Ο coach προτίμησε να κάνει δοκιμές στην επίθεση κρατώντας πιο σφιχτή και δεμένη την αμυντική λειτουργία τη ομάδας.
Η τριάδα των κεντρικών αμυντικών είναι έμπειρη, με πολλά χρόνια στην ομάδα κι έχουν παίξει πολλές φορές στο πρωτάθλημα μαζί. Αποφύγαμε το ρίσκο με τον Ζώγκο για παράδειγμα. Μοναδικό ίσως ρίσκο η χρησιμοποίηση του Γιαννίκογλου για πρώτη φορά, αλλά προφανώς έπρεπε κι αυτός να πάρει χρόνο για να δέσει με την χημεία της ομάδας.
Ο Αποστολόπουλος προτιμήθηκε να παίξει στα δεξιά και να μην ρισκάρουμε βάζοντας τον στα αριστερά. Είναι κι αυτός έμπειρος στη θέση του.
Στο κέντρο παρέμεινε η σταθερά των Γαρουφαλιά και Κοζορώνη, που εξασφαλίζουν τρεξιμο, μαρκαρίσματα και ομοιογένεια. Δεν θα παίξει για παράδειγμα ο Ζαχαρός ή ο Βιδάλ που θα ήταν μεγάλα ρίσκα στο αμυντικό κομμάτι. Προστέθηκε μόνο ο Μανθάτης.
Ο Βραζιλιάνος πήγε στην επίθεση, στο ελεύθερο ρόλο του περιφερειακού επιθετικού όπου συγχωρούνται μερικά παραπτώματα στην τακτική κι έχει μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία (αυτή είναι η θέση του στο σύστημά μας κατά τη γνώμη μου). Δίπλα του ο Μπετρά, ο οποίος αν για κάτι χαρακτηρίζεται είναι για το τρέξιμο, την πίεση στον αντίπαλο και την διάθεση. Εξισορροπεί την αμυντική αδυναμία του Βιδάλ. Επιθετικά έχει καλές κινήσεις, μοιράζει σωστά η μπάλα, αλλά στο εκτελεστικό κομμάτι υστερεί πολύ. Μακάρι σήμερα να μας διαψεύσει και σε αυτό!
Κάπως έτσι νομίζω το σκέφτηκε ο coach, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίχτες που δεν είχαν, δοκιμάζοντας τρεις νέες μεσοεπιθετικές λύσεις, αλλά διατηρώντας παράλληλα την αμυντική ομοιογένεια και ισορροπία.
Μεγάλη επιθετική μπάλα δεν περιμένω να δω από μια τόσο καινούρια 11άδα. Η έλλειψη ομοιογένειας στο επιθετικό κομμάτι νομίζω θα φανεί. Όμως ένα καλό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με ατομική διάκριση 1-2 νέων παιχτών θα ήταν το ιδανικό.
ΥΓ. Όλα σας τα συγχωρώ στα σχόλια μετά το ματς, εκτός από τυχόν αρνητικά σχόλια για τον φίλο μου τον Φρανκ τον Μπετρά. Τελεί υπό την φορουμιακή προστασία μου!
Δεν ξέρω τι θα πει κανείς για την ποιότητα του και τα τεχνικά του χαρίσματα, αυτό το παιδί όμως με την προσπάθεια που κάνει και την καθημερινή όρεξη που δείχνει να δουλέψει και να μάθει, δικαιούται την σημερινή ευκαιρία.