Αποστολέας Θέμα: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις (2010-11)  (Αναγνώστηκε 32845 φορές)

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #125 στις: Τετ 16 Μάρ 2011 21:17 »
contra.gr
Παράθεση
Την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό Βόλου ανακοίνωσε ο Αχιλλέας Μπέος. "Ορκίζομαι στη ζωή του πατέρα μου, που είναι βαριά άρρωστος, ότι το καλοκαίρι δεν θα είμαι στον Βόλο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας των "ερυθρόλευκων".

Ο ισχυρός άνδρας της θεσσαλικής ομάδας, δήλωσε αρχικά: "Θέλω να πω ότι μετά το τέλος της χρονιάς, είτε η ομάδα μπει στα πλέι οφ είτε όχι, ο Ολυμπιακός Βόλου πωλείται.

Παρέλαβα την ομάδα το 2008 με πάνω από 45 προσφυγές και αμέτρητα χρέη και αυτή τη στιγμή, είναι νοικοκυρεμένη σε όλους τους τομείς. Ίσως είναι η μόνη ομάδα που είναι τακτοποιημένη στο οικονομικό κομμάτι.

Στη συνέχεια, ο Αχ. Μπέος, είπε με αρκετή δόση ειρωνείας: "Αποχωρώ από μία ομάδα που δεν έχει ούτε ένα ευρώ χρέος και αν δεν βρεθεί ο επενδυτής για να την αγοράσει, όλοι οι παίκτες θα πωλούνται από ένα ευρώ και οι μετοχές θα περάσουν στον δήμο Βόλου και σε "ικανούς" παράγοντες που θα οδηγήσουν την ομάδα εκεί που της αξίζει... Στην Γ' ή Δ' Εθνική, αυτό που έχει συνηθίσει δηλαδή. Δεν αρέσει σε κάποιους το γεγονός ότι όλη η Ελλάδα μιλά γι' αυτήν την ομάδα, που είναι το μόνο υγιές κομμάτι σε αυτή τη μίζερη πόλη".

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου, έκλεισε τις δηλώσεις του, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Μη νομίζετε ότι αυτά τα λόγια είναι εν βρασμώ ψυχής. Ορκίζομαι στη ζωή του πατέρα μου, ο οποίος είναι βαριά άρρωστος, ότι τη νέα σεζόν δεν θα βρίσκομαι στον Βόλο".

Όσον αφορά στο ματς με τον Ατρόμητο και τον κόσμο της ομάδας, ο ιδιοκτήτης των "ερυθρόλευκων", είπε: "Συγχαρητήρια στον Ατρόμητο που προκρίθηκε, γιατί σε αυτά τα δύο παιχνίδια προφανώς ήταν ψυχολογικά καλύτερα προετοιμασμένος. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στον τελικό.

Θέλω να ευχαριστήσω τις περίπου 15.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό και όλους εκείνους που δεν μπόρεσαν να βρεθούν. Σίγουρα όχι όλος ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού αλλά αυτή η μερίδα που απευθύνομαι δεν αξίζει να με έχει για πρόεδρο".
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #126 στις: Τετ 16 Μάρ 2011 21:36 »
sport-fm.gr

Πρόβλημα αδειοδότησης για πέντε ΠΑΕ!
Παράθεση
Με τους προέδρους των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή, ΟΦΗ και με αφορμή τη φημολογία ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να αδειοδοτηθούν ενόψει του νέου πρωταθλήματος, μίλησε ο Πάνος Μπιτσαξής. Οι πρόεδροι των πέντε συλλόγων διαβεβαίωσαν τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού ότι οι φάκελοι τους θα είναι πλήρεις, ενώ τους ξεκαθάρισε πως αρμόδια για την αδειοδότηση τους είναι η ΕΠΟ και όχι η πολιτεία.

Όπως αναφέρει η ΓΓΑ σε ανακοίνωση της, «εν όψει επιμόνων φημών, ότι ιστορικές ομάδες στερούνται των προϋποθέσεων αδειοδότησης από την ΕΠΟ, κατ’ εφαρμογή των κριτηρίων της UEFA (UEFA Licencing), που έχουν υιοθετηθεί με τον πλέον αυστηρό τρόπο από τη Σούπερ Λίγκα, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού είχε επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες, με αφετηρία τις 2 Μαρτίου 2011, με τους προέδρους, της ΑΕΚ Σταύρου Αδαμίδη, του ΠΑΟΚ Θοδωρή Ζαγοράκη, τον γενικό διευθυντή του Άρη Γιάννη Κόντη, τον πρόεδρο του Ηρακλή Γιάννη Τάκη και τον πρόεδρο του OΦΗ Βασίλη Ξημέρη.

Θα ακολουθήσουν τηλεφωνικές επικοινωνίες με το σύνολο των ΠΑΕ, που οφείλουν να υπαχθούν στο παραπάνω σύστημα αδειοδότησης. Κατά τις τηλεφωνικές αυτές επικοινωνίες, ο κ. Μπιτσαξής κατέστησε σαφή στους συνομιλητές του τα εξής:

1. Το σύστημα UEFA Licencing δεν είναι κρατικό σύστημα αδειοδότησης. Είναι σύστημα που έχει επιλέξει, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου, το ίδιο το συντεταγμένο ποδόσφαιρο με την ψήφο των ίδιων των ομάδων. Η πολιτεία δεν έχει την θεσμική δυνατότητα γνώμης ή παρέμβασης στο σύστημα αυτό. Το κρατικό σύστημα αδειοδότησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και του Υπουργείου Ανάπτυξης, αφορά τις σχέσεις των ομάδων με το κράτος και όχι τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα, που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΠΟ, η οποία, υπό τα σημερινά δεδομένα, καλείται να εφαρμόσει τα κριτήρια που υιοθέτησε η Σούπερ Λίγκα.

2. Κάλεσε τις ομάδες, προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας, να λάβουν κάθε πρόσφορο μέτρο για την υποβολή φακέλων, που έχουν τις προϋποθέσεις, τις οποίες οι ίδιες έχουν αποφασίσει.

3. Κάλεσε τις ομάδες να διευκρινίσουν προς το φίλαθλο κοινό τους, ότι η διαδικασία αυτή δεν αφορά την πολιτεία, αλλά τις ίδιες και τους θεσμούς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

4. Δήλωσε προς τις ομάδες, ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στηρίζει κάθε προσπάθεια της ΕΠΟ, προς την κατεύθυνση εξυγίανσης του ποδοσφαίρου. Οι εκπρόσωποι των ομάδων διαβεβαίωσαν τον γ.γ.Α. ότι οι φάκελοί τους θα είναι πλήρεις.

5. Ο γ.γ.Α. ενημέρωσε την ΕΠΟ για τις παραπάνω τηλεφωνικές επικοινωνίες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΕΠΟ θα ενεργήσει στο θέμα της αδειοδότησης, με όρους ισονομίας και διαφάνειας.

Για το θέμα αυτό (αλλά με αφορμή την ανάληψη των νέων τους καθηκόντων), ο Πάνος Μπιτσαξής καλωσόρισε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το νέο πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και έγκριτο Αρεοπαγίτη επί τιμή, Κωνσταντίνο Τζένο, καθώς και το νέο αναπληρωτή πρόεδρο και επίσης έγκριτο Αρεοπαγίτη επί τιμή, Αθανάσιο Μπρίλη.

