Θα γράψω κι εγώ τα συμπεράσματά μου από το σημερινό δίτερμα, καθώς και κάποιες εκτιμήσεις για τη σεζόν.
- Είναι δεδομένο ότι η ομάδα δουλεύει το 3-5-2 και το 4-4-2. Λογικά το πρώτο θα το χρησιμοποιούμε στα παιχνίδια που θέλουμε να παίξουμε αντεπίθεση, όπως πέρσι, ενώ το 2ο στα παιχνίδια που χρειαζόμαστε γκολ(είτε είμαστε πίσω στο σκορ, είτε στο 0-0) πιέζοντας ψηλά και έχοντας κατοχή.
- Ο Χαλκιαδάκης δείχνει αυτή τη στιγμή η καλύτερη προσθήκη στο ρόστερ. Θα πάρει το ρόλο του Ζάιρο ως δεύτερος επιθετικός και ήδη φαίνεται να είναι πολύ ικανός στο να συνδέει τις γραμμές οπισθοχωρώντας, παίρνοντας μπάλα με πλάτη και γυρίζοντας κατευθείαν μέτωπο. Θα τον χαρακτήριζα ως έναν Τσάβες με λιγότερη τεχνική, αλλά περισσότερο εργατικό και αλτρουιστή.
- Ο Βιδάλ είναι ένα στοίχημα για φέτος. Το πρώτο ερώτημα είναι που θα χωρέσει; Στο 4-4-2 ο Πετράκης δείχνει ότι τον προτιμάει ως δεξί χαφ, ώστε να έχει τη δυνατότητα να συγκλίνει για να σουτάρει με το αριστερό. ΟΚ. Στο 3-5-2, όταν δεν παίζει ο Χαλκιαδάκης μπορεί να πάει ως δεύτερος φορ και να έχει ελεύθερο πεδίο κινήσεων. ΟΚ. Όταν όμως παίζει ο Μπρούνο, η μόνη θέση στην οποία μπορεί να "στριμωχεί" είναι εσωτερικός μέσος(8άρι). Στο επιθετικό κομμάτι δεν τον φοβάμαι, στο αμυντικό όμως είμαι περίεργος να δω πως μπορεί να ανταπεξέλθει τακτικά σ΄αυτά που ζητάει ο προπονητής. Με τη μπάλα στα πόδια είναι εξαιρετικός και τα τελειώματά του είναι υψηλού επιπέδου. Χωρίς τη μπάλα, όμως, χρειάζεται πολύ δουλειά, γιατί αν παίξει ως 8άρι, θα κριθεί ως 8άρι.
- Αυτός που μου άρεσε πάρα πολύ σήμερα στο δίτερμα ήταν ο Καρανίκας. Εξαιρετική σέντρα και μακρινή μπαλιά. Πολύ σωστά ανεβάσματα και εκρηκτικότητα. Αμυντικά όμως, είναι κατώτερος και του Μπουκουβάλα, πιθανότατα και του Αποστολόπουλου(άσχετα αν αυτός προορίζεται για αριστερά). Πρέπει να δουλέψει αρκετά εκεί, γιατί ο Μπουκουβάλας έδειξε πολύ πιο σταθερός αμυντικά από πέρσι και γενικότερα είναι πιο ισορροπημένος στο παιχνίδι του.
- Τα πρώτα στοιχεία που μπορώ να πω για τον Αποστολόπουλο είναι ότι αμυντικά, στο 1vs1 φαίνεται καλός, αλλά όταν θα χρειάζεται να καλύπτει διαγώνια στη περιοχή έχει μειονέκτημα λόγω ύψους. Σε περίπτωση που προορίζεται για αριστερά, όπως είδαμε σήμερα, δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά πράγματα επιθετικά. Θα παρακαλάμε να μην πάθει τίποτα ο Ναδάλες.
