Η επιστροφη Κοντε αλλαζει τελειως τα δεδομενα στην επιθεση , διοτι μας ελειπαν και τα τελειωματα του αλλα και η συνεχης κινηση που εκανε - με η χωρις την μπαλα - καθως και το γερο πατημα που εχει στο χορταρι .
Με βαση τα σχηματα και οι παικτες που δοκιμαζονται ομως στις προπονησεις , διατηρω καποιες μικρες επιφυλαξεις οσον αφορα την παραγωγη οργανωμενων φασεων που δεν κανει η ομαδα - τουλαχιστον εως τωρα - σε μεγαλο βαθμο
Με την ευχη να κερδισουμε 4-0 εχοντας και 17 τελικες προς το τερμα , εχω τις παρακατω παρατηρησεις σχετικα με τα οσα μας ανεφερε πιο πανω ο φιλος PASas .
1. Κατ'αρχην θα εβλεπα καποιον αλλον στην θεση του τερματοφυλακα . Ο Βελλιδης ειναι σε μετρια κατασταση εως τωρα , και ενα ματς με τον πλατανια στην εδρα μας ( φιλικη και οικεια ατμοσφαιρα , οχι μεγαλη πιεση απο τον αντιπαλο κλπ ) μου φανταζει ιδανικο για καποια τετοια δοκιμη .
2. Με τους 5 αμυντικους και την συγκεκριμενη τριαδα στα χαφ , η χρησιμοποιηση του Μπουκουβαλα ισως μας στερησει τις πλαγιοκοπησεις απο τα δεξια και μας κανει ''μονοπαντους'' απο την πλευρα του Ναδαλες . Στο συγκεκριμενο ματς ισως θα μπορουσε να ξεκινησει ο Καρανικας .
3. Ο Λιλα δεν ειναι εσωτερικος μεσος . Ναι , τα πηγε καλα σε 1-2 ματς ( κυριως με τα σουτ εκτος περιοχης ) αλλα το αν εχεις δυο καθαρα αμυντικα χαφ σε παιχνιδι που πας μονο για το τριποντο , μου φαινεται υπερβολη . Θα προτιμουσα να παιξει στην θεση του ( καθαρο 6αρι ) και διπλα στον Γιακο να χρησιμοποιηθει καποιος με πιο επιθετικα / δημιουργικα χαρακτηριστικα .
4. Και αυτος θα μπορουσε να ειναι ο Χαλκιαδακης , κινουμενος ως εσωτερικος προς τα αριστερα . Θεωρω οτι εαν εξαιρεσουμε τα πρωτα δυο παιχνιδια φαινεται να δυσκολευεται αρκετα ως δευτερος επιθετικος , να ''στριμωχνεται '' σε μικρους χωρους και να αντιμετωπιζεται ικανοποιητικα απο τους αμυντικους του αντιπαλου , πιθανοτατα και στα ορια του ( πονηρα ) σκληρου .
Πιστευω οτι πιο πισω θα εβρισκε πιο πολυ χωρο και θα μπορουσε να εκμεταλευτει πιο καλα τα παικτικα χαρακτηριστικα του .
5. Διπλα στον Κοντε μου ταιριαζει πιο πολυ - για το συγκεκριμενο παιχνιδι - ο Μανθατης η ακομη και ο Βιδαλ . Γρηγοροι , ευελικτοι , καλοι στο ενας-εναντιον-ενος , απροβλεπτοι για τον αμυντικο , και πιο πολυ ''ανακατωσουρες '' . Ο Βιδαλ εχει δειξει οτι διαθετει και καλα τελειωματα , ενω ο Μανθατης λιγο υψηλοτερη ποδοσφαιρικη ευφυια . Οποιος απο τους δυο και να παιξει θα μου εκανε παντως .Αλλωστε εχουν την ιδια ποδοσφαιρικη ...αφελεια
Αυτα σε θεωρητικο επιπεδο , και βασιζομενος μονο σε αυτα που εχω δει σε πραγματικες συνθηκες και οχι σε προπονηση .
Και ελπιζω να μην αναγκαστουμε απο την εξελιξη του παιχνιδιου σε ''ηρωικα'' συστηματα μετα το 70' - 75' , με γιομες απο τους αμυντικους προς το τερμα ...