Έγινε διεξοδική συζήτηση και ενημέρωση για το πεδίο ευθύνης της Ε.Ε.Α. και τα θέματα που αφορούν ειδικότερα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο κ. Μπιτσαξής ζήτησε να συνέλθει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το ταχύτερο για να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα, που αφορούν τον επαγγελματικό αθλητισμό».

Θυμίζουμε πως την προσεχή Παρασκευή στις 15:00, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με κεντρικό θέμα την αδειοδότηση των ΠΑΕ.

Άρης Ασβεστάς

Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #127 στις: Παρ 18 Μάρ 2011 16:02 »
Παράθεση
Το Onsports βρίσκεται στα γραφεία της ΕΠΟ και θα σας μεταφέρει LIVE την συνέντευξη Τύπου του Σοφοκλή Πιλάβιου

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΠΟ, όπου βρίσκεται από νωρίς το Onsports προκειμένου να σας μεταφέρει έγκαιρα και έγκυρα όλα όσα θα ειπωθούν εκεί...

«Θέλω να αλλάξω τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου και θα το πετύχω», είπε ο Σοφοκλής Πιλάβιος ξεκινώντας.

Για το θέμα της αδειοδότησης είπε: «Το σύστημα αδειοδότησης ισχύει από σεζόν 2004-2005. Υπάρχει νέος κανονισμός από φέτος, που άλλαξε το 2010. Είναι πιο αυστηρό το πλαίσιο, κυρίως στα οικονομικά. Πέρυσι, 8 ομάδες έλαβαν άδεια, οι 5 όχι και 3 που έπεσαν. Το ποσοστό δεν υπερέβαινε ποτέ το 60%. Πέρυσι έπρεπε ομάδες 3 ομάδες στα τμήματα υποδομής, φέτος πρέπει μόνο ένας. Στα οικονομικά κριτήρια υπάρχουν αλλαγές. Αλλαξε από φέτος η σύνθεση των δικαιοδοτικών οργάνων αδειοδότησης. Φέτος υπάρχει δικαστικός λειτουργός. Συμφωνούμε με τη Super League στην εφαρμογή, αλλά για τα κριτήρια, θα μπορούσαμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο. Το σημαντικό είναι να γίνει σαφές, ότι το βάρος πέφτει στους ώμους των ΠΑΕ. Να ανταποκριθούν στο ύψος του πήχη. Το μήνυμα ετοιμότητας θέλουμε να εκπέμψουμε στις ομάδες, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Σήμερα το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από καθαρές και αντρίκειες κουβέντες».

Αν αναγνωρίζει την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού: «Θα λειτουργήσει ξανά υπό άλλη διεύθυνση. Την άδεια για το πρωτάθλημα τη δίνει η ΕΠΟ, σύμφωνα με τις επιταγές της UEFA».

Το σημαντικό είναι να γίνει σαφές και καθαρό πως μετά από αυτή την εξέλιξη το βάρος πέφτει στους ώμους των ΠΑΕ. Να ανταποκριθούν στο ύψος του πήχη που έθεσε ο εκπρόσωπός τους. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να εκπέμψουμε προς τις ομάδες και το κοινό τους. Ώστε να μην υπάρξουν εξιλαστήρια θύματα για να εκτονωθεί η ένταση . Σήμερα το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από καθαρές κουβέντες. Η ΕΠΟ επέλεξε να τοποθετηθεί δημόσια, επίσημα και με ευθύτητα.

Τεχνικά θέματα δεν γνωρίζω για να σας μιλήσω για ποσοστά και ομάδες. Θέτω ένα ζήτημα τώρα που είναι νωρίς. Ελπίζω οι ομάδες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα αυτό.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα λειτουργήσει υπό άλλη διεύθυνση. Είναι διαφορετικά θέματα. Την άδεια για το πρωτάθλημα τη δίνει η ΕΠΟ σύμφωνα με τις επιταγές της ΟΥΕΦΑ.

Υπάρχουν κανονισμοί, υπάρχουν γνωμοδοτήσεις. Σε αυτό το θέμα δεν μπορώ να απαντήσω γιατί εκκρεμεί μια μεγάλη συζήτηση. Γι’ αυτό το θέμα προσήλθε σήμερα στο ΔΣ της Ομοσπονδίας κι έκανε μια ενημέρωση ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λιγκ, κύριος Κομνηνός.

Σε ερώτηση ποιες ομάδες είναι αυτές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις,  είπε: Δεν θα μιλήσω για το πόσες είναι, απόλυτη γνώση των φακέλων δεν έχω και δεν θα αποκτήσω και ποτέ. Υπάρχουν ειδικοί που ασχολούνται με την αδειοδότηση. Δεν ξέρω ποιες πέντε ομάδες  εννοείτε.

Αν υπάρχει περίπτωση να μην δοθεί άδεια: «Εχει συμβεί στην Ελλάδα, πέρυσι αρκετές ομάδες από τη Β' Εθνική δεν πήραν άδεια».

Αν υπάρχουν ομάδες που κινδυνεύουν: ν: «Κάποιοι παράγοντες έχουν δημοσιοποιήσει ένα πρόβλημα. Υπάρχουν ειδικοί, υπεύθυνοι που γνωρίζουν. Υπάρχουν κάποια προβλήματα».

Αν έχει επικοινωνία ΓΓΑ με 5 ομάδες: «Η ΕΕΑ ασχολείται με θέματα κράτους και ΑΕ και εμείς με βάσει αυτά που ζητάει η UEFA. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει ΕΕΑ».

Για τις κασέτες και τη φήμη ότι υπάρχει τρίτη κασέτα όπου εμπλέκεται ο ίδιος :  Δεν γνωρίζω τι υπάρχει, τι κυκλοφορεί. Μόνο χρησιμοποιήσατε λάθος λέξη. «Μπλέκομαι». Είναι λάθος. Για τα υπόλοιπα των κασετών δεν το γνωρίζω. Πόσο είναι δύο τέσσερις δεκάξι δεν το γνωρίζω. Δεν συμφωνώ ότι η ΕΠΟ δεν έχει αντανακλαστικά.  Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέα έχει στείλει κλήσεις, ενώ εστάλη αμέσως γράμμα στην κ. Ράικου για να λάβουμε γνώση του υλικού, αλλά επειδή ξεκίνησε  αλλά επειδή ξεκίνησε η προανάκριση δεν κατέστη δυνατόν  το υλικό να έρθει στα χέρια του κ. Φάκου. Επικοινώνησε ο κ. Φάκος με κ. Σιμιτζόγλου για να πάρει όλα τα στοιχεία. Η UEFA παρακολουθεί στενά τι γίνεται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλες τις χώρες. Δεν έχει προβεί σε ενέργειες, ίσως στο μέλλον να ζητήσει εξηγήσεις.

