Ρε Μιχαλη, να κανω μια ερωτηση. Γιατι η μαντρα ειναι λυση στο θεμα της ακριβειας των εισιτηριων? Οταν ενας καλλιτεχνης δεχεται να συμμετασχει σε μια εκδηλωση που τη θεωρεις (κ δικαια) ακριβη, δε θα πρεπε η πρωτη σου (κ οχι μονο "σου", "μας" γενικα) αντιδραση να ειναι "Αι κοψε περα ρε μαλακα, που θα μου ζητησεις κ τοσα. Κατσε τραγουδα μονος σου!" ή εστω "Σορρυ φιλαρακι, τοσα που ζητας δεν τα εχω, τραγουδα σε αυτους που τα εχουν."?
Φανταζομαι οτι θα μου πεις πως το ντου ειναι μια μορφη παλης κ αντιστασης στην εμπορευματοποιηση της τεχνης ή κατι τετοιο (
), αλλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι τελικα επιλεγεις να ακουσεις/δωσεις αξια/χειροκροτησεις κτλ. καποιον ο οποιος δεν πολυκαιγεται για τις οικονομικες δυσκολιες του κοινου του. Η αποχη μας απο ολα τα πιασοκωλικα event (οσο κ αν μας αρεσουν) εχω την εντυπωση οτι κ το μηνυμα της αντιστασης στην ακριβεια περναει καλυτερα κ σου αφηνει αθικτο τον εγωισμο. Γιατι εγω ειλικρινα θα ενιωθα λιγο μαλακας αν επρεπε να σκαρφαλωσω μια μαντρα για να "θαυμασω" μπεχο καποιον που δε με σεβεται....