Με τόσο κόσμο (για δεδομένα φιλικού στο Πανηπειρωιτκό πάντα) χθες στο γήπεδο, περίμενα περισσότεροι να γράψουν και να πάρω το ρεπό μου. Είχα βαρεθεί τον μονόλογο είναι η αλήθεια και έλεγα θα κάνουμε διάλογο σήμερα. Βλέπω όμως ότι δεν έχουμε αναφέρει ούτε τις 11άδες, οπότε πάμε να πούμε αυτές τουλάχιστον.
4-3-3 στο 1ο ημίχρονο, 4-4-2 στην ευθεία στο 2ο. Τα 2 συστήματα που παίζει και στις προπονήσεις η ομάδα των αναπληρωματικών. Μια διαφοροποίηση σε σχέση με την 11άδα που "έδωσα" χθες, αφού το θηρίο ο Λίλα μπήκε και έπαιξε 90 λεπτά (μετά τα 40 της Τούμπας) αντί του Λιάπη που μπήκε αλλαγή στο 60'.
1ο ημίχρονοΠαπαϊωάννου
Αποστολόπουλος
Παπαδόπουλος
Ζιώγκος
Μαυροπάνος
Λίλα
Μπετρά
Βιδάλ
Ροντρίγκες
Ζαχαρός
Ντόλοβατς
Οι ακραίοι επιθετικοί άλλαξαν θέσεις.
2ο ημίχρονοΠαπαϊωάννου
Αποστολόπουλος
Παπαδόπουλος
Ζιώγκος
Μαυροπάνος
Λίλα
Μπετρά
Βιδάλ
Ροντρίγκες
Ζαχαρός
Ντόλοβατς
Οι 2 εξτρέμ άλλαξαν θέσεις.
Δεν είδα κάτι διαφορετικό στο σύστημα και την τακτική μας σε σχέση με αυτά που έβλεπα φέτος και τα είχα γράψει. Δηλαδή 4-3-3 (τελευταία) και 4-4-2 στους αναπληρωματικούς, πολλοί παίχτες να παίζουν με ανάποδο πόδι, οδηγία για πολλά μακρινά σουτ σε όλους.
Ατομικά, επίσης δεν με έκανε σοφότερο το χθεσινό φιλικό. Πάνω-κάτω όλοι οι νέοι και μικροί παίχτες κυμάνθηκαν στα επίπεδα που δείχνουν καθημερινά. Δηλαδή:
Μαυροπάνος: Ξεχωρίζει. Δυστυχώς τραυματίστηκε στο τέλος και ελπίζω να μην έχει κάτι σοβαρό.
Ζιώγκος: Καλά σωματικά προσόντα, αλλά όχι κάτι που να τον κάνει να ξεχωρίζει ακόμα.
Παπαδόπουλος: Ο πιτσιρικάς έχω ξαναπεί άλλες 2-3 φορές ότι είναι η αδυναμία μου φέτος. Χθες βέβαια αδικήθηκε πολύ παίζοντας αριστερός μπακ. Η θέση του είναι 10άρι και 8άρι. Αφού δεν υπήρχε ακραίος αμυντικός να παίξει, μπήκε εκεί μόνο επειδή έχει αριστερό πόδι. Τονίστηκε έτσι στο αμυντικό κομμάτι η μόνη του αδυναμία, που είναι το ανέτοιμο σώμα του και δεν φάνηκαν τα προσόντα που έχει με τη μπάλα στα πόδια όταν παίζει στη θέση του. Από την ομάδα πάντως έχει ενημερωθεί ότι δεν θα γίνει επαγγελματίας φέτος, θα κάνει όλη τη χρονιά ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης (τα ξαναείπα για την άθλια εκγύμναση που κάνουν τα παιδιά στην Κ20 και την Κ17), κι απο του χρόνου θα πάει για την 1η ομάδα.
Ζαχαρός: Πολύ ωραίος χαφ, που συνδυάζει μαρκάρισμα, ωραία σωματοδομή με διάθεση να δημιουργήσει.
Βιδάλ: Ο γνωστός Βιδάλ, που ακόμα δεν έχει ενηλικιωθεί ποδοσφαιρικά και δεν μπορεί ακόμα να καταλάβει τη διαφορά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με το παιχνίδι επίδειξης. Όταν το καταφέρει θα πάρει τη φανέλα στο σπίτι του.
Ντόλοβατς: Το πουλέν μου. Έβαλε ένα γκολ, μπορούσε να βάλει άλλο ένα αμέσως μετά, έτρεχε από το 1 ως το 90 και έπαιξε σε 5 θέσεις (αριστερός και δεξιός επιθετικός στο 4-3-3, αριστερό και δεξί χαφ στο 4-4-2, επιθετικός στο 4-4-2). Μόλις στα 18 του χρόνια.
Μπετρά: Έχει βελτιωθεί πολύ τον τελευταίο καιρό σε φυσική κατάσταση και ταχύτητα. Προσπαθεί σιγά σιγά να δέσει τακτικά με την ομάδα. Τεχνικά, δεν περιμένουμε να δούμε κάτι φοβερό από τον Γάλλο. Αλλά το πάθος του, το τρέξιμό του, την διάθεση και την συνεχή βελτίωση τα θέλουμε. Δυσκολεύεται να βρεθεί σε καλές θέσεις μέσα στην περιοχή πάντως. Αμυντικά, πρέσαρε συνεχώς και παντού, σε αντίθεση με τον επόμενο.
Ροντρίγκες: Ίσως ο πιο αρνητικός του αγώνα. Συνέχισε στο στυλ "είμαι έξω από τα νερά μου" που έγραψα προχθές. Το κακό είναι ότι δεν φάνηκε να προσπαθεί κιόλας. Περιμένω μεγάλη βελτίωση στην απόδοση και την αγωνιστική του νοοτροπία, αλλιώς έχουμε πρόβλημα.
ΥΓ. Απαράδεκτες οι συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα με τόση ζέστη για τους παίχτες.