Για τα επεισόδια στην Τούμπα και το θέμα της βίας γενικότερα: O κ. Μπιτσαξής έχει πει κάτι πολύ σωστό. Πρέπει να αποκτήσει το ποδόσφαιρο κανονιστικούς αυτοματισμούς. Θα δουλέψουμε πάρα πολύ σ’ αυτό το θέμα. Θα δουλέψουμε κανονιστικά κα σι στο θέμα της βίας αλλά και στο θέμα της διαιτησίας, επειδή στο επόμενο Δ.Σ έχει τεθεί η ημερήσια διάταξη να συζητηθεί. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είναι τα γήπεδα ζούγκλα, ούτε αρένα και πρέπει να το καταλάβουμε. Πρέπει να δράσουμε ανεξαρτήτως των αρχών.  Βεγγαλικά εμείς θα πούμε ότι δεν πρέπει να μπούνε μέσα. Εμείς πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε και όχι η αστυνομία. Σαφώς δεν λέω ότι οι ευθύνες της Πολιτείας δεν είναι μεγάλες. Βεβαίως  είναι. Αλλά λέω τι πρέπει να κάνουμε εμείς.

Για ποιο λόγο η ομοσπονδία δεν κινήθηκε πρώτη και περίμενε την δικαιοσύνη:  «Η ΕΠΟ δεν μπορεί να εξετάσει όποιον μάρτυρα θέλει ή να ανοίξει λογαριασμούς ή να προστατέψει μάρτυρες. Αυτό μπορεί να το κάνει η πολιτεία».

Αν έχει ενημερωθεί επίσημα η UEFA: «Είμαστε μέλος της UEFA και οποιαδήποτε πληροφορία, συνδρομή είναι δεκτή».

Για την δήλωση του κ. Μπιτσαξή να διοργανώσει η ΕΠΟ για πρωτάθλημα:  «Δεν ζήτησε η ΕΠΟ να διοργανώσει το πρωτάθλημα. Δεν είπε η ΕΠΟ να πάρει το πρωτάθλημα. Είπε ότι θέλει την ΕΠΟ συνομιλητή και η ΕΠΟ να εξασφαλίσει στην πολιτεία τα εχέγγυα. Εχουμε καλή συνεργασία με την πολιτεία. Ζητάμε πράγματα και ζητάει να εξασφαλίσουμε κάποια πράγματα. Αποφασίσαμε μετά από διάλογο μεγάλο ότι η Σούπερ Λίγκα είναι συνεταιρισμός ΑΕ, έχει αναγνωριστεί με νόμο της Βουλής και έχει αναγνωριστεί από την ΕΠΟ. Είμαστε υπέρ της συνέχισης της διαχείρισης του προϊόντος. Η Σούπερ Λίγκα αντιμετωπίζει προβλήματα. Με ανακοίνωσή της το δέχεται αυτό. Δεσμεύτηκε στο τέλος να λύσει κάποια από τα θέματα. Εμείς μπορούμε να συμβάλουμε με γνώσεις, εμπειρίες και κανονισμούς».

Αν συναντήθηκε με Δαλούκα:  «Είναι ψευδές. Δεν τον είδα. Σε κανέναν διαιτητή δεν υποσχέθηκα ότι θα επιστρέψει σε κανέναν πίνακα. Αντίθετα, ο κ. Δαλούκας θα ήταν δύσκολο να ξαναδιαιτητεύσει. Δεν θα το ήθελε και ο ίδιος. Φανταστείτε σε ΠΑΟ - ΟΣΦΠ να οριστεί ο κ. Δαλούκας τι θα γινόταν. Δεν υπόσχομαι σε κανέναν».

 

Μείνετε... συντονισμένοι στο Onsports!
http://www.onsports.gr/Podosfairo/EPO/item/33360-O-Sofoklhs-Pilabios-LIVE
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #128 στις: Σαβ 19 Μάρ 2011 00:14 »
sportdog.gr
Παράθεση
«Στημένο το περσινό Άρης – ΠΑΟΚ»!!!

Μια απίστευτη καταγγελία έκανε ο πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου, Τάσος Ερμείδης, ο οποίος υποστήριξε ότι περσινό ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ 2-0 ήταν στημένο!

Σε παρέμβαση του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FΜ100, είπε ότι «δεν φταίει μόνον ο Μπέος για όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο» και κατήγγειλε:

«To περσινό ματς Αρη-ΠΑΟΚ (2-0) ήταν στημένο για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και όχι του Αρη! Φρόντισαν γι΄αυτό ο Γιάννης Σπάθας, ο Μητρόπουλος και ο Βαρούχας».

Στο συγκεκριμένο ντέρμπι ο ΠΑΟΚ είχε παράπονα από τη διαιτησία του Ηλία Σπάθα, καθώς ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίκτες εξαιτίας των αποβολών των Σνάουτσνερ και Βιεϊρίνια.

Πηγή: dikisports.blogspot.com

sport-fm.gr
Παράθεση
Πρόστιμο 5.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ!

Την… εξοντωτική ποινή των 5.000 ευρώ πρόστιμο επέβαλε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τα όσα έγιναν στο κεκλεισμένων των θυρών ματς του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ποινή που επιβλήθηκε για το μπουκάλι που πέτυχε στο πρόσωπο τον Μιραλάς…

Η αθλητική δικαιοσύνη συνεχίζει να εξοργίζει με τις αποφάσεις της. Όπως έκανε με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και άλλες ΠΑΕ, έκανε και σε αυτή την περίπτωση για το περίφημο μπουκάλι που πετάχτηκε από την κερκίδα στο… κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι των προημιτελικών του κυπέλλου, θραύσματα του οποίου βρήκαν στο πρόσωπο τον Κέβιν Μιραλάς.

Το… ασήμαντο αυτό περιστατικό, στοιχίζει τελικά στον ΠΑΟΚ το ποσό των 5.000 ευρώ! Η φήμη ότι θα κατατεθεί έφεση για να μειωθεί το πρόστιμο, ελέγχεται ως ανακριβής… Επίσης, το γεγονός ότι η πρωτόδικη απόφαση εξεδόθη ενάμισι μήνα μετά τη διεξαγωγή του αγώνα, το αφήνουμε ασχολίαστο...

Άρης Ασβεστάς

gazzetta.gr
Παράθεση
«Διακόψτε το πρωτάθλημα»!

Τα επεισόδια της Τούμπας προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των φαινομένων βίας και ο καθηγητής εγκληματολογίας, Γιάννης Πανούσης, πρότεινε την διακοπή του πρωταθλήματος για δύο χρόνια. Πρόταση που είχε καταθέσει και το gazzetta.gr!

«Διακόψτε το πρωτάθλημα για δύο χρόνια», τόνισε αρχικά στον  FM100 ο καθηγητής εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της ΔΕΑΑΒ (Διαρκής Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Αθλητικής Βίας) Γ.Πανούσης και πρόσθεσε: «Το πολιτικό σύστημα δεν τολμά γιατί θέλει να σώσει τον εαυτό του και τις δυναστείες του. Αντίθετα, προχωράει σε συμψηφισμούς παρανομιών. Η Ελλάδα πρέπει να ορίσει για το ποδόσφαιρο το έτος 0. Τον κουκουλοφόρο της Τούμπας με τον πυρσό, μπορείτε να τον δείτε παντού. Τον χαϊδεύει -μάλιστα- ένα τμήμα της αριστεράς», ήταν τα λόγια του.
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #129 στις: Σαβ 19 Μάρ 2011 00:34 »
Παράθεση

Η ανεξέλεγκτη βία... διώχνει και τον Γ. Πανούση!
http://www.balleto.gr/periexomeno/afieromata/h_anexelegkti_biadioxnei_kai_ton_g_panousi.html

 “Το πρόβλημα είναι καθαρά κοινωνικό πλέον αφού δεν μπορείς να πεις τίποτα άλλο όταν βλέπεις ότι ξεφεύγουν από τα όρια και γίνονται πραγματικοί ταραχοποιοί ακόμα και άνθρωποι 50 ετών που κατά τα άλλα είναι καλοντυμένοι και με καλή οικονομική επιφάνεια, καλές δουλειές, οικογένειες. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που τους εξαγριώνει”.

