Πλην των γνωστών Νικολιά-Κόντε- Ροντρίγκες, σήμερα απουσίασαν και οι Γαρουφαλιάς-Αποστολόπουλος. Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά υποθέτω θα έγινε προληπτικά για λόγους ξεκούρασης. Ειδικά για τον Γαρουφαλιά, που προορίζεται για βασικός, στις ασκήσεις τακτικής τον αντικατέστησε ο Ζαχαρός με τη βασική 11άδα. Αυτό δείχνει ότι δεν έχει πρόβλημα και υπολογίζεται κανονικά, μιας και σε αντίθετη περίπτωση θα είχαμε μετατόπιση του Λίλα.
Ο Τζημόπουλος ξαναμπήκε στο κανονικό πρόγραμμα μετά την χθεσινή ξεκούραση, ενώ κι ο Ναδάλες συμμετείχε κανονικά για 2η συνεχόμενη μέρα (παραμένοντας βέβαια στην ομάδα των αναπληρωματικών).
Σήμερα για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά (τουλάχιστον απ' όσο έχω παρακολουθήσει εγώ) δεν έγινε κανενός είδους δίτερμα. Η ομάδα δούλεψε αποκλειστικά από την αρχή μέχρι το τέλος πάνω σε διάφορους τρόπους επιθετικής ανάπτυξης προσαρμοσμένους στο 3-5-2. Από ένα 10λεπτο πάνω σε κάθε διαφορετικό τρόπο. Η ομάδα των βασικών, με μοναδική εξαίρεση την αναγκαστική αλλαγή του Γαρουφαλιά από τον Ζαχαρό, παρέμεινε η ίδια με αυτή των προηγούμενων ημερών (Βελλίδης, Καρανίκας, Μπουκουβάλας, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Κοζορώνης, Γιάκος και Χαλκιαδάκης οι υπόλοιποι 10). Έχουν πάρει πλέον σαφέστατο προβάδισμα, αλλά ας περιμένουμε μέχρι το αυριανό τελευταίο δίτερμα.
Στο τέλος παρέμειναν όλα τα "8άρια" μας στο 3-5-2 (Λίλα, Κοζορώνης, Βιδάλ, Μανθάτης) με τον βοηθό του coach και κάνανε ατομική προπόνηση στα μακρινά σουτ μετά από υποδοχή και προώθηση της μπάλας με μια επαφή. Είναι ούτως ή άλλως βασικό συστατικό του επιθετικού μας παιχνιδιού φέτος το μακρινό σουτ και νομίζω θα ενισχυθεί στην περίπτωση που αγωνιστεί και πάλι βασικός ο 19χρονος τερματοφύλακας που Πανιώνιου από την Κ20 (οι 2 βασικοί είναι τραυματίες και αμφίβολοι).
ΥΓ1. Ο Κόντε σήμερα έκανε σπριντ στο ατομικό του πρόγραμμα, πράγμα που δείχνει ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο και λογικά από βδομάδα θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα.
ΥΓ2. Μιας και οι αντίπαλοι που μας παρακολουθούν είναι κυρίως της Νομικής, πιο πολύ ανησυχώ μη μου τραβήξουν καμιά μήνυση για διασπορά ψευδών ειδήσεων, παρά μην βρούνε τρόπο να μας μπλοκάρουν τακτικά. Οπότε είπα να γράψω.
ΥΓ3. Μαμώ τις πρωινές μου προπονήσεις μαμώ! Τόσο για το γκάιλα που τρώμε, όσο και για 30-40λεπτα που προλαβαίνουμε (το πολύ) να την κοπανάμε για να πάρουμε μια μυρωδιά. Ένα καλό του Δευτεριάτικου αγώνα πάντως είναι ότι η "καλή" προπόνηση γίνεται αύριο Σάββατο και υπάρχει χρόνος να την δούμε ολόκληρη.