- Ο Λίλα είναι επίσης ένα ερωτηματικό, σε πολύ σημαντική θέση μάλιστα. Το σίγουρο είναι ότι τώρα ξεκινάει προετοιμασία , το οποίο μπορεί να μην είναι απαραίτητα κακό, αν πιθανολογήσουμε ότι το πρωτάθλημα δεν ξεκινάει εγκαίρως. Το ζητούμενο είναι να πλησιάσει όσο μπορεί τον παλιό Λίλα και να απομακρυνθεί όσο περισσότερο γίνεται απ' τον περσινό Λίλα, με τις εύκολες κάρτες και τις εξωγηπεδικές γραφικότητες. Λογικά παίρνει φανέλα σπίτι και αν σε κάποιο ματς δεν παίζει, νομίζω ότι αυτός που θα τον αντικαταστήσει θα είναι ο Τζημόπουλος κι όχι ο Γαρουφαλιάς.
- Για τις 2 θέσεις των εσωτερικών μέσων, αυτός που έχει ήδη τη φανέλα στο σπίτι είναι ο Κοζορώνης, που ξέρει τις απαιτήσεις τις θέσεις κι έχει δείξει ότι είναι ικανός να ανταπεξέλθει. Από 'κει και πέρα οι υποψήφιοι είναι -με σειρά προτίμησης- Βιδάλ, Γιάκος, Ζαχαρός. Για τον τελευταίο να πω ότι δείχνει παίχτη προικισμένο τεχνικά με μακροχρόνιες προοπτικές εξέλιξης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχουμε μεγάλες απαιτήσεις για φέτος.
- Στην επίθεση είναι γνωστό ότι το βάρος για τον σέντερ φορ περιοχής θα πέσει στον Κόντε, καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή αντικαταστάτης δεν υπάρχει. Όσο για τον Μπετρά, με τα όσα έχω δει εγώ, δεν διέκρινα κάποιο στοιχείο που τον καθιστά επιθετικό ή/και ποδοσφαιριστή. Σήμερα στο δίτερμα είχε λίγη περισσότερη διάθεση, γύρναγε πίσω να πάρει μπάλες, αλλά οι επιλογές του με τη μπάλα στα πόδια ήταν το λιγότερο μέτριες. Βέβαια, μια καλή προσπάθεια έκανε κι έβγαλε την ασίστ για το γκολ του Χαλκιαδάκη. Προφανώς όμως, κι ο Πετράκης δυσκολεύεται να διακρίνει πράγματα, γι' αυτό και τον δοκιμάζει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε συνδυασμό και με τις οικονομικές στενότητες στα μεταγραφικά, ίσως ο Φρανκ είναι το μη χείρον...
- Άφησα τελευταίο το Νικολιά, όχι γιατί είναι κακός παίχτης, αλλά γιατί πιστεύω ότι δεν έχει θέση σε κανέναν απ' τους δύο σχηματισμούς του Πετράκη. Εξηγώ: Είναι δεδομένο από πέρσι, ότι στο 3-5-2 δεν μπορεί να παίξει πουθενά. Ούτε φουλ μπακ, ούτε εσωτερικός, ούτε 2ος επιθετικός. Στο 4-4-2 πάλι, με δεδομένο ότι ο Νικολιάς είναι εξτρέμ γραμμής, με ταχύτητα και όχι διεισδυτικότητα, πρέπει να παίξει ως δεξιός χαφ. Έλα όμως, που για εκεί υπολογίζεται ο Βιδάλ, καθώς ο Πετράκης τον θέλει πάντα με ανάποδο πόδι για να έχει τη δυνότητα να σουτάρει. Ως αριστερός χαφ ο Νικολίας δε νομίζω ότι μπορεί να ανταπεξέλθει. Περισσότερο μπορώ να πω ότι μου αρέσει ο Ντόλοβατς και λόγω σωματοδομής αλλά και λόγω ηλικίας αξίζει να στηριχτεί.
- Για το κέντρο άμυνας δεν χρειάζεται να πω κάτι, καθώς είναι οι ίδιοι με πέρσι, με τον Μαυροπάνο να αναμένεται να αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα.
Είμαι αισιόδοξος, βλέποντας και τους άλλους.