Κύριε Πανούση, οι γραβάτες έχουν ονοματεπώνυμα, όπως και τα κόμματα της αριστεράς.

PAOK - AEK kypello, Epithesi stoys paiktes ths AEK - sportena.com

Pas Giannena - Ofi 1:0~Football League~Higlights kai Episodeia apo ton Agwna~
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 19 Μάρ 2011 00:40 από New Pas. Pas »
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #130 στις: Σαβ 19 Μάρ 2011 01:19 »
Παράθεση
Οι προτάσεις της Σούπερ Λίγκας

Ο Π. Κομνηνός παρουσίασε στο ΔΣ της προτάσεις της λίγκας για το θέμα της αδειοδότησης.

Ουσιαστικά ζητούνται δύο πράγματα: α) Τα κριτήρια που θέσπισε η Λίγκα να ισχύσουν και για τιε ομάδες που θ’ ανέβουν από τη Β’ Εθνική (σ.σ. είναι αμφίβολο αν θα βρεθούν τρεις που να τα πληρούν).

β) Οι ομάδες της Λίγκας που δεν πάρουν άδεια να τερματίσουν την τελευταία θέση και να υποβιβαστούν αντί αυτών που θα έπρεπε να υποβιβαστούν βάσει βαθμολογίας.

Η απάντηση της ΕΠΟ προσεχώς στις οθόνες σας…
http://www.soccerplus.gr/article/gia-tis-kasetes-tha-milisoyme-alli-fora
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος davelis

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.470
    • Προφίλ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #131 στις: Σαβ 19 Μάρ 2011 13:50 »
Εγω επιμένω στα αγωνιστικά (Γιατι ολα τα αλλα ειναι σκατά)

20/03 19:00
Καβάλα - Ολυμπιακός Βολου (Το ματς.  Αγαπουλας εναντιον παραιτημένου. Μαλλον Αγαπούλας, αν και καλυτερη ομαδα ο Βολος)
Ολυμπιακός - ΑΕΚ  αδιαφορο.
Αρης - Πανσερραϊκός  επίσης αδιαφορο ασσος σιγουρα.

Τα αλλα ειναι φωτιά
SKODA Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης ( Χ το κοβω)
Ατρόμητος - ΠΑΟΚ  (ποσοδήποτε ασσος αλλιως η ατρομηταρα πεφτει)
Λάρισα - Εργοτέλης  (1 αν θελουν να ελπίζουν, αλλα μηπως ανεβει ο φοφης?)
Παναθηναϊκός - Κέρκυρα  (καιγονται τα παγανέλια αλλα δεν βλεπω να παει τιποτα αλλο απο 1)
Ηρακλής - Πανιώνιος  (μπορουν να πεσουν κι οι δυο?)

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #132 στις: Κυρ 20 Μάρ 2011 14:07 »
Ας πιούμε ένα καφεδάκι με το Daveli και να τα πούμε λίγο. :pashat:

Εγω επιμένω στα αγωνιστικά (Γιατι ολα τα αλλα ειναι σκατά)

20/03 19:00
Αρης - Πανσερραϊκός  επίσης αδιαφορο ασσος σιγουρα.

Για κάποιο λόγο, είχα πάει στους Νέους. Παιχνίδι φωτιά και ρουθούνια ανοιγμένα.
Οι προπονητάδες, είχαν την τιμητική τους σε μπινελίκωμα.

Παράθεση
Τα αλλα ειναι φωτιά
SKODA Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης ( Χ το κοβω)

Παιγνίδι «κληρωτίδα – καρωτίδα» και αν η Ξάνθη ... κλείνουν οι λίστες για όλες τις κυρίες.
Αλλά, υπάρχει όμως μια μεταβλητή που λέγεται Δερμιτζάκης του Βορρά και όχι Βλάχος, που μπορεί να κάνει ανατροπές.
Παίζει το πρόσωπο και για 2.

Παράθεση
Ατρόμητος - ΠΑΟΚ  (ποσοδήποτε ασσος αλλιως η ατρομηταρα πεφτει)

Συνήθως ο Παοκ, έδινε/δίνει στον Ατρόμητο … ρέστα.
Σήμερα δεν έχει περιθώρια, αν και αφήενι πίσω το Βόλο, έχει την ΑΕΚ  μια ανάσα μπροστά και μια υποχρέωση στον Ηρακλή.
Σαν κάτι αποΧ.

Παράθεση
Λάρισα - Εργοτέλης  (1 αν θελουν να ελπίζουν, αλλα μηπως ανεβει ο φοφης?)

Μήπως τελικά ο Εργοτέλης  2πλώσει στη Λάρισα (αν αυτή έχει τραβήξει τα καλώδια), για να δώσει με τη σειρά του στον Ηρακλή κι ο Ηρακλής στον Πανιώνιο σήμερα, για να παίζει ο Νιώνιος(και ο Τέλης) στα επόμενα με τους σχολασμένους;

Παράθεση
Ηρακλής - Πανιώνιος  (μπορουν να πεσουν κι οι δυο?)

Φοβάμαι πως όχι πλέον.
Αν και ο Πιστολέρο δε θα παίξει σήμερα, το άρμα του Νιώνιου τρέχει.

Απ' την όλη ιστορία ... κερδισμένος θα βγει μόνο ο Περούκας 8) :P

« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 20 Μάρ 2011 14:12 από New Pas. Pas »
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #133 στις: Κυρ 20 Μάρ 2011 14:44 »
«Διαπλοκή η πρώτη ύλη»
Παράθεση
«Η ηγεσία των συνδέσμων είναι διαπλεκόμενη με τις ΠΑΕ». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Πάνο Μπιτσαξή.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, σε συνέντευξή του στο «Κ» της «Καθημερινής» μίλησε για τα φαινόμενα βίας που πλήττουν το τελευταίο διάστημα το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και για την… πρότασή του για την ανάληψη της διοργάνωσης του πρωταθλήματος από την ΕΠΟ, στην οποία «πετάει» το μπαλάκι.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Πάνου Μπιτσαξή:

Θα λυθεί το Κυπριακό, αλλά όχι η βία στα γήπεδα;

Είναι πιθανό. Ιστορικά, η βία τράφηκε από τις ίδιες τις ΠΑΕ. Ιδιωτικοί στρατοί και  διαπλοκή ήταν η πρώτη ύλη. Αλλά από τη φετινή πείρα βλέπουμε ότι το τέρας στρέφεται τώρα εναντίον της μήτρας του.

