες με… δάκτυλο του ΣΥΡΙΖΑ, αν και παραδέχεται ότι τυπικά οι κινήσεις των «φιλοσυριζαίων» τραπεζικών στελεχών είναι νόμιμες. Νόμιμοι είναι και οι οικονομικοί έλεγχοι που έχουν ξεκινήσει, όμως και πάλι σύμφωνα με τον Β. Χιώτη είναι σκόπιμοι και μεθοδευμένοι!

«Ρε πού μπλέξαμε»

Το βελούδινο άδειασμα του πρώην αφεντικού συμπυκνώνεται όμως στο τέλος του κειμένου, όταν αναφέρεται στις συμβουλές «της παρέας της Αθηναϊκής Λέσχης (σ.σ. στέκι στην Πανεπιστημίου) με την οποία γευματίζει ακόμα άπαξ της εβδομάδας» προς τον Ψυχάρη να βρει κάποιους να τον... ξεκουράσουν. «"Δεν έχεις ρευστότητα, δεν έχεις και τιμόνι", τον προειδοποιούσε (σ.σ. η παρέα) με το θάρρος της φιλίας τους που έχει δοκιμαστεί επί δεκαετίες. Κι εκείνος μονολογούσε «ρε πού μπλέξαμε» με το γνωστό χαμόγελο της αμηχανίας που ζωγραφίζεται στο πρόσωπό του όταν δέχεται κριτική».

Και τέλος, ο επίλογος: «Από τα μυθικά δείπνα στο σπίτι του κάθε παραμονή των εκλογών, με προσκεκλημένους όλους τους βαρόνους της πολιτικής, βρέθηκε τώρα να κυνηγά μισθοδοσίες. Από τους περίφημους μπουφέδες από το Πεντελικό που στρώνονταν κάθε Σάββατο μεσημέρι στη Χρήστου Λαδά (!), τώρα διαχειρίζεται ελλείμματα. Και ετοιμάζεται για την τελική μάχη μετά τις γιορτές…».

Εφόσον λοιπόν η γάτα των Ιμαλαΐων δεν αυτοκτόνησε και δεδομένου ότι πάντα ο δολοφόνος γυρνάει στον τόπο του εγκλήματος ας ψάξουν εκεί στη Μιχαλακοπούλου ποιοι στ’ αλήθεια θα επωφεληθούν με το κλείσιμο του ΔΟΛ και ποιοι εποφθαλμιούν τους αναγνώστες και τους ακροατές του, πάντα βέβαια στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς που τόσο πολύ όλοι αυτοί υπερασπίζονται.

Το πραγματικό ερώτημα που κανείς όμως από όλους αυτούς δεν μπορεί να απαντήσει είναι το ποιος τελικά σκότωσε τη δημοσιογραφία.
www.efsyn.gr
φορεβερ