Η βία στα γήπεδα και το κοινό έγκλημα και η τρομοκρατία είναι πλέον συγκοινωνούντα δοχεία;

Πολλοί οργανωμένοι οπαδοί εμφορούνται από αγνά οπαδικά συναισθήματα. Αλλά το τοπίο είναι ευρύτερο. Στις παρυφές των συνδέσμων φιλάθλων λειτουργούν και συμμορίες μαφιόζικου τύπου, με τα χαρακτηριστικά μιας μικρής «Καμόρα». Υπάρχει σαφέστατα και το κοινό έγκλημα στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπως και αόριστες ιδεολογικές αναφορές στον αναρχοαυτόνομο ή στον ακροδεξιό χώρο.

Τα οικονομικά συμφέρονται αυτής της «Καμόρα» συνδέονται με τις ΠΑΕ;

Οπωσδήποτε η ηγεσία των συνδέσμων είναι διαπλεκόμενη με τις ΠΑΕ.

Μήπως η βία στο ποδόσφαιρο, όπως και το Κυπριακό, θα επιλυθεί όταν το θελήσουν οι «μεγάλες δυνάμεις»; Γιατί στα ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα;

Παίζει ρόλο ο πολύ αυστηρότερος πειθαρχικός κώδικας που υπάρχει από την UEFA. Αλλά το πρόβλημα της διαφθοράς και της βίας στα γήπεδα είναι υπαρκτό παντού.

Έχετε παραπάνω στοιχεία για το «Κασέτα-gate» και τα στημένα παιχνίδια που καταγγέλλει ο κ. Αλέξης Κούγιας;

Όχι. Όμως η δυσοσμία η οποία αναδίδεται από τις υποθέσεις αυτές μας πείθει ότι η Super League είναι ακατάλληλη να οργανώσει πρωτάθλημα. Οι πολίτες πιστεύουν – και το λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη – ότι είναι ένα καρτέλ ισχυρών από το οποίο παράγεται σήψη και διαφθορά.

Οπότε πετάτε το μπαλάκι στην ΕΠΟ;

Ναι. Δεν μπορεί να υπάρχει κρατικοδίκαιο αυτοδιοίκητο χωρίς ανάληψη ευθυνών.

Αν «επηρεάζονται» οι διαιτητές, δεν θα «επηρεάζονται» και οι σύμβουλοι της ΕΠΟ με το κακό της παρελθόν;

Δεν ξέρω εάν το κατηχητικό της ενορίας μου θα ήθελε αυτήν τη στιγμή να αναλάβει το πρωτάθλημα…

Για τη βία στα γήπεδα δεν είναι υπεύθυνη η Ελληνική Αστυνομία; Μήπως η Πολιτεία βγάζει την ουρά της απέξω;

Σε ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού μπορεί να κινητοποιηθούν ακόμη και 10.000 αστυνομικοί. Η ανάγκη αστυνόμευσης, όμως, δεν είναι μόνο για το ποδόσφαιρο.

Τότε γιατί η αστυνομία εισπράττει το 10% από τα τηλεοπτικά δικαιώματα; Όταν δεν μπορεί να συλλάβει ούτε όσους χτύπησαν τον κ. Μπάγεβιτς, τους οποίους είδε όλη η Ελλάδα;

Δεν λέω ότι δεν πρέπει να βελτιωθούμε. Αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και την πραγματικότητα. Δεν ζούμε στη Βέρνη. Εάν βρεθείτε ποτέ σε γήπεδο και δείτε πως είναι μια φλεγόμενη κερκίδα, θα αντιληφθείτε ότι η επιχειρησιακή δυνατότητα παρέμβασης χωρίς τον κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα είναι ακόμη εξαιρετικά δυσχερής. Το επιχειρησιακό δόγμα της αστυνομίας ήταν να αποτρέπει τα χειρότερα.

Αυτό δεν θυμίζει το «δόγμα Παυλόπουλου», όταν δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος και φλεγόταν όλη η Αθήνα;

Όχι. Εάν σε μια αστυνομική επιχείρηση δούμε χειρότερα, τότε η δημόσια κριτική θα είναι διαφορετική.

Η αστυνομία δεν μπορεί ούτε να διασφαλίσει ότι δεν θα μπαίνουν κροτίδες στους αγωνιστικούς χώρους;

Οι κροτίδες μπαίνουμε με την ευθύνη των ίδιων των ΠΑΕ. Πρέπει στην φετινή Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ να γίνουν δρακόντειες οι ποινές.

Δεν είναι θέμα της Πολιτείας να επαναφέρει τον νόμο περί ιδιωνύμου;

Ένα δικηγόρος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός πριν προτείνει τέτοιου είδους μεταχείριση για ηλικίες από 16 μέχρι 20. Υπάρχει πρότασή μου για μερική επαναφορά του ιδιωνύμου. Υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές προτάσεις για κοινωνική εργασία ή για ενεργοποίηση του μηχανισμού παρακολούθησης αγώνων στα αστυνομικά τμήματα, όπως γίνεται στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει επαρκής συναίνεση ακόμα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η αίσθηση ότι οι Κυβερνήσεις υποκύπτουν στα συμφέρονται των ΠΑΕ είναι λάθος;

Το ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ήταν πολιτικά διαπλεκόμενο στην Ελλάδα το ξέρουν κι οι πέτρες. Το λέει η ιστορία, οι αλλεπάλληλες ρυθμίσεις χρεών. Οι χρηματοδοτήσεις. Η πολιτική διαπλοκή στο ποδόσφαιρο, εκτιμώ ότι πνέει τα λοίσθια.

Γιατί δεν σταματάτε την χρηματοδότηση στις ΠΑΕ – τελεία και παύλα;

Φέτος εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά οι ρήτρες βίας του ΟΠΑΠ. Κάθε φορά που υπάρχει επεισόδιο, εκπίπτει ένα χρηματικό ποσό από την χρηματοδότηση. Όμως είναι επαρκές αυτό; Εγώ ευθέως θα πω όχι. Οι χρηματοδοτήσεις πρέπει να επαναληφτούν σε μια κατεύθυνση εξυγίανσης, η οποία να συνδέεται με τις δύο βασικές παραμέτρους: τη βία και τη διαφθορά.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης έχει πει ότι φοβάται πως θα θρηνήσουμε νεκρό ποδοσφαιριστή. Φοβάστε κι εσείς;

Εκ τύχης το έχουμε αποφύγει.

Με όλα τα κρούσματα βίας φοβάστε σε προσωπικό επίπεδο;

Όπως φοβάται πάει σπίτι του.
onsports.gr
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος bulux

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 539
    • Προφίλ
    • Βούτυρο στο ψωμί σας
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #134 στις: Κυρ 20 Μάρ 2011 16:34 »
Καλό κουμάσι και αυτός... Καλά όλα αυτά που λέει, αλλά δεν με πειθει. Περισσότερο μου φαίνεται μέρος του προβλήματος παρά λύση.

http://voutiro.blogspot.com/2011_03_01_archive.html#5036377771103542046
'ΠΑΣ μην μας λυπασαι'... και κάποιοι το πήραν τοις μετρητοις και μας έχουν γονατίσει
ΠΑΣ και ξερό βατραχοπόδαρο

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #135 στις: Πεμ 31 Μάρ 2011 17:42 »
dikisports.blogspot.com

Ξεδιάλεγμα Πιλάβιου

Η ΕΠΟ αρνείται να τοποθετηθεί στην πρόταση της Superleague να καταλαμβάνει την τελευταία θέση του πρωταθλήματος η ομάδα που δεν παίρνει άδεια.

Μήπως σκοπεύει να το κάνει όταν θα έχουμε μάθει ποιοι υποβιβάζονται αγωνιστικά;
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.082
    • Προφίλ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #136 στις: Πεμ 31 Μάρ 2011 17:45 »
ή και ποιες δεν προβιβάζονται...

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #137 στις: Πεμ 31 Μάρ 2011 19:02 »
Από Κάρπετ στη χθεσινή sportday

Παράθεση
Αφού δεν σοβαρεύονται…

Δυσάρεστα νέα έχω για τη Σούπερ Λίγκα. Η τελευταία συνέντευξη δεν εκτιμήθηκε και η κυβέρνηση σκέφτεται να τους κόψει τελείως τα χρήματα της χορηγίας του ΟΠΑΠ του χρόνου. Υπάρχουν και χειρότερα. Σκέφτονται οι αρμόδιοι κυβερνητικοί (όχι ο κακός Μπιτσαξής, άλλοι…) να απαγορεύσουν σε όσες εταιρείες πάρουν άδεια διαδικτυακού τζόγου (όποτε την πάρουν…) να διαφημίζονται σε γήπεδα και φανέλες ομάδων, γιατί αυτό θα δημιουργούσε συνειρμούς για εξάρτηση των ΠΑΕ από τις διαφημιζόμενες εταιρείες στοιχήματος και θα έκανε πολλούς οπαδούς να θεωρούν (κακόπιστα;) ότι τα ματς στήνονται σε συνεργασία με τον χορηγό.  Πατρίκ, πες στα παιδιά, μπλέξαμε…
http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=45930&autid=4
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος davelis

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.470
    • Προφίλ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #138 στις: Σαβ 02 Απρ 2011 12:41 »
Μετά την ξεκουραση... ξανα ποδόσφαιρο
Ετσι εχουμε
03/04/11 19:00
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Αδιάφορο 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ  Επίσης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - SΚODA ΞΑΝΘΗ Επίσης

ΠΑΟΚ - ΛΑΡΙΣΑ  και ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ και τα δυο αφορουν τους φιλοξενούμενους
Το ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ειναι και μια προβα για το κυπελλο. Θεωρω οτι η Λαρσα θα χασει και θα πεσει και θα κερδισει ο Ατρομητος για να σωθει.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ Το Χ του 99% του παγκόσμιου τζιρου..... :P
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΡΗΣ  Ειναι τα δυο ματς που θα κρινουν ουσιαστικά ποιος θα πεσει. Αν κερδισει ο Αστέρας βαζει φωτια στην ουρα...

Επισης υπάρχει και το δικό μας ματς  την Δευτέρα.  Αναφερεται εδώ μιας και ειμαστε ομάδα Superleaque  :P :P :P :mono:

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #139 στις: Σαβ 02 Απρ 2011 14:43 »
Davelis, νομίζω ότι είναι ώρα για χταπόδι Πολ

ΑΕΚ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
2011: Σχέση κυπέλου, αλλά και σχέση γοήτρου, ορίτζιναλ και μάλλον η  Αεκ να εκτελεί τον Ατρόμητο.
2010:  Ατρόμητος – Αεκ  0 - 1 και  3 - 3

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΡΗΣ
2011: Γρίφος
2010:  Αστέρας Τρίπολης – Άρης  2 - 1
2009: Αστέρας Τρίπολης – Άρης  .4 - 0
Θα το … χτυπήσει ο Αρης, ωστόσο όμως, οι αρειανοί, δε φαίνεται να ανεβαίνουν στα λεωφορεία.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 
2011: Μαρινάκης αγκαλιάζει Τεληφόφη
2010: Εργοτέλης-Ηρακλής 1 - 3
2009: Εργοτέλης-Ηρακλής 0 - 1
Ας μη φορέσουν όμως τα κυανόλευκα και εξαγριώσουν τα πλήθη, σ’ ένα παιχνίδι  για το παιχνίδι.

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
2011: Μαρινάκης,  αγκαλιάζει στοργικά  και τις δυο ομάδες

ΠΑΟΚ - ΛΑΡΙΣΑ
2011: Εδώ, παίζει λίγο η φιέστα των εγκαινίων της «αρένας», αλλά και η Τούμπα έχει τα οπαδικά ψυχολογικά της.
Μερικά τέρματα επί της Λάρισας, θα ήταν μια εκτόνωση στον όχλο.

* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #140 στις: Σαβ 02 Απρ 2011 15:41 »
Παράθεση
Hμερομηνία δημοσίευσης: 02-04-11

Το «χάος» των αδειοδοτήσεων
Ασαφή μέχρι και τώρα τα κριτήρια υποβιβασμού, σε ένα ντόμινο που φτάνει έως την Γ΄ Εθνική

Του Θανου Mπλουνα

Η προθεσμία (έως τις 31/3) που είχαν οι σύλλογοι για να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους πέρασε, η διαδικασία υποβολής φακέλων άρχισε, όμως οι όροι του «παιχνιδιού» της αδειοδότησης δεν είναι ακόμη απολύτως ξεκάθαροι.

Και δεν εννοούμε τα κριτήρια της αδειοδότησης που αυτή τη φορά με απόφαση της Σούπερ Λίγκας είναι πιο αυστηρά από ποτέ.

Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί είναι: α) με ποια κριτήρια θα υποβιβαστούν φέτος οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας και β) με ποια κριτήρια θα διεκδικήσουν την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα οι ομάδες της Football League.

Με το γράμμα του κανονισμού δεν υπάρχει θέμα. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ (αρ. 20), «οι ομάδες κατατάσσονται κατά σειρά στον βαθμολογικό πίνακα με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμία».

Oμως, η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε και ζήτησε από την ΕΠΟ –θεωρώντας πως το σημαντικότερο κριτήριο για να αγωνιστεί μια ομάδα στην κατηγορία είναι να πληροί τις προϋποθέσεις αδειοδότησης και όχι οι βαθμοί που συγκέντρωσε– η ομάδα ή οι ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν να καταλάβουν την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν μια ομάδα τερματίσει, για παράδειγμα, στη δέκατη θέση της βαθμολογίας, αλλά δεν αδειοδοτηθεί, θα τοποθετηθεί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και θα υποβιβαστεί, ενώ θα παραμείνει στην κατηγορία η 14η (θα ανεβεί στη 13η θέση) που έχει εξασφαλίσει την αδειοδότηση, αλλά θα υποβιβαζόταν λόγω βαθμολογίας.

Εννοείται πως με απόφαση του Δ. Σ. του συνεταιρισμού, η μη αδειοδότηση συνεπάγεται υποβιβασμό στη Football League.

Η ΕΠΟ δεν έχει απαντήσει στο αίτημα της Σούπερ Λίγκας. Oπως είπε ο πρόεδρός της Σ. Πιλάβιος, «εκκρεμεί μια μεγάλη συζήτηση για το θέμα».

Η απόφαση θα ληφθεί στο Δ. Σ. του Απριλίου, όταν θα είναι και πιο ξεκάθαρη η εικόνα για το ποιες ομάδες υποβιβάζονται λόγω βαθμολογίας.

Oμως στην πρόταση της Σούπερ Λίγκας αντιδρά η Football League, που θέλει να υποβιβαστούν οι τρεις τελευταίοι βάσει βαθμολογίας και όσοι άλλοι πιθανόν δεν πάρουν άδεια και να προβιβαστεί αντίστοιχος αριθμός ομάδων από τη δική της κατηγορία.

Βέβαια, με την απόφαση της Λίγκας να υπάρξει εξομοίωση των κριτηρίων αδειοδότησης με αυτά της UEFA και να ισχύσει και για τις ομάδες που θα ανεβούν από τη Football League, υπάρχει το ενδεχόμενο ομάδα ή ομάδες που βάσει βαθμολογίας θα κερδίσουν την άνοδο να μην πάρουν την άδεια και να μη μπορέσουν να ανεβούν.

Γι’ αυτό η Eνωση Β΄ - Γ΄ Εθνικής έχει ενημερώσει τις ομάδες που βρίσκονται μέχρι και τη 12η θέση της βαθμολογίας εάν ενδιαφέρονται και πληρούν τα κριτήρια να ετοιμάσουν φακέλους αδειοδότησης και εφ’ όσον προκύψει πρόβλημα, να είναι έτοιμες για να ανεβούν ή να πάρουν μέρος στα πλέι οφ, καλύπτοντας τις θέσεις ομάδων που δεν θα πληρούν τα κριτήρια αδειοδότησης.

Eνα άλλο θέμα που παραμένει σε εκκρεμότητα είναι η «καταληκτική ημερομηνία».

Πρόκειται για την ημερομηνία πέρα από την οποία οι σύλλογοι δικαιούνται να καταθέσουν μόνο διευκρινιστικά στοιχεία και όχι στοιχεία που συμπληρώνουν ελλείψεις του φακέλου. Η ημερομηνία αυτή δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί από την ΕΠΟ.

Πάντως, μέχρι την έναρξη των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας (αρχές Μαΐου) θα πρέπει να έχουν αδειοδοτηθεί οι ομάδες που θα πάρουν μέρος σε αυτά, ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής. Κατά τη διάρκεια των πλέι οφ, θα πρέπει να αδειοδοτηθούν και οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας ώστε να επικυρωθεί η τελική κατάταξη του πρωταθλήματος.

Το πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ (ΠΟΑ) αποφασίζει για τη χορήγηση ή μη της άδειας. Οι σύλλογοι μπορούν να προσφύγουν σε δεύτερο βαθμό στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης.

Σε αντίθεση με πέρυσι, που πρόεδρος της ΠΟΑ ήταν μέλος του Δ. Σ. της ΕΠΟ, φέτος θα είναι συνταξιούχος δικαστικός.

Το οικονομικό fair play της UEFA και η προειδοποίηση της ΓΓΑ

Από φέτος θα τεθεί σε εφαρμογή και το «οικονομικό fair play» της UEFA. Τον Ιούνιο η επιτροπή οικονομικού ελέγχου θα εξετάσει τις ΠΑΕ που θα πάρουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εγκαινιάζοντας τη διαδικασία προσαρμογής.

Προ ημερών με εύσχημο τρόπο ο ΓΓΑ, Π. Μπιτσαξής, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε πέντε ομάδες που σύμφωνα με φήμες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα αδειοδότησης.

Πρόκειται για τους ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρη, Ηρακλή από τη Σούπερ Λίγκα και τον ΟΦΗ από τη Football League.

Για να πάρει κάποια ομάδα αδειοδότηση πρέπει να πληροί κριτήρια γηπεδικά, υποδομών, οργανωτικά και οικονομικά.

Τα τελευταία αποτελούν και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους ελληνικούς συλλόγους.

Το επικαιροποιημένο εγχειρίδιο αδειοδότησης προβλέπει ως προς τα οικονομικά κριτήρια τα εξής:

α) Μέχρι τις 31/3 οι σύλλογοι θα πρέπει να έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν διαπιστωθεί μέχρι τις 31/12 προς ποδοσφαιριστές, συλλόγους, εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία. Η εξόφληση των οφειλών πρέπει να αποδεικνύεται μέχρι τις 10 Απριλίου με την προσκόμιση παραστατικών.

β) Οι σύλλογοι θα πρέπει να έχουν «καθαρή θέση». Δηλαδή να αποδεικνύουν ότι στη φετινή σεζόν είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από την περσινή. Αυτό θα δείξει την πρόοδο της ΠΑΕ.

γ) Οι σύλλογοι πρέπει να υποβάλουν «ενδιάμεση κατάσταση». Δηλαδή να αποδεικνύουν ότι για έξι μήνες μετά την αδειοδότηση η εταιρεία μπορεί να είναι βιώσιμη.
kathimerini.gr
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος HarMPas

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.127
    • Προφίλ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #141 στις: Κυρ 03 Απρ 2011 10:45 »
........................................
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ Το Χ του 99% του παγκόσμιου τζιρου..... :P
................................................. ....
Επισης υπάρχει και το δικό μας ματς  την Δευτέρα.  Αναφερεται εδώ μιας και ειμαστε ομάδα Superleaque  :P :P :P :mono:

2.05  ΝΑΝΤ  2.85  ΜΠΟΥΛΟΝ 3.20

2.25 ΤΡΙΚΑΛΑ 2.85 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2.55

Νταβέλ, ασε απ δε παιζω ποτες, μον στν αφρικη, αλλα λεω
τι θελνε να ειπουν αυτηνα τα νουμρα  τ οπαπ;

τριπλη;

δε μ φαινται στοιχηματκο
Χ μι τιπτα
για ασσο πολυ
αλλα κι το δπλο σμα κοντα τον ασσο το παιν-ναι

τριπουντο!

Αποσυνδεδεμένος davelis

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.470
    • Προφίλ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #142 στις: Κυρ 03 Απρ 2011 10:56 »
Το δικό μας ειναι 2πλο και απορω που φοβαστε τον Βαζακα
Για τα υπόλοιπα δεν ξερω.


Παράθεση
ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
2011: Μαρινάκης,  αγκαλιάζει στοργικά  και τις δυο ομάδες

Για το Χ στα παγανελια Land δεν ειμαι και πολυ σιγουρος μιας και αν κερδισει ο Αστέρας τα παγανελια μετα ειναι για φουντο.
Καλυτερα ειναι να πεσουν του χρόνου ;)

Αποσυνδεδεμένος HarMPas

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.127
    • Προφίλ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #143 στις: Κυρ 03 Απρ 2011 11:03 »
να σπω
δε τον σκιαζομεστε το Βαζάκα κι λεω δια τον εαυτο μ

υπαρχει ομως το εξης νεοτρο
(απ έλγα να μη το σκολιασω δω μεσα)

ο Κομποτς σκιαζτε πλέο τον κοντρα Μαρνακη
οπως ο διαλος το λιβαν

κι το γαυροπαιδι ειν πολυ μανιωμενο
κι τρωει  100  σουφλακια τν καθσια

κι κατοπ τσ υποθσης Πουρέ
το γαυπαιδι, στελει ντιλιβιρ σουφλακια στα Τρικαλα

για ταυτο λεω ;)

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #144 στις: Δευ 04 Απρ 2011 00:25 »
Το δικό μας ειναι 2πλο και απορω που φοβαστε τον Βαζακα
Για τα υπόλοιπα δεν ξερω.


Παράθεση
ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
2011: Μαρινάκης,  αγκαλιάζει στοργικά  και τις δυο ομάδες

Για το Χ στα παγανελια Land δεν ειμαι και πολυ σιγουρος μιας και αν κερδισει ο Αστέρας τα παγανελια μετα ειναι για φουντο.
Καλυτερα ειναι να πεσουν του χρόνου ;)

Καλαμάτα καθάρισε Τρίπολη.
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος davelis

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.470
    • Προφίλ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #145 στις: Δευ 04 Απρ 2011 10:55 »
Απλήρωτοι ηταν στην Τριπολη, και αχρηστοι αφου δεν μπορουν να βαλουν γκολ με πεναλτι.
Αμ εκεινος ο Παπαζογλου τι εχασε? Το αχαστο.

Οπως ειπε ο Καρπετ, να πανε στην παναγια την Estreλlα :P (Γνωστη στην Ισπανία) να αναψουν λαμπάδα κι ο Ατρομητος και τα Παγανέλια γιατι ακομα και βαθμό να επαιρνε ο Αστερας τα πραγματα θα ηταν διαφορετικά
Ενδεχόμενο μπαραζ Ατρομητου - Αστέρα? Θα ειχε πλακα....

Αποσυνδεδεμένος sellos

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.059
  • toros-tsiprofans
    • Προφίλ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #146 στις: Κυρ 10 Απρ 2011 21:55 »
μαθαμε και τον τριτο σημερα, η ΑΕΛ ειχε πεσει ηδη..
εχω την εντυπωση πως ο Αστερας συντομα θα εξαφανιστει απο τον χαρτη..

play off
O PAOK θελει εναν βαθμο με την αδιαφορη  Κερκυρα
ο Αρης παιζει με την επισης αδιαφορη Ξανθη
και ο Βολος με τον βαζελο
αμα κερδισει ο Αρης, δεν φτανει το "χου" στον Βολο

εχω την αισθηση πως η εκδικηση ειναι ενα κρυο πιατο και θα το σερβιρει
ο Σακης στον Αχιλλεα..

Αποσυνδεδεμένος HarMPas

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.127
    • Προφίλ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #147 στις: Τρι 12 Απρ 2011 12:20 »
ενα ακόμα πρωτάθλμα τσ  απατεωνιας  σκόλασε κ για φετο

σ ένα τετοιο προσδοκάμε να αγωνστουμε τα χρόν  κι μεις

κι χαιρομέστε σα τα μκρα  τα πιδάκια απ μι πεντ εξ  δραχμες

θα τα παν στο παζαρ στο μωλο, για  να δουν τ μαιμου, τον αρκουδιάρ
κι εντελ το γυρο τ θανάτ, μ ένα σωρο κοσζμο παράξνο  κι παρδαλο
κι να ματαγυρίσνε κατοπ στο χωργιό

σκολασε σκεδον τσ απάτ’ς  το πρωταθλμα
κι μι το γνωστο τρόπο, τσ σύγχρονς διαξαγωγής των αγωνων κατά  τσ τελυταιες αγωνισκες
  κι βέβια, μι ποτ πουρι αναμετάδος,  για να γλεπμε σκεντρωμενα τα κορακοκατορθωματα

γιατί  λπόν, να παιζνε ολοι  τν ιδια ωρα στα τιλευταία πιγνιδια κι όχι ολο το χρονο;
σγα, σγα, μη πρτοτρεχς  ν, μ. απαντήεις,  για δηθε καναλια κι για ουεφις κι για κύπλα κι αερόπλανα κι υποχριωσεις κι κορακια κι τα λπά
διοτ,
μον αν ειδείς,  ποιοι κίναγαν τσ  αγωνστικές κι ποιοι τσ σκολνουσαν
θα καταλάβς

ο Πας πρεπ να λαβει τα μέτρα τ αγωνστικά κι επικοινωνιακα
μα παν απόλα διαφανεια
κι εμπορας στο παζαρ, οχι σα θιατής

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #148 στις: Τετ 13 Απρ 2011 18:12 »
Παράθεση
ΘEOΔΩPIΔHΣ

Πραγµατική παραγοντική «αλεπού» προσπαθεί µε κάθε τρόπο εδώ και καιρό να αποφύγει ο Πανσερραϊκός την τελευταία θέση. Oχι φυσικά για το... γόητρο. Γνωρίζει πως τα µέτρα για την αδειοδότηση των οµάδων όντως είναι πολύ αυστηρά φέτος και ποντάρει να µην πάρουν τη σχετική έγκριση τουλάχιστον δύο ΠAE της Super League. Kάτι που σίγουρα θα συµβεί, αν τελικά ζητηθούν από τις ΠAE και αντίστοιχες εγγυητικές τραπέζης (υπάρχει τέτοια σκέψη, όχι απόφαση) για τα χρέη που έχουν πιστοποιήσει στο σχετικό φάκελό τους πως τακτοποίησαν-ρύθµισαν. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, ο Πανσερραϊκός, που δεν χρωστάει, θα το εκµεταλλευτεί και θα σωθεί, αρκεί βέβαια να µην έχει τερµατίσει ουραγός. Eσχάτως, βέβαια, το... πήρε χαµπάρι και ο Πηλαδάκης, αλλά ίσως αποδειχτεί πως άργησε χαρακτηριστικά, αφού την τελευταία αγωνιστική ο Πανσερραϊκός φιλοξενεί τον Eργοτέλη και µπορεί να τον κερδίσει, ενώ η Λάρισα θα φιλοξενηθεί από τον Oλυµπιακό. Mε τον τελευταίο να έχει τριπλό στόχο: να κλείσει τη σεζόν µόνο µε νίκες στο Kαραϊσκάκη, να µη χαλάσει την κυριακάτικη φιέστα των οπαδών του και να ρίξει την «εχθρική» (τουλάχιστον για τον Mαρινάκη) Λάρισα...

ΠHΛAΔAKHΣ

Στην ποδοσφαιρική πιάτσα θεωρούν δεδοµένο ότι προσεχώς θα «στοχοποιήσει» (για ευνόητους λόγους) την AEK όσον αφορά το θέµα της αδειοδότησης...
sentragoal.gr
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Superleague - Σχόλια και προβλέψεις
« Απάντηση #149 στις: Τετ 13 Απρ 2011 20:46 »
Παράθεση
Το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Αυγούστου θα διεξαχθεί η 1η αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, όπως έγινε γνωστό μετά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόθεση της διοργανώτριας αρχής της κατηγορίας είναι να έρθει σε συμφωνία με το συνδρομητικό κανάλι, έτσι ώστε οι αγώνες να ξεκινούν στις 7.15 μ.μ. και 9 μ.μ. αντίστοιχα.
soccerplus.gr
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.